Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020
Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ 


Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων επισκέφθηκε η Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, κα Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κα Κρίγγου συνομίλησε με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου για τη λειτουργία του την περίοδο του περιορισμού των μετακινήσεων και τα συνεχάρη για τη διαχείριση των περιστατικών που προέκυψαν. 

Εξήρε το πολύτιμο έργο του ΣΚ συνολικά και επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Δ.Σ. του Φορέα και της Γενικής Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κας Μαρίας Συρεγγέλα, σε αυτό. Παράλληλα, επεσήμανε την αναγκαιότητα περαιτέρω και συνεχούς συνεργασίας με τις τοπικές αρχές και τους φορείς, με στόχο τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αντιμετώπιση των αναγκών, προς υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. 

Τόνισε δε τα εξής: 
«Επισκέπτομαι το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΙ μετά από τη δύσκολη περίοδο που όλες και όλοι βιώσαμε λόγω της πανδημίας. Ο περιορισμός στο σπίτι αποτέλεσε σε αρκετές περιπτώσεις πρόσφορο έδαφος για την όξυνση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και ανέδειξε ακόμα πιο έντονα την αναγκαιότητα ύπαρξης των δομών του δικτύου της ΓΓΟΠΙΦ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. 
Τα στελέχη των Συμβουλευτικών μας Κέντρων, παρά τις αντίξοες συνθήκες, και στην περίοδο της καραντίνας στάθηκαν αποτελεσματικά στο πλευρό των γυναικών που είχαν ανάγκη, ενώ η στήριξη τους είναι διαρκής και ουσιαστική στις γυναίκες θύματα βίας/ή και πολλαπλών διακρίσεων.» 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ηπείρου (2014-2020). 

Παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων, από εξειδικευμένο προσωπικό (σύμβουλο υποδοχής, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νομικό). 

Οι υπηρεσίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε: 
  • ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση 
  • ψυχολογική και κοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη με την οπτική του φύλου) 
  • εργασιακή συμβουλευτική 
  • νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, τους σχετικούς νόμους, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή μήνυσης, καταγγελίας, κ.ά. 
  • συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, σε φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, σε φορείς απασχόλησης, προστασίας και υποστήριξης παιδιών κ.ο.κ. 
Το δίκτυο της ΓΓΟΠΙΦ αποτελείται από: 
- Την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΟΠΙΦ, που προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας, καθημερινά σε 24ωρη βάση. 
- Τα σαράντα δυο (42) Συμβουλευτικά Κέντρα. 
- Τους είκοσι (20) ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους. 

Στοιχεία επικοινωνίας ΣΚ Ιωαννίνων: 
Μαρίκας Κοτοπούλη 68, 45 445 Ιωάννινα 
Τηλ.: 26510 77449 
Read More »
Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020 Rating: 5

Δείτε τη συναυλία του τμήματος μουσικής του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020
Δείτε τη συναυλία του τμήματος μουσικής του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Δείτε τη συναυλία του τμήματος μουσικής του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τη συναυλία του τμήματος μουσικής του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020 Rating: 5

Μέτρα ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας λόγω COVID-19

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020
Μέτρα ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας λόγω COVID-19


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ & ΠΑΡΟΧΟΥΣ 

1. Η υπηρεσία παραλαμβάνει κανονικά ατομικά αιτήματα δαπανών (ΓΥΑΛΙΑ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Κ.Τ.Λ).

2. ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 
ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ: 2665024771 & 2665027663. 
ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΟΠΥΥ: 2665025673. 
Παρατηρείται άσκοπη προσέλευση και μάλιστα από άτομα ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι κ.τ.λ), για πληροφορίες που δίδονται τηλεφωνικώς. 

3. Σε καμία περίπτωση δεν θα προσέρχεστε εάν έχετε έστω και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: πυρετό - βήχα – πονόλαιμο – αρθραλγίες – μυαλγίες – καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή. θα αποστέλλετε αντιπρόσωπό σας και πάντα χωρίς συνοδό. 

4. Η Xρήση του ανελκυστήρα (ασανσέρ) να γίνεται αυστηρά μόνο από ένα (1) άτομο κάθε φορά. 

5. Συστήνεται η χρήση μάσκας κατά την είσοδό σας σε κλειστούς χώρους και να τηρείται απόσταση 2 μέτρων κατά την αναμονή αλλά και κατά την εξυπηρέτησή σας από τον Υπάλληλο. 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ ΘΕΣ/ΤΙΑΣ 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ν. ΛΙΟΝΤΟΣ
Read More »
Μέτρα ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας λόγω COVID-19 Μέτρα ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας λόγω COVID-19 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κοινωφελή Εργασία - Οι θέσεις στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κοινωφελή Εργασία - Οι θέσεις στη Θεσπρωτία


Από εχτές, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020  μπορούν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, ηλικίας 18 ετών και άνω, να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) για θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας». 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/

Δείτε τις ειδικότητες στο νομό Θεσπρωτίας:
Read More »
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κοινωφελή Εργασία - Οι θέσεις στη Θεσπρωτία Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κοινωφελή Εργασία - Οι θέσεις στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020 Rating: 5

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου 202 και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, διανομή τροφίμων από το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας προς τα μέλη του Συλλόγου. 
Η διανομή αφορούσε κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας και προσπαθήσαμε να καλύψουμε το σύνολο των μελλών του Συλλόγου μας. 
Η προμήθεια των τροφίμων έγινε με αγορά τους από το αποθεματικό του Συλλόγου μας. 
Τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν την εταιρία ΔΕΛΤΑ για την δωρεάν προσφορά των προϊόντων της.
Read More »
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020 Rating: 5

Σειρά συναντήσεων του δημάρχου Σουλίου στην Αθήνα

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020
Σειρά συναντήσεων του δημάρχου Σουλίου στην Αθήνα


Σε εξέλιξη βρίσκεται μπαράζ συναντήσεων στην Αθήνα του δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη και του αντιδήμαρχου οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών Φάνη Μπέλλου, για το πολεοδομικό σχέδιο, την ενεργειακή κοινότητα, την ενεργειακή αναβάθμιση, τις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ και των Κατασκηνώσεων, την κάλυψη κενών θέσεων δημοτικών υπάλληλων στο δήμο Σουλίου καθώς και την χρηματοδότηση νέου πάρκινγκ στην Παραμυθιά.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-onine.gr, οι συναντήσεις ξεκίνησαν με την γενική γραμματέα φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας Αθηνά Καλύβα με αντικείμενο την μόνιμη παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρ. ΚΕΓΕ και των πρ. κατασκηνώσεων, με την υπόθεση να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. “Η μόνιμη παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΚΕΓΕ και της κατασκήνωσης θα επιτρέψει βιώσιμες παρεμβάσεις καθώς μέχρι σήμερα περνούν στην κυριότητα του δήμου Σουλίου με διάρκεια ορισμένου χρόνου έχοντας ως αποτέλεσμα την μη αποδοτική εκμετάλλευση τους, καθώς οποιοδήποτε μακρόπνοο σχέδιο χρήσης και διαχείρισης, προσκρούει στις ημερομηνίες λήξης της παραχώρησης”, αναφέρει το σχετικό αίτημα.

Ακολούθησε συνάντηση στο υπουργείο ανάπτυξης, με τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, παρουσία και της Αθηνάς Καλύβα, για την ενεργειακή κοινότητα καθώς και για την ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου Σουλίου, με τον υπουργό να δηλώνει θετικός στην σχετική υπό σύνταξη μελέτη και στην χρηματοδότηση του έργου. Επίσης ζητήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εύρεση λύσης στο χρόνιο ζήτημα του ΒΙΟΠΑΘΈ.

Ακολούθησε ραντεβού με τον γενικό γραμματέα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη για την χρηματοδότηση του πολεοδομικού σχεδίου καθώς και για την χρηματοδότηση για αγορά οικοπέδου ή άλλης λύσης για την δημιουργία νέου πάρκινγκ στην Παραμυθιά. Και για τα δύο θέματα, φαίνεται πως υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου και αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν ραντεβού στο υπουργείο εσωτερικών, με την κάλυψη των κενών θέσεων του δήμου Σουλίου, να βρίσκεται μεταξύ άλλων στην ατζέντα.
Read More »
Σειρά συναντήσεων του δημάρχου Σουλίου στην Αθήνα Σειρά συναντήσεων του δημάρχου Σουλίου στην Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020 Rating: 5

Παραμυθιά: Αποχωρεί ο ΕΟΔΥ - Τέλος και οι δειγματοληψίες

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020
Παραμυθιά: Αποχωρεί ο ΕΟΔΥ - Τέλος και οι δειγματοληψίες


Η ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και η διαπίστωση πως δεν υπάρχει διασπορά του covid-19 στην Παραμυθιά, σηματοδοτεί την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο ΕΟΔΥ αποχωρεί από την Παραμυθιά, και σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, ίσως και από σήμερα Τρίτη θα σταματήσουν και οι δειγματοληψίες από στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς, δίνοντας τέλος σε μία ιδιαίτερα ανησυχητική περίοδο που ευτυχώς κράτησε μόλις μια εβδομάδα, με την ταχύτατη λήψη μέτρων και την πολύ σημαντική αντίδραση των κάτοικων της πόλης, να φέρνουν άμεσα αποτελέσματα.

Η επιστροφή στην κανονικότητα όμως δεν μπορεί να συμβεί με χαλαρότητα. Τηρούμε τα μέτρα του ΕΟΔΥ που ισχύουν για όλη την χώρα, δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ατομική και συλλογική ευθύνη και ελπίζουμε πως η περίοδο που ζήσαμε, θα παραμείνει μια άσχημη άλλα διδακτική ανάμνηση.
Read More »
Παραμυθιά: Αποχωρεί ο ΕΟΔΥ - Τέλος και οι δειγματοληψίες Παραμυθιά: Αποχωρεί ο ΕΟΔΥ - Τέλος και οι δειγματοληψίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες