154 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021
154 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ηγουμενίτσα


Κανένα θετικό δείγμα δεν προέκυψε κατά τη διάρκεια της δειγματοληψίας με rapid test που διενεργήθηκε την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα.
Συγκεκριμένα, ελήφθησαν 154 δείγματα και τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά
Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει η αργή και σταδιακή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της Θεσπρωτίας, η οποία όμως παραμένει στο βαθύ κόκκινο και η έξοδός της από την κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της τρέχουσας εβδομάδας.
Read More »
154 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ηγουμενίτσα 154 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021 Rating: 5

1.449 κρούσματα σε 24 ώρες | 54 νέοι θάνατοι και 735 διασωληνωμένοι

Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021
1.449 κρούσματα σε 24 ώρες | 54 νέοι θάνατοι και 735 διασωληνωμένοι 
 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.449, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 254.031 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.605 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 54, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.880 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 735 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.664 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 422 (ημερήσια μεταβολή +13.75%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 438 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
Read More »
1.449 κρούσματα σε 24 ώρες | 54 νέοι θάνατοι και 735 διασωληνωμένοι 1.449 κρούσματα σε 24 ώρες | 54 νέοι θάνατοι και 735 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021 Rating: 5

Ξανά με κρούσματα η Θεσπρωτία - 39 σε όλη την Ήπειρο

Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021
Ξανά με κρούσματα η Θεσπρωτία - 39 σε όλη την Ήπειρο


Π.Ε. Άρτας 1
Π.Ε. Θεσπρωτίας 4
Π.Ε. Ιωαννίνων 30
Π.Ε. Πρέβεζας 4
Read More »
Ξανά με κρούσματα η Θεσπρωτία - 39 σε όλη την Ήπειρο Ξανά με κρούσματα η Θεσπρωτία - 39 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021 Rating: 5

Ο πρ. του παρ. Ηπείρου του πανελλήνιου κτηνιατρικού συλλόγου για το σ/ν περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς

Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021
Ο πρ. του παρ. Ηπείρου του πανελλήνιου κτηνιατρικού συλλόγου για το σ/ν περί ευζωίας των ζώων συντροφιάςΣυνέντευξη για το νέο σχέδιο Νόμου περί της «ευζωίας των ζώων συντροφιάς» έδωσε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ηπειρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλογου Χόβολος Θεόδωρος στο Ηπειρωτικό τηλεοπτικό κανάλι ITV

Στη συνέντευξη τονίστηκε ότι το σχέδιο Νόμου κυκλοφόρησε εν αγνοία του συνόλου των κτηνιατρικών θεσμών της χώρας και ότι μόλις τώρα έγινε γνωστό και σε εμάς.

Σε μια προσπάθεια εκπροσώπησης του κτηνιατρικού κόσμου της Ηπείρου και ανάδειξης της σπουδαιότητάς του κτηνιάτρου, ο οποίος φύση και θέση είναι ο μοναδικός που μπορεί με επιστημονικό – αντικειμενικό τρόπο να ορίσει ζητήματα ευζωίας ζώων αλλά και κυρίως ζητήματα Δημόσια Υγεία, η συνέντευξη περιστράφηκε κύρια στα παρακάτω ζητήματα.

1ον Δηλώθηκε κατηγορηματικά η αντίθεσή μας για μεταφορά αρμοδιοτήτων για τα αδέσποτα ζώα από το καθ΄ όλα αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτή η μεταφορά αποτελεί μια αποκαλυπτική ομολογία από μεριάς της Κυβέρνησης ότι το ζήτημα των Αδέσποτων Ζώων αποτελεί ένα τεχνικό θέμα στο οποίο μια διοικητική – τεχνοκρατική γραφειοκρατία, άσχετη με το ζήτημα, θα επιτηρεί την κατανομή κονδυλίων και όχι ένα μέγα κοινωνικό ζήτημα με σαφείς προεκτάσεις στη Δημόσια Υγεία.

2ον Δηλώθηκε εξ αρχής ότι το προηγούμενο νομικό πλαίσιο και ειδικά ο Ν. 4039/2012 αποτελούσε ικανοποιητικό μέσο – οι όποιες βελτιώσεις θα μπορούσαν να γίνουν με τροποποιήσεις – για την οριστική επίλυση του θέματος των Αδέσποτων Ζώων. Αυτό που τελικά εμπόδισε την εφαρμογή του ήταν η μη ύπαρξη πολιτικής βούλησης για :
α) καθολική ηλεκτρονική σήμανση δεσποζόμενων και αδέσποτων και
β) την εφαρμογής των Δημοτικών-Διαδημοτικών Κτηνιατρείων και Καταφυγίων.

Η έλλειψη αυτής της πολιτικής βούλησης που αβίαστα προκύπτει από το σχέδιο νόμου υπονομεύει την οποιαδήποτε νέα προσπάθεια αντιμετώπισης του ζητήματος.

3ον. Εκτιμήθηκε ότι η ανάγκη για νέα νομοθετική ρύθμιση πηγάζει από την ανάγκη
α) για αποδόμησης των κρατικών κτηνιατρικών ελέγχων,
β) τον παράδοση της αναπαραγωγής των δεσποζόμενων ζώων σε ιδιωτικούς ελέγχους επί αμοιβής και παράβολα ανά νεογνό ( ιδιωτική τριμελή επιτροπή θα αδειοδοτεί σχετικά) και
γ) τη θεσμικής διεύρυνσης για την -επί δημόσιας δαπάνης – είσοδο ιδιωτών στην διαχείριση των Αδέσποτων (αδιευκρίνιστες Φιλοζωϊκες Οργανώσεις. ΜΚΟ κλπ)

Σε ευρεία διαδικτυακή συνάντηση του Παραρτήματος που προγραμματίζεται θα συζητηθεί εκτενέστερα το σ/ν και θα υπάρξουν οριστικές θέσεις για το ζήτημα βλέποντας και τις αποφάσεις των κεντρικών οργάνων.

Ο Πρόεδρος 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΧΟΒΟΛΟΣ
Η αντιπρόεδρος
ΗΛΙΑΝΑ ΤΣΟΛΙΟΥ
Read More »
Ο πρ. του παρ. Ηπείρου του πανελλήνιου κτηνιατρικού συλλόγου για το σ/ν περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς Ο πρ. του παρ. Ηπείρου του πανελλήνιου κτηνιατρικού συλλόγου για το σ/ν περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021 Rating: 5

Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, 14 άτομα σε περιοχές της Ηπείρου για διάφορα ποινικά αδικήματα

Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021
Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, 14 άτομα σε περιοχές της Ηπείρου για διάφορα ποινικά αδικήματαΣτο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου προχώρησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε συλλήψεις ατόμων για διάφορες υποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν συνολικά (14) άτομα και συγκεκριμένα:

Στην Ιόνια Οδό (στο ύψος των διοδίων Τερόβου), από αστυνομικούς του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με αυτοκίνητο τέσσερις αλλοδαπούς που στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν προκειμένου εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, διότι ο μεν ένας κατείχε δύο συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικούς βάρους -7,78- γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας και σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης, ο δε άλλος διότι κατείχε σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης.

Στην διασταύρωση Κτισμάτων Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, -6- αλλοδαποί οι οποίοι συνόδευαν και -4- ανήλικα παιδιά τους, διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στην περιοχή των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και από τον έλεγχο προέκυψε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου ελληνική επικράτεια και σε έδαφος Schengen.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες διεξάγονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Read More »
Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, 14 άτομα σε περιοχές της Ηπείρου για διάφορα ποινικά αδικήματα Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, 14 άτομα σε περιοχές της Ηπείρου για διάφορα ποινικά αδικήματα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021 Rating: 5

Έκανε πάρτι με άλλα 7 άτομα - Βαριά τα πρόστιμα

Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021
Έκανε πάρτι με άλλα 7 άτομα - Βαριά τα πρόστιμαΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (27-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (97) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(77) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
24 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
28 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(11) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

(1) παράβαση για κανόνες λειτουργίας εμπορικών δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα σε κομμωτήριο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, με την επιβολή προστίμου (1.000) ευρώ για μη τήρηση καταλόγου πελατών.

Επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, πρόστιμο (3.000) ευρώ σε ημεδαπό για διοργάνωση ιδιωτικής εκδήλωσης σε οικία στην οποία συμμετείχαν άλλα επτά άτομα, στα οποία επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των (300) ευρώ για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Έκανε πάρτι με άλλα 7 άτομα - Βαριά τα πρόστιμα Έκανε πάρτι με άλλα 7 άτομα - Βαριά τα πρόστιμα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021 Rating: 5

Δείτε την ομιλία του Φώτη Ραπακούση για τον Αλή Πασά (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021
Δείτε την ομιλία του Φώτη Ραπακούση για τον Αλή Πασά (ΒΙΝΤΕΟ)


Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συνέντευξη - συζήτηση με τον Φώτη Ραπακούση που πραγματοποιήθηκε ζωντανά το Σάββατο το απόγευμα, από το thespro.gr, την paramythia-online.gr και τους thesprotikoiantilaloi.gr, για την ζωή του Αλή Πασά και το πόσο επηρέασε την ελληνική επανάσταση. 

Ο διευθυντής του μουσείου για τον Αλή Πασά στο νησί Ιωαννίνων, με τις εξαιρετικές γνώσεις του αποτύπωσε μαγευτικά τον βίο του Αλή Πασά που καθήλωσε το κοινό μέχρι το τέλος της συζήτησης, έχοντας έντονη αλληλεπίδραση μαζί, με τη μορφή ερωτήσεων.

 

Εξαιρετική ευκαιρία για όλους μας να μάθουμε τόσα ιστορικά στοιχεία, ζώντας δυνατά την επέτειο της απελευθέρωσης.

Συγχαρητήρια στους πολιτιστικούς συλλόγους Λαδοχωρίου, Εθνικής Αντιστάσεως και Παραποτάμου για την διοργάνωση, όπως και την εκπαιδευτικό Ρεντζεπέρη Άννα για τον εξαιρετικό συντονισμό της εκδήλωσης. 

Read More »
Δείτε την ομιλία του Φώτη Ραπακούση για τον Αλή Πασά (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε την ομιλία του Φώτη Ραπακούση για τον Αλή Πασά (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021 Rating: 5

Σελίδες