Κατάργηση του αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στην Βουλή καταργεί την αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα του Τύπου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 33 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, καταργείται η αυτόφωρη διαδικασία και στα δια του Τύπου τελούμενα αδικήματα της εξύβρισης, δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 33 αναφέρει:

«Στο άρθρο 417 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (π.δ. 258/1986, Α’ 121), προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής:

«Στην περίπτωση των εγκλημάτων των άρθρων 361, 362 και 363 του Ποινικού Κώδικα δεν ακολουθείται η διαδικασία των επόμενων άρθρων, εκτός αν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι».

Read More »
Κατάργηση του αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους Κατάργηση του αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019 Rating: 5

Εννέα χρόνια "Κάτοψη"

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019
Αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από τότε που η "Κάτοψη" άνοιξε τα φτερά της στον διαδικτυακό αέρα. 
 
Ένας δημοσιογράφος τότε, ιερέας σήμερα, ο Ηλίας Μάκος, θέλησε, πέρα από την επαγγελματική του εργασία σε ΜΜΕ, να έχει και ένα μετερίζι δικής του, προσωπικής, έκφρασης. 
 
Από αυτή την επιθυμία, γεννήθηκε η "Κάτοψη". Αργότερα την προσπάθεια αυτή την αγκάλιασαν και άλλοι άνθρωποι. 
 
Το ταξίδι αυτό της "Κάτοψης" έγινε μέσα στα εννιά αυτά χρόνια ένα βίωμα εντελώς ξεχωριστό από κάθε θεωρία και από κάθε εμπειρία του εξωτερικού κόσμου. 
Είναι μια εσωτερική αποκάλυψη. 
 
Το βίωμα αυτό είναι "ποιητικής τάξεως" αν επιτρέπεται ο όρος. Προϋποθέτει την ολοκληρωτική συμμετοχή της καρδιάς σε μια πεποίθηση και σ' ένα όραμα. 
 
Στη φωτογραφία, το πρώτο κείμενο, που δημοσιεύθηκε στην "Κάτοψη".
Read More »
Εννέα χρόνια "Κάτοψη"  Εννέα χρόνια "Κάτοψη" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019 Rating: 5

Ένα βραβείο για τον Αντώνη Παπαλάμπρου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019


Έναν σπουδαίο και διακεκριμένο φωτογράφο, τον Αντώνη Παπαλάμπρου βράβευσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ηπειρώτη.

Ο Αντώνης Παπαλάμπρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία, καθώς οι γονείς είχαν μεταναστεύσει εκεί από την Καλλιθέα Σουλία.

Πήρε το έναυσμα για να ασχοληθεί με την φωτογραφία από τον πατέρα του και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του και άνοιξε το δικό του στούντιο.

Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, από το 2016 έως 2018, ήταν εκπαιδευτής φωτογραφίας στο Τμήμα Τέχνης Φωτογραφίας στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας και ενημέρωνε μαθητές Γυμνασίου για το επάγγελμα του φωτογράφου σε ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Στη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του, έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας, όπως στους PWS, WPV, WPPI.

- 3 φορές με πρώτο βραβείο σε διεθνείς διαγωνισμούς στις κατηγορίες OPEN, WEDDING DETAILS, JOURNALIST

- δεύτερη θέση στο διεθνή διαγωνισμό στην κατηγορία PRE WEDDING

-5 φορές με το τρίτο βραβείο στις κατηγορίες ALBUM OPEN, OPEN και DETAILS και

- 4 φορές διακρίθηκαν φωτογραφίες μου σε αμερικανικό διαγωνισμό, με SILVER AWARD

Η αγάπη του όμως για τη φωτογραφία και η θέληση για κοινωνική προσφορά με έκαναν να λάβω μέρος σε δράσεις ευαισθητοποίησης με κοινωνικά μηνύματα, αναδεικνύοντας καθημερινά προβλήματα της πόλης μας

Η φωτογράφιση, με θέμα «ΕΠΙΣΤΡΈΦΩ ΑΜΈΣΩΣ», το 2015 και σε συνεργασία με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «ΚΙΒΩΤΌΣ ΕΞΈΛΙΞΗΣ», στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Αναπηρίας, έλαβε το πρώτο βραβείο και προβλήθηκε στο ΚΡΗΤΗ TV. Στόχος της ήταν η ανεμπόδιστη πρόσβαση και διαβίωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους.

Παρόμοιο θέμα είχε και η φωτογράφιση που με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του τόπου μας, Θωμά Λιώλιο, όπου αποσπάσε το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό PWS. Το μήνυμα που περάσαμε είναι ότι άνθρωποι καθηλωμένοι σε αναπηρικό καροτσάκι έχουν όνειρα και ψυχή ελεύθερη...

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συμμετοχή στη φωτογράφιση μόδας, με το τρίτο βραβείο, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία Νομού Θεσπρωτίας - «ΣΤΟΡΓΗ», σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας και συναδέλφους φωτογράφους απο Ηγουμενίτσα.

Με ανάλογη ευαισθησία, το Δεκέμβριο του 2018, δημιουργήσε ένα μουσικό βίντεο, σε συνεργασία με τη λογοθεραπεύτρια Ηρώ Στεφάνου και το μουσικό Άρη Μπέλλο. Πρόκειται για ένα βιντεοκλίπ, σε στίχους και μουσική του Νικόλα Λιβαδίτη.

Ιδιαίτερη φωτογράφιση που του έδωσε και το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό, ήταν η συμμετοχή μου στην Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας του Νομού Θεσπρωτίας. Μια ιδέα της συντονίστριας της Ομάδας κας Τζάνη Ανθούλας, που ήθελε να παρουσιάσει τις καθημερινές δυσκολίες μιας μητέρας που θηλάζει, καθώς και την αντιμετώπιση του κόσμου βλέποντάς την σε δημόσιους χώρους.
Read More »
Ένα βραβείο για τον Αντώνη Παπαλάμπρου Ένα βραβείο για τον Αντώνη Παπαλάμπρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019 Rating: 5

Έργα ύψους 3.633.200€ από την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας συνεχίζοντας την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους Δημότες Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την δημοσίευση των διακηρύξεων των έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»:

1. «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου», προϋπολογισμού 1.835.200,00€

2. «Σύνδεση αγωγού εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 1.798.000,00€.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

«Επιθυμώ να συγχαρώ για ακόμη μια φορά τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, καθώς και τον Διευθυντή της, αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν προκειμένου να μπορούμε σήμερα να δημοπρατούμε τα εν λόγω έργα. Πρόκειται για έργα καθοριστικής σημασίας που σε συνδυασμό και με άλλες παρεμβάσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΗ και θα συμβάλουν καθοριστικά στην μείωση της τιμής του νερού.

Τόσο ο Δήμος Ηγουμενίτσας, όσο και η ΔΕΥΑΗ διεκδικούν κάθε δυνατή χρηματοδότηση για την κατασκευή των απαραίτητων έργων χωρίς να επιβαρύνουν τους δημότες».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Σωτήριος Μήτσης δήλωσε σχετικά:

«Για μια ακόμη φορά η ΔΕΥΑΗ επιτυγχάνει τον σκοπό λειτουργίας της, μέσα από την ποιότητα στις παρεχόμενες, προς τους δημότες, υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης. Με την ένταξή μας στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, που προήλθε μετά από μελέτες και ωρίμανση που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΗ και το προσωπικό της, συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, δημιουργώντας υποδομές ύδρευσης και συνεπώς αναβάθμισης της ποιότητας ζωής μας. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων έργων (συνολικού προϋπολογισμού 3.633.200,00€) αναμένονται ιδιαίτερα θετικά για τους δημότες μας, αφού μέσα από αυτά θα εξασφαλίσουμε επαρκή και ποιοτική ύδρευση, μειωμένο κόστος και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων διαχείρισης των υδάτων».

Read More »
Έργα ύψους 3.633.200€ από την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Έργα ύψους 3.633.200€ από την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019 Rating: 5

Πρόσκληση στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2019

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019


Καλείστε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 7η του μήνα Φεβρουάριου του έτους 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου, αρ. 3), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:


ΘΕΜΑ 1ο:

Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της 3ης Πολεοδομικής Ενότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 33 έπειτα από την από 12-09-2018 αίτηση του Τσίγκου Δημήτριου.


ΘΕΜΑ 2ο:

Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 6 έπειτα από την από 29-12-2017 αίτηση της εταιρείας ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ Ο.Ε..


ΘΕΜΑ 3ο:

Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 60 έπειτα από την από 30-08-2018 αίτηση των Βλάχου Αλέξανδρου, Βλάχου Ευάγγελου, Τσόλη Γρηγόριου, Τσόλη Κωνσταντίνου και Τσόλη Αικατερίνης.


ΘΕΜΑ 4ο:

Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ. 9Α έπειτα από την από 25-01-2015 αίτηση της Μάρκου Πανωραίας.


ΘΕΜΑ 5ο:

Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την αυτοδίκαιη άρση απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 31 στην 1η Π.Ε. του Δήμου Ηγουμενίτσας για την κοινωφελή χρήση Δημοτικού Σχολείου ύστερα από τις από 23-07-2018 και 03-08-2018 αιτήσεις των Γούλα Βασίλειου και του Χρυσικόπουλου Κωνσταντίνου αντιστοίχως.


ΘΕΜΑ 6ο:

Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την από 7-09-2018 αίτηση του Βέρμπη Χρήστου για την αντικατάσταση του οικοπέδου του στο Ο.Τ. 158, αριθ. 72Β στην θέση «Βουνίστρα» της Τ.Κ. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας λόγω ακαταλληλότητας.


ΘΕΜΑ 7ο:

Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την από 26-07-2018 αίτηση της Ζούμπου Μαρίας για την μεταβίβαση σε αυτήν του οικοπέδου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 160, αριθ. 39Β στην θέση «Βουνίστρα» της Τ.Κ. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας ιδιοκτησίας Ζούμπου Γεώργιου, αποθανόντος συζύγου της αιτούσας


ΘΕΜΑ 8ο:

Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με την αποκατάσταση των ιδιοκτησιών α) κληρονόμων Νικόλαου Τζοβάρα (Έλλης Τζοβάρα, Παύλου Τζοβάρα, Χρήστου Τζοβάρα και Αριστεάς Τζοβάρα) β) κληρονόμων Ευθαλίας Κωνσταντάκου (Θωμά Κωνσταντάκου, Ανθούλας Κωνσταντάκου, Φίλιππου Κωνσταντάκου και Μελίνας Κωνσταντάκου) και γ) Βρύση Ευφροσύνης των οποίων τα οικόπεδα βρίσκονται στο Ο.Τ. 12 του εγκεκριμένου Σχεδίου Οικισμού Γραικοχωρίου της 2η Π.Ε. του Δήμου Ηγουμενίτσας με άλλα ίσης αξίας σε δημοτική έκταση στο Ο.Τ. 16Β στην ίδια περιοχή, καθώς τα πρώτα ρυμοτομήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν Κοινόχρηστοι Χώροι.


ΘΕΜΑ 9ο:

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την κοπή ή μη ενός ατόμου Πεύκου (Pinus spp) επί της οδού 28ης Φεβρουαρίου στην Δ.Κ. Ηγουμενίτσας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2, περίπτ. ζ, υποπερίπτ. α της με αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461 Απόφασης (ΦΕΚ 4520 Β΄/16-10-2018).


ΘΕΜΑ 10ο:

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την κοπή ή μη ενός ατόμου Ψευδακακίας (Robinia pseudoacacia) επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στην Δ.Κ. Ηγουμενίτσας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2, περίπτ. ζ, υποπερίπτ. α της με αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461 Απόφασης (ΦΕΚ 4520 Β΄/16-10-2018).


ΘΕΜΑ 11ο:

Εισήγηση σε διαβούλευση της κανονιστικής απόφασης του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας με θέμα «ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ» (Αρχικό Σχέδιο).


ΘΕΜΑ 12ο:

Εισήγηση σε διαβούλευση της κανονιστικής απόφασης του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας με θέμα «ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ» (Αρχικό Σχέδιο).


ΘΕΜΑ 13ο:

Συζήτηση και διατύπωση γραπτών απόψεων στα πλαίσια των γνωμοδοτήσεων και της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης επί του περιεχομένου του φακέλου του έργου: «Ανανέωση και Τροποποίηση [προσθήκη νέου συνοδού Α.Ε.Κ.Κ. (Απόβλητα Εκσκαφών κατασκευών & Κατεδαφίσεων)] της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για την εκμετάλλευση λατομείου αδρανών υλικών, στην θέση «Πιθάρι - Παλιαρέζα», Τ.Κ. Δριμίτσας, Δ.Ε. Παραποτάμου, Δ. Ηγουμενίτσας (λατομική περιοχή χώρος ΙΙ)».


ΘΕΜΑ 14ο:

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου μουσικής για το έτος 2019 έως τις 03.00π.μ. στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕΝΕΙΟ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ» με την επωνυμία «ΜΥΘΟΣ» ιδιοκτησίας Ντάγκα Ιωάννη του Λάμπρου, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.


ΘΕΜΑ 15ο:

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου μουσικής για το έτος 2019 έως τις 03.00π.μ. στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕ - ΜΠΑΡ» με την επωνυμία «ΕΛΞΗ» ιδιοκτησίας Γκέγκα Μανταλένας του Περικλή, που βρίσκεται στην Δ.Κ. Γραικοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Πρόσκληση στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2019 Πρόσκληση στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2019 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019 Rating: 5

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου: Περί Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019


Σε πολλές περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς παρουσιάζεται πλέον έντονα το φαινόμενο της ύπαρξης «γυμνών» σωλήνων ύδρευσης. Η υπηρεσία ύδρευσης έχει προχωρήσει σε παράκαμψη (bypass) των σωληνώσεων, βγάζοντας νέες σωλήνες στην επιφάνεια. Αυτό έχει γίνει είτε για τη διευκόλυνση της κατασκευής του αποχετευτικού, είτε λόγω φραγμών στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην πίεση του νερού σε κατοικίες.

Το πρόβλημα είναι ότι σε πολλά σημεία της Παραμυθιάς αυτοί οι σωλήνες (μαύροι πλαστικοί) βρίσκονται ήδη εκτεθειμένοι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την δημόσια υγεία από τη στιγμή που οι σωληνώσεις βρίσκονται ελεύθερες στις συνθήκες περιβάλλοντος με τις θερμοκρασίες να αυξομειώνονται καθημερινά (συγκέντρωση αλάτων, μικροοργανισμών κ.α). Οι κίνδυνοι θα πολλαπλασιαστούν όταν έρθει το καλοκαίρι και οι σωλήνες θα «ψήνονται» κατά τις μεσημεριανές ώρες. Είναι νομίζουμε κατανοητό από όλους ότι ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ.

Ανάλογο πρόβλημα εντοπίζεται και στην τοπική κοινότητα της Γλυκής όπου υπάρχει εκτεθειμένος αγωγός ύδρευσης σε μήκος άνω των 500 μέτρων (!!!) από την περιοχής του Αγίου Δημητρίου μέχρι τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Το ζήτημα αυτό αναδεικνύει και τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται τα σημαντικά έργα υποδομής όχι μόνο στο Δήμο μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Όταν μπροστά μπαίνει το καπιταλιστικό κέρδος η πρόβλεψη για υγιεινή και ασφάλεια είναι… περιττή. Έτσι ενώ η υπηρεσία ύδρευσης έχει βγάλει στην επιφάνεια τους σωλήνες για να μην «εμποδίζουν» τον εργολάβο, ο εργολάβος έχει σταματήσει διότι προβλέπονται καταργήσεις κλάδων του αποχετευτικού, μιας που η μελέτη του Δήμου μας «ξέχασε» ότι το ιστορικό κέντρο της Παραμυθιάς αποτελείται και από καλντερίμια (βλέπε σχετικά τα δύο τελευταία Δημοτικά Συμβούλια)… Επίσης δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου έργα αποκατάστασης (π.χ λακκούβες) που είναι υποχρεωμένη να παραδώσει η εταιρία που έχει αναλάβει το αποχετευτικό, τελικά γίνονται και ξαναγίνονται με εργασία των υπαλλήλων του Δήμου μας. Με άλλα λόγια οι δημότες μας διπλοπληρώνουν στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους!

Όπως και να χει εμείς καλούμε:

1. Να μην γίνει καμία κατάργηση κλάδων του αποχετευτικού στην Παραμυθιά και να συνεχιστεί το έργο ακόμη και με χειρονακτική εργασία (στα δύσκολα σημεία) διότι είναι αδιανόητο να κατασκευαστεί αποχετευτικό και δεκάδες κατοικίες να εξακολουθούν να «συνδέονται» με τα οθωμανικά λαγούμια μολύνοντας τον Κοκκυτό και τον κάμπο.

2. Η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε προσωρινή και πρόχειρη έστω κάλυψη (τσιμεντάρισμα) των «γυμνών» σωλήνων ύδρευσης στην Παραμυθιά για λόγους δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας.

3. Η Δημοτική Αρχή να δώσει ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ στο θέμα της έκθεσης του αγωγού ύδρευσης στην Γλυκή για λόγους δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας.

Read More »
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου: Περί Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου: Περί Ύδρευσης και Αποχέτευσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019 Rating: 5

Σελίδες