Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στα GOODY’S Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας!

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016

Μία ακόμη απάντηση σε όσους λένε ότι «ο αγώνας δεν έχει αποτέλεσμα», στη λογική του «τίποτα δε βγαίνει» είναι ο ίδιος ο νικηφόρος αγώνας αυτών των εργαζόμενων.
Επί 3 μήνες:
-Οι εργαζόμενοι σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα σε κοινή συνεννόηση με το σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας βρέθηκαν, συζήτησαν και οργάνωσαν βήμα το βήμα τις κινητοποιήσεις τους.
-Όλοι μαζί, οργανωμένοι, συζητούσαν συχνά με εμπιστοσύνη στο σωματείο τους και με συλλογικότητα χάραξαν το νικηφόρο σχέδιο τους. Κάνοντας πλατιά γνωστό το θέμα τους με όλα τα μέσα, καταδεικνύοντας τους υπεύθυνους, ενόχλησαν πραγματικά με κάθε δυνατό τρόπο την εργοδοσία.
-Με συμμετοχή στη ΓΣ του σωματείου, που αποφάσισε κλιμάκωση της δράσης- πίεση στην εργοδοσία, οργάνωσαν γλέντι στο χώρο του κλειστού καταστήματος στα Γιάννενα, οργάνωσαν την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους.
-Κατάφεραν να πάρουν έγκαιρα τις καταγγελίες τους, ώστε να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Ανάγκασαν τον ίδιο τον όμιλο GOODY’S να πάρει θέση.
-Το Υπουργείο Εργασίας πιέστηκε ταυτόχρονα από Γιάννενα – Ηγουμενίτσα και το σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικης και προγραμμάτισε τριμερή συνάντηση από την οποία καταφέραμε να αποσπάσουμε επίδομα 1000€ για κάθε εργαζόμενο από τους 19 που εκπροσωπούνταν από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.
-Μετά από πολύπλευρη πίεση στην εργοδοσία, καταφέραμε να κερδίσουν και οι 19 εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους. Ήδη πριν τις γιορτές του Πάσχα πήραν στα χέρια τους την πρώτη δόση.
Ο αγώνας με κατεύθυνση ενιαία απέναντι σε εργοδοσία και συγκυβένρηση, ο αγώνας που είναι ακλόνητα με τα συμφέροντα των εργαζομένων, ο αγώνας που είναι στη βάση της οργάνωσης και συλλογικής δράσης μπορεί και έχει αποτελέσματα, κατακτήσεις.
Βγάζουμε τα συμπεράσματα μας! Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας!Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο της κοινωνικής ασφάλισης!

Καλούμε στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στις 8 ΜΑΗ στις 10 π.μ στον Πεζόδρομο-ΟΤΕ στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στα GOODY’S Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας! Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στα GOODY’S Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016 Rating: 5

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός των αντιδημάρχων του δήμου Σουλίου

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016

 
 
Ανακοινώθηκε στην ΔΥΑΥΓΕΙΑ η απόφαση της δημάρχου Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, για τον ανασχηματισμό των αντιδημάρχων. Οι 4 νέοι αντιδήμαρχοι ειναι οι Βασίλης Καλόγηρος, Θεόδωρος Μπάτσης, Δανιήλ Αναστασόπουλος και Βασιλική Ντούκα, ενώ η θητεία τους θα είναι απο 4.5.16 μέχρι και 28.2.17

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Βασίλης Καλόγηρος (δεν παρέχεται αντιμισθία), στην θέση του Γιάννη Γώγου ως αντιδήμαρχος διαχείρισης πόρων, οικονομικής ανάπτυξης, διοικητικών θεμάτων, διαφάνειας ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παιδείας & δημοσίων σχέσεων.

Ο Θεόδωρος Μπάτσης (παρέχεται αντιμισθία), στην θέση του Θωμά Φράγκου ως αντιδήμαρχος προστασίας περιβάλλοντος, ανακύκλωσης καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης, πολιτικής προστασίας και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο Δανιήλ Αναστασόπουλος (δεν παρέχεται αντιμισθία) στην θέση του Χρήστου Μούτσιου ως αντιδήμαρχος σχεδιασμού, υποδομών προγραμματισμού και ανάπτυξης.

Η Βασιλική Ντούκα (παρέχεται αντιμισθία) στην θέση του Σταύρου Κωσταρά ως αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης, εμπορίου, κοινωνικής προστασίας & αλληλεγγύης.
Read More »
Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός των αντιδημάρχων του δήμου Σουλίου Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός των αντιδημάρχων του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016 Rating: 5

"Γιατί τα έχεις με τον ΣΥΡΙΖΑ" Του Σταύρου Κωσταρά

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016


Σχεδόν μονολεκτικά θα είναι η κάθε απάντηση που θα δώσω σε έναν φίλο, ο οποίος όχι απλά είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελεί και σημαντικό πολιτικό παράγοντα της περιοχής, ο οποίος με ερώτησή του εξέφρασε την απορία προς εμένα «γιατί τα έχεις με τον ΣΥΡΙΖΑ».
 
Πριν όμως θα πρέπει να του τονίσω ότι το κουτόχορτο που σέρβιραν στους Έλληνες με το δίλημμα πατριώτες και προδότες, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, Έλληνες και φιλογερμανοί, ΟΧΙ = ΝΑΙ και ΝΑΙ = ΟΧΙ, αλλά και η προπαγάνδα από μόνη της που τάισαν τον λαό επί χρόνια, με τα παιδάκια που πεινάνε και λιποθυμάνε, με τις χιλιάδες αυτοκτονίες, με αυτούς που μαζεύουν από τα σκουπίδια, με το θα αλλάξουμε την Ευρώπη, θα τους κάνουμε να χορεύουν με νταούλια, θα μας δώσει λεφτά ο Πούτιν, θα διαγράψουμε το χρέος το επονείδιστο, θα επαναφέρουμε τους βασικούς μισθούς κ την 13η σύνταξη, θα, θα, θα, θα, θα (τον πέρασαν τον Αντρέα στα θα), τα οποία ξεχάστηκαν μόλις βάλαμε πόδι στο Μαξίμου, με εκνεύρισαν τόσο πολύ που τα θεώρησα προσβολή για το νοητικό μου επίπεδο!!
 
Δεν θέλω να με κοροϊδεύεις για να προσπαθήσεις δήθεν να κάνεις κάτι που θεωρείς σωστό. Θέλω να προσπαθήσεις να το κάνεις και να μου το εξηγήσεις και να είσαι σίγουρος ότι θα κατανοήσω και τους λόγους που σε οδήγησαν σε αποτυχία!! Ξέρω σε τι κόσμο ζούμε και πως διαμορφώνονται οι διεθνείς ισορροπίες. Εσύ προφανώς το αγνοούσες.
 
Δεν θέλω να μου πεις σε ανάγκασαν να υποκύψεις, γιατί αυτό το ήξερα πριν καν προσπαθήσεις!! 
Ούτε να με δουλεύεις λέγοντας εγώ θα τα ψηφίσω αυτά που μου ζήτησαν αλλά δεν θέλω να τα εφαρμόσω!! 
Βλέπεις πήγαινες με παλιομοδίτικες ιδέες να αλλάξεις τον κόσμο όλο, λες και εσένα τον σωτήρα περίμεναν.
 
Θέλω να δω την προσπάθεια να γίνεται πρώτα στην χώρα μου και μετά στον κόσμο όλο. Αν δεν αλλάξεις το σπίτι σου δεν αλλάζει η γειτονιά σου.
 
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
- Άλλο πολιτική – Άλλο διακυβέρνηση! (Αυτό το πληρώσαμε εμείς για να το καταλάβετε εσείς)!!!
- Είστε Αριστερή ή Εθνικοσοσιαλιστική κυβέρνηση?
- Ενημέρωση ή προπαγάνδα?
- Δημόσια διοίκηση & αξιολόγηση ή κουτσοί - στραβοί το ίδιο?
- Παιδεία & Σεβασμός στην ιστορία ή Ότι μας κατέβει γενικά?
- Δικαιοσύνη ή Κατά παραγγελία αποφάσεις?
- Διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας ή Όπως μας βολεύει?
- Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο?
- Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ή Βόλτα στη Θεσσαλονίκη?
- ΕΝΦΙΑ πληρώνω ή Δεν πληρώνω?
- Open gov ή Συντροφικό βόλεμα για τους δικούς μας «συντρόφους»?
- ΑΣΕΠ ή Παράθυρο για τους δικούς μας?
- Ηλεκτρονική διακυβέρνηση ή Τεφτέρι?
- Ενιαία Αρχή Πληρωμών ή Στάση πληρωμών?
- Πόθεν έσχες ή Ήταν της φουκαριάρας της μάνας μου?
- Δημόσια διαβούλευση νόμων ή ΠΝΠ?
- Περιορισμός βουλευτικής ασυλίας ή Βαλαβάνη & Σταθάκης?
- Δημόσιες δηλώσεις περιουσίας πολιτικών ή Δεν έγινε και τίποτα?
- Ανεξάρτητες αρχές ή Εξαναγκαστικές παραιτήσεις?
- Ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ή Παζάρια στο κρυφό?
- Κατάργηση φορέων δημοσίου ή Όλα τα λεφτά στις ΜΚΟ?
- Ανακεφαλαίωση τραπεζών ή Ξεπούλημα των τραπεζών?
- Αξιοποίηση Δημόσιας περιουσίας ή Όσο όσο αεροδρόμια κλπ?
- Νόμος για υπερχρεωμένα νοικοκυριά ή Ξεπούλημα κόκκινων δανείων?
- ΕΟΠΥΥ &Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση ή Ασφαλιστικό χωρίς κάλυψη?
- Διαύγεια ή Εν κρυπτώ μην μας πάρουν χαμπάρι?
- Μαδούρο και Ποντέμος ή Ευρώπη και Δύση?
- Ανάπτυξη & επιχειρήσεις ή Φόρος σε ότι κινείται ή ακινητεί?
- Αριστερά ή Πάκης & Καραμανλής?
- Παιδεία & αριστεία ή Όλοι το ίδιο ήμαστε?
- Οργάνωση και Διαχείριση Προσφύγων Ή Ακυβερνησία?
- Αξιολόγηση Δημοσίων Υπαλλήλων ή Αυτοί δικοί μας είναι?
- Έλεγχος της φοροδιαφυγής ή Πιάσαμε τον καστανά?
- Καταπολέμηση μαύρου χρήματος ή Λαθρεμπόριο όπως πάντα?
- Κατάργηση φορέων δημοσίου ή Κρατικοί φορείς γιατί βολεύουν?
- Νόμος για εκπαιδευτικό σύστημα με ψήφο 240 βουλευτών ή Φίλης?
- Δωρεάν δημόσια παιδεία ή Καταλήψεις και ότι βγει?
- Όρια στη διάρκεια σπουδών ή Τσίπρας?
- Οργάνωση και διοίκηση ή Μπάχαλο κι ότι βγει?
- Θέσεις εργασίας ή Διαβατήριο?
- Ανάπτυξη με ελεύθερη οικονομία ή κολχόζ?
- Έλεγχος κεφαλαίων που έφυγαν ή Ότι έγινε έγινε κ ποιος πάει Ελβετία?
 
Το ξέρω βλέπεις ότι η Ελληνική κοινωνία είχε υποστεί σχεδόν μη αναστρέψιμη φθορά με πολλά χρόνια ανομίας και σπατάλης. Δεν περίμενα από σένα να το αλλάξεις. Έχω το γνώθεις εαυτόν. Αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι θα πολιτικολογείς ασύστολα και προπαγανδιστικά βαφτίζοντας το αρνί ψάρι και αποφεύγοντας να κάνεις έστω και το παραμικρό για να αλλάξεις τα κακώς κείμενα!!
 
Για δε τα στελέχη σου που αποτελούν την κυβέρνηση, και το κυβερνητικό επιτελείο γενικότερα, έχω να πω ότι στους κρατικοδίαιτους τεμπέληδες, κατά κύριο λόγο, δικούς σου, απλά πρόσθεσες και ότι χειρότερο είχε να επιδείξει το ΠΑΣΟΚ στα τόσα χρόνια εξουσίας, συμμαχώντας επιπλέον με έναν δεξιό εθνικοσοσιαλιστή, και δημιουργώντας έτσι ένα μείγμα σοσιαλιζόντων αριστερών λαϊκιστών εθνικοσοσιαλιστών που δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια πολιτική ιστορία!!
 
Κατάφερες να συμμαχήσεις με τον διάβολο τελικά!! Θα σε ζήλευε ακόμα και ο Ρασπούτιν!!! Εύχομαι πάντως να μην έχεις το τέλος του!!!
Read More »
"Γιατί τα έχεις με τον ΣΥΡΙΖΑ" Του Σταύρου Κωσταρά "Γιατί τα έχεις με τον ΣΥΡΙΖΑ"  Του Σταύρου Κωσταρά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σε Τεργέστη και Βενετία ο πρόεδρος της ΟΛΗΓ

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016


Στα πλαίσια ανάπτυξης συνεργασιών με Ιταλικούς Λιμένες και φορείς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής, συνοδευόμενος από τον Δ/ντη Ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος κ. Γκρίνια Κωνσταντίνο, πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας μια σειρά συναντήσεων με σκοπό τη συζήτηση σε θέματα που άπτονται κοινής συνεργασίας και αφορούν τις δράσεις του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Με τον Γενικό Γραμματέα του Λιμένα της Τεργέστης κ. Mario Sommariva

Την Τετάρτη 27/04 ο κ. Νταής, μετέβη στην Τεργέστη όπου αρχικά συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Λιμένα της Τεργέστης κ. Mario Sommariva. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν κυρίως ζητήματα συνεργασίας στον τομέα διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων. Σημειωτέον, ότι τα δυο λιμάνια συνδέονται με ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω τακτικής δρομολογιακής γραμμής. Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη κοινής συνεργασίας ξεκίνησε με την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της 2ης πρόσκλησης CEF (Connecting Europe Facility ) 2015 για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου/ Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, όπου το Λιμάνι της Τεργέστης συμμετέχει ως εταίρος. Ο κ. Sommariva ενημέρωσε τον κ. Νταή για το σχεδιασμό ανάπτυξης και συζητήθηκαν διεξοδικά οι προγραμματισμένες δράσεις του Λιμανιού της Τεργέστης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Αδριατική και το Ιόνιο και κυρίως στο ρόλο τον δυο λιμένων και στις προοπτικές ανάπτυξής τους στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας. 
 
Με τον Δήμαρχο Τεργέστης κ. Roberto Cosolini
 
Στην Τεργέστη ο κ. Νταής πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Τεργέστης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τεργέστης κ. Roberto Cosolini. Η συζήτηση στράφηκε γύρω από ζητήματα που αφορούν τις δράσεις των δυο λιμένων και τις μελλοντικές συνεργασίες στον τομέα των μεταφορών και της κρουαζιέρας.

Ο κύκλος των συναντήσεων έκλεισε την Πέμπτη 28/04, ο κ. Νταής μετέβη στη Βενετία όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Λιμένα Βενετίας κ. Paolo Costa, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν Δήμαρχος Βενετίας και Ευρωβουλευτής επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου σε θέματα μεταφορών. Στην συνάντηση παρευρέθησαν στελέχη του Λιμένα της Βενετίας, ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης κ. James Orlandi, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Συντονισμού των Εργασιών κ. Martino Contizelli.

Με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Λιμένα Βενετίας κ. Paolo Costa


Στο επίπεδο μιας πρώτης συνάντησης μεταξύ των δυο λιμένων έγινε αρχικά μια αναλυτική παρουσίαση του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, προς την αντιπροσωπεία του Λιμένα της Βενετίας, σε ότι αφορά την αναβάθμιση των υποδομών, μετά και την ολοκλήρωση του μεγαλυτέρου μέρους της Β’ Φάσης ανάπτυξης του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Συζητήθηκαν επίσης, οι προοπτικές ανάπτυξης που προκύπτουν συνακόλουθα από την ολοκλήρωση των υποδομών, τόσο στον τομέα των μεταφορών όσο και στον τομέα της κρουαζιέρας.

Σημειώνουμε δε, ότι το Λιμάνι της Βενετίας αποτελεί αφετήριο λιμάνι για προορισμούς κρουαζιέρας, απαριθμώντας δεκατρείς (13) τερματικούς σταθμούς που εξυπηρετούν αποκλειστικά επιβατικό κοινό κρουαζιέρας. Η Βενετία αποτελεί πραγματικά σημείο αναφοράς για τον κλάδο της κρουαζιέρας και κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς στον τομέα αυτό στην Αδριατική και την Μεσόγειο γενικότερα. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Λιμένα της Βενετίας, κ. Costa, προσφέρθηκε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια μεταφέροντας την εμπειρία του Λιμένα της Βενετίας στην οργάνωση των υπηρεσιών στον τομέα της κρουαζιέρας. Τόνισε επίσης, την ανάγκη διερεύνησης τρόπων συνεργασίας και στον τομέα της διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας με αφορμή τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, δράττεται της ευκαιρίας για ένα νέο κύκλο συνεργασιών με νέες ρεαλιστικές προοπτικές και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Τόσο οι εκπρόσωποι του Λιμένα της Τεργέστης όσο και του Λιμένα της Βενετίας προσκλήθηκαν από τον κ. Νταή, να επισκεφτούν την Ηγουμενίτσα στα πλαίσια συνέχισης της συνεργασίας των Λιμένων.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σε Τεργέστη και Βενετία ο πρόεδρος της ΟΛΗΓ Ηγουμενίτσα: Σε Τεργέστη και Βενετία ο πρόεδρος της ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016 Rating: 5

Το μοναστήρι Γηρομερίου κάτω από τον γαλαξία

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016
Read More »
Το μοναστήρι Γηρομερίου κάτω από τον γαλαξία Το μοναστήρι Γηρομερίου κάτω από τον γαλαξία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016 Rating: 5

Τέλος από σήμερα η έκδοση ή θεώρηση βιβλιαρίου. Απ’ ευθείας πρόσβαση στο ΕΣΥ με τη χρήση του ΑΜΚΑ

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016


Από 04-04-2016, παύει η έκδοση ή θεώρηση βιβλιαρίου για τους ανασφάλιστους πολίτες. 
 
Τα βιβλιάρια που δεν έχουν λήξει η ισχύς τους εξακολουθούν να ισχύουν για το χρονικό διάστημα που θεωρήθηκαν από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με την αρίθμ. 25132/4-4-2016 ΚΥΑ «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» οι ανασφάλιστοι πολίτες δικαιούνται απ’ ευθείας πρόσβαση στο ΕΣΥ με τη χρήση του ΑΜΚΑ.

Read More »
Τέλος από σήμερα η έκδοση ή θεώρηση βιβλιαρίου. Απ’ ευθείας πρόσβαση στο ΕΣΥ με τη χρήση του ΑΜΚΑ Τέλος από σήμερα η έκδοση ή θεώρηση βιβλιαρίου.   Απ’ ευθείας πρόσβαση στο ΕΣΥ με τη χρήση του ΑΜΚΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016 Rating: 5

Καταλήψεις ΧΥΤΑ και δημαρχείων οργανώνει από αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016

 
Σε καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημοτικών γκαράζ, δημαρχείων κι άλλων δημοτικών κτηρίων προχωρά από την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, μέλη των τοπικών συλλόγων θα ενημερώσουν τους υπαλλήλους στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις επιπτώσεις των επερχόμενων αλλαγών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Παράλληλα, θα κληθούν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, η οποία θα καθορίσει την ημερομηνία, όταν γνωστοποιηθούν οι ημερομηνίες συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.
Read More »
Καταλήψεις ΧΥΤΑ και δημαρχείων οργανώνει από αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ Καταλήψεις ΧΥΤΑ και δημαρχείων οργανώνει από αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016 Rating: 5

Φιλοξενία επαγγελματιών στο περίπτερο της Περιφέρειας στην "Πανηπειρωτική Έκθεση"

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016


Από το Τμήμα Τουρισμού, γίνεται γνωστό ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην έκθεση «Πανηπειρωτική» που διοργανώνεται στα Ιωάννινα στο χώρο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) το διάστημα 14-22/5/2016. Πρόκειται για μια έκθεση προβολής της τοπικής επιχειρηματικότητας, που έχει καταστεί θεσμός για τα εμπορικά δρώμενα της Ηπείρου.

Όπως και στο παρελθόν, η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους επαγγελματίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να παραστούν το αργότερο ως τις 6-5-2016 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο: 26510-87111 (κ. Σοφία Φούκη).

Read More »
Φιλοξενία επαγγελματιών στο περίπτερο της Περιφέρειας στην "Πανηπειρωτική Έκθεση" Φιλοξενία επαγγελματιών στο περίπτερο της Περιφέρειας στην "Πανηπειρωτική Έκθεση" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016 Rating: 5

Γραικοχώρι: Εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής» για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016


Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής» για την ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την μεγάλη Νίκη των Λαών της Ευρώπης κατά του Φασισμού την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 20:15 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

· Χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας

· Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

· Παρουσίαση εργασίας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου με θέμα: «Η λεηλασία των έργων τέχνης στον Πόλεμο»

· Προβολή αφιερώματος για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

· Παρουσίαση χορευτικών από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΓΕΝΙΚΑ:

1. Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου, ημέρας της εορτής.

2. Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Μαΐου 2016

Ώρα 10.10΄ : Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Γραικοχωρίου

Ώρα 10.45΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στο Γραικοχώρι και

κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:

α) Βουλευτή του Νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο

β) Βουλευτή του Νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο

γ) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας

δ) Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας

ε) Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

στ) Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας

ζ) Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας

η) Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας

θ) Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου
 
ι) Εκπρόσωπο ΕΟΕΑ – ΕΔΕΣ εκ μέρους της Εθνικής

ια) Εκπρόσωπο ΠΕΑΕΑ Αντίστασης

ιβ) Πρόεδρο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Γραικοχωρίου

ιγ) Όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου θελήσει να τιμήσει την επέτειο.

● Δηλώσεις συμμετοχής, για καταθέσεις στεφάνων μέχρι 6-5-2016 στα τηλέφωνα 26653- 60239 και 26653-60114.

● Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ.


Παράλληλες Εκδηλώσεις:
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Μαΐου 2016

Ώρα 20:15 μμ: Εκδήλωση για την λήξη του Β’ ΠΠ, με ομιλία και προβολή παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου

● Τελετάρχες ορίζουμε τους: Γιαννακό Ηλία και Δρίζη Δημήτριο υπαλλήλους της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

● Το παρόν επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης, να δημοσιευθεί δε με μέριμνα του Δήμου Ηγουμενίτσας στα κεντρικότερα σημεία της πόλης.-

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ 
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Γραικοχώρι: Εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής» για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου  Γραικοχώρι: Εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής» για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες