ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Π. ΝΤΑΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Π. ΝΤΑΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Τα πεδία συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και επιστημονικών φορέων του κλάδου της υγείας, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» και υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Πέτρο Οικονομίδη, την Αντιπρόεδρο κ. Ανδρομάχη Πετσίνη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Νίκο Τάσσιο, τον Ταμία κ. Ηλία Αμπιντο Αλ Χουμάμ, και το μέλος κ. Χρήστο Τσάμη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε ειδικότερα, σε τομείς όπου ενδείκνυται η συνεργασία του Συλλόγου με το Δήμο Ηγουμενίτσας, όπως: κοινές δράσεις στο πλαίσιο ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ζητήματα πρόληψης και δημόσιας υγείας, κατάρτιση υγειονομικού «χάρτη» της περιοχής, προαγωγή ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, περαιτέρω επέκταση και διεύρυνση του περιεχομένου των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας κ.α.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών πρόσβασης στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, αλλά και στις άλλες δομές υγείας της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η σημασία της βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου Ηγουμενίτσας – Φιλιατών, αλλά και η προοπτική για νέα σύνδεση μέσω της χρήσης της οδού που θα ενώνει την Εγνατία με το Μαυρομμάτι, η μελέτη για την οποία εκπονείται στην παρούσα χρονική περίοδο. Επίσης, η προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή και λειτουργία ελικοδρομίου στην περιοχή, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα βελτίωσης της πρόσβασης σε μεγάλες και εξειδικευμένες μονάδες υγείας, ιδίως στις περιπτώσεις αντιμετώπισης σοβαρών καταστάσεων.

Τέλος, τέθηκε το σημαντικό ζήτημα της πλήρους λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και την κατάλληλη στελέχωσή του, καθώς και της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Φιλιατών. Ο Συνδυασμός μας, θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση όλων των προαναφερόμενων αιτημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.
Read More »
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Π. ΝΤΑΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Π. ΝΤΑΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η 18η ΓΣ της ΕΛΟΠΥ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
Πραγματοποιήθηκε η 18η ΓΣ της ΕΛΟΠΥ


Με την παρουσία των 22 Μελών και στελεχών των εταιριών της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακών παραγόντων, συνεργατών και τα εμπορικά και δημοσιογραφικά τμήματα των ΜΜΕ, έγινε στις 14 Φεβρουαρίου στο Divani Caravel η ετήσια εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΕΛΟΠΥ.

Προηγουμένως, είχε πραγματοποιηθεί η 18η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης κατά την οποία:
· παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός και οι δράσεις του 2022
· εγκρίθηκε ομόφωνα o οικονομικός προϋπολογισμός του 2023 που θα προσεγγίσει τα €3.5εκ.
· συμφωνήθηκε η επέκταση του προωθητικού προγράμματος της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στις ΗΠΑ, με ποσό επένδυσης €1.0εκ
· συζητήθηκε η ομαλή μετάβαση από το ΕΠΑΛ 2014 – 2020 στο ΠΑΛΥΘ 2021 - 2027
· έγινε ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά και θεσμικά θέματα

Επίσης, συζητήθηκαν:
· οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
· το μέλλον της οργανικής υδατοκαλλιέργειας
· η υγεία των εκτρεφόμενων οργανισμών σε σχέση με τα πρότυπα ευζωίας που έχει θεσπίσει η ΕΛΟΠΥ
· ο ανταγωνισμός από τρίτες χώρες


Στο πλαίσιο της υποστήριξης της ΕΛΟΠΥ σε προγράμματα που προάγουν την αποτελεσματική λειτουργία του κλάδου, το ΕΛΚΕΘΕ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρουσίασαν στη Γενική Συνέλευση το πρόγραμμα AquaSafe, ένα γεωπληροφοριακό σύστημα υποστήριξης της υδατοκαλλιέργειας ακρίβειας.
Την εκδήλωση κοπής πίτας προλόγισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιος για τα θέματα Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας κ. Σίμος Κεδίκογλου, που αναφέρθηκε στη θετική συνεργασία του ΥΠΑΑΤ με την ΕΛΟΠΥ και τη διαχρονική στήριξη του Υπουργείου με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Χαιρετισμό εκ μέρους του κ. Σταύρου Αραχωβίτη, πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε η Διευθύντρια του γραφείου του κα. Καλλιόπη Κοκκινάκη.
Με την παρουσίαση τίμησε την εκδήλωση η κα. Κατερίνα Μπατζελή, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΟΠΥ κ. Απόστολος Τουραλιάς, αναφέρθηκε στον απολογισμό του έργου της ΕΛΟΠΥ και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, με κύρια απόφαση το 2023 να οριστεί ως βασικός στόχος ανάπτυξης του κλάδου η αγορά της Αμερικής. Με αυτήν την κίνηση της, η ΕΛΟΠΥ γίνεται ακόμα πιο εξωστρεφής με μετρήσιμους στόχους και αποτελέσματα σε Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές.
Στα πλαίσια προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΕΛΟΠΥ προσφέρει το αντίτιμο του φλουριού σε προγράμματα που στηρίζουν τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

Σχετικά με την ΕΛΟΠΥ και το Fish from Greece
Η ΕΛΟΠΥ, κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% της εγχώριας παραγωγής και εξάγουν τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου.
Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.
Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν την πιστοποίηση και συλλογική σήμανση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece είναι μια γευστική, ασφαλής και θρεπτική επιλογή. Μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η 18η ΓΣ της ΕΛΟΠΥ Πραγματοποιήθηκε η 18η ΓΣ της ΕΛΟΠΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

959.636€ για τον εξοπλισμό και την διαμόρφωση των εκθεσιακών χώρων του κτιρίου Bvlgari

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
959.636€ για τον εξοπλισμό και την διαμόρφωση των εκθεσιακών χώρων του κτιρίου Bvlgari


Εγκρίθηκε απο την οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας για το υποέργο «Εξοπλισμοί – Διαμόρφωση εκθέσεων πολυχώρου κτιρίου Βούλγαρη» της Πράξης «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ : Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης» τ
Η εκτιμώμενη αξία της ανέρχεται στο ποσό των 959.636€.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή Υπηρεσιών με στόχο την επανάχρηση του «Σχολείου Βούλγαρη» σε έναν επισκέψιμο «Πολυχώρο», που θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη μουσειολογική εμπειρία με θεματολογία σχετική με τη φύση, το μύθο, την ιστορία και τις τέχνες της ευρύτερης περιοχής της Παραμυθιάς.
Στο πλαίσιο αυτό, επιμέρους αντικείμενα αποτελούν:Η θεματική και χωροταξική οργάνωσης των εκθεσιακών χώρων
Η έρευνα, η καταγραφή και η μουσειολογική τεκμηρίωση
Ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η παραγωγή και η εγκατάσταση του συστήματος μέσων ερμηνείας για τους εκθεσιακούς χώρους και τις διαδραστικές – ψηφιακές αναπαραστάσεις
Η οργάνωση, η προμήθεια/ η κατασκευή και η εγκατάσταση του εξοπλισμού για τους χώρους της Ενότητας Α.
Read More »
959.636€ για τον εξοπλισμό και την διαμόρφωση των εκθεσιακών χώρων του κτιρίου Bvlgari 959.636€ για τον εξοπλισμό και την διαμόρφωση των εκθεσιακών χώρων του κτιρίου Bvlgari Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Ενισχύεται με οχήματα και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
Ενισχύεται με οχήματα και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας


Ενισχύουμε το Λιμενικό Σώμα με νέα επιχειρησιακά μέσα, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την τελετή παράδοσης 13 ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων μεταφοράς αστυνομικών σκύλων Κ-9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.
Τα οχήματα αυτά πρόκειται να αντικαταστήσουν τον παλιό στόλο, αλλά και να ενισχύσουν τις νέες ομάδες Κ-9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών που θα συσταθούν στις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χίου και Σύρου.
Επίσης, οχήματα θα διατεθούν στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στις Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Χανίων, Καβάλας, Μυτιλήνης, Ρόδου και Ναυπλίου.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω προμήθεια, συνολικού προϋπολογισμού 334.000 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας – Τομέας Αστυνομικής Συνεργασίας 2014 – 2020.
«Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, καταπολεμά κάθε μορφής οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών αλλά και προϊόντων λαθρεμπορίου» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης επισημαίνοντας ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ.
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει δεσμευθεί ότι θα αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο για να ενισχύσει με σύγχρονα μέσα το προσωπικό του Λιμενικού στην αποστολή του».
Ο Αρχηγός του Λιμενικού Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης υπογράμμισε ότι «το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για να διασφαλίσει την συνέχεια και την συνέπεια στην αποστολή του οφείλει να εκσυγχρονίζει και να ανανεώνει τα επιχειρησιακά μέσα του, να επενδύει στην διαρκή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και να καλλιεργεί δεσμούς συνέργειας και ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνογνωσίας με οργανισμούς και φορείς εντός και εκτός Ελλάδος.
Read More »
Ενισχύεται με οχήματα και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Ενισχύεται με οχήματα και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Κρουαζιέρα στη Θεσπρωτία; Πόσο πιο χαμηλά; | Της Άννας Στεργίου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
Κρουαζιέρα στη Θεσπρωτία; Πόσο πιο χαμηλά; | Της Άννας Στεργίου


Τα νέα για την κρουαζιέρα στη Θεσπρωτία έφτασαν. Η ανάπτυξη ήρθε κι η Θεσπρωτία πήρε συγκλονιστικό μερίδιο της αγοράς πανελλαδικά λιγότεο από 1/1000 σε αριθμό επιβατών κι ας μη μιλήσουμε για τα έσοδα!
Έχοντας ξεπουλήσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έναντι πινακίου φακής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει για την κρουαζιέρα, που στην περίπτωση της Θεσπρωτίας είναι τόσο μηδαμινή που μοιάζει αόρατη!
Δεν θα ισχυριστούμε ότι η κρουαζιέρα είναι το βασικό τουριστικό προϊόν της χώρας ούτε ότι δεν υπήρχαν κάποιες περιοχές, που τα πήγαν καλύτερα.

Η κρουαζιέρα παρέμεινε παραγκωνισμένη διαχρονικά για πολλούς λόγους:
Α) Δεν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πλευρά των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών, παρότι οι τουριστικοί, συνδικαλιστικοί φορείς την ήθελαν. Οι εργοδότες της κρουαζιέρας προτιμούσαν κυρίως νησιά των Κυκλάδων ή του Αργοσαρωνικού (υπήρξε κι ηπειρώτικη εταιρεία που εστίαζε στην κρουαζιέρα).
Β) Σημαντικό ρόλο έπαιξε το θέμα του καμποτάζ. Καθώς πολλά πλοία είχαν σημαία τρίτων χωρών – «σημαία ευκαιρίας» δεν υπήρχε η δυνατότητα από την ελληνική νομοθεσία να έρθουν εδώ. Αν το έκανε η Ελλάδα, που τελικά υποχρεώθηκε εν μέρει, έτσι θα νομιμοποιούσε τα πολύ χαμηλά μεροκάματα εις βάρος των ναυτικών πληρωμάτων της.
Γ) Άλλος σημαντικότατος λόγος ήταν η διαχρονική αδυναμία των ελληνικών λιμανιών να δεχτούν μεγάλα κρουαζιερόπλοια, λόγω προβλημάτων στα βάθη των λιμανιών. Υπάρχουν διάφορα προβλήματα για την υποδοχή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων για έναρξη/κατάληξη του ταξιδιού (home porting). Αυτό όμως δεν συμβαίνει στην Ηγουμενίτσα, που το ατού της είναι το μεγάλο φυσικό λιμάνι της.
Η Ελλάδα έχει τεράστια ακτογραμμή με έκταση 13.676 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κατά τον Θεοφάνη Κουγιούρη , που εκπόνησε διπλωματική εργασία για την κρουαζιέρα στο ΕΑΠ, αποτελεί τον τρίτο προορισμό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο μετά την Ισπανία και την Ιταλία, παραμένει χαμηλά κι αδυνατεί να λάβει οικονομικά οφέλη. Η, δε, Ηγουμενίτσα με το περίφημο λιμάνι της πέρασε και δεν ακούμπησε την κρουαζιέρα. Μιλάμε για παταγώδη αποτυχία.

Τι κάνουμε λάθος;
Η κρουαζιέρα λοιπόν χρειάζεται υποδομές, κέντρο για να κατέβουν οι τουρίστες να ψωνίσουν ώστε ν΄αφήσουν και κάτι στην πόλη, μουσεία, καλλιτεχνικές, εθνογραφικές κι αθλητικές εκδηλώσεις. Πόσα μουσεία έχει η πόλη; Θα επιμείνω σ΄ αυτό. Όταν τα γειτονικά Ιωάννινα έχουν σχεδόν 20 μουσεία στην πόλη, εμείς με το ζόρι έχουμε ένα κεντρικό και μερικά, κυρίως λαογραφικά, διάσπαρτα στον νόμο κι όχι πάντα εύκολα προσβάσιμα.
Η Βενετία, που είναι πολύ ψηλά στον τουρισμό κρουαζιέρας βουλιάζει όταν είναι σε εξέλιξη, το περίφημο καρναβάλι της.

Υποδομές στις μεταφορές, την υγεία, τον έλεγχο διαβατηρίων
Πολλές φορές έχει συζητηθεί ο τρόπος μεταφοράς των τουριστών κρουαζιέρας στην πόλη κι από τις τοπικές αρχές της Ηγουμενίτσας. Όμως, δεν θα πρέπει να δημιουργείται ασφυξία, αφού το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ηγουμενίτσας είναι δυσανάλογο προς τον πληθυσμό της, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Φυσικά χρειάζεται να υπάρχει κι υγειονομική υποδομή, ώστε να μη βρεθούν οι τουρίστες και τα πληρώματα προ εκπλήξεως.
Χρειάζεται ετοιμότητα κι ασκήσεις απ΄ το ίδιο το λιμενικό και τις υπόλοιπες υπηρεσίες – Δήμο, Αστυνομία, Πυροσβεστική - ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο πλοίο, ανά πάσα στιγμή να μπορούν να κατέβουν οι τουρίστες με ασφάλεια αλλά και να μην υπάρξει πρόβλημα για τους πολίτες της πόλης. Πρόσφατα ιδρύθηκε στον Πειραιά, ιδιωτική υγειονομική δομή στοχεύοντας μόνο και μόνο στους τουρίστες, κατεξοχήν κρουαζιέρας.
Η όχληση βέβαια που προκαλείται από τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, συχνά είναι δυσανάλογη προς τα οφέλη που αφορούν στην τοπική κοινωνία. Η δημοφιλής και πανέμορφη πόλη της Βενετίας, κινδυνεύει να καταστραφεί από τον υπερτουρισμό, που επιβαρύνει υπέρμετρα τις υποδομές (π.χ. λύματα) και δημιουργεί ασφυξία και στους τουρίστες, που πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον. Επιπλέον, υπάρχουν πρακτικά ζητήματα: βίζας, ελέγχου διαβατηρίων, μεταφοράς, ανεφοδιασμού καυσίμων, τροφίμων αν πρόκειται για home porting κ.ά.

Η Θεσπρωτία όμως;
Στα νούμερα κρουαζιέρας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού συγκρίνει μήλα με μπρόκολα. Ο τουρισμός αυτού του είδους δεν ανακάμπτει λόγω φοβερών και τρομερών κινήσεών της. Ακολουθεί τη λογική του «εκκρεμούς» στην ανάπτυξη, όπως συνέβη και με άλλους κλάδους, διότι την περίοδο έντονης έξαρσης του Covid-19 η κρουαζιέρα έζησε παντού σ΄ όλο τον κόσμο, μαύρες μέρες,
Τα όποια οφέλη της κρουαζιέρας στη Θεσπρωτία από τους επιβάτες, συνήθως τα γεύονται τα Ιωάννινα και τα Μετέωρα κι εκείνη παίρνει μόνο την όχληση. Συμβαίνει κι αλλού ένας τουρίστας κρουαζιέρας να γυρνά σε όσο περισσότερα μέρη μπορεί, στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία, γιατί δεν έμεινε στην πόλη ή δεν του κινήσαμε το ενδιαφέρον για να ξανάρθει. Ο τουρίστας σήμερα έχει απαιτήσεις.

Το κρουαζιερόπλοιο ως αγορά – στόχος
Τα κρουαζιερόπλοια δεν είναι όλα ίδια. Υπάρχουν κρουαζιερόπλοια, που έχουν ελάχιστες υποδομές για 50 άτομα κι άλλα, που μπορούν να φιλοξενήσουν ως και 6.000 άτομα. Επομένως κι οι ανάγκες των επιβατών, όταν βγουν από το καράβι, είναι διαφορετικές.
Η μέση ηλικία των επιβατών κρουαζιέρας είναι περίπου τα 40 χρόνια. Επομένως, ένα μεγάλο ποσοστό των επιβατών είναι και τρίτης ηλικίας, με προβλήματα υγείας, που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ταλαιπωρηθούν. Κάποιοι απ΄αυτούς έχουν θέματα κινητικότητας. Μπορεί η Ηγουμενίτσα ν΄ανταποκριθεί; Μπορούμε να τους στείλουμε για ορειβασία ή πεζοπορία στις βουνοπλαγιές, όταν μερικοί εξ αυτών δεν μπορούν ούτε να περπατήσουν;
Το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών κρουαζιέρας είναι ζευγάρια. Άρα ο χώρος υποδοχής πρέπει να έχει κατά νου δράσεις και για άντρες και για γυναίκες, όταν βγουν στη στεριά.
Υπάρχουν κρουαζιερόπλοια, που δέχονται μόνο ενήλικες κι όχι παιδιά.

Τι γίνεται όταν υπάρχουν παιδιά;
Για κρουαζιερόπλοια, που ταξιδεύουν παιδιά με τους γονείς τους, έχουν διάθεση να ζήσουν περιπέτειες. Εκτός από τα καρουζέλ έχουμε να προσφέρουμε κάτι άλλο στην πόλη;
Η ιππασία στον Αχέροντα, στην Παραμυθιά, στο Καλοδίκι είναι πράγματι μία συγκλονιστική εμπειρία για τα παιδιά, που βαριούνται εύκολα μέσα στα καράβια. Ποιες δράσεις έχουμε φτιάξει για τους εφήβους; Με το καταδυτικό πάρκο, κλείσαμε;
Η βόρεια πλευρά του Καλαμά δεν έχει αξιοποιηθεί ως προς τουριστικές δράσεις: κανόε, καγιάκ κ.ά. σε αντίθεση με τον Αχέροντα.

Στοχεύοντας στην «τουριστική μνήμη»
Ο τουρίστας θυμάται μία περιοχή για τρεις λόγους:
· Ο πρώτος είναι γιατί είδε, έκανε ή έμαθε κάτι καινούργιο που του άρεσε (εμπειρία),
· Ο δεύτερος γιατί έφαγε ή ήπιε πράγματα που άρεσαν στον ουρανίσκο του (γαστρονομία) κι
· Ο τρίτος και βασικότερος γιατί δεν ταλαιπωρήθηκε κι ένιωσε ότι περνά καλά (φιλοξενία – δραστηριότητες).
Ένιωσε δηλαδή ότι όσα έδωσε, όχι μόνο στην κρουαζιέρα αλλά και κατά την παραμονή του σε κάποιον προορισμό δεν πήγαν στράφι. Γιατί πάνω απ΄όλα ο τουρισμός δεν είναι μόνο λεφτά αλλά και συναίσθημα.
Ο τουρισμός δίνει εισόδημα αρκετούς μήνες του χρόνου, τονώνει την εμπορική δραστηριότητα, δημιουργεί θέσεις εργασίας και κυρίως δημιουργεί εισόδημα στη νέα γενιά. Ωφελούνται οι αγρότες από την κρουαζιέρα. Υπάρχουν οι δομές εκείνες ώστε εκείνος που θα κατέβει να πάρει συσκευασμένα τρόφιμα της περιοχής; Πχ. νόστιμο κι υγιεινό αλλά μη αναγνωρισμένο θεσπρωτικό μέλι; Ελιές; Λάδι; Κομπόστες από τα υπέροχα φρούτα, που παράγει η Θεσπρωτία;

Οι ξένοι θέλουν μία ιστορία
Ο τουρίστας που κατεβαίνει από το κρουαζιερόπλοιο θέλει άμεσα κάτι να δει. Το έλος Καλοδικίου, που πιθανόν να κρύβει και σημαντικές αρχαιότητες, με τα υπέροχα νούφαρα κι έχει εύκολη πρόσβαση δεν έχει αξιοποιηθεί για ξεναγήσεις. Ποιος έρχεται κρουαζιέρα στη Θεσπρωτία και του λένε πως πιθανόν εδώ παντρεύτηκε ο Οδυσσέας τη βασίλισσα της Ηπείρου;
Μία βόλτα ως τον Δρέπανο, που είναι κοντά ή τα Γίτανα θα ήταν όντως μία ξεχωριστή πινελιά αλλά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διαλύσουμε την προστατεύομενη περιοχή. Από εκεί και πέρα ούτε το Φιλιάτι ούτε καν οι παραδοσιακοί του οικισμοί έχουν αξιοποιηθεί. Η Παραμυθιά έχει ξεκινήσει να τρέχει έργα αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη ενώ ο δρόμος προς Σούλι δεν είναι εύκολα προσβάσιμος. Μία επίσκεψη σε τοπικά τυροκομεία ή οινοποιεία εφόσον υπάρξει τοπικό σήμα θα εμπλούτιζε το τουριστικό προϊόν ενώ επιτέλους θα πρέπει να κοιταχτεί πιο προσεγμένα το προβληματικό οδικό δίκτυο, ειδικά στην ενδοχώρα.

Η Κέρκυρα βουλιάζει, η Θεσπρωτία ψάχνει για τουρίστες κρουαζιέρας
Αν σκεφθούμε ότι το 2022, που η κρουαζιέρα ανέκαμψε κι οι συνολικές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια ανήλθαν στις 4.614 και ο αριθμός επιβατών σε 4.381.876 τι πήρε η Θεσπρωτία; Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το 2022 έδεσαν μόλις 11 κρουαζιερόπλοια. Οι αφίξεις επιβατών ήταν 4.323.
Στην Κέρκυρα αντίστοιχα, που είναι αλήθεια πως έχει μακρόχρονη τεχνογνωσία στον τουρισμό, έδεσαν 392 κρουαζιερόπλοια και οι αφίξεις ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο πολίτες. Ο Πειραιάς δηλαδή κι η Κέρκυρα ήταν λιμάνια home porting.
Μόνο και μόνο το brand name «Αχέροντας» θα έπρεπε να φέρνει πολλαπλάσιο τουρισμό κρουαζιέρας όλο τον καιρό. Άνθρωποι απ΄ όλο τον κόσμο θα ήθελαν να δουν και να ταξιδέψουν στο ποτάμι, που είναι η «πύλη του Κάτω Κόσμου». Οι στροφές προς το Σούλι, παρότι όλοι οι Ηπειρώτες είναι συνηθισμένοι στο προβληματικό οδικό δίκτυο, αποτελεί αναχαιτιστικό παράγοντα.
Είναι σαφές ότι το καλοκαίρι Σύβοτα και Πέρδικα, ακόμη κι η Πλαταριά κερδίζουν τις εντυπώσεις κι έχουν και τις τουριστικές υποδομές. Το κάστρο της Ηγουμενίτσας, παραδοσιακοί οικισμοί των Φιλιατών, το εμπορικό κέντρο της Παραμυθιάς, το Σούλι, τα εκκλησιαστικά μνημεία θα μπορούσαν μακροπρόθεσμα να είναι βασικά ατού για την κρουαζιέρα, εφόσον συνοδεύονται κι από σχετικές εθνογραφικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές ή ακόμη και θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Αν ο Αχέροντας ή οι φανταστικές παραλίες των Συβότων και της Πέρδικας έμπαιναν σε μία κινέζικη ή μία αμερικάνικη ταινία το εισόδημα των Θεσπρωτών θα ήταν σταθερό για δεκαετίες κι η ανεργία στον νομό να κατέβει σε ιστορικό χαμηλό. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει οργανωμένα, ώστε να μπορεί και το ποτάμι να παραμείνει καθαρό κι οι ταξιδιώτες να ευχαριστηθούν κι οι εργαζόμενοι να μπορούν να εξυπηρετήσουν, ώστε να μη γίνει ο Αχέροντας, το πιο σημαντικό μνημείο της φύσης, που χάσαμε…

*Η Άννα Στεργίου είναι Θεσπρωτή κοινωνιολόγος, κοινοβουλευτική συντάκτρια και συγγραφέας
Read More »
Κρουαζιέρα στη Θεσπρωτία; Πόσο πιο χαμηλά; | Της Άννας Στεργίου Κρουαζιέρα στη Θεσπρωτία; Πόσο πιο χαμηλά; | Της Άννας Στεργίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Ξεκινούν αιτήσεις στήριξης για προστασία του ζωϊκού κεφαλαίου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
Ξεκινούν αιτήσεις στήριξης για προστασία του ζωϊκού κεφαλαίου


Από τις 2 Μαρτίου έως και τις 11 Απριλίου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης οι κτηνοτρόφοι που επιθυμούν να υπαχθούν στο καθεστώς ενίσχυσης για την δράση 5.1.2 «Επενδύσεις πρόληψης και προστασίας του ζωικού κεφαλαίου από μεταδοτικές ασθένειες και φυσικές καταστροφές», του ΠΑΑ.
Τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στο καθεστώς ενίσχυσης της δράσης καθορίζει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αφορά στην ενίσχυση επενδύσεων με σκοπό την πρόληψη, τον έλεγχο και την εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων στα ζώα και συγκεκριμένα της Αφρικανικής Πανώλης του Χοίρου, για την ενίσχυση των μέτρων βιοασφάλειας στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Με την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας αποτρέπεται η είσοδος του νοσήματος στις εγκαταστάσεις μέσω επαφής με αγριόχοιρους ή ανεπιτήρητους οικόσιτους χοίρους ή, ανθρώπινης δραστηριότητος ή υλικών, με σκοπό την προάσπιση της εγχώριας χοιροτροφίας από τον κίνδυνο εισόδου του νοσήματος στην χώρα που θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες στην παραγωγή και εμπορία ζώντων ζώων, χοίρειου κρέατος και των προϊόντων του.

Ύψος ενίσχυσης
Για τους δικαιούχους που ενισχύονται, το ύψος ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% του ποσού των επιλέξιμων επενδυτικών δαπανών το οποίο υπολογίζεται ως άθροισμα των επιμέρους ποσών.
Ο προϋπολογισμός της αιτούμενης στήριξης ξεκινά από το ποσό των 20.000 έως 60.000 για τις εκμεταλλεύσεις μέχρι 200 χοιρομητέρες και από 20.000 έως 100.000 για τις εκμεταλλεύσεις με ≥ 201 χοιρομητέρες.
Ειδικότερα για τις εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Φλώρινας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου η αιτούμενη ενίσχυση ξεκινά από τις 10.000 ευρώ.

Χρηματοδότηση
Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 7.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται απολογιστικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Η στήριξη παρέχεται στο δικαιούχο απολογιστικά με τη μορφή επιχορήγησης κεφαλαίου και το ύψος της υπολογίζεται ως ποσοστό επί των επιλέξιμων δαπανών. Επίσης, είναι δυνατή η χορήγηση προκαταβολής. 

Δικαιούχοι – Κριτήρια επιλεξιμότητας
Δικαιούχοι του δράσης μπορούν να κριθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα.
Στην περίπτωση των φυσικών προσώπων, θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη (χοιροτρόφου), με την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής (ΟΠΣΚ), με το χαρακτηρισμό της εκμετάλλευσής τους ως α) μη οικόσιτης και β) ενσταβλισμένης ή μικτής. Η ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη αποδεικνύεται από την εγγραφή τους ως Κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότες (ΚΚΕΑ) στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), όπως τηρείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στην περίπτωση των νομικών προσώπων, θα πρέπει να έχουν κύρια δραστηριότητα την άσκηση της γεωργίας και ειδικότερα της χοιροτροφίας, με την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής (ΟΠΣΚ), με το χαρακτηρισμό της εκμετάλλευσής τους ως α) μη οικόσιτης και β) ενσταβλισμένης ή μικτής.
Τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης-πληρωμής όσο και κατά την καταβολή της ενίσχυσης.
Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει υποβάλει απογραφή στο ΟΠΣΚ για το έτος 2022 σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.
  
Επιλέξιμες δαπάνες
Επιλέξιμες δαπάνες που αφορούν σε χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις μπορεί να είναι οι ακόλουθες:
α) Τοποθέτηση/Ενίσχυση ανθεκτικού περιμετρικού φράκτη της εκμετάλλευσης ύψους τουλάχιστον 1,5 μέτρου από δομικά υλικά ή συρματόπλεγμα και στύλους στήριξης ανά 2 μέτρα τύπου γαλβανιζέ ή και το συνδυασμό των δύο παραπάνω με βάση από σκυρόδεμα (μπετόν) βάθους τουλάχιστον 0,5 μέτρου. Η κατασκευή θα πρέπει να εμποδίζει επαρκώς την είσοδο άγριων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των αγριόχοιρων και των αδέσποτων χοίρων και να αποτρέπει τη διαφυγή των εκτρεφόμενων χοίρων.
β) Εργασίες στεγανοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων, με την αντικατάσταση ή ενίσχυση του εξοπλισμού των εισόδων και παραθύρων, με σκοπό την αποτροπή εισόδου σε αυτές πτηνών, τρωκτικών και άλλων ζώων.
γ) Εγκατάσταση/αποκατάσταση λειτουργίας συστήματος ή σταθμού καθαρισμού και απολύμανσης των εισερχομένων οχημάτων στην εκμετάλλευση, συμπεριλαμβανομένων της απολυμαντικής τάφρου, των φορητών μονάδων απολύμανσης, των πλυστικών υψηλής πίεσης και του συστήματος καταιονισμού για την ολόπλευρη απολύμανση των οχημάτων.
δ) Διαχωρισμός καθαρής και μη καθαρής ζώνης για την κίνηση ατόμων κατά την είσοδό τους στην εκμετάλλευση, εντός αυτής και κατά την έξοδό τους:
προμήθεια προκατασκευασμένων οικίσκων τύπου isobox ή κατασκευή χώρων που θα παρέχουν τη δυνατότητα ιματισμού, υπόδησης και απολύμανσης χεριών, εξοπλισμό καθαρισμού και λειτουργικής απολύμανσης υποδημάτων κατά την είσοδο στους θαλάμους.
ε) Δημιουργία ανεξάρτητων, διακριτών, κατάλληλων χώρων για την απομόνωση των νεοεισερχόμενων και των ασθενών ζώων, καθώς και για τη διατήρηση/αποθήκευση/ψύξη νεκρών ζώων.
στ) Κατασκευή ράμπας φόρτωσης/εκφόρτωσης στην περίμετρο εξωτερικά της εκμετάλλευσης, ώστε να μην εισέρχονται εντός αυτής μεταφορικά οχήματα προς παράδοση ή παραλαβή ζώων/ζωοτροφών.

Να σημειωθεί ότι σκοπός των παραπάνω ενεργειών είναι η αποτροπή εισαγωγής της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στην εκμετάλλευση, αλλά και της πρόληψης της διασποράς της εντός της εκμετάλλευσης και σε άλλες εκμεταλλεύσεις ζώων ευαίσθητων ειδών. Η αναγκαιότητα και η προτεραιότητα πραγματοποίησης των ως άνω δαπανών θα κρίνεται κατά περίπτωση, με βάση το ήδη υπάρχον σύστημα βιοασφάλειας που εφαρμόζεται σε κάθε χοιροτροφική εκμετάλλευση για την οποία υποβάλλεται αίτηση στήριξης, όπως θα τεκμηριώνεται από τα συνυποβληθέντα δικαιολογητικά (τοπογραφικά σχέδια/κατόψεις της εκμετάλλευσης, πιστοποιήσεις βιοασφάλειας, κλπ).
Read More »
Ξεκινούν αιτήσεις στήριξης για προστασία του ζωϊκού κεφαλαίου Ξεκινούν αιτήσεις στήριξης για προστασία του ζωϊκού κεφαλαίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Ο Βασίλης Γιόγιακας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
Ο Βασίλης Γιόγιακας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου


Ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, η ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των παιδιών και ένα νέο, παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα με ογκολογικό τμήμα παίδων είναι μερικές από τις προτεραιότητες που σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας στη ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας εξήρε μεταξύ άλλων το πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί η κυρία Ελευθερία Κώτσιου και η «Φλόγα» Ηπείρου που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα:

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Είναι δύσκολο, σε μια παρέμβαση μερικών λεπτών, να αγγίξει κανείς έστω την επιφάνεια ενός θέματος όπως ο παιδικός καρκίνος.
Και είναι ακόμα πιο δύσκολο, αν και είμαι ο ίδιος γιατρός, να αντιληφθεί την καθημερινότητα, τα συναισθήματα, τις σκέψεις των παιδιών και όλων όσες και όσοι αναλαμβάνουν τη φροντίδα τους.
Προσωπικά, συμπάσχω με αυτούς και υποκλίνομαι στον αγώνα τους.
Αξίζει ωστόσο, κυρίως για όσους μας παρακολουθούν, να πούμε μερικά από τα καλά νέα για τη διαχείριση του παιδικού καρκίνου:
Ότι 8 στα 10 παιδιά στη χώρα μας καταφέρνουν να θεραπευθούν, αναλογία που είναι ακόμα μεγαλύτερη σε ορισμένες νεοπλασίες.
Ότι, χάρη στα επιτεύγματα της επιστήμης, μαθαίνουμε περισσότερα για τα αίτια του καρκίνου, καταφέρνουμε πιο έγκαιρη διάγνωση, έχουμε νέες, πιο αποτελεσματικές θεραπείες και νέα, καλύτερα φάρμακα.
Ότι η ελληνική επιστημονική και ιατρική κοινότητα είναι συμπαραγωγός και κοινωνός αυτής της προόδου, μέσα από τη συμμετοχή της σε διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα και σε κλινικές μελέτες.
Είναι καλό νέο ότι σήμερα στη χώρα μας, ένα ευρύ φάσμα ομάδων και οργανισμών συνεργάζεται με σκοπό την ολοκληρωμένη φροντίδα των παιδιών και των οικείων τους:
επαγγελματίες υγείας και ειδικοί διαφόρων κλάδων, επιστημονικές ενώσεις, οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, όπως οι σύλλογοι γονέων.
Θα ήθελα να σταθώ σε αυτήν την έκφραση της ιδιωτικής, της εθελοντικής πρωτοβουλίας, γιατί η προσφορά της απλώνεται, πράγματι, σε πολλά και διαφορετικά πεδία, ίσως πολύ περισσότερα από ότι γνωρίζει ο πολύς κόσμος:
Είναι η χρηματοδότηση της κατασκευής και της συντήρησης υποδομών και της αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού τους.
Είναι η χρηματοδότηση θέσεων εργασίας εξειδικευμένων γιατρών, νοσηλευτών και άλλου επιστημονικού προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσουν ογκολογικά τμήματα και άλλες δομές.
Είναι η δημιουργία και λειτουργία ξενώνων, κέντρων παρακολούθησης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Είναι η χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας για νέες θεραπείες του παιδικού καρκίνου.
Είναι οι πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων, φορέων και ειδικών.
Είναι και άλλα, που γνωρίζουν καλά όποιοι έχουν ζήσει και ζουν την κατάσταση «από μέσα»…
Και, επιτρέψτε μου εδώ, να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στο τμήμα της «Φλόγας» Ηπείρου και στο «Σπίτι των Παιδιών» του Συλλόγου που εδώ και μερικά χρόνια λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα, με «ψυχή» την κυρία Ελευθερία Κώτσιου, η οποία τιμά τη μνήμη του παιδιού της με ένα πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το έργο όλων αυτών, των ειδικών, των εθελοντών, των γονέων.
Έχουν πετύχει, δίχως άλλο, με δουλειά, με θυσίες, πολλά και σημαντικά.
Ασφαλώς μπορεί – και χρειάζεται - να γίνουν περισσότερα.
Ο παιδικός - αλλά και ο εφηβικός – καρκίνος, πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ενός σχεδίου δράσης, που θα είναι οργανικό κομμάτι του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο.
Σχέδιο δράσης στο οποίο είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν τόσο οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς όσο και οι σύλλογοι γονέων και ασθενών.
Οι παρεμβάσεις για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών, που προβλέπονται στο 5ετές Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία, μπορεί να συμπεριλαμβάνουν δράσεις για την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των παιδιών με καρκίνο σε όλη τη διαδρομή, από τη διάγνωση και τη θεραπευτική διαδικασία, μέχρι και μετά την ολοκλήρωσή της.
Είναι σημαντικό, στα παιδιά που καταφέρνουν να επιβιώσουν από τη μεγάλη δοκιμασία της ασθένειας και στους οικείους τους, να διασφαλίσουμε ότι οι όποιες ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις θα είναι οι ηπιότερες δυνατές και ότι θα μπορούν να έχουν μια ποιοτική και υγιή ζωή σε όλα τα επίπεδα.
Είναι στη σωστή κατεύθυνση το αίτημα για δημιουργία νέων, εξειδικευμένων δομών για τη διαχείριση του παιδικού καρκίνου, όπως είναι η πρόταση για ένα σύγχρονο παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο με ογκολογικό τμήμα στην Πάτρα – ή στα Γιάννενα -, που θα καλύπτει ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας.
Είναι επίσης στη σωστή κατεύθυνση το αίτημα για την ενίσχυση ιατρικών ειδικοτήτων που είναι κρίσιμες για την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία.
Αλλά και γενικότερα η κατάλληλη στελέχωση όλων των οργανικών μονάδων των νοσοκομείων που εμπλέκονται στη διαχείριση του παιδικού καρκίνου.
Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας – τους οποίους ευχαριστώ για την παρουσία τους εδώ σήμερα – μας κατέθεσαν τις απόψεις τους και την εμπειρία τους σχετικά με το τι χρειάζεται να γίνει.
Οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα.
Το οφείλουμε σε όλους όσες και όσοι μάχονται καθημερινά, από τη δική τους θέση, με τον δικό τους τρόπο, για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.
Πολύ περισσότερο όμως, το οφείλουμε στα παιδιά που δεν είναι πια μαζί μας.


Read More »
Ο Βασίλης Γιόγιακας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου Ο Βασίλης Γιόγιακας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Απηύδησαν οι κάτοικοι της οδού Φιλελλήνων

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
Ηγουμενίτσα: Απηύδησαν οι κάτοικοι της οδού Φιλελλήνων


Στην οδό Φιλελλήνων, πάνω από την Γράμμου στο ύψος του πρώτου Γυμνασίου-Λυκείου, μεταξύ οδού Φιλοσόφου και οδού Ρόδων, υπάρχει εδώ και δύο μήνες ανοιχτό σκάμμα με ελλιπή σήμανση. 
Το ιστορικό των εργασιών και των ενεργειών είναι το εξής:
Στις 9 Δεκεμβρίου 2022 ήρθαν μηχανήματα έργου και αφού κόψανε την άσφαλτο, περιφράξανε τον χώρο. 
Την επόμενη μέρα επανήλθαν και αφαιρέσανε την άσφαλτο σε μήκος 25 περίπου μέτρων. 
Στις 19 Δεκεμβρίου 2022 έγινε εκσκαφή αφήνοντας μία τρύπα μήκους 5 περίπου μέτρων και βάθους 2 μέτρων. 


Πέρασαν οι γιορτές και μετά από επικοινωνία με την ΔΕΥΑ ενημερωθήκαμε ότι το έργο το εκτελεί ο Δήμος. 
Στην συνέχεια μιλήσαμε με τον αρμόδιο Διευθυντή, ο οποίος δήλωσε άγνοια, μας παρέπεμψε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ο οποίος με την σειρά του δήλωσε άγνοια και μας παρέπεμψε στον Δήμαρχο και καταλήξαμε να κλείσουμε ραντεβού να συναντήσουμε τον Δήμαρχο. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2023 και ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι είχε χαλάσει το μηχάνημα και μόλις επιδιορθωθεί θα επανέλθουν να συνεχίσουν το έργο.


Σημειωτέο ότι πριν από τέσσερα περίπου χρόνια η ΔΕΥΑ είχε ξεκινήσει το έργο και κατάφερε να αποπερατώσει τα πρώτα 60 μέτρα σε διάστημα περίπου δύο χρόνων.
Η δημοσιοποίηση της ταλαιπωρίας που περνάμε κάθε μέρα και της επικινδυνότητας του ανοιχτού σκάμματος λόγω της ελλιπούς σήμανσης γίνεται με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να μην χρειαστεί άλλα δύο χρόνια για ένα έργο αποχέτευσης 60 μέτρων . Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας. 

Κάτοικοι περιοχής
Read More »
Ηγουμενίτσα: Απηύδησαν οι κάτοικοι της οδού Φιλελλήνων Ηγουμενίτσα: Απηύδησαν οι κάτοικοι της οδού Φιλελλήνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Καρναβαλικές Εκδηλώσεις Δήμου Ηγουμενίτσας 2023

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
Καρναβαλικές Εκδηλώσεις Δήμου Ηγουμενίτσας 2023Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ηγουμενίτσα και στις Κοινότητες του Δήμου με κέφι, χορό και αποκριάτικο ξεφάντωμα:

Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου :
• 16:00, Ηγουμενίτσα, Τσικνίζουμε στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας με ζωντανή μουσική, φωτιά, μάγο, ζωγραφική προσώπου, σουβλάκια, κρασί και χορό

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου
• 17:00 Οικισμός Εθνικής Αντίστασης, Αποκριάτικο ξεφάντωμα

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
• 11:00 Πεζόδρομος Ηγουμενίτσας, παιχνίδια για μικρούς μασκαράδες, γαϊτανάκι
• 12:00 Πεζόδρομος Ηγουμενίτσας, πειράγματα και κεράσματα από τον Διόνυσο

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
• 11:00 Πέρδικα, Αποκριάτικη γιορτή με κλόουν, μουσική και μπουφέ
• 12:00 Πέστανη, Τσικνοξεφάντωμα στην πλατεία του χωριού
• 17:30 Νέα Σελεύκεια, Αποκριάτικη γιορτή με φωτιά, σουβλάκια και μουσική

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου
• 18:00 Κορύτιανη, Τσίκνισμα στην πλατεία του χωριού

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου
• 16:00 Παραλιακή Ηγουμενίτσας: Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου
• 16:00 Μαργαρίτι Αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιά, σουβλάκια, κρασί και χορό
• 17:00 Πέρδικα, Περδικιώτικο Καρναβάλι παρέλαση αρμάτων, χορός, ξεφάντωμα
• 18:30 Καταβόθρα Αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιά, σουβλάκια, κρασί και χορό
• 19:00 Μαζαρακιά Αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιά, σουβλάκια, κρασί και χορό
• 19:30 Παραπόταμος, Αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιά, σουβλάκια, κρασί και χορό

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου
• Καστρί, αναβίωση αρβανίτικου γάμου στο Ίδρυμα Σάρρα στις 11:00 και κούλουμα στο δημοτικό σχολείο Καστρίου
• Πέρδικα, Κούλουμα στο Καραβοστάσι
• Μαζαρακιά, Κούλουμα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία
• Κορύτιανη, Κούλουμα στην πλατεία του χωριού
• Άγιος Γεώργιος, Κούλουμα στην πλατεία του χωριού
• Ελευθέρι, Κούλουμα στην πλατεία του χωριού
Read More »
Καρναβαλικές Εκδηλώσεις Δήμου Ηγουμενίτσας 2023 Καρναβαλικές Εκδηλώσεις Δήμου Ηγουμενίτσας 2023 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

"Έφυγε" ο γίγαντας του Θεσπρωτικού ποδοσφαίρου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
"Έφυγε" ο γίγαντας του Θεσπρωτικού ποδοσφαίρου


Απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023 στη Μασαχουσέτη, έχοντας στο πλάι του την γυναίκα και τα παιδιά του, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, ο Ηγουμενιτσιώτης Κωνσταντίνος Τσάτσης ή όπως τον ήξεραν οι περισσότεροι Μουράτης.


Ήτανε γιος του Γεωργίου Τσάτση και της Αναστασίας Καλφόγλου και είχε αδέρφια του τη Νίκη Σαμοίλη, την Ουρανία Καψοκαβάδη, τον Γαβριήλ Τσάτση, τον Σπύρο Τσάτση, την Ανθούλα Θεοδόση και τη Θεοδοσία Λίπαρη.Σε ηλικία 7 ετών πήγε στο ορφανοτροφείο μαζί με τον αδερφό του Σπύρο (1956-1964).


Το 1964 ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην ομάδα του Θεσπρωτού και τη διετία 1970-1971 αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννενα..
Το 1972 μετακόμισε στην Νέα Υόρκη μαζί με την γυναίκα του Μάχη, όπου και αγωνίστηκε στην ομάδα (Δόξα της Νέας Υόρκης)

Ύστερα από έναν τραυματισμό σταμάτησε το ποδόσφαιρο και μετακόμισε στην Μασαχουσέτη, οπού ξεκίνησε την επιχείρηση του LYNNFIEID HOUSE OF PIZZA και ιδρυτής της εταιρείας καθαρής ενέργειας AEOLYS TECHNOLOGIES. 


Όσοι τον ήξεραν μιλούσαν για έναν άνθρωπο αγαπητό που πάνω από όλα είχε την οικογένεια του.. 
Η αγάπη του για την επί 51 χρονιά σύζυγό του Μάχη ήταν μοναδική και μαζί αποκτήσανε 4 παιδιά την Αναστασία, τον Γιώργο, την Βικτωρία και την Χριστίνα, καθώς και 6 εγγόνια.


Οι οικογένειά του στην Ελλάδα και οι φίλοι του στην Ηγουμενίτσα, τον αποχαιρετάμε με τιμή.

Read More »
"Έφυγε" ο γίγαντας του Θεσπρωτικού ποδοσφαίρου "Έφυγε" ο γίγαντας του Θεσπρωτικού ποδοσφαίρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Αναβάλλεται η σημερινή συγκέντρωση Ηπειρωτικών Συλλόγων στη Βουλή

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
Αναβάλλεται η σημερινή συγκέντρωση Ηπειρωτικών Συλλόγων στη Βουλή


Συμπατριώτες
Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες της αποδημίας,
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11πμ. (δια περιφοράς), απεφασίσθη, λόγω του προβλήματος που προέκυψε εκτάκτως στον Πρόεδρο της Βουλής και στα Πολιτικά Κόμματα και στους εκπρόσωπους τους, οι οποίοι ευρίσκονται εκτός Αθηνών, προκειμένου να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία του θανόντος Βουλευτή Δωδεκανήσου, την αναβολή της σημερινής συγκέντρωσης στη Βουλή για την οποία θα ακολουθήσει ορισμός νέας ημερομηνίας.
Για το λόγω αυτό καθίσταται αδύνατη η επίδοση του υπομνήματος – ψηφίσματος στους αποδέκτες του, όπως είχε αποφασισθεί και οριστεί με απόφαση του Δ.Σ.
Εκ των μελών του Δ.Σ. δέκα εφτά (17) τον αριθμό εψήφισαν μέσω email, τηλεφωνικά και δια ζώσης υπέρ της αναβολής της σημερινής συνάντησης.
Επειδή στις δημοκρατικές κοινωνίες και στους συλλογικούς φορείς οι αποφάσεις λαμβάνονται με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων μελών τους υποχρεούμεθα να εφαρμόσουμε την ως άνω ληφθείσα απόφαση και να αναβάλουμε τη σημερινή συγκέντρωση.

Με Πατριωτικούς Χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος 
Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος – Κιάμος 
Ο Γεν. Γραμματέας
Χριστόφορος Ευθυμίου
Read More »
Αναβάλλεται η σημερινή συγκέντρωση Ηπειρωτικών Συλλόγων στη Βουλή Αναβάλλεται η σημερινή συγκέντρωση Ηπειρωτικών Συλλόγων στη Βουλή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Νέοι απαράδεκτοι βανδαλισμοί στο κάστρο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
Νέοι απαράδεκτοι βανδαλισμοί στο κάστρο Ηγουμενίτσας


Μόλις μία εβδομάδα είχαν τοποθετημένες οι ενημερωτικές πινακίδες στο κάστρο της πόλης της Ηγουμενίτσας, όταν οι γνωστοί άγνωστοι που το τελευταίο διάστημα δεν έχουν αφήσει κανένα δημόσιο χώρο χωρίς ζημιές, προέβησαν σε νέους βανδαλισμούς κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Είναι η πολλοστή φορά που τα εν εξελίξει έργα της εφορείας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο κάστρο της πόλης πέφτουν θύματα της μανίας των βανδάλων.

Από την υπηρεσία υπεβλήθη μήνυση κατά αγνώστων.

Read More »
Νέοι απαράδεκτοι βανδαλισμοί στο κάστρο Ηγουμενίτσας Νέοι απαράδεκτοι βανδαλισμοί στο κάστρο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

«Μάθημα Ζωής» στο 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας από την ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
«Μάθημα Ζωής» στο 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας από την ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας


Επιμορφωτικό σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της δράσης: «Πρώτες Βοήθειες: Με γνώσεις θα σώσεις». 
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε ως στόχο την αναλυτική ενημέρωση, καθώς και την πρακτική εκπαίδευση των διδασκόντων, ώστε να αντιμετωπίζουν έγκαιρα και με ψυχραιμία περιστατικά όπου η
ανθρώπινη υγεία τίθεται σε κίνδυνο.
Τη διάλεξη των επιμορφωτών ακολούθησε η προβολή χρήσιμου οπτικοακουστικού υλικού, ο γόνιμος διάλογος με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και η αναπαράσταση παροχής Πρώτων Βοηθειών με απινιδωτή σε εκπαιδευτικά προπλάσματα.
Αξίζει να υπογραμμιστεί πως το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας μετά από κινητοποίηση της ομάδας δράσης του σχολείου διαθέτει πλέον απινιδωτή, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους άρτια καταρτισμένους διασώστες του ΕΚΑΒ:
κκ Τάση Παναγιώτης Κατσιμάνη Ευάγγελο και Παπαδόπουλο Παναγιώτη, για την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων, καθώς και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας που αγκάλιασε με προθυμία και ενδιαφέρον τη δράση.

Γνωρίζω > Βοηθώ > Ζω!

Η Διευθύντρια
Ανδρούτσου Κωνσταντίνα
ΠΕ Αγγλικής Γλώσσας
Read More »
«Μάθημα Ζωής» στο 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας από την ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας «Μάθημα Ζωής» στο 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας από την ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Oμιλία Στέφανου Ξενάκη στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
Oμιλία Στέφανου Ξενάκη στην Ηγουμενίτσα


Το βιβλιοπωλείο Μητσέλου και οι εκδόσεις Key Books σάς προσκαλούν στην ομιλία του Στέφανου Ξενάκη με τίτλο «10 πράγματα που δεν μας έμαθαν», τη Δευτέρα 20/2 στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον». 
Η ομιλία διοργανώνεται με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Στέφανου Ξενάκη, με τίτλο «ΝΑΙ».
Read More »
Oμιλία Στέφανου Ξενάκη στην Ηγουμενίτσα Oμιλία Στέφανου Ξενάκη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Δύο νέα οχήματα για το «Βοήθεια στο Σπίτι» από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
Δύο νέα οχήματα για το «Βοήθεια στο Σπίτι» από το Δήμο Ηγουμενίτσας


Ενισχύουμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες με την αγορά δύο καινούριων αυτοκινήτων για το «Βοήθεια στο Σπίτι» εξασφαλίζοντας την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του προγράμματος!

Δήμος Ηγουμενίτσας
Read More »
Δύο νέα οχήματα για το «Βοήθεια στο Σπίτι» από το Δήμο Ηγουμενίτσας Δύο νέα οχήματα για το «Βοήθεια στο Σπίτι» από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023
Ηγουμενίτσα: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας


Στις τραγικές συνέπειες του πολέμου, των πολιτικών που εφαρμόζονται και αποβαίνουν σε βάρος του λαού, προστίθενται τώρα στο λαό της Τουρκίας και της Συρίας οι καταστροφικές επιπτώσεις και του μεγάλου σεισμού. Ενός σεισμού που οι τεράστιες και ανεξέλεγκτες φονικές του συνέπειες, είναι κυρίως ΚΑΙ συνέπειες ενός σάπιου και ληστρικού καθεστώτος εκμετάλλευσης των απλών ανθρώπων του λαού, ενός καθεστώτος όπου οι ΛΙΓΟΙ καρπώνονται υπέρογκα κέρδη με «χάρτινες» κατασκευές, με ανύπαρκτους κρατικούς ελέγχους, με την εγκληματική αδιαφορία και στήριξη προφανώς του συστήματος και της εξουσίας. Σεισμοί πάντα γίνονται και θα γίνονται…. Μέριμνα για τις ανάγκες και την προστασία των λαών, ούτε στο παρελθόν, ούτε τώρα, από τα συγκεκριμένα συστήματα εκμετάλλευσης, δεν γίνονται ούτε θα γίνουν…

Για τα «μάτια του κόσμου» το καθεστώς της Τουρκίας ανακοίνωσε μέχρι τώρα 150 συλλήψεις εργολάβων και κατασκευαστών…
Είναι χρέος και καθήκον μας: Αλληλεγγύη στους λαούς Τουρκίας και Συρίας και βοήθεια με όλα τα μέσα !

Το Σάββατο 18/2 και ώρα 10πμ - 12πμ στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας "ΠΑΝΘΕΟΝ" συγκεντρώνουμε τα παρακάτω είδη:
· Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
· Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
· Ζεστά καθαρά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
· Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
· Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
· Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
· Είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, μωρομάντηλα).

Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας Ενάντια στην Ακρίβεια (ΠΡΩ.Θ.Ε.Α)
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας Ηγουμενίτσα: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Σελίδες