https://picasion.com/

ΤΩΡΑ-Σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγό στη σήραγγα Δωδώνης της Εγνατίας Οδού Ουρά 5 χιλ. στη λωρίδα προς Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015
ΤΩΡΑ-Σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγό στη σήραγγα Δωδώνης της Εγνατίας Οδού
Ουρά 5 χιλ. στη λωρίδα προς Ηγουμενίτσα


Σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν από λίγο στη σήραγγα Δωδώνης της Εγνατίας Οδού.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,μετά από σφοδρή σύγκρουση ΙΧ αυτοκινήτου με φορτηγό, μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της.
 
 
 
Στο ρεύμα από τα Γιάννενα προς την Ηγουμενίτσα,έχει σχηματιστεί ουρά πέντε περίπου χιλιομέτρων.
Read More »
ΤΩΡΑ-Σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγό στη σήραγγα Δωδώνης της Εγνατίας Οδού Ουρά 5 χιλ. στη λωρίδα προς Ηγουμενίτσα ΤΩΡΑ-Σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγό στη σήραγγα Δωδώνης της Εγνατίας Οδού Ουρά 5 χιλ. στη λωρίδα προς Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 35χρονου στην Ηγουμενίτσα, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για οργανωμένη ληστεία

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015
Σύλληψη 35χρονου στην Ηγουμενίτσα, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για οργανωμένη ληστεία


Συνελήφθη, σήμερα (26-8-2015) μετά τα μεσάνυχτα, στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, από τις Αρχές του Βελγίου, για οργανωμένη ληστεία.

Συγκεκριμένα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος στερούνταν εγγράφων νόμιμης εισόδου και παραμονής στη χώρα μας ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί το παραπάνω ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για το αδίκημα της ληστείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Σύλληψη 35χρονου στην Ηγουμενίτσα, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για οργανωμένη ληστεία Σύλληψη 35χρονου στην Ηγουμενίτσα, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για οργανωμένη ληστεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015 Rating: 5

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ 1ου & 2ου ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ 1ου & 2ου ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ
 

1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Read More »
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ 1ου & 2ου ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ 1ου & 2ου ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015 Rating: 5

Συγχαρητήριο μήνυμα του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα για την επιτυχία των υποψηφίων να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015
Συγχαρητήριο μήνυμα του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα για την επιτυχία των υποψηφίων να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας


Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις νέες και τους νέους που μετά από κόπους και θυσίες δρέπουν τους καρπούς των προσπαθειών τους με την εισαγωγή τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της Χώρας. Η επιτυχία τους, πρέπει να τους κάνει χαρούμενους και συγχρόνως να τους εμφυσήσει το πνεύμα της συλλογικότητας και της ευθύνης το οποίο όλοι έχουμε ανάγκη την περίοδο που περνά η χώρα μας.

Θα απευθύνω επίσης, τα συγχαρητήριά μου στους γονείς, τους κηδεμόνες και φυσικά τους εκπαιδευτικούς που ο καθένας από την πλευρά του, στήριξε τις προσπάθειες των παιδιών.

Σ’ ό,τι αφορά τους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή θα ήθελα να τους πω ότι οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ και ότι θα τους δοθούν πολλές ακόμη ευκαιρίες για να πετύχουν τους στόχους τους.

Η συγκυρία είναι δύσκολη και γι’ αυτό όλοι οφείλουμε να σταθούμε πλάι στα παιδιά μας που είναι το μέλλον της Πατρίδας μας.

Και πάλι πολλά συγχαρητήρια.
Read More »
Συγχαρητήριο μήνυμα του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα για την επιτυχία των υποψηφίων να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας Συγχαρητήριο μήνυμα του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα για την επιτυχία των υποψηφίων να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015 Rating: 5

Σοβαρές καταγγελίες για ατασθαλίες στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015
Σοβαρές καταγγελίες για ατασθαλίες στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας


ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Θεωρώ ότι δεν έχει σημασία αν μια καταγγελία είναι ανώνυμη ή επώνυμη όταν βασίζεται σε έγγραφα .
 
Πρόσφατα , στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσατε ΟΜΟΦΩΝΑ απευθείας αναθέσεις από το ΠΑΚΠΠΟ , για προμήθεια ειδών παντοπωλείου , κρεοπωλείου κλπ. 
 
Είμαι σίγουρος ότι κανένας από εσάς δεν διάβασε ή δεν ασχολήθηκε με τις τιμές των προϊόντων που είναι για προμήθεια . 
 
Οι αναθέσεις με τις τιμές , έχουν αναρτηθεί και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ από όπου σας τις μεταφέρω. 
 
Ασχοληθείτε λίγο και κρίνετε κατά πόσο είναι άξιες έρευνας ή καταγγελίας στη Δικαιοσύνη.

Σας επισυνάπτω λοιπόν αυτές τις αναρτήσεις με κωδικούς "παντοπωλείο", "Κρεοπωλείο", "Ιχθυοπωλείο 1" και "Ιχθυοπωλείο 2" και πείτε μου αν θα πηγαίνατε να αγοράσετε για το σπίτι σας σε αυτές τις τιμές . 
 
Βέβαια οι τιμές αναφέρονται με την ένδειξη "συμβατικές" , εσείς λοιπόν μπορείτε να ελέγξετε τα τιμολόγια , πόσο χρεώνονται τα διάφορα είδη . 
 
Από τα προϊόντα που οι τιμές τους μου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση είναι 1250 λίτρα ελαιόλαδο προς 4,4 + ΦΠΑ το λίτρο , όταν σήμερα αν πάτε στο ίδιο σούπερ μάρκετ το ακριβότερο που θα βρείτε να αγοράσετε είναι προς 4,4 το λίτρο μαζί με το ΦΠΑ.(φυσικά εσείς αγοράζετε 1-5 λίτρα με αυτή την τιμή , αν ζητούσατε να αγοράσετε ένα τόνο καταλαβαίνετε τι τιμή θα παίρνατε ). 
 
Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα υλικά , ντομάτες ,αγγουράκια , ζάχαρη κλπ. 
 
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα η συνολική προμήθεια ανέρχεται στο ποσό των 75000 ευρώ περίπου . 
 
Αν τελικά τα αγαθά αυτά τιμολογηθούν με τις τιμές που αναγράφονται υπάρχει ένα υπερκέρδος για τον καταστηματάρχη 15-20000 ευρώ .

Ανάλογα συμβαίνει και με την προμήθεια κρεατικών και ειδών αλιείας . 
 
Κοτόπουλο με 5,7 το κιλό + ΦΠΑ το αγοράζουμε έτοιμο - ψημένο , σαρδέλες πάνω από 6 ευρώ το κιλό με ΦΠΑ δεν πωλούνται σε κανένα ιχθυοπωλείο ή χοιρινό ψαχνό με 7 ευρώ + ΦΠΑ .

Ποιός λοιπόν αποφάσισε να κλείσει τέτοιες συμφωνίες με τους συμπολίτες μας ; 
 
Βέβαια το συμφωνητικό έχει την υπογραφή του Προέδρου αλλά πιστεύω ότι κάποιο άλλο κύκλωμα υπάρχει μέσα στο ΠΑΚΠΠΟ που διαχειρίζεται , προγραμματίζει και αποφασίζει για τέτοιου είδους συμφωνίες . 
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι επόμενες δύο αναρτήσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ που σας επισυνάπτω με κωδικό "Απόφαση ΔΣ 2014" και "Απόφαση ΔΣ 2015" . 
 
Πρόκειται για ανάθεση έργου - καθαριότητας χώρων του ΠΑΚΠΠΟ από τον σημερινό αλλά και τον προηγούμενο Πρόεδρο στον ίδιο εργολάβο . 
 
Τι υπηρεσίες προσφέρει όμως ο εν λόγω εργολάβος στο ΠΑΚΠΠΟ ; 
 
Ποιοί είναι οι υπάλληλοι που εκτελούν την "καθαριότητα"; 
 
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιοί είναι οι κανονικοί υπάλληλοι του ΠΑΚΠΠΟ και αν έχουν το δικαίωμα ιδιώτες να χειρίζονται προσωπικά στοιχεία Δημοσίων υπαλλήλων , τιμολόγια προμηθειών κλπ. ; 
 
Για όσους ίσως δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται , αν δεν κάνω λάθος , επειδή άνθρωποι είμαστε , το ΠΑΚΠΠΟ έχει μια συμφωνία με εργολάβο καθαριότητας και αυτός του προμηθεύει δύο διοικητικούς υπαλλήλους που έχουν την εύνοια κάποιων ,παίρνοντας τη θέση από την αδελφή μου που ίσως έχει τα προσόντα να βρίσκεται σε αυτή την θέση . 
 
Συγνώμη αν σας μπέρδεψα αλλά το σίγουρο είναι ότι κάποιοι δολοπλόκοι δεν μπερδεύονται να υλοποιούν αυτές τις καταστάσεις . 
 
Αποκορύφωμα της πραξικοπηματικής κατάστασης που επικρατεί στο ΠΑΚΠΠΟ είναι η μη υλοποίηση προκήρυξης για τη θέση Προϊσταμένου της Δ/νσης από τον προηγούμενο Πρόεδρο , έως σήμερα με την ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ που σας επισυνάπτω με κωδικό "Προϊστάμενος" .

Δεν γνωρίζω αν όλα αυτά είναι μεμπτά , αλλά θεώρησα σκόπιμο να σας ενημερώσω και εσείς να αποφασίσετε .

Σας ευχαριστώ
Read More »
Σοβαρές καταγγελίες για ατασθαλίες στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας Σοβαρές καταγγελίες για ατασθαλίες στο ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015 Rating: 5

Σπίτι ιδιώτη σε χωριό της Θεσπρωτίας έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015
Σπίτι ιδιώτη σε χωριό της Θεσπρωτίας έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία

 
 
Σπίτι ιδιώτη σε χωριό της Θεσπρωτίας έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία! 
 
Συγκεκριμένα έχει ανακηρυχθεί ως έργο τέχνης, για το οποίο απαιτείται η παρέμβαση της πολιτείας για την διάσωση και την ανάδειξή του, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 1469/1950, την οικία ιδιοκτησίας Ευαγγέλου Δούπη στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας. 
 
Και αυτό γιατί αποτελεί έξοχο δείγμα αρχιτεκτονικής, μοναδικό στην περιοχή. 
 
Έχει εξαιρετικά ενδιαφέροντα επί μέρους στοιχεία, όπως το εντυπωσιακό πρόστυλο, παραστάδες εισόδων με κιονόκρανα και αετωματική επίστεψη, είναι λιθόκτιστη με επιμελώς πελεκημένη λιθοδομή στις όψεις και χρονολογείται δε στα 1902. 
 
Να σημειωθεί ότι ως αρχιτεκτονική κληρονομιά νοείται το σύνολο των μεμονωμένων κτηρίων ή συνόλων της χώρας, τα οποία αποτελούν «μνημεία» με την ευρεία έννοια του όρου, δηλαδή κτίσματα ή σύνολα κτισμάτων στα οποία αποδίδονται αξίες μνημείου, όπως η ιστορική, η αρχαιολογική, η καλλιτεχνική, η αισθητική κ.α. 
 
Η έννοια της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, δηλαδή, δεν περιορίζεται μόνο στα μεγάλα και σημαντικά μνημεία «εθνικής σημασίας», αλλά, σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις, επεκτείνεται και καλύπτει και ήσσονος σημασίας κτήρια και κάθε είδους κτίσματα και κατασκευές που αποτελούν δείγματα της οικοδομικής δραστηριότητας του παρελθόντος, από τα αρχαιότατα χρόνια ως, υπό ορισμένες συνθήκες, ακόμη και τις μέρες μας. 
 
Ως προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς θεωρείται η διατήρηση και η συντήρηση των μνημείων, μέσω της διαφύλαξης όσο το δυνατό περισσοτέρων από τις αξίες που αυτά περιέχουν και η υπ' αυτούς τους όρους απόδοση σε αυτά συμβατών χρήσεων, προκειμένου να λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας ως τμήματα τού εν γένει δομημένου περιβάλλοντος. 
 
Η αποκατάσταση ή «αναπαλαίωση», πρέπει να χαρακτηρίζονται από συνέπεια στην τυπολογία και στην αυθεντικότητα των υλικών και των τρόπων δομής. 
 
Θα μπορούσαν με τη χρήση κατάλληλης τεχνογνωσίας να διατηρηθούν και να συντηρηθούν στην αρχική τους μορφή, ώστε να μη μειώνεται στο ελάχιστο και να εξαφανίζεται κάθε ίχνος αυθεντικότητας των ιστορικών κτηρίων, καθιστώντας τα αντίτυπα -ή, ακόμη χειρότερα, κακέκτυπα- του εαυτού τους.
 
Read More »
Σπίτι ιδιώτη σε χωριό της Θεσπρωτίας έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία  Σπίτι ιδιώτη σε χωριό της Θεσπρωτίας έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015 Rating: 5

Αλβανία: Γκρέμισαν τα ξημερώματα τον Άγιο Αθανάσιο στο χωριό Δρυμάδες

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015
Αλβανία: Γκρέμισαν τα ξημερώματα τον Άγιο Αθανάσιο στο χωριό Δρυμάδες


Σήμερα τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε ο στόχος του δημάρχου Χιμάρας να γκρεμίσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες. 


Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η πολεοδομική αστυνομία έφτασε στο σημείο και οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά. Οι λιγοστοί κάτοικοι που έφτασαν στο σημείο ακούγοντας τον θόρυβο των μηχανημάτων, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. 


Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι των Δρυμάδων σηκώθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα για να μαζέψουν τα κομμάτια του ναού, τα κομμάτια της πίστης τους, τα κομμάτια του εαυτού τους. 
Πηγή: www.himara.gr
Read More »
Αλβανία: Γκρέμισαν τα ξημερώματα τον Άγιο Αθανάσιο στο χωριό Δρυμάδες Αλβανία: Γκρέμισαν τα ξημερώματα τον Άγιο Αθανάσιο στο χωριό Δρυμάδες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν επτά ακόμη περιπτώσεις κλοπών από σπίτια και αυτοκίνητα

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015
Εξιχνιάστηκαν επτά ακόμη περιπτώσεις κλοπών από σπίτια και αυτοκίνητα


Σε συνέχεια του από 14-08-2015 Δελτίου Τύπου μας που αφορά την εξιχνίαση εννέα (9) περιπτώσεων κλοπών σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων και τη σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού δράστη, μέλους ομάδας διαρρηκτών, ανακοινώνεται ότι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Ιωαννίνων, εξιχνιάστηκαν επτά ακόμη περιπτώσεις κλοπών σε χωριά των Ιωαννίνων.

Δράστης των κλοπών είναι ο 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί την 12-08-2015 στη Βροντισμένη Ιωαννίνων και είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Συγκεκριμένα, από την περαιτέρω έρευνα και την αξιοποίηση ευρημάτων, εξακριβώθηκε ότι ο 25χρονος Αλβανός εμπλέκεται σε ακόμη επτά κλοπές από σπίτια και αυτοκίνητα, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 11/07 έως 04/08, στα χωριά Λιγοψά, Πρωτόπαππα και Πετσάλι Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκαν προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών και συνολικά το χρηματικό ποσό των (660) ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Read More »
Εξιχνιάστηκαν επτά ακόμη περιπτώσεις κλοπών από σπίτια και αυτοκίνητα Εξιχνιάστηκαν επτά ακόμη περιπτώσεις κλοπών από σπίτια και αυτοκίνητα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράνομες ανασκαφές

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράνομες ανασκαφές


Συνελήφθησαν εχτές (25.08.2015) το πρωί, στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 47, 26, 76 και 26 ετών, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ειδικότερα, στη θέση «Πλάκα» της Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή, προς ανεύρεση θησαυρού.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ασύρματος ανιχνευτής μετάλλων και γεωργικά εργαλεία.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης.
Read More »
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράνομες ανασκαφές Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράνομες ανασκαφές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σπιτιού Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 23χρονος ημεδαπός

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σπιτιού
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 23χρονος ημεδαπός


Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σπιτιού που έγινε την 29-05-2013 στην Κληματιά Ιωαννίνων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι ο 23χρονος το πρωί της 29-05-2013, αφού παραβίασε παράθυρο μονοκατοικίας στην Κληματιά Ιωαννίνων, αφαίρεσε χρυσαφικά και δύο φωτογραφικές μηχανές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σπιτιού Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 23χρονος ημεδαπός Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σπιτιού Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 23χρονος ημεδαπός Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν επισήμως το πρωί της Τετάρτης οι βάσεις εισαγωγής, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα έχουν σταλεί και ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, οι τάσεις συγκριτικά με πέρυσι είναι πτωτικές, με αρκετές σχολές της περιφέρειας να έχουν βάση εισαγωγής πολύ χαμηλότερη φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, θα ισχύσει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ και έτσι, όσοι έχουν επιτύχει σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους. Οι επιτυχόντες δεν έχουν παρά να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Στη συνέχεια βέβαια, θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Read More »
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2015 Rating: 5