Η εξέλιξη του Κορωνοιού στην Θεσπρωτία

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020
Η εξέλιξη του Κορωνοιού στην Θεσπρωτία 


Τα 3 δείγματα που εστάλησαν στις 29/5 βρέθηκαν όλα αρνητικά. 

Στις 30/5 και 31/5/ εστάλησαν 3 δείγματα τα οποία βρέθηκαν αρνητικά. 

Σήμερα 01/6 εστάλησαν για έλεγχο 5 δείγματα (όλα για προ εγχειρητικό έλεγχο). 

Από την πρώτη ημέρα έχουν ληφθεί 179 δείγματα εκ των οποίων 174 αρνητικά. Αναμένονται τα αποτελέσματα για τα ανωτέρω 5 δείγματα. 

Επίσης σήμερα 01/6 βρίσκονται υπό παρακολούθηση 16 άτομα (για προληπτικούς λόγους) βάσει των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. 

Εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες !! 
Μένουμε υγιείς !! 

Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Π.Ε. Θεσπρωτίας 
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Read More »
Η εξέλιξη του Κορωνοιού στην Θεσπρωτία Η εξέλιξη του Κορωνοιού στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020 Rating: 5

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για την απένταξη του Εμπορικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020
ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για την απένταξη του Εμπορικού Κέντρου Θεσπρωτίας Oι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα τοπικά site και ΜΜΕ, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται. Το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας, που είχε ενταχτεί τον Ιούλιο του 2016 στο χρηματοδοτικό εργαλείο CEF (Connecting Europe Facility) της Ε.Ε, ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ. Το τέλος του προγράμματος ADRI UP, στο οποίο εταίροι είναι ο ΟΛΗΓ, η Περιφέρεια Ηπείρου, το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ), τα λιμάνια της Τεργέστης και της Ανκόνα και ιδιώτες επενδυτές, κοινοποιήθηκε και επίσημα στο εταιρικό σχήμα. 

Το Ελληνικό σκέλος του προγράμματος προέβλεπε την κατασκευή ενός διπολικού Εμπορευματικού κέντρου σε μία περιοχή εντός της ζώνης του λιμένα της Ηγουμενίτσας και σε μια άλλη κύρια, δίπλα από το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας, στην Γκρίκα του Δήμου Σουλίου. Επίσης, προέβλεπε την κατασκευή της οδικής σύνδεσης του Εμπορευματικού Κέντρου με την Εγνατία Οδό, έργο το οποίο, σε συνδυασμό με την λειτουργία του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και της Ηπείρου γενικότερα, και στον τομέα των μεταφορών. 

Το χρονοδιάγραμμα του έργου τοποθετούσε την ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι το τέλος του 2020. Ήδη από τον Ιούνιο του 2019, ήταν γνωστό ότι το χρηματοδοτούμενο έργο θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι το 2022, αν είχαν υλοποιηθεί συγκεκριμένα προπαρασκευαστικά βήματα. Για τον λόγο αυτό απαιτούνταν γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες από όλους τους συμμετέχοντες. 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι: 

1) Γιατί δεν επισπεύσθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες από τους εμπλεκόμενους, ώστε να εξαντληθούν τα περιθώρια παράτασης του έργου μέχρι το 2022 ; 

2) Θα επιδιωχθεί να ενταχθεί σε άλλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ; 

3) Θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο για την υλοποίηση του το ποσοστό του ΠΔΕ που αντιστοιχεί στο έργο (50%); 

4) Είναι πρόθεση του ΟΛΗΓ η συνέχιση των ενεργειών για την υλοποίηση του έργου; 

5) Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καλυφθεί το ποσοστό του CEF (30%) από το ΠΔΕ, από τον ΟΛΗΓ ή άλλους επενδυτές ; 

6) Θα τύχουν άμεσης προτεραιότητας οι απαραίτητες ενέργειες από την Περιφέρεια για την ωρίμανση των μελετών και την προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης του κόμβου της Εγνατίας; 

Πρόκειται για ένα έργο που απασχολεί τις τοπικές αρχές και τους φορείς για πάνω από είκοσι χρόνια. Η τοπική κοινωνία είχε πολλές ελπίδες για ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης με την ένταξη της Θεσπρωτίας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Ένα έργο πνοής για τον ακριτικό μας νομό δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί, όσες δυσκολίες και να προκύπτουν. 

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η απένταξη του έργου είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, η οποία καλείται να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της και να μην κρύβεται πίσω από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις νεοφιλελεύθερες απόψεις της, δίνει δείγματα γραφής της πολιτικής της. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε τον νόμο των υποπαραχωρήσεων, τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσμοθετήσει, σύμφωνα και με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Έχει δρομολογήσει την πώληση της πλειοψηφίας του πακέτου των μετοχών του ΟΛΗΓ, συμπαρασύροντας με αυτόν τον τρόπο και ζωτικά τμήματα της πόλης, όπως η χερσαία ζώνη. Τα τμήματα αυτά αποτελούν πάγια διεκδίκηση του Δήμου, των φορέων και των κατοίκων της πόλης, και κάθε αναπτυξιακός σχεδιασμός εγκαταλείπεται. Φέρνει ακέραια την ευθύνη. 

ΝΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Read More »
ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για την απένταξη του Εμπορικού Κέντρου Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για την απένταξη του Εμπορικού Κέντρου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πέτυχαν στη Μετάφραση θα τελειώσουν Λογιστική

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020
Ηγουμενίτσα: Πέτυχαν στη Μετάφραση θα τελειώσουν Λογιστική


Πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας όμως θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο Τμήμα Λογιστικής!

Ξεκίνησαν την φοιτητική τους ζωή στην Ηγουμενίτσα θα την τελειώσουν στην Πρέβεζα!

Ο λόγος για τους φοιτητές του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας οι οποίοι εντάσσονται πλέον στο Τμήμα Λογιστικής καθώς το πρώτο κλείνει.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Οι φοιτητές του τμήματος μετάφρασης συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι. και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών Τμήματος Τ.Ε.Ι.

Για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών και εξεταστικών διαδικασιών και την πρακτική άσκηση των φοιτητών, αρμόδια είναι τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του οικείου Α.Ε.Ι.

Για την παροχή τίτλων σπουδών, την έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών και πάσης φύσης βεβαιώσεων, σε φοιτητές και αποφοίτους του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, αρμόδια είναι τα όργανα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, χωρίς να επέχουν ακυρότητας όσα εκ των ανωτέρω εκδόθηκαν από το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος.

Παρέχεται η δυνατότητα επανέκδοσης των τίτλων σπουδών, πιστοποιητικών και βεβαιώσεων του προηγούμενου εδαφίου, σε όσους φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου επιθυμούν την αντικατάσταση εκείνων των οποίων έχουν εκδοθεί μέχρι και την έναρξη ισχύος του παρόντος, από το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πέτυχαν στη Μετάφραση θα τελειώσουν Λογιστική Ηγουμενίτσα: Πέτυχαν στη Μετάφραση θα τελειώσουν Λογιστική Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020 Rating: 5

Θρήνος στην Ηγουμενίτσα από το θάνατο 2χρονου κοριτσιού

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020
Θρήνος στην Ηγουμενίτσα από το θάνατο 2χρονου κοριτσιού


Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η εβδομάδα και το καλοκαίρι στην Ηγουμενίτσα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, ένα 2χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του στον ύπνο της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το 2χρονο κοριτσάκι, πνίγηκε στα κάγκελα της κούνιας του, προφανώς στην προσπάθειά του να βγει από αυτήν.

Το κοριτσάκι το βρήκαν το πρωί στη κούνια, χωρίς τις αισθήσεις του, οι γονείς της και  την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου παρά την προσπάθεια των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, δυστυχώς κατέληξε.

Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς και τους συγγενείς του άτυχου κοριτσιού.
Read More »
Θρήνος στην Ηγουμενίτσα από το θάνατο 2χρονου κοριτσιού Θρήνος στην Ηγουμενίτσα από το θάνατο 2χρονου κοριτσιού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020 Rating: 5

Σελίδες