https://picasion.com/
https://picasion.com/

Θέλει ο ΠΑΣΟΚος να κρυφτεί και ο Κωνής δεν τον αφήνει

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Θέλει ο ΠΑΣΟΚος να κρυφτεί και ο Κωνής δεν τον αφήνει


Πέρα από την προσπάθεια του υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Οικονόμου, να αποκρύψει πως έχει παραιτηθεί από πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, καθημερινά προσπαθεί να κρύψει και ότι προέρχεται από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ.

Όση προσπάθεια και εάν κάνει όμως ο ίδιος, πιστεύοντας πως ο κόσμος έχει κοντή μνήμη, έχει τους πολιτικούς τους φίλους, που δεν τον αφήνουν να κρυφτεί.

Όπως ο Β' Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ (και διαχειριστής του FB) κ. Κωνσταντίνος Κωνής.

Ο οποίος από τη μία "σπρώχνει" την υποψηφιότητα του κ. Οικονόμου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία και από την άλλη στηρίζει φανερά το ψηφοδέλτιο του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, και τωρινό αρχηγό του ΚΙΔΗΣΟ κ. Γιώργο Παπανδρέου.


Ο έρωτας, το χρήμα, ο βήχας και το ΠΑΣΟΚικό παρελθόν, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν κρύβονται.
Read More »
Θέλει ο ΠΑΣΟΚος να κρυφτεί και ο Κωνής δεν τον αφήνει Θέλει ο ΠΑΣΟΚος να κρυφτεί και ο Κωνής δεν τον αφήνει Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Με τους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου ο Βασίλης Γιόγιακας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Με τους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου ο Βασίλης Γιόγιακας


Στους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου βρέθηκε για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν .Δ καρδιολόγος Βασίλειος Γιόγιακας.

Συναντήθηκε με εκατοντάδες πατριώτες, οι οποίοι με θέρμη και αγάπη, τον διαβεβαίωσαν ότι την Κυριακή, έμπρακτα θα είναι στο πλευρό του.

 

Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Γιόγιακας συζήτησε με τις ηγεσίες της ομογένειας (αυτοδιοικητικές και Ομονοίας) τα θέματα της ελληνικής μειονότητας και συμφώνησε μαζί τους, να τα επανεξετάσουν αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο Βασίλης Γιόγιακας είναι ιδιαίτερα αγαπητός από του Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι δεν ξεχνούν ποιοί είναι αυτοί που έμπρακτα τους βοήθησαν, αλλά και ποιοί είναι αυτοί υφάρπαξαν την ψήφο τους, εκμεταλλευόμενοι την εμπιστοσύνη τους, μέχρι τη κάλπη, και αγνοώντας τους επιδεικτικά την επομένη, κόβοντάς τους τις συντάξεις αλλά και επιβραβεύοντας αυτούς που δολοφόνησαν το Ελληνικό στοιχείο.
Read More »
Με τους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου ο Βασίλης Γιόγιακας Με τους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου ο Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Συνέντευξη του Υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας με τους Ανεξαρτήτους Έλληνες Κώστα Κωνσταντίνου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Συνέντευξη του Υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας με τους Ανεξαρτήτους Έλληνες Κώστα Κωνσταντίνου
 
 

Ερ. Τι Γίνεται με τους ΑΝΕΛ; Οι δημοσκοπήσεις σας δείχνουν μια μέσα μια έξω!

Απ.Οι Δημοσκοπήσεις είναι αποτύπωση στιγμής!
Ουσία στην δημοσκόπηση έχει το μέγεθος του δείγματος!
Ας είμαστε ειλικρινείς Αγαπητέ Βαγγέλη! Περπατάς στο Φιλιατι Παραμυθιά Ηγουμενιτσα και εκεί καταλαβαίνεις τι συμβαίνει.!! Στατιστική και ερωτηματολόγια έκανα στο πρωτο έτος του πρώτου μου Πτυχίου .Κρίμα που δεν σκέφτηκα να γίνω Δημοσκοπος!χαχχα! Να σου δώσω ένα παράδειγμα .. ειδικά εδώ για το τόπο μας…μη μου πεις ότι πήραν την Βάβω μου στο Μαλουνι η τον μπάρμπα μου στο Γαρδίκι στον κάτω μαχαλά η στην Λεπτοκαρυά και τους ρώτησαν τι θα ψηφίσουν!! Είναι ένα εργαλείο σε χέρια «επιδέξιων» με σκοπό την παρουσίαση μια τάσης που φτάνει στο σημείο να διαμορφώνει και κατευθυνόμενη γνώμη.

Η δίκια μου ερμηνεία είναι από αυτά που δέχομαι με τις πολλές επαφές που κάνω.

Φαντάσου ξοδεύω και πολύ καιρό στην Αθήνα και με καλούν να μου πουν ότι με είδαν εκεί με άκουσαν εκεί ..άλλα καταλαβαίνεις καλύτερα να μην τα λέμε αυτά.

Να το πω αλλιώς.. Με καλούν πολλοί και διάφοροι και νέοι άνθρωποι της βασανισμένης καθημερινότητας! Από τη λιτότητα από την εξαντλητική φορολογία από την ανεργία.. που με συνδέουν με τις ανησυχίες τους για το Μέλλον και αρνούνται να πιστέψουν ότι η Θεσπρωτία θα έχει «ξανά ζεσταμένο φαγητό». Άντε να μιλήσουμε και λίγο αλληγορικά …Ξέρεις το ξαναζεσταμένο φαγητό στο τέλος ξινίζει και σε δηλητηριάζει! Αυτή η κοινωνία όλοι μας ..δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό! Φυσικά δεν είναι όλοι τα ίδια άλλα οι σφάκες στα χωράφια μας παραμεγάλωσαν! Ήρθε η ώρα για ξήλωμα! Να καθαρίσει το τοπίο!

Ερ. Γράφτηκε ότι πάτε να σπάσετε το Δίπολο και βλέπετε και την έδρα! Γνωρίζεται καλά τι συμβαίνει στην Θεσπρωτία ποσό πιθανό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο?

Απ. Α!!!!! αυτή είναι πολλή καλή ερώτηση! Να σου πω τι μου συμβαίνει… με βρίσκουν στα social media μου λένε ο «Πάνος ο Πρόεδρος» είπε αυτό είπε το άλλο είναι ο μόνος που δεν έχει αλλάξει ..άλλοι μου λένε δεν γίνεται να εμπιστευτούμε ξανά Πολιτικούς και ούτε να ξανά Πιστέψουμε «Τίτλο μεταφορείς και Τίτλο Θηρευτές» που εμφανίζονται και μας ξεχνάμε και μας θυμούνται μόνο στις Εκλογές.

Ξέρεις Έχουν δίκιο. !! Νιώθω και εγώ έτσι!!! Συνάντησα στην Πανηπειρωτική τόσους πολλούς! (Γνωρίζεται την δράση μου σε αυτό το πόστο σαν Ταμίας, άλλα επίσης και στην Ομοσπονδία Μουργκανας). Λοιπον….ερχονται Άνθρωποι Χωριανοί μας συνταξιούχοι νέα παιδιά απόδημοι ακόμη και μερικοί που έτυχαν να είναι γαμπροί η νύφες σε φαμίλιες Ηπειρωτών. Όλοι αυτοί αγωνιούσαν να εμφανίσουμε με την ΠΣΕ άλλα και την Ομοσπονδία Μουργκανας συλλογικά διαμαρτυρίες άλλα και προτάσεις επιτέλους γιατί οι εκλεγμένοι Βουλευτές ήταν μόνο για καλημεροκαλησπερες!

Πιο συγκεκριμένα!! Πιστεύω ότι ο κόσμος μας έχει καταλάβει πλέον ότι χρειάζεται άλλους ανθρώπους χωρίς συνδρομα,χωρις αγκυλώσεις, χωρίς….να το πω έτσι όπως το είπα και κάπου αλλού και προκάλεσε και θόρυβο …..δηλαδή ανθρώπους κάτι σαν σκελετούς από το ντουλάπι άλλα με κομματική Σαντιγύ εξουσίας.

Τέλος πάντων στους ΑΝΕΛ η Πολίτικη δεν είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ άλλα όραμα, στόχος, γόνιμη ανησυχία με διάθεση με ουσία και προτάσεις με σύνθεση και επικοινωνία και με αγάπη για το τόπο.

Οι ΑΝΕΛ παρουσιάζουν συνολικό οικονομικό πρόγραμμα για ανακούφιση και δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας. Ειδικότερα εδώ στην Ακριτική Θεσπρωτία θα διαμορφώσουμε την χαμηλότερη δυνατή φορολογία, για ανταγωνισμό για ανάπτυξη.

Επίσης ένα άλλο σημαντικό είναι η ενδυνάμωση της πρωτογενούς παράγωγης με την ιδιωτική πρωτοβουλία αρωγό άλλα με πλαίσιο για το όφελος και της κοινωνίας άλλα και του τόπου συνολικότερα.

Ερ. Δηλαδή Θα μας πείτε πιο συγκεκριμένα για το Φιλιατι & Ηγουμενίτσα..λίγο πιο μετά?

Απ. Βέβαια και θα ήθελα να το επικοινωνήσετε όσο πιο πολύ γίνεται!

Ερ.Οι ΑΝΕΛ μετά τις Εκλογές του ’12 άλλα και τις Ευρωεκλογές πως είναι σήμερα στην Θεσπρωτία?

Απ. Οι ΑΝΕΛ αγαπητέ διατηρηθήκαν παρόλο την έντονη πολεμική σε όλη την Ελλάδα. Οι ΑΝΕΛ δεν είμαστε Επαγγελματίες πολιτικοί άλλα άνθρωποι της βασανισμένης μνημονιακης καθημερινότητας σαν και εσάς φαντάζομαι....που με νέα δομή ακόμη και λάθη άλλα και με πρόγραμμα παρουσιάζουμε όχι άγονη διαμαρτυρία η απαγγελτικό ξύλινο λόγο άλλων εποχών άλλα προτάσεις και λύσεις! Παρουσιάζουμε την εγγύηση με γνώμονα ένα μοναδικό το Εθνικό συμφέρον για την κοινωνία μας την Ιστορία μας τον Πολιτισμό μας τους Θεσμούς μας την Θρησκεία μας τα ήθη τα έθιμα μας. Ξαναλέω οι ΑΝΕΛ δεν είμαστε Επαγγελματίες πολιτικοί άλλα ένα πατριωτικό κίνημα για όλους τους Έλληνες.

Όπως με έντονη Πολίτικη υπογράμμιση για τις δίκες μας απαραβίαστες Κόκκινες γραμμές για τα Εθνικά Θέματα για το Μεταναστευτικο,για τον Εθνικό Πλούτο..και νομίζω γνωρίζεται ότι έχω ιδιαίτερα ασχοληθεί με το θέμα Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.. για την άρρηκτη σχέση Εκκλησίας Κράτους και φυσικά στα Οικονομικά και σαν Οικονομολόγος για ένα Δίκαιο Φορολογικό Αναπτυξιακό και ανταποδοτικό για την κοινωνία σύστημα.

Και όλα αυτά αγαπητέ τα επικοινωνούμε σε όλη την Ελλάδα με όσα μέσα και ανθρώπους διαθέτουμε και σήμερα είμαστε εδώ και διεκδικούμε με την δύναμη του κόσμου και τόλμη την Βουλευτική έδρα! … το μήνυμα για το ΜΕΛΛΟΝ της Θεσπρωτίας με τους ΑΝΕΛ απηχεί θετικά δυναμικά ουσιαστικά με εγγύηση με ανθρωπιά με τρόπο δικό μας Ηπειρώτικο. Και για να το πούμε και αυτό…. Μιλούν πολλά δημοσιεύματα για μια έδρα για τους ΑΝΕΛ στην Θεσπρωτία.

Ε!!! λοιπον….Καλομελέτα και έρχεται!!!

Ερ. Πιο συγκεκριμένα για την Θεσπρωτία τι μπορείτε να παρουσιάσετε?

Απ. Το γεγονός είναι ένα ότι σήμερα στην Θεσπρωτία έχουμε ένα τόπο που ρημάζει! με τα τόσα προβλήματα!!! όπως μου μετέφερε το Εμπορικό Επιμελητήριο με 2800 μικρές επιχειρήσεις που τζιραρουν κατά μέσο όρο κάτω από 15.000Ευρω!

Ένα Δράμα δηλαδή! Ακόμη ο Αγροτικός Συνεταιρισμός οι Ιχθυοκαλλιέργειες οι Τουριστικοί Πράκτορες οι αγρότες οι κτηνοτρόφοι οι Άνεργοι οι καταστηματάρχες οι Δημόσιοι στις Υπηρεσίες τους οι συνταξιούχοι οι Παπάδες μας και φυσικά τα νέα παιδιά οι απόδημοι …..όλοι μέλανε για τη πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης και αυτό δεν μας αξίζει!

Πάμε σε μια από τις Προτάσεις

Το λέω έτσι για να δώσω ένα στίγμα του νέου πνεύματος που θέλω να παλέψω από την βουλή και να βοηθήσω ώστε πραγματικά να αντιπροσωπεύσω με έργο τους πατριώτες μας ..ΦΙΛΙΑΤΙ ορεινός όγκος Μουργκανας .Έχω προτείνει μέσω της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον Φίλο Σπύρο ΠΑΠΑ Δήμαρχο μια μελέτη προκειμένου να κατατεθεί στην περιφέρεια για να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ για Τουρισμό και έτσι να αναδείξουμε όλα τα παλαια ζωηλατα και πεζοστρατα μονοπάτια των Χωριών μας. Η Ανάδειξη των Μονοπατιών θα συνδυαστεί με την επισήμανση διαφόρων άλλων αξιοθέατων και σημείων και παράλληλα θα δώσει ξανά ζωή και προσοχή στα ακριτικά ορεινά χωρία. Αντίστοιχο έργο έγινε με το μονοπάτι στα Τζουμέρκα 22 χιλιόμετρα. Το προτεινόμενο έργο «Τα μονοπατια της Μουργκανας» με κατάλληλη συνδυαστική δράση θα δώσουν ανάπτυξη θα αναδείξουν τον Δήμο και θα λειτουργήσουν σαν αφετηρία για ιδέες και εναρμονισμένες με τον τόπο δράσεις φυσιολατρικού Πολιτιστικού Θρησκευτικού Αθλητικού περιεχομένου. Παράλληλα θα ξαναλειτουργήσουν σαν ξανά τονωμένες αρτηρίες για τα ερημωμένα χωριά.

Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος ορεινός όγκος στην Ελλάδα που θα παρουσιάζει σύνδεση τόσων χωριών με παραδοσιακά Ιστορικά μονοπάτια. Αυτό θα είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα άλλα και στην Ευρώπη που θα προβάλει ένα τέτοιο έργο σε τέτοια διάσταση . Δηλαδή να ξεκινάς από το Τσαμαντα με μονοπάτι και να καταλήγεις Φιλιατι Βρυσελλα Κοκκινιά με παραδοσιακό Θεσπρωτικό Μονοπάτι! Από Μαχαλά σε μαχαλά από χωριό σε χωριό! Δεν είναι ακατόρθωτο είναι δημιουργικό και πιστέψτε με θα έλκει κόσμο όλες τις εποχές!

Φυσικά θα μπορούσα να σας πω αντίστοιχα για Πέρδικα για το Σούλι την Πλατάρια Συζήτα και φυσικά Ηγουμενίτσα για το Λιμάνι για την μεταποίηση στα εσπεριδοειδή για τις μορφές τουρισμού που δεν έχουν αξιοποιηθεί για την μοναδική κτηνοτροφία για το κυνήγι και πολλά άλλα. Εδώ είμαστε και μακάρι να έλεγαν και οι άλλοι προτάσεις.

Ερ. Έχετε ασχοληθεί με το θέμα έρευνας και εξόρυξης Υδρογονανθράκων όπως γνωρίζουμε από τα δημοσιεύματα και θα θέλαμε δυο λόγια πάνω σε αυτό.

Απ. Ευχαρίστως..είναι μεγάλο σύνθετο θέμα με πολλές πτυχές σε κοινωνικό οικονομικό επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση η προσέγγιση γίνεται για ένα νέο προτεινόμενο μοντέλο ανάπτυξης στην Ήπειρο ! κάτι τελείως διαφορετικό από ότι γνωρίζαμε έως σήμερα! Αυτή η άποψη διατυπώθηκε με σαφή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ ότι οκτώ ξένες εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής σε σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Η εξέλιξη κατά την γνώμη μου είναι καθαρά θετική!! Βέβαια μην ξεχνάμε ότι Υδρογονάνθρακες σε κάποια μορφή και σε κάποιες ποσότητες υπάρχουν σε πολλές περιοχές του κόσμου ακόμα και οι γείτονες μας οι Αλβανοί έχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα. Όμως σήμερα στην περίοδο που διανύουμε έχουμε υπερπαραγωγή Πετρελαίου! χρήση νέων τεχνολογιών! περισσότερες εταιρίες Εξόρυξης άλλα και κατεύθυνση σταδιακή σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Το άμεσο αποτέλεσμα των παραπάνω τώρα που μιλάμε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα είναι η χαμηλότερη τιμή πετρελαίου.

Για παράδειγμα Οι Παγκόσμιοι αναλυτές στον OPEC μιλούν ότι σήμερα παράγονται παγκοσμίως 700,000 βαρέλια την ημέρα!!! Περισσότερο!! από όσο χρειάζεται η παγκόσμια ζήτηση. Ακόμη ότι οι Αμερικανοί έχουν καταφέρει υπερπαραγωγή με την Εξόρυξη σχιστολιθικού Πετρελαίου ρίχνοντας μάλλον επικίνδυνα παγκοσμίως την τιμή γύρω στα $55 ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ!.

Δηλαδή σήμερα και για τη Ήπειρο μιλάμε για συμβάσεις με οικοπεδοποίηση μιας ολόκληρης περιφέρειας και εξόρυξη υδρογονανθράκων με αφορμή τα βεβαιωμένα κοιτάσματα των Γειτόνων μας. Όμως έχοντας μπει σε ένα μονοπάτι μιας μάλλον μονοδιάστατης και νεας μορφής ανάπτυξης αυτής της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου.

Δηλαδή για να βοηθήσω όλα τα υπόλοιπα παραγωγικά μοντέλα εκμετάλλευσης έχουν αδρανησει….ειδικα στην Ήπειρο τους λόγους θα τους αναλύσουμε άλλη ωρα…και με τις συμβάσεις μας οδηγούν σε αύτη την αποδοχή της σύμβασης με περίεργους ορους.Ομως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι σαν χώρα σε αυτό το επίπεδο δηλαδή στο να βγάλουμε ορυκτό πλούτο μάλλον και γενικά έχουμε καθυστερήσει!!

Γιατί αν κάνουμε και μια μικρή ανασκόπηση! με το γεγονός ότι σαν Ελλάδα ξεκινήσαμε στις αρχές του 20ου Αιώνα τα διερευνητικά και μόλις με δυσκολία καταλήξαμε το 1973-74 με την εταιρεία OCEANIC στο κοίτασμα του Πρίνου και του Φυσικού Αέριου στην Καβάλα.

Σήμερα έχουμε το δεδομένο ότι όλοι σχεδόν βγάζουν πετρέλαιο και πολύ περισσότερο!!

Και φαντάζομαι ότι θα ήταν κοντόφθαλμο και οικονομικά άστοχο! να μην μπούμε στην λογική ανάπτυξης μέσω της διερεύνησης και εφαρμογής εξορυκτικών μοντέλων στην Ελλάδα.

Όμως εκμεταλλευόμενοι την γνώση του παρελθόντας από άλλα εξορυκτικά μοντέλα που εφαρμόστηκαν η εφαρμόζονται παγκοσμίως άλλα και σαν Ηπειρώτες με «βαρύ βηματισμό» και περίσκεψη για τον τόπο την κοινωνία τους πολίτες με προϋποθέσεις!

Βέβαια από το «πετρέλαιο υπάρχει» ΤΟΝΙΖΩ έως να γίνουν βαρέλια και χρήματα και προϋποθέσεις υπάρχουν πολλές , ενέργειες, επενδύσεις και χρόνος!!. Αυτό είναι σημαντικό γιατί μεταξύ ενδείξεων και ύπαρξης κοιτασμάτων υπάρχει η χρονοβόρα διαδικασία οικονομικά και τεχνητά εφικτού ώστε να πάμε στην ένταξή τους στα παγκόσμια γνωστά αποθέματα, οπότε, τότε πρακτικά, αποκτούν άμεση και σε κάποιο βαθμό προεξοφλήσιμη οικονομική αξία. Αυτό αν θέλετε εντάσσεται και σε μια παγκοσμιοποιημενη πετρελαϊκή γεωπολιτική διάσταση..

ΧΡΗΜΑΤΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Από μια γενικότερη μελέτη για τα χρηματοοικονομικά μοντέλα Εξορύξεων προκύπτει και έχουν εφαρμογή και στην περίπτωση μας:

Η διάρκεια ζωής ενός πετρελαϊκού έργου περιλαμβάνει στάδια όπως δανειοδότηση, την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή, και φυσικά το κλείσιμο με την εγκατάλειψη. Κρατικά Περιφερειακά κοινωνικά η γενικότερα Δημόσια έσοδα υπάρχουν μόνο με την έναρξη της παραγωγής.

Το ύψος και η ποσότητα άλλα και ποιότητα των εσόδων εξαρτάται από μεταβαλλόμενους χρονικά γεωπολιτικά, οικονομικά, μια ακολουθία παραγόντων και ενδεχομένων, όπως την προσφορά τις πιθανές ευκαιρίες που εμφανίζονται σε τοπικό και διεθνές πλαίσιο, το οικονομικό, γεωλογικό και πολιτικό πεδίο, τις διεθνείς τιμές πετρελαίου & φυσικού αερίου.

Όσον αφόρα τις συμβάσεις….

Οι σύμβαση Είναι μια "Σύμβαση μίσθωσης" όπου η Εταιρία ,ο μισθωτής δηλαδή γίνεται, είναι ο κύριος του κοιτάσματος. Το διαφορετικό στα πλαίσια τέτοιων συμβάσεων είναι Η "Σύμβασης διανομής της Παραγωγής" στην οποία η κυριότητα του κοιτάσματος είναι στο κράτος και ο μισθωτής λειτουργεί εργολαβικά σύμφωνα με τις εντολές του Δημοσίου.

Σημειώστε ότι και τα δυο είδη συμβάσεων θεωρητικά μπορούν να προσεγγίσουν το ίδιο επίπεδο εσόδων ανάλογα με τους όρους, βέβαια, που καταρτίζονται. Ακόμη για να είμαστε και δίκαιοι οφείλουμε να σχολιάσουμε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για υπερίσχυση ενός από των δυο συμβάσεων στο διεθνή χώρο.

Όμως η βασική διαφοροποίηση μεταξύ των δύο συμβάσεων είναι ότι στη σύμβαση διανομής παραγωγής απαιτείται να υπάρχει κρατική εταιρεία πετρελαίου.

Άλλα τα σημαντικά ευρήματα για τους αναγνώστες σας για το κοινό σας για τους Συμπατριώτες μας από αυτή τη ημερίδα και όλη τη σχετική μελέτη που επιμελήθηκα είναι οτι…Στην σύμβαση που περιλαμβάνει σχεδόν όλη την Θεσπρωτία !!!δεν αναφέρεται με σαφήνεια συγκεκριμένος αριθμός θέσεων εργασίας σε στάδιο Έρευνας άλλα ούτε και σε στάδιο Εξόρυξης είναι παράδοξο αυτό διότι διεθνώς υπάρχει εξορυκτική μελέτη που συνδέει τα παραγόμενα βαρέλια με θέσεις εργασίας. Επίσης η σύμβαση νόμος του κράτους πλεον…Δεν περιορίζει την διάθεση του ανθρώπινου δυναμικού από την εταιρία από την τοπική κοινωνία, Δεν συνδέει την τοπική κοινωνία με εκπαίδευση ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε συνάρτηση με το Πανεπιστήμιο. Ακόμα Το προσδιοριζόμενο κλιμακωτό ποσό για εκπαίδευση στην τοπική κοινωνία θεωρείται χαμηλό. Η προσδιοριζόμενη στρεμματική αποζημίωση είναι χαμηλή δεομένου ότι η σύγκρουση στην χρήση της γης είναι δεδομένη.!!

Και ακομα….Ο Περιφερειακός φόρος 5% θα μπορούσε να είναι προσδιοριζόμενος διαφορετικά και μεγαλύτερος δεδομένου της ιδιαιτερότητας της περιφέρειας.

Δεν εμφανίζεται το ενδεχόμενο εξόρυξης μεγάλων όγκων να είναι συνδεδεμένο με μεγαλύτερη μορφή επένδυσης. Τα έσοδα η ποσοστό αυτών θα μπορούσαν να επενδυθούν στα ασφαλιστικά ταμεία όπως το μοντέλο Νορβηγίας Φιλανδίας. Τέλος..άρθρο 156 του νόμου 4001/2011 σύμφωνα με το οποίο "οι συμβάσεις παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων υπογράφονται από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων Α.Ε. Δυστυχώς !!! οι συμβάσεις δεν έχουν ¨δουλευτεί¨ και υπογραφεί από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων.

Καταλήγοντας υπογραμμίζω την ανάγκη για ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΞΟΡΡΥΚΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και ΖΗΤΑΜΕ… έναν δυνατό ισχυρισμό θεωρώντας ότι το θέμα μπορεί και πρέπει να προσδιορίζει τους Ηπειρώτες! Θέλουμε να γίνει σαφές ότι οι Θεσπρωτία Ηπειρώτες και η Ήπειρος δυστυχώς η πιο φτωχή γωνιά της Ευρώπης ! πλην όμως η μήτρα των Ελλήνων Ευεργετών με τα ηρωικά χώματα της γυναίκας της Πίνδου με την μοναδική βιοποικιλότητα και την αξιοπρόσεκτη πολιτιστική κληρονομία δεν αρκούνται σε ένα ελαχίστων προσδοκιών εξορυκτικό μοντέλο! Άλλα σε μια ουσιαστική συνολικότερη μορφή ανάπτυξης με αφορμή την εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων περισσότερο ανθρωποκεντρικά κοινωνικά στοχευόμενη, πολύ ιδιαίτερα για την Ήπειρο την εσχατιά της Ελλάδας με κοινωνικά ενισχυμένο πρόσωπο με υψηλό ανταποδοτικό ουσιαστικά οφέλη για το τόπο τους πολίτες και το περιβάλλον.

Ερ.Θα υπάρξει συνεργασία με το Πρώτο Κόμμα?

Απ. Συνεργασία με μνημονικούς καταστροφείς της πατρίδας μας δεν γίνεται!

Συνεργασία σε μια κυβέρνηση για το Εθνικό συμφέρον είναι όμως προοπτική σημαντική

Ερ.Τι θα λέγατε στους Θεσπρωτους πολύ απλά χωρίς τεχνικούς Όρους από αυτό το βήμα.

Απ. Θα Είμαι δίπλα τους με ανθρωπιά με προτάσεις με γνώση και μαζί τους για το ΜΕΛΛΟΝ της Θεσπρωτίας μας. Αυτό εγώ αναζητώ από ένα Εκλεγμένο αντιπρόσωπο! αυτό δεν έχει η Θεσπρωτία τόσα χρόνια ας είμαστε ειλικρινείς…….. και αυτό θα κάνω με την βοήθεια του κόσμου μας! Και φυσικά θα είμαι στην διάθεση σας για την ανάπτυξη με γνώση μέθοδο όραμα για τα πολύ σημαντικά θέματα όπως την περίπτωση των Υδρογονανθράκων τις προτάσεις ανάπτυξης άλλα ακόμη και για τη ανεργία που θα νικήσουμε! για να με κρίνεται οπότε θέλετε και όσο θέλετε …..

Καλή προσωπική επιτυχία στις εκλογές

Σας Ευχαριστώ… 
Πρώτα ο Θεός!
Read More »
Συνέντευξη του Υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας με τους Ανεξαρτήτους Έλληνες Κώστα Κωνσταντίνου Συνέντευξη του Υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας με τους Ανεξαρτήτους Έλληνες Κώστα Κωνσταντίνου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Δείτε τη συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας Νικόλα Κάτσιου στο Art tv

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Δείτε τη συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας Νικόλα Κάτσιου στο Art tv


Read More »
Δείτε τη συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας Νικόλα Κάτσιου στο Art tv Δείτε τη συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας Νικόλα Κάτσιου στο Art tv Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Σημαντική δωρεά της οικογένειας Ντρίτσου στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Σημαντική δωρεά της οικογένειας Ντρίτσου στο Νοσοκομείο Φιλιατών


Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δωρεάς στη μνήμη του Φίλιππου Ντρίτσου από το Παλαιοχώρι Φιλιατών. 
Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται η παράδοση στο ΓΝ Φιλιατών συγχρόνου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού . 
Συγκεκριμένα :

1. Σύστημα διουρηθρικής αφαίρεσης (εξάχνωσης) προστάτου αδένος με χρήση υποαλατούχου διαλύματος ( σύστημα TURis), συνοδευόμενο από πλήρες διπολικό ρεζεκτοσκόπιο . Το εν λόγω μηχάνημα είναι το μοναδικό που θα τεθεί σε λειτουργία στην ΒΔ Ελλάδα το οποίο εξασφαλίζει αναίμακτη χειρουργική επέμβαση , λιγότερες ημέρες νοσηλείας για τον ασθενή καθώς λιγότερο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία.

2. Ενδοσκοπική κάψουλα διερεύνησης παθήσεων λεπτού εντέρου με σύστημα καταγραφής δεδομένων. Η εξέταση αυτή συμβάλλει στη διάγνωση και αντιμετώπιση αδιευκρίνιστων αναιμιών, διαρροϊκών παθήσεων και του χρόνιου κοιλιακού άλγους.

3. Προμήθεια συστήματος ψηφιακής υπολογιστικής ακτινογραφίας CR πολλαπλής σάρωσης. Το σύστημα θα δώσει τη δυνατότητα ψηφιοποίησης των ακτινογραφιών και μαστογραφιών με δυνατότητα επεξεργασίας των εικόνων σε υπολογιστή. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου μας και κατεπέκταση της ευρύτερης περιοχής.

4. Hλεκτρικό ορθοπεδικό πριόνι, συνοδευόμενο από τον φορτιστή μπαταρίας του. Το πριόνι αυτό θα βελτιώσει κατά πολύ το έργο των Ορθοπεδικών κατά την εκτέλεση των χειρουργείων τους.

Τα αναφερόμενα μηχανήματα θα συμβάλλουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας που θα προσφέρει το ΓΝ Φιλιατών. Το Διοικητικό συμβούλιο και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Αρέτη Ντρίτσου για την ουσιαστική συμβολή της καθώς και για την άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ταχύτατη ανταπόκριση της, στην προμήθεια του ανωτέρω εξοπλισμού .
Read More »
Σημαντική δωρεά της οικογένειας Ντρίτσου στο Νοσοκομείο Φιλιατών Σημαντική δωρεά της οικογένειας Ντρίτσου στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Ανέγερσης και Πρόνοιας Γηροκομείου Φιλιατών «Η ΓΑΛΗΝΗ»

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Ευχαριστήριο του Συλλόγου Ανέγερσης και Πρόνοιας Γηροκομείου Φιλιατών «Η ΓΑΛΗΝΗ»


Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ανέγερσης και Πρόνοιας Γηροκομείου Φιλιατών «Η ΓΑΛΗΝΗ» ευχαριστούν θερμά για τις δωρεές στο Σύλλογο κατά το έτος 2014 τους κάτωθι δωρητές:

1) Θωμάς Σόρογκας ευρώ 100 στη μνήμη Βασιλείου Σόρογκα.

2) Μαίρη Σόρογκα – Μακρίδη ευρώ 50 στη μνήμη Βασιλείου Σόρογκα.

3) Αίγλη Σόρογκα – Κικιώνη ευρώ 50 στη μνήμη Βασιλείου Σόρογκα.

4) Ευάγγελος Εξαρχος ευρώ 50 στο Σύλλογο.

5) Γιώργος Μαρίνος ευρώ 100 στο Σύλλογο.

6) Οικογένεια Χρήστου Τσίνα ευρώ 160 στη μνήμη Χρήστου Τσίνα.

7) Σύλλογος Αποφοίτων Μητροπολιτικού Οικοτροφείου Παραμυθιάς ευρώ 250 στη μνήμη του Δωρόθεου Λάσκαρη, Μητροπολίτου Παραμυθιάς 1943 -1953.

Οι δωρεές στο Σύλλογο μας έχουν σκοπό την φροντίδα συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας προσφέροντάς τους καλύτερες μέρες με αγάπη και θαλπωρή.

Αρ. λογαριασμού 459/296006-04 Εθνική Τράπεζα Φιλιατών

Η Πρόεδρος 
Αμαλία Λέντζαρη
 
Η Γραμματέας
Χριστίνα Παπαφωτίου
Read More »
Ευχαριστήριο του Συλλόγου Ανέγερσης και Πρόνοιας Γηροκομείου Φιλιατών «Η ΓΑΛΗΝΗ» Ευχαριστήριο του Συλλόγου Ανέγερσης και Πρόνοιας Γηροκομείου Φιλιατών «Η ΓΑΛΗΝΗ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ληστεία σε πρατήριο καυσίμων Ως δράστης συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ληστεία σε πρατήριο καυσίμων Ως δράστης συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός


Εξιχνιάστηκαν άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία υπόθεση ληστείας σε πρατήριο καυσίμων και μία υπόθεση διάρρηξης πρατηρίου καυσίμων, που έγιναν χθες (20.01.2015) τα ξημερώματα, στην Ελεούσα Ιωαννίνων.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες (20.01.2015) το βράδυ, στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης χθες (20-01-2015) και ώρα 05.15΄ στην Ελεούσα Ιωαννίνων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε από τον 31χρονο υπάλληλο του πρατηρίου, το χρηματικό ποσό των (555) ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, προέκυψε ότι ο 19χρονος δράστης, νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχε διαρρήξει άλλο πρατήριο στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσε ένα μαχαίρι, το χρηματικό ποσό των (15) ευρώ, πακέτα τσιγάρων, αναψυκτικά και τρόφιμα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ληστεία σε πρατήριο καυσίμων Ως δράστης συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ληστεία σε πρατήριο καυσίμων Ως δράστης συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Αν και όπως πληροφορηθήκαμε, το κατάπτυστο κείμενο, για Κομματικό Οργανισμό του Δημοκρατικού Τόξου, είναι πλαστό και ανεπίσημο, θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας, να ασχοληθούμε με το πολιτικό επίπεδο του συντάκτη, ο οποίος δεν σεβάστηκε ούτε τον θεσμό της οικογένειας.

Κατηγορεί την ιδιοκτησία του ΡΑΔΙΟ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, δηλαδή δική μου, ότι… φιμώσαμε τον κομματικό Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και την «παράνομη ΕΡΑ Ιωαννίνων», τους οποίους και αναμετέδιδε κάποιες ώρες.

Μάλιστα ο «γνωστός – άγνωστος», πλαστογράφος, ισχυρίζεται ότι τη φίμωση αυτή, μου την επέβαλε ο Σαμαράς, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη της τοπικής ΝΔ.

Αφού προκαλεί, ας μάθει η Κοινωνία την αλήθεια.

Ο Ρ/Σ μας, είναι οικογενειακή επιχείρηση, όπως το γνωρίζει η Θεσπρωτική Κοινωνία. 
 
Μετά από πίεση μέλους της οικογένειας, δέχθηκα να συνεργαστεί με το Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», παρά το γεγονός ότι γνωρίζαμε ότι ήταν ένας μικρός κομματικός Ρ/Σ.

Υπογράψαμε τη σχετική σύμβαση, την οποία ο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», ανέλαβε την υποχρέωση να την καταθέσει στο ΕΣΡ, για τη σχετική άδεια, που προβλέπει ο νόμος.

Από τότε, μέχρι και σήμερα, το ΕΣΡ δεν έχει εκδώσει την άδεια.

Παρ’ όλα αυτά, σεβόμενος τη σχέση του μέλους της οικογένειάς μου (διευθυντές δεν υπάρχουν σε οικογενειακή επιχείρηση) με τον δειλό πλαστογράφο και συκοφάντη συντάκτη, συνέχιζα να επιτρέπω τη συνεργασία, με τον κίνδυνο, να μου αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας.

Με την ανακήρυξη της προεκλογικής περιόδου, αποφάσισα την αναστολή αναμετάδοσης κομματικών εκπομπών, όπως οι νόμοι του Κράτους ορίζουν και οι εγκύκλιοι του ΕΣΡ εντέλλονται.

Ο δειλός, που αυτοαποκαλείται το Κομματικό αφεντικό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο, απαίτησε να εκπέμπει ο ΡΑΔΙΟ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ παράνομα, με τη διαβεβαίωση ότι τα όποια πρόστιμα του ΕΣΡ που προβλέπουν οι νόμοι, θα τα … «έσβηνε» όντας στην εξουσία.

Τόση Δημοκρατία ρέει από τα … μπατζάκια του.

Μιας όμως και μας προκαλεί, ας του θυμίσουμε και τα εξής, που καταμαρτυρούν την αξιοπιστία του συκοφάντη πλαστογράφου και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ, αν τέτοιοι τύποι τον εκπροσωπούν.

Για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του μεγάλου αυτού «στελέχους» του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο, ο ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, παράνομα χρησιμοποίησε και δεύτερη συχνότητα.

Με αποτέλεσμα να μας επιβληθεί διπλάσιο τέλος και να βεβαιωθεί στη ΔΟΥ Ηγουμενίτσας.

Τότε ο πλαστογράφος δειλός αυτός συντάκτης του κατάπτυστου κειμένου, μας προέτρεψε να μην πληρώσουμε το τέλος, με τη διαβεβαίωση ότι η νομική υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είχε επιληφθεί του θέματος και θα το διέγραφε.

Ασφαλώς και ισχυριζόταν ένα ψέμα.

Μάλιστα, όταν ζητήσαμε από τον ίδιο να συνεργαστεί με τη νομική υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καταθέσει έτοιμη αίτηση θεραπείας, πήραμε την απάντηση ότι θα πρέπει να της καταβάλλουμε το παράβολο για την αμοιβή του δικηγόρου!!!

Το καλοκαίρι του 2014, ο ισχυρός αυτός κομματικός άνδρας, έπεισε το ίδιο μέλος της οικογένειάς μου, να συνεργαστούν, ΡΑΔΙΟ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΗ» και ΣΥΡΙΖΑ, σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το εγχείρημα απέτυχε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα οικονομικό έλλειμμα αρκετών χιλιάδων ΕΥΡΩ.

Το λογικό, ηθικό και νόμιμο ήταν αυτήν την οικονομική δαπάνη να την μοιραστούν από κοινού και οι τρεις συνέταιροι.

Τότε όμως ο δειλός πλαστογράφος, δεν ήξερε τίποτε και κρύβονταν, μέχρι η δική μου επιχείρηση να πληρώσει ολόκληρη τη ζημιά.

Αν θέλει το κομματικό αυτό αφεντικό και άλλα τέτοια, του έχουμε μαζεμένα αρκετά.

Τον αποκαλούμε δειλό, γιατί, ενώ έσπευσε, μέσα από F/B, να εγκρίνει τον χαρακτηρισμό μου ως φασίστα, δεν τόλμησε να αντιδράσει, όταν από το ίδιο F/B χαρακτηρίστηκαν φασίστες, τόσο ο αιρετός γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ της Θεσπρωτίας Ανδρέας Νταής, όσο και ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία Μάριος Κάτσης.

Αυτός είναι ο ανδρισμός του.

Τον αποκαλώ πλαστογράφο, γιατί συνέταξε και ταχυδρόμησε ένα κατάπτυστο κείμενο, με τον λογότυπο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ χωρίς κάτι τέτοιο να το γνωρίζουν οι υπεύθυνοι της Ν.Ε.

Αηδιάζω με το πολιτικό του ανάστημα και με το ήθος του, όταν ένας τέτοιος τύπος και χαρακτήρας τολμάει να με εγκαλέσει για τα «δημοκρατικά μου ιδεώδη» όταν στα 45 χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά της Θεσπρωτίας, με γνωρίζουν όλοι.

Αν θέλει να μετρηθούμε για τη Δημοκρατία και το ήθος, ας τολμήσει να περπατήσει μαζί μου στους δρόμους της Θεσπρωτικής Κοινωνίας.

Κρίμα!

Ένα Δημοκρατικό Κόμμα, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού, να έχει στους κόλπους του και μάλιστα με, έστω και διορισμένα, αξιώματα, τύπους σαν τον δειλό πλαστογράφο.

Αυτά προς το παρόν…
Αναστασίου Αλέξανδρος
Read More »
Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προσπάθησαν να κλέψουν σπίτι, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Ηγουμενίτσα: Προσπάθησαν να κλέψουν σπίτι, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή


Απόπειρα κλοπής σε οικεία στην Ηγουμενίτσα, σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Οι δύο άγνωστοι δράστες, προσπάθησαν να διαρρήξουν το παράθυρο του σπιτιού, έγιναν όμως αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες στην βιασύνη τους να διαφύγουν και να αποφύγουν τη σύλληψη, άφησαν πίσω τους τα διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Την προανάκριση για το συμβάν καθώς και τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Προσπάθησαν να κλέψουν σπίτι, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή Ηγουμενίτσα: Προσπάθησαν να κλέψουν σπίτι, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό 49 Μαρτύρων στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό 49 Μαρτύρων στην Ηγουμενίτσα 
 

Η τροχαία Ηγουμενίτσας αποφάσισε τις ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στα πλαίσια εκτέλεσης εργασιών για τη διαμόρφωση – βελτίωση της οδού 49 Μαρτύρων Ηγουμενίτσας και την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης εκατέρωθεν της οδού, για χρονικό διάστημα από 20-01-2015 έως 19-04-2016:

· Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται εκ περιτροπής, από τη δεξιά ή την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού 49 Μαρτύρων, σύμφωνα με την οδική σήμανση και τις ανάγκες των εκτελούμενων εργασιών.

· Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε 20 kl/h και απαγόρευση της προσπέρασης των οχημάτων στην περιοχή των έργων.

ii. Η ανάδοχος εταιρεία του έργου, υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση για εκτελούμενα έργα, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.

iii. Η ισχύ της παρούσας απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του «Περί Κυρώσεως του ΚΟΚ», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 (Α΄-50).
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό 49 Μαρτύρων στην Ηγουμενίτσα  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό 49 Μαρτύρων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων


Καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ότι εχτές τα ξημερώματα (ώρα 05.15), ένας δράστης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε από τον 31χρονο υπάλληλο πρατηρίου καυσίμων, το χρηματικό ποσό των (555) ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Read More »
Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων – λιπαντικών & πετρελαίου θέρμανσης για τα για οχήματα και μηχανήματα του Δήμου Φιλιατών

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων – λιπαντικών & πετρελαίου θέρμανσης για τα για οχήματα και μηχανήματα του Δήμου Φιλιατών
 

Ο Δήμος Φιλιατών προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια καυσίμων – λιπαντικών & πετρελαίου θέρμανσης για τα για οχήματα και μηχανήματα του Δήμου Φιλιατών, των Νομικών προσώπων και των Σχολικών Επιτροπών για το έτος 2015, με κριτήριο κατακύρωσης:

α) για την προμήθεια υγρών καυσίμων (Diesel, βενζίνη αμόλυβδη και πετρελαίου θέρμανσης) το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της μέσης ημερήσιας τιμής λιανικής πώλησης (Μ.Λ.Τ.) κατά την ημέρα παράδοσης αυτού.

β) για την προμήθεια των λιπαντικών για την κίνηση των οχημάτων, με ποσοστό επί τοις εκατό (%) επί των τιμών του προϋπολογισμού της μελέτης.

Ο διαγωνισμός θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις της Υ.Α. 11389/93 (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.) και σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 24/2014 μελέτη.

Η προμήθεια αφορά καύσιμα και λιπαντικά για τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. (Diesel, βενζίνη Αμόλυβδη) και πετρέλαιο θέρμανσης για το Δήμο και των Ν.Π.Δ.Δ.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσόν των 254.075,41 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%.

Οι προσφορές γίνονται δεκτές για ένα ή περισσότερες ομάδες ή και για το σύνολο της προκυρηχθείσας ποσότητας και υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.qr. του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 9/2/2015 και ώρα 09:00 που ορίζει η διακήρυξη, στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ν.4155/13 (ΦΕΚ/Α/29-5-2013), στο άρθρο 11 της ΥΑ Π1/2390/2013 (ΦΕΚ/Β/2677/21- 102013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)», στο ΠΔ60/07 και συμπληρωματικά στο Π.Δ. 118/07.

Απαιτούμενες εγγυήσεις: H προσφορά πρέπει υποχρεωτικά και με ποινή αποκλεισμού να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής, στο διαγωνισμό σε ευρώ (€), το ύψος της οποίας πρέπει να ανέρχεται στο 2%, του προϋπολογισμού προ ΦΠΑ.

Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στην διακήρυξη του διαγωνισμού. Αντίγραφα της διακήρυξης διατίθενται στον Δημοτικό Κατάστημα, Ελευθερίου Βενιζέλου 8 Φιλιάτες. Για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από ώρα 08:00 έως και ώρα 14:00 στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου τηλ.: 2664360100. Ο ανάδοχος θα βαρύνεται με τις νόμιμες κρατήσεις καθώς και με τα έξοδα δημοσίευσης (Ν.3801/2009 αρ.46). Το ποσοστό του Φ.Π.Α. που προβλέπεται από τον Νόμο, βαρύνει τον Δήμο.
Ο Δήμαρχος
Σπυρίδων Παππάς
Read More »
Διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων – λιπαντικών & πετρελαίου θέρμανσης για τα για οχήματα και μηχανήματα του Δήμου Φιλιατών Διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων – λιπαντικών & πετρελαίου θέρμανσης για τα για οχήματα και μηχανήματα του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Αύριο η Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του Ποταμιού στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας με ομιλητή τον Μίλτο Κύρκο

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Αύριο η Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του Ποταμιού στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας με ομιλητή τον Μίλτο ΚύρκοΜε κεντρικό ομιλητή τον Ευρωβουλευτή Μίλτο Κύρκο θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του Ποταμιού, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, στις 8 το απόγευμα, στο ΠΑΝΘΕΟΝ,

Θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση και παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Θεσπρωτία το οποίο υπενθυμίζουμε πως απαρτίζεται από τους:

  1. Αναστασόπουλο Οδυσσέα
  2. Zγούρης Φώτιος  
  3. Μιττάκο Ιωάννη
  4. Τσίτου Αμαλία
Read More »
Αύριο η Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του Ποταμιού στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας με ομιλητή τον Μίλτο Κύρκο Αύριο η Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του Ποταμιού στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας με ομιλητή τον Μίλτο Κύρκο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Eρείπια παμπάλαιου ναού, δίπλα στον μυθικό ποταμό Αχέροντα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Eρείπια παμπάλαιου ναού, δίπλα στον μυθικό ποταμό Αχέροντα

 
 
Η βασιλική (στο ρυθμό) εκκλησία, δίπλα στον ποταμό Αχέροντα, στη Γλυκή, ανάγεται στους βυζαντινούς χρόνους, πιθανόν στα χρόνια του Δεσποτάτου της Ηπείρου. 
 
Από τις ανασκαφές διαπιστώθηκε ότι κτίσθηκε στη θέση παλαιότερου οικοδομήματος παλαιοχριστιανικού ναού. Δεν ταυτίζεται με το ναό που ίδρυσε ο Αγιος Δονάτος, με χορηγία του Μεγάλου Θεοδοσίου στην αρχαία Εύροια. 
 
Η βασιλική αυτή, ερειπωμένη σήμερα, χωρίζεται με δύο σειρές κιόνων σε τρία κλίτη. Φέρει τρίπλευρη αψίδα στα ανατολικά και μικρότερη ημικυκλική στα βόρειά της, στο χώρο της πρόθεσης. 
 
Η βασιλική φέρει εγκάρσιο κλίτος. 
 
Στα δυτικά φέρει τριμερή νάρθηκα. Πιθανόν στεγαζόταν με ξύλινη στέγη. 
 
Στο εσωτερικό διακρίνονται τοιχογραφίες του 17ου - 18ου αιώνα. 
 
Η τοιχοδομία είναι ψευδοϊσόδομη με μεγάλους λίθους και παρέμβλητους πλίνθους.
 
Οι ανασκαφές άρχισαν από τον Δ. Πάλλα το 1953 και συνεχίστηκαν το 1954. Διακόπηκαν στη συνέχεια για να επαναληφθούν το 1970 - 1972. 
 
Τότε αποκαλύφθηκε και ορθογώνιο κτίσμα, παλαιοχριστιανικό, στα νότια του νάρθηκα της βασιλικής
 
Read More »
Eρείπια παμπάλαιου ναού, δίπλα στον μυθικό ποταμό Αχέροντα  Eρείπια παμπάλαιου ναού, δίπλα στον μυθικό ποταμό Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ»

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ»
 

Απειλεί ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών , πως, δεν θα ενημερώνει τους πολίτες, για ότι του σχολιάζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεν πειράζει.
Αν θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω των δικαιωμάτων του λαού, τον λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Ε, λοιπόν, εμείς θα διαβιβάσουμε τον φάκελο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, η οποία, ως μόνη αρμόδια, θα ερευνήσει, αν και κατά πόσο, νόμιμα, επιμοιράστηκε το οικονομικό αντικείμενο, προκειμένου, να γίνει η «νόμιμη» ανάθεση, με πρόχειρο διαγωνισμό.
Ας δώσει στη Δικαιοσύνη ο κ. Διοικητής τις απαραίτητες εξηγήσεις , γιατί δεν έκανε έγκαιρα τον διαγωνισμό, για ετήσια ή μόνιμη κάλυψη της θέσης, αφού γνώριζε προ πολλού την παραίτηση – συνταξιοδότηση του τεχνικού.
Ως προς τους άλλους ισχυρισμούς του, καλύτερα να επικαλεστούμε το ανέκδοτο (το άλλο, με τον Τοτό).

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σε συνέχεια τόσο προηγούμενου όσου και του σημερινού δημοσιεύματος σας για την σιωπή του Διοικητή για θέματα του Νοσοκομείου και ειδικότερα αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για της Η/Μ εγκαταστάσεις για τρίμηνη διάρκεια σας ενημερώνω για τελευταία φορά διότι σκοπίμως διαστρεβλώνετε την αλήθεια και τα γεγονότα . 
 
Συγκεκριμένα :
1. Ουδέποτε υποβλήθηκε ένσταση από προμηθευτή ούτε κατέβαλε το προβλεπόμενο παράβολο των 1000€ όπως απαιτείται . Άρα προς τι ο προβληματισμός του προμηθευτή ; Αν υπήρχε έστω και το ενδεχόμενο δικαίωσης η λογική λέει ότι θα κατέθετε το παράβολο και δεν θα εστίαζε μόνο στο χρόνο ανάρτησης στην διαύγεια αλλά και στο περιεχόμενο του διαγωνισμού
2. Ειλικρινά ελπίζω ο εν λόγω προμηθευτής να ανταποκριθεί στον ετήσιο διαγωνισμό για την συντήρηση και λειτουργία των Η/Μ εγκαταστάσεων ο οποίος και προκηρύχθηκε.
3. Τα περί διαδικασιών στα οποία αναφέρεστε ότι δεν τηρήθηκαν από την Διοίκηση , καλό θα είναι να ενημερώνεστε πριν την δημοσίευση ανακριβών πληροφοριών… Ειλικρινά πως απαντάτε όταν ποσά έως 15.000 € είναι στην αρμοδιότητα απ’ ευθείας ανάθεσης του Διοικητή και η Διοίκηση όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά το ανάρτησε στην διαύγεια για ενημέρωση ως μη όφειλε ;
4. Τα περί μη επάρκειας υλικών κλπ δεν είναι αληθή και σας καλώ να επισκεφτείτε τις αποθήκες του Νοσοκομείου για να διαπιστώσετε την επάρκεια υλικών
5. Τα αποτελέσματα της Διοίκησης καθώς και του προσωπικού του νοσοκομείου αποτελούν την μοναδική απάντηση στον Θεσπρωτικό λαό ο οποίος και εμπιστεύεται τις υπηρεσίες υγείας που έχουν αισθητά αναβαθμιστεί τόσο με την λειτουργία της νέας πτέρυγας ( στην οποία ουδέποτε αναφερθήκατε ) όσο και με τον νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που παραλαμβάνεται από το Νοσοκομείο.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ
Read More »
ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ» ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Οφείλουμε για χιλιοστή φορά να τονίσουμε ότι η ενέργεια της
Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος να ενημερώσει τους κυνηγούς για τις θέσεις όλων των κομμάτων απέναντι στο κυνήγι
δεν περιέχει και δεν πρέπει να της αποδοθεί κανένα κίνητρο
κομματικής ή πολιτικής σκοπιμότητας.
Έχει μόνο την έννοια της ενημέρωσης.
Κατά τη χθεσινή (12-1-15) συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του, του τομέα περιβάλλοντος, εκθέσαμε λεπτομερώς με αριθμούς, στοιχεία και ντοκουμέντα το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων και της Θηροφυλακής μας, για την προστασία και διαχείριση του
περιβάλλοντος. Το οποίο έχει αναγνωρισθεί επισήμως και διεθνώς από Πανεπιστήμια, φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις,
τη Γραμματεία της Συνθήκης της Βέρνης και το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Παρ’ όλη την ενημέρωση που δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί με στοιχεία, παρά μόνο με ιδεοληψία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε με κανένα τρόπο να τροποποιήσει, κατά την κρίση του, τις γνωστές θέσεις του Προγράμματός του.
Θέσεις οι οποίες με την κατάργηση της Θηροφυλακής
των Κυνηγετικών Οργανώσεων, την αύξηση των περιοχών
απαγόρευσης του κυνηγίου, την πλήρη υποβάθμιση του ρόλου των Κυνηγετικών Οργανώσεων, την μείωση των κυνηγετικών περιόδων , οδηγούν στην ουσία και στην πράξη σε
κατάργηση της κυνηγετικής δραστηριότητας, παρ’ ότι η χώρα μας δεν έχει ποτέ καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα θήρας.
Επιπλέον μας επιδόθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές
ισχύουν σήμερα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι θέσεις αυτές είναι αυτολεξεί οι ίδιες
με εκείνες που υπήρχαν και πριν στο Πρόγραμμά τους χωρίς
καμία, απολύτως καμία, αλλαγή.
Όταν προτείναμε, μετά την ενημέρωση στο τέλος της συνάντησης ότι κάποιες από αυτές τις θέσεις θα έπρεπε ν’ αλλάξουν, λάβαμε ξεκάθαρη αρνητική απάντηση.
Μετά τα παραπάνω οι κυνηγοί ας κρίνουν ποιος απειλεί το κυνήγι μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Έτοιμη η ΠΕ Θεσπρωτίας για την εκλογική διαδικασία Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Πιτούλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Έτοιμη η ΠΕ Θεσπρωτίας για την εκλογική διαδικασία
Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Πιτούλη (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Έτοιμη η ΠΕ Θεσπρωτίας για την εκλογική διαδικασία Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Πιτούλη (ΒΙΝΤΕΟ) Έτοιμη η ΠΕ Θεσπρωτίας για την εκλογική διαδικασία  Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Πιτούλη (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Δήμος Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Δήμος Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Δήμος Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Δήμος Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5

Ποιοι φοιτητές δικαιούνται το επίδομα στέγασης των 1.000 ευρώ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015
Ποιοι φοιτητές δικαιούνται το επίδομα στέγασης των 1.000 ευρώ
 

Η υποβολή των δικαιολογητικών για το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ που δικαιούνται οι φοιτητές ξεκίνησε και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα σχετικά έγγραφα στις αρμόδιες γραμματείες των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι δικαιούχοι οφείλουν να καταθέσουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση μαζί με τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Η προθεσμία που έχουν οι φοιτητές για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα, είναι μέχρι και την Τρίτη 31/3/2015.

Η προθεσμία λήγει την Τρίτη 31/3/2015.

Το Στεγαστικό Φοιτητικό Επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι τα χρόνια σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της.

Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στην Σχολή ή το Τμήμα.

Για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσόν των 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000,00 ευρώ για κάθε προστατευμένο παιδί πέραν του ενός.

Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος δεν πρέπει να είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3000 κατοίκων.

Ο φοιτητής πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ή ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.

Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι θεωρημένο στο όνομα του γονέα ή του ίδιου του φοιτητή.

Εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών θα πρέπει να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους.

Όσοι διαμένουν στη φοιτητική εστία ή σε συμβεβλημένα από το Πανεπιστήμιο ξενοδοχεία, δεν δικαιούνται το επίδομα.

Ο φοιτητής πρέπει να είναι Έλληνας πολίτης ή υπήκοος άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Read More »
Ποιοι φοιτητές δικαιούνται το επίδομα στέγασης των 1.000 ευρώ  Ποιοι φοιτητές δικαιούνται το επίδομα στέγασης των 1.000 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Rating: 5