Ήπειρος: “Καμπάνες” σε επιχειρήσεις επεξεργασίας μετάλλων

Τρίτη, Απριλίου 04, 2023
Ήπειρος: “Καμπάνες” σε επιχειρήσεις επεξεργασίας μετάλλων


Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ήπειρο από υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με τη συνδρομή και υπαλλήλων συναρμόδιων υπηρεσιών, με σκοπό τη διακρίβωση της νομιμότητας της λειτουργίας επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στη συλλογή, διαχείριση και επεξεργασία μεταλλικών αντικειμένων.

Στο πλαίσιο των ελέγχων:
Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα τρεις ιδιοκτήτες – υπεύθυνοι εταιρειών και προσωρινά υπεύθυνος μιας εξ αυτών, που κατηγορούνται για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η εναπόθεση μεγάλου όγκου μεταλλικών και λοιπών αντικειμένων σε χωμάτινη επιφάνεια, με αποτέλεσμα τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις :
– Από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας για στέρηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης.
– Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας για παράβαση του Κ.Ο.Κ. σε όχημα επιχείρησης.
– Στην Πρέβεζα, πέντε συνολικά παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας σε βάρος δύο διαφορετικών επιχειρήσεων.

Ανάλογοι έλεγχοι, όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔΠΗ θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλη την Ήπειρο.
Read More »
Ήπειρος: “Καμπάνες” σε επιχειρήσεις επεξεργασίας μετάλλων Ήπειρος: “Καμπάνες” σε επιχειρήσεις επεξεργασίας μετάλλων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2023 Rating: 5

Ευχαριστούν τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη

Τρίτη, Απριλίου 04, 2023
Ευχαριστούν τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη


Οι εργαζόμενοι της προπάχυνσης Ηγουμενίτσας της Εταιρίας AVRAMAR, ευχαριστούν θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, για την άμεση και γρήγορη παρέμβαση του στην αποκατάσταση του δρόμου, ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην εργασία τους. 
 Είναι κοντά μας και αρωγός στην καθημερινότητα μας ευχαριστούμε πάλι από καρδιάς.
Read More »
Ευχαριστούν τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη Ευχαριστούν τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα με ένταλμα σύλληψης

Τρίτη, Απριλίου 04, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα με ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη χθες (03-04-2023) το πρωί σε περιοχή της Ηγουμενίτσας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για κλοπές και ληστείες, τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, και για παράνομη οπλοφορία από κοινού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα με ένταλμα σύλληψης Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα με ένταλμα σύλληψης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2023 Rating: 5

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο

Τρίτη, Απριλίου 04, 2023
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
H Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ και οι Τοπικές Οργανώσεις Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών
Σας Προσκαλούν
Στην Παρουσίαση του Ψηφοδελτίου του Νομού μας για τις επικείμενες εκλογές,
Την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2023 Rating: 5

Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για την πώληση του λιμανιού

Τρίτη, Απριλίου 04, 2023
Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για την πώληση του λιμανιού


Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας με θέμα την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε.
Η συζήτηση στο Δ.Σ. προκλήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση. Ο οποίος ξιφούλκησε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ Α.Ε.
Προφανώς το ξεπούλημα της ΟΛΗΓ Α.Ε. στον όμιλο GRIMALDI είναι ένα ακόμα έγκλημα και φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία φέρει σοβαρή ευθύνη. Όχι όμως και την κύρια. Γιατί είναι ένα έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται διαχρονικά εδώ και 20 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις που εφάρμοσαν πιστά την γραμμή της Ε.Ε. για απελευθέρωση των μεταφορών.
Για αυτό και είναι υποκριτικές οι αντιδράσεις όλων των άλλων πολιτικών παρατάξεων. Το ξεπούλημα του λιμανιού ήταν και αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο από την στιγμή που το λιμενικό ταμείο Ηγουμενίτσας μετεξελίχθηκε σε ΟΛΗΓ Α.Ε. το 2002. Μαζί με αυτό έγινε και η παραχώρηση όλου του παραλιακού μετώπου της Θεσπρωτίας στην Α.Ε., σαν «χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας» (αλήθεια τα Σύβοτα και η Σαγιάδα τι σχέση έχουν με το λιμάνι;). Ευθύνες σοβαρές για αυτό έχουν τόσο η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ,όσο αλλά και οι τοπικές αρχές του νομού.
Το 2012 η ΟΛΗΓ Α.Ε. παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ επί Ν.Δ. Δηλαδή ο ΤΑΙΠΕΔ τι θα το έκανε; Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για οργανισμό ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.
Το 2016 παραχωρήθηκε με το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο ,επί ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή μπήκε στην επιτροπεία της Ε.Ε. για «αξιοποίηση».
Όλη αυτή η διαδικασία διαχρονικά οδηγούσε στην ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. και του παραλιακού μετώπου. Διαδικασία που υπηρέτησαν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Μόνο το ΚΚΕ , η Λ.Σ. αλλά και το ταξικό εργατικό κίνημα την αντιπάλεψαν, όλα αυτά τα χρόνια. Που ήταν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα αντιδρούν, όταν οι κυβερνήσεις τους προωθούσαν το ξεπούλημα του λιμανιού; ( π.χ. στο Δ.Σ. το 2017)
Οι της Ν.Δ. έτσι και αλλιώς είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων ,για αυτό και οδηγούν όλη την κουβέντα μόνο για το ιδιοκτησιακό της «χερσαίας ζώνης». Και αυτό όχι για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά για να αναπτυχθεί ακόμα πιο πολύ η επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτήν. Το θέμα τους είναι ποιος θα καρπωθεί τα κέρδη.
Αλλά και οι φωνές του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και ότι το κακό προέκυψε με την ψήφιση από την Ν.Δ. νέου του νόμου που κατήργησε αυτόν που ψηφίστηκε το 2018 από μόνο σαν δημαγωγικές ακούγονται.
Είναι αλήθεια ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ ,( μας απασχόλησε τον Φλεβάρη του 2019 στο Δ.Σ.) προωθούσε την υποπαραχώρηση υπηρεσιών του λιμανιού και όχι συνολικά την πώληση του. Η αλήθεια όμως είναι ότι παραχωρούσε τις κερδοφόρες του δραστηριότητες του λιμανιού στο κεφάλαιο, αλλά με άλλο τρόπο. Κάτι σαν αυτό που έγινε με τον ΟΣΕ, το δημόσιο να κρατά τις ράγες και τις υποδομές και οι επιχειρηματίες τα βαγόνια και τα κερδοφόρα δρομολόγια.
Η επιχειρηματολογία του ότι αυτό γίνεται στο 80% των λιμανιών της Ε.Ε., αυτό αποδεικνύει . Εκτός και αν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι στα λιμάνια που επικαλέστηκε (Αμβούργο, Ρότερνταμ και Αμβέρσα) κτίζεται Σοσιαλισμός. Καλά δεν πήρανε χαμπάρι τι φασαρία έγινε πρόσφατα στο Αμβούργο με το ποσοστό του λιμανιού που ζήτησε η COSCO; Τι πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα σε μονοπώλια και κυβερνήσεις;
Αλήθεια στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι στην Ε.Ε. προωθούνται «κρατικοποιήσεις» ενώ και στην Ελλάδα η Ν.Δ. πάει αντίθετα στο ρεύμα; Δηλαδή η ανάληψη από το κράτος των χρεωκοπημένων επιχειρήσεων αποτελεί θετική εξέλιξη για τον λαό; Ποιος πληρώνει την ζημιά; Καλά οι νεώτεροι δεν θυμούνται την «Σοσιαλμανία» του Παπαλιγούρα επί ΕΡΕ, όταν μια σειρά χρεοκοπημένες επιχειρήσεις πέρασαν στο κράτος και όταν εξυγιάνθηκαν από αυτό δόθηκαν ξανά στους ιδιώτες. Αλλά οι πρόσφατες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών στον τόπο μας δεν τους δίδαξαν τίποτα; Για το πρόσφατο παράδειγμα των Ελβετικών τραπεζών τι έχουν να πουν; Και αλήθεια οι κρατικοποιημένες , η και οι κρατικές επιχειρήσεις, τίνος συμφέροντα υπηρετούν αν όχι των επιχειρηματικών ομίλων; Δηλαδή, η κρατική επί 20 χρόνια, ΟΛΗΓ Α.Ε. υπηρετούσε τις λαϊκές ανάγκες;
Αναφέρθηκε ότι το λιμάνι της πόλης μας δεν είχε την ίδια τύχη με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δεν ιδιωτικοποιήθηκε. Αλήθεια δεν είναι γνωστό ότι αυτό το λιμάνι αυτό έχει μετατραπεί πλέον σε βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ότι αποτελεί βασικό κόμβο μεταφοράς στρατευμάτων και πολεμικού υλικού για τον πόλεμο που κάνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ενάντια στην Ρωσία; Αλήθεια ποιος θέλει μια τέτοια εξέλιξη για το λιμάνι της πόλης μας; Να γίνει μέρος ,αλλά και στόχος πιθανών αντιποίνων, σε αυτόν των πόλεμο;
Τέλος δεν καταλαβαίνουμε πως η μείζων αντιπολίτευση στο Δ.Σ. παρουσιάζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, όταν βασικά της στελέχη συμμετείχαν στην προσπάθεια δημιουργίας εταιρείας που θα αγόραζε το λιμάνι. Αλήθεια πιστεύετε ότι υπάρχουν καλές και κακές ιδιωτικοποιήσεις ; Ότι υπάρχουν και λύκοι χορτοφάγοι; Να σημειώσουμε μόνο ότι η εταιρεία «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» που παίρνει το λιμάνι μας ξεκίνησε σαν εταιρεία λαϊκής βάσης στην Κρήτη, για καταλέξει στα χέρια του GRIMALDI.
Ο όμιλος GRIMALDI πήρε το λιμάνι για να υπηρετήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια που στόχο έχουν την αύξηση της κερδοφορίας του. Η ζωή έχει δείξει ότι η αύξηση της κερδοφορίας δεν συμβαδίζει με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών (βλέπε COSCO). Για αυτό και λέμε ότι με τις υπογραφές πώλησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. το θέμα δεν τέλειωσε. Ο λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.
Εμείς τόσο το ΚΚΕ ,όσο και η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα στο Δ.Σ Συμβούλιο, άλλα κύρια μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο στην υπηρεσία του λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμαι τον λαό σε συστράτευση .

Γιατί πιστεύουμε ότι ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.Ηγουμενίτσα 03/04/2023

Για την Λαϊκή συσπείρωση

Δώρης Δήμας

Read More »
Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για την πώληση του λιμανιού Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για την πώληση του λιμανιού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2023 Rating: 5

Με δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα ενισχύεται το Νοσοκομείο Φιλιατών

Τρίτη, Απριλίου 04, 2023
Με δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα ενισχύεται το Νοσοκομείο Φιλιατών


Με δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα τα οποία θα καλύψουν ανάγκες σημαντικού τμήματος του πληθυσμού στη Θεσπρωτία ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την προμήθεια συστήματος ψηφιακής μαστογραφίας καθώς και ουρολογικού συστήματος λιθοτριψίας. Σε συνάντησή του με τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ σημείωσε ότι η διαδικασία για την προμήθεια των δύο μηχανημάτων θα ξεκινήσει άμεσα.
«Ευχαριστώ τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τον κύριο Καρβέλη, γιατί συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα και σε κάθε ευκαιρία τις δομές Υγείας της Θεσπρωτίας, με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Με τη λειτουργία αυτών των μηχανημάτων συμπολίτες μας θα μπορούν να εξυπηρετούνται πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους, γλιτώνοντας χρόνο, κόπο και χρήμα», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Με δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα ενισχύεται το Νοσοκομείο Φιλιατών Με δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα ενισχύεται το Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2023 Rating: 5

Θ. Πιτούλης: Έριξε άκυρο στον Πλακιωτάκη

Τρίτη, Απριλίου 04, 2023
Θ. Πιτούλης: Έριξε άκυρο στον Πλακιωτάκη


Η πρώτη αντίδραση στις πανηγυρικές επισκέψεις Πλακιωτάκη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας χωρίς να έχει λυθεί το θέμα της χερσαίας ζώνης, ήρθε από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο Αντιπεριφερειάρχης κλήθηκε από το γραφείο του Υπουργού ώστε να παραστεί στην επίσκεψη και την σύσκεψη που θα κάνει στο λιμάνι.

Και βρήκε την ευκαιρία να κεραυνοβολήσει…

Με βαρύτατες εκφράσεις μετέφερε την δυσαρέσκειά του και την δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν στην απόδοση της χερσαίας ζώνης και διαμήνυσε ότι δεν έχει κανέναν λόγο να παραστεί σε μία σύσκεψη για… φωτογραφίες!

Και τιμώντας τα Ηπειρωτικά ήθη έκανε γνωστό ότι το γραφείο του είναι ανοιχτό και ο ίδιος έτοιμος να δεχθεί τον Υπουργό για να τα πούνε δια ζώσης…

Απομένει να δούμε αν ο Πλακιωτάκης τώρα θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση- πρόκληση του Αντιπεριφερειάρχη!

πηγή: epiruspost.gr
Read More »
Θ. Πιτούλης: Έριξε άκυρο στον Πλακιωτάκη Θ. Πιτούλης: Έριξε άκυρο στον Πλακιωτάκη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2023 Rating: 5

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Τετάρτη ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

Τρίτη, Απριλίου 04, 2023
Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Τετάρτη ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης


Επίσκεψη στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αναμένεται να πραγματοποιήσει την Τετάρτη το πρωί -στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στα Ιωάννινα – ο Υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης.
Ο κ. Πλακιωτάκης θα συνοδεύεται από τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη.
Την ίδια ημέρα – εκτός απροόπτου – αναμένεται να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η Τροποποιημένη Σύμβαση Παραχώρησης, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ ΑΕ, μετά την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος και την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του από τον Όμιλο Grimaldi.
Η επίσκεψη του Υπουργού αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ακόμα εκκρεμεί η νομοθετική ρύθμιση εκείνη που θα αποδίδει τη χερσαία ζώνη του λιμένος που δεν εξυπηρετεί λιμενικές δραστηριότητες, στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Η παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών, εκτιμάται ότι θα έχει ως επίκεντρο τα έργα ανάπτυξης της Γ’ φάσης του Λιμένα (εμπορικό λιμάνι) που είναι σε εξέλιξη και πρέπει να παραδοθούν έως το τέλος του έτους.
Read More »
Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Τετάρτη ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Τετάρτη ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 04, 2023 Rating: 5

Σελίδες