Πως λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας | Ξεπερνά το 1.400.000€ η λεία

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Πως λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας | Ξεπερνά το 1.400.000€ η λεία


Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ηλεκτρονικές απάτες σε όλη την επικράτεια.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλου του βασικού πυρήνα της οργάνωσης, αποτελούμενο από τον αρχηγό και (4) μέλη, άπαντες ημεδαποί, καθώς και (15) περιφερειακά μέλη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτες με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Ακόμη, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία (117) ατόμων που κατηγορούνται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρονταν τα χρήματα από τις απάτες (money mules).
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και υλοποιήθηκε με τη συνδρομή και αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορίνθου, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί σε Πάτρα, Τρίπολη και Αργολίδα (7) συνολικά μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων ο αρχηγός και (3) μέλη του βασικού πυρήνα.

Όσον αφορά τη δομή της, η οργάνωση διαρθρώνονταν σε τρία επίπεδα με ιεραρχική δομή και συγκεκριμένα:
· στο σκληρό πυρήνα, του οποίου ηγούνταν ο αρχηγός, αποτελώντας τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης,
· στα περιφερειακά μέλη, που ενεργούσαν κατ’ εντολή του βασικού πυρήνα και
· στους δικαιούχους των «επιχειρησιακών» τραπεζικών λογαριασμών (money mules), οι οποίοι στρατολογούνταν από τα περιφερειακά μέλη και παρέδιδαν στην οργάνωση τη διαχείριση των λογαριασμών τους.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, η οποία τοποθετείται χρονικά τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020, προέκυψε ότι τα μέλη του σκληρού πυρήνα της, διαθέτοντας κατάλληλες γνώσεις σχετικά με την ηλεκτρονική τραπεζική (internet banking):
· αναζητούσαν και εντόπιζαν στο διαδίκτυο αγγελίες σχετικά με την πώληση κυρίως οχημάτων αλλά και άλλων αγαθών και υπηρεσιών,
· επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα και εκδήλωναν ενδιαφέρον για την αγορά των προϊόντων,
· με το πρόσχημα της άμεσης καταβολής των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό, αποσπούσαν τεχνηέντως τα απαραίτητα στοιχεία και κωδικούς ταυτοποίησης για την είσοδο στην ηλεκτρονική τραπεζική τους (όπως όνομα χρήστη, προσωπικούς κωδικούς, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, κωδικούς επιβεβαίωσης συναλλαγής κτλ)
· έχοντας αποκτήσει πρόσβαση πλέον στην ηλεκτρονική εφαρμογή των παθόντων, μετέφεραν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων, σε λογαριασμούς με δικαιούχους συνεργούς τους (money mules).

Στη συνέχεια, περιφερειακά μέλη της οργάνωσης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους για να μην καταγράφονται από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, πραγματοποιούσαν άμεσα ανάληψη μέσω ΑΤΜ των χρηματικών ποσών που είχαν μεταφερθεί στους «επιχειρησιακούς» λογαριασμούς, πριν οι παθόντες αντιληφθούν τη σε βάρος τους απάτη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα μέλη της οργάνωσης φρόντιζαν προηγουμένως να μεγιστοποιούν το ανώτατο όριο μεταφοράς χρημάτων των τραπεζικών λογαριασμών των θυμάτων, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν ολόκληρο το χρηματικό ποσό που έβρισκαν σε αυτούς. Στην περίπτωση που το χρηματικό ποσό ήταν μεγαλύτερο του ορίου, «έσπαγαν» το ποσό σε επιμέρους ποσά διαμοιράζοντάς το σε περισσότερους «επιχειρησιακούς» λογαριασμούς.
Ακόμη, για τις μεταξύ τους επικοινωνίες αλλά και με τα υποψήφια θύματα χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε άγνωστους αλλοδαπούς, τις οποίες αντικαθιστούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν τα μέλη της οργάνωσης τα χρησιμοποιούσαν για τον πολυτελή τους βίο, για αγορές αυτοκινήτων μεγάλης ιπποδύναμης, ανακαινίσεις και αγορές κατοικιών και επενδύσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσαν.


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
· 5 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
· Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,
· δίκυκλη μοτοσικλέτα,
· 3 τηλεοράσεις,
· 6 φορητούς υπολογιστές και τάμπλετ
· Κυνηγητική καραμπίνα,
· Αεροβόλο πιστόλι,
· 4 τραπεζικές κάρτες
· 25 κινητά τηλέφωνα,
· 14 πακέτα σύνδεσης καρτοκινητής,
· 3 κάρτες SIM και
· χρηματικό ποσό 3.180 ευρώ.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν -231- περιπτώσεις απάτης πανελλαδικά, από τις οποίες τα μέλη της οργάνωσης αποκόμισαν συνολικά πάνω από (1.400.000) ευρώ.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνεχίζεται, ενώ σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιστροφής μέρος των χρημάτων των παθόντων τα οποία δεν εξήγαγε εγκαίρως η οργάνωση από το τραπεζικό σύστημα και δεσμεύτηκαν στους «επιχειρησιακούς» λογαριασμούς της.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.
Read More »
Πως λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας | Ξεπερνά το 1.400.000€ η λεία Πως λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας | Ξεπερνά το 1.400.000€ η λεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Περισσότερα κίνητρα και δυνατότητες στους ανέργους μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Β. Γιόγιακας: Περισσότερα κίνητρα και δυνατότητες στους ανέργους μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (+ΒΙΝΤΕΟ)


Περισσότερα κίνητρα και περισσότερα εργαλεία ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν κατάλληλη δουλειά δίνονται στους ανέργους, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Δουλειές Ξανά».
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στις αλλαγές που γίνονται στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του ΟΑΕΔ σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης όπως το επίδομα των 300 ευρώ σε κάθε μακροχρόνια άνεργο που θα συμφωνήσει να κάνει με τη βοήθεια εργασιακού συμβούλου έναν «οδικό χάρτη» για την εύρεση κατάλληλης εργασίας, τις δουλειές που θα μπορεί να προτείνονται στον κάθε ενδιαφερόμενο σύμφωνα με το προφίλ του, στη συνέχιση της καταβολής σε όσους βρίσκουν δουλειά του 50% του επιδόματος ανεργίας μέχρι να λήξει η περίοδος καταβολής του. Υπογράμμισε ότι, με τις αλλαγές στους παρόχους επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, οι άνεργοι θα μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας με πιο στοχευμένα προγράμματα.
Αναφερόμενος σε άλλες διατάξεις ο κ. Γιόγιακας στάθηκε στις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης προκειμένου να αξιοποιήσει την περιουσία της και να είναι δυνατή η κατασκευή και η αγορά ακινήτων με σκοπό να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες των νέων. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία τροπολογίας με την οποία προβλέπεται η έκδοση των κυρίων συντάξεων με γρήγορη διαδικασία, βάσει στοιχείων του ηλεκτρονικού συστήματος «Άτλας» και της δήλωσης του ασφαλισμένου.
«Προφανώς η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανεργία, να δημιουργήσει περισσότερες και καλύτερες δουλείες δεν εξαντλείται σε ένα νομοσχέδιο. Ούτε πανηγυρίζουμε για τη χαμηλότερη ανεργία τα τελευταία περίπου 12 χρόνια, παρά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση. Από τη μείωση στις εισφορές εργαζομένων και τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, μέχρι την επιδότηση της πρόσληψης ανέργων, την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και την έγκριση σημαντικών επενδύσεων, η προσπάθεια είναι συνεχής και πολυμέτωπη. Το οφείλουμε, όχι μόνο σε όσους μας έχουν εμπιστευθεί, αλλά πολύ περισσότερο, σε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, στους οποίους άλλωστε απευθυνόμαστε.», σημείωσε ο βουλευτής στο κλείσιμο της ομιλίας του, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Με τις διατάξεις που συζητούμε σήμερα απευθυνόμαστε πρώτα απ’ όλα στους ανέργους.
Αυτούς θέλουμε να ενισχύσουμε.
Με επίγνωση των θεμάτων τους.
Με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης.
Με κοινή λογική.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν στους ανέργους.
Για να τους πούμε ότι θα έχουν περισσότερα κίνητρα, περισσότερα εργαλεία ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά, και μάλιστα κατάλληλη δουλειά.
Είναι το νέο, ψηφιοποιημένο, ατομικό σχέδιο δράσης.
Ένα είδος «συμβολαίου» με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, με το προφίλ του ατόμου που ψάχνει δουλειά, τους επαγγελματικούς στόχους του, τις ενέργειες και τον χρόνο που χρειάζονται.
Είναι το επίδομα των 300 ευρώ για κάθε άνεργο - με προτεραιότητα τους ανέργους πάνω από 5 χρόνια - που θα συμφωνήσει να κάνει ατομικό σχέδιο δράσης, δηλαδή να επανασυνδεθεί με τον δημόσιο φορέα απασχόλησης.
Είναι ο εργασιακός σύμβουλος, που ενεργοποιείται για να βοηθήσει τον κάθε ενδιαφερόμενο να πετύχει τους στόχους του ατομικού σχεδίου δράσης.
Είναι, επίσης, οι προσφερόμενες δουλειές σύμφωνα με το προφίλ και τους στόχους του ενδιαφερόμενου.
Και με το δικαίωμα του ενδιαφερόμενου να απορρίψει μέχρι και δύο κατάλληλες θέσεις, καθώς στην τρίτη άρνηση θα διαγράφεται από το μητρώο ανέργων και θα χάνει το επίδομα ανεργίας για δύο χρόνια.
Είναι, ακόμη, το επίδομα ανεργίας που γίνεται επίδομα εργασίας:
Γιατί όσοι βρίσκουν δουλειά ενώ παίρνουν επίδομα ανεργίας, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματος μέχρι να λήξει η περίοδος καταβολής του.

Απευθυνόμαστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στους ανέργους για να τους πούμε ότι θα μπορούν να αποκτήσουν ή να ενισχύσουν γνώσεις και ικανότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.
Ότι, γι‘ αυτό το λόγο, βλέπουμε την κατάρτιση όχι ως τυπική διαδικασία, όχι ως μια επιδοτούμενη «υποχρέωση που πρέπει να βγει».
Αλλά ως μια κίνηση ουσίας, που βοηθά τον ενδιαφερόμενο να βρει κατάλληλη δουλειά, και την επιχείρηση κατάλληλο εργαζόμενο.
Με αυτό το σκοπό υψώνουμε τον πήχη της ποιότητας και της αξιολόγησης όσων παρέχουν επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
Προβλέποντας την πληρωμή των παρόχων, αλλά και των συμμετεχόντων, βάσει της ολοκλήρωσης του προγράμματος.
Και την πιστοποίηση των ωφελούμενων από αναγνωρισμένο φορέα ώστε να έχει ενισχυμένο αντίκρισμα, να «μετράει» στην αγορά εργασίας.
Παράλληλα ο ενδιαφερόμενος θα έχει σε έναν ατομικό, ηλεκτρονικό, φάκελο δεξιοτήτων όλη την εικόνα των καταρτίσεων και των πιστοποιήσεών του, και θα παίρνει μέσω αυτού «μονάδες επιχορήγησης» για κατάρτιση.

Απευθυνόμαστε στους ανέργους και τους καταρτιζόμενους, για να τους πούμε κάτι ακόμη:
ότι θα έχουν ολοένα καλύτερα, ολοένα επίκαιρα, ολοένα στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης.
Γιατί προβλέπουμε μηχανισμούς με τους οποίους θα εντοπίζονται έγκαιρα οι ανάγκες της αγοράς εργασίας και οι δεξιότητες στις οποίες θα προσαρμόζεται η επαγγελματική κατάρτιση.
Μαζί με όσους αναζητούν εργασία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, απευθυνόμαστε σε χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους, για να τους πούμε ότι βάζουμε τις βάσεις για να βοηθήσουμε στο θέμα της στέγης.
Δίνονται στην διάδοχο του ΟΑΕΔ, τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, διάφοροι τρόποι να αξιοποιήσει την περιουσία της και να είναι δυνατή η κατασκευή και η αγορά ακινήτων με σκοπό να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες των νέων.

Να πω με την ευκαιρία ότι ο κύριος Υπουργός έδωσε πρόσφατα ένα στίγμα σύγχρονης στεγαστικής πολιτικής, μιλώντας για υιοθέτηση ευρωπαϊκών πρακτικών όπως το επίδομα επιτοκίου, το επίδομα ενοικίου και η καταβολή χαμηλού ενοικίου και στη συνέχεια η δυνατότητα αγοράς του ακινήτου.
Με τις διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου απευθυνόμαστε επίσης στις – αρχικά μεγαλύτερες - επιχειρήσεις για να τους πούμε ότι θα μπορούν να προσφέρουν πιο ελκυστικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους που είναι νέοι γονείς, καθώς θα επιδοτούνται για να δημιουργήσουν στις εγκαταστάσεις τους χώρους φύλαξης παιδιών από έξι μηνών έως δυόμισι χρονών, ένα πρόγραμμα με πρωτεργάτη την κυρία Συρεγγέλα.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στην τροπολογία του Υπουργού Εργασίας με την οποία απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας που περιμένουν τη σύνταξή τους αλλά και σε εκείνους που πρόκειται να καταθέσουν τα χαρτιά τους:
Οι κύριες συντάξεις θα βγαίνουν με διαδικασία fast track.
Με λίγα λόγια, ο ΕΦΚΑ υποχρεούται στο εξής να εκδίδει τις νέες συντάξεις μέσα σε τρεις μήνες.
Αν ο χρόνος αυτός παρέλθει, οι αρμόδιες υπηρεσίες, για να εκδώσουν την απόφαση, θα ελέγχουν μόνο δυο πράγματα: τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος «Άτλας» καθώς και τα πρόσθετα στοιχεία που έχει προσκομίσει ο ίδιος ο ασφαλισμένος για τον χρόνο ασφάλισής του.
Οι εκκρεμείς συντάξεις, από την άλλη, θα βγαίνουν με τη λεγόμενη «σύνταξη εμπιστοσύνης», με μια ακόμη πιο γρήγορη διαδικασία:
Θα λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία του συστήματος «Άτλας» και τα στοιχεία που έχουν υποβάλει στον ΕΦΚΑ οι ασφαλισμένοι, αλλά με βάση και τη δήλωση του ασφαλισμένου για τον πρόσθετο ασφαλιστικό χρόνο χωρίς αυτή να συνοδεύεται απαραίτητα από αποδεικτικά.Και στις δύο περιπτώσεις, οι συντάξεις θα ελέγχονται εκ των υστέρων και σε διάστημα μέχρι 5 χρόνια από την έκδοσή τους.

Κλείνοντας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να πω ότι προφανώς η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανεργία, να δημιουργήσει περισσότερες και καλύτερες δουλείες δεν εξαντλείται σε ένα νομοσχέδιο.
Ούτε πανηγυρίζουμε για τη χαμηλότερη ανεργία τα τελευταία περίπου 12 χρόνια, παρά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.
Από τη μείωση στις εισφορές εργαζομένων και τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, μέχρι την επιδότηση της πρόσληψης ανέργων, την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και την έγκριση σημαντικών επενδύσεων, η προσπάθεια είναι συνεχής και πολυμέτωπη.
Το οφείλουμε, όχι μόνο σε όσους μας έχουν εμπιστευθεί, αλλά πολύ περισσότερο, σε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, στους οποίους άλλωστε απευθυνόμαστε.

Read More »
Β. Γιόγιακας: Περισσότερα κίνητρα και δυνατότητες στους ανέργους μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (+ΒΙΝΤΕΟ) Β. Γιόγιακας: Περισσότερα κίνητρα και δυνατότητες στους ανέργους μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Ellize | Από την Παραμυθιά στην κατάκτηση της R&B

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Ellize | Από την Παραμυθιά στην κατάκτηση της R&B


Μέχρι την ηλικία των 10, η Elizze ζούσε με τους γονείς της στην Παραμυθιά ωστόσο, η οικονομική κρίση που χτύπησε τη χώρα μας τους έκανε να πάρουν την απόφαση και να μετακομίσουν στην Γερμανία, τελικά όμως εκείνη αποφάσισε να επιστρέψει για χάρη της μουσικής.

H Ellize έγινε γνωστή για πρώτη φορά μέσα από την επιτυχημένη συνεργασία της με τον MG και τον Acejax στο «Criminal», ενώ αμέσως μετά κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό single, με τίτλο «All Night Long».

Τη συναντήσαμε στα γυρίσματα του video clip για το νέο της τραγούδι με τίτλο “Τι ζητάς”, όπου ακολουθούσε με απόλυτη ευλάβεια τις οδηγίες της ομάδας και του σκηνοθέτη της.

«Είχα πάρα πολύ άγχος. Μέχρι τις 4 το πρωί έκανα πρόβες μόνη μου στο δωμάτιό μου» παραδέχεται η ίδια στο TLIFE σε ένα από τα διαλείμματα και συνεχίζει: «Είναι πολύ ωραίο όλο αυτό που ζω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είναι τόσα άτομα εδώ που μπορεί να έχουν αφήσει άλλες δουλειές για να ασχοληθούν μαζί μου, να με βοηθήσουν… Αφιερώνουν χρόνο από τον εαυτό τους σε μένα και νιώθω πολύ ευγνώμων γι’ αυτό και θέλω να τους δικαιώσω με το αποτέλεσμα».

Η μουσική μπήκε στη ζωή της όταν ακόμα ήταν πολύ μικρή. Στην ηλικία των 10 άρχισε να πειραματίζεται με διάφορα είδη, ξεκινώντας από την εκκλησιαστική μουσική. Ακολούθησαν τα ηπειρώτικα μιας και οι γονείς της – όπως και εκείνη – κατάγονται από την Ήπειρο, στην πορεία ήρθε το λαϊκό. Γρήγορα μεταπήδησε στην ποπ μουσική και από εκεί κατέληξε στην R&B που είναι και αυτή που νιώθει να την εκφράζει περισσότερο.

«Στην R&B βρήκα την αγάπη μου. Αυτό που κυρίως με κέρδισε είναι η ιστορία της. Ανέκαθεν μου αρέσει η «old school» μουσική. Προτιμώ αυτές τις μελωδίες από τις πιο σύγχρονες. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι δε μου αρέσει και η σύγχρονη μουσική ή ότι δεν τη στηρίζω αλλά νιώθω ότι υπάρχει κάτι που με ενώνει με τη μουσική των 90s και την old school R&B» εξομολογείται η ίδια στο TLIFE.

«Η μουσική ήταν που με έκανε να πάρω την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα. Οι γονείς μου βρίσκονται ακόμα στη Γερμανία. Στην αρχή μου ήταν δύσκολο, δεν ήταν εύκολο. Έχω όμως την εταιρεία μου που πραγματικά τη βλέπω σαν οικογένειά μου. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να είσαι οικογένεια με τα άτομα με τα οποία συνεργάζεσαι. Αυτό είναι κάτι που από την πρώτη στιγμή με έκανε να νιώθω μια ασφάλεια» αναφέρει σε άλλο σημείο της συζήτησής μας η Ellize.

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τον MG εκείνη βρισκόταν στη Γερμανία. Η επαφή με τον γνωστό ράπερ έγινε μέσα από το Instagram όταν εκείνος της έστειλε μήνυμα προτείνοντας της να συνεργαστούν.

«Δέχτηκα αμέσως την πρότασή του» μας λέει και συνεχίζει, «Ηχογράφησα το κομμάτι στη Γερμανία, του έστειλα το αρχείο, στη συνέχεια γύρισα εγώ κάποιες σκηνές σε video εκεί και στη συνέχεια τα συνέδεσαν».

Όσο για την επιτυχία του συγκεκριμένου τραγουδιού η Εllize δηλώνει: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι το τραγούδι μας με τον MG θα έχει τέτοια επιτυχία. Χάρηκα πάρα πολύ που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα και που ο κόσμος αγκάλιασε τόσο γρήγορα τη φωνή και τη μουσική μου. Τα social media βεβαίως έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτό.

Μέχρι τώρα, η Ellize λαμβάνει αρκετά θετικά μηνύματα από τον κόσμο αλλά ακόμα και όταν λαμβάνει κάποιο αρνητικό μήνυμα, κατανοεί ότι πρόκειται για κάτι φυσιολογικό. «Δε μπορείς να αρέσεις στον καθένα» λέει χαρακτηριστικά η Ellize.

H Ellize είναι από τις λίγες κοπέλες στη χώρα μας που ασχολείται με την R&B και επιθυμία της είναι αυτός ο δρόμος να ανοίξει και να μπουν και άλλες κοπέλες σε αυτόν τον χώρο.

«Δυστυχώς στη μουσική βιομηχανία της Ελλάδας δεν υπάρχουν αρκετές κοπέλες που να ασχολούνται με την R&B. Γίνεται όμως μια αρχή και ο χώρος δείχνει να τις στηρίζει» δηλώνει στο TLIFE.

«Δυστυχώς στην Ελλάδα η R&B είναι παρεξηγημένη. Είναι τέχνη και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στην Τέχνη. Στην πορεία όμως εύχομαι να ανοίξει η μουσική βιομηχανία και να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει μόνο το λαϊκό ή η ποπ. Χαίρομαι που έχουν αρχίσει να ανοίγουν οι ορίζοντές μας πάνω στη μουσική έστω και με αργούς ρυθμούς» αναφέρει σε άλλο σημείο.

Αυτή την περίοδο η Ellize ετοιμάζει ένα νέο τραγούδι με τον Mente Fuerte. Πρόκειται – όπως μας αποκαλύπτει – για ένα άκρως εμπορικό και ραδιοφωνικό κομμάτι. Μια συνεργασία για την οποία νιώθει πολύ χαρούμενη.
Read More »
Ellize | Από την Παραμυθιά στην κατάκτηση της R&B Ellize | Από την Παραμυθιά στην κατάκτηση της R&B Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

309 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
309 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 65
ΠΕ Θεσπρωτίας 42
ΠΕ Ιωαννίνων 162
ΠΕ Πρέβεζας 40

Read More »
309 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 309 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Εμφάνιση δελφινιών και φώκιας στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα Καλαμά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Εμφάνιση δελφινιών και φώκιας στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα Καλαμά (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Δέλτα Καλαμά GR21200001 εθεάθησαν τα είδη κοινό δελφίνι (Delphinus delphis) και Φώκια (Monachus monachus). Μας εστάλησαν στιγμιότυπα από ευαισθητοποιημένους αλιείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τα οποία και επεξεργάστηκαν για να συνθέσουν το παρακάτω βίντεο.

Και τα δύο αυτά είδη συγκαταλέγονται στα σπανιότερα και πλέον απειλούμενα ζωικά είδη του πλανήτη και χαρακτηρίζονται είδη υπό εξαφάνιση.

Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις φάλαινες. Υπάρχουν περίπου 18 γένη δελφινιών και 40 είδη. Το μέγεθος των ενηλίκων ποικίλλει από 1,2 μέτρα και 40 κιλά. Απαντώνται σε όλες σχεδόν τις θάλασσες του κόσμου, καθώς και σε ορισμένα μεγάλα ποτάμια, όπως είναι ο Αμαζόνιος και ο ποταμός Γιανγκτσέ της Κίνας. Είναι ζώα σαρκοβόρα και τρέφονται κυρίως με ψάρια και καλαμάρια. Τη νύχτα τα θηλυκά κοιμούνται στην επιφάνεια του νερού, ενώ τα αρσενικά αναδύονται κάθε μισή ώρα για να αναπνεύσουν.

Τα δελφίνια θεωρούνται από τα πλέον ευφυή ζώα και έχουν καταστεί δημοφιλή στους ανθρώπους εδώ και πολλούς αιώνες για την παιχνιδιάρικη συμπεριφορά τους και τη φιλική τους εμφάνιση. Ο εγκέφαλος του ζώου είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος: σε βάρος είναι ελαφρά μεγαλύτερος από τους ανθρώπου, ενώ η αναλογία όγκου του εγκεφάλου προς βάρος του ζώου είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα στα θηλαστικά μετά από αυτή του ανθρώπου και της φάλαινας. Η αναπνοή του γίνεται με πνεύμονες.

Τα περισσότερα βλέπουν πολύ καλά τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό, ενώ η ακοή τους είναι ανώτερη από αυτήν του ανθρώπου. Αν και έχουν από ένα μικρό αυτί σε κάθε πλευρά του κεφαλιού τους, πιστεύεται ότι η ακοή μέσα στο νερό γίνεται με τη μετάδοση των ηχητικών κυμάτων από την κάτω σιαγόνα στο μέσο ους. Η ακοή τους χρησιμοποιείται και σαν σύστημα ηχοεντοπισμού, που τα βοηθά να προσανατολίζονται και να κινούνται. Είναι ζώα κοινωνικά και ζουν κατά αγέλες έως δώδεκα ατόμων. Σε περιοχές όπου αφθονεί η τροφή, μπορεί να ενωθούν πολλές αγέλες και ο συνολικός πληθυσμός της ομάδας να φτάσει τα χίλια άτομα. Τα δελφίνια επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας σφυρίγματα, πλαταγίσματα και άλλους ήχους. Επίσης, χρησιμοποιούν υπέρηχους για ηχοεντοπισμό.

Κυριότεροι εχθροί τους είναι οι άνθρωποι. Ειδικότερα, πολλά από αυτά σκοτώνονται από αλιευτικά με δίχτυα, ειδικά όσα χρησιμοποιούν αφρόδιχτα. Άλλα χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγία σε πάρκα, σε τσίρκα και ενυδρεία, όπως επίσης και στις έρευνες πολλών ναυτικών ερευνητικών ινστιτούτων. Η μόλυνση των θαλασσών και των υδάτων, επίσης, έχει θέσει σε κίνδυνο πολλά είδη δελφινιών. Άλλος σημαντικός εχθρός του δελφινιού είναι ο καρχαρίας.

Εάν ο πληθυσμός τους μειωθεί, θα διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η θαλάσσια τροφική αλυσίδα και μαζί ολόκληρη η ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Η μεσογειακή φώκια (Monachus monachus), είναι από τα μεγαλύτερα είδη φώκιας στον κόσμο. Έχει μήκος περί τα 2,5 μέτρα και βάρος 300 κιλά, με τα ενήλικα αρσενικά να είναι λίγο πιο μεγάλα και πιο βαριά από τα θηλυκά. Εκτιμάται ότι ζει περίπου 45 έτη. Τα θηλυκά ωριμάζουν σε ηλικία 3 - 4 ετών, ενώ τα αρσενικά λίγο αργότερα.

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 50% του πληθυσμού της Μεσογείου σε απομονωμένες, βραχώδεις και δυσπρόσιτες ακτές νησιών ή παράκτιων ηπειρωτικών περιοχών. Οι μεγαλύτεροι τοπικοί πληθυσμοί απαντούν στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και στο νησιωτικό σύμπλεγμα Κιμώλου - Πολυαίγου, στις νοτιοδυτικές Κυκλάδες. Μικρότεροι αναπαραγόμενοι πληθυσμοί έχουν καταγραφεί σε άλλα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στην περιοχή των Δωδεκανήσων (συγκεκριμένα στην Κάρπαθο και στην Κάσο) και στα νησιά του Ιονίου Πελάγους (Ζάκυνθος και Κεφαλονιά).

Το σώμα της έχει σχήμα ατρακτοειδές που διευκολύνει την κίνησή της μέσα στο νερό, ενώ τα άκρα της έχουν σχήμα πτερυγίων. Στο κεφάλι της έχει μικρές ακουστικές οπές αντί για εξωτερικά αυτιά και μακριά μουστάκια που χρησιμεύουν ως αισθητήρια όργανα. Εικάζεται ότι πήρε την ονομασία της (Monachus monachus), είτε εξαιτίας του σχήματος του πάνω μέρους του κεφαλιού της, που μοιάζει σαν να φοράει σκούφο ρωμαιοκαθολικού καλόγερου, είτε επειδή δεν ζει σε μεγάλες ομάδες και προτιμά την απομόνωση από την ανθρώπινη παρουσία.

Τρέφεται με όλα τα είδη ψαριών και κεφαλόποδων που υπάρχουν στην περιοχή όπου ζει. Υπολογίζεται ότι μια ενήλικη φώκια καταναλώνει ημερησίως το 5 - 10% του σωματικού βάρους της. Για να εξασφαλίσει την τροφή της, επιτίθεται σε δίχτυα, ακολουθεί μεταναστευτικά είδη ψαριών, αλλά και ψαρόβαρκες. Γενικά, κινείται και ψαρεύει στο παράκτιο περιβάλλον, με όριο την ισοβαθή των 200 μέτρων, η οποία αντιπροσωπεύει το βάθος στο οποίο μπορεί να καταδυθεί. Εμφανίζει, ωστόσο, ιδιαίτερες δυνατότητες μετακίνησης και προσανατολισμού στην ανοικτή θάλασσα, γεγονός που συντελεί στην ευκολία διασποράς και μετανάστευσής της στα νησιωτικά αρχιπελάγη. Σήμερα, στις περισσότερες περιοχές, οι πληθυσμοί του είδους είναι αρκετά περιορισμένοι σε μέγεθος και πιθανόν με περιορισμένες δυνατότητες διατήρησής τους στο μέλλον.

Οι κύριες απειλές για τους πληθυσμούς της μεσογειακής φώκιας είναι η αλλοίωση και προοδευτική καταστροφή των παράκτιων οικοσυστημάτων, κατά συνέπεια, και των διαθέσιμων ενδιαιτημάτων του είδους, λόγω των αυξανόμενων ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην παράκτια ζώνη (βιομηχανία, τουρισμός). Επίσης η όχληση από ανθρώπινες δραστηριότητες (π.χ. παράκτια οικιστική ή τουριστική ανάπτυξη), η μείωση της διαθέσιμης τροφής, λόγω υπεραλίευσης, η ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς και τα τυχαία γεγονότα, όπως εμφάνιση ιού ή ασθένειας μέσα σε έναν πληθυσμό.

Το γεγονός ότι στην Ελλάδα ζει και αναπαράγεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας στην Ευρώπη και σχεδόν ο μισός από τον συνολικό πληθυσμό της, καθιστά μεγαλύτερη την ευθύνη για τη διατήρηση του είδους και τη διαφύλαξή του έναντι των κινδύνων που αντιμετωπίζει.

Η εμφάνιση των σημαντικών αυτών ειδών θαλάσσιας πανίδας αποδεικνύει τη σημασία της διατήρησης και προστασίας του ενδιαιτήματός τους στην θαλάσσια περιοχή του Δέλτα Καλαμά αλλά και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κέρκυρας και των πλούσιων υγροτοπικών συστημάτων του Καλαμά.


Read More »
Εμφάνιση δελφινιών και φώκιας στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα Καλαμά (+ΒΙΝΤΕΟ) Εμφάνιση δελφινιών και φώκιας στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα Καλαμά (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν χθες (12-04-2022) το απόγευμα στα Ιωάννινα δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας και ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (1.200) γραμμαρίων,
· απομίμηση πιστολιού διαμετρήματος 9mm,
· φυσίγγιο των 9 mm,
· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
· σιδηρογροθιά,
· πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ,
· στιλέτο,
· (4) κινητά τηλέφωνα και
· (100) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Σε απολογία ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας - Ολόκληρη η καταγγελία σε βάρος του

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Σε απολογία ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας - Ολόκληρη η καταγγελία σε βάρος του


Σε απολογία έχει καλέσει ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας και άλλα μέλη του Συλλόγου, μετά από επώνυμη καταγγελία προς την αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου, για χρήση υπηρεσιακών οχημάτων εκτός υπηρεσίας.  
Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλεται πως έγινε χρήση υπηρεσιακών οχημάτων κατά την διάρκεια κινητοποίησης των εργαζομένων ΟΤΑ στα γραφεία της Αποκεντρωμένη Διοίκησης αλλά και υπηρεσιακού οχήματος για τη μετακίνηση του προέδρου από το σπίτι του στην εργασία του.

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προς 
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ 
– ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα 

Κυρία Προϊσταμένη 
Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 και την Παρασκευή 18/2 πραγματοποίησε στάση εργασίας και παράλληλα χρησιμοποίησε Υπηρεσιακά οχήματα των Δήμων της Θεσπρωτίας για να εκδηλώσει πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Πόλης μας. Συγκεκριμένα την Τρίτη, 15/2, με πορεία τουλάχιστον δέκα Υπηρεσιακών οχημάτων , μέλη του Συλλόγου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Σπύρο Υφαντή επισκέφθηκαν τα γραφεία σας και σας επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ στη συνέχεια, αφού διήλθαν από τους δρόμους της Ηγουμενίτσας συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Καλαμά. 


Την Παρασκευή, 18/2, υπήρξε συγκέντρωση στη πλατεία Δημαρχείου, και πάλι με τη παρουσία υπηρεσιακών οχημάτων. 


Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών διαπίστωσα εκτός των άλλων ότι ο Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Υφαντής, χρησιμοποίησε κατά κόρον το υπηρεσιακό αυτοκίνητο ΚΗΙ 9226, στο οποίο μάλιστα είχε τοποθετήσει ηχητική εγκατάσταση για τις ανάγκες της εκδήλωσης. 


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος των εργαζομένων χρησιμοποιεί αυτό το υπηρεσιακό όχημα για σκοπούς πέραν των υπηρεσιακών. 
Επανειλημμένα, η μετακίνησή του από το σπίτι του στην εργασία γίνεται με αυτό αφού αρκετές νύχτες το όχημα είναι σταθμευμένο έξω από το σπίτι του στο Γραικοχώρι. 


Θεωρώ ότι παράνομα έγιναν και γίνονται αυτές οι κινήσεις των υπηρεσιακών οχημάτων και απευθύνομαι σε σας ως ελεγκτική υπηρεσία για την εφαρμογή της νομοθεσίας, αφού προφορικές μου καταγγελίες σε πολιτικά πρόσωπα του Δήμου Ηγουμενίτσας δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. 
Ως Πολίτης αναμένω απάντησή σας. 

Ηγουμενίτσα 23 Φεβρουαρίου 2022 
Σας ευχαριστώ 
ΧΑΛΜΑΝΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Read More »
Σε απολογία ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας - Ολόκληρη η καταγγελία σε βάρος του Σε απολογία ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας - Ολόκληρη η καταγγελία σε βάρος του Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Καταγγελία του ΚΚΕ μλ για τη διέλευση Νατοϊκών οχημάτων από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Καταγγελία του ΚΚΕ μλ για τη διέλευση Νατοϊκών οχημάτων από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε δύο εβδομάδες, που αποβιβάζονται ΝΑΤΟικά οχήματα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία. Κυριακή και Δευτέρα το Βρετανικό κομβόι κατευθύνθηκε προς το γειτονικό κράτος όπου διεξάγεται άσκηση των ιμπεριαλιστών φονιάδων των λαών με συμμετοχή αρκετών χωρών.

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ορμητήριο των Αμερικανονατοικών φονιάδων, για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σχεδιασμούς. Έχουν άλλωστε μετατρέψει όλη τη χώρα (Σούδα,Αλεξανδρούπολη,Στεφανοβίκειο,Άκτιο κλπ ) σε μία απέραντη βάση εφόρμησης στη βάση του ανταγωνισμού τους με τον Ρώσικο Ιμπεριαλισμό. Τη στιγμή που διεξάγεται η επέμβαση του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θέλουν την απόλυτη ευθυγράμμιση των εξαρτημένων κρατών, όπως η Ελλάδα, με αποτέλεσμα την ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας και την εκτίναξη των κινδύνων για το λαό μας.

Οι πολιτικές της εξάρτησης και μάλιστα του βαθέματος από τις ΗΠΑ, εφαρμόστηκαν κατά γράμμα από την ΝΔ και από το ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ εντολή του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και ο λαός μας βιώνει στο πετσί του τα αποτελέσματα κάθε μέρα. Για το σύστημά τους, όμως δεν είναι αρκετά όλα αυτά! Θέλουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους.


Read More »
Καταγγελία του ΚΚΕ μλ για τη διέλευση Νατοϊκών οχημάτων από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Καταγγελία του ΚΚΕ μλ για τη διέλευση Νατοϊκών οχημάτων από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την χωροθέτηση του Νέου Τουριστικού Λιμένα Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την χωροθέτηση του Νέου Τουριστικού Λιμένα Ηγουμενίτσας


Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ τ. Δ΄ 227/11.04.2022, η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος & Ενέργειας - Πολιτισμού & Αθλητισμού - Τουρισμού, για την Χωροθέτηση και Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του Νέου Τουριστικού Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν πλωτό κυματοθραύστη ανατολικά του οποίου διαμορφώνονται παραλιακά κρηπιδώματα, χρήση τεσσάρων πλωτών προβλητών και κατασκευή συμβατικών λιμενικών κρηπιδωμάτων που θα προσφέρουν μόνιμο ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, κτήρια διοίκησης και υπηρεσιών. Η μαρίνα θα διαθέτει επίσης νηοδόχο για την εξυπηρέτηση travelift καθώς και ράμπα για την ανέλκυση/καθέλκυση σκαφών.

Η ίδρυση και λειτουργία μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, καθιστά την περιοχή μας σε μία από τις δυναμικότερες τουριστικές περιοχές της Ηπείρου. Στόχευση της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. είναι η διατήρηση και ενίσχυση του χαρακτήρα του προορισμού και η διείσδυση του στη διεθνή τουριστική αγορά, καθώς επίσης και η ένταξη της περιοχής στην ενιαία τουριστική αγορά της νότιας Αδριατικής με την αξιοποίηση συνθηκών ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. 

Φιλοδοξία της Διοίκησης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. είναι η υπεύθυνη και ποιοτική διαχείρισης της μαρίνας, αλλά και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας, που θα καταστήσει την Μαρίνα της Ηγουμενίτσας ως ένα σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή.

Γραφείο τύπου ΟΛΗΓ Α.Ε.
Read More »
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την χωροθέτηση του Νέου Τουριστικού Λιμένα Ηγουμενίτσας Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την χωροθέτηση του Νέου Τουριστικού Λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 25χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Σύλληψη 25χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο με πλαστή σφραγίδα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι για τον 25χρονο υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 25χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 25χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες με λεία 1,4 εκ. ευρώ

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Ηγουμενίτσα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες με λεία 1,4 εκ. ευρώΕξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες με λεία περισσότερο από 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, σε Άργος, Τρίπολη και Πάτρα 7 ημεδαποί, αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ δύο ακόμη αναζητούνται, ενώ δεκάδες είναι οι συνεργοί τους που προέβαιναν σε μεταφορές χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες αλλά και οι συνεργοί τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και με ανάρτηση αγγελιών σε διάφορες ιστοσελίδες, με το πρόσχημα πώλησης αντικειμένων, κατάφερναν και υφάρπαζαν τα στοιχεία και τους τραπεζικούς κωδικούς από τα ανυποψίαστα θύματα τους και στη συνέχεια προέβαιναν σε μεταφορές χρημάτων. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να εξαπατήσουν περισσότερα από 230 άτομα, ενώ το συνολικό ποσό που απέσπασαν ανέρχεται στο 1.400.000 ευρώ.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες με λεία 1,4 εκ. ευρώ Ηγουμενίτσα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες με λεία 1,4 εκ. ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Δημοτικό μεσημέρι το Σάββατο στο "The Post...o", στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Δημοτικό μεσημέρι το Σάββατο στο "The Post...o", στην ΗγουμενίτσαRead More »
Δημοτικό μεσημέρι το Σάββατο στο "The Post...o", στην Ηγουμενίτσα Δημοτικό μεσημέρι το Σάββατο στο "The Post...o", στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Με στόχο τη νίκη ο Θεσπρωτός υποδέχεται σήμερα τον Πανσερραϊκό

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Με στόχο τη νίκη ο Θεσπρωτός υποδέχεται σήμερα τον Πανσερραϊκό


Τον Πανσερραϊκό υποδέχεται σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 και ώρα 15.00 ο Θεσπρωτός, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Bettson super league 2. 
Βασικός στόχος για την ομάδα της Ηγουμενίτσας είναι η νίκη. 
Παίκτες και τεχνική ηγεσία δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους για την κατάκτηση των τριών βαθμών και καλούν τους φίλους της ομάδας να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους με τη δυναμική παρουσία τους στο γήπεδο.
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τραυματίες Ντ’ Αλέσιο, Δημήτρουλα, Διγκόζη, Σταυρίδη και τους Μπίκα, Κολτσίδα οι οποίοι ωστόσο σήμερα επέστρεψαν στους κανονικούς ρυθμούς των προπονήσεων χαροποιώντας την τεχνική ηγεσία και τους συμπαίκτες τους. 
Στον αντίποδα επιστρέφουν στην αποστολή οι Γκανσιέρ και Βαλέντε οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους.
Read More »
Με στόχο τη νίκη ο Θεσπρωτός υποδέχεται σήμερα τον Πανσερραϊκό Με στόχο τη νίκη ο Θεσπρωτός υποδέχεται σήμερα τον Πανσερραϊκό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

9 αθλητές από τη Θεσπρωτία στην τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
9 αθλητές από τη Θεσπρωτία στην τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου


Στην Γ τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου που θα διεξαχθεί στο Βόλο σήμερα Τετάρτη και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, θα αγωνιστούν από το Νομό Θεσπρωτίας 9 αθλητές και αθλήτριες για πρώτη φορά στην ιστορία του σχολικού αθλητισμού του νομού μας.

Συγκεκριμένα:
  1. ΡΑΠΤΗ ΝΑΤΑΛΙΑ
  2. ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ
  3. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
  4. ΠΑΠΠΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
  5. ΓΚΑΝΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
  6. ΓΩΓΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
  7. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  8. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  9. ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ .
Read More »
9 αθλητές από τη Θεσπρωτία στην τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου 9 αθλητές από τη Θεσπρωτία στην τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Διακοπές κυκλοφορίας στην πόλη των Φιλιατών λόγω ασφαλτόστρωσης

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Διακοπές κυκλοφορίας στην πόλη των Φιλιατών λόγω ασφαλτόστρωσης


Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Φιλιατών ότι θα διακοπεί η κυκλοφορία λόγω έργων ασφαλτόστρωσης στους κάτωθι δρόμους της πόλης:
Τετάρτη 13.4.2022 επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από την είσοδο της πόλης έως το σταθμό του ΚΤΕΛ και προς την πύλη του νοσοκομείου.
Πέμπτη 14.4.2022 επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου από την κεντρική πλατεία Φιλιατών έως τον φούρνο του κου Μπέλλου.
Παρασκευή 15.4.2022 επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από τον σταθμό του ΚΤΕΛ έως το παλαιό Δημαρχείο Φιλιατών.
Η κυκλοφορία θα γίνεται από παράπλευρους δρόμους.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να απομακρύνουν τα οχήματα επί των οδών αυτών κατά τις ημέρες των έργων.
Read More »
Διακοπές κυκλοφορίας στην πόλη των Φιλιατών λόγω ασφαλτόστρωσης Διακοπές κυκλοφορίας στην πόλη των Φιλιατών λόγω ασφαλτόστρωσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Κατασκευές με θέμα “Πάσχα και Άνοιξη”, παρουσιάζουν τα τμήματα Ρομποτικής του ΦΟΠ

Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022
Κατασκευές με θέμα “Πάσχα και Άνοιξη”, παρουσιάζουν τα τμήματα Ρομποτικής του ΦΟΠ


Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς, το Σάββατο 16/04, στις 11:00 μέχρι 13:00 στο κτίριο του Φ.Ο.Π., θα πραγματοποιήσει πασχαλινή εκδήλωση ανοικτή προς το κοινό των τμημάτων της Ρομποτικής.

Οι μαθητές όλων των τμημάτων θα παρουσιάσουν στο κοινό τα ρομποτικά έργα που προγραμμάτισαν και κατασκεύασαν με θέμα “Πάσχα και Άνοιξη”.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.
Read More »
Κατασκευές με θέμα “Πάσχα και Άνοιξη”, παρουσιάζουν τα τμήματα Ρομποτικής του ΦΟΠ Κατασκευές με θέμα “Πάσχα και Άνοιξη”, παρουσιάζουν τα τμήματα Ρομποτικής του ΦΟΠ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Σελίδες