Συγχαρητήρια Λώλου προς τους αθλητές του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενιτσας

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
Συγχαρητήρια Λώλου προς τους αθλητές του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενιτσας


Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τους αθλητές του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενιτσας , για τη λαμπρή τους συμμετοχή και τις διακρίσεις τους στο 86ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, καθώς και στους προπονητές και τις οικογένειες των αθλητών, που στηρίζουν τον επίπονο αγώνα. 
Περήφανοι ως Δήμος για τέτοιου είδους διακρίσεις, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε είδους αθλητική προσπάθεια που αφενός εξυψώνει τον τόπο μας, αφετέρου προάγει την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών και των εφήβων μας.

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
Συγχαρητήρια Λώλου προς τους αθλητές του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενιτσας Συγχαρητήρια Λώλου προς τους αθλητές του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενιτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε περίπτωση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
Εξιχνιάστηκε περίπτωση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην Ηγουμενίτσα 


Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην Ηγουμενίτσα. 

Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή της στη συγκεκριμένη υπόθεση μία αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συνεργός της κατηγορούμενης, επικοινώνησε τηλεφωνικά την 02-09-2019 με την ηλικιωμένη και αφού την ενημέρωσε ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο είχε δήθεν υποστεί ατύχημα (πτώση από σκάλα), την έπεισε να παραδώσει χρηματικό ποσό για τα επικείμενα έξοδα νοσηλείας, το οποίο παρέλαβε η αλλοδαπή. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε περίπτωση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην Ηγουμενίτσα Εξιχνιάστηκε περίπτωση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σε πλατεία Γιτάνων μετονομάστηκε η πλατεία Τιτάνης

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
Ηγουμενίτσα: Σε πλατεία Γιτάνων μετονομάστηκε η πλατεία Τιτάνης


H επιτροπή του δήμου Ηγουμενίτσας που γνωμοδοτεί και εισηγείται προς το δημοτικό συμβούλιο θέματα που αφορούν ονομασία και μετονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών, αποφάσισε τη μετονομασία της πλατείας ΤΙΤΑΝΗΣ στην Ηγουμενίτσα, σε πλατεία Γιτάνων.

Η μετονομασία της πλατείας, έρχεται μετά από αίτημα των μαθητών της Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, στο οποίο αναφέρεται: 
Είμαστε οι μαθητές της Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας στο πλαίσιο σχετικής δράσης αποφάσισε να υιοθετήσει την πλατεία Τιτάνης στην οδό Κύπρου απέναντι ακριβώς από το κτήριο του 2 ου Γυμνασίου. 
Απευθυνόμαστε στην επιτροπή, αφού μελετήσαμε την ιστορία του ονόματος της πλατείας και εισηγούμαστε την αλλαγή του. 
Το όνομα Τιτάνη δόθηκε από τον καθηγητή της αρχαιολογίας Σωτήρη Δάκαρη στην αρχαία Θεσπρωτική πόλη που βρίσκεται στην τοποθεσία Γκουμάνη. 
Ο καθηγητής στηρίχτηκε στον Στράβωνα και την αναφορά του για την πόλη AD GITANA. 
Θεώρησε ότι το όνομα είναι γραμμένο στην δωρική διάλεκτο και άρα το τελικό Α μπορεί να αντικατασταθεί στην ιωνική διάλεκτο με Η. 
Πίστευε επίσης ότι το αρχικό γράμμα του ονόματος ήταν Τ και όχι Γ. 
Για να το υποστηρίξει αυτό έκανε λόγο για το τοπικό ασβεστολικό πέτρωμα που υπάρχει στην περιοχή και λέγετε τιτανόλιθος. 
Έτσι αποκάλεσε (εσφαλμένα) την πόλη Τιτάνη. 
Όμως στις ανασκαφές που έγιναν στην πόλη από την αρχαιολογική υπηρεσία βρέθηκε μια επιγραφή πάνω σε κομμάτι μολύβδου που περιλάμβανε το όνομα της πόλης στην φράση «εν Γιτάνοις». 
Πρόκειται για την δοτική πληθυντικού του ονόματος τα Γίτανα. 
Η επιγραφή αυτή εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. 
Επομένως απευθυνόμαστε σε εσάς με το αίτημα να μετονομαστεί η πλατεία Τιτάνης απέναντι από το σχολείο μας σε πλατεία Γιτάνων και περιμένουμε την ανταπόκρισή σας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σε πλατεία Γιτάνων μετονομάστηκε η πλατεία Τιτάνης Ηγουμενίτσα: Σε πλατεία Γιτάνων μετονομάστηκε η πλατεία Τιτάνης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

88χρονος βρέθηκε πυροβολημένος στην οικία του

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
88χρονος βρέθηκε πυροβολημένος στην οικία του


Ένας 88χρονος βρέθηκε πυροβολημένος στο σπίτι του από συγγενικό του πρόσωπο στο Μεγαδένδρο Πρέβεζας. 

Σύμφωνα, με τις μέχρι τώρα ενδείξεις δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό της αυτοχειρίας. 

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του συμβάντος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.
Read More »
88χρονος βρέθηκε πυροβολημένος στην οικία του 88χρονος βρέθηκε πυροβολημένος στην οικία του Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

Εντοπίστηκε νέα χασισοφυτεία με 1000 δενδρύλλια

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
Εντοπίστηκε νέα χασισοφυτεία με 1000 δενδρύλλια 


Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Λούρου της Πρέβεζας από την Δίωξη Ναρκωτικών, μετά τον εντοπισμό φυτείας ινδικής κάνναβης.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φυτεία, περίπου 1.000 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης, εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή όπου πριν λίγες ημέρες οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τις μεγάλες χασισοφυτείες των 5.400 δενδρυλλίων και είχαν συλλάβει 6 εμπλεκόμενους στην υπόθεση.
Read More »
Εντοπίστηκε νέα χασισοφυτεία με 1000 δενδρύλλια Εντοπίστηκε νέα χασισοφυτεία με 1000 δενδρύλλια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Απογραφή πελαργών διετίας 2019 - 2020

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
Θεσπρωτία: Απογραφή πελαργών διετίας 2019 - 2020

Πραγματοποιήθηκε και εφέτος παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω κορονοϊού η ετήσια απογραφή πελαργών του Ν. Θεσπρωτίας και κάποιων περιοχών του Ν. Πρεβέζης που εμπίπτουν στα όρια της περιοχής χωρικής αρμοδιότητας του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας. Συνολικά, καταμετρήθηκαν φωλιές πελαργών σε 40 περιοχές του Ν. Θεσπρωτίας και 5 στο Ν. Πρεβέζης.
Κατά την απογραφή πραγματοποιείται απευθείας παρατήρηση και καταγραφή των φωλιών και των ζευγαριών των πελαργών. Συγκεκριμένα, καταγράφεται ο αριθμός και η θέση των φωλιών με ή χωρίς πελαργούς, ενώ όπου υπάρχουν νεοσσοί καταγράφεται ο ακριβής αριθμός αυτών. Στα δεδομένα που συλλέγονται υπάρχουν κι άλλα στοιχεία όπως το υψόμετρο και οι γεωγραφικές συντεταγμένες κάθε φωλιάς, τυχόν άδειες ή κατεστραμμένες φωλιές καθώς και το είδος κάθε φωλιάς αν είναι φυσική ή τεχνητή και αν βρίσκεται π.χ. πάνω σε εκκλησία ή στύλο της ΔΕΔΔΗΕ.
Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά σε διάφορα γραφήματα τα αποτελέσματα τόσο της φετινής απογραφής όσο και η σύγκρισή τους με την προηγούμενη χρονιά δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του επισκεπτόμενου πληθυσμού των πελαργών για την τελευταία διετία στην περιοχή μας.
Στον πίνακα και στο γράφημα που ακολουθούν (Πίνακας 1, Γράφημα 1) φαίνεται για την τελευταία διετία το σύνολο των φωλιών των πελαργών, οι άδειες φωλιές, πόσα ζευγάρια πελαργών αναπαράχθηκαν και πόσοι νεοσσοί συνολικά παρατηρήθηκαν. Συμπερασματικά, παρατηρείται μια σταθερή κατάσταση στις ενεργές φωλιές πελαργών, αύξηση των νεοσσών (29%) αλλά και στον συνολικό πληθυσμό τους (νεοσσοί και ενήλικα) (14%). Υπήρξε μια μεγάλη αύξηση των φωλιών με 4 νεοσσούς και παρατηρήθηκαν και αρκετές φωλιές αντίστοιχα με 5 νεοσσούς (Εικόνα 1 στον Ξηρόλοφο Σουλίου). Τον Ιούλιο οι περισσότεροι πελαργοί ξεκινούν τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις, γυμνάζοντας τα φτερά τους και πηδώντας πάνω από τη φωλιά, πριν ξεκινήσουν το μεγάλο τους ταξίδι προς την Ν. Αφρική, αν και στη πραγματικότητα οι περισσότεροι θα πάνε στο Σουδάν, στο Νότιο Σουδάν, στο Τσαντ, στην Κένυα ή στην Αιθιοπία, όπου μετακινούνται διαρκώς.


Πίνακας 1
Εικόνα 1 . Φωλιά στο χωριό Ξηρόλοφο

Γράφημα 1

Το είδος των φετινών φωλιών πελαργών φαίνεται στο γράφημα 2, όπου παρατηρείται η μείωση των φυσικών φωλιών σε στύλο (22%) και αύξηση της φωλεοποίησης σε τεχνητές φωλιές σε στύλο. Η μοναδική φωλιά σε εκκλησία βρίσκεται στη Κορώνη Πρεβέζης, με 3 νεοσσούς!


Γράφημα 2

Η κατανομή των νεοσσών ανά φωλιά για το 2020 φαίνεται στο ακόλουθο γράφημα (Γράφημα 3). Προκύπτει ότι οι φωλιές με 4 νεοσσούς ήταν περισσότερες, ενώ φέτος δεν παρατηρήθηκαν φωλιές με έναν και έξι νεοσσούς. Αναλυτικότερα, το 58% των φωλιών είχαν από 4 νεοσσούς, ποσοστό μικρότερο από το 2019 (ήταν 45%), το 22% από τρεις νεοσσούς, λιγότερο από τις περσινές καταγραφές (ήταν 29%) και το 10% από δύο νεοσσούς, πολύ λιγότερους από πέρσι (ήταν 25%). Τέλος, αρκετές ήταν οι 5άρες φωλιές με 10 % σε σύγκριση με το 2019 που δεν υπήρχαν καθόλου. Σημαντική λοιπόν είναι η αύξηση των νεοσσών φέτος στις φωλιές, γεγονός που συνδέεται πιθανώς με την εύρεση αρκετής τροφής από το ζευγάρι πελαργών, στην περιοχή που αναπαράγονται και σε ακτίνα 1-3km έως 5km το περισσότερο (εικόνα 2).
Γράφημα 3

Ένα μήνα σχεδόν πριν από την αναχώρησή τους θα δούμε τους πελαργούς να συναθροίζονται σε λιβάδια, κοντά σε τέλματα ή λίμνες, και από κει, χρησιμοποιώντας τα θερμά ανοδικά ρεύματα ξεκινούν όλοι μαζί γυροπετώντας σε κυκλική πορεία. Τα νεαρά φεύγουν 1 με 2 εβδομάδες νωρίτερα από τα ενήλικα άτομα. 


Εικόνα 2 . Περιοχή τροφής Ο λευκοπελαργός (Ciconia ciconia) είναι προστατευόμενο είδος από τη Διεθνή αλλά και την Εθνική νομοθεσία, αλλά και ένα είδος που συντρόφευε πάντα τους ανθρώπους στις αγροτικές δουλειές. Οι πελαργοί, ως ρυθμιστές του πληθυσμού διάφορων «βλαβερών» για τον άνθρωπο (τρωκτικών, εντόμων, κ.ά.) έχουν μια σημαντικότατη θέση στα αγροτικά οικοσυστήματα. Είναι δείκτες της ισορροπίας του περιβάλλοντος ενώ παράλληλα αποτελούν σύμβολο της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με τη φύση της υπαίθρου. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία τους!


Η απογραφή πελαργών οργανώθηκε και φέτος από το Φορέα Διαχείρισης Καλαμά- Αχέροντα-Κέρκυρας από μια ομάδα πεδίου που αποτελούνταν από το επιστημονικό προσωπικό και προσωπικό φύλαξης.
Στόχος της απογραφής των πελαργών είναι ο εντοπισμός τυχόν απειλών για τη ζωή του συγκεκριμένου είδους, όπως η χρήση χημικών ουσιών στη γεωργία, μονοκαλλιέργειες κλπ., που οδηγούν σε υποβάθμιση ή/και εξαφάνιση των ενδιαιτημάτων του, ώστε να ληφθούν τα ανάλογα διαχειριστικά μέτρα αντιμετώπισής τους.
Read More »
Θεσπρωτία: Απογραφή πελαργών διετίας 2019 - 2020 Θεσπρωτία: Απογραφή πελαργών διετίας 2019 - 2020 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

Εργασίες στα κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου μέσω του έργου "Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς"

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
Εργασίες στα κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου μέσω του έργου "Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς" 


Το «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Coastal Heritage Network - CoHeN) είναι ένα στρατηγικό έργο, που χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 2 – Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020. Στόχος του είναι η δημιουργία μίας πολιτιστικής διαδρομής κατά μήκος των ακτογραμμών της Αδριατικής και του Ιονίου, η οποία θα αυξήσει την ελκυστικότητα των εμπλεκόμενων περιοχών και θα βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών της, καταδεικνύοντας την αλληλεπίδραση των κατοίκων τους ανά τους αιώνες και ενισχύοντας τις διακρατικές πολιτιστικές δραστηριότητες. 

Το έργο υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, ως επικεφαλής εταίρο, και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και την Περιφέρεια της Απουλίας στο εταιρικό σχήμα. 


Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε 17 μνημεία, 11 στην Ελλάδα και 6 στην Απουλία: 
- Στην Αιτωλοακαρνανία στα Κάστρα Ναυπάκτου και Βόνιτσας και το Φρούριο Ακτίου 
- Στην Ηλεία στο Κάστρο Χλεμούτσι/Clermont 
- Στη Θεσπρωτία στα κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου 
- Στην Κέρκυρα στο Παλαιό και το Νέο Φρούριο και τα περιφερειακά φρούρια Αγγελοκάστρου, Γαρδικίου και Κασσιώπης 
- Στην Απουλία στους Πύργους San Felice, Torre Pietra, Calderina και San Giovanni και στους φάρους του San Cataldo και του Punta Palascìa 

Το έργο έχει διάρκεια από τον Ιούλιο 2019 έως το Ιούλιο του 2022 και συνολικό προϋπολογισμό 6.420.600 €. 

Οι εργασίες στα μνημεία της Θεσπρωτίας ξεκίνησαν το Μάιο 2020 και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 650.000 €. Πέραν των παρεμβάσεων στα ίδια τα μνημεία, στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν δράσεις μέσω του Αναπτυξιακού Εργαλείου Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Heritage Management Development Tool - HMDT) για την από κοινού ενδυνάμωση των διακρατικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Αδριατική και το Ιόνιο. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται εργαστήρια που θα εντείνουν την ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών και τη συμμετοχή φορέων σε αποτελεσματικές διαδικασίες συν-σχεδιασμού και η διοργάνωση φωτογραφικής έκθεσης και εκπαιδευτικών περιηγήσεων για το κοινό. 

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας
Ιωάννης Χουλιαράς 
Αρχαιολογός
Read More »
Εργασίες στα κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου μέσω του έργου "Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς" Εργασίες στα κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου μέσω του έργου "Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

Έλληνες δημοσιογράφοι και Travel Blogger φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Ηπείρου

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
Έλληνες δημοσιογράφοι και Travel Blogger φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Ηπείρου 


Δεκαπέντε Έλληνες δημοσιογράφους και Βloggers διαπιστευμένους στο τουριστικό ρεπορτάζ φιλοξένησε η Περιφέρεια Ηπείρου από 20-23 Ιουλίου, στην Πάργα, την Πρέβεζα και τα Σύβοτα, στο πλαίσιο του έργου: "Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου". 

Πρόκειται για το 2ο ταξίδι εξοικείωσης (familiarization trip), το οποίο είχε θεματικό χαρακτήρα, με έμφαση στον παράκτιο-παραθεριστικό τουρισμό και στα ενδιαφέροντα της θαλάσσιας ακτογραμμής (Health & Comfort). Στόχος της συγκεκριμένης δράσης, είναι η προβολή της παραθαλάσσιας Ηπείρου, στην Ελληνική αγορά ως προορισμού για ασφαλείς καλοκαιρινές διακοπές ,σε συνδυασμό με πολλές επιλογές για κάθε επισκέπτη. 
Οι φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Ηπείρου για ένα τριήμερο «απόλαυσαν» τις καταγάλανες παραλίες και τις ασύγκριτες ομορφιές της ακτογραμμής του Ιονίου! 

Την πρώτη μέρα άφιξής τους στην γραφική πόλη της Πρέβεζας και την κοσμοπολίτικη Πάργα, τους υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους και τους ενημέρωσε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, ως προορισμό διακοπών για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο. 
Ο κ. Ιωάννου, χαρακτήρισε την Ήπειρο, ως έναν ανεξερεύνητο μαγευτικό προορισμό. Όπως τόνισε, "η εγγύτητα ανάμεσα στις ορεινές και τις παραθαλάσσιες περιοχές, δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γευτεί την εμπειρία του αυθεντικού ορεινού προορισμού και τα μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο. Η αναλλοίωτη φυσική ομορφιά, τα ποτάμια και οι λίμνες, του Ζαγορίου, του Μετσόβου, του Σουλίου, συναντά την περίφημη ακτογραμμή από Πρέβεζα, Πάργα, Σύβοτα ως το Δρέπανο και τη Σαγιάδα. Οι εκπληκτικές παραλίες, μήκους 100 χιλιόμετρων με τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου Πελάγους, είναι απόλυτα ασφαλείς για τους επισκέπτες, καθώς αποκλείουν κάθε μορφή συνωστισμού, προσφέροντας άπλετο χώρο, που είναι ζητούμενο αυτό το καλοκαίρι." 
Ο κ. Ιωάννου δεν παρέλειψε να τονίσει πως "έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, και υπάρχει πολύ υψηλός δείκτης ευαισθητοποίησης από τους επαγγελματίες τους τουριστικού κλάδου ως προς την ασφάλεια των επισκεπτών", ενώ ανέφερε πως η περιοχή έχει καταγράψει την υψηλότερη επίδοση ικανοποίησης επισκεπτών στην Ελλάδα. 
Καταλήγοντας, προσκάλεσε τους Έλληνες τουρίστες, να επιλέξουν για τις διακοπές τους την Ήπειρο, τον πιο ασφαλή καλοκαιρινό προορισμό, όπου θα απολαύσουν ειδυλλιακές παραλίες, θα επισκεφθούν όμορφες πόλεις με γνήσια παράδοση, θα γνωρίσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας και θα γευτούν την περίφημη γαστρονομία της Ηπείρου, σε πολύ προσιτές τιμές για την Ελληνική οικογένεια.! 


Οι δημοσιογράφοι και Bloggers, περπάτησαν στα γραφικά σοκάκια της Πάργας με το νησιώτικο χρώμα, επισκέφθηκαν την όμορφη πόλη της Πρέβεζας και θαύμασαν τα πανέμορφα ρινοδέλφινα του Αμβρακικού. 

Η μοναδική ακτογραμμή της Ηπείρου από τον Μύτικα, το Κανάλι, το Μονολίθι, την Καστροσυκιά και τον Βράχο, με τις βραβευμένες και ασφαλείς παραλίες , οι δαντελωτές ακτές της Πάργας και της Πέρδικας, τα μικρά νησάκια των Συβότων με τα σμαραγδένια νερά εντυπωσίασαν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι χαρακτήρισαν τα Ηπειρωτικά παράλια ως την περιοχή της Ελλάδας, που αξίζει να ανακαλύψει κανείς! 


Κατά την επίσκεψή τους στη Θεσπρωτία, οι 15 Έλληνες δημοσιογράφοι και Bloggers, που συνοδεύονταν από τη Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ιουλία Μαρκούλα συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, ο οποίος τους προσέφερε τοπικά προϊόντα, γλυκά του κουταλιού και χειροποίητα σαπούνια από την Πέρδικα Θεσπρωτίας. 
Γεύθηκαν επίσης την τοπική κουζίνα, θαλασσινούς μεζέδες, τις φημισμένες γαρίδες του Αμβρακικού και ντόπια κρέατα ενώ τους δόθηκε και το νέο προωθητικό υλικό της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Read More »
Έλληνες δημοσιογράφοι και Travel Blogger φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Ηπείρου Έλληνες δημοσιογράφοι και Travel Blogger φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

Αλ. Καχριμάνης: "Δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός για δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο"

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
Αλ. Καχριμάνης: "Δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός για δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο" Ο σχεδιασμός για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ήπειρο βρίσκεται σε εξέλιξη και στην κατεύθυνση των συζητήσεων που έχουν αρχίσει το 2013 από την Περιφέρεια και τη ΔΕΠΑ. Την επισήμανση αυτή έκανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος τόνισε ότι «στο θέμα του φυσικού αερίου κάποιοι μπερδεύονται, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως δεν είναι όλες οι εταιρείες ίδιες, ότι δηλαδή η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΠΑ, η ΔΕΣΦΑ δεν είναι ένα πράγμα». 
Ο κ. Καχριμάνης συνεχίζοντας είπε πως η εταιρεία ΔΕΠΑ έχει τον αγωγό ΠΟΣΕΙΔΩΝ, για τον οποίο υπάρχει η παλιά μελέτη που διέρχεται από την Ήπειρο και φτάνει στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. «Ήδη σε αυτόν τον τομέα γίνονται απαλλοτριώσεις. Αυτό το δίκτυο ουδέποτε ακυρώθηκε», τόνισε. 
Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Γ. Θωμάς, σε πρόσφατη επικοινωνία τους, τον διαβεβαίωσε ότι τα 150 χλμ (για την ανάπτυξη δικτύου καταναλωτών) είναι στο πρόγραμμα της ΔΕΠΑ για το 2021-2025. «Όλες οι Περιφέρειες -συνέχισε- είχαμε προτείνει από 21 εκ. ευρώ για να γίνει επέκταση του φυσικού αερίου στην κάθε περιοχή. Και μην κοιτάτε σε εμάς που δεν υπάρχει αγωγός υψηλής πίεσης. Πάτε στη Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη. Και δυστυχώς μας είπανε από τη ΔΕΠΑ ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν και τώρα ανακοίνωσαν ότι τα 150 χλμ θα είναι από δικούς τους πόρους και δανειοδότηση. Βλέπω ότι αυτές οι εταιρείες και το Υπουργείο δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων», συμπλήρωσε. 
Καταλήγοντας σημείωσε: «Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι αυτοί ασχολούνται και λένε ότι είμαστε εκτός των πλάνων του φυσικού αερίου, όταν εμείς έχουμε και γραπτή πρόταση με 21 εκ ευρώ για τα 150 χλμ του δικτύου καταναλωτών. Ο καθένας αρπάζει μια σημαία ευκαιρίας και βγαίνει να πει κουβέντες. Είμαστε από κοντά σε αυτό το θέμα και δεν μπερδεύουμε το ρόλο μεταξύ των εταιριών που έχουν σχέση με το φυσικό αέριο». 
Γνωστοποίησε επίσης πώς η εταιρεία ΔΕΣΦΑ με γραπτή απάντησή της σε όσα λέγονται αυτές τις ημέρες, αναφέρει πως θα ασχοληθεί κυρίως με την απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλουπόλεως. 
Τέλος ο Περιφερειάρχης ανέφερε και τα εξής: «Εμείς κατά καιρούς από το 2018 έχουμε προτείνει διάφορα πράγματα που μπορεί να γίνουν στην περιοχή μας. Μιλούσαμε για υγροποιημένο φυσικό αέριο το οποίο θα προμηθεύονται οι τέσσερις μεγάλες πόλεις της Ηπείρου. Αυτό δεν κόπηκε ποτέ. Αν μελλοντικά περάσει αγωγός υψηλής πίεσης, όπως είναι ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ, τότε θα συνδεθούν και δεν θα υπάρχει το υγροποιημένο αέριο».
Read More »
Αλ. Καχριμάνης: "Δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός για δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο" Αλ. Καχριμάνης: "Δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός για δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία το ενημερωτικό Webinar για την Άνοια

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία το ενημερωτικό Webinar για την Άνοια 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 το δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για την Άνοια που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). 

Χαρακτηρισμένη ως «επιδημία του 21ου αιώνα», η γνωστή σε όλους άνοια-Alzheimer αποτελεί τη συχνότερη εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου που προσβάλει συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, με μη εύκολα διαχειρίσιμες κοινωνικο-οικονομικές προεκτάσεις. 

Για την «Άνοια και τη νόσο Alzheimer σήμερα» μίλησε η Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου, ενώ για τα «Πρακτικά Ζητήματα Φροντίδας» που ανακύπτουν από αυτήν μας ενημέρωσε ο κ. Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος–Δρ. Γεροντολογίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΜΦΗ «Άκτιος». Στο μείζον θέμα της δημιουργίας μιας κοινωνίας που θα στέκεται δίπλα σε όσους νοσούν από άνοια και στο περιβάλλον τους, αναφέρθηκε ο κ. Μιχάλης Λάβδας, Ψυχολόγος από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την ομιλία του «Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια». 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά: 
«Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, σε συνεργασία πάντα με το ΕΔΔΥΠΠΥ, μεσούσης της απαιτητικής υγειονομικής συγκυρίας, συνεχίζει και σήμερα να αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες υλοποίησης δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη υγείας. 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα υγείας για την υποστήριξη όσων ήδη νοσούν από άνοια-Alzheimer, θέτοντας σε λειτουργία Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια, που βοηθάει μεν στην πρόληψη της νόσου, παρεμβαίνει δε υποστηρικτικά για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τους και για την υποστήριξη όσων έχουν την ευθύνη της φροντίδας τους». 


Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη συμμετείχε στο διαδικτυακό σεμινάριο εκπροσωπώντας το Δίκτυο και τον Προέδρο του Δ.Σ του Δικτύου και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη μεταφέροντας το χαιρετισμό του. Στην ομιλία της τόνισε: «Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει διασύνδεση εκείνων όσων διατηρούν Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας στους Δήμους-μέλη του Δικτύου μας και εκπαιδεύτηκαν για αυτό το σκοπό ώστε να διατηρηθεί η βιωσιμότητας τους μέσω της άντλησης ιδεών. Ο αριθμός των Συμβουλευτικών Σταθμών συνεχώς και μεγαλώνει παρόλη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε χάρη στην πρωτοβουλία συνεργασίας του Προέδρου κ. Γιώργου Πατούλη και της Δρ. Παρασκευής Σακκά, Πρόεδρου Εταιρείας Alzheimer Αθηνών με το Γ κύκλο εκπαίδευσης στους Δήμους-μέλη μας που ξεκινά πολύ σύντομα». 

Στον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια (Παλαιό Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, Παράρτηματα ΚΗΦΗ Πλαταριάς και ΚΗΦΗ Πέρδικας) μπορούν να απευθύνονται δημότες άνω των 65 ετών, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης. Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στα τηλέφωνα 2665024555, 2665360030 και 6907724367 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία το ενημερωτικό Webinar για την Άνοια Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία το ενημερωτικό Webinar για την Άνοια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

Ήπειρος, από 1913 έως το σήμερα - Η μεγάλη έρευνα

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
Ήπειρος, από 1913 έως το σήμερα - Η μεγάλη έρευνα


Το Πανόραμα Ηπείρου! Αυτός είναι ο τίτλος μιας μεγάλης έρευνας που ολοκλήρωσε το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής Υπολογιστικών Οικονομικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μιας έρευνας που αποτυπώνει την δημογραφική, οικονομική και πολιτική ιστορία της Ηπείρου από το 1913 –για την Άρτα από το 1907- και μέχρι σήμερα.

Το Εργαστήριο (Αθανάσιος Σταυρακούδης, Νίκος Μπένος) σε συνεργασία με τους Στέλιο Μιχαλόπουλο (Brown University, USA) και Στέλιο Καραγιάννη (Joint Research Center, EC) παρουσιάζουν μια περίληψη της εργασίας του σχετικά με τηνδημογραφική, οικονομική και πολιτική ιστορία της Ηπείρου.

Όπως τονίζουν ρόκειται για μια προσπάθεια ψηφιοποίησης των δεδομένων που αφορούν την περιοχή της Ηπείρου και που μέχρι σήμερα ήταν απλώς τόμοι σε βιβλιοθήκες.

Το ΕΕΠΥΟ ζωντανεύει αυτά τα δεδομένα σε ψηφιακούς διαδραστικούς χάρτες διαθέσιμους στο ευρύτερο κοινό και όλους όσους ενδιαφέρονται για την διαχρονική πορεία του τόπου.

-Έτσι σε συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ και τη ΕΕΤΑΑ παρουσιάζει για πρώτη φορά την πληθυσμιακή εξέλιξη όλων των οικισμών της Ηπείρου.

– Αναλύει τα μικροδεδομένα των απογραφών της ΕΛΣΤΑΤ 1971-2011 και μελετά την εσωτερική μετανάστευση, την μετακίνηση του πληθυσμού από και προς την Ήπειρο από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έτσι μπορούμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως: Που ζούσαν οι Ηπειρώτες που μέχρι το 1971 εγκατέλειψαν (μόνιμα ή προσωρινά) την ‘Ηπειρο;

-Το ΕΕΠΥΟ ψηφιοποιεί κάθε υπάρχουσα πληροφορία σχετικά με την πρωτογενή παραγωγή στην περιοχή της Ηπείρου. Η απογραφή του 1961 είναι η πρώτη στην Ελλάδα που παρέχει πληροφορίες σε επίπεδο κοινότητα (μέχρι το 1951 τα παρεχόμενα στοιχεία ήταν σε επίπεδο επαρχίας).

– Αναλύει και παρουσιάζει τα εκλογικά αποτελέσματα όλων των εκλογών στην Ήπειρο από το 1974 έως το 2019 σε επίπεδο κοινότητας, όχι μόνο σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας.

– Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δεδομένα γύρω από το επίπεδο εκπαίδευσης στην Ήπειρο. Είναι όντως τα Γιάννινα “πρώτα στα γράμματα”.

Οι κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων είχαν πάντοτε υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από το μέσο όρο όλης της χώρας. Ακόμα και το 1971 πριν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ασκήσει την έντονη επίδρασή του στην πόλη.

Η υπόλοιπη περιοχή της Ηπείρου ωστόσο υπολείπεται σημαντικά σε αυτόν τον τομέα. Ανάλογη τάση παρατηρούμε και στο αντίστοιχο ποσοστό των ατόμων που εγκατέλειψαν το Δημοτικό Σχολείο.
Read More »
Ήπειρος, από 1913 έως το σήμερα - Η μεγάλη έρευνα Ήπειρος, από 1913 έως το σήμερα - Η μεγάλη έρευνα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

Η Apollo ξεκίνησε τις πτήσεις, ο εσωτερικός τουρισμός δίνει «ανάσα» στα παράλια της Ηπείρου

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
Η Apollo ξεκίνησε τις πτήσεις, ο εσωτερικός τουρισμός δίνει «ανάσα» στα παράλια της Ηπείρου


Με ένα αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο Άκτιο έκανε ποδαρικό στην Ήπειρο η Apollo, ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της Ευρώπης, που κάθε χρόνο έφερνε χιλιάδες τουρίστες στην περιοχή από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Η εικόνα βέβαια πέρυσι τέτοια εποχή ήταν εντελώς διαφορετική και στα παράλια της Ηπείρου δεν έπεφτε καρφίτσα.

Φέτος όμως είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά, με τα δεδομένα να αλλάζουν και κάθε προγραμματισμό να ανατρέπεται.

Η Apollo από τις 27 του μήνα θα αυξήσει σε τρία τα αεροσκάφη ενώ είναι πιθανό πως μέσα στον Αύγουστο θα βάλει στο πρόγραμμα και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων προκειμένου να μεταφέρει τουρίστες προς τα παράλια.

Κι αν η Apollo κάνει δειλά βήματα η TUI, η οποία πέρυσι πραγματοποιούσε 14 πτήσεις δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής καμία σύνδεση.

«Οι αγορές των Βαλκανικών χώρων έχουν κλείσει και οι συνέπειες για την περιοχή είναι πολλές. Αυτό δείχνει πόσο ρευστή και ευμετάβλητη είναι η κατάσταση. Ότι είχε προγραμματιστεί τον προηγούμενο δεν ισχύει σήμερα και ότι σχεδιάζεται την περίοδο αυτή μπορεί να ανατραπεί τον Αύγουστο» δήλωσε στο Epiruspost ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Στράτος Ιωάννου.

Ανάσα στα παράλια της Ηπείρου μπορεί να δώσει ο εσωτερικός τουρισμός. Ήδη τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται αρκετά θετικά μηνύματα. Οι κρατήσεις αυξάνονται για την περίοδο του Αυγούστου στα παράλια της Πρέβεζας, της Πάργας, της Πέρδικας και των Συβότων.

Ο εσωτερικός τουρισμός μπορεί να δώσει μια μικρή ανάσα όμως δεν μπορεί να αποτελέσει το «φιλί της ζωής» για τον κλάδο καθώς η διάρκεια είναι περιορισμένη. Μετά τις 25 Αυγούστου παραδοσιακά οι Έλληνες εγκαταλείπουν τους τουριστικούς προορισμούς και επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους.

Έτσι τα σημάδια είναι αισιόδοξα για τον Αύγουστο, όμως με έναν Ιούλιο που κινήθηκε σε χαμηλές πληρότητες και έναν Σεπτέμβριο για τον οποίο δεν χωρούν προβλέψεις η αισιοδοξία είναι περιορισμένη.

«Ξεκινήσαμε τη χρονιά αυτή από το μηδέν. Κυριολεκτικά… Ότι προστεθεί στο μηδέν θα είναι όφελος» σημειώνει ο Στράτος Ιωάννου θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.
Read More »
Η Apollo ξεκίνησε τις πτήσεις, ο εσωτερικός τουρισμός δίνει «ανάσα» στα παράλια της Ηπείρου Η Apollo ξεκίνησε τις πτήσεις, ο εσωτερικός τουρισμός δίνει «ανάσα» στα παράλια της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

Ενημερωτικές δράσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την προστασία των ανηλίκων

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020
Ενημερωτικές δράσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την προστασία των ανηλίκων 


Από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου πραγματοποιούνται ενημερωτικές δράσεις, που στόχο έχουν την προστασία των ανηλίκων. 

Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο του τρίτου μέρους της ενημερωτικής εκστρατείας με τίτλο «Έχεις Φωνή, Είμαστε δίπλα σου» που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο προηγούμενα μέρη της ενημερωτικής εκστρατείας αφορούσαν τη βία σε βάρος των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία. 

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή (24-07-2020), σε κεντρικά σημεία (πλατείες, πεζόδρομους, παιδικές χαρές, εμπορικούς δρόμους) στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί διένειμαν έντυπο υλικό στους πολίτες και σε ανήλικους, με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου για τους ανήλικους, τη σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων και την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος τους. 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου για την πολύτιμη βοήθειά της στην πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης. 

Οι δράσεις των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης για την ενημέρωση του κοινού γύρω από θέματα προστασίας των ανηλίκων θα συνεχιστούν, ενώ οι πολίτες μπορούν να βρουν τις επικαιροποιημένες οδηγίες και συμβουλές στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr)
Read More »
Ενημερωτικές δράσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την προστασία των ανηλίκων Ενημερωτικές δράσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την προστασία των ανηλίκων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 26, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες