Ο Φώτης Ιωάννου υποψήφιος πρόεδρος Πέστανης (Κρυόβρυση)

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019

Η Κρυοβρυση είναι το χωριό της ανάμνησης των παιδικών μου χρόνων. 
Το χωριό που κατάγομαι και αγαπώ και σήμερα εργάζομαι και επισκέπτομαι καθημερινά. 
Αγαπητοί/ές συγχωριανοί, είμαι περήφανος που είμαι Πεστανιώτης και θέλω το χωρίο μας να αντέξει στο χρόνο και να τιμήσει την Ιστορία του. 
Με γνώση των προβλημάτων αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της τοπικής κοινότητας Κρυοβρυσης και με όρεξη για δουλειά, θέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος του χωριού μας. 
Στόχος μου είναι να πορευτούμε ενωμένοι ώστε να πετύχουμε ο,τι καλύτερο για το χωριό και σε αυτή την προσπάθεια θέλω να είμαι στην πρώτη γραμμή .
Στην προσπάθεια αυτή ζητώ την στήριξή σας και την ψήφο σας.

Με εκτίμηση
Φώτιος Ιωάννου του Θεόφιλου
Read More »
Ο Φώτης Ιωάννου υποψήφιος πρόεδρος Πέστανης (Κρυόβρυση) Ο Φώτης Ιωάννου υποψήφιος πρόεδρος Πέστανης (Κρυόβρυση) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Άραγε γνωρίζει που βρίσκεται;

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019

Δελτίο τύπου με συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά», Σπύρος Ριζόπουλος, με αφορμή την άνοδο της ομάδας του Θεσπρωτού.

Ο κ. Ριζόπουλους, αφού συνεχάρη προσωπικά τον αντιπρόεδρο της ομάδας και έναν από τους πρωτεργάτες της μεγάλης επιτυχίας του Θεσπρωτικού ποδοσφαίρου, ο οποίος είναι υποψήφιος στον συνδυασμό του, μας ενημέρωσε πως ο κ. Γκαμπρέλας είναι υποψήφιος στην Π.Ε. Ηγουμενίτσας.

Ναι καλά διαβάσατε. Στην Π.Ε. Ηγουμενίτσας και όχι στην Π.Ε. Θεσπρωτίας όπως είναι το σωστό.

Είναι ολοφάνερο πως ο συντάκτης του δελτίου τύπου δεν έχει καμία γνώση για τη γεωγραφία της Ηπείρου.


Ελπίζουμε να μην είναι στο ίδιο επίπεδο και οι γνώσεις του για τα προβλήματα της Ηπείρου, στην οποία ελπίζει πως θα γίνει Περιφερειάρχης.
Read More »
Άραγε γνωρίζει που βρίσκεται; Άραγε γνωρίζει που βρίσκεται; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Ελευθερία Ντάφλου: Η ψήφος μας πρέπει να είναι πιο ελεύθερη από ποτέ για να εξασφαλίσει και την μελλοντική της ελευθερία!!!

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019


Ο παραλογισμός της ψήφου και η λάθος επιλογή πολιτικών προσώπων δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα έλλειψης κοινωνικής ή πολιτιστικής κουλτούρας των ψηφοφόρων, όπως βιάζονται λανθασμένα να υποστηρίξουν κάποιοι.

Υπάρχει η χαλαρή ψήφος, η σιωπηρή ψήφος, η αρνητική ψήφος αλλά υπάρχει και η παγιδευμένη ψήφος!!! Αυτή έχω την αίσθηση πως είναι η κατά πλειοψηφία ψήφος των Ηπειρωτών και περισσότερο των Θεσπρωτών, παγιδευμένη.

Ιδανικά επιλέγει ο ψηφοφόρος που ζει και εργάζεται σε μια Περιφέρεια με οικονομική και κοινωνική σταθερότητα. Όταν παλεύεις για τη στιγμή και για την επιβίωση και βλέπεις τους κόπους μιας ζωής να βρίσκονται κάθε λεπτό σε τεντωμένο σχοινί, τότε σίγουρα δεν θα μπορέσεις ούτε καν να φανταστείς τα επόμενα πέντε χρόνια. Γιατί σε καταβάλει το σήμερα. Φαντάζει η ελεύθερη ψήφος να είναι πολυτέλεια αυτών που ζουν σε μια περιφέρεια που τους έχει εξασφαλίσει τις κατάλληλες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Ο τόπος μας είναι γνωστό πως βρίσκεται στα τελευταία επίπεδα σε όλους σχεδόν τους δείκτες ευημερίας και ανάπτυξης (οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής), όταν άλλες περιφέρειες έχουν μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό, δημιουργεί έναν πανικό στους ψηφοφόρους και μια εξάρτηση που οδηγεί σε επιλογές που θα χαρακτηρίζονταν ως αδικαιολόγητες υπό άλλες συνθήκες.

Πιστεύουν αυτόν τον υποψήφιο που θα τους προσφέρει μια προσωπική και προσωρινή ανακούφιση. Ανταποκρίνονται σε συναλλαγές, χάρες, προσωπική στήριξη μέσω ανταλλαγμάτων, γιατί αυτό φαντάζει εκείνη τη στιγμή ως η μόνη λύση.

Βλέπουμε να στηρίζονται άτομα που ξεπουλάνε ιδεολογίες και αρχές όχι από πολιτική δυσαρέσκεια αλλά για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην πολιτική σκηνή με κάθε τίμημα. Βλέπουμε να απαιτούν την ψήφο μας άτομα ήδη εκλεγμένα χωρίς να έχουν προσφέρει σχεδόν τίποτα κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Προφανώς, αυτό που είναι αναγκαίο για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ήπειρο είναι να αλλάξει το ίδιο το περιβάλλον μέσω της αλλαγής των ανθρώπων που αποφασίζουν, που διοικούν και που διατηρούσαν τόσα χρόνια τα χαμηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας και ανάπτυξης.

Να κάνουμε την ανατροπή ετούτη την κατάλληλη στιγμή και να δώσουμε το βήμα σε ανθρώπους που μπορούν να δώσουν μια διαφορετική προοπτική. Που έχουν την όρεξη και την διάθεση να προσφέρουν μια Περιφέρεια με πλαίσιο σταθερότητας και ηρεμίας ώστε να βγούμε από την παγίδα του τώρα και να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον.

Αν φανταστώ την περιφέρεια Ηπείρου σαν μια μηχανή και τις περιφερειακές ενότητες ως τα τέσσερα γρανάζια της, απορώ πως να μπορεί να λειτουργεί ομαλά όταν αυτά τα γρανάζια λειτουργούν με διαφορετική ταχύτητα, δέχονται διαφορετική συντήρηση και διαφορετική προσοχή? Προφανώς η μηχανή θα χαρακτηριστεί ξεκούρδιστη!!

Το Κοινό των Ηπειρωτών, με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, βασίζεται σε αυτήν την προοπτική. Να δημιουργήσει ένα αλληλέγγυο περιβάλλον βάζοντας την περιφέρεια της Ηπείρου σε τροχιά ανάπτυξης και σταθερότητας. Να δώσει πίσω στους πολίτες της Ηπείρου το δικαίωμα να μπορούν να ονειρευτούν, να αποφασίσουν και να υλοποιήσουν.

Η ψήφος μας πρέπει να είναι πιο ελεύθερη από ποτέ για να εξασφαλίσει και την μελλοντική της ελευθερία!!!

Με εκτίμηση
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Θεσπρωτίας
Κοινό των Ηπειρωτών
Ελευθερία Ντάφλου
Οικονομολόγος
Μ.Β.Α – MSc Οικονομικής Ανάλυσης

Read More »
Ελευθερία Ντάφλου: Η ψήφος μας πρέπει να είναι πιο ελεύθερη από ποτέ για να εξασφαλίσει και την μελλοντική της ελευθερία!!! Ελευθερία Ντάφλου: Η ψήφος μας πρέπει να είναι πιο ελεύθερη από ποτέ για να εξασφαλίσει και την μελλοντική της ελευθερία!!! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Δηµητρίου Λ. Γεώργιος - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύµβουλος Ν. Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019


Στις εκλογές της 26ης Μαΐου δώστε την δύναμη σε νέους ανθρώπους να διαχειριστούν και να διαμορφώσουν το μέλλον του τόπου μας, σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει με την μέχρι τώρα πορεία τους στα κοινά, τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να ζήσουν, να αγωνιστούν και να δημιουργήσουν στον πανέμορφο τόπο μας και είναι ικανοί να προσφέρουν στην επόμενη γενιά τη ζωή που της αξίζει.

Βιογραφικό
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Μύλους Ηγουμενίτσας και ζω μόνιμα στην Ηγουμενίτσα
Είμαι Αστυνομικός και υπηρετώ στο Α.Τ. Ηγουμενίτσας
Είμαι 33 ετών, παντρεμένος με την Ζήση Ελένη αναπληρώτρια εκπαιδευτικό απο το Παλαιοκκλήσι Φιλιατών και έχω δυο παιδιά 5 και 3 ετών

Έχω διατελέσει:
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Ηγουμενίτσας
Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Πετοσφαίρισης ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας
Ιδρυτής και Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΣ Ηγουμενίτσας 
 

Read More »
Δηµητρίου Λ. Γεώργιος - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύµβουλος Ν. Θεσπρωτίας Δηµητρίου Λ. Γεώργιος - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύµβουλος Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Όταν λέμε ότι «ήρθε η ώρα των πολλών» το εννοούμε εμπράκτως με ελαφρύνσεις στην πλειοψηφία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019Δειτε στο βίντεο που ακολουθεί, την ομιλία του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση για τις 120 δόσεις σε εφορία – ασφαλιστικά ταμεία – δήμους, για τη 13η σύνταξη, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την ενέργεια, τις συντάξεις χηρείας και τις ρυθμίσεις σε αγρότες, αστυνομικούς κ.α
 
Read More »
Μ. Κάτσης: Όταν λέμε ότι «ήρθε η ώρα των πολλών» το εννοούμε εμπράκτως με ελαφρύνσεις στην πλειοψηφία (ΒΙΝΤΕΟ) Μ. Κάτσης: Όταν λέμε ότι «ήρθε η ώρα των πολλών» το εννοούμε εμπράκτως με ελαφρύνσεις στην πλειοψηφία (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019


Τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο ολοκαίνουργιος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης, αποτελούμενος από τέσσερα βαγόνια, ξεκίνησε τη διαδρομή του από το εργοστάσιο της Hitachi στη Νότια Ιταλία, πάνω σε δυο τράκτορες 30 μέτρων ο καθένας .

Το βράδυ της Τρίτης έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και διανυκτέρευσε στο Κλειδί Ημαθίας, και το πρωί της Τετάρτης μεταφέρθηκε με δυο μεγάλες νταλίκες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Εκεί θα συναρμολογηθεί ώστε να φτάσει στην τελική του μορφή, ενώ θα ακολουθήσουν τα στάδια δοκιμών του συρμού.
Read More »
Έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης (+ΦΩΤΟ) Έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Γιάννης Γόγολος: Οι ενημερωμένοι πολίτες είναι το ζητούμενο ...

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019


Αρχικά είναι απορίας άξιον γιατί ενοχλήθηκε ο κ. Λώλος από την προτροπή μας, να ρωτούν οι πολίτες και να ενημερώνονται γι αυτά που εξαγγέλλονται...

Απορίας άξιον επίσης είναι, γιατί δεν γίνεται αναφορά στον " κατάλογο των έργων" σε ένα έργο που σχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε, κατασκευάστηκε, παραδόθηκε και δόθηκε σε χρήση στους πολίτες στο 5ετές διάστημα που είναι στην ηγεσία του Δήμου. Μήπως και ο νομοθέτης είναι "λαϊκιστής" που ορίζει το χρόνο θητείας των Δημοτικών Αρχών ;

Οι ΑΔΑ οι οποίες μνημονεύονται στα έργα είναι οι ταυτότητες των εγγράφων. Θα επανέλθουμε άμεσα !

Σε ότι αφορά τον "πολιτικό πολιτισμό" δεν είναι αρκετό να τον επικαλείσαι, πρέπει να τον εφαρμόζεις. Οι πολίτες ξέρουν !

Τέλος, είναι γνωστό ότι πανικός είναι " ίδιον" αυτού που φοβάται να χάσει κάτι.

Εν προκειμένω τις καρέκλες !!!

Είδατε καθώς φαίνεται τον πανικό στα πρόσωπα των υποψηφίων σας και βγάλατε λάθος συμπέρασμα.

Στις 26 Μαΐου θα κριθούμε όλοι. Εσείς για την αποτελεσματικότητα ως Δήμαρχος και οι άλλοι υποψήφιοι για τις προτάσεις τους.

Είναι νομοτέλεια αυτό σε κάθε εκλογή.

Ψυχραιμία και Υπομονή…

Read More »
Γιάννης Γόγολος: Οι ενημερωμένοι πολίτες είναι το ζητούμενο ... Γιάννης Γόγολος: Οι ενημερωμένοι πολίτες είναι το ζητούμενο ... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019


Ο Δήμος Φιλιατών συνεχίζοντας την προσπάθεια μείωση της ανεργίας και απασχόλησης κυρίως των νέων δημοτών ανακοινώνει, ότι σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ. Ιωαννίνων θα υλοποιήσει άμεσα ένα Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Κατάρτισης Αρωματικών / Φαρμακευτικών φυτών για 25 Δημότες του Δήμου Φιλιατών.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 295 ωρών και αποτελείται από πέντε υποπρογράμματα, τα οποία θα πραγματοποιούνται σταδιακά.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν στο Δήμο Φιλιατών έως 15-06-2019:
1. Αίτηση
2. Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
3. Αποδεικτικό εντοπιότητας
4. Αν υπάρχει κάρτα ανεργίας
5. Ε9

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα:
· 2664360117 { Δήμος Φιλιατών }
· 6949203137 { Γκάνιας Αναστάσιος }
· 6908603088 { Ευθυμίου Άννα – Μαρία }

Read More »
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Ποιους συνδυασμούς στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Ηγουμενίτσα, Σούλι και Φιλιάτι

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019

Να συμμετάσχουν ενεργά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών καλεί τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει ότι «δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων, γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες».

Επιπλέον, η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι «πορευθήκαμε με βάση τη λογική των προγραμματικών συγκλίσεων και συμβάλαμε στη συγκρότηση ευρύτερων συνδυασμών. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής, δίνοντας το πρόκριμα για ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών. Στόχος μας πάντα είναι μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού».
 
Στη βάση αυτής της λογικής, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς «στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες». Διευκρινίζει παράλληλα πως το κάλεσμα αυτό «δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης».
 
Εξάλλου, όπως τονίζει, «στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους».
 
Ειδικότερα καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους παρακάτω αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς στους Δήμους της Θεσπρωτίας:

Νομός Θεσπρωτίας:
Δήμος Ηγουμενίτσας: Αλλαγή πορείας | Θωμάς Δημητρίου
Δήμος Σουλίου: Δύναμη Ελπίδας | Νίκος Γώγος
Δήμος Φιλιατών: ΜΑΖΙ | Δημήτρης Σκεύης
Read More »
Ποιους συνδυασμούς στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Ηγουμενίτσα, Σούλι και Φιλιάτι Ποιους συνδυασμούς στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Ηγουμενίτσα, Σούλι και Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων για τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019


Την Δευτέρα 06/05/2019 έως και το Σάββατο 11/05/2019, στο πλαίσιο του Υποέργου 2 της Πράξης «Ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων με σκοπό τη δημιουργία χρονοσειρών, μοντέλων και ενημερώσεων σχετικά με τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας» η οποία έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση τηλεμετρικών σταθμών καταγραφής υδρολογικών δεδομένων, με σκοπό τη διαχείριση του πλημμυρικού κινδύνου στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Η Πράξη υλοποιείται από το Τμήμα Γεωπονίας (Εργ. Γεωργικής Μηχανικής & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας με Επιστημονικώς Υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Βάρρα Γρηγόριο.

 
Ειδικότερα, εγκαταστάθηκαν αυτόματοι τηλεμετρικοί σταθμοί στην έξοδο των ρεμάτων Νέας Σελεύκειας – Μαυρουδίου, Τσιμπουρίκι, Λάκκας και Ξηροποτάμου. Οι σταθμοί θα καταγράφουν ανά καθορισμένα χρονικά διαστήματα τη στάθμη και την παροχή στα ανωτέρω ρέματα. Επίσης εγκαταστάθηκαν δύο τηλεμετρικοί σταθμοί σε φρεάτια πλησίον των ρεμάτων Λάκας και Ξηροποτάμου για την καταγραφή της στάθμης του υπόγειου νερού στην περιοχή. Αισθητήρας μέτρησης της στάθμης και της παροχής τοποθετήθηκε σε αγωγό ομβρίων πλησίον του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Τέλος για την καταγραφή κλιματικών παραμέτρων της περιοχής τοποθετήθηκε βροχομετρικός σταθμός στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.

 
Η υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης αναμένεται να προσφέρει στην τοπική κοινωνία ένα χρήσιμο εργαλείο περιβαλλοντικής και πολιτικής προστασίας και θα συμβάλει στην πρόληψη του πλημμυρικού κινδύνου στον αστικό χώρου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων για τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας Ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων για τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Γιάννης Λώλος: "Μιλάμε με τα έργα μας"

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019
Η έκδοση του φυλλαδίου του συνδυασμού μας «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, που αποτυπώνει τις προγραμματικές μας θέσεις και μέρος των έργων που πέτυχαμε ως Δημοτική Αρχή, προκάλεσε πανικό στο συνδυασμό του κ. Γόγολου, που κατέφυγε ακόμη μια φορά στην προσφιλή του τακτική, της σπίλωσης και του μηδενισμού.
Η λεπτομερής και τεκμηριωμένη αναφορά έργων της Δημοτικής μας Αρχής καταρρίπτει το βασικό επιχείρημα του κ. Γόγολου ότι «επί των ημερών μας δεν πράξαμε τίποτα».
Εφαρμόζοντας τακτικές λαϊκισμού, που ουδεμία σχέση έχουν με τον πολιτικό πολιτισμό που τόσο επικαλούνται, προσπαθούν να μηδενίσουν όσα με αποδείξεις παραθέτουμε στο φυλλάδιο μας.

Αγαπητοί συνδημότες,
Οι πόρτες μας ήταν και παραμένουν ανοιχτές για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των λόγων και των έργων μας.
Ας γίνει όμως αυτό το δημοσίευμα η αφορμή να αναλογιστούμε ποιους ανθρώπους θέλουμε να μας κυβερνούν: αυτούς που για να πετύχουν την εκλογική νίκη, τάζουν, υπόσχονται, εκφοβίζουν, μηδενίζουν; ή αυτούς που αποδεδειγμένα μέσα από την διαδρομή τους, έχουν δώσει δείγματα “καλής γραφής”, εφαρμόζοντας πολιτικές συμμετοχικής, αποτελεσματικής και ανθρώπινης διοίκησης;


Παρακάτω, παραθέτουμε ενδεικτικά, ορισμένα έργα με τους προϋπολογισμούς τους, καθώς και τις αποφάσεις ένταξής τους.


ΈΣΠΑ 2014-2020


Τίτλος
Προϋπολογισμός
Απόφαση
Έργα διευθέτησης ρέματος Λάκκας
2.819.268,39 €
1334/2018 (ΑΔΑ: 6Τ43465ΧΙ8-Η95)
Διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων-ποδηλατόδρομων και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στην 1η Π.Ε. Ηγουμενίτσας
2.360.434,97 €
175/2019 (ΑΔΑ: 69Θ1465ΧΙ8-ΗΙΧ)
Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη Ενετικού Κάστρου Ηγουμενίτσας
714.000,00 €
175/2019 (ΑΔΑ: 69Θ1465ΧΙ8-ΗΙΧ)
Αγροτική Οδοποιία Αρίλλα - Δημόκαστρο
588.000,00 €
ΑΔΑ: 7Ν4Ο465ΧΙ8-ΞΓ9
Κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης
409.200,00 €
175/2019 (ΑΔΑ: 69Θ1465ΧΙ8-ΗΙΧ)
Προμήθεια φωτιστικών LED και κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος τηλεδιαχείρισης δικτύων ηλεκτροφωτισμού
277.500,00 €
Απόφαση ΔΣ: 57/2018 (ΑΔΑ: 6ΖΡΟΩΡΙ-9ΝΟ)
Δημιουργία προσβάσιμων ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών Δήμου Ηγουμενίτσας (δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)
229.028,00 €
Απόφαση ΔΣ: 201/2018 (ΑΔΑ: 758ΚΩΡΙ-ΞΝΛ)
Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Ηγουμενίτσας
118.720,22 €
Έγγραφο 1158/17-5-2016 (ΑΔΑ: 69657Λ9-Ψ6Ψ) Περιφέρειας Ηπείρου
Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Ηγουμενίτσας
109.823,70 €
Έγγραφο 1418/27-6-2016 (ΑΔΑ: ΩΥΠΩ7Λ9-3ΕΛ) Περιφέρειας Ηπείρου

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
Τίτλος
Προϋπολογισμός
Απόφαση
Προμήθεια Η/Μ εξοπλισμού της υφιστάμενης Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.
4.559.171,24 €
ΑΔΑ: ΨΝΜΔ465ΧΘ7-838
Σύνδεση αγωγού εξωτερικού υδραγωγείου µε το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης Ηγουμενίτσας
1.915.800,00 €
ΑΔΑ: ΩΩΔ7465ΧΘ7-ΝΦΓ
Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου.
1.798.000,00 €
ΑΔΑ: ΩΩΔ7465ΧΘ7-ΝΦΓ
Βελτίωση αγροτικών οδών στο Δήμο Ηγουμενίτσας
1.450.000,00 €
ΑΔΑ: 6ΩΑ8465ΧΘ7-ΧΛΙ
Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων
667.978,89 €
ΑΔΑ ΨΧΡΦ465ΧΘ7-ΛΘΧ
Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις Δήμου Ηγουμενίτσας
300.000,00 €
ΑΔΑ 75ΡΟ465ΧΘ7-ΖΧ3
Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις Δήμου Ηγουμενίτσας
300.000,00 €
ΑΔΑ 75ΡΟ465ΧΘ7-ΖΧ3
Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ηγουμενίτσας
240.000,00 €
ΑΔΑ Ω4ΟΤ465ΧΘ7-ΤΦΤ
Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού
217.000,00 €
ΑΔΑ 6Θ8Ω465ΧΘ7-ΥΧΦ
Δράσεις ΑΠΕ για την ενεργειακή αυτονομία (τοποθέτηση φωτοβολταικών) του εξοπλισμού της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.
186.000,00 €
ΑΔΑ: ΨΝΜΔ465ΧΘ7-838
*Σε ορισμένα έργα συμπεριλαμβάνονται και ίδιοι πόροι του Δήμου.
Πράσινο Ταμείο
Τίτλος
Προϋπολογισμός
Απόφαση
Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου στον οικισμό Ν. Σελεύκειας
345.170,00 €
ΑΔΑ Ω05046Ψ844-ΛΕ6 Πράσινο Ταμείο
Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου στον οικισμό Γραικοχωρίου
300.000,00 €
ΑΔΑ Ω05046Ψ844-ΛΕ6 Πράσινο Ταμείο
Προμήθεια εξοπλισμού παιδικής χαράς Ηγουμενίτσας
150.000,00 €
Απόφ. ΔΣ: 318/2015-ΑΔΑ: Β8ΗΙΩΡΙ-ΘΩΨ)

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020»
Τίτλος
Προϋπολογισμός
Απόφαση
Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Σύβοτα, Πλαταριά, Πέρδικα και Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας
37.000.000,00 €
ΑΔΑ: 6Ρ3Ξ7Λ9-Ψ9Ι
Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στην 1η και 3η Π.Ε. Ηγουμενίτσας
3.100.000,00 €
ΑΔΑ: ΨΨΣΛ7Λ9-ΣΟΩ

Read More »
Γιάννης Λώλος: "Μιλάμε με τα έργα μας" Γιάννης Λώλος: "Μιλάμε με τα έργα μας" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019


Συναδέλφισες & συνάδελφοι,

Με αφορμή τις επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα στην πόλη των Ιωαννίνων στις 9 & 12 Μαΐου αντίστοιχα και με στόχο την ανάδειξη ζητημάτων του κλάδου μας, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων απηύθυναν αίτημα συνάντησης μαζί τους.

Από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τα προεδρεία των Ενώσεων, ενώ θετικά στο αίτημά μας ανταποκρίθηκε το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση αυτής με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019.

Κατά την συνάντηση η οποία διεξήχθη σε θετικό από τις δύο πλευρές κλίμα, τα δύο πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία, έθεσαν στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως αυτό της αναγνώρισης της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του Αστυνομικού, επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στους Νομούς που γειτνιάζουν με την Αλβανία ένεκα των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, επισημαίνοντας την καταφανέστατη αδικία της εξαίρεσής τους με την ψήφιση του Νόμου 4472/2017 από το επίδομα παραμεθορίων περιοχών, το αίτημα ίδρυσης αστυνομικής υπηρεσίας αερολιμένα, καθώς και ζητήματα προσωπικού και υλικοτεχνικών μέσων.

Ειδικότερα, με τεκμηριωμένο λόγο και αδιάσειστα στοιχεία για τον χαρακτήρα του αστυνομικού επαγγέλματος και κυρίως για τα θύματα εν ώρα υπηρεσίας, αλλά και για τους θανάτους εκτός υπηρεσίας, που έχουν προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, μίλησαν, οι πρόεδροι των Ενώσεων, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να ενδιαφερθεί έμπρακτα για τα δίκαια αυτά αιτήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας ολόκληρες δεκαετίες, «θωρακίζοντας» τον Έλληνα Αστυνομικό, θεσμικά, οικονομικά και εργασιακά.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του αφού παρέλαβε σχετικό υπόμνημα που ανέλυε λεπτομερώς τα ανωτέρω ζητήματα, δήλωσε πως έχει ψηλά στην ατζέντα του το θέμα της δημόσιας ασφάλειας, αυτονόητη υποχρέωση ενός Κράτους απέναντι στους πολίτες του, στέκεται δίπλα στον Έλληνα Αστυνομικό, ενώ η αστυνομία θα στηριχθεί και θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όπου δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει ελευθερία».

Συναδέλφισες & συνάδελφοι,

Από πλευράς μας, υπέρμαχοι της λογικής των ίσων αποστάσεων, δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τον διάλογο με όλα τα πολιτικά κόμματα, καθώς είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του λειτουργήματος του Αστυνομικού και όχι η παραπομπή αυτού του δίκαιου και ώριμου από καιρό αιτήματός μας σε μελλοντικό χρόνο. Υπενθυμίζουμε δε πως είμαστε σταθερά δίπλα σας, στηρίζοντάς σας και αναδεικνύοντας προβλήματα που αντιμετωπίζετε με στόχο την επίλυσή τους, ενώ μέσα από τους κόλπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ, της αντιπροσωπευτικότερης και πολυπληθέστερης δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, δηλώνουμε παρόντες, δυνατοί, και ενωμένοι!!!

Read More »
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 16 Μαΐου 2019 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους (Ηγουμενίτσα ,Φιλιάτες και Σούλι) που είναι αιμοδότες, όλους όσους χρειάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αίμα για κάποιον δικό τους άνθρωπο, αλλά και όλους όσους έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της εθελοντικής πράξης, να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην οργάνωση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 9.00 πμ – 13.30 μμ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές. 
Ας εξαντλήσουμε όλοι όσοι μπορούμε τις δυνατότητες, που υπάρχουν.
 
Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αιμοδότες :
Μπορούν με την Κάρτα Αιμοδοσίας τους, να προσέρχονται για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, πρωινές ώρες, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Δικαιούνται άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και άλλες 2 ημέρες.
 
Καλούμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών όχι μόνο να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την οργάνωση της αιμοδοσίας.
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Σελίδες