Χρήστος Λαμπρίδης: Σε φάση ολοκλήρωσης η προβλήτα πλαγιοπρυμνοδέτησης του λιμένα Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018


Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο της κατασκευής της προβλήτας πλαγιοπρυμνοδέτησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έργο που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση των εργασιών της β’ φάσης του λιμένα.

Η προβλήτα θα είναι έτοιμη στο τέλος του Οκτώβρη και από εκεί και μετά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από την ακτοπλοΐα, είτε και από την κρουαζιέρα, προσθέτοντας μια ακόμα δυνατότητα στο λιμένα της Ηγουμενίτσας.

Από τα έργα της Β΄ Φάσης έχει ολοκληρωθεί κοντά στο 90% των εργασιών και είναι οι κάτωθι:

Λιμενικά έργα: Συνδετήριο κρηπίδωμα μήκους 371,0 μ. με ωφέλιμο βάθος 10,20μ. Κτηριακά έργα: Τερματικός Σταθμός Τ2 συνολικής επιφάνειας 3.041,46 τ.μ., Πύλη Ακτοπλοΐας, Βόρεια Πύλη, κτήριο Η/Μ εγκαταστάσεων λιμένα. (σε χρήση)

Έργα Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (σε χρήση)
Εκβάθυνση και διαπλάτυνση του διαύλου ναυσιπλοΐας: πλάτος 170μ., μήκος 2.000μ. και βάθος 10,5μ. (σε χρήση)
5 επιπλέον θέσεις πρυμνοδέτησης συνολικού μήκους 371 μ. (σε χρήση)
Βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή:

Κτίριο τερματικού σταθμού 3: 2,324.80 μ2/ θα εξυπηρετεί ελέγχους που υπαγορεύει η Συνθήκη Schengen– Το κτίριο του Τερματικού Σταθμού έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Interreg Greece-Italy με προϋπολογισμό €1.070.000 .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λιμάνι, με βάση όλα τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται στη βασική Δυτική Πύλη Εισόδου των Βαλκανίων και της Ανατολής γενικότερα.


 
Read More »
Χρήστος Λαμπρίδης: Σε φάση ολοκλήρωσης η προβλήτα πλαγιοπρυμνοδέτησης του λιμένα Ηγουμενίτσας Χρήστος Λαμπρίδης: Σε φάση ολοκλήρωσης η προβλήτα πλαγιοπρυμνοδέτησης του λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Λάμποβος 34 χρόνια πριν…

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018

Ένα ταξίδι στο παρελθόν μας προσφέρει το βίντεο του Δημήτριου Μπρέστα που παρουσιάζει τον Λάμποβο της Παραμυθιάς του 1984.

Τότε που η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς διάνυε τα τελευταία χρόνια και ως ζωοπανήγυρη, εξ ου και το ατ-μπαζαρ, με τον Γαλατά να φιλοξένει τα άλογα και τα γαϊδουράκια που όλοι θυμόμαστε να πωλούνται στον Λάμποβο.

Τότε που η εμποροπανήγυρη πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Παραμυθιάς, ίσως όχι με την σημερινή οργάνωση αλλά σίγουρα με περισσότερο κέφι.

Τότε που εκτός από τα γνωστά εμπορεύματα, πουλιόνταν και τα προϊόντα της λαϊκής αγοράς καθ’ όλη την διάρκεια της εμποροπανήγυρης.

Πρόσωπα γνωστά και αγαπημένα, που άλλα είναι μαζί μας ακόμα και άλλα τα θυμόμαστε μονό από παλιές φωτογραφίες και βίντεο.

Ένα βιντεο με τον Λαμποβο με έντονο λαογραφικό ενδιαφέρον που μας γεννά μνήμες και που σε οσους τον ζούσαμε μας προκαλεί δυνατά συναισθήματα.


 
 
Read More »
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Λάμποβος 34 χρόνια πριν… ΒΙΝΤΕΟ: Ο Λάμποβος 34 χρόνια πριν… Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

Απο σήμερα το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου - Οδηγός για τον Λάμποβο

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018


Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα (και όχι τον 19ο όπως συνηθίζεται να λέγεται) και στο διάβα των ετών έχει υπάρξει όχι μόνο εμπορική έκθεση, αλλά και κοινωνικό γεγονός για όλη την Περιφέρεια Ηπείρου και όχι μόνο.
Ο λόγος για τον Λάμποβο της Παραμυθιάς που συγκεντρώνει και φέτος το ενδιαφέρον εκθετών και καταναλωτών και που αναμένεται για άλλη μια χρονιά, να σημειώσει μεγάλα νούμερα επισκεψημότητας. Συνολικά θα υπάρξουν 432 θέσεις εμπόρων.

Πότε
Ο Λάμποβος ξεκινά το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και επίσημα θα διαρκέσει για μια εβδομάδα, ωστόσο αναμένεται οι τελευταίοι εκθέτες να αποχωρήσουν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Η λειτουργία της εμποροπανήγυρης θα αρχίζει από τις 08:00 π. μ. και θα σταματά πριν τα μεσάνυχτα. Η ώρα παύσης της θα καθορίζεται από τους εμπόρους από κοινού, ανάλογα με την υπάρχουσα κίνηση των επισκεπτών.

Που
Ο Λάμποβος θα διεξαχθεί και φέτος, στην δυτική είσοδο της Παραμυθιάς και πιο συγκεκριμένα:
Στον Περιφερειακό Αγίου Δονάτου από την οδό Σαμουήλ μέχρι την διασταύρωση του οικισμού Αγίου Δονάτου, στην πλατεία Γαλατά και στην αρχή της Κωσταντινου Καραμανλή μέχρι και την πλατεία Βούλγαρη. Το λούνα παρκ θα βρίσκεται στο σχολείο Βούλγαρη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Εως 22 Οκτωβρίου ο περιφερειακός Αγίου Δονάτου, θα παραμείνει κλειστός από την διασταύρωση με την οδό Σαμουήλ μέχρι και τον κόμβο Γαλατά.
Εως 22 Οκτωβρίου η Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα παραμείνει κλειστή από παλιό Δημαρχείο μέχρι και το κόμβο Γαλατά. Εκτός κυκλοφορίας θα είναι το τμήμα της ανόδου της οδού Καραχάλιου (αναμεσα απο τα φανάρια της λαϊκής αγοράς και της πλατείας Μ. Παραμυθιώτη).
Επισης, η Κωνσταντίνου Καραμανλή θα είναι κλειστή από το τέλος της (διασταύρωση με τον περιφερειακό Αγίου Δονάτου) μέχρι και τον πεζόδρομο από τις 18:00 έως τις 23:00 από τις 6 Οκτωβρίου μέχρι και τις 15 του ίδιου μήνα.
Το Παρκινγκ του Σχολείου Βούλγαρη θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου.
Τέλος η οδός Αγ. Νικολάου θα μονοδρομηθεί (μόνο άνοδος) στο τμήμα ανάμεσα στους οδούς Αγ. Δονάτου και Ομήρου από μέχρι και τις 15 του ίδιου μήνα
Υπενθυμίζουμε ότι η τροφοδοσία των καταστημάτων στον πεζόδρομο θα γίνεται με οχήματα κάτω των 3,5 τόνων.

Που παρκάρουμε:
Στο διαμορφομένο πάρκινγκ του Λαμπόβου πριν απο τον κομβο Γαλατά
Από τον κόμβο της ΕΟ Αρχαγγέλου – Νεράιδας στην δυτική είσοδο της Παραμυθιάς μέχρι και την αρχή της εμποροπανήγυρης καθώς και στην αρχή της οδού προς Ελευθεροχώρι.
Στο Περιφερειακό Αγίου Δονάτου μέχρι και την οδό Σαμουήλ.
Στην οδό 49 Προκρίτων.
Στον Περιφερειακό Γεννηματά

Υποστήριξη
Στην είσοδο της εμποροπανήγυρης και σε όλη την διάρκεια του Λαμπόβου, θα υπάρχει υπηρεσία της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ
Εντός της εμποροπανήγυρης και μπροστά από το ΚΤΕΛ, θα βρίσκεται το περίπτερο της δημοτική αρχής με την παρουσία της επιτροπής Λαμπόβου
Εντός της εμποροπανήγυρης θα υπάρχει παρουσία ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας.

Χρήσιμα τηλέφωνα
Δημαρχείο: 2666360100
Αστυνομία: 2666022222
ΕΚΑΒ: 2666360000
Κέντρο υγείας: 2666022124
Πυροσβεστική: 2666024135
ΚΤΕΛ: 2666022311


 
Read More »
Απο σήμερα το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου - Οδηγός για τον Λάμποβο Απο σήμερα το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου - Οδηγός για τον Λάμποβο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

Επικίνδυνο παγκάκι στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018


Επικίνδυνο είναι το παγκάκι που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Γρηγορίου Λαμπράκη στην Ηγουμενίτσα.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, από το ξύλινο παγκάκι έχει ξηλωθεί η κεντρική σανίδα του καθίσματος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καθίσουν και να ξεκουραστούν οι περαστικοί.

Όπως μας είπαν γονείς που βρίσκονται καθημερινά στον πεζόδρομο το παγκάκι είναι σπασμένο εδώ και μήνες και είναι επικίνδυνο για παιδιά.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, ένα παιδάκι 4 ετών, κινδύνεψε να χτυπήσει, καθώς στην προσπάθειά του να ανέβει στο παγκάκι έπεσε μέσα στο κενό.

Ελπίζουμε η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας να αισθητοποιηθεί άμεσα.

Εκλογές έρχονται άλλωστε...


 
Read More »
Επικίνδυνο παγκάκι στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας Επικίνδυνο παγκάκι στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018


ΜΠΡΑΒΟ στη ΔΕΥΑΗ και ιδιαίτερα στις τεχνικές τις υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκριση και επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες στην δημοτική κοινότητα Μαυρουδίου. 
Οι τεχνικοί ανταποκρίθηκαν άμεσα και μάλιστα βραδινές ώρες ώστε να αποκαταστήσουν την βλάβη.

Θεωρώ ότι όταν υπάρχει ευσυνειδησία σε οποιαδήποτε εργασία, ξεπερνιούνται τα όποια προβλήματα εμφανίζονται είτε έχουν να κάνουν με ανθρώπινο δυναμικό είτε με υλικοτεχνική υποδομή, ιδιαιτέρως δε τις μέρες αυτές!

Β.Τ.
Ένας κάτοικος Μαυρουδίου.


Read More »
ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

Προς νέα ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στην εφορία

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018


Σε νέα ρύθμιση έως και 120 δόσεων για χρέη φορολογουμένων στην εφορία προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», η ρύθμιση θα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους. Επίσης, από το μέτρο θα μπορούν να επωφεληθούν και όσοι δεν έχουν δικαίωμα υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό (π.χ. εργαζόμενοι με μπλοκάκια και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει τα βιβλία τους και δεν είχαν τουλάχιστον μια κερδοφόρο χρήση).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νέα ρύθμιση είναι πολύ πιθανό να προβλέπει:

- διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής

- ελάχιστο ποσό δόσης στα 50 ευρώ και μέγιστο αριθμό δόσεων στις 120

- διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση

Η ρύθμιση αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη έως το τέλος του έτους.


 
Read More »
Προς νέα ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στην εφορία Προς νέα ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στην εφορία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

Η χρήση του Μοντεσσοριανού υλικού στα Μαθηματικά

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018


Το κέντρο Ειδικών Θεραπειών Κιβωτός Εξέλιξης διοργανώνει Βιωματικό εργαστήρι με θέμα:

Η χρήση του Μοντεσσοριανού υλικού στα Μαθηματικά.

H ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ. κ. Μαρία Ζαφρανά, και η κ. Μαυρίδου Μαριάννα Μοντεσσοριανή παιδαγωγός, θα παρουσιάσουν με ποιο τρόπο η πολυαισθητηριακή προσέγγιση (όραση, ακοή, αφή) καταλήγει σε πράξη (ομιλία και γραφή). Επίσης, θα γίνουν αναφορές στη χρήση του υλικού ως μέσο διδασκαλίας σε παιδιά με μαθησιακές διαταραχές.

Ομιλήτριες:
Μαρία Ζαφράνα Ομότιμη Καθηγήτρια του Α.Π.Θ.
Μαυρίδου Μαριάννα Μοντεσσοριανή Παιδαγωγός

Τόπος διεξαγωγής
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο ΙΕΚ Δέλτα Ιωαννίνων
Δωδώνης 25, Ιωάννινα

Ώρα διεξαγωγής
Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 5 ώρες και 30 λεπτά και θα διεξαχθεί μεταξύ
10:00 – 15:30 (Σάββατο, 20/10/2018)

Κόστος συμμετοχής
Η συμμετοχή στο σεμινάριο έχει κόστος 35€ + ΦΠΑ
για Φοιτητές & ΑΜΕΑ: 25€ + ΦΠΑ 


 
Read More »
Η χρήση του Μοντεσσοριανού υλικού στα Μαθηματικά Η χρήση του Μοντεσσοριανού υλικού στα Μαθηματικά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας συνεχίζονται και τον Οκτώβριο οι προβολές εικονικής πραγματικότητας για την Αγια Σοφιά

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018


Για τον καλύτερο συντονισμό της επίσκεψής σας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι κατά τον μήνα Οκτώβριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προβολές της παραγωγής εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας», διάρκειας 40 λεπτών:

Πρόγραμμα προβολών
 • Τρίτη, 02/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 04/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Κυριακή, 07/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 09/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 11/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Σάββατο, 13/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 16/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 18/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Κυριακή, 21/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 23/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Πέμπτη, 25/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 • Σάββατο, 27/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
 • Τρίτη, 30/10/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2665.0.28539 (Δευτ.-Παρ. 09:00-14:00). Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας 10 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 5 άτομα. Σε περίπτωση ακύρωσης, παρακαλούμε ενημερώστε εγκαίρως.

Για τις προγραμματισμένες προβολές του Οκτωβρίου θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Διοργάνωση: Δήμος Ηγουμενίτσας, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη
Γεωργία Πλιάκου
Αρχαιολόγος


Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας συνεχίζονται και τον Οκτώβριο οι προβολές εικονικής πραγματικότητας για την Αγια Σοφιά Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας συνεχίζονται και τον Οκτώβριο οι προβολές εικονικής πραγματικότητας για την Αγια Σοφιά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

Στις 7 Οκτωβρίου η γιορτή Μοσχαριού στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΜΑΝΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗ 07 10 2018 ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ Κ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ.


 
Read More »
Στις 7 Οκτωβρίου η γιορτή Μοσχαριού στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας Στις 7 Οκτωβρίου η γιορτή Μοσχαριού στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018

Πωλείται οικόπεδο στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης στην Ηγουμενίτσα, κοντά στο S/M DIELLAS, εμβαδού 175,29 τ.μ., απολύτως οικοδομήσιμο με διαθέσιμο τοπογραφικό διάγραμμα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944821261Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - «Πνοές Ανέμων»

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία Περιβάλλον και Πολιτισμός, που για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα με τίτλο «Πνοές Ανέμων», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα υλοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου», για οργανωμένες σχολικές ομάδες Ε΄ - Στ΄ Τάξεων Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου, το διήμερο 18~19 Οκτωβρίου 2018.

Μετά από μια εισαγωγή στο θέμα του εορτασμού, η οποία θα προσεγγίσει διαθεματικά το στοιχείο του «αέρα», το πρόγραμμα εστιάζει στη σημασία των ανέμων για την αρχαία ναυσιπλοΐα και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου. Κατά τα διάφορα στάδια του προγράμματος, στο οποίο εναλλάσσονται παρουσιάσεις, ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια δράσης, γίνεται συνδυαστική χρήση διαφόρων μεθόδων (δεικτική, μαιευτική, ερωταποκρίσεις, παιχνίδι ρόλων, βιωματική επαφή με τα αντικείμενα), προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια διασκεδαστική εκπαιδευτική εμπειρία στον χώρο του μουσείου.

Ημέρες διεξαγωγής: 18-19 Οκτωβρίου 2018

Ώρες έναρξης: 9:00, 11:00

Διάρκεια: 1.30΄

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητές

Για συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) – πληροφορίες κκ. Αντωνία Τζωρτζάτου, Θεοδώρα Λάζου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τη σημασία και την επίδραση του αέρα σε διάφορους τομείς της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες του μουσείου μέσα από τη σήμανση επιλεγμένων εκθεσιακών ενοτήτων και συμπληρωματικό πληροφοριακό υλικό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλήνιας εκστρατείας Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 20~21 Οκτωβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη
Γεωργία Πλιάκου
Αρχαιολόγος


Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - «Πνοές Ανέμων» Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - «Πνοές Ανέμων» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

Ζητείται αποθήκη για ενοικίαση

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018
Read More »
Ζητείται αποθήκη για ενοικίαση Ζητείται αποθήκη για ενοικίαση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αύριο Κυριακή το il Porto Triathlon

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018


Read More »
Ηγουμενίτσα: Αύριο Κυριακή το il Porto Triathlon Ηγουμενίτσα: Αύριο Κυριακή το il Porto Triathlon Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

Nova Ηγουμενίτσας: ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ TOY TMHMATOΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018Το Κατάστημα Nova στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει υπάλληλο πλήρους απασχόλησης για το τμήμα ΠΩΛΗΣΕΩΝ.

Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας.

Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα, τηλ. 2665023501, ή mail to: igoumenitsa@novashops.gr


Read More »
Nova Ηγουμενίτσας: ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ TOY TMHMATOΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Nova Ηγουμενίτσας: ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ TOY TMHMATOΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

6 μήνες απλήρωτες οι εφημερίες στα κέντρα υγείας Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς και Μαργαριτίου

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018

Τον 6ο μήνα χωρίς την πληρωμή των εφημεριών, περνά το ιατρικό προσωπικό του κέντρου υγείας Παραμυθιάς, καθώς και αυτών των Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου.

Αιτία όπως αναφέρει η διοίκηση της ΥΠΕ, είναι η μη επάρκεια στο σύστημα των υπαλλήλων και των υπηρεσιών, ώστε να διεκπεραιώσει τις λογιστικές εκκρεμότητες των ιατρών.

Η πολύμηνη αυτή στάση πληρωμών έχει προκαλέσει βιοποριστικά προβλήματα στους εργαζόμενους ιατρούς και τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, στηριζόμενα στην υποαμειβόμενη εργασία ιατρών και λοιπού προσωπικού.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σήμερα οι εφημερίες πραγματοποιούνται κανονικά αλλά είναι άγνωστο το πότε θα πληρωθούν, ενώ η λειτουργία των Κ.Υ στηρίζεται στο φιλότιμο των ίδιων των ιατρών.

Με αυτά τε δεδομένα και όπως αναφέρουν ιατροί του Κ.Υ Παραμυθιάς στην paramythia-online.gr, αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, θα αναγκαστούν να προβούν σε επίσχεση εργασίας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τα Κ.Υ Πάργας, Καναλακίου και Μαργαριτίου, υπολείπονται εφημεριών, με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο τις μισές μέρες του μήνα.


 
Read More »
6 μήνες απλήρωτες οι εφημερίες στα κέντρα υγείας Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς και Μαργαριτίου 6 μήνες απλήρωτες οι εφημερίες στα κέντρα υγείας Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς και Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Στο χείλος της καταστροφής ο κτηνοτροφικός κόσμος

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018


ΛΕΗΛΑΣΙΑ! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει αυτά που τα τελευταία χρόνια γίνονται, όλο και με εντατικότερο ρυθμό στο χώρο της αγροτικής παραγωγής της χώρας. Την ίδια στιγμή που ακούγονται και θα ακούγονται με απολύτως κοροϊδευτικό τρόπο, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, κουβέντες για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» της χώρας και μέτρα υπέρ του αγρότη κλπ.

Η φοροληστρική-ασφαλιστική επιδρομή για χάρη των διεθνών τοκογλύφων, η γιγάντωση του κόστους παραγωγής και η καταρράκωση των τιμών των αγροτικών προϊόντων για χάρη του διεθνοποιημένου εμποροβιομηχανικού δικτύου καθώς και η αποδιάρθρωση της ντόπιας παραγωγής, σε εφαρμογή της ΚΑΠ και για χάρη των εισαγωγών, αποτελούν τους τρεις βασικούς μηχανισμούς όχι μόνο ξεκληρίσματος του μικρομεσαίου αγροτικού νοικοκυριού, αλλά αποδεκατισμού και της μεγαλύτερης αγροτικής εκμετάλλευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της λεηλασίας αποτελούν οι δραματικές εξελίξεις στην αιγοπροβατοτροφία. Έναν ιστορικό παραγωγικό κλάδο που αποτελεί και έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ηπειρώτικης οικονομίας, που όμως «πνέει τα λοίσθια», μετά τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται. Το γαϊτανάκι της πτώσης των τιμών του γάλακτος χρόνια τώρα καλά κρατεί, ρίχνοντας πια οριστικά φέτος την τιμή παραγωγού κάτω του κόστους. Οι κυρίαρχες γαλακτοβιομηχανίες ορίζουν όπως νομίζουν όχι μόνο τις τιμές του εισκομιζόμενου γάλακτος αλλά και τους εκβιαστικούς όρους παράδοσής του.

Η «ΔΩΔΩΝΗ» δηλώνει ξεδιάντροπα ότι δεν θα παραλάβει γάλα από παραγωγούς με λιγότερο από 30 κιλά ημερησίως και πληρώνει όποτε της είναι αυτής εύκαιρο. Η άλλη μεγάλη γαλακτοβιομηχανία, η «ΗΠΕΙΡΟΣ», αφού κοροϊδεύει τον κτηνοτροφικό κόσμο με τις νέες τιμές (75 και 44 λεπτά αντίστοιχα για πρόβιο και γίδινο γάλα, μέχρι 10 τόνους ετήσια παραγωγή), ορίζει αυθαίρετα και δικούς της όρους παραλαβής. Ενώ η ελληνική νομοθεσία ορίζει σαν μικροβιακό όρια το 1.500.000 μικρόβια ανά χιλιογραμμάριο, για γάλα που θα δεχθεί θερμική επεξεργασία, η εταιρία, βρίσκοντας ωραίο «κολπάκι», για να μειώνει και άλλο την τιμή, βάζει δικό της όριο στα… 300.000 μικρόβια!

Όχι. Δεν είναι ουρανοκατέβατες αυτές οι τακτικές. Με την ίδια συνέπεια της πολιτικής των προηγούμενων διακυβερνήσεων(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) που εξέθρεψαν τον αγροτοπατερισμό, την αποψίλωση της αγροτικής παραγωγής και την καταρράκωση των συνεταιριστικών δομών της χώρας, η νέα διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει απαρέγκλιτα την ίδια πολιτική, παίρνοντας τα εύσημα από τους Ευρωπαϊκούς «εταίρους», που έχουν κατακλύσει τη χώρα με τις εισαγωγές τους.

Αν έχει ισχυροποιηθεί σε δυσθεώρητο επίπεδο το «καρτέλ» γάλακτος, σε σημείο να υιοθετεί τακτικές «μαφίας», με πρακτικές εκβιασμού και τρομοκράτησης, αυτό οφείλεται στην ανομία που του εξασφάλιζαν οι πολιτικές ηγεσίες. Αν αυτό το «καρτέλ» που διέλυσε την γαλακτοπαραγωγική βοοτροφία της χώρας, εκβιάζει τον έλληνα κτηνοτρόφο, ενώ εισάγει γάλα, νοθεύοντας την ελληνική γαλακτοκομική παραγωγή και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, είναι γιατί οι τωρινοί δήθεν «Αριστεροί», που κάνουν ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενοι «Δεξιοί», υποκλίνονται μαζί στο θεό που ονομάζουν «Αγορά» και κάτω από τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ντόπια αγροτική παραγωγή.

Είναι ξεκάθαρο ότι για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμος της χώρας δεν υπάρχει κανένας «σωτήρας», παρά το ότι εμφανίζονται κάποιοι να κρατούν μάλιστα και «δώρα». Αποδείχθηκαν όλα δηλητηριασμένα. Για να μπορέσει να αλλάξει πορεία από το «σφαγείο» που τον οδηγούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, πρέπει να οργανώσει την πάλη του.

Ειδικά η μικρομεσαία κτηνοτροφική μονάδα, που αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία του τόπου μας, πρέπει να καταλάβει ότι μόνο συλλογικά-συνεργατικά, (πολλοί εξωαγροτικοί καλοθελητάδες έχουν είδη πιάσει δουλειά), μπορεί να έχει μια ελάχιστη ασπίδα προστασίας από τα μεγαθήρια που τη ροκανίζουν.

Αλλά κυρίως με τη γραμμή της αντίστασης και της διεκδίκησης, να φρενάρουν την ολομέτωπη επίθεση και να σπάσουν τους πολλαπλούς δεσμούς, με τους οποίους ΕΕ-ΚΑΠ και οι διεθνείς τοκογλύφοι δένουν, ξαναδένουν και λυντσάρουν τη χώρα, σε αγαστή συνεργασία με τους ποικίλους ντόπιους διαχειριστές. Χθεσινούς ! Σημερινούς ! Αυριανούς!

Εργατιά - Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά, κάτω τα μνημόνια νέα και παλιά - Οργάνωση - Αντίσταση – Αγώνας

Ηγουμενίτσα 27-09-2018 
ΜΛ-ΚΚΕ


Read More »
ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Στο χείλος της καταστροφής ο κτηνοτροφικός κόσμος ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Στο χείλος της καταστροφής ο κτηνοτροφικός κόσμος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5

Σελίδες