ΞΕΝΙΑ Ηγουμενίτσας - Το μοτέλ της νοσταλγίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Αυγούστου 18, 2019
ΞΕΝΙΑ Ηγουμενίτσας- Το μοτέλ της νοσταλγίας (+ΒΙΝΤΕΟ) 

Τα ξενοδοχεία “Ξενία” αποτελούν έκφραση μιας Ελληνικής Μοντέρνας Αρχιτεκτονικής διεθνώς αναγνωρισμένης. Λόγω της αρχιτεκτονικής τους αξίας, του σημαντικού ρόλου που έπαιξαν στην ανάπτυξη του τουρισμού ενός κράτους που ανασυγκροτείται μετά από ένα παγκόσμιο πόλεμο και έναν εμφύλιο, κατά συνέπεια τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της οικονομίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, του γεγονότος ότι λειτούργησαν ως κοινωνικοί πυκνωτές για τις τοπικές κοινωνίες, της σημασίας τους για τη διατήρηση της μνήμης του τόπου’ τα “Ξενία” ανήκουν στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά και αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της χώρας. 


 
Πρόκειται για τη σημαντικότερη παραγωγή δημόσιων κτιρίων μεταπολεμικά. Στις αρχές του 50′ ο νεοσύστατος Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) ξεκινά το πρόγραμμα των Ξενία, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάπτυξης του τουρισμού και τη δημιουργία “πρότυπων ξενοδοχειακών μονάδων” υψηλών προδιαγραφών για τους ιδιώτες επιχειρηματίες, που θα προσελκύσουν επισκέπτες από όλον τον κόσμο σε ενδιαφέροντες τόπους με ελλιπή ή ανύπαρκτη μέχρι τότε υποδομή.



Ο Άρης Κωνσταντινίδης θεωρείται ο σημαντικότερος σύγχρονος Έλληνας Αρχιτέκτονας, πρωτοπόρος της ελληνικής έκφρασης του μοντέρνου κινήματος, που με το έργο και το λόγο του ενέπνευσε “σχολές” στην Ελληνική Αρχιτεκτονική.


Τα περισσότερα Ξενία «ρημάζουν» από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 με εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης και πολλά να κινδυνεύουν με κατάρρευση. 
 
Σήμερα στην διαχείριση της η ΕΤΑ έχει 44 Ξενία σε όλη την Ελλάδα, από αυτά τα 7 που έχουν κριθεί ως Νεώτερα Μνημεία και είναι τα Ξενία Βυτίνας, Καλαμπάκας, Πλαταμώνα, Παλιουρίου Χαλκιδικής, Καστοριάς, Κοζάνης, Ηρακλείου, και φυσικά το μοτέλ ΞΕΝΙΑ της Ηγουμενίτσας. 
 
Τυχερά μέσα στην ατυχία τους …Θέμα που παραμένει επίκαιρο αν αναλογιστεί κανείς πόσα διαμάντια αρχιτεκτονικά, συνυφασμένα με την ιστορία του τόπου, έχουν χαθεί η λεηλατηθεί στο πέρασμα των χρόνων.


ΞΕΝΙΑ Ηγουμενίτσας - Το μοτέλ της νοσταλγίας (+ΒΙΝΤΕΟ) ΞΕΝΙΑ Ηγουμενίτσας - Το μοτέλ της νοσταλγίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 18, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ενός 31χρονου και ενός 20χρονου

Κυριακή, Αυγούστου 18, 2019
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ενός 31χρονου και ενός 20χρονου
 

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Επίσης,στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό και κλαπέν ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ενός 31χρονου και ενός 20χρονου Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ενός 31χρονου και ενός 20χρονου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 18, 2019 Rating: 5
Από το Blogger.