Προκαλούν οι Αλβανοτσάμηδες: Σήκωσαν σημαία της "τσαμουριάς" στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018
Ομάδα Αλβανών που επισκέφθηκε για πρώτη φορά την περιοχή της Ηγουμενίτσας που την αποκαλεί ‘τσαμουριά’ ανέβηκε σε μια υψηλή τοποθεσία, από όπου εκεί μπορεί κανείς να δει τον ποταμό της περιοχής και την Ηγουμενίτσα, και τοποθέτησε τρεις σημαίες: Την αμερικανική, την ολλανδική και της λεγόμενης «Δημοκρατίας της τσαμουριάς». 


«Για πρώτη φορά, η υπερήφανη αλβανική σημαία υψώθηκε στη γη της τσαμουριάς – Δημοκρατία της τσαμουριάς», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


 
 
Read More »
Προκαλούν οι Αλβανοτσάμηδες: Σήκωσαν σημαία της "τσαμουριάς" στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)  Προκαλούν οι Αλβανοτσάμηδες: Σήκωσαν σημαία της "τσαμουριάς" στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018 Rating: 5

Ισχυρό "χαρτί" οι ιχθυοκαλλιέργειες για τη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018
Ισχυρό "χαρτί" για τη Θεσπρωτία είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες. 
Ο κλάδος αποτελεί σημαντικό παράγοντα της τοπικής οικονομίας με μεγάλο τζίρο από τις εξαγωγές και απασχόληση πολλών εργαζομένων, σε μια περιοχή, όπου η ανεργία είναι μεγάλη. 
Το σύνολο της ετήσιας παραγωγής όλων των ειδών των εκτρεφόμενων ψαριών, ανέρχεται σε περίπου 12.000 τόνους. 
 
Σημειώνεται ότι η παραγωγή των μονάδων της περιοχής αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο του 65% της συνολικής παραγωγής της Ηπείρου. 
Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εξάγεται (περίπου 90%) κυρίως στην Ιταλία και λιγότερο στην Ισπανία και τη Γαλλία. 
Οι εξαγωγές αυτές αντιπροσωπεύουν το 7% – 8% των συνολικών εξαγωγών όλων των ιχθυρών της χώρας, ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή.
 
Οι εταιρείες του κλάδου, που δραστηριοποιούνται στη Θεσπρωτία αναλαμβάνουν ρίσκα, στηρίζουν την τοπική κοινωνία, αναπτύσσουν εμπορικές δραστηριότητες και στοχεύουν στην κερδοφόρα ανάπτυξη, ενισχύοντας έμπρακτα τις ανεξάντλητες δυνατότητες του κλάδου. 
Επιπλέον η θεσπρωτική ιχθυοκαλλιέργεια διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων. 
Χρονολογικά, οι πρώτες από τις επιχειρήσεις άρχισαν τη λειτουργία τους από τη δεκαετία του 1990, παράγοντας κυρίως τσιπούρα και λαβράκι. 
 
Ο ρυθμός ίδρυσης νέων μονάδων στην περιοχή συνεχίστηκε ουσιαστικά μέχρι και το έτος 2000, οπότε και ανεστάλη η δυνατότητα αδειοδότησης νέων μονάδων.
Πέραν του έτους 2000 ουσιαστικά ιδρύθηκαν μόνο τρεις (3) επιπλέον μονάδες, οι οποίες έκαναν χρήση παλαιών αδειοδοτήσεών τους. 
Το σύνολο δηλαδή των μονάδων της περιοχής δημιουργήθηκε σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα (λιγότερο από 10 χρόνια), ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζονται οι προσπάθειες βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και καθετοποίησής τους. 
Στη διάρκεια του χρόνου και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, καταβλήθηκε προσπάθεια επέκτασης πολλών από τις λειτουργούσες μονάδες και σε άλλα εκτρεφόμενα είδη όπως λιθρίνια, σαργούς, μυτάκια, φαγκριά, μουρμούρια, συναγρίδες κλπ.
 
Για τα είδη αυτά υπάρχει ήδη σοβαρή ζήτηση και μάλιστα με αυξανόμενους ρυθμούς. λειτουργούν σήμερα είκοσι τέσσερις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιεργειών. 
Οι επιχειρήσεις αυτές είναι εγκατεστημένες στο σύνολό τους στη Λωρίδα Σαγιάδας, ενώ υπάρχει και μια μονάδα στον κόλπο της Ηγουμενίτσας. 
 
Οι περισσότερες από τις λειτουργούσες μονάδες της περιοχής είναι σχετικά μικρού μεγέθους και οικογενειακής μορφής, ενώ ορισμένες είναι μέλη αλυσίδας μεγάλων επιχειρήσεων. 
Κοντά στην πόλη της Ηγουμενίτσας, λειτουργεί συσκευαστήριο ιχθυρών, το οποίο έχει την παραγωγική δυνατότητα να συσκευάσει και να τυποποιήσει, με ελεγχόμενες και κατάλληλες συνθήκες, ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής των μονάδων της λωρίδας Σαγιάδας.
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας Ιωάννης Χεκίμογλου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), στην εισήγησή του, κατά το «Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2018», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, επεσήμανε ότι η εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου πρέπει να γίνει μέσω ενός συντονισμένου χωροταξικού σχεδιασμού, και σημείωσε πως πρόκειται για την πιο σημαντική θεσμική μεταρρύθμιση που χρειάζεται ο κλάδος καθώς από αυτήν εξαρτάται όχι μόνο η ανάπτυξη του αλλά και η διασφάλιση της υφιστάμενης παραγωγικής δραστηριότητας. 
 
Read More »
Ισχυρό "χαρτί" οι ιχθυοκαλλιέργειες για τη Θεσπρωτία  Ισχυρό "χαρτί" οι ιχθυοκαλλιέργειες για τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018 Rating: 5

Μάριος Κάτσης Μεγάλη μέρα για την Παραμυθιά. Αξιοποιείται η πολιτιστική μας κληρονομιά με την ανάδειξη του εμβληματικού σχολείου Βούλγαρη

Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018Το κτίριο Βούλγαρη, εντάχθηκε στη δράση «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) με απόφαση του Υπουργου Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και της Ειδικής Γραμματέως Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα.

Η συνολική δημόσια δαπάνη της ένταξης της πράξης «Κτίριο Βούλγαρη: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης» ανέρχεται στα 2.468.006,00€.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά με τη θετική αυτή εξέλιξη: "Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα τόσο για την Παραμυθιά, όσο και για τη Θεσπρωτία γενικότερα. Ένα εμβληματικό κτίριο του Δήμου Σουλίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, το σχολείο Βούλγαρη, θα αναδειχτεί όπως του αρμόζει, ώστε μέσω χρηματοδότησης ύψους 2,5 εκ. € να μετατραπεί σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης.Με σχέδιο αλλά και όραμα, προχωράμε σε έργα που αποτέλεσαν για χρόνια διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας και δεν έγιναν ποτέ, όπως το αποχετευτικό της πόλης της Παραμυθιάς και η σύνδεση των χωριών του Σουλίου με την Εγνατία οδό. Το ιστορικό κτίριο Βούλγαρη μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών, θα είναι τοπόσημο και ζωντανό πλέον κομμάτι της ιστορίας της πόλης της Παραμυθιάς.

Θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου για την σύνταξη της πρότασης ένταξης του έργου που είχε ετοιμάσει, καθώς και για την καλή συνεργασία που είχαμε για το κοινό όφελος.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τόσο τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, όσο και την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής, Ευγενία Φωτονιάτα, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τα καθήκοντα τους, εργάζονται αποτελεσματικά ώστε κάθε Ευρώ που είναι διαθέσιμο, να κατευθύνεται στοχευμένα στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, της Θεσπρωτίας συμπεριλαμβανομένης."

Read More »
Μάριος Κάτσης Μεγάλη μέρα για την Παραμυθιά. Αξιοποιείται η πολιτιστική μας κληρονομιά με την ανάδειξη του εμβληματικού σχολείου Βούλγαρη Μάριος Κάτσης Μεγάλη μέρα για την Παραμυθιά. Αξιοποιείται η πολιτιστική μας κληρονομιά με την ανάδειξη του εμβληματικού σχολείου Βούλγαρη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018 Rating: 5

Με 2.5 εκ. € από ΕΣΠΑ το σχ. Bvlgari μετατρέπεται σε πολυχώρο τέχνης πολιτισμού & εκπαίδευσης - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο.

Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018


Με υπογραφή της ειδικής γραμματέας ταμειακών ΕΠ ΕΠΤΑ, εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητα και καινοτομία, η πρόταση μετατροπής του πρ. σχολειού Bvlgari, σε πολυχώρο τέχνης, πολιτισμού & εκπαίδευσης».

Ετσι με 2.468.000 ευρώ, ο σημερινός ερειπιώνας του μεγάλου ευεργέτη μας, αναμένεται να ξαναπροσφέρει στην σημερινή κοινωνία, 12 χρονιά μετά την πλήρη εγκατάλειψη του, ενώ τα 12 αυτά χρόνια, παραμένει το νούμερο 1 αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Τι περιλαμβάνει το σχεδιοΟ Πολυχώρος τέχνης, πολιτισμού και εκπαίδευσης που θα φιλοξενηθεί στο Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ στην Παραμυθιά έχει ως βασικό σκοπό να φιλοξενήσει σημαντικές λειτουργίες πολιτισμού και εκπαίδευσης του δήμου καθώς και να «εξιστορεί» στους χώρους του ΜΥΘΟΥΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ από τη μακραίωνη διαδρομή του ανθρώπου στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.

Προβλέπεται να διαμορφωθούν κατάλληλα τόσο το κτίριο όσο και οι χώροι του ώστε να εξυπηρετήσουν τις ακόλουθες λειτουργίες/χρήσεις (συνοπτική περιγραφή) :.


ΕΝΟΤΗΤΑ Α: Χώροι διαδραστικών εκθέσεων για την οικογένεια ΒΟΥΛΓΑΡΗ και την Παραμυθιά, τη μυθολογία και την ιστορία της περιοχής Σουλίου και Αχέροντα : Στον α’ όροφο, στις επικοινωνούσες αίθουσες Ο2,Ο3 και Ο4 (3Χ50,40 = 151,20 μ2) θα παρουσιάζονται : η ιστορία της οικογένειας και του ΟΙΚΟΥ BVLGARI, η ιστορία της Παραμυθιάς, χώρος διαδραστικής έκθεσης για το Σούλι και τους Σουλιώτες, διαδραστική έκθεση για τον μυθικό Αχέροντα και το πέρασμα στον Άδη.
Στο ημιυπόγειο θα βελτιωθεί ο υφιστάμενος χώρος ανάδειξης της ιστορίας της εκτέλεσης των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς
Το σύνολο των εκμεταλλεύσιμων χώρων που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι διαδραστικών εκθέσεων είναι 174,50 μ2 (37,17 %).

ΕΝΟΤΗΤΑ Β : Β1. Χώροι τέχνης, ψυχαγωγίας και βιβλιοθήκης/αναγνωστηρίου: 
Οι εκμεταλλεύσιμοι χώροι που θα χρησιμοποιούνται από τους πολίτες της Παραμυθιάς ως χώροι ψυχαγωγίας και πολιτισμού θα είναι:
Στο ισόγειο, αίθουσα Ι4 ως βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, 50,40 μ2, Αίθουσα Ι6, παραμυθιού και θεατρικού παιχνιδιού μικρών μαθητών, 50,40 μ2
Στο ημιϋπόγειο αίθουσα Υ2, αίθουσα πολιτιστικών δραστηριοτήτων από τον «Φ.Ο.Π.», 47,45 μ2
Το σύνολο των εκμεταλλεύσιμων χώρων που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι τέχνης, ψυχαγωγίας και βιβλιοθήκης/αναγνωστηρίου είναι 148,25 μ2 (31,58 %).

Β2. Χώροι στέγασης (γραφεία και αρχείο) των υπηρεσιών του Δ. Σουλίου: 
Οι εκμεταλλεύσιμοι χώροι που θα χρησιμοποιούνται ως γραφεία υπηρεσιών του Δήμου θα είναι : Στον όροφο, γραφείο Ο1, 19,20 μ2, και Χώρος φύλαξης αρχείων/συντήρησης Υ1 στο ημιυπόγειο, 21,30 μ2 Το σύνολο των εκμεταλλεύσιμων χώρων που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι γραφείων και τήρησης αρχείων/συντήρησης είναι 40,50 μ2 (8,63%).

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ: Χώρος κυλικείου/καφενείου και εκθετηρίου/πωλητηρίου:
Στο ισόγειο, χώρος εισόδου Ι1 και Ι2 ως κυλικείου/καφενείου και εκθετηρίου/πωλητηρίου, 27,40 μ2
Στο δώμα ο χώρος Δ1, 19,20 μ2 καθώς και ο χώρος προθαλάμου κλιμακοστασίου, 9,20 μ2, ως χώρος παραδοσιακού καφενείου.
Το σύνολο των εκμεταλλεύσιμων χώρων που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι κυλικείου/ καφενείου και εκθετηρίου/πωλητηρίου είναι 55,80 μ2 (11,88 %)Στο ημιυπόγειο του κτιρίου, που έχει πρόσβαση από την «μπροστά» όψη του υπάρχει χώρος 23,3 μ2, χωρίς φυσικό φως, στον οποίο σήμερα με έξοδα του δήμου έχει διαμορφωθεί μια έκθεση για την εκτέλεση 49 προκρίτων Παραμυθιάς από τους γερμανούς και όπου θα γίνουν μικρές βελτιωτικές παρεμβάσεις. Οι δύο άλλοι χώροι του ημιϋπογείου που έχουν πρόσβαση στην πίσω όψη του κτιρίου και οι οποίοι διαθέτουν σημαντικό φυσικό φωτισμό, προβλέπεται να διαμορφωθούν : Η αίθουσα Υ1 ως χώρος μηχανοστασίου και αποθήκευσης αρχείων/συντήρησης, (19,2 + 21,3 μ2 =) 48,30 μ2 Η αίθουσαΥ2 ως αίθουσα πολιτιστικών δράσεων του ΦΟΠ, 47,45 μ2..
Ροές επισκεπτών – περιβάλλων χώρος
Η επίσκεψη στον πολυχώρο θα οργανωθεί μέσω διαδρόμων και πινακίδων με κατάλληλη διαμόρφωση και σήμανση στον περιβάλλοντα χώρο. Η πίσω αυλή του πρώην σχολικού συγκροτήματος θα αποτελέσει το χώρο στάθμευσης των επισκεπτών και θα αποτελεί την αφετηρία των πινακίδων σήμανσης. Η κύρια είσοδος του κτιρίου θα είναι η βασική είσοδος του σχολείου όταν λειτουργούσε μετά το ανέβασμα από τις πέτρινες σκάλες.
Η πρόσβαση στο κτίριο των Ατόμων με κινητικά προβλήματα, θα προβλεφθεί για μεν την προσέγγισή τους στο κτίριο με θέση πάρκιν για αυτοκίνητο εμποδιζόμενων ατόμων στην μπροστά αυλή του κτιρίου καθώς και με μηχανισμό ανάβασης στο «τοιχίο» της σκάλας ανόδου (ο οποίος θα χρησιμοποιείται ειδικά για τα άτομα αυτά και για την κάθοδό τους από το χώρο του ΙΣΟΓΕΙΟΥ. Το ασανσέρ του κτιρίου θα έχει πρόβλεψη για να υποδεχθεί «καροτσάκι» ατόμου με κινητικά προβλήματα (ΑΜΚ) μέχρι και το Δώμα. Η πρόσβαση σε όλους τους χώρους κάθε επιπέδου θα είναι ευχερής και χωρίς εμπόδια..
Read More »
Με 2.5 εκ. € από ΕΣΠΑ το σχ. Bvlgari μετατρέπεται σε πολυχώρο τέχνης πολιτισμού & εκπαίδευσης - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο. Με 2.5 εκ. € από ΕΣΠΑ το σχ. Bvlgari μετατρέπεται σε πολυχώρο τέχνης πολιτισμού & εκπαίδευσης - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018 Rating: 5

Πίνακας με όλες τις αλλαγές των ονομάτων των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018


Σε χάρτη του 1880 καταγράφονται τα χωριά και οι οικισμοί της Θεσπρωτίας με τα παλαιά τους ονόματα. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα σχεδόν τα βιβλία, τα προσωπικά ημερολόγια, τις επιστολές κ.λ.π. εκείνων των εποχών. Σημειωτέον ότι οι πρώτες μετονομασίες χωριών και οικισμών στη Θεσπρωτία έγιναν το 1924 και οι τελευταίες το 1963. Ακολουθεί πίνακας των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας, που έχει αλλάξει το όνομά τους, βάσει της παλαιάς ονομασίας, με δεδομένη τη διοικητική διαίρεση, που ίσχυε τότε, αλλά και πίνακας των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας, που έχουν αλλάξει το όνομα τους, βάσει της νέας ονομασίας, με δεδομένη τη διοικητική διαίρεση, που ίσχυε τότε.Πίνακας των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας με αλφαβητική σειρά, βάσει της νέας ονομασίας


Νέο όνομα Παλαιό όνομα Νομός ή περιοχή Έτος μετονομασίας
Αγία Βαρβάρα Φιλιατών Αχούρια Θεσπρωτίας 1957
Αγία Κυριακή Σουλίου Πόποβο Θεσπρωτίας 1928
Αγία Μαρίνα Θυάμιδος Κουσοβίτσα Θεσπρωτίας 1953
Αγία Μαύρα Σέλλιανη Παραμυθίας 1955
Άγιοι Πάντες Φιλιατών Αχούρια Αγίων Πάντων Θεσπρωτίας 1928
Άγιος Αρσένιος Μαντζάρι Φιλιατών 1958
Άγιος Αρσένιος Σκλιάβη Φιλιατών 1960
Άγιος Γεώργιος Γαρδίκι Φιλιατών 1959
Άγιος Γεώργιος Ρύζιανη Θυάμιδος 1953
Άγιος Γεώργιος Σκουπίτσα Παραμυθίας 1955
Άγιος Δομινάτος Σαμέτια Παραμυθίας 1927
Άγιος Νικόλαος Αχούρια Αγίου Νικολάου Φιλιατών 1928
Αγορά Λιογκάτι Παραμυθίας 1927
Αετός Πιτσαρί Φιλιατών 1928
Αηδόνι Μπιρμπίλι Μαργαριτίου 1927
Αμμουδιά Σπλάντζα Μαργαριτίου 1928
Αμπελιά Δράγανη Σουλίου 1958
Αμπέλια Βρέστα Φιλιατών 1927
Αμπελών Πόβλα Φιλιατών 1959
Αμυγδαλέα Τσουρίλα Παραμυθίας 1955
Αναβρυτόν Βορτόπια Φιλιατών 1959
Ανθούσα Ράπεζα Μαργαριτίου 1927
Άνω Παλιοκκλήσι Γκούρζα Φιλιατών 1927
Αργυρότοπος Αρβενίτσα Φιλιατών 1928
Ασπροκκλήσι Λιδίζδα Φιλιατών 1927
Αυλότοπος Γλάβιτσα Παραμυθίας 1928
Αχερουσία Γιαννούζι Μαργαριτίου 1927
Αχλαδιά Κάργιανη Φιλιατών 1928
Βερενίκη Βερνίκο Παραμυθίας 1927
Βουβοπόταμος Νεμίτσα Μαργαριτίου 1928
Βουνοσπηλιά Γράβα Φιλιατών 1927
Βρυσούλα Κάτω Ξέχωρο Φιλιατών 1964
Βρυσούλα Κούτσι Φιλιατών 1928
Γερωπλάτανος Ντόλιανη Φιλιατών 1955
Γεφύρι Μπεσερέ Μαργαριτίου 1927
Δίλοφον Βρατίλα Θυάμιδος 1963
Δονάτος Βίλια Φιλιατών 1928
Εικόνισμα Παλιοκουτσάτι Παραμυθίας 1927
Ελαία Καλπάκι Φιλιατών 1928
Ελαταριά Λαμπανίτσα Παραμυθίας 1928
Ελευθέριον Σενίτσα Μαργαριτίου 1928
Ζερβοχώρι Δραγουμί Παραμυθίας 1929
Ζωτικός Λιβίκιστα Παραμυθίας 1928
Θέμελο Ταμπάνια Μαργαριτίου 1927
Καλλιθέα Αμυγδαλέα Σουλίου 1957
Καλλιθέα Παλιάμπελα Φιλιατών 1957
Καρτέρι Καρτέρεζα Μαργαριτίου 1927
Καρτέρια Κερτέριζα Παραμυθίας 1927
Καταβόθρα Λιγοράτι Μαργαριτίου 1927
Καταμάχη Γράσδανη Παραμυθίας 1929
Κάτω Παλιοκκλήσι Τσιφλίκι Γκούρζας Φιλιατών 1927
Κερασοχώριον Φατήρι Φιλιατών 1955
Κεστρίνη Σκουπίτσα Φιλιατών 1957
Κεφαλάρι Αρίλα Μαργαριτίου 1927
Κεφαλοχώριον Πλαγιά Φιλιατών 1961
Κοκκινιά Κοκκίνιστα Φιλιατών 1928
Κοτρώνι Κέναλη Μαργαριτίου 1927
Κρυόβρυση Πέστιανη Θυάμιδος 1955
Κρυονέριον Λίμποβο Φιλιατών 1959
Κρυσταλλοπηγή Νέα Σέλλιανη Παραμυθίας 1955
Κυπάρισσος Άγιος Αρσένιος Φιλιατών 1960
Κυρά Παναγιά Μποροβάρι Παραμυθίας 1927
Λαδοχώρι Λέδεζδα Φιλιατών 1927
Λάκκα Σαλίστα Θυάμιδος 1929
Μακροχώρα Γλουμποτσάρι Φιλιατών 1927
Μανδρότοπος Στάνοβο Παραμυθίας 1927
Μαρίνα Μπράνια Φιλιατών 1927
Μέλισσα Θανάτικα Φιλιατών 1963
Μεσοβούνιον Κορτέσι Παραμυθίας 1955
Μεσοπόταμον Λυκούρσι Μαργαριτίου 1927
Μηλέα Κωστάνα Φιλιατών 1959
Μόρφι Μορφάτι Μαργαριτίου 1927
Μουζακέικα Μουζακάτι Μαργαριτίου 1927
Μούρτος Βώλια ή Μούρτος Φιλιατών 1927
Μύλοι Σαράτι Θυάμιδος 1955
Μύλοι Σκέφερη Φιλιατών 1928
Νάρκισσος Άρτσες Μαργαριτίου 1927
Νεράιδα Μενίνα Παραμυθίας 1955
Νεροχώρι Μουτσάλα Φιλιατών 1928
Ξέχωρον Ξέχωρο Ντέμι Φιλιατών 1927
Ξέχωρον Άνω Ξέχωρο Μέμκου Φιλιατών 1927
Ξέχωρον Κάτω Ξέχωρο Ζεϊνέλ Φιλιατών 1927
Ξηρόλοφος Ζελεσό Παραμυθίας 1927
Παλαιόκαστρο Βράστοβο Μαργαριτίου 1927
Παλιάμπελα Τσαρακλιμάνι Φιλιατών 1955
Παράβρυσον Πλησεβίστα Φιλιατών 1928
Παραπόταμος Βάρφανη Φιλιατών 1928
Παρδαλίτσα Πράδαλλα Παραμυθίας 1927
Πέντε Εκκλησιές Οσδίνα Παραμυθίας 1927
Πέραμα Τσιμπουκάτικα Φιλιατών 1963
Πέρδικα Αρπίτσα Μαργαριτίου 1927
Πλαγιά Γλούστα Φιλιατών 1959
Πλαίσιον Παράβρυσον (Πλησεβίστα) Θυάμιδος 1929
Πλάτανος Αχούρια Βαβουρίου Φιλιατών 1965
Πολύδροσον Βλαχοχώρι Σουλίου 1957
Πολύδωρο Μάζι Παραμυθίας 1929
Πολυνέριον Κούτσι Θυάμιδος 1955
Ποταμιά Λομποβίστρα Φιλιατών 1963
Προδρόμι Βοϊνίκο Παραμυθίας 1927
Πυργί Μούρι Μαργαριτίου 1927
Ραχούλι Τσιφλίκι Παραμυθίας 1927
Ριζόν Αράχοβα Φιλιατών 1959
Σμέρτου Μύλων Φιλιατών 1963
Σπαθαραίοι Σπαθαράτι Μαργαριτίου 1927
Σταυροχώρι Γορίτσα Μαργαριτίου 1927
Σύβοτα Μούρτος Θεσπρωτίας 1940
Συκοχώρι Σμοκοβίνα Μαργαριτίου 1927
Τρίκορφον Σπάρταρη Θυάμιδος 1929
Τροπαιούχος Ρετσάτι Φιλιατών 1927
Τσεκούρι Τσεκουράτι Μαργαριτίου 1927
Φασκομηλιά Νέστα Φιλιατών 1928
Φροσύνη Κορύστιανη Παραμυθίας 1927
Φτέρη Βαρμόβα Παραμυθίας 1928
Χαραυγή Λύκος Φιλιατών 1955
Χρυσαυγή Βέλιανη Σουλίου 1959
Read More »
Πίνακας με όλες τις αλλαγές των ονομάτων των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας Πίνακας με όλες τις αλλαγές των ονομάτων των χωριών και των οικισμών της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018 Rating: 5

Σελίδες