CAMPING DREPANOS: Ένα στολίδι στις ακτές του Ιονίου

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017


 


Το CAMPING DREPANOS βρίσκεται 5 χλμ, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας 
Είναι μια πανέμορφη  χερσόνησος  έχει έκταση 32 στρέμματα. 
Βρίσκεται δίπλα στο κύμα  του  Ιόνιου. 


Περιστοιχίζεται από αμμώδη  παραλία  με υπέροχη θέα και μαγευτικό ηλιοβασίλεμα σχεδόν ολόκληρο καλυμμένο από ψηλούς ευκαλύπτους .

Oλα τα τροχοσπιτα, τα αυτοκινουμενα και οι σκηνές, έχουν θέα την θαλασσα. 
Βρίσκονται σε ένα καθαρό και ήσυχο περιβάλλον με πλούσια σκιά απο ψηλούς ευκάλυπτους.

Μπορειτε να ερθετε στο Camping DREPANOS και εμεις θα σας νοικιάσουμε σκηνές 2 ή 4 ατόμων για να μείνετε.

Sea Side Restaurant   

 

Το  CAMPING DREPANOS , σας περιμένει για να γεμίσει την μέρα σας με γεύσεις!  Kαθημερινά, μεσημέρι και βράδυ θα βρείτε μια σειρά από πεντανόστιμα κύρια πιάτα,  δροσερές σαλάτες, φρούτα και γλυκά, όλα φρεσκομαγειρεμένα, με αγνά υλικά από  ντόπιους παραγωγούς και φτιαγμένα με μεράκι και αγαπημένες συνταγές. θα βρείτε  καθημερινά επιλογές που ξέρουμε ότι θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να γλύφουν  τα δάχτυλά τους – και τους γονείς τους χαρούμενους για τη διατροφική αξία του  γεύματος των παιδιών τους.


Sea Side Beach Bar   
Θεωρείτε ίσως το δημοφιλέστερο Beach Bar. Ξεχωριστό, με άνεση χώρου, άψογο service, δικό του parking και μια χρυσή παραλια με τις πιο περιζήτητες ξαπλώστρες, προσφερει πάντα κάτι ξεχωριστό στους φιλοξενούμενούς του.

Υπηρεσίες 

-    Beach bar
-    Mini market
-    Καινούριο εστιατόριο με πλούσιο μενού
-    Χώροι για barbeque
-    Ζεστό νερό 24ώρες
-    Ψυγεία & καταψύκτες
-    Χώρους για πλύσιμο ρούχων και πιάτων
-    Χρηματοκιβώτιο στη reception
-    Παιδική χαρά
-    Beach Volley
-    Κρεπερί
-    Γήπεδα Tennis
-    Δωρεάν Πρόσβαση Internet WiFi

-    Tennis

Δραστηριότητες 

Γυμναστική
Γήπεδο Τένις
Beach Volley
Χώρος για ρακέτες
Βόλτες
Εκδηλώσεις   
Οι καταπληκτικά διαμορφωμένοι χώροι του Bar και Restaurant, οι παροχές και η φιλόξενη ατμόσφαιρα του Camping, συνθέτουν την ιδανική επιλογή για κάθε σας ξεχωριστή περίσταση. Χαρίστε στους καλεσμένους σας μια μοναδική εμπειρία διοργανώνοντας οποιαδήποτε εκδήλωση πάνω στην  παραλία, συνοδευμένη απο τις γευστικές προτάσεις του Sea Side Restaurant.  Οι χώροι του Camping μπορουν να καλύψουν οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις-συνέδρια.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 
Διανυκτέρευση ενηλίκου
   ΧΑΜΗΛΗ ΠΕΡ.
01/04-30/06  &
01/09-20/10         
           6.00 €
   ΥΨΗΛΗ ΠΕΡ.
  01/07-31/08 
        
          7.00€
Διανυκτέρευση παιδιού          3.00 €         4.50 €
Σκηνή          4.50 €         4.50 €
Τροχόσπιτο          5.00 €         5.50 € 
Aυτοκινούμενο             5.50 €          6.00 €
Αυτοκίνητο                3.50 €         3.50 €
Μοτοσικλέτα                2.50 €         2.50 €
Ενοικίαση Σκηνής  2 ατόμων          5.50 €          6.00 €
Διημέρευση ενηλίκου           3.00 €        3.00 €
Διημέρευση  παιδιού          1.50 €        1.50 €
Ηλεκτρικό ρεύμα           3.00 €        3.50 €


Προσφορές   
10-20 Ημέρες : 5% Εκπτωση  
21-30 Ημέρες : 8% Εκπτωση  
30+ Ημέρες : 10% Εκπτωση


Read More »
CAMPING DREPANOS: Ένα στολίδι στις ακτές του Ιονίου CAMPING DREPANOS: Ένα στολίδι στις ακτές του Ιονίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017 Rating: 5

ΗΠΕΙΡΟΣ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (1837 - 1917)

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣΟι Μποσνάκιδες της «είδησης» του 1837 είναι οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι.

Το πορτραίτο της κόρης του Μάρκου Μπότσαρη κοσμεί ακόμα την Πινακοθήκη των καλλονών στα ανάκτορα του Νύμφεμπουργκ, στο Μόναχο. Το διεπίστωσα και εγώ τα Χριστούγγενα του 1973, όταν επισκέφθηκα το Μόναχο.

Η ληστεία, κατά τον 19ο αιώνα, ήταν ενδημικό φαινόμενο στα Βαλκάνια. Στις δημοσιευόμενες «ειδήσεις» οι θηριώδεις ληστές, έχουν τα κατάλληλα παρωνύμια είτε από την σωματοδομή τους (Ντερέκας), είτε από την συμπεριφορά τους (Γομάρας) και προστατεύονται από τους Τουρκαλβανούς Τσάμηδες της Δυτικής Ηπείρου.

Η «είδηση» του 1875 αναφέρεται σε μία τόσο σφοδρή θύελλα, που έπληξε τον Τσαμαντά στη Δυτική Μουργκάνα, που διάφορα κτίσματα σαρώθηκαν από το πρόσωπο της γης. Το περιστατικό σώζεται και από την προφορική παράδοση, όπως το περιέγραψε ο ενενηκοντούτης ήδη αλλά πάντοτε ακμαίος και θαλερός Τσαμαντιώτης Γιάννης Γκανάς.

Η ΕΣΠΕΡΙΑ ήταν εβδομαδιαία ελληνική εφημερίδα η οποία εξεδίδετο στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια του Α’ Π.Π. βρήκα σ’ αυτήν πολλά κείμενα του διακεκριμένου δημοσιογράφου της εποχής, από το Βαβούρι της Μουργκάνας, Χρήστου Καίσαρη (1870-1951).

Αλλά ας παραθέσουμε επί λέξει τις σχετικές «ειδήσεις» του παρελθόντος.

Οι ειδήσεις:

Η ΦΗΜΗ, 26.4.1837 – Βεβαιούμεθα από οθωμανόν ελθόντα από τα Ιωάννινα, ότι Μποσνάκιδες εφόνευσαν τον εκ Πελοποννήσου Αλή Πασά πηγαίνοντα εις το τζαμί μίαν Παρασκευήν, και επροχώρησαν έπειτα μέχρι Καβάγιας.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 20.1.1875 – Αικατερίνη Ρόζα Καρατζά. Απεβίωσεν η σεβασμία αύτη γυνή, ης το όνομα συνδέεται μετά σελίδων εποχών άρτι μόλις παρελθουσών της νέας Ελλάδος, και διά της οικογενείας του ήρωος Μάρκου Μπότσαρη, θυγάτηρ ου ήτο, και διά του ονόματος του συζύγου αυτής Γεωργίου Καρατζά υποστρατήγου και διά της ιδίας προσωπικής της διαπρεπείας και της θέσεως, ην από της νεότητός της κατείχε μεταξύ των αρίστων κυριών της απελευθε- ρωθείσης Ελλάδος [...].

Η φήμη της μακαρίτιδος κατά τον βίον αυτής δεν περιωρίσθη εν Ελλάδι μόνον, αλλά δείγμα των τιμών, ας και η ξένη αυλή του Μονάχου απένειμεν εις την παρεπιδημήσασαν ποτέ εκεί Αικατερίνη Καρατζά, την κόρην του Μάρκου Μπότσαρη, κρέμεται εν τη αιθούση των αυτόθι ανακτόρων, τη περικλειούση την σειράν των ωραίων γυναικών, η εικών της εις μνήμην παντοτεινήν, αναρτηθείσα κατά την επιθυμίαν του βασιλέως τότε της Βαυαρίας Λουδοβίκου. Είδομεν την εικόνα ταύτην και απεθαυμάσαμεν αληθώς τας ελληνικάς χάριτας και την σεμνήν ωραιότητα, εις ην προσαρμόζεται τόσον τελείως η κομψή ελληνική της εποχής στολή. Ωνομάσθη δε και Ρόζα η μακαρίτις διά το πολύ και ανθηρόν της νεότητος της κάλλος [...].

ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 30.1.1875 – Ειδήσεις εξ Ιωαννίνων ...Τον Ντερέκαν εφόνευσε ουχί ο Μπεχασδρή αγάς, ως ελέχθη, αλλά δύο εξάδελφοι χωρικοί, εις των οποίων την οικίαν είχε καταφύγει εσπέραν τινά ο λήσταρχος ούτος μεθ’ ενός οπαδού του. Επυροβόλησαν δε κατ’ αυτού κοιμωμένου, [...] ομολογητέον εν τούτοις ότι εάν μη ελαμβάνοντο παρά του Μεχμέτ-Αλή Πασά, τα αυστηρά εκείνα μέτρα... δεν θα εβιάζοντο οι χωρικοί να φονεύσωσι τον φοβερόν Ντερέκαν.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 5.2.1875 – Εκ Φιλιατών γράφουσιν ότι μέρος τι του όρους πλησίον του χωρίου Τσιαμάντων (Τσαμαντά) αποσπασθέν ένεκα των αλλεπάλληλων θυελλών κατέρρευσε καταχώσαν εννέα μύλους, οκτώ ελαιοτριβεία, καθώς και πέριξ γιγαντιαίους πλατάνους και λοιπά δένδρα.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 7.4.1875 – Ειδήσεις εξ Ιωαννίνων... Αλλά δεν δυνάμεθα δυστυχώς να είπωμεν το αυτό και περί των δυτικών της Ηπείρου επαρχιών. Εκεί η ληστεία ουδόλως περιωρίσθη αντιπροσωπευομένη δε επαξίως παρά του διαβοήτου επί θρασύτητι και επιτηδειότητι Χατζή Γομάρα, συχνότατα διά νέων άθλων της προσπαθεί να μας ενθυμίζει, ότι, εάν εν τη μεθορίω γραμμή αδελφή αυτής έπεσε, δεν φοβείται να υποστή και αύτη την αυτήν τύχην τόσον ευκόλως, διότι ιθαγενής ούσα έχει ρίζες βαθείας εν τω τόπω, και περιθάλπεται ουχί υπό ποιμένων και χωρικών, αλλ’ υπό Μπέϊδων πανισχύρων και υπό χωρίων και επαρχιών ολοκλήρων. Ούτω ενώ, ο ακάματος Μεχμέτ Αλής Πασάς προ πολλού ετοιμάζεται ν’ απέλθη εκ καταδίωξιν του Χατζή-Γομάρα, ... ούτος προχθές εν τη μέση ημέρα εισήλθε μετά της συμμορίας του εις το παρά το Δέλβινον χωρίον και λαβών εκείθεν τρόφιμα και πολεμοφόδια, απήλθεν ανενόχλητος παραγγείλας εις τους χωρικούς να είπωσιν εις τον αντιστράτηγον, ότι όταν εξέλθη εις καταδίωξίν του θέλει τον εύρει εις το ορδί του. Ορδέ δε λέγων εννοεί, βεβαίως, ουχί τα όρη και τα δάση, αλλά τα υπόγεια των μπεϊλιτικών οικιών ένθα συνήθως ευρίσκει άσυλον.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 17.4.1875 – Αποβιώσας εκηδεύθη χθες, παρακολουθούσης της αρίστης μερίδος της κοινωνίας, ... ο δικηγόρος Αριστείδης Μπαλάνος, εξ Ιωαννίνων καταγόμενος [...].

ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 27.5.1875 – Είχε διαδοθή, ότι ο διαβόητος Χατζή Γομάρας εφονεύθη εις την Επαρχίαν Κωλονίας, αλλ’ ατυχώς η είδησις αύτη διεψεύσθη, διότι ο φονευθείς ήτο άλλος τις ασήμαντος ληστής εξ άλλης συμμορίας του δε Χατζή Γομάρα ούτε καν τα ίχνη ηδυνήθη μέχρι τούδε να εύρη ο Μεχμέτ Αλής Πασάς, [...].

ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 31.5.1875 – Και άλλη τελετή εγένετο εν Κωνσταντινουπόλει, η εκεί επέτειος της συστάσεως του Ηπειρωτικού Φι- λεκπαιδευτικού Συλλόγου εν η παρευρέθισαν πολλοί φιλόμουσοι και εκ των παρεπιδημούντων Ηπειρωτών πλείστοι. Ο Πρόεδρος κ. Καραπάνος ωμίλησεν ενθουσιωδώς περί των εργασιών του συλλόγου και η τελετή έληξε φαιδρά.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 27.5.1875 – Εκ τηλεγραφήματος του αντιστρατήγου Μεχμέτ Αλή Πασά προς τον Νομάρχην Φθιώτιδος εγνώσθη, ότι εν τη περιφερεία Αργυροκάστρου της Αλβανίας τα στρατιωτικά αποπάσματα κατέστρεψαν την ληστρικήν συμμορίαν του Τουρκαλβανού Χατζή-Γομάρα. [...]. Ούτως ηλευθερώθη η Ήπειρος από την ληστείαν.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 4.6.1875 – Το πτώμα του πνιγέντος μητροπολίτου Κορυτσάς αοιδίμου Δωροθέου Ευελπίδου ανευρέθη περί το χωρίον Δράγοβον 7 ή 8 ώρας απέχον της Πρεμετής [...].

ΗΛΙΟΣ, 12.11.1886. Ο εν Παρισίοις καθηγητής της νεοελληνικής κ. Αιμίλιος Λεγράν εξέδοτο την «Φυλλάδα του Αλή Πασά», ποίημα ανέκδοτον εις δημώδη γλώσσαν εν 648 στίχοις περιγράφον τα κατά την ανταρσίαν του βεζύρου Ιωαννίνων Αλή Πασά και τον θάνατον αυτού συντεθέν υπό Αλβανού μουσουλμάνου, ως και η έμμετρος ιστορία του Αλή Πασά, η «Αληπασιάς» του Χατζη Σεκρέτη, ην εξέδωκε προ ετών ο κ. Κ. Σάθας.

Η ΕΣΠΕΡΙΑ, 28.9.1917 – Κατά τηλεγραφικήν είδησιν το περασμένον Σάββατον ανεπετάσθη η ελληνική σημαία εις τα Ιωάννινα και υπεγράφη το πρωτόκολλον της ανακαταλήψεως της πόλεως υπό του Ελληνικού στρατού, αποχωρησάντων των Ιταλών. [...]

Η ΕΣΠΕΡΙΑ, 28.9.1917 – Ευχαρίστως θα γνωσθή εις τους απανταχού Έλληνας ότι κατωρθώθη οριστικώς η ίδρυσις έδρας της Νεο-ελληνικής γλώσσης και Ιστορίας εις το Πανεπιστήμιον του Λονδίνου (Κινγκς Κόλλετζ) [...]. Κατά το προσεχές σχολικόν έτος του Κινγκς Κόλλετζ... θα διορισθή καθηγητής διά τα προκαταρκτικά μαθήματα και ο κ. Χ. Καίσαρης διά την ανωτέραν τάξιν.

Η ΕΣΠΕΡΙΑ, 22.6.1917 – Μεταξύ των θυμάτων της τελευταίας εναντίον των φρουρίων του Λονδίνου επιδρομής Γερμανικών αεροπλάνων είναι και ο εκ Κερκύρας, Ηπειρώτης την καταγωγήν, Σπ. Δάσκας, πληγωθείς καιρίως και αποθανών εις το Νοσοκομείον, μετ’ ολίγας ώρας.

ΑΝΤΩΝΗΣ Ν. ΒΕΝΕΤΗΣ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΩΡΙΔΟΣ Read More »
ΗΠΕΙΡΟΣ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (1837 - 1917) ΗΠΕΙΡΟΣ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (1837 - 1917) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017 Rating: 5

Εξαιρετικό το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς για την Ήπειρο

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

 


 
Εξαιρετικό καταγράφεται το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς για την Ήπειρο και δη τις ακτές του Ιονίου όπου ήδη το ποσοστό αύξησης των προκρατήσεων ξεπερνά το 30%. 
Η αυξημένη ζήτηση καταγράφεται και σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες αυτό το διάστημα συμμετέχουν οι ΟΤΑ και οι κλαδικοί φορείς της Ηπείρου.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζονται νέες αεροπορικές συνδέσεις τόσο με τα Γιάννενα αλλά κυρίως με το αεροδρόμιο του Ακτίου πέρασε στην ιδιοκτησία της γερμανικής εταιρείας Fraport.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της τουριστικής αγοράς οι διεθνείς αφίξεις στο Άκτιο θα αγγίξουν εφέτος τις 300 χιλιάδες συνεχίζοντας την εκρηκτική άνοδο των τελευταίων ετών. 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΥΠΑ, οι διεθνείς αφίξεις πέρυσι ξεπέρασαν τις 230 χιλ έναντι 190 το 2015


 
Read More »
Εξαιρετικό το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς για την Ήπειρο Εξαιρετικό το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς για την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 236,9 γρ. κάνναβης

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017
Συνελήφθησαν, προχθές (18-04-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές το μεσημέρι στα Ιωάννινα τους δύο δράστες και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (0,6) γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, στο σπίτι του 30χρονου δράστη, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης-απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
  • δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (185,5) γραμμαρίων
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (50,8) γραμμαρίων
  • δύο ζυγαριές ακριβείας
  • ένας πλαστικός τρίφτης
  • ένα κινητό τηλέφωνο
  • το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 


 
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 236,9 γρ. κάνναβης Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 236,9 γρ. κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί με περίπου 1 κιλό κάνναβης

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017
Συνελήφθησαν, προχθές (18-04-2017) το απόγευμα στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Άρτας, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 29, 51 και 33 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράβασης της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, όπου βρέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης καθώς και μία σακούλα που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους (973) γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 33χρονης και του 29χρονου, στην πόλη της Άρτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
  • τριάντα έξι συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (925,34) γραμμαρίων, τις οποίες προόριζαν για διακίνηση
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά
Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 51χρονου δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε αδασμολόγητος καπνός, βάρους (158) γραμμαρίων.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 33χρονης, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 


 
Read More »
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί με περίπου 1 κιλό κάνναβης Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί με περίπου 1 κιλό κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017 Rating: 5

Ο ΟΛΗΓ για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Ηγουμενίτσα για υπηρεσιακούς λόγους, που αφορούσαν κυρίως την πρόοδο των εργασιών στο Λιμάνι, τις εξελίξεις στο θέμα απόδοσης της χερσαία ζώνη κ.λπ., είδαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις σχετικές με τα θέματα που ανακοινώθηκαν. 
Επ’ αυτών ως διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Πέραν κάθε αμφισβήτησης – προσπερνώντας δικαιολογίες από το παρελθόν – το «Βόρειο Τμήμα» της χερσαίας ζώνης ήταν «ορφανό» και εξ’ αυτού του γεγονότος, εγκαταλελειμμένο στην τύχη του.

Με αυτό δεδομένο, ο Ο.Λ.ΗΓ. δεν μπορούσε εκ του Νόμου να ξεκινήσει τη διαδικασία αποχαρακτηρισμού – η οποία δεν είχε γίνει κατά το παρελθόν – της χερσαίας ζώνης. Αυτό κατέστη δυνατό με την απόφαση του πρ. Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα με την οποία ανεκλήθη προηγούμενη υπουργική απόφαση ως μη σύννομή και επανήλθε το επίμαχο τμήμα στη δικαιοδοσία του Ο.Λ.ΗΓ.

Της υπ’ αριθμ. 1/2017 απόφασης του Διοικητικού Συμβούλιο του Ο.Λ.ΗΓ. προηγήθηκε:

Συνάντηση – συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Χρήστου Λαμπρίδη για τη διαδικασία παραχώρησης στο Δήμο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Ανδρέας Νταής και ως εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήριος Μήτσης.

Δημόσια δήλωση του τότε Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στη συνάντηση με τους Δημάρχους Πόλεων που έχουν Λιμάνια Εθνικού χαρακτήρα και των αντίστοιχων Προέδρων των Οργανισμών Λιμένων, με την οποία επιβεβαιώθηκε η πρόθεση και βούληση να παραχωρούνται στους οικείους Δήμους οι χώροι που δεν χρησιμοποιούνται για ανάγκες των Λιμένων, με οριστικό τρόπο. Στην ίδια συνάντηση, από τον τότε Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα, ετέθη και το θέμα παραχώρησης στους Δήμους του ποσοστού 2%-3% των εσόδων των Οργανισμών Λιμένων, που παραχωρείται μέχρι σήμερα στο κράτος. Σημειωτέον ότι οι Οργανισμοί Λιμένος συμμετέχουν στην εξόφληση του δημόσιου χρέους με αρκετά υψηλό ποσό ετησίως.

Τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Λιμένων κ. Λαμπρίδη, του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Λώλου και του Προέδρου του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Νταή, όπου μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες συζητήθηκαν οι τρόποι και οι διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν για την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Επελέγη η διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην Πάτρα, λύση οριστική που δεν επηρεάζεται ούτε αλλάζει ανάλογα με τις κατά καιρούς σχέσεις Δήμου – Οργανισμού Λιμένος.

Τέλος, με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Ναυτιλίας ο κ. Κουρουμπλής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 30/12/2016, με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Λώλου, του Προέδρου του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Νταή, του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Λιάγκου και του Γ.Γ. κ. Λαμπρίδη. Ετέθη από τον κ. Υπουργό επιτακτικά το θέμα να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αποχαρακτηρισμού των υπό παραχώρηση τμημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, εκπόνησε τα τοπογραφικά διαγράμματα και το Διοικητικό Συμβούλιο του, στη συνεδρίαση της 28/01/2017 αποφάσισε την οριστικοποίηση και την έγκριση της εισήγησης με τα συνημμένα τοπογραφικά.

Ακολούθως ο φάκελος με τα απαραίτητα έγγραφα και τις μελέτες εστάλη στο ΤΑΙΠΕΔ και αναμένεται η γενική συνέλευση των μετόχων του να αποφασίσει τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας όπως προβλέπεται από το Νόμο.

Παράλληλα, με την προσωρινή επιστροφή της χερσαίας ζώνης στη δικαιοδοσία μας, ο Οργανισμός Λιμένα προχώρησε σε μικρής έκτασης έργα στην υπό παραχώρηση περιοχή, ώστε αυτή να είναι έτοιμη προς χρήση, όταν δοθεί στην τοπική κοινωνία.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση, του Υπουργείου και της Κυβέρνησης η απόδοση των εκτάσεων αυτών στην Αυτοδιοίκηση. Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ήταν σαφείς, σε ότι αφορά το θέμα παραχώρησης των χώρων που δεν εξυπηρετούν σε λιμενικές δραστηριότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση στους πολίτες.

Έμπρακτα παραδείγματα οι χερσαίοι χώροι που αποδίδονται ή δρομολογείται η απόδοσή τους σταδιακά αλλά σταθερά στην Αυτοδιοίκηση:
Λιμένα Πάτρας
Πειραιά, Σαλαμίνας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος
Λιμένα Καβάλας
Λιμένα Ηγουμενίτσας

Από τα δεδομένα, δεν προκύπτει ότι υπήρχε κατά το παρελθόν από τις Κυβερνήσεις ανάλογη πολιτική θέση για παραχώρηση, αλλά και σήμερα δεν προκύπτει ανάλογη πολιτική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επ’ αυτού.

Είναι επίσης, σαφές ότι ο Οργανισμός γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις του με την τοπική κοινωνία, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται έμπρακτα μιας και σε όλη τη μέχρι σήμερα πορεία για το θέμα αυτό υπήρχε άψογη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θεωρούμε πως επιδίωξη όλων των παροικούντων εν Ηγουμενίτση, είναι η επίλυση του ζητήματος, σύννομα και η -με οριστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο- απόδοση των τμημάτων αυτών στην Αυτοδιοίκηση και στους πολίτες. 


 
Read More »
Ο ΟΛΗΓ για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας Ο ΟΛΗΓ για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017 Rating: 5

Διαγωνισμός 170.000 για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Δημόσιο Διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Νομικού Προσώπου ΠΑΚΠΠΟ.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 170.463,57€ συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α. (13% & 24%) και κριτήριο ανάθεσης είναι η χαμηλότερη τιμή και το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης. Προσφορές μπορούν να υποβληθούν για μία ή περισσότερες ομάδες για το σύνολο όμως των ειδών της κάθε ομάδας και κριτήριο κατακύρωσης, για τα είδη που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 3438/06, (ελαιόλαδα, οπωροκηπευτικά, κρέατα, πουλερικά (νωπά) και ψάρια (νωπά και κατεψυγμένα) το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της νόμιμα διαμορφούμενης μέσης τιμής πώλησης των αντίστοιχων ειδών, την ημέρα παράδοσης, όπως αυτή προκύπτει από το εκάστοτε εκδιδόμενο δελτίο πιστοποίησης τιμών από τις αρμόδιες υπηρεσίες Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. Για τα υπόλοιπα είδη τροφίμων (παντοπωλείου, αρτοποιείου και γαλακτοπωλείου) η ανάθεση θα γίνει σε προμηθευτή (ή προμηθευτές) που θα προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή στις τιμές της μελέτης και με την προϋπόθεση ότι τα προσφερόμενα από αυτόν τρόφιμα καλύπτουν τις τεχνικές προδιαγραφές της προμήθειας.

Η δαπάνη χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του κάθε φορέα και θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς 2017-2018 του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Ν.Π., ήτοι τον ΚΑ 20.6063.001 ‘'Λοιπές παροχές σε είδος'' με το ποσό των 21.254,62 ευρώ για το έτος 2017 και 10.796,25 ευρώ για το έτος 2018. Για το Νομικό Πρόσωπο Π.Α.Κ.Π.Π.Ο. τον Κ.Α 6481.00 "Προμήθεια τροφίμων για τους Παιδικούς- Δομές με το ποσό των 104.212,18 ευρώ, τον Κ.Α. 6481.01 «Προμήθεια τροφίμων για ΚΗΦΗ» με το ποσό των 21.212,89 ευρώ και τον Κ.Α 6063.01 "Προμήθεια γάλακτος για τις ανάγκες του βοηθητικού προσωπικού” με το ποσό των 12.987,65 ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Η Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ: 19-04-2017.
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 17-05-2017 και ώρα 15:00.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr)

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή συνεταιρισμοί της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με αντικείμενο δραστηριότητας την προμήθεια σχετικών με το αντικείμενο της παρούσας.

Η προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής, το ύψος της οποίας πρέπει να αντιστοιχεί σύμφωνα με το άρθρο 157 ν. 4281/2014, σε ποσοστό 2% επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης χωρίς το ΦΠΑ της κάθε ομάδας του Φορέα ειδών στην οποία θα συμμετάσχει ο διαγωνιζόμενος, και να έχει χρονική ισχύ τουλάχιστον 30 ημερών, μετά την λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς.

Αρμόδια Υπάλληλος για πληροφορίες: Ειρήνη Γρίβα, τηλ.:2665361213, fax: 2665029119, e-mail: igoumen2@otenet.gr.


Read More »
Διαγωνισμός 170.000 για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Ηγουμενίτσας Διαγωνισμός 170.000 για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017 Rating: 5

Αγρότισσα από την Πλακωτή Θεσπρωτίας διασώζει με βιβλία την παράδοση το λαϊκό πολιτισμό του τόπου της

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017Η Δήμητρα Αθανασίου-Μώκου, μια αγρότισσα από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, και με το τρίτο βιβλίο της "Στα Μονοπάτια της Παράδοσης", διαφυλάσσει ιστορίες, λαογραφικά δρώμενα και τραγούδια από τον τόπο της με αποκλειστικό σκοπό να τα παραδώσει στις νέες γενιές. 
Το απλά γραμμένο, αλλά πολύ ενδιαφέρον βιβλίο της κ. Αθανασίου-Μώκου, που αναδεικνύει κομμάτια του λαϊκού παραδοσιακού πολιτισμού, κρατάει ζωντανά πολλά γνήσια στοιχεία παραδοσιακού βίου. 
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται μια σειρά αλλαγών στην πολιτιστική φυσιογνωμία του τόπου μας. 
Έτσι, η αποτύπωση και μελέτη του παραδοσιακού υλικού, που παραδίδει η συγγραφέας, είναι δυνατόν να αποτελέσει αντιπροσωπευτικό δείγμα και για σύγκριση παραδοσιακών και νεωτεριστικών στοιχείων. 
Ακόμη να αποτελέσει γενικότερα τη μαγιά για την αναζήτηση του παραδοσιακού πολιτισμού, αλλά και των παραγόντων εκείνων που συντελούν στη διεύρυνσή του. 
Η συγγραφέας συγκέντρωσε πρωτογενές λαογραφικό υλικό, είτε από πληροφορίες, είτε από βιωματικές αναμνήσεις είτε καταγράφοντας όσα ακόμα παραδοσιακά στοιχεία επιβιώνουν στην καθημερινή ζωή.


 
Read More »
Αγρότισσα από την Πλακωτή Θεσπρωτίας διασώζει με βιβλία την παράδοση το λαϊκό πολιτισμό του τόπου της  Αγρότισσα από την Πλακωτή Θεσπρωτίας διασώζει με βιβλία την παράδοση το λαϊκό πολιτισμό του τόπου της Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017 Rating: 5

Συγχαρητήριο μήνυμα του Μάριου Κάτση προς τους μαθητές του Α΄ Δημοτικού Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, για την πρώτη θέση που κατέκτησαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό “F1 in Schools”, τον οποίο διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Εύχομαι ολόψυχα, να συνεχίσουν με την ίδια θέληση και επιμονή να αγωνίζονται και να πετυχαίνουν τους μικρούς και μεγάλους στόχους της μετέπειτα ζωής τους, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.


 
Read More »
Συγχαρητήριο μήνυμα του Μάριου Κάτση προς τους μαθητές του Α΄ Δημοτικού Ηγουμενίτσας Συγχαρητήριο μήνυμα του Μάριου Κάτση προς τους μαθητές του Α΄ Δημοτικού Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017 Rating: 5

Σελίδες