Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά, σήμερα στις 17.00 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά, σήμερα στις 17.00 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας


Σήμερα Σάββατο 19/11/22 στις 5μμ το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας υποδέχεται την συγγραφέα-εκπαιδευτικό Αναστασία Κουσοβιστα για ένα μοναδικό βιωματικό εργαστήρι για παιδιά και γονείς και σας προσκαλεί να ταξιδέψουμε προς στην αυτογνωσία και το καθε παιδί να ανακαλύψει τον "μοναδικό εαυτό" του.
Είναι μια ευκαιρία να περάσουμε ένα καταπληκτικό απόγευμα με τα "μοναδικά υπέροχα" παιδιά μας!
Read More »
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά, σήμερα στις 17.00 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά, σήμερα στις 17.00 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Αυτοκτονία 50χρονου στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022
Αυτοκτονία 50χρονου στην Ηγουμενίτσα


Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας άντρας 50 ετών, ο οποίος διέμενε στην Ηγουμενίτσα.
Τον άτυχο άντρα εντόπισε το πρωί του Σαββάτου απαγχονισμένο σε αποθήκη του, συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο και ειδοποίησε ασθενοφόρο. 
Ήταν όμως ήδη πολύ αργά για τον άτυχο 50χρονο, πατέρα τριών παιδιών.
Άγνωστοι οι λόγοι που οδήγησαν τον 50χρονο στο απονενοημένο διάβημα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.
Read More »
Αυτοκτονία 50χρονου στην Ηγουμενίτσα Αυτοκτονία 50χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φιλιατών Βαγγέλης Λιανός για το περιστατικό με τα κουτάβια

Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φιλιατών Βαγγέλης Λιανός για το περιστατικό με τα κουτάβια


Έλα μωρέ σιγά το πράμα, σιγά το έγκλημα που έκανε το παιδί και το τραβολογάν στις Αστυνομίες. 
Τι να κάνε κι ο καημένος ο Αντιδήμαρχος; Γέμισε ο τόπος σκυλιά. Να μας φάνε τα σκυλιά δηλαδή;
Αυτές είναι οι πρώτες τοποθετήσεις στελεχών και παρατρεχάμενων της δημοτικής αρχής. Τοποθετήσεις που φανερώνουν την υπερασπιστική τής, γραμμή για το θέμα. Προς την κοινή γνώμη φυσικά. Προς τους αδαείς τους αδιάφορους. Προς εκείνους που συμφωνούν πως ο θάνατος,πολλές φορές με αργό και βασανιστικό τρόπο, των αδέσποτων ζώων που με κάποιο τρόπο μας ενοχλούν, είναι η μόνη λύση του προβληματος
Οι εξυπνάδες αυτές βέβαια δε θα ειπωθούν Ενώπιον του εισαγγελέα. Εκείνος γνωρίζει τι λέει ο νόμος. Κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει ,αν δεν γνώριζει, κι ο αντιδήμαρχος .
Αλλά δε βαριέσαι. Το νόμο τον έχουμε γραμμένο στα παλιά μας τα παπούτσια. Έτσι κάνουν όλοι . Έτσι κάναν πάντα δηλαδή . Χωρίς γνώσεις, χωρίς όραμα, χωρίς όρεξη για δουλειά με σωστό και δίκαιο τρόπο, κάθε πικραμένος που εκλέγεται , στρώνετε σε μια γραφειαρα και παριστάνει τον δήμαρχο ή τον αντιδήμαρχο προσπαθοντας να δώσει λύσεις με ότι του κατεβάσει η κούτρα του.
Κάνεις δεν είπε να μας φάνε τα σκυλιά, κανείς δεν είπε να γεμίσει ο τόπος αδέσποτα. Ο νόμος όμως προβλέπει ακριβώς τι πρέπει να γίνει σε κάθε περίπτωση. Και ορίζει υπεύθυνο για την εφαρμογή του ,τον Δήμο. Αν δεν ξέρει τον νόμο ο Αντιδήμαρχος να διαβάσει. Αν δεν μπορεί να τον εφαρμόσει ας παραιτηθεί. Το συγκεκριμένο έγκλημα δεν είναι ούτε τυχαίο γεγονός, ούτε μεμονωμένο περιστατικό ούτε προσωπική πρωτοβουλία . Είναι η λογική της δημοτικής αρχής και ίσως είναι η επιτομή της φιλοσοφίας της για όλα όσα πρέπει να διαχειριστεί κρατώντας το τιμόνι του Δήμου. Λογική, που δεν απέχει πολύ από τη σφαίρα του παραλόγου. Η λογική του βλέποντας και κάνοντας, η λογική που επιβάλει , "το ότι δεν λύνεται , κόβεται".
Λογική που καμιά φορά οδηγεί σε συλλήψεις.

Ευάγγελος Λιανός
Δημοτικό Σύμβουλος
Δήμου Φιλιατών
Read More »
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φιλιατών Βαγγέλης Λιανός για το περιστατικό με τα κουτάβια Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φιλιατών Βαγγέλης Λιανός για το περιστατικό με τα κουτάβια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Εκλογές στο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Θεσπρωτίας "ΣΤΟΡΓΗ"

Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022
Εκλογές στο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Θεσπρωτίας "ΣΤΟΡΓΗ"


Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία νόμου Θεσπρωτίας "ΣΤΟΡΓΗ" σύμφωνα με το καταστατικό προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη επταμελούς Διοικητικού συμβουλίου, της εξελεγκτικής επιτροπής καθώς και των εκπροσώπων του Σωματείου στα κοινωνικά όργανα ΠΟΜΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΑΜΕΑ και ΕΣΑΜΕΑ.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στης 4 Δεκεμβρίου και ώρα από της 10πμ έως 13μμ στα γραφεία του συλλόγου που στεγάζονται στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ στο Λαδοχώρι.
Read More »
Εκλογές στο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Θεσπρωτίας "ΣΤΟΡΓΗ" Εκλογές στο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Θεσπρωτίας "ΣΤΟΡΓΗ" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Ζίου Ζίτσου ο Θεσπρωτός Συμεών Γιοβάνης

Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022
Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Ζίου Ζίτσου ο Θεσπρωτός Συμεών Γιοβάνης


Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Ζίου Ζίτσου σε δυο αγωνιστικά συστήματα αναδείχθηκε ο Υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ και επικεφαλής των σχολών 360ο ΓΙΟΒΑΝΗΣ Συμεών, με καταγωγή τη Φανερωμένη Φιλιατών.

Από 28/10 έως και 09/11/2022 διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου στο ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ, στο οποίο η Ελλάδα ανέβηκε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης στον κόσμο.

Εκεί ο Συμεών έδωσε τον καλύτερο του εαυτό φέρνοντας ένα Χρυσό και ένα Χάλκινο μετάλλιο, η πρώτη και μεγαλύτερη διάκριση στο JU JITSU στην κατηγορία Masters σε Παγκόσμιο Επίπεδο για την χώρα μας, δίνοντας παράδειγμα προς τους αθλητές του για το ευ αγωνίζεσθε και πως δεν έχει τόσο ιδιαίτερη σημασία η νίκη η η ήττα αλλά η συμμετοχή.

Συγκεκριμένα :
1η ΘΕΣΗ FIGHTING JU JITSU ( Πλήρης μάχη )
3η ΘΕΣΗ ΝΕ WAZA JU JITSU ( Μάχη Εδάφους )

Με πληροφορίες από fightsports.grRead More »
Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Ζίου Ζίτσου ο Θεσπρωτός Συμεών Γιοβάνης Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Ζίου Ζίτσου ο Θεσπρωτός Συμεών Γιοβάνης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Κάτσης: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό και οι ευθύνες Μητσοτάκη απαράγραπτες

Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022
Κάτσης: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό και οι ευθύνες Μητσοτάκη απαράγραπτες


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel βρέθηκε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, όπου και τοποθετήθηκε για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Πριν από αυτό, αναφερόμενος στην επέτειο του Πολυτεχνείου και στη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σχολίασε ότι αυτή είχε έντονα αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά, καθώς το τρίπτυχο ψωμί, παιδεία, ελευθερία, είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Το ψωμί είναι απλησίαστο, η νέα γενιά αποκλείεται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση για να κατευθυνθεί στα ιδιωτικά ιδρύματα, ενώ η ελευθερία πλήττεται από το predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις.
Ως προς το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ξεκίνησε λέγοντας ότι το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι υπάρχει το Predator στην Ελλάδα, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, αλλά το λειτουργούν κάποιοι ιδιώτες που δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Η ομάδα κυβερνοασφάλειας της Google τον Μάϊο του 2022 όμως, επισήμανε προς τους χρήστες της ότι υπάρχουν αγορές του predator από κυβερνήσεις ή κυβερνητικούς φορείς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το όνομα της Ελλάδας. Επίσης ο ίδιος ο Ταλ Ντίλιαν, ο Mr. Predator, σε συνέντευξη του στο Forbes τον Αύγουστο του 2019, αναφέρει ως πελάτες του κυβερνήσεις και όχι ιδιώτες. «Το Predator είναι ένα υπερόπλο, δεν μπορεί ένας ιδιώτης να έχει πρόσβαση στην αγορά ενός υπερόπλου. Δηλαδή δεν μπορεί ένας ζάμπλουτος επιχειρηματίας να αγοράσει ένα F-16 επειδή έχει τα λεφτά να το αγοράσει» σχολίασε δεικτικά ο Μ. Κάτσης.
Σε ότι αφορά τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ο βουλευτής τόνισε ότι πέρα από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών η οποία μπορεί να βοηθήσει ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια, υπάρχει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπου έχει τη δυνατότητα να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να ελέγξει την εταιρεία INTELEXA, από τη στιγμή που με τη δράση της παραβιάζει τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR). Άρα η εν λόγω Αρχή, έχει από το Σύνταγμα την αρμοδιότητα να ελέγξει την εταιρεία, και εφόσον στοιχειοθετείται να της επιβάλει ένα βαρύτατο πρόστιμο που θα την κάνει ακόμα και να αποχωρήσει από τη χώρα.
Η κυβέρνηση αντί να προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επικαλείται την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Μία επιτροπή δηλαδή που δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ως θεσμικό αντίβαρο, αλλά φτιάχτηκε από τη σημερινή κυβέρνηση με το νόμο του επιτελικού κράτους. Επικεφαλής της ορίστηκε με φωτογραφικά κριτήρια ο κ. Μπίνης, ο οποίος ήταν συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη όταν αυτός ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όταν λοιπόν ζητήθηκε από τον κ. Μπίνη να προχωρήσει στον έλεγχο της υπόθεσης και στην αξιολόγηση των στοιχείων, αυτός παραιτήθηκε.
Κλείνοντας ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέφερε ότι δύο μέρες πριν γίνει η καταγγελία Ανδρουλάκη για την παράνομη παρακολούθηση του, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε νομοσχέδιο που είχε φέρει για την τεχνητή νοημοσύνη, είχε εξαιρέσει από τις ασφαλιστικές δικλίδες για τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την ΕΥΠ, με την αιτιολογία ότι προχωρούν και σε απόρρητες συμβάσεις. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αυτές οι απόρρητες συμβάσεις να περνούν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, όπου συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, διασφαλίζοντας έτσι και την δημοκρατική νομιμοποίηση αλλά και τον απόρρητο χαρακτήρα τους, η κυβέρνηση απάντησε βάζοντας στο ρόλο του ελεγκτή την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. «Πολλές συμπτώσεις μαζεύονται. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη είναι απαράγραπτες» τόνισε ο Μάριος Κάτσης κλείνοντας.

Read More »
Κάτσης: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό και οι ευθύνες Μητσοτάκη απαράγραπτες Κάτσης: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό και οι ευθύνες Μητσοτάκη απαράγραπτες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Ημερίδα από την ΑΕΝΣ για τη "Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολικές & εξωσχολικές δραστηριότητες"

Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022
Ημερίδα από την ΑΕΝΣ για τη "Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολικές & εξωσχολικές δραστηριότητες"


"Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολικές & εξωσχολικές δραστηριότητες"
Οι ακαδημίες της ΑΕΝΣ διοργανώνουν ημερίδα για το πιο επίκαιρο και σοβαρό θέμα που μαστίζει την σημερινή κοινωνία!!
Μας αφορά όλους!!

*Με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας
Read More »
Ημερίδα από την ΑΕΝΣ για τη "Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολικές & εξωσχολικές δραστηριότητες" Ημερίδα από την ΑΕΝΣ για τη "Σεξουαλική παρενόχληση σε σχολικές & εξωσχολικές δραστηριότητες" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Σελίδες