https://picasion.com/
https://picasion.com/

Υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς (+ΦΩΤΟ) Σε λίμνη μετατράπηκε ο κάμπος Βρυσέλλας

Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015
Υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς (+ΦΩΤΟ)
Σε λίμνη μετατράπηκε ο κάμπος Βρυσέλλας


Η βροχή των τελευταίων ωρών, είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει για μια ακόμη φορά ο ποταμός Καλαμάς σε πολλά σημεία!!!
 
Σε λίμνη μετατράπηκε ο κάμπος των Φιλιατών!!!
 
 
 
Καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε όλες τις παραποτάμιες περιοχές της Θεσπρωτίας έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα όλοι οι αγρότες της περιοχής να έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης!
 
 
Η κυκλοφορία στο δρόμο προς τους Φιλιάτες έχει διακοπεί στην περιοχή της Βρυσέλα,μιας και ο δρόμος στο σημείο έχει μετατραπεί σε ποτάμι.
Read More »
Υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς (+ΦΩΤΟ) Σε λίμνη μετατράπηκε ο κάμπος Βρυσέλλας Υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς (+ΦΩΤΟ) Σε λίμνη μετατράπηκε ο κάμπος Βρυσέλλας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015 Rating: 5

Πλημμύρισε ο ποταμός Αχέροντας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015
Πλημμύρισε ο ποταμός Αχέροντας (+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Μπροστά στο εθυμοτυπικό πλέον φαινόμενο του πλημμυρισμένου Αχέροντα, βρέθηκαν το Σάββατο οι κάτοικοι της Γλυκής. Οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα το ποτάμι να φουσκώσει και γρήγορα να ξεχειλίσει, παρασύροντας τα τεχνικά φράγματα που είχαν τοποθετηθεί και προκαλώντας ζημιές σε αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες.

Στο σημείο βρέθηκαν σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου καθώς και η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη και ο Αντιδήμαρχος Στάυρος Κωσταράς. Το νερό υποχώρησε προς το παρόν, ωστόσο η πολιτική προστασία είναι σε επιφυλακή καθώς οι βροχοπτώσεις αναμένονται να συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Οι έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την μη διάνοιξη της κοίτης σε ορισμένα επικίνδυνα σημεία, είναι οι κυρίες αιτίες για την υπερχείλιση του ποταμού. Σε δηλώσεις στην κάμερα της paramythia-online.gr o αντιδήμαρχος Σουλίου Σταύρος Κωστάράς, τονίζει πως απαιτούνται συντονισμένες κινήσεις της περιφερείας Ηπείρου και των Δήμων Σουλιου και Πάργας, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η συχνή υπερχείλιση του Αχέροντα.

Δείτε στο βίντεο
της paramythia-online.gr που ακολουθεί, χαρακτηριστικές εικόνες καθώς και τις δηλώσεις του Σταύρου Κωσταρά και κάτοικου της περιοχής.


Read More »
Πλημμύρισε ο ποταμός Αχέροντας (+ΒΙΝΤΕΟ) Πλημμύρισε ο ποταμός Αχέροντας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ανατράπηκαν δύο νταλίκες στο οχηματαγωγό πλοίο super fast II,λόγω λόγω θαλασσοταραχής (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ανατράπηκαν δύο νταλίκες στο οχηματαγωγό πλοίο super fast II,λόγω λόγω θαλασσοταραχής (+ΦΩΤΟ)


Καθυστερεί ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου super fast II από την Ηγουμενίτσα για Μπάρι Ιταλίας, καθώς όταν το πλοίο έφθασε στο λιμάνι προερχόμενο από Πάτρα, προκειμένου να παραλάβει 341 επιβάτες, διαπιστώθηκε από το πλήρωμα, ότι είχαν μετακινηθεί κάποιοι τράκτορες και ένα επικαθήμενο, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Δόθηκε εντολή να αποβιβαστούν τα φορτηγά από το πλοίο, προκειμένου να διαπιστωθεί από τον ...
παρακολουθούντα νηογνώμονα ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια ζημιά και στη συνέχεια το super fast II, θα αναχωρήσει για τον προορισμό του.

Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ανατράπηκαν δύο νταλίκες στο οχηματαγωγό πλοίο super fast II,λόγω λόγω θαλασσοταραχής (+ΦΩΤΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ανατράπηκαν δύο νταλίκες στο οχηματαγωγό πλοίο super fast II,λόγω λόγω θαλασσοταραχής (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015 Rating: 5

Την ανάκληση της εκποίησης του ακινήτου του Ειρηνοδικείου από το ΤΑΙΠΕΔ ζητάει από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Δήμαρχος Σουλίου

Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015
Την ανάκληση της εκποίησης του ακινήτου του Ειρηνοδικείου από το ΤΑΙΠΕΔ ζητάει από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Δήμαρχος Σουλίου

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου απέστειλε έγγραφο σχετικά με την εκποίηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου στους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς επίσης και στους νεοεκλεγέντες βουλευτές Θεσπρωτίας κ. Κάτση και κ. Γιόγιακα. 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας, ως υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι από τους πρώτους θεσμούς που βάλλονται καθημερινά από την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι τα σοβαρότατα θέματα του τομέα που καλείστε να υπηρετήσετε τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτες σας θα αντιμετωπιστούν με την δέουσα προσοχή και τον σωστό και έγκαιρο χειρισμό από μέρους σας.


Ως Δήμαρχος του Δήμου Σουλίου πήρα την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας πιστεύοντας ότι θα διαθέσετε από τον πολύτιμο χρόνο σας για ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό για το Δήμο Σουλίου και τους Δημότες του, αυτό της αξιοποίησης του ακινήτου ιδιοκτησίας, από το 2013, του ΤΑΙΠΕΔ, ενός οικοπέδου με κτίσμα στο κέντρο της πόλης της Παραμυθιάς του Νομού Θεσπρωτίας.

Η Δημοτική Αρχή μη μπορώντας να σταματήσει - καθυστερήσει την πώληση του εν λόγω κτιρίου από το ΤΑΙΠΕΔ, πήρε την απόφαση μέσα από το συλλογικό όργανο που διαθέτει, το Δημοτικό Συμβούλιο, να συμμετάσχει στην διαδικασία δημοπράτησης ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο να μην περιέλθει σε ιδιώτη, αλλά και ούτε να μείνει αναξιοποίητο.

Προς ενημέρωση σας, σας αναφέρουμε ότι μέχρι το 2012 το κτίριο αυτό λειτουργούσε στην πόλη της Παραμυθιάς, ως Ειρηνοδικείο. Μάλιστα για την ανέγερση του συγκεκριμένου κτιρίου είχαν ιδιαίτερα συμβάλει λόγιοι και ευεργέτες της πόλης όπως ο αείμνηστος Βασίλειος Κραψίτης. Η πόλη της Παραμυθιάς και έδρα του Δήμου Σουλίου, επλήγη με το κλείσιμο σημαντικών δημοσίων υπηρεσιών όπως της Εφορίας, ΙΚΑ και Ειρηνοδικείου.

Παρά τις έντονες προσπάθειες τόσο του Δήμου όσο και όλων των φορέων της περιοχής με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών , δεν κατέστη δυνατό να αποτραπεί το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου της Παραμυθιάς.

Παρά ταύτα ο Δήμος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έγγραφα προκειμένου το εν λόγο κτίριο να παραχωρηθεί στο Δήμο Σουλίου για την αξιοποίηση του για στέγαση σχολικών μονάδων του. Δυστυχώς ούτε αυτό κατέστη εφικτό.

Το κτίριο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική και ιστορική αξία για την πόλη. Η Δημοτική Αρχή Σουλίου επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο ακίνητο για τη στέγαση δύο Νηπιαγωγείων, καθώς στο κέντρο της πόλης δεν υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα - κτίρια και είναι έντονο το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς. Επιπλέον, το συγκεκριμένο κτίριο γειτνιάζει με την αναβαθμισμένη και πλήρως εξοπλισμένη κεντρική παιδική χαρά της πόλης, γεγονός που θα διευκόλυνε τις σχολικές δραστηριότητες των νηπίων.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω ο Δήμος αποφάσισε να συμμετάσχει στην διαγωνιστική διαδικασία και έπειτα από μια σειρά ενεργειών - εγγράφων, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο υπάρχει μοναδικός πλειοδότης (Δήμος Σουλίου) με το ποσό των 210.000,00 ευρώ.

Κύριε υπουργέ, προεκλογικά οι θέσεις σας ήταν ξεκάθαρες, με ρητές αναφορές στην “κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και επανεξέταση των αποκρατικοποιήσεων που έχουν προχωρήσει, με στόχο σημαντικής αξίας ακίνητα και κρίσιμες υπηρεσίες (που σχετίζονται με κοινωνικά αγαθά) να περιέλθουν ξανά υπό δημόσιο έλεγχο”.

Ο Δήμος μας με πολύ κόπο έχει εξασφαλίσει το ποσό που χρειάζεται για την αγορά του ακινήτου, σε μία ομολογουμένως δύσκολη περίοδο περικοπής δημοτικών εσόδων, ενώ ουσιαστικά εξαναγκάζεται στην αγορά του, προκειμένου το ακίνητο αυτό να μην περιέλθει σε τρίτο ή παραμείνει αναξιοποίητο.

Επειδή οι χρόνοι είναι ασφυκτικοί και για εμάς η ορθολογική διαχείριση του δημόσιου χρήματος είναι αρχή, παρακαλούμε όπως άμεσα προβείτε στην ΑΝΑΚΛΗΣΗ - ΑΚΥΡΩΣΗ της εκποίησης του ακινήτου από το ΤΑ1ΠΕΔ πριν ο Δήμος βρεθεί στη δυσάρεστη θέση της υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας. Με τον τρόπο αυτό, αναμφίβολα θα συμβάλλετε και εσείς στο να παραμείνει σε δημόσια χρήση ένα κτίριο με ιδιαίτερα σημαντική αξία για τον τόπο, να δοθεί λύση σε ένα μείζον τοπικό πρόβλημα, αυτό της σχολικής στέγης και να είστε σίγουρος ότι τα χρήματα που θα έδινε ο Δήμος για να αγοράσει το συγκεκριμένο ακίνητο θα τα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των δημοτών.

Σας εύχομαι λοιπόν, καλή δύναμη και υγεία προκειμένου να ανταποκριθείτε με την συνέπεια και την υπευθυνότητα που σας διακρίνει στην άσκηση των υπουργικών σας καθηκόντων.

Με την πεποίθηση θετικής εκ μέρους σας ανταπόκρισης, παραμένουμε στη διάθεσή σας.
Read More »
Την ανάκληση της εκποίησης του ακινήτου του Ειρηνοδικείου από το ΤΑΙΠΕΔ ζητάει από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Δήμαρχος Σουλίου Την ανάκληση της εκποίησης του ακινήτου του Ειρηνοδικείου από το ΤΑΙΠΕΔ ζητάει από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Δήμαρχος Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 90,5 γραμμάρια ηρωίνης, 158,3 γραμμάρια μεθαδόνης και μία ζυγαριά

Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 90,5 γραμμάρια ηρωίνης, 158,3 γραμμάρια μεθαδόνης και μία ζυγαριάΣυνελήφθησαν χθες (30.01.2015) το απόγευμα, στην Καστρίτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε χθες (30.01.2015) το απόγευμα στην Καστρίτσα Ιωαννίνων συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες κατά το χρόνο που είχαν μεταβεί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε συγκεκριμένο υπαίθριο χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν για να αποκρύπτουν ναρκωτικές ουσίες (καβάτζα).

Στο συγκεκριμένο σημείο πραγματοποιήθηκε έρευνα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· (90,5) γραμμάρια ηρωίνης

· (158,3) γραμμάρια μεθαδόνης

· μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 90,5 γραμμάρια ηρωίνης, 158,3 γραμμάρια μεθαδόνης και μία ζυγαριά Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με 90,5 γραμμάρια ηρωίνης, 158,3 γραμμάρια μεθαδόνης και μία ζυγαριά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 29χρονου για οφειλές προς το Δημόσιο 191.200€

Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015
Σύλληψη 29χρονου για οφειλές προς το Δημόσιο 191.200€Συνελήφθη χθες (30-01-2015) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 29χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (191.200,13) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Σύλληψη 29χρονου για οφειλές προς το Δημόσιο 191.200€ Σύλληψη 29χρονου για οφειλές προς το Δημόσιο 191.200€ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015 Rating: 5

Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών

Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015
Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών
 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν  στην περιοχή μας και για φέτος οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ), ένα πρόγραμμα της Διεθνούς Οργάνωσης Υγροτόπων (Wetlands International) που υλοποιείται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες παγκοσμίως κατά το 2ο και το 3ο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου εκάστου έτους. Σε εθνικό επίπεδο το πρόγραμμα συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) στο οποίο συμμετέχουν εθελοντές ορνιθοπαρατηρητές από όλη την Ελλάδα. Οι συστηματικές καταμετρήσεις ξεκίνησαν ήδη από το 1968 αποτελώντας έτσι σήμερα το πιο μακρόχρονο πρόγραμμα παρακολούθησης πανίδας στη χώρα μας
Η μακροχρόνια παρακολούθηση των πληθυσμιακών τάσεων της υδρόβιας και παρυδάτιας ορνιθοπανίδας σε ηπειρωτική κλίμακα παρέχει ζωτικής σημασίας πληροφορίες που υποστηρίζουν τη διατήρηση των υδρόβιων πτηνών και των ενδιαιτημάτων τους, καθώς τα ανωτέρω είδη είναι γνωστά ως δείκτες ποιότητας των υγροτόπων, ενώ μέσω αυτών των πληροφοριών μπορούν να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τις τυχόν επιπτώσεις του.
Συγκεκριμένα για τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά οι ΜΕΚΥΠ έλαβαν χώρα στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2015, με τη συμμετοχή του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης  και σε συνεργασία μελών της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.
Το προσωπικό του Φορέα  κατέγραψε είδη όπως: κιρκίρια, χουλιαρόπαπιες, πρασινοκέφαλες πάπιες, καλαμόκιρκοι, λευκοτσικνιάδες, αργυροτσικνιάδες, σταχτοτσικνιάδες, κορμοράνοι, νανοβουτηχτάρια, σκούφοβουτηχτάρια, αλκυόνες, καπακλίδες, σφυριχτάρια, γκισάρια, βαλτόπαπιες, κύκνοι, φαλαρίδες, νερόκοτες, γερακίνες, καστανοκέφαλοι γλάροι και ασημόγλαροι.
Για άλλη μια φορά μέσα από τις καταμετρήσεις αυτές διαπιστώσαμε τον τεράστιο πλούτο της ορνιθοπανίδας, και γενικότερα της μεγάλης βιοποικιλότητας στις περιοχές ευθύνης (NATURA 2000) του Φορέα Διαχείρισης, και αυτό μας καθιστά όλους υπεύθυνους για την διατήρηση και την παράδοση του πλούτου αυτού στις επόμενες γενιές.Read More »
Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015 Rating: 5

Πυκνή χιονόπτωση αυτή την ώρα στο Μέτσοβο (LIVE VIDEO)

Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015
Πυκνή χιονόπτωση αυτή την ώρα στο Μέτσοβο (LIVE VIDEO)

Εικόνες από το ξενοδοχείο Κάσσαρος και το metar.gr
Read More »
Πυκνή χιονόπτωση αυτή την ώρα στο Μέτσοβο (LIVE VIDEO) Πυκνή χιονόπτωση αυτή την ώρα στο Μέτσοβο (LIVE VIDEO) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015 Rating: 5