Πάνω από 30.000 τα νέα κρούσματα και σήμερα στην Ελλάδα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022
Πάνω από 30.000 τα νέα κρούσματα και σήμερα στην Ελλάδα


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 33.716 , εκ των οποίων 76 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.185 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 639 (58.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 542 (84.82%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 97 (15.18%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.Read More »
Πάνω από 30.000 τα νέα κρούσματα και σήμερα στην Ελλάδα Πάνω από 30.000 τα νέα κρούσματα και σήμερα στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Πάνω από 100 τα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 942 νέα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022
Πάνω από 100 τα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 942 νέα  στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 179
ΠΕ Θεσπρωτίας 126
ΠΕ Ιωαννίνων 494
ΠΕ Πρέβεζας 143

Read More »
Πάνω από 100 τα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 942 νέα στην Ήπειρο Πάνω από 100 τα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 942 νέα  στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Δύο προσλήψεις στο Δήμο Φιλιατών

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022
Δύο προσλήψεις στο Δήμο Φιλιατών


Ο Δήμος Φιλιατών ανακοινώνει την πρόσληψη δύο (2) ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών της Υπηρεσίας Πρασίνου:

1. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΥΟ (2) ΑΤΟΜΑ
Δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα για τους εργάτες /τριες πρασίνου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 παρ.1 τελευταίο εδάφιο περι. στ ́ του Ν.4765/2021.

Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1.Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών. 2.Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν. 3.Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού κώδικα (δηλ. να μην έχουν καταδικαστεί ή να μην είναι υπόδικοι για εγκληματική δράση ή να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα).

Β.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν με την αίτησή τους: 
1.Φωτοαντίγραφο των δυο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας. 
2.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνει ο υποψήφιος αν έχει εργαστεί το τελευταίο δωδεκάμηνο στο δημόσιο, σε ποιο φορέα και το χρονικό διάστημα της απασχόλησης του στο φορέα αυτόν. 
3. Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους των ΟΤΑ. 
4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης. 
5.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αποκλειστικά και ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη Δ/νση: Δήμος Φιλιατών-Γραφείο προσωπικού –Ελευθερίου Βενιζέλου 8 Τ.Κ. 46300 Φιλιάτες, όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση δικαιολογητικά το αργότερο έως την 13 Ιανουαρίου 2022. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι οκτώ (8) ημέρες και συγκεκριμένα από 06/01/2022 έως και 13/01/2022. Τηλέφωνα επικοινωνίας για διευκρινήσεις 2664360164 ,2664360100.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΠΑΣ
Read More »
Δύο προσλήψεις στο Δήμο Φιλιατών Δύο προσλήψεις στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (05-01-2022) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (38) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(27) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-17- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(11) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:
· (10) πρόστιμα των -300- ευρώ σε πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-8- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

· Πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Θεσπρωτία: Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα Θεοφάνια

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα ΘεοφάνιαΗ λαμπρή εορτή των Θεοφανίων, πηγή του ανέσπερου Φωτός της Χριστιανοσύνης, μας καλεί να στοχαστούμε και να φωτιστούμε με όσα κάνουν τη ζωή μας πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική και πιο αισιόδοξη. Εύχομαι η Θεία Φώτιση να επικρατήσει και να λάμψει η ζωή μας από το φως της αγάπης και της συμπόνιας προς το συνάνθρωπο.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και φώτιση σε όλες και όλους και με την εγκάρδια ευχή του χρόνου όλοι μαζί υγιείς να τιμήσουμε τα Θεοφάνια!

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα Θεοφάνια Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για τα Θεοφάνια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Που και πότε θα γίνονται στην Ηγουμενίτσα δωρεάν rapid test τον Ιανουάριο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022
Που και πότε θα γίνονται στην Ηγουμενίτσα δωρεάν rapid test τον Ιανουάριο


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Ιανουάριο, διαμορφώνεται ως εξής:
  1. Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά έως και Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, 09:00 – 17:00
  2. Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Ιανουαρίου, 10:00 – 14:00
  3. Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Πέμπτη του Ιανουαρίου, 10:00 – 14:00
  4. Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Ιανουαρίου, 10:00 – 14:00
Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό.
Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Read More »
Που και πότε θα γίνονται στην Ηγουμενίτσα δωρεάν rapid test τον Ιανουάριο Που και πότε θα γίνονται στην Ηγουμενίτσα δωρεάν rapid test τον Ιανουάριο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Πως παίρνει άδεια ασθενείας εργαζόμενος λόγω Covid

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022
Πως παίρνει άδεια ασθενείας εργαζόμενος λόγω Covid


Για να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία από την εργασία λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αρκεί η βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Ειδικότερα σύμφωνα με το πρωτόκολλο που αποτυπώνεται στη νέα κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) όλοι οι εργαζόμενοι, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε είναι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να πάρουν πενθήμερα άδεια από την εργασία τους έχοντας διαγνωσθεί θετικοί με ένα απλό rapid test το οποίο θα αναρτηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα gov.gr από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγνωστικά κέντρα.

Δεν απαιτείται δηλαδή η διενέργεια μοριακού τεστ για την χορήγηση της άδειας ασθενείας.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να αποδέχονται το rapid test για τη χορήγηση της άδειας

Το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ενημερώνεται διαλειτουργικά για το θετικό διαγνωστικό τεστ του εργαζόμενου.

Ωστόσο ο ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι για να πληρωθεί η αναρρωτική άδεια ασφαλισμένων που νοσούν με κορωνοϊό μετά από επιβεβαιωμένο θετικό τεστ απαιτείται και ιατρική γνωμάτευση.

Για τη λήψη της, οι εργαζόμενοι πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά, είτε με το υγειονομικό όργανο που τους χορήγησε τη βεβαίωση του θετικού τεστ, είτε με τον ιατρό τους (συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ή μη, σχετικής ειδικότητας), να ενημερώνουν για το τεστ και να ζητούν ιατρική γνωμάτευση, προκειμένου να τους χορηγεί αναρρωτική άδεια από την ημερομηνία του τεστ.

Προσοχή αν ο ασφαλισμένος δε νοσεί αλλά τεθεί σε καραντίνα λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο λαμβάνει ιατρική γνωμάτευση, η οποία δεν αποτελεί άδεια ασθένειας, αλλά μέτρο για την αποφυγή διασποράς του covid-19.

Σ΄αυτήν την περίπτωση σύμφωνα με ειδικούς μπορεί να ενεργοποιηθεί το μέτρο που είχε αποφασιστεί κατά την πρώτη καραντίνα και προβλέπει χορήγηση άδειας 7 ή 14 ημερών μετ’ αποδοχών και αναπλήρωσης κατά 50% με 1 ώρα επιπλέον δουλειάς πέραν του ημερήσιου συμβατικού ωραρίου, μετά τη λήξη της καραντίνας, χωρίς επιπλέον αμοιβή.

Επίσης αν ο εργαζόμενος ανήκει σε ευπαθή ομάδα του πληθυσμού ο εργοδότης υποχρεούται να θέσει σε τηλεργασία εργαζόμενο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Αν δεν είναι εφικτή η τηλεργασία ακολουθεί η λύση δουλειάς back-office. Εφόσον κι αυτό δεν είναι εφικτό, η τρίτη λύση είναι η αναστολή της σύμβασης.

Οι άμεσα ασφαλισμένοι που εργάζονται, δικαιούνται επίδομα ασθενείας εφόσον διαπιστωθεί προσωρινή ανικανότητα για εργασία (πλέον των 3 ημερών) από τον θεράποντα γιατρό των δημοσίων ιατρικών δομών και συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ. Ο γιατρός μπορεί να βεβαιώσει ανικανότητα για εργασία μέχρι δεκαπέντε [15] ημέρες συνολικά, μέσα σε χρονική περίοδο ενός ημερολογιακού έτους είτε συνεχόμενη είτε διακεκομμένη .

Σε περίπτωση παράτασης της ανικανότητας ή εμφάνισης νέας πάθησης, μετά την συμπλήρωση των 15 ημερών, η ανικανότητα βεβαιώνεται πάντοτε με γνωμάτευση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής.

Για να κατατεθούν άδειες στο Τμήμα Παροχών Ασθένειας, οι εργαζόμενοι πρέπει πρώτα να υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στην κεντρική σελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στο πλαίσιο «Μένουμε ασφαλείς και χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες». Το Τμήμα απαντά με μήνυμα στο e-mail που έχει δηλωθεί στο ηλεκτρονικό αίτημα παρέχοντας λεπτομερείς οδηγίες (τυποποιημένα μηνύματα ανά κατηγορία αιτήματος) για το σύνολο των εγγράφων που απαιτούνται και τον τρόπο κατάθεσής τους.
Read More »
Πως παίρνει άδεια ασθενείας εργαζόμενος λόγω Covid Πως παίρνει άδεια ασθενείας εργαζόμενος λόγω Covid Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022
Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Δήμο ΗγουμενίτσαςΤον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιο για τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ, κ. Γεώργιο Στύλιο, συνοδευόμενο από τον Βουλευτή κ. Βασίλειο Γιόγιακα, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτο Μαρτίνη και τους Αντιδημάρχους κα Βασιλική Τσώτου και κ. Μιχάλη Γκίκα.

Κατά τη συνάντηση τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης του Δήμου με σκοπό τη βελτίωση υποδομών, όπως έργων αγροτικής οδοποιίας και εγγειοβελτιωτικών έργων, που εξυπηρετούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, η άνευ όρων απόδοση στον Δήμο του κτηρίου του ΚΕΔΕ Δήμητρα στο Γραικοχώρι, το απαιτούμενο εγγειοβελτιωτικό έργο στον κάμπο Σπαθαραίων, η πρόληψη στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων του Καλαμά καθώς και η στήριξη των τοπικών παραγωγών.
Read More »
Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Δήμο Ηγουμενίτσας Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Άμεσος εντοπισμός και σύλληψη ημεδαπού για ληστεία και απόπειρα ληστείας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022
Άμεσος εντοπισμός και σύλληψη ημεδαπού για ληστεία και απόπειρα ληστείας


Άμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη ημεδαπού προχθές (04-01-2022) το βράδυ σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απόπειρα ληστείας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, προχθ'ες το βράδυ σε περιοχή των Ιωαννίνων, ο κατηγορούμενος αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή καταστήματος απειλώντας με μαχαίρι την ιδιοκτήτρια, ενώ προηγουμένως είχε αποπειραθεί με τον ίδιο τρόπο να αφαιρέσει χρήματα από παρακείμενο κατάστημα.

Ύστερα από συντονισμένες αναζητήσεις, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Άμεσος εντοπισμός και σύλληψη ημεδαπού για ληστεία και απόπειρα ληστείας Άμεσος εντοπισμός και σύλληψη ημεδαπού για ληστεία και απόπειρα ληστείας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Οι προγραμματισμένες εξορμήσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για το 2022

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022
Οι προγραμματισμένες εξορμήσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για το 2022
Read More »
Οι προγραμματισμένες εξορμήσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για το 2022 Οι προγραμματισμένες εξορμήσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για το 2022 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Τον υψηλότερο δείκτη θετικότητας στην Ήπειρο έχει η Θεσπρωτία

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022
Τον υψηλότερο δείκτη θετικότητας στην Ήπειρο έχει η Θεσπρωτία


Ιδιαίτερα υψηλοί είναι οι δείκτες στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 7.53% σε σύνολο 2.650.521 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 4.64% σε σύνολο 576.348 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 5.77%.

Στην Ήπειρο οι δείκτες θετικότητας είναι οι ακόλουθοι:
Νομός Θεσπρωτίας 8.13%
Νομός Άρτας 6.85%
Νομός Ιωαννίνων 6.64%
Νομός Πρέβεζας 5.74%

Την εβδομάδα αναφοράς, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 2.892, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.003. 
O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.44.
Την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 31.512, αποτελώντας το 16% (-27% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.
Read More »
Τον υψηλότερο δείκτη θετικότητας στην Ήπειρο έχει η Θεσπρωτία Τον υψηλότερο δείκτη θετικότητας στην Ήπειρο έχει η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022
Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας
.com/img/a/

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, 7μμ, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Εργαζόμενες –οι στα σουπερμάρκετ, τις αποθήκες, τα εμπορικά καταστήματα, στα γραφεία, καθαρίστριες, security, και αλλού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν μαζικά στη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Η Συνέλευση είναι το βήμα για να ακουστούν δυνατά τα αιτήματα μας, να σμίξουν οι κοινές μας αγωνίες, να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.

Δυναμώνουμε με την παρουσία και την εγγραφή μας στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας, τη συλλογική και οργανωμένη δράση, τη μοναδική διέξοδο στα προβλήματά μας. Βάζουμε εμπόδιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, μπαίνουμε μπροστά για να ξεκινήσει η αντεπίθεση για τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας αξίζει, για νέες κατακτήσεις.

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας με τις μάχες που δώσαμε, αποκαλύψαμε το χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης, όπου με νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου επεδίωξε να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών, αδιαφορώντας για την υγεία και το εισόδημα μας. Συμβάλλαμε να μην περάσει το κλίμα φόβου, μοιρολατρίας, ανοχής και αναμονής.

Το μήνυμα που στείλαμε όλο αυτό το διάστημα ήταν ξεκάθαρο: «Κανένας συνάδελφος μόνος του!» Όσοι συνάδελφοι απευθύνθηκαν στο σωματείο, για να καταγγείλουν τα όσα τραβάνε και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, έμαθαν τη σημασία του να υπάρχει σωματείο δυνατό, μαζικό, με παρουσία και μέλη σε κάθε χώρο δουλειάς, που παρεμβαίνει και υπερασπίζεται τα δικαιώματα μας, διεκδικεί με κριτήριο τις ανάγκες και τις αγωνίες μας, κόντρα σε κυβέρνηση – εργοδοσία. Όλο το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε με τις παρεμβάσεις μας να γίνει γνωστή σε όλους η κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους εργασίας μας, να γίνουν γνωστά τα πρωτόκολλα- λάστιχο που εφαρμόστηκαν προς όφελος των μεγαλοεργοδοτών από το 1ο κύμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ

Το απαράδεκτο καθεστώς των νέων ατομικών συμβάσεων ευέλικτης & 6ημερης εργασίας, που αποτελούν εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, της 10ωρης δουλειάς και των απλήρωτων υπερωριών.

Τα εξαντλητικά και διευρυμένα ωράρια που τσακίζουν τη ζωή. Να απαιτήσουμε σταθερό ωράριο εργασίας, λιγότερες ώρες εργασίας με την κατοχύρωση του 7ωρου- 5ήμερου- 35ωρου, την επαναφορά και κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση των «σπαστών».

Τους μισθούς πείνας. Ειδικά αυτές τις ημέρες που η ακρίβεια ροκανίζει τους μισθούς μας, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι δεν αρκούν ούτε καν για τα στοιχειώδη, αφού δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε το νοίκι, το ρεύμα, τη θέρμανση, τα βασικά είδη διαβίωσης μας. Την ίδια ώρα ακριβοπληρώνουμε για την υγεία, τη μόρφωση των παιδιών μας ενώ υποβαθμίζεται και άλλο το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας.

Να διεκδικήσουμε την επαναφορά της κλαδικής σύμβασης μας, η οποία καθορίζει το μισθό, τα ωράρια, γενικότερα τους όρους εργασίας με ενιαίο τρόπο για όλους.

Θέλουμε τώρα αυξήσεις στους μισθούς μας, κανείς κάτω από 751 ευρώ – σταθερή δουλειά για όλους. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ για όλους και της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

Θέλουμε κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική. Λεμέ όχι στο τζογάρισμα των ασφαλιστικών μας εισφορών. Κατάργηση του νόμου Βρούτση/Κατρούγκαλου & Χατζηδάκη, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Απαιτούμε τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας μας από την πανδημία, αλλά και τις επαγγελματικές ασθένειες που αυξάνονται λόγω των συνθηκών εργασίας. Μαζικά επαναλαμβανομενα δωρεάν test από κλιμακια του ΕΟΔΥ για όλους τους εργαζόμενους. Καμία απόλυση – αναστολή σύμβασης!

Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας – δεν μπορούμε να ζούμε μέσα στην ανέχεια και την ανασφάλεια, συνεχώς να επιδεινώνονται οι όροι εργασίας και διαβίωσης στο όνομα μιας ανάπτυξης που συνθλίβει τις ανάγκες, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα. Δεν ανεχόμαστε τα προκλητικά προνόμια εξασφάλισης των κερδών των εργοδοτών, που εξασφαλίζουν από όλες τις κυβερνήσεις, τους εκατοντάδες νόμους που μας κάνουν ακόμα πιο φθηνούς και ευέλικτους.

Με το σωματείο μας συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, όπου οι συμβάσεις έχουν ημερομηνία λήξης και οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν, στην εργασία μέσω δουλεμπορικών, στη διεύρυνση του ωραρίου 7:00 με 21:30 των Lidl και των άλλων αλυσίδων σουπερμάρκετ, στην «ενδιάμεση βάρδια» στον Σκλαβενίτη.

Βάζουμε στο επίκεντρο τον αγώνα για διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με μείωση του εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς.

Συνεχίζοντας το παράδειγμα των συναδελφων μας διανομέων στην E–FOOD, που μετά από μαζικότατες και με καθολική συμμετοχή κινητοποιήσεις και την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας, ακύρωσαν τα σχεδία και τους εκβιασμούς της εταιρείας, αναγκάζοντας την να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε αόριστου χρόνου, κάνοντας στην πράξη το νόμο Χατζηδάκη ξεσκονόπανο.

Συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη στη δύναμη που έχουμε όταν διεκδικούμε οργανωμένα και συλλογικά , όταν το σωματείο με τα μέλη του είναι μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Ενισχύουμε την οργάνωσή μας, με νέες εγγραφές σε κάθε χώρο δουλειάς. Μαζικοποιούμε ακόμα περισσότερο το σωματείο μας, γινόμαστε μέλη και συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση. Βγαίνουμε πιο δυνατοί, εξοπλισμένοι με θάρρος για τους αγώνες που έρχονται.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν τώρα μέλη!
Με συναδελφική ενότητα και αλληλεγγύη διεκδικούμε τα δικαιώματα μας!
Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν κι ένας για όλους!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, 7μμ, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

[Η συμμετοχή στη γενική συνέλευση γίνεται με όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες(διπλή χειρουργική ή FP95), αποστάσεις, αντισηπτικά]
Read More »
Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Σελίδες