https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ηγουμενίτσα - Αθήνα (Χρονογράφημα) - Γράφει ο Σωτήρης Λ. Δημητρίου

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018


Πρωινό δρομολόγιο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας, λεωφορείο για την πρωτεύουσα και ανοιχτές οι πόρτες του χώρου αποσκευών του λεωφορείου, για να φιλοξενήσουν βαλίτσες, τσάντες και κιβώτια των επιβατών.

Συνήθως μπαίνοντας μέσα σε λεωφορείο ο επιβάτης, εύχεται, ο διπλανός συνεπιβάτης του να είναι του αντιθέτου φύλου και εμφανίσιμος, πλην όχι μεγάλης ηλικίας. Αν ατυχήσει σε αυτό, θα το ξεπερνούσε κάπως ανάλαφρα αν η θέση του είναι από παράθυρο μεριά. Όχι απαραίτητα για να απολαύσει το οπτικό χάρμα της διαδρομής, βλέποντας εικόνες της φύσης που μας χάρισε το σύμπαν, ούτε την σκόρπια έμπνευση της παρέμβασης του ανθρώπου στο περιβάλλον, αλλά για να γύρει το κεφάλι του και να νυστάξει τα μάτια του!

Μεγάλη η διαδρομή και η ταλαιπωρία, ως να βγεις από τα «όρια ευθύνης» του νομού για να φτάσεις στην Αθήνα, διαπερνώντας τα μισά χωριά της Θεσπρωτίας, δίκην «άγονης γραμμής» όπου παλαιότερα υπήρχε ειδικό δρομολόγιο. Προφανώς γίνονται πολλαπλές εξυπηρετήσεις για την επιβίωση πρώτα της εταιρείας των λεωφορείων και τέλος για την εξυπηρέτηση των επιβατών «της Οδύσσειας». Από αμίλητοι ως ευγενέστατοι συνήθως οι οδηγοί, ακούνε τα «εξ αμάξης» χωρίς καθόλου να φταίνε.

Έτσι και ο ψαρομάλλης κύριος που είχε κάνει κατάληψη σε ενάμιση κάθισμα γκρίνιαζε σαν σταθμάρχης και παρατηρούσε για την αργοπορία της αναχώρησης, επαναλαμβάνοντας πολλάκις ότι «κι άλλη φορά το είχε πάθει».

Όπου γκαντέμης και γκαντεμιά…

Γκαντεμιά σε όλα τα μέτωπα και για μένα! Έπρεπε να καθίσω σαν τον Εξοχότατο Πρόεδρό μας, δίπλα από έναν (επιεικώς) αγενή ανατολίτη πρόεδρο, φιλοξενούμενο της Προεδρίας μας πριν λίγο καιρό. Σε μισό κάθισμα δηλαδή έπρεπε να καθίσω. Έτσι απλωμένο βλέπω τον εν λόγω συνεπιβάτη, να αγορεύει περί της καθυστέρησης της αναχώρησης, κοιτάζοντας το ρολόι του και να μετράει τα λεπτά. Πρώτη απορία μου ήταν αν στα νιάτα του χρημάτισε ποτέ διαιτητής, για να αποφύγω την συζήτηση περί ποδοσφαίρου μαζί του. Το αντιμετώπισα χιουμοριστικά και αφού του υπενθύμισα ότι έχει απλωθεί παντού, ευγενέστατα προθυμοποιήθηκε να περιοριστεί στο κάθισμα, για το οποίο είχε πληρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Ψαρομάλλης όπως προείπα με γούστο χτενισμένος, μυστακοφόρος και με μεράκι βεβαίως η τσιγκελωτή προς τα πάνω εκδοχή του μύστακα, που επιμελώς το είχε στρίψει κάνοντας ημικύκλιο και κάτι. Μερακλίδικα γυρισμένο προς τα πάνω και εμφανώς κολλημένο με άγνωστο σε μένα υλικό. Συμμετρικό εκατέρωθεν το μουστάκι, σε βάζει σε ερωτηματικά αν βουκολική είναι η προσπάθεια της περιποίησής του ή παλαιομοδίτικη έκφραση της ηρωικής εποχής του πολέμου της απελευθέρωσης 1912-13.

Κάθισα δίπλα και το πήρα απόφαση πως θα είμαστε συνεπιβάτες ως την πρωτεύουσα με την δραματική ατυχία, ότι δεν έχω ωτοασπίδες και ότι ως σήμερα δεν υπέπεσα σε τόσο βαρύ παράπτωμα ώστε να υποστώ την βάσανο της ανάκρισης επί συνεχούς επταώρου, από την αφετηρία ως το τέρμα.

Δεν αρκέστηκε να πάρει απαντήσεις στα στοιχειώδη, έπρεπε να πω και τους λόγους της μετάβασής μου στην πρωτεύουσα. Το απέφυγα επιμελώς αρκετές φορές, λέγοντας άλλα ή ερωτώντας κι εγώ με γενικότητες. Μεγάλη η «εξ αμελείας» βοήθεια, από κάποιους που του τηλεφωνούσαν, αλλά αποδείχτηκε ότι το βασανιστήριο της ηχορύπανσης θα συνεχιζόταν ενώ ανέβαζε κι άλλο τα ντεσιμπέλ, βάζοντας σε δοκιμασία τις φωνητικές χορδές του οριακά να βραχνιάσει. Κοντολογίς, δεν έλεγε να το κλείσει το ρημάδι!

Αγόρευε τηλεφωνικά για κάνα μισάωρο ώσπου ακούω να χτυπάει κι άλλο τηλέφωνο. Θα σταματήσω αυτόν το χείμαρρο υπέθεσα αν τον ειδοποιήσω ότι ακούγεται ένα άλλο τηλέφωνο από την τσέπη του σακακιού του.

«Κλείσε θα σε πάρω μετά, χτυπάει το άλλο!», ενημερώνει τον συνομιλητή του. Αποφάσισα να τα αντιμετωπίσω όλα αυτά με χιούμορ γλυτώνοντας έτσι από πολλά «ψυχονευρωτικά βασανιστήρια». Αποπειράθηκα κάποιες στοιχειώδης ερωτήσεις και έμαθα ότι λέγεται Φώτης.

Σκέφτηκα ότι η προσφώνηση «μπάρμπα Φώτης» θα του ταίριαζε καλύτερα και δεν έπεσα έξω. Λαλίστατος ο μπάρμπα Φώτης, αφηγηματικός και με το ανάλογο ανά περίσταση χιούμορ, δεν κρατιόταν. Τον «ζύγισα» ως καλά προπονημένο όχι μόνο στην ομιλία αλλά και στην ταυτόχρονη εισπνοή αέρα, για τον επόμενο συρμό της ακατάσχετης ροής του λόγου του.

Ρώτησε κάτι ο μπάρμπα Φώτης και τόλμησα να απαντήσω έστω και περιληπτικά. Δεν θυμάμαι αν τελείωσα την πρόταση ή μου την τελείωσε ο εν λόγω συνεπιβάτης μου.

«Α…! όπως την έπαθα εγώ μια φορά στον Καναδά….»

Μισή ώρα μιλούσε με την ίδια ανάσα, όπως το πνευστό γκάιντα που δεν κάνει παύση παρά η μουσική της είναι συνεχής. Άγνωστο σαν μουσικό όργανο στην περιοχή μας και το αναπληροί επάξια ο μπάρμπα Φώτης και πολλοί άλλοι μπάρμπα Φώτηδες.

Άλλη μία προσπάθειά μου να τον αναγκάσω σε ένα «time out» δευτερολέπτων, δεν μου έδωσε την χαρά της μονόλεπτης τουλάχιστον διακοπής του. Απάντησε ακαριαία, αδιαφορώντας για τον προηγούμενο μονόλογό του, που τον άφηνε στην μέση:

«Α…! τι μου θύμησες τώρα, όταν έμενα στην Αθήνα…»

Το βασανιστήριο συνεχιζόταν και για τους γύρω μας καθήμενους επιβάτες όμως στο στόχαστρο ήμουν εγώ.

Αποπειράθηκα να του κόψω τον ειρμό, δείχνοντάς του την γέφυρα του Ρίο και ζητώντας να συμφωνήσει ότι είναι ένα ωραίο και χρήσιμο έργο…

«Ναι… αλλά πόσα φάγανε…Στην Γερμανία που έκατσα χρόνια τα έργα παραδίνονται στην ώρα τους και δεν τρώνε όπως εδώ…»

Κοσμογυρισμένος ο μπάρμπα Φώτης, και όπως τον «έκοψα» μπερμπάντης, θα έπαιζε το μάτι του, όχι μόνο στα νιάτα του αλλά και τώρα. Και είχε το σκαρί του ομορφάντρα που στα νιάτα του θα είχε πέραση.

« Όλο μίζες και τώρα πληρώνουμε…». Άρχισε να βρίζει όλους τους «πολιτικούς απατεώνες»…

Τώρα, (σκέφτηκα) ήρθε το τέλος μου, δεν θα αντέξω ως το τέρμα. Κοιτούσα πίσω, κανένα διπλό κάθισμα άδειο για να πάω να καθίσω μόνος.

Τα δύο τηλέφωνα τα κρατούσε στο χέρι. Ακούγεται και κάποιο άλλο να χτυπάει επίμονα. Απορροφημένος από τον κόσμο της αφήγησης δεν το κατάλαβε, ενώ οι πίσω μας καθήμενοι δυσανασχετούσαν από την ακατάπαυστη περί ανέμων και υδάτων ομιλία του.Δύο τηλέφωνα είναι συνηθισμένο, όμως και τρίτο…!

«Βρε μπάρμπα, κι άλλο κινητό έχεις;»

«Ναι βρε παιδί μου, περίμενε λίγο…» Λες και βιαζόμουν να ακούσω την συνέχεια των όσων έλεγε αλλά και που δεν είχα συγκρατήσει τίποτε. Σηκώνει και το τριτο κινητό:

«Έλα μωρή… δεν σου είπα να μη με πάρεις σε τούτο; Έχεις το άλλο νούμερο σου είπα… Καλά, άσε με τώρα θα σου πω όταν φτάσουμε…!»

Και γυρίζοντας σε μένα:

«Η γυναίκα μου…»

«Καλά ρε μπάρμπα, πολλά κινητά δεν έχεις;»

«Σε τούτο έχω κρατημένο νούμερο, χωρίς να το χρησιμοποιώ, μόνο με καλούν, δεν θέλω να χάσω το νούμερο, το ξέρουν όλοι και εδώ με παίρνουν οι περισσότεροι… Το έχω από τότε που ήμουν στην Γερμανία. Τούτο το έχω σε πακέτο που έβαλα μαζί με το ίντερνετ και έχω και αυτό».
Μου έδειξε και το τρίτο που είναι ένα iPhone της προκοπής χώρια, για να έχω σαφή εικόνα και καλή κατατόπιση περί των κινητών του. Τι το ήθελα και το άνοιγα το στόμα! Άρχισε περί κινητής τηλεφωνίας και απατεώνων που μας κλέβουν είτε σύνδεση έχουμε είτε καρτοκινητό. Αγόρευσε αρκετή ώρα ως που θεώρησε ότι εξάντλησε το θέμα.

«Και πού είχαμε μείνει;» με ρωτάει για να συνεχίσει να με… πυροβολεί με την προηγούμενη θεματολογία της ασταμάτητης ροής του λόγου του.

Μετά από κάποια στάση σκέφτηκα να πάω να δω πίσω μήπως άδειασε κάποιο διπλό κάθισμα, γιατί σφύριζαν τα αυτιά μου. Μιλούσε δυνατά ο μπάρμπα Φώτης. Τον είχα ρωτήσει πριν λίγο χωρίς το μπάρμπα, διότι κατάλαβα πως δεν το προτιμούσε. Το «μπάρμπας» σημαίνει και μεγάλος από χρόνια, προχωρημένης ηλικίας και εκείνος όπως κατάλαβα αισθανόταν… σταματημένης ηλικίας αλλά και ήθελε αμεσότητα στην κουβέντα. Φώτης καλύτερα και μια χαρά οικειότητα πατριώτικη, μιας και γνωριστήκαμε:

«Βρε Φώτη, γιατί μιλάς τόσο δυνατά, μισό μέτρο μακριά είμαι..»

«Γιατί δεν ακούω ρε Σωτήρη, για αυτό»

Σκέφτηκα αυθόρμητα: «Δεν ακούς, γιατί μάλλον δεν χρειάστηκε ποτέ να ακούσεις, όλο μιλάς». Και δεν μπόρεσα να κρατήσω ένα χαμόγελο…

«Γελάς ε Σωτήρη; Άμα περάσουν τα χρόνια… Όταν ήμουν τριάντα πέντε χρονώνε…»

«Φώτη, θα πάω λίγο πίσω μήπως έχει κανένα άδειο κάθισμα να κοιμηθώ λίγο.

«Να πας Σωτήρη μου, να πας παιδί μου να ξεκουραστείς. Τα πράγματα άστα, τα προσέχω εγώ».

Ευγενικός και πρόθυμος ο καλός άνθρωπος και με αρκετή εμπειρία ζωής και κοινωνική μόρφωση, πλην λαλίστατος. Μετά από κάποιες στάσεις υπήρχε πίσω ένα διπλό κάθισμα άδειο. Χάρηκα για την τύχη μου αλλά και αναρωτήθηκα πώς και δεν είχε πάει κάποιος άλλος!

Πίσω μου ήταν μόνος ένας παράτυπα εισελθών εντός της Ελλάδος αλλοδαπός, μάλλον Πακιστανός, θα είχε την δική του περιπέτεια κι αυτός. Έγειρα προς το τζάμι, μήπως και κοιμηθώ λίγο.

Μπα, αδύνατον… Από πίσω ερχόταν μια μυρωδιά που σημάδευε ακριβώς τα ρουθούνια μου. Πού να βρει νερό το παλικάρι… Για αυτό απομακρύνθηκαν ολόγυρα και βρήκα θέση! Γύρισα πάλι στην θέση μου, ήταν καλύτερα να ακούω τον χειμαρρώδη Φώτη.

Άλλο που δεν ήθελε ο Φώτης, αμέσως κάθισα έτοιμος να αρχίσει πάλι. Του έλειψα όπως ο σάκος του μποξ στον πυγμάχο.

«Δεν κοιμήθηκες ορέ Σωτήρη; Ακούμπα σε μένα δε με πειράζει.»

«Μύριζε πολύ Φώτη εκεί πίσω».

«Από δαύτο δεν κοιμήθηκες; Τι μύριζε Σωτήρη;»

«Πίσω μου καθόταν κάποιος, μάλλον έχει χρόνια να πλυθεί! Δεν αντέχεται και έφυγα»

«Ποιος ήταν μωρέ» Και γυρίζει πίσω να δει, πρόθυμος να μου συμπαρασταθεί ηθικά, αλληλέγγυος στην επιθυμία μου για ξεκούραση.

«Άστο Φώτη δεν έχει σημασία»

«Τον είδα, εκείνος ο…»

«Ο παράτυπα εισελθών εντός της Ελλάδος είναι Φώτη, γάτος είσαι…» Του λέω γελώντας κι εγώ.

«Τι μου λες μωρέ Σωτήρη, ο λαθρομετανάστης θέλεις να πεις..»

«Απαγορεύεται να τον πεις έτσι Φώτη…»

«Τι λες μωρέ Σωτήρη, άλλο τούτο; Αν εγώ δεν είχα βγάλει εισιτήριο δεν θα με λέγανε λαθρεπιβάτη εδώ μέσα;»

«Έτσι λέει κι ο Μπαμπινιώτης Φώτη…»

«Τι; Μπάρμπας σου είναι αυτός;»

«Χα.. χα.. Όχι Φώτη, καθηγητής είναι, αλλά έτσι όπως το καταλαβαίνεις εσύ τα γράφει. Αλλά όλοι θα το αλλάξουν κάποια στιγμή…»


[Αυτό γράφει ο Μπαμπινιώτης και όλοι οι άλλοι Φώτη. Στο μέλλον μπορεί να κράζουμε αντί να μιλάμε, δεν ξέρω. Λαθροµετανάστης: πρόσωπο που µετακινείται και εγκαθίσταται σε χώρα άλλη από αυτήν τής καταγωγής του, χωρίς να πληροί τους απαραίτητους όρους ή χωρίς να έχει περάσει από τις νόµιµες διαδικασίες.

Σημ.: Μπαμπινιώτη σελ. 985 Μούσκεμα τα έκανες και συ κ. καθηγητά αυτός λέγεται: «παράτυπα εισελθών εντός της Ελλάδος»)].


«Δεν μου είπες με τι ασχολείσαι Σωτήρη. Σε ρώτησα από όταν πέρασε την Παραμυθιά το λεωφορείο. Και δεν μου είπες γιατί πας στην Αθήνα…»

«Γράφω καμιά φορά Φώτη…!»

«Ααα γράφεις ε; Αλήθεια; Μπράβο…»

«Να τα γράψεις αυτά που κάνουν και ταλαιπωριόμαστε…»

«Δεν είμαι δημοσιογράφος βρε Φώτη…!»

«Α! κατάλαβα…! Μέχρι να φτάσουμε έχω να σου πω μια ιστορία, να την γράψεις…»

«Πάλι; Δεν θα ξεκουραστούμε λίγο;»

«Θα σου την πω, είναι καλή ιστορία! Αλλά θα μου πεις και γιατί πας! Για καλό;

Εύχομαι να ’σαι καλά και να σε ξανασυναντήσω βρε Φώτη! Τουλάχιστον δεν πέρασες απαρατήρητος κι έχεις καλή καρδιά!


Ηγουμενίτσα - Αθήνα (Χρονογράφημα) - Γράφει ο Σωτήρης Λ. Δημητρίου Ηγουμενίτσα - Αθήνα (Χρονογράφημα) - Γράφει ο Σωτήρης Λ. Δημητρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Εκδήλωση με θέμα: «Σουλιώτισσες: Η γυναίκα του Σουλίου μέσα στην Ιστορία»

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018
Εκδήλωση με θέμα: «Σουλιώτισσες: Η γυναίκα του Σουλίου μέσα στην Ιστορία» Εκδήλωση με θέμα: «Σουλιώτισσες: Η γυναίκα του Σουλίου μέσα στην Ιστορία» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Με πρωταγωνίστρια τη ζωή - Θεατρική παράσταση αστην Ηγουμενίτσα από το ΚΕΘΕΑ

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018Εμείς οι γονείς, τα αδέλφια και οι σύντροφοι του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, βρίσκοντας τρόπους έκφρασης και μέσα από δημιουργικές καλλιτεχνικές ομάδες, βγάζουμε φωνή για να στηρίξουμε τον αγώνα που κάνουν οι δικοί μας άνθρωποι να επιστρέψουν στην ζωή.

Αντίκρυ στην απάθεια την παραίτηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό αντιτάσσουμε έναν πιο ανθρώπινο και ουσιαστικό τρόπο ζωής. Αυτόν της επικοινωνίας, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας, της δημιουργικότητας, της ποιότητας και της αισθητικής.

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας, παρουσιάζει την Τετάρτη 14.03.2018 και ώρα 19:30μ.μ. στην Ηγουμενίτσα, στο θέατρο ΕΣΤΙΑ (28ης Οκτωβρίου 9, πρώην Ε.Ι.Ν) την κωμωδία του Noel Coward «Πονηρό πνεύμα».

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να μας δώσετε την δύναμη να συνεχίσουμε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Με πρωταγωνίστρια τη ζωή - Θεατρική παράσταση αστην Ηγουμενίτσα από το ΚΕΘΕΑ Με πρωταγωνίστρια τη ζωή - Θεατρική παράσταση αστην Ηγουμενίτσα από το ΚΕΘΕΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής - Δράστες 4 άτομα ηλικίας 15, 23, 19 και 23 ετών

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής, η οποία διαπράχθηκε προχθές (05-03-2018) μεσημεριανές ώρες στη Βιομηχανική περιοχή Πρέβεζας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 15, 23, 19 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν προχθές το μεσημέρι τον 15χρονο, ο οποίος στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι από κοινού με τους άλλους τρεις δράστες, εισήλθαν σε περιφραγμένο χώρο της Δ.Ε.Υ.Α. Πρέβεζας στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας και αφού παραβίασαν μεταλλική πόρτα κτιρίου, αφαίρεσαν πέντε μπαταρίες μεγάλης ισχύος.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της εγκατάστασης.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.


Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής - Δράστες 4 άτομα ηλικίας 15, 23, 19 και 23 ετών Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής - Δράστες 4 άτομα ηλικίας 15, 23, 19 και 23 ετών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018Συνελήφθη, χθες (06-03-2018) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (2.900) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.


Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

604 συλλήψεις τον Φεβρουάριο στην Ηπείρο

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Φεβρουάριο.

Συνελήφθησαν συνολικά (604) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -455- (εκ των οποίων -3- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -3-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -29-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -9-
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -1-
Για ληστεία: -1-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -19-
Για απόπειρα απάτης: -3-
Για παραβάσεις του Νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων: -4-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για πλαστογραφίες: -4-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων: -11-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -13-
Για ενδοοικογενειακή βία: -6-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -22-
Για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών: -1-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση – ψευδορκία: -9-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -13-

Εξαρθρώθηκαν:
Μία εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν σε απάτες

Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας
Δύο υποθέσεις ληστείας
Επτά υποθέσεις απάτης
Είκοσι δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι υποθέσεις ναρκωτικών
Δέκα υποθέσεις όπλων
Μία υπόθεση περί παιγνίων
Τρείς υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Δύο υποθέσεις πλαστογραφίας

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -452- κιλά και -260,4- γραμμάρια
Ηρωίνη: -1- κιλό και -536,6- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -1,3- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -95-
Περίστροφα: -1-
Πιστόλια replica: -1-
Κυνηγετικά όπλα: -9-
Μαχαίρια: -3-
Φυσίγγια: -81-
Πυροτεχνήματα – παιδικά αθύρματα - βεγγαλικά: -7.825- τεμάχια
Καπνογόνα: -5-
Χρηματικό ποσό: -7.385- ευρώ, -7.000- λεκ Αλβανίας και -4- δολάρια Η.Π.Α.
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -4-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -5-

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:· Εξιχνιάστηκαν εννέα διαδοχικές κλοπές, που έγιναν το βράδυ της 02-02-2018 σε καταστήματα και εκκλησίες στην πόλη της Άρτας και συνελήφθη ως δράστης 24χρονος ημεδαπός.

· Την (05-02-2018), συνελήφθη σε δύσβατη περιοχή στην Κάτω Λάβδανη Ιωαννίνων, 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επιτηρούσε σημείο με κρυμμένη ποσότητα κάνναβης (καβάντζα), βάρους (46.600) γραμμαρίων.

· Την (06-02-2018), συνελήφθησαν στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, δύο άτομα, που μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, περίπου -69- κιλά κάνναβης, ενώ στο σπίτι του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι replica και ένας φορητός ασύρματος.

· Εξιχνιάστηκαν πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο οκτάμηνο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν την (06-02-2018). Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι οι δύο δράστες από τον περασμένο Ιούνιο, διέπραξαν τριάντα μία κλοπές δικύκλων και ποδηλάτων.

· Την (07-02-2018), (11-02-2018) και (25-02-2018) συνελήφθησαν σε δασική περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, σε αγροτική περιοχή στη Λάκκα Θεσπρωτίας και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, οχτώ υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους (138.870) γραμμαρίων.

· Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και παραβίαση δικαστικής απόφασης. Ο δράστης την (12-02-2018) στην Άρτα, τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο ζευγάρι ημεδαπών και δύο αστυνομικούς ενώ κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς τραυματίστηκε και ο ίδιος.

· Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηροποιούνταν στην εξαπάτηση επαγγελματιών στην περιοχή των Ιωαννίνων με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής τους σε επαγγελματικό κατάλογο. Συνελήφθη την (12-02-2018), 51χρονος ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής ομάδας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών συνεργών του ενώ προέκυψε η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον (51) περιπτώσεις απάτης.

· Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος 85χρονης στην Άρτα και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 33χρονος υπήκοος Αλβανίας. Ειδικότερα, την 11-01-2018, ο δράστης μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, διέρρηξαν οικία και αφού ακινητοποίησαν την 85χρονη, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

· Την (18-02-2018), συνελήφθη στο Κομπότι Άρτας, 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (161.031) γραμμαρίων, ενώ συνελήφθη επίσης στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής και ένας 23χρονος ομοεθνής του, ο οποίος είχε ενοικιάσει και παραχωρήσει το παραπάνω αυτοκίνητο, προκειμένου χρησιμοποιηθεί στη μεταφορά των ναρκωτικών.

· Την (21-02-2018), συνελήφθη στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, 32χρονος ημεδαπός, μετά από διάπραξη ληστείας σε ζαχαροπλαστείο. Ειδικότερα ο 32χρονος εισήλθε σε ζαχαροπλαστείο και με την απειλή μαχαιριού, εξανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει χρηματικό ποσό από το ταμείο του καταστήματος.

· Την (23-02-2018), συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Γοργόμυλου Πρέβεζας), τρία άτομα, μέλη κυκλώματος μεταφοράς ποσοτήτων ηρωίνης, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ποσότητες ηρωίνης, βάρους (1.511) γραμμαρίων.

· Την (23-02-2018), συνελήφθη στο Σμέρτο Θεσπρωτίας, 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, περισσότερα από (24) κιλά κάνναβης, αποκρύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος αυτής σε ρεζέρβες στην καρότσα του οχήματος.

· Την (23-02-2018), συνελήφθησαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 44 ετών, οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενοι ηλεκτρολογική βλάβη, επιδιδόταν στην εξαπάτηση ηλικιωμένων πολιτών και εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις απόπειρας απάτης που έγιναν σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων.


604 συλλήψεις τον Φεβρουάριο στην Ηπείρο 604 συλλήψεις τον Φεβρουάριο στην Ηπείρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα για τη γνωριμία με τις στρατιωτικές σχολές ξηράς

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα για τη γνωριμία με τις στρατιωτικές σχολές ξηράς Ηγουμενίτσα: Ημερίδα για τη γνωριμία με τις στρατιωτικές σχολές ξηράς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Ο Φορέας Διαχείρισης στο Δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 το προσωπικό ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας. 
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα των προστατευόμενων περιοχών των ποταμών Αχέροντα, Καλαμά και Έλους Καλοδικίου καθώς και τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης στην περιοχή. 
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των μικρών μαθητών για τις περιοχές ευθύνης του Φορέα. 


Ο Φορέας Διαχείρισης στο Δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου (+ΦΩΤΟ) Ο Φορέας Διαχείρισης στο Δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Άρπαξαν από 15χρονο, 35 ευρώ

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018

Καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ότι χθες το πρωί στο Πέραμα Ιωαννίνων, τρεις άγνωστοι δράστες, προσέγγισαν 15χρονο πεζό ημεδαπό και ασκώντας σωματική βία, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (35) ευρώ. Προανάκριση και έρευνες σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Άρπαξαν από 15χρονο, 35 ευρώ Άρπαξαν από 15χρονο, 35 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Συνάντηση εκλεγμένων αυτοδιοικητικών της Νέας Δημοκρατίας στην Παραμυθιά

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018


Η ΔΗΜΤΟ Σουλίου συναντήθηκε με τους εκλεγμένους Αυτοδιοικητικούς την Κυριακή 4/3/2018 με τα θέματα που μας απασχόλησαν να αφορούν τα τοπικά ζητήματα της περιοχής μας καθώς και οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας (ΝΟΔΕ - ΔΗΜΤΟ) , με πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών να ειναι η 13η Μαΐου 2018.΄

Απαντες δήλωσαν ότι θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα τα μέλη της ΝΔ , προκειμένου να καταβάλουν την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018,προκείμενου όσοι το επιθυμούν να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Η ΔΗΜΤΟ Σουλίου θα εκδώσει τις επόμενες μέρες σχετική ανακοίνωση για την πιθανή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

Η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Σουλίου
ΒΕΡΑ ΒΕΡΜΠΗ


 
Συνάντηση εκλεγμένων αυτοδιοικητικών της Νέας Δημοκρατίας στην Παραμυθιά Συνάντηση εκλεγμένων αυτοδιοικητικών της Νέας Δημοκρατίας στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018

Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το Δήμο Ηγουμενίτσας και ιδιαίτερα το Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Λώλο, γιατί μετά από σχετικό αίτημά μας ανταποκρίθηκε άμεσα και κάλυψε τα έξοδα της μετάβασης των μαθητών του σχολείου μας καθώς και των συνοδών τους εκπαιδευτικών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής στην Αθήνα. 
Επίσης ευχαριστώ ολόθερμα τους συμπολίτες μας: 
Βιβλιοπωλείο Μητσέλου Κων/να & ΣΙΑ Ο.Ε , βιβλιοπωλείο Πάσχου Δημήτριου, το εμπορικό κατάστημα Κούπη Μιχαήλ, την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων AUDI του κ. Ηλία Τατσάκη, τον κ. Παππά Ι. Μηνά - Χονδρικό Εμπόριο Φρούτων και Λαχανικών, το κατάστημα εστίασης SEAS, τον κ. Αποστόλου Hλία – MICHELIN, τη βιομηχανία αλουμινίου Κ&Δ Σακαρέλλης, το super market ΞΕΝΟΣ A.E, το κρεοπωλείο Τσάτσα Κων/νου και το σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας για την αμέριστη βοήθεια και συνεργασία την οποία μας προσέφεραν και προσφέρουν σε κάθε μας δράση.Tέλος την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του Δ. Ηγ/τσας, κ. Τζέλλου Χριστίνα για τη συμβολή της στην προσπάθεια μας. 
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν από τις σχολικές μας μονάδες ακόμα και τέτοια μικρά ποσά ώστε να καλυφθούν αντίστοιχα έξοδα. 
Θεωρούμε όμως ότι η επένδυση στη γνώση και στην εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική υπόθεση για τη χώρα μας τη συγκεκριμένη εποχή, καθώς μακροπρόθεσμα δημιουργεί πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά αποτελέσματα και ανταποδίδει ποικιλοτρόπως στην κοινωνία μας τις όποιες επιχορηγήσεις προσφέρονται.
Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά για την προσφορά αυτή και ευελπιστούμε ότι και άλλοι φορείς της περιοχής μας θα ανταποκριθούν θετικά σε ανάλογες πρωτοβουλίες του σχολείου μας.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας


 
Ευχαριστήρια επιστολή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Ευχαριστήρια επιστολή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

3.680 τροχαίες παραβάσεις τον Φεβρουάριο στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Φεβρουάριο του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (όπως και το 2017). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
 • 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 3 και το 2017)
 • 1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2017)
 • 6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2017)Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 12 παθόντες (έναντι 11 το 2017). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
 • 2 νεκροί (έναντι 3 και το 2017)
 • 1 σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2017)
 • 9 ελαφρά τραυματίες (έναντι 6 το 2017)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
 • υπερβολική ταχύτητα
 • έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
 • παραβίαση προτεραιότητας
 • λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
 • καιρικές συνθήκες
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (3.680) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Βεβαιώθηκαν :
· 824 για υπερβολική ταχύτητα.
· 55 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
· 53 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
· 156 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
· 137 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
· 37 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
· 3 για παραβίαση προτεραιότητας.
· 121 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
· 32 για αντικανονικό προσπέρασμα.
· 12 για αντικανονικούς ελιγμούς.
· 25 για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (76) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (177) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.


3.680 τροχαίες παραβάσεις τον Φεβρουάριο στην Ήπειρο 3.680 τροχαίες παραβάσεις τον Φεβρουάριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

1.000.000€ για τον εξοπλισμό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018


Τον εξοπλισμό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, με το ποσό των 998.696 ευρώ, χρηματοδοτεί το «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020». Συγκεκριμένα στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για το διαγωνισμό πέντε υποέργων για δράσεις οδικής ασφάλειας, καθώς η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, διαβίβασε τη σύμφωνη γνώμη της προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης τους.

Με τα ανωτέρω υποέργα θα γίνουν οι εξής προμήθειες:
 • Δώδεκα (12) αστυνομικά αυτοκίνητα (τύπου SUV), προϋπολογισμού 479.999,04 ευρώ
 • Είκοσι (20) αστυνομικά αυτοκίνητα (περιπολικά), προϋπολογισμού 335.999,33 ευρώ
 • Τέσσερα (4) αυτοκίνητα οχήματα για τη μεταφορά κάτω των 10 ατόμων, προϋπολογισμού 139.999,97 ευρώ
 • Τριάντα έξι (36) ασύρματοι πομποδέκτες αυτοκινήτων, προϋπολογισμού 25.199,73 ευρώ
 • Πέντε (5) Φορητά ραντάρ, προϋπολογισμού 17.500 ευρώ


1.000.000€ για τον εξοπλισμό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου 1.000.000€ για τον εξοπλισμό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η Ενημερωτική Εκδήλωση για την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει Ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί το πρόγραμμα σεισμικών ερευνών απόκτησης δεδομένων για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Ηπείρου, από την εταιρεία “Repsol”,στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο και η ανάγκη για έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών τόσο για την συγκεκριμένη έρευνα όσο και συνολικά για το έργο της ανάπτυξης των υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Στην εκδήλωση εκπρόσωποι των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και επιστημονικών φορέων, θα ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, τους δημότες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο μέσω εισηγήσεων αλλά και απαντώντας σε ερωτήματα που θα τεθούν, για το σχεδιασμό, τα τεχνικά ζητήματα, την οικονομική διάσταση του έργου της ανάπτυξης των υδρογονανθράκων καθώς και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτό.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 ώρα 18:00 στο πνευματικό κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Ηγουμενίτσα: Σήμερα η Ενημερωτική Εκδήλωση για την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο Ηγουμενίτσα: Σήμερα η Ενημερωτική Εκδήλωση για την Ανάπτυξη των Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Τι μπορώ να κάνω ως γονιός;» - Ημερίδα σήμερα στο Φιλιάτι

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Τι μπορώ να κάνω ως γονιός;» - Ημερίδα σήμερα στο Φιλιάτι Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Τι μπορώ να κάνω ως γονιός;» - Ημερίδα σήμερα στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Πωλείται επιχείρηση Pet Shop, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018
Πωλείται επιχείρηση Pet Shop, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Πωλείται επιχείρηση Pet Shop, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018

Πωλείται Ελληνικό τριφύλλι άριστης ποιότητας και παραδίδεται στον χώρο σας με ένα μόνο τηλεφώνημα στο 6977565522.


 
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Ζητούνται άτομα για εργασία στη νέα καφετέρια RUA στην παραλία της Πλαταριάς.

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018Σε λίγες ημέρες ξεκινάμε την λειτουργία της νέα καφετέριας RUA στην παραλία της Πλαταριάς.

Αναζητάμε άτομα για εργασία για τις θέσεις του μπουφέ και στο σέρβις, καθώς και μία κυρία για την κουζίνα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στο παρακάτω email:
Email:ruaalldayhabits@gmail.com


Ζητούνται άτομα για εργασία στη νέα καφετέρια RUA στην παραλία της Πλαταριάς. Ζητούνται άτομα για εργασία στη νέα καφετέρια RUA στην παραλία της Πλαταριάς. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5

Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018

Η ξενοδοχειακή μονάδα "Μέγα Άμμος" στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αναζητάει προσωπικό για τις ανάγκες του ξενοδοχείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στο email:  ma@hotel-megaammos.gr
Πληροφορίες στο τηλ: 2665093447


Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Σύβοτα: Ζητείται προσωπικό για το Ξενοδοχείο Μέγα Άμμος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2018 Rating: 5