590 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022
590 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 122
ΠΕ Θεσπρωτίας 72
ΠΕ Ιωαννίνων 325
ΠΕ Πρέβεζας 71

Read More »
590 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 590 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Aναστολή λειτουργίας του παιδικού σταθμού Παραμυθιάς λόγω covid

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022
Aναστολή λειτουργίας του παιδικού σταθμού Παραμυθιάς λόγω covid Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αρωγή-Δήμου Σουλίου αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας του παιδικού σταθμού Παραμυθιάς από 19-01-2022 ημέρα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 21-01-2022, λόγω κρουσμάτων covid του προσωπικού.

Όλα τα άτομα του προσωπικού παραμένουν σε καραντίνα κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Τα νήπια και τα άτομα του προσωπικού που έχουν έρθει σε επαφή με άλλα άτομα θα πρέπει να εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΔΥ και την ιστοσελίδα του Υπουργείου εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα https://ypergasias.gov.gr/odigies-gia-vrefikous-vrefonipiakous-kai-paidikous-stathmous-schetika-me-ton-koronoio/

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Read More »
Aναστολή λειτουργίας του παιδικού σταθμού Παραμυθιάς λόγω covid Aναστολή λειτουργίας του παιδικού σταθμού Παραμυθιάς λόγω covid Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για διάρρηξη ιερού ναού και κατοχή ναρκωτικών

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για διάρρηξη ιερού ναού και κατοχή ναρκωτικών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθη χθες (17-01-2022) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας ημεδαπός, που κατηγορείται για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το βράδυ της 16-01-2022, ο κατηγορούμενος διέρρηξε ιερό ναό στην Ηγουμενίτσα, από όπου αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για διάρρηξη ιερού ναού και κατοχή ναρκωτικών Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για διάρρηξη ιερού ναού και κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Ο Θ. Πιτούλης επαναφέρει την πρόταση για το θωρηκτό Αβέρωφ

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022
Ο Θ. Πιτούλης επαναφέρει την πρόταση για το θωρηκτό ΑβέρωφΤο 2018 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επικαλούμενο το κόστος μετακίνησης είχε απορρίψει το αίτημα για παρουσία του θωρηκτού Αβέρωφ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με αφορμή τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων.

Τέσσερα χρόνια μετά ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης το επαναφέρει εκτιμώντας ότι ο ελλιμενισμός του θωρηκτού στην Ηγουμενίτσα αποτελεί μία οφειλόμενη τιμή προς την Ήπειρο, την ιστορία της και τους Εθνικούς Ευεργέτες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας επαναφέρει την πρόταση θεωρώντας ότι με την κινητοποίηση κι άλλων παραγόντων της Ηπείρου μπορεί να υλοποιηθεί. 

Πρόταση που είχε την ευκαιρία να συζητήσει το Σάββατο στα Γιάννενα και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κ. Τασούλας, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα στηρίξει αυτή την πρόταση του κ. Πιτούλη.
Read More »
Ο Θ. Πιτούλης επαναφέρει την πρόταση για το θωρηκτό Αβέρωφ Ο Θ. Πιτούλης επαναφέρει την πρόταση για το θωρηκτό Αβέρωφ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ικανοποιητικές καταγραφές από όλα τα υδρόβια είδη στις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022
Θεσπρωτία: Ικανοποιητικές καταγραφές από όλα τα υδρόβια είδη στις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι φετινές Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών (MΕΚΥΠ) παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή μας. Καταμετρήθηκαν εκατοντάδες υδρόβια πουλιά. Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας (ΦΔΚΑΚ), πραγματοποίησε σάρωση όλων των περιοχών αρμοδιότητας του, με την τήρηση πάντα όλων των μέτρων προφύλαξης. Υπήρξαν ικανοποιητικές καταγραφές από όλα τα υδρόβια είδη, με σημαντική παρατήρηση της παγκοσμίως απειλούμενης βαλτόπαπιας (Aythya nyroca) μεταξύ άλλων χηνόμορφων. Αρκετά ήταν και τα παρυδάτια είδη με πολυάριθμη την οικογένεια των Σκολοπακίδων (Scolopacidae). Δε λείπουν βέβαια, όπως κάθε χρόνο τα αρπακτικά που είτε διαχειμάζουν είτε είναι χειμερινοί επισκέπτες των προστατευόμενων περιοχών, όπως για παράδειγμα η γερακίνα (Buteo buteo), ο καλαμόκιρκος (Circus aeruginosus), o χειμωνόκιρκος (Circus cyaneus), ο ψαραετός (Pandion haliaetus) καθώς και ο παγκοσμίως απειλούμενος (VU) Στικταετός (Clanga clanga). Για πρώτη φορά παρατηρήθηκαν επίσης λεπτόραμφοι γλάροι (Larus genei), για τους οποίους γνωρίζουμε ότι είναι σπάνιοι χειμερινοί επισκέπτες κατά τη χειμερινή μετανάστευση. Τέλος, εξαιρετικό θέαμα προσφέρουν τα εκατοντάδες φοινικόπτερα που βρίσκουν τροφή αυτήν την περίοδο στις ρηχές λιμνοθάλασσες του Δέλτα Καλαμά.Οι ΜΕΚΥΠ αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος της Διεθνούς Οργάνωσης Υγροτόπων (Wetlands International) υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ), όπου συμμετέχουν ορνιθοπαρατηρητές, περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα μετρήσεις, κυρίως υδρόβιων και παρυδάτιων ειδών που διαχειμάζουν στους υγρότοπους, αλλά και αρπακτικά. Διενεργούνται σε περισσότερους από 160 υγροτόπους και αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα παρακολούθησης πληθυσμών πουλιών στην Ελλάδα ώστε τα δεδομένα που συλλέγονται να αποσκοπούν σε έναν σχεδιασμό μέτρων διαχείρισης και προστασίας, διατήρησης των πτηνών στα οποία παρατηρούνται μειωτικές τάσεις.

 Η γνώση, ωστόσο, της ποσοτικής και ποιοτικής παρουσίας ποικίλων ειδών ορνιθοπανίδας σε ένα σύμπλεγμα υγροτόπων, όπως αυτών που εμφανίζονται στις περιοχές διαχείρισης του ΦΔΚΑΚ (λιμνοθάλασσες, έλη, λίμνες κ.α.), αποτελεί ισχυρή απόδειξη της σημαντικότητας των οικοσυστημάτων και των τύπων οικοτόπων που φιλοξενούν, αναδεικνύοντας τα πουλιά ως έναν σπουδαίο δείκτη υγείας όλων των προστατευόμενων ενδιαιτημάτων. Αξίζει λοιπόν να τα προστατέψουμε και να συμβάλλουμε στη διατήρηση του βιότοπου τους που αποτελεί το καταφύγιο, τον τόπο διατροφής αλλά και ανάπαυσής από τα μεγάλα ταξίδια τους.

Read More »
Θεσπρωτία: Ικανοποιητικές καταγραφές από όλα τα υδρόβια είδη στις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Θεσπρωτία: Ικανοποιητικές καταγραφές από όλα τα υδρόβια είδη στις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣH ΠΑΕ Θεσπρωτός ενημερώνει, ότι λόγω της συνέχισης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί αναφορικά με τον αριθμό εισερχομένων στις αθλητικές συναντήσεις θα δοθεί και στον εξ αναβολής αγώνα με την Α.Ε. Λάρισας (Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022) προτεραιότητα στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.
Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι απόλυτα επιβεβλημένη και ζητάμε την κατανόηση των φιλάθλων που δεν θα καταφέρουν να παρακολουθήσουν και να ενισχύσουν την αγαπημένη μας ομάδα.
Έπειτα από τα παραπάνω καλούνται οι φίλοι της ομάδας κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας και επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον αυριανό αγώνα με την Λάρισα, να το δηλώσουν άμεσα, είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση fcthesprotos@gmail.com, είτε με μήνυμα στο τηλ. 6971767118 (κα Γκορέζη), όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός του εισιτηρίου διαρκείας.
Παρακαλούμε για την, όσο το δυνατόν, πιο άμεση επιβεβαίωση μιας και ο επιτρεπόμενος αριθμός είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την αμοιβαία προσπάθεια να τηρηθούν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και ζητάμε συγγνώμη από τους φίλαθλους με το απλό εισιτήριο οι οποίοι στηρίζουν ασίγαστα την ομάδα μας αλλά προσωρινά και μέχρι να αρθούν τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο γήπεδο.
Υπογραμμίζεται ότι βάσει των οριζόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, δυνατότητα παρουσίας θεατών παρέχεται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9.
Οι ανήλικοι εισέρχονται με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test)σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9, ή με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση, την παραμονή και την αποχώρηση από την αθλητική εγκατάσταση.
Προσοχή: Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δεν φέρει μαζί του τα παραπάνω έγγραφα, δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου στην εγκατάσταση.
Το αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο έχει ως εξής:
ΙI. Γενικές Οδηγίες για τους φιλάθλους
1. Για την αποφυγή μετάδοσης του SARS-CoV-2, θα πρέπει να εφαρμόζονται τα κάτωθι: 1.1.Συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα ή καθαρισμός τους με αντισηπτικό διάλυμα με βάση το οινόπνευμα, πριν την προσέλευση στο γήπεδο και αμέσως μετά την αποχώρηση από αυτό.
1.2.Αποφυγή αγγίγματος του προσώπου/μάσκας (μύτη, στόμα, οφθαλμοί) με άπλυτα χέρια, ιδίως αν προηγουμένως υπήρξε επαφή με αντικείμενα που έχουν αγγίξει πολλά άλλα άτομα (π.χ. πόμολα, διακόπτες κ.λ.π. σε κοινόχρηστους χώρους).
1.3.Άμεσο πλύσιμο των χεριών ή χρήση αντισηπτικού διαλύματος σε περίπτωση επαφής με άλλο πρόσωπο.
1.4.Τήρηση απόστασης του 1,5 μέτρου από άλλα άτομα κατά την άφιξη και την αποχώρηση των φιλάθλων.
2. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους τους θεατές κατά την παραμονή τους στις κερκίδες, στους προαύλιους χώρους καθώς και κατά την προσέλευση ή αποχώρηση τους.
3. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε φίλαθλος ο οποίος πρόκειται να εισέλθει στην αθλητική εγκατάσταση παρουσιάσει – είτε ο ίδιος είτε ακόμα και άτομο του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος με το οποίο έρχεται σε επαφή - συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας, μυαλγίας, διάρροιας, πονόλαιμου, ανοσμίας ή υπέρμετρης κόπωσης, δε θα πρέπει να προσέρχεται στην αθλητική εγκατάσταση και άμεσα να ενημερώνει τηλεφωνικά τον προσωπικό του ιατρό.
4. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε φίλαθλος, ο οποίος έχει παραστεί πρόσφατα σε αγώνα βρεθεί θετικός σε εξέταση για τη νόσο COVID-19 να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και τη γηπεδούχο Π.Α.Ε. και να ακολουθήσει τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
Μέτρα εισόδου στην Εγκατάσταση
5. Η είσοδος των ενήλικων φιλάθλων στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αγώνες του Πρωταθλήματος Super League 2 επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, σύμφωνα με το άρθρο 9 της ισχύουσας ΚΥΑ για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας.
6. Η βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου rapid test, PCR ή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) στους ενήλικες δεν θα γίνεται αποδεκτή.
7. Αναφορικά με την είσοδο των ανήλικων φιλάθλων, δίνεται η δυνατότητα παρουσίας και ανηλίκων τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών κατόπιν πραγματοποίησης αρνητικού ελέγχου ως ακολούθως : για όσους ανήκουν στο ηλικιακό όριο 13 – 17 ετών, η είσοδος θα επιτρέπεται με τη βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με PCR τεστ εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ για τους 12 ετών και κάτω, επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self – test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Σε εξέλιξη η νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των χρεών των ΤΟΕΒ

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022
Β. Γιόγιακας: Σε εξέλιξη η νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των χρεών των ΤΟΕΒ


Σε εξέλιξη βρίσκεται η νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των χρεών των ΤΟΕΒ και την επανασύνδεση του ρεύματος από τη ΔΕΗ.

Αυτο δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, σε συνέχεια των εξαγγελιών απο την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Στύλιου στις αρχές του Ιανουαρίου στη Θεσπρωτία

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας επισης σημειώσε πως περί τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις δεσμευτικές προσφορές τους για την απόκτηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Το ενδιαφέρον οπως ανέφερε, είναι έντονο καθώς ήδη 7 κοινοπραξίες συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.
Read More »
Β. Γιόγιακας: Σε εξέλιξη η νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των χρεών των ΤΟΕΒ Β. Γιόγιακας: Σε εξέλιξη η νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των χρεών των ΤΟΕΒ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε Ηπειρώτες παραγωγούς χοίρων και μελιού λόγω πανδημίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022
Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε Ηπειρώτες παραγωγούς χοίρων και μελιού λόγω πανδημίας


Μια ακόμα καλή είδηση ήρθε με την έναρξη του 2022 για τους παραγωγούς μας. Η κυβέρνηση κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά, λόγω της πανδημίας, στηρίζει τους παραγωγούς χοίρων, αυτοχθόνων μαύρων χοίρων και μελιού.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ήπειρος έλαβε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο δόθηκαν κοντά στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικότερα έχουν δοθεί:

Για χοίρους
· Άρτα 708.459,7 ευρώ
· Πρέβεζα: 1.239.308,94 ευρώ
· Ιωάννινα 196.514,11 ευρώ

Για μέλι
· Άρτα: 61.237,41 ευρώ
· Πρέβεζα 7.686,95 ευρώ
· Ιωάννινα 24.375,92 ευρώ
· Θεσπρωτία 14.695.85 ευρώ

Για την καλή αυτή εξέλιξη ο Γιώργος Στύλιος Βουλευτής Άρτας Ν.Δ. και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε: «Βιώνουμε μία κρίση, εξαιτίας της πανδημίας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συμμερίζεται τις ανάγκες των ανθρώπων της παραγωγής και της αγοράς. Για το λόγο αυτό απαντούμε με πράξεις και είμαστε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή. Προσωπική μου μέριμνα είναι να λαμβάνουν κάθε δυνατή στήριξη. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση των χοιροτρόφων και μελισσοκόμων, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία του τόπου μας, την Άρτα και την Ήπειρο.»
Read More »
Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε Ηπειρώτες παραγωγούς χοίρων και μελιού λόγω πανδημίας Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε Ηπειρώτες παραγωγούς χοίρων και μελιού λόγω πανδημίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Για τέλη Ιουνίου η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022
Για τέλη Ιουνίου η πώληση του λιμανιού της ΗγουμενίτσαςΑναμφίβολα το 2022 είναι η χρονιά των περιφερειακών λιμένων, καθώς σε αρκετά από αυτά θα ανακηρυχθούν τα επενδυτικά σχήματα που θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους.
Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις, οι δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Καβάλας, που έχουν οριστεί στις 9 Φεβρουαρίου, ίσως λάβουν ολιγοήμερη παράταση.
Αντίστοιχα, οι δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναμένονται τέλη Απριλίου και της Ηγουμενίτσας έως τα τέλη Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Αλεξανδρούπολης και του Ηρακλείου, το Ταμείο εκχωρεί το 67%, ενώ στην Καβάλα υπο-παραχωρείται ο εμπορικός λιμένας «Φίλιππος Β’».

Τα επόμενα λιμάνια που οδεύουν προς αξιοποίηση είναι του Βόλου και της Κέρκυρας.

Τα σχήματα που διεκδικούν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Στην Ηγουμενίτσα, τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):
-ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
-PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LTD
-QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
-ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ
-ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ARCHIRODON GROUP N.V.- ANEK & ΟΜΙΛΟΣ TRIDENT HELLAS
-ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.
-ΟΛΘ ΑΕ.

Τα σχήματα που διεκδικούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 67% του λιμένα Αλεξανδρούπολης έχουν απομείνει τα εξής 4 επενδυτικά σχήματα:
-QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT,
-Κοινοπραξία CAMERON S.A – GOLDAIR CARGO AE – BOLLORE AFRICA LOGISTICS,
-Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS – EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,
-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ.

Τα σχήματα που διεκδικούν το λιμάνι της Καβάλας
Στον διαγωνισμό για την υπο-παραχώρηση του λιμένα Καβάλας απομένουν τα εξής 4 επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):
-QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT,
-Ένωση Εταιρειών IMERYS GREECE SA, GOLDAIR CARGO AE & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ABEE,
-Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS KAVALA, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,
-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ.

Επιμέλεια: Φώτης Φωτεινός - metaforespress.gr
Read More »
Για τέλη Ιουνίου η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Για τέλη Ιουνίου η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Υπό κατάληψη το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας - Τα αιτήματα

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022
Υπό κατάληψη το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας - Τα αιτήματαΑπό σήμερα 17/1/2022, με την άποψη και τον λόγο της πλειοψηφίας, οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας πραγματοποιούν τη συγκεκριμένη κατάληψη.
Η εν λόγω κατάληψη έχει ως κύριο γνώμονα και βάση τα ελλιπή μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας για την έναρξη των σχολείων.
Παρατηρήσαμε ήδη από τις πρώτες μέρες με το χτύπημα των κουδουνιών να υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα από μαθητές και εκπαιδευτικούς. 
Επιπρόσθετα αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα σχολεία λειτουργούν ως διαγνωστικά κέντρα covid19 με πειραματόζωα εμάς. 
Ήδη τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, που από την πρώτη μέρα δίνουν το δικό τους αγώνα, ξεπερνάνε τα 200.
Έχοντας τα ίδια αιτήματα, όλοι προσπαθούμε να αλλάξουμε τα σημερινά δεδομένα.

Συγκεκριμένα στο δικό μας σχολείο υπάρχει εξής κατάσταση που εκφράζεται από την δική μας οπτική γωνία και ίσως για κάποιους είναι υποκειμενική:
Αρκετοί συμμαθητές μας, με την έναρξη των σχολικών μονάδων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, απουσίαζαν.
Απουσίαζαν είτε γιατί νοσούσαν οι ίδιοι από covid19 ή νοσούσε μέλος του στενού τους κύκλου. 
Ή ακόμα οι ίδιοι ή άτομα της οικογένειάς τους ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.
Για αυτά τα παιδιά δεν γίνεται λόγος. Απουσιάζουν από τις αίθουσες και κανείς δεν νοιάζεται.

Τέλος υπάρχουν μονάχα δύο καθαρίστριες στο χώρο του Λυκείου τις οποίες εκτιμάμε και σεβόμαστε για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνουν.
Δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετοί δύο άνθρωποι για να αναλάβουν ένα ολόκληρο κτίριο μόνοι τους, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η πανδημία, που ο χώρος χρειάζεται συνεχώς απολύμανση.
Με αυτήν την κατάληψη ο μοναδικός μας στόχος είναι να περιορίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων στο σχολείο μας ώστε να προστατευτούμε όλοι εμείς, οι οικογένειές μας και γενικά η κοινωνία.

Για αυτό απαιτούμε:
  • Την πρόσληψη 1-2 παραπάνω ατόμων για την καθαριότητα και την απολύμανση του χώρου.
  • Περισσότερα αντισηπτικά σε παραπάνω αίθουσες και χώρους (είσοδος σχολείου τουαλέτες αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.α.
  • Μαζική χορήγηση δωρεάν μασκών από το σχολείο σε όλους τους μαθητές ώστε να στηρίξουν τις οικογένειες των παιδιών.
  • Χορήγηση τουλάχιστον για μία φορά την εβδομάδα δωρεάν rapid test, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε τα self test δεν επαρκούν.
  • Ζητάμε παράταση για το άνοιγμα των σχολείων προσωρινά ώστε να πέσουν τα κρούσματα.
  • Να μην διεξαχθούν εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων, διότι οι τωρινές συνθήκες με τον covid, έχουν καταφέρει να κάνουν τους μαθητές να έχουν ακάλυπτα κενά
  • Μείωση ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις διότι μετά από δύο ολόκληρα χρόνια πανδημίας θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με πέρσι υπενθύμιση 40.000 παιδιά εκτός πανεπιστημίων

Με έγγραφό μας προς το δήμο Ηγουμενίτσας ζητήσαμε την ικανοποίηση σημαντικών αιτημάτων για την συντήρηση της σχολικής μονάδας και συγκεκριμένα κατασκευή στεγάστρου και μόνιμης στέγης για τα οποία ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση.
Για όλους τους παραπάνω λόγους το σχολείο τελεί υπό κατάληψη την οποία θα συνεχίσουμε μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας σε άμεσο χρονικό διάστημα

Υ.Γ.: Aυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δυσμενή θέση να είμαστε θύματα για πράξεις που δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς. Θέλουμε πίσω τα δύο χαμένα χρόνια μας χωρίς άγχος και φόβο.

Το δεκαπενταμελές του 2ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας
Read More »
Υπό κατάληψη το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας - Τα αιτήματα Υπό κατάληψη το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας - Τα αιτήματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντοςΣτο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (17-01-2022) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (29) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(22) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-13- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(7) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:
· (6) πρόστιμα των -300- ευρώ σε πελάτες και εργαζομένους καταστημάτων για μη χρήση μάσκας, ως εξής:
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

· (1) Πρόστιμο ύψους -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Θεσπρωτία: Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Θεσπρωτία: Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Σελίδες