Νέα απόφαση για το Market Pass: Παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων για όλους τους δικαιούχους

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Νέα απόφαση για το Market Pass: Παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων για όλους τους δικαιούχους


Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 έως και την 8η Ιανουαρίου 2024 για όλους τους δικαιούχους.

Επίσης, παρατείνεται η διάρκεια της ισχύος των ψηφιακών καρτών, όπου καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση έως και την 29η Φεβρουαρίου 2024. Τα προαναφερόμενα προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Ειδικότερα, με την ΚΥΑ προβλέπεται η παράταση των αιτήσεων, είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr, είτε μέσω των Κ.Ε.Π., για την καταβολή του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο 2023 έως και την 8η Ιανουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι για τους δικαιούχους που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή της αίτησης. Επιπλέον, για όλους τους δικαιούχους, η ισχύς των ψηφιακών καρτών όπου καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση παρατείνεται έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Τι ισχύει για την μεταβολή των στοιχείων

Για τους αιτούντες που υποβάλλουν αίτηση έως την 31η Οκτωβρίου, δίνεται η δυνατότητα ακύρωσης ή μεταβολής των στοιχείων για τον τρόπο λήψης της ενίσχυσης (μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή πίστωσης σε ψηφιακή κάρτα) έως και την 31η Οκτωβρίου. Υπογραμμίζεται ότι δεν είναι δυνατή η μεταβολή της σε μεταγενέστερο χρόνο. Για όσους υποβάλουν την αίτηση μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η δυνατότητα ακύρωσης ή μεταβολής των παραπάνω στοιχείων ισχύει έως και την 8η Ιανουαρίου 2024, οπότε η αίτηση οριστικοποιείται και δεν είναι δυνατή η μεταβολή της σε μεταγενέστερο χρόνο.

Καταβολή της ενίσχυσης

Με τις νέες προθεσμίες η καταβολή των ενισχύσεων των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2023 διαμορφώνεται ως εξής:

Για όσους υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό έως την 31η Οκτωβρίου, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 5η Νοεμβρίου 2023.

Για όσους υποβάλλον αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 15η Ιανουαρίου 2024.

Σημειώνεται ότι ενδέχεται λόγω επεξεργασίας των στοιχείων από τις τράπεζες, οι δικαιούχοι να δουν τα ποσά πιστωμένα 1-2 ημέρες αργότερα από τις ανωτέρω αναφερθείσες ημερομηνίες.

Περίπτωση απόρριψης της διαδικασίας πίστωσης

Εντός του Ιανουαρίου 2024, και πριν την τελευταία προβλεπόμενη ημερομηνία πληρωμών, διενεργούνται τελικοί έλεγχοι για όλους του αιτούντες της οικονομικής ενίσχυσης, ιδίως ως προς τα μέλη του νοικοκυριού. Ο έλεγχος περιλαμβάνει τόσο τους δικαιούχους που είχαν λάβει την αίτηση σε προηγούμενους κύκλους του Market Pass και λαμβάνουν την ενίσχυση των μηνών Αυγούστου – Οκτωβρίου 2023 αυτόματα, όσο και τους νέους αιτούντες. Μετά τον έλεγχο και την πλήρωση των προϋποθέσεων διενεργείται σχετική πληρωμή. Σε περίπτωση απόρριψης της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή στον τραπεζικό του λογαριασμό ο αιτών που θα ενημερώνεται με κάθε πρόσφορο μέσο θα έχει δικαίωμα να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις μετά την 8η Ιανουαρίου 2024 και να επανυποβάλει την αίτηση μέχρι την 26η Ιανουαρίου 2024. Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία πίστωσης στην ψηφιακή κάρτα ή στον τραπεζικό λογαριασμό πραγματοποιείται έως την 31η Ιανουαρίου 2024. Εάν υπάρξει απόρριψη της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης, δεν επιτρέπεται η αλλαγή του μέσου καταβολής της ενίσχυσης.

Σημειώνεται ότι η παράταση του χρονικού διαστήματος υποβολής των αιτήσεων για όλους τους δικαιούχους του Market Pass II αποφασίστηκε για λόγους επιχειρησιακής ευθυγράμμισης των διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης και ιδίως για την αντιμετώπιση μη εκκαθαρισμένων φορολογικών δηλώσεων εξαιτίας των παρατάσεων υποβολής τους από τους πληγέντες των φυσικών καταστροφών.
Read More »
Νέα απόφαση για το Market Pass: Παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων για όλους τους δικαιούχους Νέα απόφαση για το Market Pass: Παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων για όλους τους δικαιούχους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Υποδοχή νέων φοιτητών-φοιτητριών και των εισερχόμενων Erasmus+

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Υποδοχή νέων φοιτητών-φοιτητριών και των εισερχόμενων Erasmus+

Με ενθουσιασμό και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών φοιτητών- φοιτητριών ακαδημαϊκού έτους 2023- 2024.

Εκπρόσωποι των υπηρεσιών και των δομών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και φοιτήτριες για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχουν κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής τους και οι εκπρόσωποι των φοιτητικών ομάδων υποδέχθηκαν τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές τους για τις δράσεις πολιτισμού και εθελοντισμού που αναπτύσσουν.

Στη γιορτή καλωσορίσματος των νέων φοιτητών και φοιτητριών παρευρέθησαν η Πρύτανης, οι Αντιπρυτάνεις, μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού. Σ’ ένα γεμάτο αμφιθέατρο, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στους επιτυχόντες και επιτυχούσες που κατέλαβαν την πρώτη θέση κατάταξης στα Τμήματα, ευχήθηκε καλή πρόοδο στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες και τους παρότρυνε να έχουν ανοικτούς ορίζοντες στη γνώση και τη μάθηση.

Στο εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης συνέτεινε και η υποδοχή των εισερχόμενων Erasmus+ φοιτητών και φοιτητριών σε ειδική τελετή που προηγήθηκε. Η Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και οι Τμηματικά Υπεύθυνοι του προγράμματος Erasmus+ υποδέχτηκαν με χαρά φοιτητές και φοιτήτριες από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία κ.ά., που θα φοιτήσουν στα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μέλη του Φοιτητικού Δικτύου Erasmus – ESN Ioannina και μαζί με εκπροσώπους των φοιτητικών ομάδων, ενημέρωσαν τους φοιτητές για θέματα καθημερινότητας και ένταξής τους στην πανεπιστημιακή φοιτητική κοινότητα.
Η Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και εύχεται σε όλους μια δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά.

Read More »
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Υποδοχή νέων φοιτητών-φοιτητριών και των εισερχόμενων Erasmus+ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Υποδοχή νέων φοιτητών-φοιτητριών και των εισερχόμενων Erasmus+ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου συνεδριάζει την Τετάρτη 25-10-2023

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023

Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου συνεδριάζει την Τετάρτη 25-10-2023  


Την Τετάρτη 25-10-2023 και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Γ’ τρίμηνο έτους 2023 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

2. Έγκριση του από 19-10-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες άρσης καταπτώσεων – αντιστήριξης πρανών και αποκατάστασης των οδών πρόσβασης μετά από εκτεταμένο κατολισθητικό φαινόμενο προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο με τίτλο: “Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Δ. Πρέβεζας”», προϋπολογισμού 680.000,00 € ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

3. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη αλλαγής χρήσης κτιρίου ΠΕ Θεσπρωτίας από κέντρο σπουδαστικής εστίας σε κτίριο αστυνομίας, εσωτερικές διαρρυθμίσεις, τροποποίηση όψεων, διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου και αποπεράτωση», προϋπολογισμού € 55.800,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

4. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση άρση προϊόντων κατολίσθησης περιοχής Θεοδωριάνων (παροχή υπηρεσιών)».

5. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια σκυροδέματος για την αποκατάσταση φθορών περιοχής Ηγουμενίτσας (προμήθεια υλικών)».

6. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαπλάτυνσης οδού στα όρια του Δ.Δ Γαρδικίου (παροχή υπηρεσιών)».

7. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση οδικού δικτύου και προστασία πρανών επί ρεμάτων κατά μήκος του Κωκυτού ποταμού (παροχή υπηρεσιών)».

8. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (μειωτικός) του έργου της της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας οδού σύνδεσης Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης με Λαγκάδα Κόνιτσας», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.».

9. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακών οδών στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων», αναδόχου «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 30-03-2024.

10. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού προς αρχαιολογικό χώρο Καστρίτσας (Α’ Φάση)», αναδόχου «Παναγιώτης Χ. Ντούλιας Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 02-12-2023.

11. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση βατότητας 19ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Βαλανιδιά-Άγιος Νικόλαος», αναδόχου «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», μέχρι την 30-06-2024.

12. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός επαρχιακού οδικού δικτύου Καταρράκτη – Γέφυρα Πλάκας λόγω κατολίσθησης (παροχή υπηρεσιών)».

13. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Επείγουσες εργασίες καθαρισμού φερτών υλικών από το οδικό δίκτυο και ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου (παροχή υπηρεσιών)».

14. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια υλικών για την συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων οδικού δικτύου στα όρια Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας (προμήθεια υλικών)».

15. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες συντήρησης στηθαίων ασφαλείας και διαγράμμισης επαρχιακού δικτύου στα όρια του Δυτικού Ζαγορίου (παροχή υπηρεσιών)».

16. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση και αποκατάσταση φθαρμένων συρματοκιβωτίων και άρση καταπτώσεων επί του οδικού δικτύου Βορείων Τζουμέρκων (παροχή υπηρεσιών)».

17. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες διαμόρφωσης πρόσβασης και κατασκευής ομβροδεξαμενής στα ορεινά της Κρύας (παροχή υπηρεσιών)».

18. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων τεχνικών διαχείρισης όμβριων και συγκράτησης πρανών κατά μήκος επαρχιακού και παλιού εθνικού δικτύου στα όρια του Δήμου Μετσόβου (παροχή υπηρεσιών)».

19. Έγκριση της αριθμ. 166063/1222/17-10-2023 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Έγκριση μετάβασης της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κας Μπραΐμη Σταυρούλας στις 21/10/2023 στην Αθήνα για τη χειροτονία του Μητροπολίτη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Αρχιμανδρίτη Σεραπίων Μιχαλάκη».

20. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης σε εκτέλεση των υπ’ αριθμ. 29/2194/20-09-2023 και 24/1860/9-8-2023 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και για τη σύνταξη δανειστικών συμβολαίων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

21. Έγκριση της αριθμ. 166338/11375/18-10-2023 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών και της ημερομηνίας αποσφράγισης αυτών για τον ανοικτό ηλεκτρονικό (άνω των ορίων) διαγωνισμό, που αφορά την προμήθεια έντεκα (11) αναισθησιολογικών μηχανημάτων με μετρητή βάθους αναισθησίας (ΒΙS) και πληροφοριακό σύστημα δεδομένων αναισθησίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου COOFHEA 2, του Προγράμματος Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, για τις ανάγκες του «Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων», με αριθμό διακήρυξης οικ. 112246/7931/11.07.2023 και Α/Α Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. 197847/2023».

22. Έγκριση των Πρακτικών 1ο/20-10-2023 (αποσφράγιση προσφορών και αξιολόγηση δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικών προσφορών) και 2ο/20-10-2023 (αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, για την «Προμήθεια έντεκα (11) αναισθησιολογικών μηχανημάτων με μετρητή βάθους αναισθησίας (ΒΙS) και πληροφοριακό σύστημα δεδομένων αναισθησίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου “Προμήθεια Εξοπλισμού αντιμετώπισης COVID-19” του έργου COOFHEA 2 του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 660.000,00 με ΦΠΑ.

23. Έγκριση διαδικασίας ανάθεσης Τμημάτων που κρίθηκαν άγονα κατά την διενέργεια του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου COOFHEA 2, του Προγράμματος Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, προϋπολογισμού € 26.204,85 πλέον ΦΠΑ.

24. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Ιωαννίνων, Π.Ε. Πρέβεζας και ΣΥΠΟΘΑ Α’ Π.Ε. Ιωαννίνων.

25. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εκτέλεση υποέργου του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2019ΕΠ53000002 και τίτλο «Επέκταση αγροτικού και λοιπού ηλεκτροφωτισμού 2019-2021».

26. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «World Travel Market», που διοργανώνεται στο Λονδίνο, το διάστημα 06-08/11/2023.

27. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «Philoxenia 2023», που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 10-12/11/2023.

28. Έγκριση μετάβασης του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Χαρίλαου Λαζάνη και της Ειδικής Συμβούλου της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Συνοχής και Δημόσιας Υγείας, Αρετής Στασινού, στο Λονδίνο το διάστημα 04-09/11/2023 για τη συμμετοχή τους στην έκθεση «World Travel Market», και έγκριση των σχετικών δαπανών.

29. Έγκριση μετάβασης του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Γκαρτζονίκα στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 09-12/11/2023, για τη συμμετοχή του στην έκθεση «Philoxenia 2023» και έγκριση των σχετικών δαπανών.

30. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια αναμνηστικών δώρων, για τη διάθεση σε εκδηλώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου.

31. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 168309/4461/20-10-2023 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου περί έγκρισης δαπανών και διάθεση πιστώσεων για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου - Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση της εκδήλωσης «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2023», που θα πραγματοποιηθεί στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου, στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2023.

32. Συμμόρφωση της Αναθέτουσας Αρχής με την αριθμ. 1426/2023 απόφαση της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ. με την οποία με την οποία έγινε δεκτή η προδικαστική προσφυγή της εταιρείας «Η. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ - Ν. ΠΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» και ακυρώθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. 8577/14-06-2023 και α/α Συστήματος 201272 Διακήρυξη της Περιφέρειας Ηπείρου για την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης «Εκπόνηση Διαχειριστικού Σχεδίου Βόσκησης Περιφέρειας Ηπείρου», εκτιμώμενης αξίας 1.928.868,44 € με ΦΠΑ, οι όροι της οποίας εγκρίθηκαν με την αριθμ. 18/1276/07-06-2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

33. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την δαπάνη δημοσίευσης του ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Εκπόνηση Διαχειριστικού Σχεδίου Βόσκησης Περιφέρειας Ηπείρου», εκτιμώμενης αξίας 1.928.868,44 € με ΦΠΑ.

34. Νομική υποστήριξη υπαλλήλου της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώπιον του Πταισματοδικείου Ιωαννίνων.

35. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Έργα εξοικονόμησης νερού Γραμμενίτσας - Βλαχέρνας», προϋπολογισμού € 1.090.000,00 με ΦΠΑ της ομώνυμης Πράξης με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036171910 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

36. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του αρδευτικού δικτύου Περάνθης – Λουτρότοπου», προϋπολογισμού € 2.198.000,01 με ΦΠΑ, της ομώνυμης Πράξης με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036171934 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

37. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του δικτύου του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου», προϋπολογισμού € 2.000.000,0 με ΦΠΑ, της ομώνυμης Πράξης με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036171927 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

38. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Άμεση αποκατάσταση της 18ης επαρχιακής οδού (Δίστρατο – Κρυονέρι) στη θέση Βαθύκαμπος ΠΕ Άρτας», αναδόχου οικονομικού φορέα «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2023.

39. Έγκριση ανάθεσης παροχής υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας για την «Προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικών θυροφραγμάτων σε τάφρο στην Τ.Κ. Κομμένου στη θέση “μηδέν” σε αντικατάσταση κατεστραμμένων».

40. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Επισκευή αντλιών No1 & No7 αντλιοστασίου Βίγλας (παροχή υπηρεσιών)».

41. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για τον καθαρισμό του παραπόταμου Άννινου».

42. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για τον καθαρισμό ρεμάτων στην Τ.Κ. Κομποτίου».

43. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 166385/7930/ Φ.300.09ΜΙΜΟ/18-10-2023 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων για την αποκατάσταση βατότητας μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, χιονοπτώσεις στο Οδικό Δίκτυο της Π.Ε Άρτας που προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, ζημιές (κατολισθήσεις καθιζήσεις, πτώσεις λίθων, καθαρισμός τάφρων – χαντακιών από φερτά υλικά κ.λ.π) προς αποφυγή ατυχημάτων για αποκατάσταση και διευκόλυνση της συγκοινωνίας».

44. Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Άρτας κ. Βασιλείου Ψαθά στην Αθήνα, στις 19-21/10/2023, προκειμένου να παρευρεθεί σε συναντήσεις στη Δ/νση Οδικών Υποδομών και στη Δ/νση Αντιπλημμυρικών Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έγκριση των σχετικών δαπανών.

45. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.

46. Έγκριση απευθείας ανάθεσης παροχής υπηρεσιών για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940.

47. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη συνδιοργάνωση της Π.Ε. Θεσπρωτίας, με τον Γυμναστικό Σύλλογο «ΠΡΩΤΕΑ» αγώνων στίβου με τίτλο «ΠΡΩΤΕΑΣ 2023»,που θα πραγματοποιηθούν στην Ηγουμενίτσα, στις 19/11/2023.

48. Έγκριση του από 20-10-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου – βασικού μελετητή, στο πλαίσιο κατασκευής του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Κατασκευή κύριας διαδρομής Δικτύου Ποδηλατοδρόμων Π.Ε. (Ιόνια Διαδρομή)» 2ο Υποέργο: «Τεχνικός Σύμβουλος – Βασικός Μελετητής του 1ου Υποέργου», προϋπολογισμού 36.619,05 € με Φ.Π.Α. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

49. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Δ. Πρέβεζας», αναδόχου «SICAP ΑΤΕ», μέχρι την 31-12-2023.

50. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συντήρηση – αποκατάσταση – κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας», αναδόχου «Β. ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ Κ’ ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. ΙΡΙΣ ΕΡΓΩ Ε.Ε.», μέχρι την 18-04-2024.

51. Έγκριση του Πρακτικού III/16-10-2023 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας και αξιολόγησης της Τρίτης Πρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, για το σχολικό έτος 2023-2024, στο πλαίσιο εφαρμογής του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας, συνολικού προϋπολογισμού 106.799,24 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων.

52. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Πρέβεζας οικ. έτους 2023 (επιστροφή παραβόλου).

53. Έγκριση διενέργειας πρακτικής άσκησης σπουδαστή Ιδιωτικού ΙΕΚ, σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Ιωαννίνων.
Read More »
Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου συνεδριάζει την Τετάρτη 25-10-2023 Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου συνεδριάζει την Τετάρτη 25-10-2023  Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση συμμετοχής στο Τελικό Συνέδριο του έργου DOCK-BI

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Πρόσκληση συμμετοχής στο Τελικό Συνέδριο του έργου DOCK-BI


Αξιότιμοι κύριοι,
Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 10.00π.μ. στο Τελικό Συνέδριο του έργου με τίτλο “Development Of Connections between the Key ports of Brindisi and Igoumenitsa” και με ακρωνύμιο «DOCK-BI» («Ανάπτυξη των συνδέσεων μεταξύ των βασικών λιμένων του Μπρίντιζι και της Ηγουμενίτσας»), που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας (Δημαρχιακό Μέγαρο, Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα).

Συνημμένη θα βρείτε την Ατζέντα της συνάντησης.

Παρακαλούμε όπως μας επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας το συντομότερο δυνατόν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Ιωάννης Λώλος
Read More »
Πρόσκληση συμμετοχής στο Τελικό Συνέδριο του έργου DOCK-BI Πρόσκληση συμμετοχής στο Τελικό Συνέδριο του έργου DOCK-BI Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Συντάξεις - Επιδόματα: Ποιοι πάνε Ταμείο αυτή την εβδομάδα - Ολες οι πληρωμές

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Συντάξεις - Επιδόματα: Ποιοι πάνε Ταμείο αυτή την εβδομάδα - Ολες οι πληρωμές
Πηγή: Unslpash

Εβδομάδα πληρωμή των συντάξεων αυτή που ξεκινά. Συγκεκριμένα, από σήμερα έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 1.124.974.960 ευρώ σε 2.395.395 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 23 έως 27 Οκτωβρίου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:Από τις 23 έως 27 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 21,7 εκατ. ευρώ σε 1.000 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ
Στις 26 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 1.066.074.960 ευρώ σε 2.336.995 δικαιούχους για πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2023.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

17 εκατ. ευρώ σε 35.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων

19 εκατ. ευρώ σε 21.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας
 
500.000 ευρώ σε 400 δικαιούχους στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Read More »
Συντάξεις - Επιδόματα: Ποιοι πάνε Ταμείο αυτή την εβδομάδα - Ολες οι πληρωμές Συντάξεις - Επιδόματα: Ποιοι πάνε Ταμείο αυτή την εβδομάδα - Ολες οι πληρωμές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και συμμετοχή παραγωγών η εκδήλωση «Κερνάμε Ήπειρο» στην Αθήνα

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και συμμετοχή παραγωγών η εκδήλωση «Κερνάμε Ήπειρο» στην Αθήνα


Με την κεντρική εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα ολοκληρώθηκε και ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ηπείρου με το γενικό τίτλο «Κερνάμε Ήπειρο», που βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση σε παραγωγούς, αλλά και στο καταναλωτικό κοινό.

Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Ζάππειο Μέγαρο, συμμετείχαν 40 παραγωγοί, που «κέρασαν» τους πολυάριθμους επισκέπτες του τριημέρου, αυθεντικές ηπειρώτικες γεύσεις σε γαλακτοκομικά, κρασιά, τσίπουρο, μέλι, κρέατα, ελαιόλαδο, ψάρια, όσπρια (γίγαντες), γλυκά κ.α.).

Η μεγάλη επιτυχία της Έκθεσης συνίσταται και στο γεγονός ότι διατέθηκε το σύνολο των προϊόντων που είχαν στη διάθεσή τους οι παραγωγοί, που δεν μπόρεσαν μάλιστα να καλύψουν τη μεγάλη επισκεψιμότητα της τελευταίας ημέρας της εκδήλωσης, η οποία και τις τρεις ημέρες, συνοδεύτηκε από παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική.

Στα εγκαίνια της Έκθεση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Πρόεδρος του Ζαππείου κα Χριστίνα Βαγενά, η Ευρωβουλευτής κα Άννα Ασημακοπούλου, εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Αδελφοτήτων και Συλλόγων Αποδήμων της Αττικής.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Πρόεδρου του Ζαππείου Μεγάρου κ. Χρ. Βαγενά για την αμέριστη στήριξη της πρωτοβουλίας, ως και στο ΔΙΕΚ Ιωαννίνων για την παρασκευή και διάθεση ηπειρωτικών εδεσμάτων στη διάρκεια της τριημέρου εκδήλωσης, το συντονισμό της οποίας είχε η Προϊσταμένη Προώθησης και Προβολής τοπικών προϊόντων Π.Η. κ. Σοφία Φούκη.
Read More »
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και συμμετοχή παραγωγών η εκδήλωση «Κερνάμε Ήπειρο» στην Αθήνα Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και συμμετοχή παραγωγών η εκδήλωση «Κερνάμε Ήπειρο» στην Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες οφθαλμικής αλοιφής λόγω πιθανής επιμόλυνσης δραστικής ουσίας

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες οφθαλμικής αλοιφής λόγω πιθανής επιμόλυνσης δραστικής ουσίας


Πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν DEXAMYTREX EYE OINT

Στην ανάκληση των παρτίδων 153 και 213 του φαρμακευτικού προϊόντος DEXAMYTREX EYE OINT, οφθαλμική αλοιφή (0,3% +0,03%) προχωρά ο ΕΟΦ.

Ο λόγος είναι η πιθανή επιμόλυνση της δραστικής ουσίας θειϊκή γενταμικίνη κατά την επεξεργασία της, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την ποιότητα του τελικού προϊόντος.


Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την προληπτική ανάκληση των εν λόγω παρτίδων από την κατασκευάστρια εταιρεία. Η εταιρεία BAUSCH HEALTH ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ως τοπικός αντιπρόσωπος του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.
Read More »
ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες οφθαλμικής αλοιφής λόγω πιθανής επιμόλυνσης δραστικής ουσίας ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες οφθαλμικής αλοιφής λόγω πιθανής επιμόλυνσης δραστικής ουσίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά


Τιμώντας την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί γενικός σημαιοστολισμός σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σουλίου, από απο τις 8 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Επίσης θα φωταγωγηθούν τα Δημοτικά και Δημόσια καταστήματα του Δήμου Σουλίου, καθώς των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης στις τρεις Δημοτικές Ενότητες (Παραμυθιάς, Αχέροντα και Σουλίου).

Δημοτική Ενότητα Παραμυθιάς: Ώρα 11:00 π.μ Απότιση φόρου τιμής από μαθητές/τριες των σχολείων της Παραμυθιάς στο Μνημείο των Ηρώων (Σχολείο Βούλγαρη). Στη συνέχεια θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Δημοτική Ενότητα Αχέροντα και Δημοτική Ενότητα Σουλίου: Επετειακές εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες θα παραστούν εκπρόσωποι του Δήμου Σουλίου.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Ώρα 10:15 π.μ. Eπίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Σουλιωτών, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 11:00 π.μ. Μαθητική παρέλαση επί της οδού Κ. Καραμανλή.


Read More »
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Ρεύμα: Φωτιά στα επαγγελματικά τιμολόγια βάζει ο Νοέμβριος - Αυξήσεις 30% - Παραδείγματα

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Ρεύμα: Φωτιά στα επαγγελματικά τιμολόγια βάζει ο Νοέμβριος - Αυξήσεις 30% - Παραδείγματα


Σημαντικές αυξήσεις στα επαγγελματικά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, που μεσοσταθμικά υπερβαίνουν το 30%, φέρνει ο Νοέμβριος, καθώς οι τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας «κρύβουν» εκπλήξεις για τους επαγγελματίες. Κι αν για τα νοικοκυριά οι κρατικές επιδοτήσεις, που αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Ενέργειας, μπορεί να σβήσουν το σύνολο ή μέρος των αυξήσεων στα οικιακά τιμολόγια (αυξήσεις πάντως που κυμαίνονται από 10% έως - σε ακραίες περιπτώσεις - και 88%) για τους επαγγελματίες δεν υπάρχει αντίστοιχη προσδοκία, αφού εδώ και μήνες τα επαγγελματικά τιμολόγια δεν επιδοτούνται.

Επαγγελματικά τιμολόγια
Σύμφωνα με την ανάλυση που επιμελήθηκε για την «Ημερησία» ο Νικήτας Μακρίδης, ενεργειακός αναλυτής της πλατφόρμας allazorevma.gr, η μέση προσφερόμενη χρέωση για τον Νοέμβριο χωρίς να υπολογίζεται ο ΦΠΑ, διαμορφώνεται στα 0,202 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,154 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Οκτώβριο. Η αύξηση είναι της τάξης του 0,048 ευρώ ανά κιλοβατώρα ή 31,1%.
Έτσι: μια μεσαία επιχείρηση που καταναλώνει 2.000 κιλοβατώρες το μήνα θα πληρώσει 404 ευρώ από 308, δηλαδή 96 ευρώ παραπάνω (χωρίς το ΦΠΑ), ενώ
μια επιχείρηση που καταναλώνει 5.000 κιλοβατώρες το μήνα θα πληρώσει 1.010 ευρώ τον Νοέμβριο (χωρίς το ΦΠΑ) από 770 ευρώ τον Οκτώβριο, δηλαδή 240 ευρώ περισσότερα.
Οικιακά τιμολόγια
Μικρότερη είναι η επιβάρυνση για τα νοικοκυριά - τουλάχιστον στις αρχικές τιμές - η οποία μπορεί να «σβήσει» από τις κρατικές επιδοτήσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα πάντα με την ανάλυση του κ. Μακρίδη, στα νοικοκυριά η μέση επιβάρυνση είναι 0,004 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 2,8%. Έτσι για μια μέση κατανάλωση 300 κιλοβατώρες το μήνα, η επιβάρυνση είναι της τάξης των 1,2 ευρώ το μήνα (μέση προσφερόμενη χρέωση ανάλογα με το μερίδιο αγοράς του κάθε παρόχου).

Επιδοτήσεις
Ελαφρώς αυξημένες θα πρέπει να είναι οι κρατικές επιδοτήσεις του Νοεμβρίου, ώστε οι τελικές τιμές να μείνουν ίδιες για τους καταναλωτές, τουλάχιστον στα οικιακά τιμολόγια. Πάντως οι επιδοτήσεις του Οκτωβρίου ήταν για τα νοικοκυριά: 15 ευρώ/MWh: Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh
Ίδια ενίσχυση για όσους έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
50 ευρώ/MWh: Για το σύνολο της κατανάλωσης και για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)
Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση είναι τον Οκτώβριο στα 15 ευρώ/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.
Read More »
Ρεύμα: Φωτιά στα επαγγελματικά τιμολόγια βάζει ο Νοέμβριος - Αυξήσεις 30% - Παραδείγματα Ρεύμα: Φωτιά στα επαγγελματικά τιμολόγια βάζει ο Νοέμβριος - Αυξήσεις 30% - Παραδείγματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
· Γενικό σημαιοστολισμό από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου, μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
· Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
12:00 μεσ. στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης όπου θα προσέλθουν με τις Σημαίες τους και τους εκπαιδευτικούς τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης
Πέρας προσέλευσης στον Ιερό Ναό ώρα 10:25 π.μ.
- Μετά τη δοξολογία, ομιλία από τον κ. Αναγνωστόπουλο Ευάγγελο, Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.
11:15 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος.

11:40. π.μ. Παρέλαση μαθητών και συλλόγων, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης.
Read More »
Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Ψηφιακή φορολογική ενημερότητα: 11 διευκρινιστικές ερωτήσεις/απαντήσεις – Τα ποσοστά που θα παρακρατούνται για ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Ψηφιακή φορολογική ενημερότητα: 11 διευκρινιστικές ερωτήσεις/απαντήσεις – Τα ποσοστά που θα παρακρατούνται για ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη


Μέσα από έναν αναλυτικό οδηγό με 11 ερωτήσεις – απαντήσεις, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αποσαφηνίζει όλες τις πτυχές σχετικά με την ψηφιακή έκδοση φορολογικής ενημερότητας και για τους φορολογούμενους που έχουν ρυθμισμένες ή αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Οι οφειλέτες που θέλουν να εισπράξουν χρήματα από το Δημόσιο ή να μεταβιβάσουν ακίνητο, θα λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα εξπρές, με παρακράτηση όμως μέρους των χρεών και με κριτήριο την συναλλακτική τους δραστηριότητα. Για την διευκόλυνση που θα τους παρέχει η ΑΑΔΕ, θα λαμβάνει ποσοστό 10% – 70% από τα χρήματα που θα εισπράττουν ή από το τίμημα της μεταβίβασης ακινήτου, προκειμένου να «σβήσουν» ή να μειωθούν οι οφειλές τους.

Χωρίς να χρειάζεται πλέον να επισκεφθούν την Εφορία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση και να λαμβάνουν άμεσα φορολογική ενημερότητα που είναι απαραίτητη για τις συναλλαγές τους. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται περί τις 200.000 επισκέψεις στις ΔΟΥ το χρόνο.

Το νέο τοπίο με την ψηφιακή έκδοση φορολογικής ενημερότητας, όπως αποτυπώνεται μέσα από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις της ΑΑΔΕ.

1. Μπορώ να λάβω ψηφιακό αποδεικτικό ενημερότητας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE εάν η μόνη μου εκκρεμότητα είναι ότι έχω ληξιπρόθεσμη οφειλή μικρού ποσού;

Εάν οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές σας δεν υπερβαίνουν τα 30 ευρώ και πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησης (έχουν υποβληθεί οι απαιτούμενες δηλώσεις, δεν υπάρχει δέσμευση χορήγησης), μπορείτε να λάβετε αποδεικτικό ενημερότητας για:Κάθε νόμιμη χρήση εκτός είσπραξης και εκτός μεταβίβασης ακινήτου.Είσπραξη χρημάτων από φορείς του Δημοσίου τομέα πλην της Κεντρικής Διοίκησης.Είσπραξη χρημάτων από φορείς της Κεντρικής Διοίκησης (με παρακράτηση, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτεπάγγελτου συμψηφισμού, διαφορετικά χωρίς παρακράτηση).Μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτού από επαχθή αιτία.Μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτού από άλλη αιτία, πλην επαχθούς (χωρίς τίμημα).Ληξιπρόθεσμες οφειλές αποτελούν οφειλές βεβαιωμένες στον ΑΦΜ σας, τυχόν οφειλές από κληρονομική διαδοχή ή από διαδοχή επιχειρήσεων, τυχόν οφειλές σας από φόρο εισοδήματος που έχουν βεβαιωθεί στον ΑΦΜ του συζύγου σας καθώς και οφειλές για τις οποίες έχετε ευθύνη καταβολής σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

2. Μπορώ να λάβω ψηφιακό αποδεικτικό ενημερότητας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE εάν η μόνη μου εκκρεμότητα είναι ότι έχω ληξιπρόθεσμες ρυθμισμένες οφειλές (άνω των τριάντα ευρώ) και η ρύθμισή μου είναι ενήμερη;

Εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας, δηλαδή έχουν υποβληθεί οι απαιτούμενες δηλώσεις και δεν υπάρχει δέσμευση χορήγησης, μπορείτε να λάβετε αποδεικτικό ενημερότητας διαδικτυακά για:Κάθε νόμιμη χρήση εκτός είσπραξης και εκτός μεταβίβασης ακινήτου.Καθώς επίσης (με παρακράτηση επί του ποσού είσπραξης ή επί του τιμήματος) και για:Είσπραξη χρημάτων από φορείς του Δημοσίου τομέα πλην της Κεντρικής Διοίκησης.Είσπραξη χρημάτων από φορείς της Κεντρικής Διοίκησης.Μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτού από επαχθή αιτία.

Κατ’ εξαίρεση, δεν χορηγείται ψηφιακά αποδεικτικό ενημερότητας στις παρακάτω περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών:οφειλές, βεβαιωμένες στον ΑΦΜ σας ή / και οφειλές σας από κληρονομική διαδοχή ή από διαδοχή επιχειρήσεων ή / και οφειλές βεβαιωμένες στον ΑΦΜ υπό εκκαθάριση Νομικού Προσώπου (Ν.Π.) για τις οποίες ευθύνεστε αλληλεγγύως, που έχουν ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών του ν.4738/2020,οφειλές, ατομικές ή / και από συνυπευθυνότητα, που έχουν ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών του ν.4469/2017,οφειλές, ατομικές ή / και από συνυπευθυνότητα, που έχουν ενταχθεί σε προσωρινή ή οριστική δικαστική ρύθμιση οφειλών κατά το ν.3869/2010,οφειλές, ατομικές ή / και από συνυπευθυνότητα, που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση που δεν υποστηρίζεται από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ (π.χ. βάσει δικαστικά επικυρωμένης συμφωνίας ρύθμισης οφειλών κατά το προϊσχύον δίκαιο).

3. Μπορώ να λάβω ψηφιακό αποδεικτικό ενημερότητας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE εάν η μόνη μου εκκρεμότητα είναι ότι έχω μη ληξιπρόθεσμες οφειλές;

Εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας, δηλαδή έχουν υποβληθεί οι απαιτούμενες δηλώσεις και δεν υπάρχει δέσμευση χορήγησης, μπορείτε να λάβετε αποδεικτικό ενημερότητας, διαδικτυακά, για:

• Κάθε νόμιμη χρήση εκτός είσπραξης και εκτός μεταβίβασης ακινήτου.

• Είσπραξη χρημάτων από φορείς του Δημοσίου τομέα πλην της Κεντρικής Διοίκησης.

• Είσπραξη χρημάτων από φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, με παρακράτηση, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτεπάγγελτου συμψηφισμού (διαφορετικά χωρίς παρακράτηση).

• Μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτού (από επαχθή αιτία ή από άλλη αιτία πλην επαχθούς), στην περίπτωση που οι συνολικές μη ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές είναι έως και δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, ανά φυσικό πρόσωπο ή πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, ανά νομικό πρόσωπο και στην περίπτωση που είναι μεγαλύτερες των ορίων αυτών, το ύψος αυτών δεν υπερβαίνει σε 120% του μεγαλύτερου, κατά την τελευταία τριετία πριν από το έτος υποβολής της αίτησης για έκδοση του αποδεικτικού ενημερότητας, αθροίσματος βασικών ατομικών οφειλών που έχουν βεβαιωθεί ετησίως σε βάρος του αιτούντος.

• Μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτού (από επαχθή αιτία ή από άλλη αιτία πλην επαχθούς), στην περίπτωση που οι συνολικές μη ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος άλλων προσώπων και για τις οποίες ο αιτών το αποδεικτικό έχει ευθύνη για την καταβολή τους, δεν υπερβαίνουν τα ανωτέρω όρια και στην περίπτωση που είναι μεγαλύτερα των ορίων αυτών, το ύψος αυτών δεν υπερβαίνει σε ποσοστό το 120% του μεγαλύτερου, κατά την τελευταία τριετία πριν από το έτος υποβολής της αίτησης για έκδοση του αποδεικτικού ενημερότητας, αθροίσματος βασικών ατομικών οφειλών που έχουν βεβαιωθεί ετησίως σε βάρος του πρωτοφειλέτη.

4. Είμαι Φυσικό Πρόσωπο. Μπορώ να λάβω ψηφιακό αποδεικτικό ενημερότητας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE εάν η μόνη μου εκκρεμότητα είναι ότι δεν έχω υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος την τελευταία πενταετία, καθώς δεν είχα υποχρέωση;

Εφόσον τηρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας, δηλαδή έχουν υποβληθεί οι απαιτούμενες δηλώσεις, δεν υπάρχει δέσμευση χορήγησης και δεν υπήρχε η υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, μπορείτε να λάβετε το ψηφιακό αποδεικτικό ενημερότητας, εφόσον επιλέξετε το πεδίο Υπεύθυνη Δήλωση, στο οποίο αναγράφεται ότι:
«Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 22 του Ν.1599/1986, δηλώνω ότι δεν είμαι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης για τα φορολογικά έτη: …»

5. Μπορώ να λάβω ψηφιακό αποδεικτικό ενημερότητας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE εάν η μόνη μου εκκρεμότητα είναι ότι έχω ληξιπρόθεσμες οφειλές εκτός ρύθμισης κάτω των 50.000 ευρώ, που τελούν σε αναστολή είσπραξης;

Εάν οι ληξιπρόθεσμες εκτός ρύθμισης οφειλές σας είναι κάτω των 50.000 ευρώ και τελούν σε αναστολή είσπραξης (εκ του Νόμου ή με Υπουργική Απόφαση) και πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας (δηλαδή έχουν υποβληθεί οι απαιτούμενες δηλώσεις, δεν υπάρχει δέσμευση χορήγησης), μπορείτε να λάβετε αποδεικτικό ενημερότητας για:

• Κάθε νόμιμη χρήση εκτός είσπραξης και εκτός μεταβίβασης ακινήτου.

• Είσπραξη χρημάτων από φορείς του Δημοσίου τομέα πλην της Κεντρικής Διοίκησης (χωρίς παρακράτηση).

• Είσπραξη χρημάτων από φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, με παρακράτηση εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτεπάγγελτου συμψηφισμού (διαφορετικά χωρίς παρακράτηση).

• Μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτού από επαχθή αιτία, με την προϋπόθεση ότι διενεργείται παρακράτηση η οποία εξοφλεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας που τελούν σε αναστολή είσπραξης.

Κατ’ εξαίρεση, δεν χορηγείται ψηφιακά αποδεικτικό ενημερότητας, αν η αναστολή είσπραξης ισχύει δυνάμει δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής ή απόφασης διοικητικού οργάνου.

6. Μπορώ να λάβω ψηφιακό αποδεικτικό ενημερότητας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE εάν η μόνη μου εκκρεμότητα είναι ότι έχω ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 50.000 ευρώ σε αναστολή είσπραξης;

Εάν οι ληξιπρόθεσμες εκτός ρύθμισης οφειλές σας, που τελούν σε αναστολή είσπραξης (εκ του Νόμου ή με Υπουργική Απόφαση), είναι άνω των 50.000 ευρώ και πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησης ενημερότητας (έχουν υποβληθεί οι απαιτούμενες δηλώσεις, δεν υπάρχει δέσμευση χορήγησης), μπορείτε να λάβετε ψηφιακό αποδεικτικό ενημερότητας για:

• Κάθε νόμιμη χρήση εκτός είσπραξης και εκτός μεταβίβασης ακινήτου.

• Είσπραξη χρημάτων από φορείς του Δημοσίου τομέα πλην της Κεντρικής Διοίκησης, εφόσον επιλέξετε την παρακράτηση όλου του εισπραττόμενου ποσού και έως του ύψους των συνολικών οφειλών σας.

• Είσπραξη χρημάτων από φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, εφόσον επιλέξετε την παρακράτηση όλου του εισπραττόμενου ποσού και έως του ύψους των συνολικών οφειλών σας.

• Μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτού από επαχθή αιτία, με την προϋπόθεση ότι η υποχρεωτική παρακράτηση που θα γίνει, εξοφλεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας που τελούν σε αναστολή είσπραξης. Κατ’ εξαίρεση, δεν χορηγείται ψηφιακά αποδεικτικό ενημερότητας, αν η αναστολή είσπραξης ισχύει δυνάμει δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής ή απόφασης διοικητικού οργάνου.

7. Είμαι επιτηδευματίας με ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις, για τις οποίες είμαι ενήμερος, και θέλω να εισπράξω χρήματα από φορέα του Δημοσίου τομέα πλην της Κεντρικής Διοίκησης. Ποια θα είναι η παρακράτηση;

Για να καθοριστεί το ποσοστό παρακράτησης, λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

• Η πρόοδος στην αποπληρωμή της ρύθμισης, όπου υπολογίζεται σταθερό ποσοστό παρακράτησης 10% έως 70% επί του εισπραττόμενου ποσού και μέχρι του ύψους των ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

• Τα παραπάνω ποσοστά παρακράτησης δύναται να προσαυξηθούν:κατά 10% ανάλογα με τη σχέση του υπολοίπου της οφειλής που δύναται να παρακρατηθεί προς το μέσο ετήσιο εισόδημα της τελευταίας τριετίας, το οποίο μπορεί να διατεθεί για την αποπληρωμή της ή,κατά 15% εφόσον από τον έλεγχο προκύπτει υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ και Φόρου Εισοδήματος τα τελευταία δύο έτη.

• Το συνολικό ποσοστό παρακράτησης θα πρέπει να αντιστοιχεί στην κάλυψη δύο (2) έως τεσσάρων (4) δόσεων της τηρούμενης ρύθμισης/ ρυθμίσεων που έπονται της ημερομηνίας υποβολής του αιτήματος, ανάλογα με το πλήθος των δόσεων που απομένουν.

Η τελική παρακράτηση που θα εφαρμοστεί θα είναι η μεγαλύτερη εκ των δύο προαναφερθέντων υπολογισμών (ποσοστού ή ποσού κάλυψης δόσεων).

8. Αναμένω μελλοντικά να εισπράξω από τον ίδιο φορέα και άλλα χρηματικά ποσά (π.χ. έχω υπογράψει σύμβαση με τον φορέα αυτό). Μπορώ να λάβω ψηφιακό αποδεικτικό ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων με μειωμένη παρακράτηση εάν η μόνη μου εκκρεμότητα είναι ότι έχω ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες είμαι ενήμερος;

Εφόσον αναμένετε μελλοντικά να εισπράξετε από τον ίδιο φορέα και άλλα χρηματικά ποσά, τότε μπορείτε, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία της ενότητας «Ύπαρξη περιοδικής απαίτησης», να επωφεληθείτε μικρότερης παρακράτησης επί του ποσού είσπραξης και συγκεκριμένα:

• 10% επί του εισπραττόμενου ποσού εφόσον το υπόλοιπο της ρυθμισμένης οφειλής είναι έως 20.000 ευρώ.

• 10% έως 30% επί του εισπραττόμενου ποσού εφόσον το υπόλοιπο της ρυθμισμένης οφειλής σας είναι άνω των 20.000 ευρώ.

Ειδικότερα, το ποσό παρακράτησης πρέπει να αντιστοιχεί στο ποσό που απαιτείται για την κάλυψη μίας δόσης της τηρούμενης ρύθμισης/ρυθμίσεων, που έπεται της ημερομηνίας υποβολής του αιτήματος και να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 10% επί του εισπραττόμενου ποσού, αλλά να μην υπερβαίνει το 30% αυτού.

Ο περιοδικός χαρακτήρας της απαίτησης ελέγχεται από τον φορέα που διενεργεί την πληρωμή ή την εξόφληση του τίτλου.

9. Έχω ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στις οποίες είμαι ενήμερος και θέλω να προβώ σε πώληση ενός ακινήτου μου, ποια θα είναι η παρακράτηση;

Εφόσον το τίμημα πώλησης είναι ίσο ή μεγαλύτερο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, το αποδεικτικό ενημερότητας εκδίδεται με σταθερό ποσοστό παρακράτησης 70% επί του τιμήματος αυτού, και έως του ύψους των ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Εάν το τίμημα πώλησης είναι μικρότερο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, υπολογίζεται καταρχάς παρακράτηση 70% επί του τιμήματος αυτού και εφόσον το ποσό της παρακράτησης δεν καλύπτει το σύνολο των ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, υπολογίζεται παρακράτηση 70% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Το αποδεικτικό ενημερότητας εκδίδεται εφόσον το ποσό της παρακράτησης που προκύπτει από τον υπολογισμό του 70% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου δεν υπερβαίνει το τίμημα πώλησης.

10. Έχω ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 50.000 ευρώ που τελούν σε αναστολή είσπραξης και θέλω να προβώ σε πώληση ενός ακινήτου. Ποια θα είναι η παρακράτηση επί του ψηφιακού αποδεικτικού ενημερότητας;

Εφόσον το τίμημα πώλησης είναι ίσο ή μεγαλύτερο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, το αποδεικτικό ενημερότητας εκδίδεται με σταθερό ποσοστό παρακράτησης 50% επί του τιμήματος, και έως του ύψους των ληξιπρόθεσμων οφειλών που τελούν σε καθεστώς αναστολής είσπραξης.

Εάν το τίμημα πώλησης είναι μικρότερο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, υπολογίζεται καταρχάς παρακράτηση ποσοστού 50% επί του τιμήματος και, εφόσον το ποσό της παρακράτησης δεν καλύπτει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που τελούν σε καθεστώς αναστολής είσπραξης, υπολογίζεται παρακράτηση ποσοστού 50% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Το αποδεικτικό ενημερότητας εκδίδεται εφόσον το ποσό της παρακράτησης που προκύπτει από τον υπολογισμό του 50% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου δεν υπερβαίνει το τίμημα. Το αποδεικτικό ενημερότητας εκδίδεται ψηφιακά, εφόσον η παρακράτηση αυτή καλύπτει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε αναστολή είσπραξης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την παρακράτηση όλου του τιμήματος και μέχρι του ύψους των οφειλών σας, με την προϋπόθεση ότι το τίμημα πώλησης καλύπτει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε αναστολή είσπραξης.

11. Έχω ληξιπρόθεσμες μη τακτοποιημένες κατά νόμιμο τρόπο οφειλές (που δεν τελούν σε ρύθμιση ή σε καθεστώς αναστολής είσπραξης). Πώς μπορώ να προβώ σε πώληση του ακινήτου μου εφόσον δεν εκδίδεται αποδεικτικό ενημερότητας;

Στην περίπτωση αυτή, εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις του αποδεικτικού ενημερότητας, εξετάζεται η χορήγηση της βεβαίωσης οφειλής, η οποία εκδίδεται αντί του αποδεικτικού ενημερότητας προκειμένου να διενεργηθεί η πράξη της μεταβίβασης ακινήτου.
Read More »
Ψηφιακή φορολογική ενημερότητα: 11 διευκρινιστικές ερωτήσεις/απαντήσεις – Τα ποσοστά που θα παρακρατούνται για ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη Ψηφιακή φορολογική ενημερότητα: 11 διευκρινιστικές ερωτήσεις/απαντήσεις – Τα ποσοστά που θα παρακρατούνται για ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Προσλήψεις ΕΠΟΠ - Ολοκληρώθηκε η μοριοδότηση – Δείτε αναλυτικά τους πίνακες αποτελεσμάτων

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Προσλήψεις ΕΠΟΠ - Ολοκληρώθηκε η μοριοδότηση – Δείτε αναλυτικά τους πίνακες αποτελεσμάτων


Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ολοκληρώθηκε η μοριοδότηση κατά ειδικότητα των υποψηφίων ΕΠΟΠ, στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαγωνισμών πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Κοινό Νομικό Σώμα,


Ειδικότερα, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη για τη μοριοδότησή τους, κάνοντας ταυτοποίηση με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet, μέσω των παρακάτω ηλεκτρονικών διευθύνσεων:

Για το Στρατό Ξηράς: https://epop.army.gr

Για το Πολεμικό Ναυτικό: https://epop.hellenicnavy.gr

Για την Πολεμική Αεροπορία: https://epop.haf.gr

Για το Κοινό Νομικό Σώμα: https://epopnom.army.gr

Επιπρόσθετα, γνωρίζεται στους υποψήφιους ΕΠΟΠ ότι επιτρέπεται να ασκήσουν προσφυγή κατά της μοριοδότησής τους μέχρι την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), στο οποίο θα αναγράφονται υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός αίτησης και ειδικότητα, όπως παρακάτω:

Για το Στρατό Ξηράς: epop.katataxi[at]army.gr

Για το Πολεμικό Ναυτικό: epop2023[at]navy.mil.gr

Για την Πολεμική Αεροπορία: epop.epitropes[at]haf.gr

Για το Κοινό Νομικό Σώμα: geetha_dsl[at]stratologia.gr

Οι υποψήφιοι ΕΠΟΠ που έχουν επιλεγεί για να παρουσιαστούν στις Επιτροπές υποχρεούνται κατά την προσέλευσή τους να φέρουν απαραίτητα μαζί τους, τα παρακάτω:

• Δελτίο αστυνομικής ή στρατιωτικής ταυτότητας ή διαβατήριο.

• Το Αντίγραφο της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης συμμετοχής στον διαγωνισμό πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ.

• Αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο RAPID test έως και σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την πρώτη ημέρα έναρξης των εξετάσεων, το οποίο θα έχουν καθημερινά μαζί τους.

• Το Δελτίο Υγειονομικής εξέτασης υποψηφίου ΕΠ.ΟΠ., που θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων του Πίνακα «Α» αυτού (Υπόδειγμα «8» της Προσθήκης «8» του Παραρτήματος «Β» των Προκηρύξεων).

• Γραφική Ύλη (2 μπλε στυλό, μολύβι, γόμα, ξύστρα).

• Αθλητική περιβολή – περιβολή κολύμβησης (μαγιό, σκουφάκι, γυαλιά κολύμβησης, πετσέτα, σαγιονάρες).

Η διαδικασία για κάθε υποψήφιο θα διαρκέσει έως πέντε (5) εργάσιμες ημέρες. Με την ολοκλήρωση της κάθε επιμέρους εξέτασης – δοκιμασίας θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για όσους συνεχίζουν ή όχι τη διαδικασία.
Read More »
Προσλήψεις ΕΠΟΠ - Ολοκληρώθηκε η μοριοδότηση – Δείτε αναλυτικά τους πίνακες αποτελεσμάτων Προσλήψεις ΕΠΟΠ - Ολοκληρώθηκε η μοριοδότηση – Δείτε αναλυτικά τους πίνακες αποτελεσμάτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Ιταλία: Κατασχέθηκαν και επεστράφησαν στην Ελλάδα, πέντε νομίσματα του 2ου και 5ου αιώνα π.Χ.

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Ιταλία: Κατασχέθηκαν και επεστράφησαν στην Ελλάδα, πέντε νομίσματα του 2ου και 5ου αιώνα π.Χ.


Το Σώμα των καραμπινιέρων, ειδικευμένο στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου έργων τέχνης και αρχαιολογικής κληρονομίας, κατέσχεσε και επέστρεψε στην Ελλάδα, μέσω της πρέσβεως στην Ιταλία, Ελένης Σουρανή, πέντε αρχαιοελληνικά νομίσματα, τα οποία είχαν τεθεί προς πώληση στο διαδίκτυο έναντι 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιώτης που κατείχε παράνομα τα νομίσματα δεν είχε αντιληφθεί την πραγματική αξία τους.

Η έρευνα συντονίστηκε από την Εισαγγελία του Μιλάνου, ενώ το επιχειρησιακό σκέλος ανέλαβαν οι καραμπινιέροι της Μόντζα. Τα νομίσματα χρονολογούνται από τον πέμπτο μέχρι τον δεύτερο αιώνα προ Χριστού, από την κλασσική μέχρι την ελληνιστική περίοδο. Διατηρήθηκαν σε άριστη κατάσταση και στις όψεις τους απεικονίζονται η Αθηνά και η γλαύκα, ο Μέγας Αλέξανδρος με «λεοντή», ο Δίας, ο Διόνυσος και ο Ηρακλής, ως προστάτης της Θάσου. Πρόκειται για πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία συνδέονται με την κοινωνική, εμπορική και πολιτιστική πραγματικότητα της αρχαίας Ελλάδας.

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική κίνηση, η οποία επιβεβαιώνει τη στενότατη συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και ιταλικών Αρχών στον τομέα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομίας. Συνεργασία που στοχεύουμε να ενισχύσουμε με την ανταλλαγή πολύτιμης εμπειρίας και γνώσης, οι οποίες στηρίζονται και στη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων», δήλωσε η κ. Σουρανή στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Read More »
Ιταλία: Κατασχέθηκαν και επεστράφησαν στην Ελλάδα, πέντε νομίσματα του 2ου και 5ου αιώνα π.Χ. Ιταλία: Κατασχέθηκαν και επεστράφησαν στην Ελλάδα, πέντε νομίσματα του 2ου και 5ου αιώνα π.Χ. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Eργαστήρι συναισθηματικής καλλιέργειας και εκφραστικότητας για παιδιά από το κέντρο κοινότητας του Δ. Σουλίου

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Eργαστήρι συναισθηματικής καλλιέργειας και εκφραστικότητας για παιδιά από το κέντρο κοινότητας του Δ. Σουλίου


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σουλίου, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΡΩΓΗ» Δήμου Σουλίου, διοργανώνει εργαστήρι συναισθηματικής καλλιέργειας και εκφραστικότητας, για παιδιά ηλικίας 7-9 χρονών από το Σάββατο 04/11/2023 έως και 23/12/2023 και κάθε Σάββατο από τις 17:30 μ.μ. έως τις 19:30 μ.μ. στην αίθουσα του παιδικού Σταθμού Παραμυθιάς.

Οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους , παρακαλούνται όπως προσέλθουν στο Κέντρο Κοινότητας , προκειμένου να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη της δράσης Ντάφλου Βασιλική , Ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σουλίου, τηλ.: 2666360138, 6948508027.


Read More »
Eργαστήρι συναισθηματικής καλλιέργειας και εκφραστικότητας για παιδιά από το κέντρο κοινότητας του Δ. Σουλίου Eργαστήρι συναισθηματικής καλλιέργειας και εκφραστικότητας για παιδιά από το κέντρο κοινότητας του Δ. Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Ποιες περιοχές της Θεσπρωτίας παρουσιάζουν κίνδυνο πλημμύρας σύμφωνα με το Flood Risk της Ε.Ε.

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Ποιες περιοχές της Θεσπρωτίας παρουσιάζουν κίνδυνο πλημμύρας σύμφωνα με το Flood Risk της Ε.Ε.


Το Flood Risk, ειναι ένα εργαλείο της Ευρωπαϊκή Ένωσης που θα μπορούσε να συμβάλλει στην εκτίμηση κινδύνου από πλημμύρες, αλλά και στην πρόληψη των καταστροφών και αναπτύχθηκε για την εκτίμηση και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας, με μηχανισμούς διαχείρισης κινδύνου.

Στο Flood Risk, αποτυπώνονται περιοχές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σύμφωνα με τα δεδομένα, διατρέχουν κίνδυνο πλημμύρας.

Στις περιοχές της Ε.Ε, υπάρχουν και δύο μεγάλες εκτάσεις στην Θεσπρωτία. Η έκταση από την Παραμυθιά μέχρι το Καναλάκι καθώς και η έκταση απο την Κεστρίνη Ηγουμενίτσας μέχρι τη Σαγιάδα,

Στις διάφορες πηγές από τις οποίες αντλεί τα δεδομένα το Flood Risk, συμπεριλαμβάνονται και εκθέσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ σε μία απο αυτές, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων είχε εκπονήσει την πρώτη αναθεώρηση της προκαταρκτικής αξιολόγησης κινδύνων πλημμύρας, σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Στην συγκεκριμένη εκθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις ζώνες δυνητικά υψηλού κινδύνου υπάρχουν χαμηλές περιοχές λεκάνης του ποταμού Αχέροντα, κλειστής λεκάνης Μαργαριτίου καθώς και ρεμάτων δυτικά της περιοχής. Επίσης υπάρχει το κάτω ρούς – Δέλτα Καλαμά και η παράκτια ζώνη Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ποιες περιοχές της Θεσπρωτίας παρουσιάζουν κίνδυνο πλημμύρας σύμφωνα με το Flood Risk της Ε.Ε. Ποιες περιοχές της Θεσπρωτίας παρουσιάζουν κίνδυνο πλημμύρας σύμφωνα με το Flood Risk της Ε.Ε. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Δείτε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Δείτε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΗγουμενίτσαςRead More »
Δείτε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δείτε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 25χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Διακομιδή 25χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 25χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 25χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού Διακομιδή 25χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Κασσελάκης τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Νίκο Φίλη

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023
Εκτός ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Κασσελάκης τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Νίκο ΦίληΑπάντηση στην έντονη κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δίνει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, με κείμενό του στο οποίο αναφέρει ότι «οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Στην ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους. Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη. Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση: Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας».
Read More »
Εκτός ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Κασσελάκης τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Νίκο Φίλη Εκτός ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Κασσελάκης τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Νίκο Φίλη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023 Rating: 5

Σελίδες