Αναβλήθηκε και πάλι το δικαστήριο για την υπεξαίρεση στον Δήμο Φιλιατών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017

Για τις 5 Μαρτίου του 2018, αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης που σχετίζεται με το έλλειμμα στο Δήμο Φιλιατών και έχει ως βασικό κατηγορούμενο τον πρώην Δήμαρχο κ. Μηνά Ντουμάζιο. 

Το δικαστήριο, που συνεδρίασε σήμερα 19/8/2017, ανέβαλε την εκδίκαση, καθώς απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες.Read More »
Αναβλήθηκε και πάλι το δικαστήριο για την υπεξαίρεση στον Δήμο Φιλιατών Αναβλήθηκε και πάλι το δικαστήριο για την υπεξαίρεση στον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων σε Σύβοτα και Πάργα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017


Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία δύο καταδυτικών πάρκων στην Ήπειρο (Πάργα και Σύβοτα) που έχει καταθέσει πριν από ένα περίπου χρόνο η περιφέρεια Ηπείρου στο πρόγραμμα Intereg Ελλάδας-Αλβανίας μέσω του Tactical Tourism. 

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η αναβάθμιση της παράκτιας περιοχής και παράλληλα η δημιουργία ενός υποθαλάσσιου καταδυτικού Πάρκου επιμόρφωσης, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αναψυχής

Να θυμίσουμε ότι ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί διεθνώς έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του τουρισμού.


Οι κύριες δράσεις του έργου περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέων τουριστικών σημείων ενδιαφέροντος μέσω της ανακατασκευής του σπιτιού του Αλή Πασά στο Τεπελένι Αργυροκάστρου και μετατροπή του σε μουσείο, της ανακαίνισης ενός κτιρίου στη Λευκάδα και μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο, της εκπόνησης μουσειολογικής μελέτης για το νησί Λαζαρέτο της Κέρκυρας και της προετοιμασίας μελετών δανειοδότησης δύο πάρκων καταδύσεων σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα. 

Η κύρια καινοτομία το έργου έγκειται στην συνεργασία για πρώτη φόρα των κατάλληλων φορέων με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στη διασυνοριακή περιοχής Ελλάδας-Αλβανίας. 
Η διάρκεια έργου με προϋπολογισμό 2.471.083,00 € είναι 36 μήνες και το εταιρικό σχήμα με συντονιστή την Περιφέρεια Αργυροκάστρου αποτελείται από τις περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Μπεράτ, Ηπείρου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας.


 
Read More »
Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων σε Σύβοτα και Πάργα  Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων σε Σύβοτα και Πάργα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Σήμερα το δικαστήριο για την υπεξαίρεση στον Δήμο Φιλατών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017


Σήμερα Τρίτη εκδικάζεται η εξ αναβολής υπόθεση που σχετίζεται με το έλλειμμα στο Δήμο Φιλιατών και έχει ως βασικό κατηγορούμενο τον πρώην Δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο. 

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην δήμαρχο Φιλιατών είναι:

- Υπεξαίρεση στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

- Απιστία στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄εξακολούθηση. 


Οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στο Δήμο Φιλιατών διαφάνηκαν το 2009, όταν σημειώθηκε μία περίεργη κλοπή με λεία 80 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.

Από κει και πέρα άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου....

Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης έκαναν φύλλο και φτερό το ταμείο του Δήμου για την περίοδο 2008 και 2009, αποκαλύπτοντας ένα μεγάλο σκάνδαλο. 

Σε έναν τόσο μικρό Δήμο η μαύρη τρύπα που αποκαλύφθηκε έφτανε στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα και με απόφασή του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα για τον δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο, τους δύο αντιδημάρχους και την υπεύθυνη του ταμείου.

Ωστόσο το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών που διενήργησαν τον ταμειακό έλεγχο, εντοπίζει σε βάθος πενταετίας έλλειμμα 4,5εκ. ευρώ. 

Από αυτά 3,7 εκ. αφορούν σε ταμειακό έλλειμμα του Δήμου, ενώ 800.000 περίπου σε ταμειακό έλλειμμα στο ταμείο της ύδρευσης. 


Read More »
Σήμερα το δικαστήριο για την υπεξαίρεση στον Δήμο Φιλατών Σήμερα το δικαστήριο για την υπεξαίρεση στον Δήμο Φιλατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Στο 40% τα κενά στο Ελληνικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ντίσελντορφ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Η παρατεταμένη κωλυσιεργία που επιδεικνύουν τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου σας, στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, οδήγησαν τα αμιγή ελληνικά σχολεία στην Βόρεια Ρηνανία σε υποτυπώδη λειτουργία. Διανύσαμε ήδη ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής περιόδου και στο Γυμνάσιο- Λύκειο Ντίσελντορφ τα κενά αγγίζουν το 40%.
Βασικές ειδικότητες παραμένουν αστελέχωτες και με βάση το χρονοδιάγραμμα που ακολουθεί η υπηρεσία σας φοβούμεθα πως οι καθηγητές θα έρθουν μαζί με τον Αϊ Βασίλη.

Απομακρύνατε πριν δύο χρόνια τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν επί σειρά ετών τα σχολεία μας χωρίς επιμίσθιο, θέλοντας να τηρήσετε τον κανόνα της ισονομίας, αποσπώντας εκείνους με επιμίσθιο και τους έχετε από τον Ιούνιο απλήρωτους. Μάλιστα η απόφασή σας ελήφθη εν καιρώ οικονομικού στραγγαλισμού των δημοσίων εσόδων σε εποχή βομβαρδισμού μνημονίων.


Προφανώς η συμπεριφορά σας γεννά σκέψεις σε όλη την ομογένεια και ερωτήματα πως η αντιφατική τακτική στην οργάνωση και λειτουργία των σχολείων αποσκοπεί στην σταδιακή απαξίωση τους με σκοπό τον αφανισμό τους. Αλλαζονική εξάλλου και η συμπεριφορά τόσο της ΔΙΠΟΔΕ όσο και του συντονιστή εκπαίδευσης Σοφού Εμμανουήλ στο Βερολίνο ,αρνούμενοι να μοιραστούν την αγωνία εκατοντάδων οικογενειών εξηγώντας στα θεσμικά όργανα των γονέων τι ακριβώς συμβαίνει.

Ζητάμε άμεσα κύριε Υπουργέ τη λύση στο πρόβλημα που εσείς δημιουργήσατε το γρηγορότερο ,ώστε τα παιδιά μας να μη στερηθούν περισσότερο το δικαίωμά τους στη γνώση που εσείς το στερείτε εντέχνως. Σας ενημερώνουμε πως η επόμενή μας κίνηση δε θα είναι γραπτή αλλά με φωνή που πιθανώς να μας ακούσετε έως την Αθήνα και τις Βρυξέλλες.

Για το Δ.Σ Συλλόγου Γονέων 
Δημοτικού σχολείου Ντίσελντορφ
Ο γενικός γραμματέας
Χαράλαμπος Αντωνίου 


 
Read More »
Στο 40% τα κενά στο Ελληνικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ντίσελντορφ Στο 40% τα κενά στο Ελληνικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ντίσελντορφ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει την Παρασκευή το δημοτικο συμβούλιο Σουλίου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017


Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την Παρασκευή στις 22 Σεπτεμβρίου στις 18:30, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, με 28 θέματα:

ΘΕΜΑ 1o: Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου, οικ. έτους 2017

ΘΕΜΑ 2o: Αντικατάσταση τακτικού και αναπληρωματικού μέλους στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ.«Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου».

ΘΕΜΑ 3o: Αντικατάσταση τακτικού μέλους στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔευτεροβάθμιαΣχολική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου».

ΘΕΜΑ 4o: Ορισμός Εκπροσώπων του Δήμου Σουλίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας ‘ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ Α.Ε.’ και ορισμός αντιπροσώπου του Δήμου στη Γενική Συνέλευση Μετόχων του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας ‘ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. Α.Ε.»

ΘΕΜΑ 5o: Έγκριση δαπανών εορτασμού μνήμης 49 Προκρίτων Παραμυθιάς.

ΘΕΜΑ 6o: Έγκριση εκδηλώσεων κατά τη διενέργεια της εμποροπανήγυρης (Λάμποβος2017)»ΘΕΜΑ 7o: Ασφάλιση οχήματος Δήμου.

ΘΕΜΑ 8o: Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.

ΘΕΜΑ 9o: Χορήγηση χρηματικού βοηθήματος σε άπορο δημότη.

ΘΕΜΑ 10o: Παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου στο ΑΠΣ Σούλι - Παραμυθιάς

ΘΕΜΑ 11o: Διαγραφές – ρυθμίσεις τελών ύδρευσης

ΘΕΜΑ 12o: Εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων για ανέγερση σταυλικών εγκαταστάσεων (βάσει του Ν. 3463/2006).

ΘΕΜΑ 13o: Έγκριση σύναψης προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠεριφέρειαςΗπείρου και του Δήμου Σουλίου για την εκτέλεση του έργου: ΓεωλογικήΑναγνώριση δύο Ερευνητικών Γεωτρήσεων στην Τ.Κ Καλλιθέας του Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 14o: «Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Διαδημοτικής ΣυνεργασίαςΔήμων Ηγουμενίτσας - Σουλίου - Φιλιατών Ίδρυση και ΛειτουργίαΔιαδημοτικού Καταφυγίου Περίθαλψης αδέσποτων Ζώων των Δήμων Ηγουμενίτσας - Σουλίου - Φιλιατών».

ΘΕΜΑ 15o: Έγκριση μελέτης με τίτλο: Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Δ.Κ Παραμυθιάς.

ΘΕΜΑ 16o: Υποβολή Πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση στη δράση 4.3.4 τουπρογράμματος: *Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020*, σύμφωνα μετην αριθμ. 1904/18-07- 2017 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π Περιφέρειας Ηπείρου, με τίτλο « Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Δ.Κ Παραμυθιάς».

ΘΕΜΑ 17o: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού – Περιφέρειας Ηπείρου – Δήμου Σουλίου για την εκτέλεση του έργου: « Αναστύλωση – Επισκευή οικίας Μπούση και πηγαδιών στον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου».

ΘΕΜΑ 18o: Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ενίσχυση Ύδρευσης Τ.Κ Γαρδικίου – Τ.Κ Χόικας – Τ.Κ Γλυκής ΔήμουΣουλίου».

ΘΕΜΑ 19o: Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή αποδυτηρίων σταδίου 49 Προκρίτων Δήμου Σουλίου».

ΘΕΜΑ 20o: Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: ”Βελτίωση οδούπρόσβασης από Πολύδροσο προς Αναβρυστικά ( πηγές ύδρευσης).

ΘΕΜΑ 21o: Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: ”Επισκευή –Συντήρηση κατασκηνώσεων» Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 22o: Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΤσιμεντοστρώσειςΤ.Κ Πέντε Εκκλησιών».

ΘΕΜΑ 23o: Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αποπεράτωση Πλατείας στο Γήπεδο 5χ5 Νεράιδας Τ.Κ Νεοχωρίου, Δήμου Σουλίου».

ΘΕΜΑ 24o: Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή W.C Γηπέδου Γαρδικίου Δήμου Σουλίου».

ΘΕΜΑ 25o: Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΤσιμεντοστρώσειςΤ.Κ Κρυσταλλοπηγής Δήμου Σουλίου»

ΘΕΜΑ 26o: Έγκριση 1 ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: Τσιμεντοστρώσεις-Κατασκευή τοιχίων Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 27o: Απ΄ ευθείας εκμίσθωση χώρου για την εγκατάσταση και λειτουργίαψυχαγωγικών και καλλιτεχνικών παιχνιδιών (ΛΟΥΝΑ – ΠΑΡΚ) στην Δ.Κ Παραμυθιάς

ΘΕΜΑ 28o: Διενέργεια κλήρωσης, για την ανάδειξη δικαιούχων παραπηγμάτων στηνεμποροπανήγυρη (Λάμποβο) Παραμυθιάς, για το έτος 2017.


 
Read More »
Συνεδριάζει την Παρασκευή το δημοτικο συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Παρασκευή το δημοτικο συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 22χρονου και 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 22 και 23 ετών προέβησαν διαδοχικά, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Σύλληψη 22χρονου και 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 22χρονου και 23χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 4Χ4

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει συνοπτικό (πρόχειρο) διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 4Χ4».

Ο συνολικός προϋπολογισμός προ ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των 18.000,00€ και στο ποσό των 22.320,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ24%.

Κριτήριο κατακύρωσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας - τιμής.

Ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται η 25η Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00., στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Ηγουμενίτσα 46100) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.


Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και ενώσεις προμηθευτών, κοινοπραξίες που είναι αναγνωρισμένοι προμηθευτές του δημοπρατούμενου αντικειμένου και παρέχουν εχέγγυα άρτιας εκτέλεσης της προμήθειας.

Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης και τα λοιπά συμβατικά τεύχη θα διατίθενται από την ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr

Πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό επικοινωνείτε με το Τμήμα Προμηθειών Δήμου Ηγουμενίτσας, αρμόδιοι υπάλληλοι κος Κων/νος Κούτσικος τηλ. 2665 361 232 και κα. Ιφιγένεια Κώτσια τηλέφωνο: 2665361212, email: igoumen2@otenet.gr 
Read More »
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 4Χ4 ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 4Χ4 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον Κανονισμό Λειτουργίας των Νεκροταφείων

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017


Καλείστε σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στο παρακάτω θέμα :

ΘΕΜΑ :
Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Ηγουμενίτσας. (Κανονιστική Απόφαση)

Το σχέδιο του νέου κανονισμού είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας:

http://igoumenitsa.gr/el/gia-ton-dimoti/sxetika/kanonismoi


 
Read More »
Συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον Κανονισμό Λειτουργίας των Νεκροταφείων Συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον Κανονισμό Λειτουργίας των Νεκροταφείων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Το κράτος αδειάζει τα ταμεία των Δήμων - Ζητά μεταφορά των διαθέσιμων στην Τράπεζα Ελλάδος

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017


Φωτιές βάζει η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς απαιτεί τα διαθέσιμα των δήμων να μεταφερθούν στην Τράπεζα Ελλάδος, ενεργοποιώντας έτσι Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε ψηφιστεί το 2015.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε ψηφιστεί τον Ιούνιο του 2015, όταν η χώρα βρίσκονταν στην κόψη του ξυραφιού. Τότε οι αντιδράσεις υπήρξαν σφοδρές, ωστόσο ορισμένοι Δήμοι είχαν πάρει αποφάσεις να μεταφέρουν στην Τράπεζα Ελλάδος τα διαθέσιμα.

Τώρα και εντελώς αιφνιδίως, την στιγμή μάλιστα που γίνονται και πανηγυρικές δηλώσεις για ανάκαμψη και κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, το κεντρικό κράτος αποσκοπεί και πάλι να βρει σωσίβιο στα ταμεία των Δήμων.

Η ΚΕΔΕ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την Τετάρτη στις 11 το πρωί και σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εκ νέου προσπάθεια του Κεντρικού Κράτους να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων.
Η έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε μετά την αποστολή του υπ’ αριθμ. 2/66965/ΔΛΔ της 13/9/2017 εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα «Μεταφορά διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250-Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/97 και του Νο 260-Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Με το έγγραφο αυτό ουσιαστικά ενεργοποιείται εκ νέου η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, με την οποία η Κεντρική Κυβέρνηση υποχρέωνε τους Δήμους να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. με απόφαση τόσο του Διοικητικού της Συμβουλίου, όσο και έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων Δημάρχων και Τακτικών Συνεδρίων της, είχε εκφράσει την αντίθεσή της στο περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου υπερασπιζόμενη την οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και είχε καλέσει τους Δημάρχους να μην καταθέσουν τα χρήματα των Δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα που δημιουργεί η αποστολή του εγγράφου του ΓΛΚ και θα παρθεί απόφαση για τον τρόπο αντίδρασης της Αυτοδιοίκησης.


Read More »
Το κράτος αδειάζει τα ταμεία των Δήμων - Ζητά μεταφορά των διαθέσιμων στην Τράπεζα Ελλάδος  Το κράτος αδειάζει τα ταμεία των Δήμων - Ζητά μεταφορά των διαθέσιμων στην Τράπεζα Ελλάδος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος προκηρύσσει το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στη Θεσσαλονίκη στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στο φεστιβάλ μπορούν να πάρουν μέρος Φιλαρμονικές Μπάντες, πολυφωνικές Χορωδίες καθώς και κάθε είδους Ορχήστρες. Το Φεστιβάλ θα είναι ολοήμερο και θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Νοεμβρίου του 2017.
 
Στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών θα βρεθεί και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Μερικά από τα τμήματα που θα λάβουν μέρος στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών:

Φιλαρμονική Δήμου Ηγουμενίτσας 
Φιλαρμονική Δήμου Λεμεσού- Κύπρος
Mugham- Αζερμπαϊτζάν
Φιλαρμονική Κυνοπιαστών Δήμου Κέρκυρας
Χορωδία Melodium-πΓΔΜ
Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα  
Χορωδία Ι.Ν. "Αγ. Ραφαήλ" Μετεώρων Θεσ/νίκης
Φιλαρμονική Δήμου Παιονίας Κιλκίς
Χορωδία Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσ/νίκης
Χορωδία Μουσική Γωνιά Κοινότητας Ταύρου Αττικής
Χορωδία Δήμου Βριλησσίων Αττικής
Χορωδία Κρυονερίου Δήμου Διονυσίου Αττικής
Χορωδιακό Εργαστήρι Ιαμβος Αττικής
Παιδική-Εφηβική Χορωδία Ελληνογερμανικής Αγωγής Αττικής
Παιδική-Νεανική Χορωδία Καλλιτεχνήματα Αττικής
Γυναικεία Χορωδία Καλλιτεχνήματα Αττικής
Φιλαρμονική Αυλιωτών Δήμου Κέρκυρας
Beyler Project- Τουρκία
Χορωδία Επτανησίων Φθιώτιδας
Φιλαρμονική Μουσικού Ομίλου Μεσολογγίου ''Ιωσήφ Ρωγών"
Εκκλησιαστική Μαντολινάτα Σουφλίου
Χορωδία Ορφέας Αλεξανδρούπολης
Χορωδία Κομοτηνής Εύμολπος
Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας Αχαΐας
Χορωδία Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Σκουφά Άρτας
Χορωδία Μουσικη Πολυφωνια Ημαθίας
Χορωδία Γυναικών Σιάτιστας Κοζάνης
Μικτή Χορωδία Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού Κοζάνης
Umm Kulthum's ensemble for Arabic Μusic- Αίγυπτος
Μικτή Χορωδία Δήμου Ελασσόνας Λάρισας
Μικτή Χορωδία ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» Φλώρινας
Χορωδία Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης»
Χορωδια I.Μονής Αγιου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου – Ράιτσισα πΓΔΜ
Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης Θεσ/νίκης
Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου 40 Εκκλησιών Θεσ/νίκης
Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων Θεσ/νίκης
Φιλαρμονική Ποταμού Κυθήρων
Χορωδία Προ-Νόμιον Καβάλας
Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Καβάλας
Χορωδία Συλλόγου Φιλομούσων Πρώτης Σερρών «Η Πρόοδος»
Μικτή Χορωδία Μουσικοδραματικού Συλλόγου «Απόλλων» Ροδολίβους Σερρών
Φιλαρμονική Μουσικοδραματικού Συλλόγου «Απόλλων» Ροδολίβους Σερρών
Φιλαρμονική Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής Δράμας
Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Ν.Ραιδεστού Θεσ/νίκης
Χορωδία του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης»
Χορωδια I.Μονής Προδρομου – Μπιγκορσκι πΓΔΜ
Χορωδία Ωδείου Φλώρινας
Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών» 

  ΣΥΝΟΛΟ ΝΥΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΞΟΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Φιλαρμονική Παπαφειου Ιδρυματος Θεσ/νίκης


Read More »
Στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017Read More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχή του Δήμου Φιλιατών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.


Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχή του Δήμου Φιλιατών ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχή του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Σελίδες