Την άμεση απόσυρση της πρότασης του ασφαλιστικού - φορολογικού συστήματος ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Την άμεση απόσυρση της πρότασης του ασφαλιστικού - φορολογικού συστήματος ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου στη συνεδρίασή της 27 Ιανουαρίου 2016, εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα σχετικά με το Φορολογικό – Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση προς ψήφιση:
 
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δ.Σ. και η Δήμαρχος του Δήμου Σουλίου κατόπιν συζήτησης σχετικά με το νέο Φορολογικό - Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση προς ψήφιση, ψηφίζει ομόφωνα :
Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα των γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων όλης της χώρας.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στα σκληρά μέτρα φορολόγησης που επιβάλλονται σε όλους τους κλάδους. Το Κεντρικό Κράτος για μία ακόμη φορά δεν έκανε καμιά διαβούλευση με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας, ούτε έγιναν οι απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες. Με την εφαρμογή του πλήττεται η ίδια η βιωσιμότητα του συστήματος, η απασχόληση και η ανάπτυξη.
Θα πρέπει η κυβέρνηση να κατανοήσει πως αυτή η σκληρή δέσμη των φορολογικών – ασφαλιστικών μέτρων είναι εξοντωτική και απομακρύνει κάθε πιθανότητα οικονομικής ανάταξης και εξόδου από την κρίση. Η κυβέρνηση οφείλει να αναιρέσει τα ισοπεδωτικά αυτά μέτρα και να στηρίξει όλους αυτούς που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωσή τους.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε από την κυβέρνηση:
1. Την άμεση απόσυρση της Κυβερνητικής πρότασης για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού - φορολογικού συστήματος και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση, στη βάση αναλογιστικών μελετών, προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση.
2. Να πάρει πίσω τα ισοπεδωτικά αυτά μέτρα και να στηρίξει όλους αυτούς που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωσή τους.
3. Να δώσει κίνητρα στους νέους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους και στα χωριά τους.
4. Να ενθαρρύνει τις επενδύσεις ιδίως στον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που δεν θα εξοντώνει τους φορολογούμενους αλλά αντίθετα θα δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές.

ΤΕΛΟΣ συμφωνεί με την απόφαση της ΚΕΔΕ προκειμένου να οριστούν άμεσα τέσσερα κλιμάκια με στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού που θα βρίσκονται στα μπλόκα των αγροτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους.

Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου
Read More »
Την άμεση απόσυρση της πρότασης του ασφαλιστικού - φορολογικού συστήματος ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Την άμεση απόσυρση της πρότασης του ασφαλιστικού - φορολογικού συστήματος ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

ΕΟΠΥΥ: Ασφαλισμένε κόψε τον λαιμό σου!

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
ΕΟΠΥΥ: Ασφαλισμένε κόψε τον λαιμό σου!

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για ποιόν λόγο πληρώνουν τα ασφάλιστρα τους; Για να έχουν ιατροφαρμακευτικές παροχές, είναι η λογική απάντηση.
Η απάντηση όμως του ΕΟΠΥΥ είναι: Πληρώστε αλλά μην τυχών χρειαστείς γιατρό… δεν έχουμε γιατρούς καρδιά μου!
Παλαιότερα, αν ήσουν για παράδειγμα ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και δεν υπήρχε μια ειδικότητα στην περιοχή κατοικίας σου τότε μπορούσες να πας σε έναν ιδιώτη γιατρό και το ΙΚΑ σου επέστρεφε τα χρήματα του κρατικού τιμολογίου που πλήρωσες τον ιδιώτη.
Τώρα, αν δεν υπάρχει γιατρός, πας σε ιδιώτη πληρώνεις και ο ΕΟΠΥΥ δεν σου δίνει σεντς. Το μόνο που μπορεί να σου καλύψει είναι τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ για να πας σε άλλον νομό!!!

Όμως έχεις κάνει μια σύμβαση με τον ασφαλιστικό φορέα: Σου πληρώνω ασφάλιστρα, με καλύπτεις ιατροφαρμακευτικά. Στην ιατρική επίσκεψη δωρεάν και στα φάρμακα με ποσοστό επί της τιμής.
Παρόλο που ο ασφαλιστικός φορέας δεν τηρεί την σύμβαση οι ενστάσεις πολιτών απορρίπτονται καθώς δεν προβλέπονται τέτοιου είδους δαπάνες.
Με δυο λόγια, ο ΕΟΠΥΥ μας λέει: Ασφαλισμένε πλέρωνε και μετά κόψε τον λαιμό σου!!!
Το παράδειγμα αναφέρεται στον νομό Θεσπρωτίας, ειδικότητα γιατρού οφθαλμίατρος (Στην Θεσπρωτία απουσιάζουν και άλλες ειδικότητες όπως πχ ενδοκρινολόγου). Δεν υπάρχει σε όλον τον νομό οφθαλμίατρος ούτε στα πολυιατρεία ΙΚΑ, ούτε στα Κέντρα Υγείας, ούτε στο νοσοκομείο Φιλιατών, αλλά, ούτε υπάρχει και κάποιος οφθαλμίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ. Η απάντηση είναι: πλήρωσε μόνος σου ιδιώτη και εμείς δεν σου δίνουμε τίποτα ή πήγαινε στα Ιωάννινα και θα σου πληρώσουμε κάποτε τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ.
Αυτό το παράδειγμα δεν αφορά μόνο σε έναν ασφαλισμένο ούτε σε έναν νομό. Το υπουργείο Υγείας τι λέει; Θα αλλάξουμε τον κανονισμό;

Και μέχρι τότε ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώνει τον ασφαλιστικό φορέα για τα ωραία του τα μάτια και τον γιατρό για τις ιατρικές φροντίδες. Εύγε! 
 
Read More »
ΕΟΠΥΥ: Ασφαλισμένε κόψε τον λαιμό σου!  ΕΟΠΥΥ: Ασφαλισμένε κόψε τον λαιμό σου! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Κυνηγώντας το όνειρο

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Θεσπρωτία: Κυνηγώντας το όνειρο
 
 
Κατεβαίνοντας από το Σούλι.
Μπροστά εξαπλώνεται η υπέροχη Γλυκή και ο Αχέροντας.

"Ενα πράγμα ήθελα να σου δείξω μόνο. Το όνειρο παρουσιάζεται μπροστά σου καθημερινά. Σου παραδίδεται χωρίς όρους, αρκεί να είσαι εκεί, να είσαι παρόν και σίγουρα θα γίνεις μάρτυρας του θαύματος. Μην αποστρέφεις την προσοχή σου από αυτό. Πάντα να θυμάσαι ότι έχεις μέσα σου την δύναμη, την υπομονή και το πάθος για να αγγίξεις τα όνειρα και να αλλάξεις τον κόσμο μέσα από αυτά."
 
Γιώργος Μαλαμίδης - thesprotia3d.gr
Read More »
Θεσπρωτία: Κυνηγώντας το όνειρο Θεσπρωτία: Κυνηγώντας το όνειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Ακριβά πληρώνουν μετακινήσεις και θέρμανση οι Θεσπρωτοί

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Ακριβά πληρώνουν μετακινήσεις και θέρμανση οι Θεσπρωτοί

Άρθρο της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ - thespro.gr

Ακριβά πληρώνουν οι καταναλωτές τα καύσιμα στο Νομό Θεσπρωτίας, τόσο σε σχέση με τις μέσες πανελλαδικές τιμές, όσο και ανάμεσα στους υπόλοιπους Νομούς της Ηπείρου.

Μεσούσης της χειμερινής περιόδου και με τις θερμοκρασίες στην Ήπειρο τις τελευταίες δέκα ημέρες, ίσα που να ξεπερνάνε τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, η ανάγκη των καταναλωτών να ζεστάνουν τις οικογένειές τους, τους οδηγούν στο να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη τους.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Θεσπρωτία είναι 0,750 € , την ίδια ώρα που η μέση τιμή πανελλαδικά είναι 0,706 €, ενώ οι κάτοικοι των Ιωαννίνων πληρώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης 6 λεπτά φθηνότερα, με τη μέση τιμή στα 0,691 €.

Στους άλλους δύο Νομούς η μέση τιμή είναι, για το Νομό Άρτας 0,735 € και της Πρέβεζας 0,727 €

Ο μέσος όρος της χονδρικής τιμής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης (κατ' οίκον) από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών για την Παρασκευή 22/01/2016 ήταν πανελλαδικά 0,622 € ανά λίτρο, ενώ στο Νομό Θεσπρωτίας η τιμή που πούλησαν οι εταιρείες ήταν 0,612, με το κέρδος των πρατηριούχων να φτάνει, στις ακριβότερες περιπτώσεις, τα 14 λεπτά.

Αναλυτικά οι τιμές των εταιρειών στους νομούς της Ηπείρου ήταν :

Στην απλή βενζίνη κίνησης 95 οκτανίων η μέση τιμή πανελλαδικά είναι 1,338 €, με την Θεσπρωτία να κατέχει και πάλι τα πρωτεία της ακριβότερης μέσης τιμής στην Ήπειρο, με 1,377 €, ενώ στα Γιάννενα πωλείται 1,321 €, στην Άρτα 1,351 € και στην Πρέβεζα 1,356 €.

Το πετρέλαιο κίνησης μόνο στο Νομό Θεσπρωτίας ξεπερνάει το 1 ευρώ με τη μέση τιμή στα 1,007 €, τη στιγμή που στην Άρτα είναι 0,982 € και σε Πρέβεζα και Γιάννενα στα 0,988 €.


Τέλος, όσοι καταναλωτές στο Νομό Θεσπρωτίας έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν στα οχήματά τους υγραέριο κίνησης, που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τους, θα πληρώσουν και πάλι την ακριβότερη τιμή σε σχέση με τους Νομούς Ιωαννίνων και Πρέβεζας και λίγο φθηνότερη από τις τιμές του Νομού Άρτας.

Συγκεκριμένα, με το πανελλαδικό μέσο όρο να είναι στα 0,684 €, στην Θεσπρωτία είναι 0,700 €, στα Γιάννενα 0,672 €, στην Πρέβεζα 0,685 € και στην Άρτα 0,718€


Οι λιανικές τιμές των υγρών καυσίμων (αμόλυβδη 95 οκτ., σούπερ αμόλυβδη 100 οκτ., σούπερ LRP, πετρέλαιο κίνησης και υγραέριο κίνησης) αναρτώνται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας www.fuelprices.gr , όπου παρουσιάζονται καθημερινά οι ελάχιστες, μέσες και μέγιστες τιμές σε όλους τους Νομούς της χώρας.
Read More »
Ακριβά πληρώνουν μετακινήσεις και θέρμανση οι Θεσπρωτοί Ακριβά πληρώνουν μετακινήσεις και θέρμανση οι Θεσπρωτοί Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Σύλληψη 53χρονης αλλοδαπής για κλοπή

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Σύλληψη 53χρονης αλλοδαπής για κλοπή


Συνελήφθη, χθες (28-01-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 53χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 53χρονη χθες το μεσημέρι, αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ στην Άρτα, αλκοολούχα ποτά.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε επιπλέον ότι, η 53χρονη κατά το τελευταίο δεκαήμερο, είχε αφαιρέσει τμηματικά από το ίδιο κατάστημα, αλκοολούχα ποτά.

Στην κατοχή της 53χρονης, βρέθηκαν τα κλοπιμαία, που αποδόθηκαν στον διευθυντή του καταστήματος.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Σύλληψη 53χρονης αλλοδαπής για κλοπή Σύλληψη 53χρονης αλλοδαπής για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη, χθες (28-01-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (10,1) γραμμαρίων, ένα τσιγάρο κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Κάλεσμα της επιτροπής αγώνων των αγροτών της Θεσπρωτίας για μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή στο μπλόκο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Κάλεσμα της επιτροπής αγώνων των αγροτών της Θεσπρωτίας για μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή στο μπλόκο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας


Οι αγανακτισμένοι αγρότες της Θεσπρωτίας, καλούν όλους τους κάτοικους και τους φορείς του νομού, στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31.01 στις 19:00 στην Εγνατία οδο (είσοδο λιμένα).

Το φορολογικό το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής, μας αφανίζει όλους μας.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Η επιτροπή των αγροτών Θεσπρωτίας
Read More »
Κάλεσμα της επιτροπής αγώνων των αγροτών της Θεσπρωτίας για μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή στο μπλόκο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Κάλεσμα της επιτροπής αγώνων των αγροτών της Θεσπρωτίας για μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή στο μπλόκο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, χθες (28-01-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 28 ετών, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς οι δύο αλλοδαποί και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατείχαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Χίλιες υπογραφές για τη σωτηρία του Καλαμά

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Χίλιες υπογραφές για τη σωτηρία του Καλαμά


H Κίνηση «Καθαρός Καλαμάς» πέτυχε τον στόχο της. Μέσα σε λίγες μέρες συγκέντρωσε χίλιες υπογραφές, στο ψήφισμα, με το οποίο λέει «στοπ στη ρύπανση».

Η καμπάνια έγινε κυρίως διαδικτυακά και δόθηκε η δυνατότητα σε εκατοντάδες ανθρώπους να ενημερωθούν για τα προβλήματα του ποταμού και συνάμα να στηρίξουν την προσπάθεια σωτηρίας του, υπογράφοντας το ψήφισμα.

Όπως έγινε γνωστό από την Κίνηση «Καθαρός Καλαμάς» το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο, προκειμένου να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες και τη διοργάνωση παρέμβασης στη Βιομηχανική Περιοχή.
Read More »
Χίλιες υπογραφές για τη σωτηρία του Καλαμά  Χίλιες υπογραφές για τη σωτηρία του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας του ΠΡΩΤΕΑ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας του ΠΡΩΤΕΑ


Ο Γ.Σ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ , σας προσκαλεί στην ετήσια κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1 Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας,την Κυριακή 31/01/2016 και ώρα 12:00. 

Στην εκδήλωση θα γίνει βράβευση των αθλητών-αθλητριών για τις επιτυχίες του 2015 .

Σας περιμένουμε όλους.
Read More »
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας του ΠΡΩΤΕΑ Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας του ΠΡΩΤΕΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Επιστολή του απερχόμενου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Επιστολή του απερχόμενου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας
 
 
 
Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
Με τη σημερινή αποχώρησή μου από τη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω συνολικά αλλά και τον καθένα χωριστά για τη γόνιμη και ειλικρινή συνεργασία, την οποία καλλιεργήσαμε και αναπτύξαμε από κοινού στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιφέρειας μας. Αισθάνομαι πράγματι πολύ τυχερός, γιατί αξιώθηκα να συνεργαστώ μαζί σας την τελευταία πενταετία στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης και να εισπράξω τόσα πολλά από αυτή τη συνεργασία.

Από το 2010, έτος που ανέλαβα Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, στόχος μου ήταν να δημιουργήσω τις ιδανικότερες συνθήκες τόσο για τις σχολικές μονάδες ευθύνης μου όσο και για το σύνολο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτές. Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι όλες οι θέσεις ευθύνης στην εκπαίδευση θα πρέπει να συντείνουν και να υπηρετούν τη μάχιμη διδασκαλία των εκπαιδευτικών της τάξης. Για το λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή της ανάληψής των καθηκόντων μου ως Διευθυντή Εκπαίδευσης, υιοθέτησα το ρόλο του “Διευθυντή – υπηρέτη και μετασχηματιστή”. Προσπάθησα τόσο εγώ όσο και όλοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι υπηρέτησαν αυτή την πενταετία ως διοικητικοί υπάλληλοι ή ως αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο γραφείο της Διεύθυνσης μας, να οικοδομήσουμε ιδιαίτερες και προσωπικές σχέσεις με όλους τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς μας. Με τη δική σας ανταπόκριση και συμμετοχή θεωρώ ότι αυτό επιτεύχθηκε στο μέγιστο βαθμό και είμαι ευγνώμων γι αυτό.
Στο σημείο αυτό, οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φίλους συνεργάτες, που υπηρέτησαν διαχρονικά στα γραφεία της Διεύθυνσής μας, οι οποίοι ξεπερνώντας κατά πολύ τα προσωπικά όρια αντοχής τους, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε δυσμενείς και αντίξοες συνθήκες εργασίας, προσπερνώντας σημαντικότατες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή, υιοθετώντας άμεσα το όραμα της Διεύθυνσής μας «για μια Διεύθυνση υπηρέτη των μάχιμων εκπαιδευτικών». Μια μικρή ομάδα υπαλλήλων, κυρίως αποσπασμένων εκπαιδευτικών, επέδειξε, κατά γενική ομολογία, μια μοναδική οργάνωση αποτελεσματικότητας και προσφοράς προς όλους τους εκπαιδευτικούς όχι μόνον της περιφέρειάς μας αλλά και σε ένα πλήθος εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, οι οποίοι προσέφευγαν για συμβουλές στη Διεύθυνσή μας, αποδεικνύοντας με τη στάση τους ότι η Δημόσια Διοίκηση, θέτοντας υψηλούς στόχους, μπορεί να αποτελέσει το υπόδειγμα σωστής και αποτελεσματικής λειτουργίας σε μια παρηκμασμένη χώρα. Αποτέλεσμα αυτής της αμφίδρομης σχέσης ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς μας και στο προσωπικό της Διεύθυνσής μας, ήταν, όλοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν άμεση πρόσβαση στη Διοίκηση και να τη θεωρούν ως τον πλέον αντικειμενικό, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό σύμβουλο. Έτσι, χάρη σε όλους, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, η Διεύθυνσή μας ξεπέρασε γρήγορα τα στενά όρια της περιφέρειάς μας και αναγνωρίστηκε από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ως μια πραγματική όαση δημιουργίας, αποτελεσματικότητας, υπεύθυνης ενημέρωσης και ανιδιοτελούς προσφοράς.
Το ιδανικότερο υπόδειγμα υπαλλήλου σε αυτή την ομάδα συνιστά ο έως πρόσφατα προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων, κ. Ηλίας Αλεξίου. Δε θα τον περιγράψω, για να μην αδικήσω πλευρές της προσωπικότητάς του, αλλά απλώς θα τον χαρακτηρίσω ως το σημαντικότερο κεφάλαιο της Δημόσιας Διοίκησης.
Στα πλαίσια της «Διοίκησης ολικής ποιότητας» την οποία εφαρμόσαμε στη Διεύθυνσή μας, αποφασιστικά συνέβαλαν στην εύρυθμη λειτουργία της και οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Διεύθυνσής μας, αλλά και οι Δήμαρχοι της περιοχής. Οφείλω βέβαια, ιδιαίτερη αναφορά στους γονείς και κηδεμόνες της περιοχής μας, οι οποίοι με τη στάση τους είτε μέσω των συλλόγων τους είτε μεμονωμένα διεκδίκησαν και βοήθησαν με τον αγώνα τους να βελτιώσουμε όλοι μαζί την παρεχόμενη εκπαίδευση στην περιφέρειά μας. Δε θα ξεχάσω ποτέ, ιδιαίτερα τη στάση των γονέων των παιδιών με αναπηρία ή με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίοι με αξιοπρέπεια και με πείσμα διεκδίκησαν και μας ώθησαν εν τέλει όλα αυτά τα χρόνια, να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές εκπαιδευτικές συνθήκες για τα παιδιά τους. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και δεσμεύομαι πως θα είμαι πάντα δίπλα τους. Η προσωπική σχέση που αναπτύξαμε μαζί τους αυτά τα χρόνια είναι θεωρώ η μεγαλύτερη ηθική αμοιβή. Επίσης, θα ήταν παράλειψή μου αν δεν ευχαριστούσα ιδιαίτερα τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, με τους οποίους αναπτύξαμε, χάριν της προθυμίας τους και της συνεργατικής τους διάθεσης μία εποικοδομητική και αμφίδρομη συνεργασία.
Οφείλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω το εκλογικό σώμα (Διευθυντές, υποδιευθυντές και προϊσταμένες νηπιαγωγείων) που ψήφισε κατά τη διαδικασία επιλογής του νέου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Πρώτον, ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνω, σε όσους με επέλεξαν με την ψήφο τους και οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε αυτά τα χρόνια. Δεύτερον, ευχαριστώ και όσους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, επέλεξαν κάποιον άλλον υποψήφιο και εκτιμώ ιδιαίτερα τη στάση, που οι περισσότεροι διατύπωσαν (είτε εκ των προτέρων είτε εκ των υστέρων) ότι αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου «έναν αντικειμενικό και αποτελεσματικό Διευθυντή Εκπαίδευσης», αλλά για λόγους μη εκπαιδευτικούς επέλεξαν κάποιον άλλο συνυποψήφιο. Τους διαβεβαιώνω ότι η επιλογή τους σε καμιά περίπτωση δεν επηρεάζει τις σχέσεις μου μαζί τους, κάτι άλλωστε το οποίο τους είχα διαβεβαιώσει και πριν την ψηφοφορία, αλλά και ότι δεν πρέπει να αισθάνονται τύψεις, γιατί η μη έκφραση προτίμησης δια της ψήφου τους στο πρόσωπό μου, δεν θεωρώ ότι βάρυνε στην τελική επιλογή του νέου Διευθυντή Εκπαίδευσης, αλλά άλλοι παράγοντες με τις παρεμβάσεις τους επέβαλαν τη θέλησή τους. Σε κάθε περίπτωση τους ευχαριστώ όλους, όσους αποτέλεσαν το εκλογικό σώμα, από τα βάθη της καρδιάς μου για την εκτίμηση που μου έδειξαν με οποιονδήποτε τρόπο.
Φίλοι συνάδελφοι, προβαίνοντας σε έναν προσωπικό απολογισμό αυτής της πενταετίας, θεωρώ ότι υπηρέτησα με υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και κυρίως με ανιδιοτέλεια (με μεγάλο προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος) τόσο στη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης όσο και στις παρεπόμενες θέσεις, όπως μέλος του ΑΠΥΣΠΕ και του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Υπέρτατη αρχή στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή ήταν και είναι η ελευθερία της σκέψης, την οποία δε διαπραγματεύτηκα με κανέναν και για ουδένα αντάλλαγμα. Έτσι, μπορώ να καυχιέμαι για το γεγονός ότι κατά τα πέντε χρόνια που άσκησα διοίκηση στην εκπαίδευση, μέσα σε ένα έντονα παρεμβατικό περιβάλλον, δεν επικοινώνησε μαζί μου κάποιος εξωθεσμικός παράγοντας (βουλευτής, δήμαρχος, περιφερειάρχης, συνδικαλιστής, κ.α.) για την παραμικρή διευκόλυνση ή παράτυπη εξυπηρέτηση. Με αυτό τον τρόπο επιβάλαμε την πλήρη αποκομματικοποίηση της υπηρεσίας μας απαλλάσσοντάς την από τα κομματικά σύνδρομα του παρελθόντος. Στην αποτροπή τέτοιων ή παρόμοιων παρεμβάσεων βοηθήσατε όλοι με την προσωπική και επαγγελματική σας στάση.
Κλείνοντας, εύχομαι σε όλους κουράγιο, δύναμη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και στη νέα Διευθύντρια Εκπαίδευσης, καλή θητεία.

Με ειλικρινή αισθήματα φιλίας
Κώστας Νάτσης
Read More »
Επιστολή του απερχόμενου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας  Επιστολή του απερχόμενου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Νεκρός βρέθηκε 34χρονος που είχε εξαφανιστεί από την προηγούμενη Τρίτη

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Νεκρός βρέθηκε 34χρονος που είχε εξαφανιστεί από την προηγούμενη Τρίτη


Οι χειρότεροι φόβοι της οικογένειας του 34χρονου από την Ελεούσα, που είχε εξαφανιστεί από την προηγούμενη Τρίτη, επιβεβαιώθηκαν.

Ο Κώστας Γεωλδάσης, εντοπίστηκε νεκρός.

Η σορός του βρέθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο της Αθήνας.

Ωστόσο απομένει να διευκρινιστούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή.

Ρόλο κλειδί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, φαίνεται ότι διαδραματίζει το πρόσωπο με το οποίο έφυγε από το σπίτι του ο 34χρονος.

Πρόκειται για άτομο που είναι γνωστό στην περιοχή, την οικογένεια αλλά και την αστυνομία.
 
Read More »
Νεκρός βρέθηκε 34χρονος που είχε εξαφανιστεί από την προηγούμενη Τρίτη  Νεκρός βρέθηκε 34χρονος που είχε εξαφανιστεί από την προηγούμενη Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Γριούλα πέθανε από τις αναθυμιάσεις της σόμπας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Γριούλα πέθανε από τις αναθυμιάσεις της σόμπας


Τραγικό θάνατο βρήκε μία 85χρονη από τις αναθυμιάσεις της σόμπας
 
Η γριούλα ζούσε μόνη της και έμελλε ο επίλογος της ζωής της να γραφεί από τη σόμπα που είχε ανάψει για να ζεσταθεί..

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος της ο οποίος πήγε να την επισκεφθεί, την βρήκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, στο Πέτα Άρτας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος προήλθε από τις αναθυμιάσεις της ξυλόσομπας.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Άρτας.
Read More »
Γριούλα πέθανε από τις αναθυμιάσεις της σόμπας  Γριούλα πέθανε από τις αναθυμιάσεις της σόμπας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Μίνι ανασχηματισμός Αντιδημάρχων στον Δήμο Φιλιατών

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016
Μίνι ανασχηματισμός Αντιδημάρχων στον Δήμο Φιλιατών


Σε αλλαγή δύο εκ των τεσσάρων Αντιδημάρχων, προχώρησε ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς.

Ως γνωστόν ο Δήμος Φιλιατών έχει τέσσερις Αντιδημάρχους, από τους οποίους παραμένουν στις θέσεις τους η κα Ουρανία Παππά και ο κ. Πέτρος Κατσάρης.

Οι δύο που φεύγουν είναι ο κ. Παύλος Μπέλλος τον οποίο αντικαθιστά ο κ. Γιάννης Μποροδήμος και ο Θωμάς Γκίκας στην θέση του οποίου τοποθετείται ο κ. Γιάννης Κόρος.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται και η αντικατάσταση του Προέδρου του ΟΚΠΑΔΗΦ κ. Κώστα Μποροδήμου από τον κ. Δημήτρη Καψάλη.
Read More »
Μίνι ανασχηματισμός Αντιδημάρχων στον Δήμο Φιλιατών  Μίνι ανασχηματισμός Αντιδημάρχων στον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Σελίδες