https://picasion.com/
https://picasion.com/

Επιτέλους έκλεισε ο παράνομος Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015
Επιτέλους έκλεισε ο παράνομος Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Χρειάστηκαν κυριολεκτικά δεκάδες αναρτήσεις μας και αρκετές συζητήσεις στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, για να δοθεί, επιτέλους, ένα τέλος στον ανεξέλεγκτο Σταθμό Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, ο οποίος είχε μετατραπεί σε κανονική χωματερή.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λώλος, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, ο Δήμος θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χώρο, ως σταθμό μεταφόρτωσης.

Επόμενο στάδιο για τη δημοτική αρχή, πρέπει να είναι η αποκατάσταση του χώρου.

Και με αυτή την ευκαιρία, θα προτείναμε τη δημιουργία στο σημείο εγκαταστάσεις πρασίνου, με αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να αποδοθεί για χρήση στους κατοίκους της περιοχής του Γραικοχωρίου και της Αγίας Μαρίνας.

Read More »
Επιτέλους έκλεισε ο παράνομος Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Επιτέλους έκλεισε ο παράνομος Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5

Χελιδονίσματα 2015: Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα, για το καλωσόρισμα της Άνοιξης και των χελιδονιών

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015
Χελιδονίσματα 2015: Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα, για το καλωσόρισμα της Άνοιξης και των χελιδονιών


Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων για το καλωσόρισμα της Άνοιξης και των χελιδονιών, «Χελιδονίσματα 2015».

· Την Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς με τη συμμετοχή περίπου 200 μαθητών Δημοτικών Σχολείων της περιοχής (Μεσοποτάμου και του 1ου Δημοτικού Καναλακίου).

· Την Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα στο «Πάνθεον» με τη συμμετοχή περίπου 300 μαθητών Δημοτικών Σχολείων της περιοχής (Πλαταριάς, Γραικοχωρίου, 1ο ,2ο και 4ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας).

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα για τον τρόπο ζωής και το μεταναστευτικό ταξίδι των χελιδονιών μέσα από την προβολή σχετικής παρουσίασης όπως και με ζωγραφιές, κατασκευές και χειροτεχνίες, που έκαναν με την βοήθεια του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης και εθελοντών. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν με την κατασκευή χελιδονοφωλιών από πυλό, της οποίες πήραν μαζί τους για να της τοποθετήσουν στο σχολείο ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο κρίνουν ασφαλή μετά από τις συμβουλές που τους δόθηκαν κατά την παρουσίαση.

Στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μοιράστηκε η νέα έντυπη εφημερίδα μας με τις δράσεις και τα νέα του Φορέα καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια για την ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα σχολεία που συμμετείχαν, τους εθελοντές (Μαμάδες Ηγουμενίτσας) και το Δήμο Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση της αίθουσας του «Πάνθεον».


















Read More »
Χελιδονίσματα 2015: Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα, για το καλωσόρισμα της Άνοιξης και των χελιδονιών Χελιδονίσματα 2015: Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στην Ηγουμενίτσα, για το καλωσόρισμα της Άνοιξης και των χελιδονιών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επισήμανση κινδύνων από την ελεύθερη κυκλοφορία παράνομων μεταναστών

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επισήμανση κινδύνων από την ελεύθερη κυκλοφορία παράνομων μεταναστών


Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Με αφορμή την ενημέρωσή μας από δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ αναφορικά με το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης και κυκλοφορίας παράνομων μεταναστών στην χώρα μας, και την μη κράτησή τους στα προκαθορισμένα σημεία, και επειδή έχει ήδη αρχίσει η μετακίνηση και συγκέντρωσή τους στην πόλη της Ηγουμενίτσας, εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος εμφάνισης των ίδιων προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί και τα προηγούμενα έτη 2008-2010.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση παράνομων μεταναστών δημιουργεί τα ακόλουθα προβλήματα:
  • Τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
  • Με την λαθρεπιβίβασή τους στα διερχόμενα φορτηγά, μειώνουν την ελκυστικότητα χρήσης του λιμένα της πόλης μας από τις μεταφορικές εταιρείες.
  • Ζημιώνουν ανεπανόρθωτα τον Τουρισμό της περιοχής μας αλλά και της Ελλάδας γενικά καθώς η πόλη μας αποτελεί την πρώτη εικόνα που έχουν οι επισκέπτες μας που χρησιμοποιούν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την μετακίνησή τους.
Η πόλη της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα το Λιμάνι είναι η Πύλη Εξόδου προς την Ευρώπη και αποτελεί πόλο έλξης των μεταναστών ως έξοδο διαφυγής από την Χώρα και όχι ως δυνατότητα εύρεσης εργασίας στην περιοχή.

Επειδή η συγκέντρωση παράνομων μεταναστών ή/και ατόμων χωρίς στοιχεία στην Π.Ε. Θεσπρωτίας εγκυμονεί κινδύνους και η τοπική κοινωνία δεν μπορεί πλέον να τους υποστηρίξει ανθρωπιστικά, καθώς μετά βίας καταφέρνει να υποστηρίξει τους ανέργους και πτωχούς συμπολίτες μας σας ζητούμε κα Υπουργέ να λάβετε άμεσα μέτρα για την αποτροπή αυτού του προβλήματος, προστατεύοντας την Εθνική Οικονομία και ενισχύοντας την προσπάθεια των φορέων της Θεσπρωτίας για την ανάπτυξη της ευαίσθητης και εύθραυστης τοπικής οικονομίας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επισήμανση κινδύνων από την ελεύθερη κυκλοφορία παράνομων μεταναστών Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επισήμανση κινδύνων από την ελεύθερη κυκλοφορία παράνομων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5

Μόνο αγελάδες συναντάς στην έρημη παλαιά εθνική οδό Ηγουμενιτσα - Ιωάννινα

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015
Μόνο αγελάδες συναντάς στην έρημη παλαιά εθνική οδό Ηγουμενιτσα - Ιωάννινα

 
Η παλαιά εθνική οδός Ηγουμενίτσα - Ιωάννινα είναι έρημη, από τότε που δόθηκε στην κυκλοφορία η Εγνατία οδός, καθώς όλη η κίνηση, για ευνόητους λόγους, όπως το σύντομο της διαδρομής (που δύο ώρες, που σαρανταπέντε λεπτά), η άνετη οδήγηση κ.λπ., διοχετεύτηκε εκεί. 
 
Κάποτε η παλαιά εθνική οδός Ηγουμενίτσα-Ιωάννινα έσφυζε από οχήματα, σε τέτοιο σημείο, που, λόγω των πολλών στροφών, δημιουργούνταν μποτιλιάρισμα. 
 
Σήμερα η εικόνα είναι απογοητευτική. Αναγνώστης της "Κάτοψης" ταξίδεψε από την Ηγουμενίτσα στα Ιωάννινα, μεσημέρι, και το μόνο, που συνάντησε στο δρόμο ήταν αγελάδες, που έκαναν άνετες και απερίσπαστες, τον περίπατό τους... 
Και κανένα αυτοκίνητο. 
 
Φυσικά, πρόκειται για πανέμορφη διαδρομή, που όλες τις εποχές του χρόνου έχει ξεχωριστή χάρη. 
 
Read More »
Μόνο αγελάδες συναντάς στην έρημη παλαιά εθνική οδό Ηγουμενιτσα - Ιωάννινα Μόνο αγελάδες συναντάς στην έρημη παλαιά εθνική οδό Ηγουμενιτσα - Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5

Συλλήψεις δύο φυγόποινων

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015
Συλλήψεις δύο φυγόποινων



Συνελήφθησαν, προχθές (17-03-2015), από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Πρέβεζας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

1.
Προχθές (17-03-2015) το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης (10) μηνών και (10) ημερών, για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

2.
Προχθές (17-03-2015) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, ποινής φυλάκισης (4) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Read More »
Συλλήψεις δύο φυγόποινων Συλλήψεις δύο φυγόποινων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 10ης Μαρτίου 2015, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υφαντής Σπύρος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νάτσης Δημήτριος
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γιαννάκη Βάσω
ΤΑΜΙΑΣ: Γρίβα Ειρήνη
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νικολάου Γεώργιος
ΜΕΛΗ: Πάσχος Γεώργιος, Μπασιαράς Σταύρος 



Τα μέλη του Δ.Σ. κατά την πρώτη συνεδρίαση αποφάσισαν ότι θα εργαστούν με στόχο να δυναμώσει ο Σύλλογος, με τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων και ότι θα αγωνιστούν για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν. 
Παράλληλα θα επιδιώξουν να ανοιχτούν στην τοπική κοινωνία και να παλέψουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους και τη νεολαία, για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και όλη τη χώρα αλλά και για την ανατροπή της σημερινής αντεργατικής πολιτικής που πλήττει και εξαθλιώνει τα φτωχά λαϊκά στρώματα. 

Read More »
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5

Προκαλούν οι αυτοαποκαλουμενοι Τσάμηδες Προπαγανδιστική καμπάνια με θέμα την Παραμυθιά

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015
Προκαλούν οι αυτοαποκαλουμενοι Τσάμηδες
Προπαγανδιστική καμπάνια με θέμα την Παραμυθιά
 
 
Μπροστά σε νέο μπαράζ προπαγανδιστικών δράσεων με θέμα τις “αλησμόνητες” πατρίδες των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων, βρισκόμαστε τον τελευταίο καιρό. 
Η δράση αυτή υποκινείται από τον λεγόμενο “Αλβανικοαμερικάνικο οργανισμό Τσαμουριάς” και προπαγανδίζει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζοντας την Παραμυθιά ως χώρο εθνοκάθαρσης με χιλιάδες νεκρούς Τσάμηδες στην ταραγμένη περίοδο του τέλους του πολέμου, με δεσμευμένες περιουσίες από τους Παραμυθιώτες και με μια σειρά από αλυτρωτικά μηνύματα, με την υποστήριξη βεβαία της Αλβανικής Κυβέρνησης που κλείνει το μάτι στο κόμμα των Τσάμηδων PDIU, που παραδοσιακά αλλάζει συμμαχίες ανάλογα με το ποιος κυβερνά την γείτονα χώρα.

Πριν από 3 εβδομάδες κυκλοφόρησε σε περιοδικό του “AlbanianAmerican Organization of Chameria” άρθρο με την υπογραφή του Sali Bollati, με θέμα την Παραμυθιά στο οποίο παρουσιάζονται μια σειρά από ευφάνταστα παραμύθια, χρησιμοποιώντας “και καλά” για πηγές ακόμα και Παραμυθιώτη συγγραφέα ερευνητή. Σύμφωνα με τα μυθεύματα των τσάμηδων, ο Παραμυθιώτης ερευνητής (το όνομα του οποίου δεν έχει σημασία να αναφερθεί), αναφέρεται σε μια σειρά από δολοφονίες τσάμηδων όπως των Kristo Kokora dhe Vasil Resta και του Hamdi Bull.

Σε άλλο περιοδικό, Τσάμης που πήρε την Αμερικάνικη υπηκοότητα και κατάφερε πρόσφατα να έρθει στην παραμύθια μετά από 70 χρόνια, επισκέφτηκε τις περιουσίες του και στο άρθρο παραλήρημα αναφέρει πως προσκύνησε στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Παραμυθιάς, το οποίο όπως σχολιάζει κατασκευάστηκε πάνω από τον ομαδικό τάφο των Τσάμηδων.

Τα άρθρα στα περιοδικά και τα βίντεο στο κανάλι top channel της Αλβανίας καθως και σε ιστοσελίδες, περιέχουν δεκάδες ιστορίες (χωρίς δράκο όμως) που προβάλουν αξιώσεις για αναγνώριση γενοκτονίας, επιστροφή περιουσιών στην παραμύθια κ.α

Μεταξύ άλλων κάνουν και διαφήμιση στον Πύργο Κούλια της Παραμυθιάς, παρουσιάζοντας την έκθεση φωτογραφίας που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες, αναφέροντας τις ώρες που είναι επισκέψιμη και σημειώνοντας πως έχει απαλλοτριωθεί από την Ελληνική κυβέρνηση.

Το νέο μπαράζ προπαγανδιστικών δράσεων σε συνδυασμό με τις επισκέψεις των Τσάμηδων στην Παραμυθιά προκαλεί προβληματισμό, ωστόσο δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς διαχρονικά οι Τσάμηδες παρουσιάζουν τις αξιώσεις του.

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Sali Bollati, ενώ από εδώ μπορείτε να το δείτε μεταφρασμένο στα ελληνικά. Δειτε εδω το άρθρο με το γηπεδο της Παραμυθιάς και εδώ διαβαστε το μεταφρασμένο στα ελληνικά. Δείτε εδώ την σελίδα στο facebook και εδώ την επισημη ιστοσελίδα τους

Read More »
Προκαλούν οι αυτοαποκαλουμενοι Τσάμηδες Προπαγανδιστική καμπάνια με θέμα την Παραμυθιά Προκαλούν οι αυτοαποκαλουμενοι Τσάμηδες Προπαγανδιστική καμπάνια με θέμα την Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5

Προχωρά το σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου απο την Κύπρο στην Ευρώπη Με χερσαίο αγωγό που καταλήγει στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015
Προχωρά το σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου απο την Κύπρο στην Ευρώπη
Με χερσαίο αγωγό που καταλήγει στη Θεσπρωτία


Μέσω χερσαίου αγωγού στη δυτική Ελλάδα μήκους περίπου 220 χιλιομέτρων, ο οποίος θα καταλήγει στη Θεσπρωτία, προχωρά το σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Ευρώπη. 
Αυτό δήλωσε στο συνέδριο "Eastern Mediterranean Gas Conference" που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, o επικεφαλής του τομέα των διεθνών έργων στη Δημόσια Επιχείριση Αερίου της Ελλάδας, Δημήτρης Μανώλης. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανατεθεί η περαιτέρω προώθηση των τεχνικών μελετών για τον αγωγό που θα ενώνει την Κύπρο με την Ελλάδα (Κρήτη) για μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ιταλία. 


Ο προτεινόμενος από το ΥΠΕΚΑ και τη ΔΕΠΑ αγωγός Eastern Mediterranean Pipeline, με ετήσια δυναμικότητα 8 δισ. κυβικά μέτρα, θα έχει συνολικό μήκος περίπου 1.680 χιλιόμετρα, από τα οποία τα περίπου 1.200 θα είναι υποβρύχια και τα υπόλοιπα χερσαία, ενώ η ροή και διαχείριση του αερίου θα υποστηρίζεται από τέσσερις σταθμούς συμπίεσης και δύο μετρητικούς σταθμούς. 
Αξίζει να τονίσουμε, ότι η μελέτη σκοπιμότητας, περιλαμβάνει πολλές επιμέρους ενότητες έργων, μεταξύ των οποίων αναμέται σύντομα να καθοριστεί και η περιοχή στην οποία θα δημιουργηθεί ο σταθμός συμπίεσης στη Δυτική Ελλάδα. 
Εάν η... "μπίλια" ξανα-καθήσει στη Θεσπρωτία, δεν αποκλείεται να ξαναζήσουμε καταστάσεις τύπου... Πέρδικας! 
Για να δούμε...
Read More »
Προχωρά το σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου απο την Κύπρο στην Ευρώπη Με χερσαίο αγωγό που καταλήγει στη Θεσπρωτία Προχωρά το σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου απο την Κύπρο στην Ευρώπη Με χερσαίο αγωγό που καταλήγει στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


Αποβλέποντας στη μεγαλύτερη λαμπρότητα για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, για όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σουλίου, καθορίζουμε το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού και σημαιοστολισμού για τον εορτασμό, ως εξής:

ΓΕΝΙΚΑ
1.- Γενικός σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σουλίου, από την ογδόη πρωινή ώρα της 24ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015.
2.- Φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων του Δήμου Σουλίου (δημαρχιακό μέγαρο και όλα τα καταστήματα στις ενότητες Αχέροντα, Παραμυθιάς και Σουλίου), καθώς και των καταστημάτων των Ν. Π. Δ. Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015.

Ώρα 11:00΄. προσκύνημα από μαθητές των σχολείων στο Μνημείο των Ηρώων (Σχολείο Βούλγαρη) στη Δημοτική Κοινότητα Παραμυθιάς, που θα προσέλθουν συντεταγμένοι με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
Στο προσκύνημα θα παρευρίσκονται και αντιπροσωπείες αναπήρων και θυμάτων πολέμου, τραυματιών και εφέδρων.
Ύστερα θα ψαλεί τρισάγιο. Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων που έπεσαν ένδοξα και θα ακολουθήσει στεφάνωμα των προτομών των Ηρώων από εκπαιδευτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τα κατά τόπους σχολεία, το Δήμο Σουλίου θα εκπροσωπήσουν αντίστοιχα:

Δημοτική Ενότητα Παραμυθιάς :
1.- Σχολικό Κέντρο Νεράιδας (Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο), ο Αντιδήμαρχος κ. Μούτσιος Χρήστος.

2.- Σχολικό Κέντρο Ξηρολόφου, ο Αντιδήμαρχος Σουλίου κ. Φράγκος Θωμάς.Δημοτική Ενότητα Αχέροντα : Σχολικό Κέντρο Γαρδικίου – Σκανδάλου (Δημοτικό Σχολείο & Γυμνάσιο), ο Αντιδήμαρχος Σουλίου κ. Κωσταράς Σταύρος. Δημοτικό Σχολείο Γλυκής – Ποταμιάς, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γλυκής κ. Τζίμα Λαμπρινή.

Δημοτική Ενότητα Σουλίου : Δημοτικό Σχολείο Τσαγγαρίου (σχολικό κέντρο Σουλίου), ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παππάς Παναγιώτης, με αναπληρωτή τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Τσαγγαρίου κ. Τσίπη Ευάγγελο.


ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Ώρα 07:30΄ : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Ώρα 10:00΄ : Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου.
Ώρα 10:15΄ : Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία καλούνται να προσέλθουν και να παραστούν:

Ο Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ. κ. ΤΙΤΟΣ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ενότητας Θεσπρωτίας.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς, οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Σουλίου.
Οι Πρόεδροι των Δ. Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
Οι κ. κ. Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Οι κ. κ. Διευθυντές των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου.
Ο κ. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς.
Ο κ. Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παραμυθιάς.
Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί εν ενεργεία και αποστρατεία, με στολή.
Πρόεδροι εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και αναπήρων και εκπρόσωποι των παραρτημάτων αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.
Διοικητικά Συμβούλια όλων των Συλλόγων, Ενώσεων, Φορέων, Συνδέσμων και Οργανώσεων.
Όλος ο λαός της πόλης.
Οι κ. κ. Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για να οδηγηθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές σε τμήματα, κατά την πρέπουσα τάξη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Βαβλιάρα Ελευθερία – Δασκάλα του Α’ Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς.
Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας θα ακολουθήσει στο Ηρώο Σουλιωτών, που βρίσκεται έξω από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων εν σιγή, από τη Δήμαρχο Σουλίου, πολιτικές, στρατιωτικές, αστυνομικές και λοιπές αρχές, σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης, οργανώσεις και ενώσεις .
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή των ένδοξων νεκρών. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 11:00. Μαθητική παρέλαση, προ των επισήμων, επί της οδού Κ. Καραμανλή.
 
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Βούλγαρη, με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από χορευτικά τμήματα του δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς.
Read More »
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015
Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα



Ένας 19χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε καθ' υπόδειξη οδηγού Φ/Γ οχήματος με συρόμενο (αυτοκινητάμαξα) το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κάτω από το φορτίο που έφερε το συρόμενο (στρώματα), στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Ένας 23χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, στα αξόνια Φ/Γ οχήματος το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Ένας 19χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε στα αξόνια Φ/Γ οχήματος το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετά από υπόδειξη του οδηγού του, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5