Απίστευτο: Η εκκλησιαστική επιτροπή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αρνείται την ένταξη των Μύλων Σουλίου σε πρόγραμμα για αναστύλωση

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018Συνέβη και αυτό. Ως γνωστόν, οι Μύλοι Σουλίου (οι οποίοι ανήκουν στην Μητρόπολη Παραμυθιάς), κινδυνεύουν με κατάρρευση και είναι θέμα χρόνου για την νομοτελειακή εξαφάνιση τους.

Σαν λύση προτάθηκε από την δημοτική αρχή, η ένταξη τους στο πρόγραμμα leader, για την αναστήλωση τους με προϋπολογισμό περίπου 100.000€ (75.000 από το πρόγραμμα + 25.000 περίπου από τον δήμο).

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον οποίο ανήκει και χωροταξικά το μνημείο.

Και εκεί συνέβη το ανήκουστο, με την εκκλησιαστική επιτροπή να αρνείται την παρέμβαση του δήμου στο έργο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στην ουσία δεν μπόρεσαν να αιτιολογήσουν την στάση αυτή, παραμόνο αναφέροντας πως επιθυμούν να προβούν μόνοι τους σε οποιαδήποτε παρέμβαση και αν συμβεί, κάτι όμως που δεν έχουν κάνει τα τελευταία 20 χρόνια και φυσικά χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν πως θα το πετύχουν αυτό με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Στην ουσία, και για λόγους αρχής άλλα και για διαδικαστικούς λογούς, η σύνταξη του σχετικού φακέλου, θα πρέπει να εχει και την σύμφωνη γνώμη της Μητρόπολης, η οποία σημειωτέων δεν είναι αρνητική.

Έτσι τώρα η μονη λύση που υπάρχει, είναι η Μητρόπολη να πείσει την εκκλησιαστική επιτροπή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ώστε να σοβαρευτεί και προχωρήσει το αναγκαίο έργο για την διατήρηση του μνημείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η όλη διαδικασία είναι αρκετά γραφειοκρατική, μιας και εμπλέκονται αρκετές υπηρεσίες και φορείς, αφού εκτός του δήμου και της Μητρόπολης, λόγο έχει και η εφορία νεότερων μνημείων.

Οι Μύλοι Σουλίου βρίσκονται σε σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στις πηγές του μυθικού ποταμού Αχέροντα και σύμφωνα με την παράδοση, χρησιμοποιούνταν από τους Σουλιώτες για να αλέθουν τα σιτηρά τους με τα νερά να πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων.


 
Read More »
Απίστευτο: Η εκκλησιαστική επιτροπή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αρνείται την ένταξη των Μύλων Σουλίου σε πρόγραμμα για αναστύλωση Απίστευτο: Η εκκλησιαστική επιτροπή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αρνείται την ένταξη των Μύλων Σουλίου σε πρόγραμμα για αναστύλωση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Η συμμετοχή του ΓΕΛ Παραμυθιάς, στον διαγωνισμό τραγουδιού της «Βουλής των Εφήβων» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018Με το τραγούδι “Μαζί μου Έλα”, συμμετέχει το λύκειο Παραμυθιάς, στον διαγωνισμό τραγουδιού στα πλαίσια του προγράμματος της «Βουλής των Εφήβων».

Οι μαθήτριες της Α Λυκείου Αναστασίου Βάνα, Γώγου Ευφροσύνη και Μπάλλα Ηλέκτρα, συνέθεσαν και μελοποίησαν το τραγούδι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και οι 3 μαθήτριες, είναι και σπουδαστές στο ωδείο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς, αποδεικνύοντας, πάρα το σύντομο διάστημα των σπουδών τους, τόσο το ταλέντο τους όσο και την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στον ΦΟΠ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την συμμετοχή του ΓΕΛ Παραμυθιάς, στον διαγωνισμό τραγουδιού στα πλαίσια του προγράμματος της «Βουλής των Εφήβων».
 
Read More »
Η συμμετοχή του ΓΕΛ Παραμυθιάς, στον διαγωνισμό τραγουδιού της «Βουλής των Εφήβων» (+ΒΙΝΤΕΟ) Η συμμετοχή του ΓΕΛ Παραμυθιάς, στον διαγωνισμό τραγουδιού της «Βουλής των Εφήβων» (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Φιλία» Φέλμπερτ

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018


Συνάντηση Συνεργασίας είχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με αντιπροσωπεία της πόλεως Φέλμπερτ της Γερμανίας. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κύριοι: Volker Münchow, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φιλία» Φέλμπερτ και Αντιδήμαρχος Φέλμπερτ, Hans-Dieder Schneider, Ταμίας Συλλόγου «Φιλία» Φέλμπερτ, Lazaros Papaioannou, Αντιπρόεδρος Συλλόγου «Φιλία» Φέλμπερτ και Nikolaos Bouikidis Αντιπρόεδρος Συλλόγου «Φιλία» Φέλμπερτ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειου Γιόγιακα, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Σταύρου Κατσίλη, του Αντιδημάρχου κ. Δημήτριου Πάκου και του Επιστημονικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Γεώργιου Ντάνη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου «Στοργή» κα Έλενα Κάσαρη και ο Διευθυντής του Γηροκομείου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Σούρλας.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τους ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συνεργασία και προσφορά και αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα ενώ έκανε ειδική μνεία στην ανάπτυξη επιπλέον πρωτοβουλιών στους τομείς της πολιτικής προστασίας, της κοινωνικής πρόνοιας, της επιχειρηματικής και τουριστικής ανάπτυξης.

Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη κατά την οποία η Γερμανική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για επιμέρους δράσεις της Προνοιακής πολιτικής του Δήμου και καθορίστηκαν τρόποι συνεργασίας για στήριξη των Προνοιακών Δομών.

Read More »
Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Φιλία» Φέλμπερτ Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Φιλία» Φέλμπερτ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Μοιράζει γαλακτομικά προϊόντα ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας και η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018Συνεχίζουν το πλούσιο κοινωνικό τους έργο ο Σύλλογος Κτηνοτροφών Θεσπρωτίας και η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε με την διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων της εταιρείας, την Δευτέρα 14 Μαΐου στις 11 το πρωί στην Ηγουμενίτσα.Συγκεκριμένα ο Σύλλογος και η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε θα μοιράσουν στους πολίτες της Θεσπρωτίας τα παρακάτω:

-678 συσκευασίες γαλοτύρι του κιλού
-1088 συσκευασίες γσλοτύρι των 375 γραμ
-816 συσκευασίες του κιλού γιαούρτι στραγγιστό 2%
Read More »
Μοιράζει γαλακτομικά προϊόντα ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας και η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε Μοιράζει γαλακτομικά προϊόντα ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας και η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Ανοιχτή συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας , προσκαλεί όλους τους συγχωριανούς να παρευρεθούν στην συνάντηση , η οποία θα πραγματοποιηθεί στο « Καφενείο του Τσαούση » στις 14/05/2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 μ.μ.

Θέματα προς συζήτηση:
- Οργάνωση και προτάσεις για την εκδήλωση στο χωριό μας
- Προτάσεις για προγραμματισμό εκδηλώσεων στο Β’ εξάμηνο 2018
- Προτάσεις για έργα που μπορούν να γίνουν στο χωριό μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους χωριανούς να προσέλθουν για ελεύθερη συζήτηση και προτάσεις .

Read More »
Ανοιχτή συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης Ανοιχτή συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Τι συνέβη με τις τρεις Βουλγάρες που συνελήφθησαν στους Φιλιάτες για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018Συνελήφθησαν, χθες (10-05-2018) το μεσημέρι στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις αλλοδαπές γυναίκες, μέλη κυκλώματος, που εμπλέκονται σε υπόθεση απόπειρας υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους.

Πρόκειται για υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας, 21, 42 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεων της νομοθεσίας περί υιοθεσίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο άνδρες, ηλικίας 37 και 33 ετών καθώς και 37χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προέκυψε ότι ο 33χρονος μετέφερε με αυτοκίνητο τις τρεις συλληφθείσες γυναίκες από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη. Εκεί θα τους ανέμεναν ο 37χρονος και η 37χρονη,που θα μεριμνούσαν για τον τοκετό της 21χρονης, η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Ακολούθως, έναντι χρηματικής αμοιβής, θα παραλάμβαναν το νεογέννητο.

Τελικά, προχθές (09-05-2018) νωρίς το πρωί, η 21χρονη εγκυμονούσα, συνοδευόμενη από την 42χρονη και την 31χρονη, εισήχθη στην μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών Θεσπρωτίας, όπου λίγη ώρα αργότερα γέννησε.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Τι συνέβη με τις τρεις Βουλγάρες που συνελήφθησαν στους Φιλιάτες για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας Τι συνέβη με τις τρεις Βουλγάρες που συνελήφθησαν στους Φιλιάτες για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Ομιλία από Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ, με το Κέντρο Κοινότητας Σουλίου την Δευτέρα

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018


Το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Σουλίου διοργανώνουν μια ανοιχτή ομιλία με ένα θέμα που ενδιαφέρει και απασχολεί γονείς, παιδαγωγούς και φροντιστές των παιδιών! 

Θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από διαφορετικές οπτικές γωνίες! 

Σας περιμένουμε την Δευτέρα 14 Μαίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Καρκαμίτσι στην Παραμυθιά.


 
Read More »
Ομιλία από Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ, με το Κέντρο Κοινότητας Σουλίου την Δευτέρα Ομιλία από Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ, με το Κέντρο Κοινότητας Σουλίου την Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Από τις 14 έως τις 31 Μαΐου οι αιτήσεις εγγραφής και δήλωση προτίμησης για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018Από τις 14 Μαΐου και ώρα 10:00 έως τις 31 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00 θα μπορούν οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης».

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.


Read More »
Από τις 14 έως τις 31 Μαΐου οι αιτήσεις εγγραφής και δήλωση προτίμησης για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Από τις 14 έως τις 31 Μαΐου οι αιτήσεις εγγραφής και δήλωση προτίμησης για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Μήνυμα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου για τη Γιορτή της Μητέρας

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018


Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, ημέρα γιορτής, ημέρα υπενθύμισης, ημέρα έμπρακτης απόδειξης και εκτίμηση της συνεισφοράς της στην οικογένεια, αλλά και ημέρα επισήμανσης του δύσκολου ρόλου στον οποίο καλείται να ανταποκριθεί.

Η αναφορά μας στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η μητέρα θα μπορούσαν να καλύψουν πλήθος σελίδων, ενώ πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορεί να μην ξεπεραστούν ποτέ. Αυτό όμως δεν αποτελεί ικανό εμπόδιο για τις γυναίκες να επιδιώκουν με κάθε τρόπο τη μητρότητα, διακινδυνεύοντας ακόμη και την υγεία τους, ως ύψιστη απόδειξη της αγάπης τους όχι μόνο προς τα παιδιά αλλά και την ίδια τη ζωή. Καθώς όμως κάθε γυναίκα παλεύει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μητρότητας, βρίσκεται πολλές φορές αντιμέτωπη με τους άλλους της ρόλους στους οποίους καλείται να είναι εξίσου συνεπής πολλές φορές καμία κατανόηση.

Αποτελεί επομένως χρέος όλων μας να συμβάλλουμε με οποιοδήποτε τρόπο στην ανακούφιση όλων των μητέρων, ο καθένας από τον τομέα που εκπροσωπεί λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα για την υποστήριξη και την ενίσχυση της μητέρας-γυναίκας- εργαζόμενης- αγρότισσας.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της μητέρας, κρίνει απαραίτητη:

· Τη στήριξη του πολυδιάστατου ρόλου της γυναίκας – μητέρας, με την πρόταση και δέσμευση για τη λήψη μέτρων για την αρμονική συνύπαρξη οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

· Την ενίσχυση της παροχής της αναγκαίας πρόνοιας σε ουσιαστικά θέματα μητρότητας.

· Την αποτελεσματική στήριξη και ενθάρρυνση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, και

· Την απαλλαγή (μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας) των στερεότυπων αντιλήψεων για το ρόλο των δύο φύλων.

Πρέπει τέλος να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις μητέρες παιδιών με αναπηρία, καθώς η στήριξη σε αυτές τις γυναίκες είναι περισσότερο αναγκαία.

Ας αποτελέσει επομένως αυτή η ημέρα σημείο αναφοράς, αφορμή και αφετηρία για την ουσιαστική ένδειξη αναγνώρισης και συμπαράστασης προς τη μητέρα για το καλό όχι μόνο των παιδιών μας, τα οποία θα μεγαλώνουν με όρους αγάπης, ισότητας και δικαιοσύνης αλλά συνακόλουθα της ίδιας της κοινωνίας.

Ευχόμαστε σ' όλες τις μητέρες χρόνια πολλά.

Read More »
Μήνυμα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου για τη Γιορτή της Μητέρας Μήνυμα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου για τη Γιορτή της Μητέρας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Τοποθετήθηκαν πινακίδες στα παραλιακά χωριά τα οποία διασχίζει η Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Περιφερειάρχη Κο Αλέξανδρο Καχριμάνη για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση προς το αίτημα της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε.Πρέβεζας για σημάνσεις (πινακίδες) στα παραλιακά χωριά τα οποία διασχίζει η Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.

Από την προηγούμενη εβδομάδα υπάρχουν για τα χωριά Κανάλι και Καστροσυκιά η αρχή και το τέλος του κάθε χωριού οπου ο επισκέπτης βλέπει που ακριβώς βρίσκεται. Αυτό έγινε για τα συγκεκριμένα χωριά γιατί ο οικισμός είναι ακριβώς πάνω στον οδικό άξονα .

Στην συνέχεια η Νέα Ένωση Ξενοδόχων έχει ζητήσει από την Περιφέρεια ακόμη τις εξής πινακίδες:
1. Παραλία Βράχου – Λούτσας : 2 Πινακίδες
2. Παραλία Λούτσας – Βράχου : 2 Πινακίδες
3. Πινακίδα για το χωριό Λούτσα
4. Πινακίδα στη διασταύρωση «Ζέφυρος» που θα αναγράφει Προς Παραλιακή Ε.Ο. Πρεβέζης – Ηγουμενίτσας όπως επίσης και μια ακόμη ίδια πινακίδα στο σημείο-διασταύρωση Ταβέρνας Ακρίβη
5. Πινακίδα μετά το Υποθαλάσσιο Τούνελ πινακίδα που θα αναφέρει την Πόλη της Πρέβεζας

Σίγουρα μπορεί να παραλείψαμε κάποιες άθελά μας. Εάν κάποιος εντοπίσει την παράλειψή μας μπορεί να μας ενημερώσει τηλεφωνικά ώστε να μπορούμε το επόμενο διάστημα να επανέρθουμε με νέο αίτημα σαν Νέα Ένωση Ξενοδόχων.
Να ευχαριστήσουμε επίσης τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Κο Μαυρογιώργο και τους συνεργάτες του καθώς και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κο Δημήτριο Αναγνώστου και τους συνεργάτες του.
Τηλ.Επικοινωνίας με την Νέα Ένωση ξενοδόχων : 6944 439796
 
ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Read More »
Τοποθετήθηκαν πινακίδες στα παραλιακά χωριά τα οποία διασχίζει η Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας Τοποθετήθηκαν πινακίδες στα παραλιακά χωριά τα οποία διασχίζει η Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Αναπαράσταση των ολυμπιακών αγώνων από μαθητές στο αρχαίο θέατρο Φοινίκης...

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018

Αναπαράσταση των ολυμπιακών αγώνων έγινε από μαθητές/τριες στο αρχαίο θέατρο Φοινίκης Βορείου Ηπείρου... 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αφή της ολυμπιακής φλόγας από μαθήτριες του 9χρονου σχολείου Φοινίκης, ντυμένες με τις αρχαίες στολές των ιερειών και έχοντας κλάδους ελιάς στην κεφαλή τους. 
Ακολούθησαν αγωνίσματα, προκειμένου να μεταφερθεί πλήρως το αθάνατο ολυμπιακό πνεύμα. 
Απέδειξαν οι νέοι και οι νέες ότι το ολυμπιακό πνεύμα συνδέεται διαχρονικές αξίες και ιδεώδη. 
Η πνευματική διάσταση των ολυμπιακών αγώνων εμπεριέχει την αθλητική, κοινωνική και ηθική αγωγή των νέων σε όλο τον κόσμο. 
Κυρίαρχη πνευματική πτυχή τους είναι ο σεβασμός στον αθλητικό πλουραλισμό, ως μέρος της πολιτισμικής πολυμορφίας του ολυμπιακού κινήματος. 
Εξάλλου οι ίδιοι οι ολυμπιακοί αγώνες είναι παράδειγμα κοινής ειρηνικής συμπόρευσης αθλητών, που προέρχονται από διαφορετικές αθλητικές και πολιτισμικές κουλτούρες. 
Η γενικότερη φιλοσοφία του Ολυμπισμού στηρίζεται στις αρχές της ανοχής, της ειρήνης, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας με σκοπό τη δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας με λιγότερη βία και ανταγωνισμό. 
Με άλλα λόγια, ο Ολυμπισμός οδηγεί σε έναν άλλο, εξιδανικευμένο τρόπο ζωής, που τόσο έχει ανάγκη η σύγχρονη κοινωνία των πολιτών. 
Η πνευματική, εκπαιδευτική και πολιτισμική διάσταση των ολυμπιακών αγώνων όμως, είναι και αυτή που προσδιορίζει τη συνοχή και τη μελλοντική πορεία του σύγχρονου ολυμπιακού κινήματος. 
Προς την κατεύθυνση αυτή αναγνωρίζεται διεθνώς η ανάγκη διατήρησης και διάδοσης των αξιών του ολυμπιακού πνεύματος, που θεμελιώνουν τη σύγχρονη ολυμπιακή φιλοσοφία και παιδεία και συγκροτούν τον ισχυρότερο πνευματικό δεσμό του αθλητισμού με τις κοινωνίες. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Φοινικαίων Ζήσος Λούτσης, ο διευθυντής Τουρισμού, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γκέργκης Μάνος, η υπεύθυνη Γραφείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Μαριέττα Τσίλη, ο Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Παιδιών Δελβίνου Αλεξάντερ Μάνι, ο διευθυντής του 9χρονου σχολείου Γρηγόρης Νάτσης, ο επιθεωρητής Αθλητισμού Στέφανος Σέντης, που είχε την επιμέλεια όλης της εκδήλωσης και αρκετοί εκπαιδευτικοί.


Read More »
Αναπαράσταση των ολυμπιακών αγώνων από μαθητές στο αρχαίο θέατρο Φοινίκης... Αναπαράσταση των ολυμπιακών αγώνων από μαθητές στο αρχαίο θέατρο Φοινίκης... Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

H συμμετοχή του λυκείου Παραμυθιάς στην «Βουλή των Εφήβων»

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018Όπως κάθε χρόνο-εδώ και δεκατρία πια χρόνια- το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνωνοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».

Είναι μια ιδιαίτεραενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική διαδικασία στην οποία συμμετέχουν μαθητές της Α’ και Β’Λυκείου με δικές τους εργασίες σε ηλεκτρονική μορφή σε δραστηριότητες ποικίλης μορφήςπου ορίζονται από το ‘Ιδρυμα .

Σκοπός είναι η ανάδειξη- τελικά μέσα από κλήρωση-εφήβων βουλευτών σε κάθε νομό της Ελλάδας ανάλογων σε αριθμό με τον αντίστοιχοαριθμό των αιρετών βουλευτών του νομού.

Η συμμετοχή για το Λύκειο Παραμυθιάς ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και οδήγησε στην ανάδειξη ενός τακτικού έφηβου βουλευτή και αναπληρωματικού!

Στο ίδιο περίπου πλαίσιο και με τη λογική της ελεύθερης έκφρασης των καλλιτεχνικών περισσότερο ανησυχιών των εφήβων , το ίδιο πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία σε όλουςτους μαθητές του Λυκείου να συμμετέχουν σε τέσσερις διαγωνισμούς: λογοτεχνικό, μουσικό, δημιουργίας αφίσας και δημιουργίας σποτ.

Οι συμμετοχές έπρεπε να είναι αυστηρά πρωτότυπες και προϊόν καθαρά της…έμπνευσης των μαθητών!

Η δημιουργικότητα για το Λύκειο Παραμυθιάς ήταν σχετικά ζωηρή, καθώς υπήρξε συμμετοχήστο μουσικό διαγωνισμό με τραγούδι και στον λογοτεχνικό με ποιήματα.

Τα αποτελέσματατης διάκρισης στους διαγωνισμούς αυτούς δεν είναι γνωστά ακόμη, αλλά πέρα από τοόποιο αποτέλεσμα , η διάθεση και η ομορφιά της δημιουργίας και της έκφρασης των νέων μας είναι από μόνο του ένα πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο γεγονός που το ζούμε και μας γεμίζει συγκίνηση και αισιοδοξία για το μέλλον!

Αξίζει να αναφερθεί ότι το τραγούδι με τοοποίο συμμετέχει το Λύκειο είναι δημιουργία των μαθητριών της Α’ Λυκείου Αναστασίου Βάνας, Γώγου Ευφροσύνης και Μπάλλα Ηλέκτρας, ενώ ποιήματα έχουν καταθέσει οιμαθητές της Α’ Λυκείου Μπότος Χρήστος και Τόκας Ανδρέας και οι μαθήτριες της Β’Λυκείου Δημητρίου Βασιλική και Τσίγγου Χάιδω.

Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα!

Αξίζει να αναφερθεί ότι τακτικός έφηβος βουλευτής από το Λύκειο Παραμυθιάςαναδείχθηκε ο μαθητής της Α’ τάξης Φράγκος Χρήστος και αναπληρωματική η μαθήτρια της Α’ τάξης Αναστασίου Βάνα.

Οι μαθητές που θα διακριθούν και στους παραπάνωδιαγωνισμούς θα πάρουν μέρος μαζί με τους τακτικούς εφήβους βουλευτές ωςπροσκεκλημένοι στις εργασίες της ΚΓ’ Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων» που θαπραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε όλες τις παραπάνωδιαδικασίες πέρα από το όποιο αποτέλεσμα!

Η συμμετοχή τους είναι το βραβείο τους!


 
Read More »
H συμμετοχή του λυκείου Παραμυθιάς στην «Βουλή των Εφήβων» H συμμετοχή του λυκείου Παραμυθιάς στην «Βουλή των Εφήβων» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 5 προσλήψεις στην ΔΕΥΑΗ

Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018

Την έγκριση του για 333 προσλήψεις υπαλλήλων, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, σε υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Οι προσληφθέντες θα στελεχώσουν δομές ανταποδοτικού χαρακτήρα σε υπηρεσίες Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ θα υπογραφούν οκτάμηνες συμβάσεις
 
 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 5 προσλήψεις στην ΔΕΥΑΗ Ηγουμενίτσα: 5 προσλήψεις στην ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Σελίδες