Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας
Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
 
ΘΕΜΑ 1ο Επικαιροποίηση της Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος και Έγκριση της B΄ Φάσης (Επιχειρησιακός και Οικονομικός Προγραμματισμός) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας 2015-2019.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 2ο Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2015.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 3ο Επί αιτήματος Αχιλλέα Μώκου του Σταύρου κατοίκου Παραποτάμου.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο Επί αιτήματος ομορρύθμου εταιρείας με την επωνυμία «ΜΠΑΡΚΑΜΠΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ – ΜΠΑΡΚΑΜΠΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ο.Ε.» για μείωση ετήσιου μισθώματος.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 5ο Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του στην επιτροπή παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση προαύλιου χώρου στο 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 6ο Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου “Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στο οδικό δίκτυο της ΔΚ Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας”.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 7ο Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Κατασκευή Δημαρχιακού Μεγάρου» του πρώην Δήμου Μαργαριτίου.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 8ο Έγκριση 2ου ΑΠΕ και 2ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Βελτίωση κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων και παρόδων αυτής στην Π.Ε.1» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 9ο Έγκριση 4ης μερικής τροποποίησης της μελέτης του έργου: «’Βελτίωση κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων και παρόδων αυτής στην Π.Ε.1» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (δίμηνες συμβάσεις), για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 11ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με πέντε (5) ημερομίσθια για τον μήνα Ιανουάριο 2016, για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών αναγκών.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 12ο Καθορισμός ημερομηνίας και χώρου για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής (άρθρο 217 ΔΚΚ).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τελετή θεμελίωσης του νέου Νηπιαγωγείου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Ηγουμενίτσα: Τελετή θεμελίωσης του νέου Νηπιαγωγείου


Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή θεμελίωσης του νέου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το υπό ανέγερση νηπιαγωγείο θα αποτελείται από τρεις αίθουσες διδασκαλίας, ένα πολυδύναμο χώρο, διάφορους βοηθητικούς χώρους, καθώς και από μεγάλο προαύλιο χώρο. Το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 379.789,17 Ευρώ και αναμένεται να δοθεί προς χρήση το σχολικό έτος 2017 -2018. Πρέπει να επισημανθεί ότι η ανέγερση του Νηπιαγωγείου γίνεται με χορηγία του Ιδρύματος Βασιλείου Γ. Μελάς για την Προσχολική Αγωγή.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Τελετή θεμελίωσης του νέου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσα: Τελετή θεμελίωσης του νέου Νηπιαγωγείου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

"Οι ηλίθιοι" σήμερα στην Μαθητική εστία στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
"Οι ηλίθιοι" σήμερα στην Μαθητική εστία στην Ηγουμενίτσα


Την παράσταση "Οι ηλίθιοι" θα ανεβάσει  σήμερα στις 20.30 στην Μαθητική εστία στην Ηγουμενίτσα ο Πολιτιστικός σύλλογος Νέας Σελεύκειας
Read More »
"Οι ηλίθιοι" σήμερα στην Μαθητική εστία στην Ηγουμενίτσα "Οι ηλίθιοι" σήμερα στην Μαθητική εστία στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Παλαιά έθιμα του γάμου στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Παλαιά έθιμα του γάμου στη Θεσπρωτία

 
 
Στη Θεσπρωτία τα παλαιά τα χρόνια υπήρχαν ενδιαφέροντα έθιμα γύρω από το γάμο. 
 
Την ημέρα του γάμου συνηθιζόταν ο βλάμης (ο καλύτερος φίλος του γαμπρού), κρατώντας στα χέρια το μπαϊράκι (ελληνική σημαία) και ταυτόχρονα χορεύοντας να πηγαίνει από το σπίτι του γαμπρού στο σπίτι της νύφης, όπου της φοράει τα παππούτσια και την ασημώνει. 
 
Μετά ακολουθούσε το μυστήριο. 
 
Συνήθως η νύφη πήγαινε στο ναό πάνω σε γαϊδουράκι. 
 
Μετά το μυστήριο το ζευγάρι κατευθυνόταν στο σπίτι του γαμπρού. 
 
Στην είσοδο του σπιτιού, τους περίμενε η μητέρα του γαμπρού κι εκεί γινόταν το λεγόμενο ″μέλωμα″. 
 
Σύμφωνα μ’ αυτό το έθιμο, η πεθερά έδινε στη νύφη μέλι και μετά κι εκείνη με τη σειρά της στην πεθερά, για να γλυκάνει η μια την άλλη. 
 
Μετά απ’ αυτό, η νύφη έσπαγε ένα πιάτο στο πάτωμα, καθώς εισερχόταν στο σπίτι, για το γούρι. 
 
Κατά τη διασκέδαση, που ακολουθούσε, υπήρχε το ″κέρασμα του κουμπάρου″, σύμφωνα με το οποίο οι καλεσμένοι τρώγανε αρνί, κρασί και ψωμί, τα οποία προσέφερε ο κουμπάρος. 
 
Μετά από αυτό, σηκωνόταν ο κουμπάρος με τους νεόνυμφους και τους παρακούμπαρους και ξεκινούσεο χορός. 
 
Read More »
Παλαιά έθιμα του γάμου στη Θεσπρωτία  Παλαιά έθιμα του γάμου στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Σαν σήμερα οι Σουλιωτοπούλες χορεύουν τον χορό του Ζαλόγγου και αυτοκτονούν μαζί με τα παιδιά τους

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Σαν σήμερα οι Σουλιωτοπούλες χορεύουν τον χορό του Ζαλόγγου και αυτοκτονούν μαζί με τα παιδιά τους

 
Έχε γεια καημένε κόσμε έχε γεια γλυκιά ζωή
και συ δύστυχη πατρίδα έχε γεια παντοτινή
Έχετε γεια βρυσούλες λόγγοι βουνά ραχούλες
έχετε γεια βρυσούλες κι εσείς Σουλιωτοπούλες

Μία ομάδα από Σουλιώτισσες (ποικίλλει ο αριθμός τους, από 22 έως 57), για να μη συλληφθούν ζωντανές από τους Τουρκαλβανούς που τις πολιορκούσαν στο Ζάλογγο, στήνουν κυκλικό χορό και στη συνέχεια ρίχνονται στον γκρεμό με τα παιδιά τους. Πραγματικό γεγονός ή εθνικός μύθος; Στα τέλη του 1803 ο Αλή Πασάς θέλησε να τελειώσει μία και καλή με τους Σουλιώτες, τους ανυπότακτους ορεσίβιους Θεσπρωτούς, που τόσα προβλήματα δημιουργούσαν στο Σουλτάνο και στη δική του εξουσία στην Ήπειρο. Τους πολιόρκησε στενά και τους εξανάγκασε να συνθηκολογήσουν στις 12 Δεκεμβρίου 1803.

Ο βασικός όρος της συμφωνίας, που δεν τηρήθηκε, ήταν να εκκενώσουν τα χωριά τους συν γυναιξί και τέκνοις. Στις 16 Δεκεμβρίου οι Σουλιώτες χωρίστηκαν σε τρεις φάλαγγες και άφησαν πίσω τους την πατρογονική γη. Δύο ημέρες αργότερα, η τρίτη φάλαγγα, που κατευθυνόταν νότια, δέχθηκε επίθεση στο Ζάλογγο από πολυάριθμο σώμα Τουρκαλβανών με αρχηγούς τους Μπεκίρ Τζογαδούρο, Άγο Μουχουρδάρη και Μέτζο Μπόνο.

Κατά τη διάρκεια της σφοδρής σύγκρουσης που ακολούθησε, μία ομάδα Σουλιωτών εγκλωβίστηκε από τον εχθρό. Ανάμεσά τους και περίπου 60 γυναίκες, πολλές από αυτές σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των διωκτών τους, έριξαν τα παιδιά τους από την απόκρημνη κορυφή του Ζαλόγγου και στη συνέχεια, πιασμένες χέρι - χέρι, έπεσαν και ίδιες χορεύοντας.

Το Ζάλογγο με τα χρόνια μεταβλήθηκε σε σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας. Η μοναδική συγκεκριμένη μαρτυρία για το Χορό του Ζαλόγγου προέρχεται από τον αξιωματικό του Αλή πασά, Σουλεϊμάν αγά, αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού. Το αφηγήθηκε στον εξισλαμισμένο γάλλο μισθοφόρο Ιμπραήμ Μανσούρ Εφέντι, ο οποίος τη συμπεριέλαβε σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε στο Παρίσι το 1828 με τις αναμνήσεις του από την Αυλή του Αλή Πασά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτή, οι γυναίκες «πιάστηκαν από τα χέρια κι άρχισαν ένα χορό, που τα βήματά του τα κινούσε ένας ασυνήθιστος ηρωισμός και οι αγωνία τού θανάτου τόνιζε το ρυθμό του...

Στο τέλος των επωδών, οι γυναίκες βγάζουν μία διαπεραστική και μακρόσυρτη κραυγή, που ο αντίλαλός της σβήνει στο βάθος ενός τρομακτικού γκρεμού, όπου ρίχνονται μαζί με όλα τα παιδιά τους». Ο Πρώσος διπλωμάτης και περιηγητής Γιάκοπ Μπαρτόλντι (1779 - 1825) είναι ο πρώτος που κατέγραψε το γεγονός μεταξύ 1803 και 1804, ευρισκόμενος στα Ιωάννινα, χωρίς να αναφέρεται στο χορό. Ο αγωνιστής του ‘21 και απομνημονευματογράφος Χριστόφορος Περραιβός (1773 - 1863) είναι ο πρώτος έλληνας συγγραφέας, που αναφέρεται στο Χορό του Ζαλόγγου στη δεύτερη έκδοση της «Ιστορίας του Σουλίου και της Πάργας» (1815). Στην έκδοση, όμως, του 1857 δεν κάνει αναφορά σε χορό.

Το 1888 ο Συριανός λόγιος και ιστορικός Περικλής Ζερλέντης (1852-1925) διατύπωσε επιφυλάξεις και αμφιβολίες για το χορό του Ζαλόγγου, ύστερα από επιτόπιο έρευνα, χωρίς να αμφισβητεί το γεγονός της αυτοθυσίας των Σουλιωτισσών. Χρόνια αργότερα, ο φιλόλογος Αλέξης Πολίτης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, υποστήριξε σε άρθρο του στο περιοδικό «Ο Πολίτης» (2005), ότι τραγούδι, που συνόδευε το χορό, το πασίγνωστο «Έχε γεια καημένε κόσμε» αναφέρεται για πρώτη φορά μόλις το 1908.

Το έτος αυτό ο συγγραφέας της «Γκόλφως» Σπυρίδων Περεσιάδης παρουσίασε για πρώτη φορά το θεατρικό έργο «Ο Χορός του Ζαλόγγου», που διαδόθηκε ευρύτατα στον ελλαδικό χώρο, μέσα από παραστάσεις «μπουλουκιών» και ερασιτεχνικών τοπικών θιάσων και ίσως εκεί να οφείλεται η διάπλαση του «Χορού του Ζαλόγγου» ως ιστορικού γεγονότος. 
 
Έχε γεια καημένε κόσμε έχε γεια γλυκιά ζωή και συ δύστυχη πατρίδα έχε γειά παντοτινή
Έχετε γεια βρυσούλες λόγγοι βουνά ραχούλες έχετε γεια βρυσούλες κι εσείς Σουλιωτοπούλες
Στη στεριά δε ζει το ψάρι ούτε ανθός στην αμμουδιά Κι οι Σουλιώτισσες δε ζούνε δίχως την ελευθεριά
Έχετε γεια βρυσούλες λόγγοι βουνά ραχούλες έχετε γεια βρυσούλες κι εσείς Σουλιωτοπούλες
Έχετε γεια βρυσούλες λόγγοι βουνά ραχούλες έχετε γεια βρυσούλες κι εσείς Σουλιωτοπούλες
Read More »
Σαν σήμερα οι Σουλιωτοπούλες χορεύουν τον χορό του Ζαλόγγου και αυτοκτονούν μαζί με τα παιδιά τους Σαν σήμερα οι Σουλιωτοπούλες χορεύουν τον χορό του Ζαλόγγου και αυτοκτονούν μαζί με τα παιδιά τους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Οι "ΠΛΗΡΗ ΝΤΑΞΕΙ" σήμερα στο "ΣΟΥΣΑΜΙ" στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Οι "ΠΛΗΡΗ ΝΤΑΞΕΙ" σήμερα στο "ΣΟΥΣΑΜΙ" στην Ηγουμενίτσα
Η λαική κομπανία ΠΛΗΡΗ ΝΤΑΞΕΙ παρουσιάζει τραγούδια από τη δισκογραφία της και παλιά ρεμπέτικα στις 18 Δεκεμβρίου στο Σουσάμι!
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου στις 9:30 μ.μ.
Read More »
Οι "ΠΛΗΡΗ ΝΤΑΞΕΙ" σήμερα στο "ΣΟΥΣΑΜΙ" στην Ηγουμενίτσα Οι "ΠΛΗΡΗ ΝΤΑΞΕΙ" σήμερα στο "ΣΟΥΣΑΜΙ" στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


Σε άλλες επτά υποθέσεις κυκλοφορίας κι απόπειρας κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, εμπλέκονται ο 35χρονος και η 25χρονη, που είχαν συλληφθεί το περασμένο Σάββατο, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Τα δύο άτομα, όπως είχε προκύψει από την έρευνα της αστυνομίας, είχαν πάει νωρίτερα, σε έξι καταστήματα στην Ηγουμενίτσα, την Άρτα και το Καναλλάκι Πρέβεζας, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ενώ έλαβαν ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 36χρονου και της 25χρονης, σχηματίσθηκε από Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, δικογραφία με την κατηγορία της παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων κατά συναυτουργία.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση η δράση τους εντοπίστηκε αρχικά σε δεκαπέντε υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων στην Άρτα, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία, ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν και στην Κέρκυρα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, βρέθηκαν στην κατοικία τους και κατασχέθηκαν πέντε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ένας εκτυπωτής laser καθώς κα ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, εντοπίστηκε η δράση τους σε επτά ακόμη αντίστοιχες υποθέσεις στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα τριών υποθέσεων κυκλοφορίας και τεσσάρων ακόμη κατά τις οποίες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, σε εμπορικές επιχειρήσεις, με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Σε βάρους τους σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για τα αδικήματα της παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.
Read More »
ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού 2016

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Δήμος Σουλίου: Διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού 2016

Ο Δήμος Σουλίου προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για την ανάδειξη προμηθευτών για την προμήθεια με τίτλο Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού 2016. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 27.234,41 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Παραμυθιάς (Κ. Καραμανλή, στην αίθουσα Δ.Σ.), την 24η Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Πέμπτη. Ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών ορίζεται η 09:30’ και ώρα λήξης η 10:00’. Σε περίπτωση μη προσέλευσης ή μη επαρκούς προσέλευσης ενδιαφερομένων κατά την κρίση της επιτροπής, η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τρίτη 29η Δεκεμβρίου 2015, με ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών η 09:30’ και ώρα λήξης η 10:00’, με τους ίδιους όρους της διακήρυξης.

Μαζί με την προσφορά, εκτός από τα απαιτούμενα που ορίζει η διακήρυξη δικαιολογητικά, πρέπει να κατατεθεί και εγγύηση συμμετοχής για ποσό που αντιστοιχεί στο 1% της συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. ή εγγύηση συμμετοχής για ποσό που αντιστοιχεί στο 1% της προϋπολογισθείσης δαπάνης κάθε ομάδας της μελέτης μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης του διαγωνισμού παρέχονται τις ημέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες από 09:00’ έως και 14:30’, από το γραφείο προμηθειών του Δήμου Σουλίου, αρμόδιος υπάλληλος κ. Μαραζόπουλος Αθ., Διεύθυνση Κ. Καραμανλή, 46200 Παραμυθιά, τηλ. επικ. 2666360132.

Κατεβάστε την περίληψη από εδω  
Read More »
Δήμος Σουλίου: Διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού 2016 Δήμος Σουλίου: Διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού 2016 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Δ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Δ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

http://www.isarkadias.gr/wp-content/uploads/2013/12/%CE%99%CE%A3%CE%91%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82.gif
 
Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου μας εύχονται το Ανέσπερο ΦΩΣ των Χριστουγέννων να φέρει στις καρδιές ΑΓΑΠΗ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ και ο Νέος Χρόνος 2016 ΥΓΕΙΑ-ΕΥΤΥΧΙΑ και ΕΙΡΗΝΗ στην ανθρωπότητα.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος 
Μακατσώρη Βασιλική
Ο Γ. Γραμματέας
 Αγγέλης Κων/νος
Read More »
ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Δ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Δ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας εν όψει των εορτών

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας εν όψει των εορτών
 
 
Επιστρέφονται από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα (18-12-2015).

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις (επιδοθείσες ή μη), που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. («Επιβολή διοικητικών μέτρων»), για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα.

Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
• οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
• οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
• παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
• κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
• κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Η επιστροφή των στοιχείων αφορά στο χρονικό διάστημα μετά το πέρας της προηγούμενης σχετικής απόφασης. Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές εκτελούνται κανονικά.

Τέλος, επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ.
Read More »
Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας εν όψει των εορτών  Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας εν όψει των εορτών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Event Ομορφιάς από την Yves Rocher στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Event Ομορφιάς από την Yves Rocher στην Ηγουμενίτσα
 
 
Στην πανέμορφη Ηγουμενιτσα, στο ζεστο χωρο του Da Capo καφε στην Πλατειά Δημαρχειου, στις 30 Δεκεμβριου 2015 στις 04:00μμ σας προσκαλούμε στο Event Ομορφιάς που διοργανωνουμε και όπου θα μοιραστούμε μαζί σας μυστικά Ομορφιάς και Επιτυχίας από τον Παγκόσμιο Ηγέτη στη Φυτική Κοσμετολογία Yves Rocher!

Στην εκδηλωση μας και 3 τυχερες θα κερδισουν μια ολοκληρωμενη:
  • Περιποιηση Προσωπου
  • Μακιγιαζ
  • Spa Χεριων
απο την Αισθητικό μας - Make Up Artist Αγάπη-Ειρήνη Κορφιά

Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε σε ένα event ενημέρωσης και ομορφιάς!

Πληροφορίες:
Ζωή Μπεη
Beauty Advisor
Κράτηση θέσεων:6946903230
Yves Rocher Cosmetics Ηγουμενιτσα
Read More »
Event Ομορφιάς από την Yves Rocher στην Ηγουμενίτσα Event Ομορφιάς από την Yves Rocher στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Νέος τεχνικός διευθυντής στον Θύαμι Καστρίου ο Χρήστος Δερέκας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Νέος τεχνικός διευθυντής στον Θύαμι Καστρίου ο Χρήστος Δερέκας


Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ομάδας του Θύαμι Καστρίου, προσελήφθη στη θέση του τεχνικού διευθυντή, ο πρώην ποδοσφαιριστής κ. Χρήστος Δερέκας
 
Read More »
Νέος τεχνικός διευθυντής στον Θύαμι Καστρίου ο Χρήστος Δερέκας Νέος τεχνικός διευθυντής στον Θύαμι Καστρίου ο Χρήστος Δερέκας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 2015 ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 2015 ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Τά Χριστούγεννα γιά τά παιδιά εἶναι οἱ καλύτερες μέρες του χρόνου. Ἡ πιό μαγική ἐποχή. Τά περιμένουν μέ ἀνυπομονησία. Αὐτές οἱ μέρες βοηθοῦν τά παιδιά νά κρατήσουν ὄμορφες ἀναμνήσεις, τίς ὁποῖες θά τίς ἔχουν σάν ὁπλοστάσιο σ’ ὅλες τίς περιόδους τῆς ζωῆς τους. Μέσα ἀπό αὐτές τίς ἀναμνήσεις τῶν Χριστουγέννων τῆς παιδικῆς ἡλικίας θά βρίσκουν δύναμη καί κουράγιο. Ἀρκεῖ οἱ ἀναμνήσεις αὐτές νά μή συνδέονται μόνο μέ φαγητό καί διασκέδαση, ἀλλά μέ τή χαρμόσυνη εἴδηση ὅτι ὁ Χριστός ἦρθε στη γῆ γιά νά φέρει στίς καρδιές μας τήν εἰρήνη καί τήν ἀγάπη.

Γιά νά πάρουν τά παιδιά γνήσιο ἄρωμα Χριστουγέννων ὀργανώνεται την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου καί ὥρα 7 τό ἀπόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης, χριστουγεννιάτικη παιδική ἑορτή μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα:

- Σύντομη ὁμιλία γιά τό τι σημαίνει ἡ γέννηση τοῦ Χριστοῦ.

-Ὕμνοι καί κάλαντα ἀπό τήν παιδική χορωδία τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης.

-Ἀπαγγελία ποιημάτων.

-Χριστουγεννιάτικο διήγημα.

-Διανομή ἡμερολογίων 2016, εἰκόνων τοῦ Χριστοῦ καί πλαστικῶν σταυρῶν.

Στό τέλος τῆς ἐκδηλώσεως θά προσφερθοῦν μελομακάρονα, κουραμπιέδες καί ἀναψυκτικά.


Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ
Read More »
XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 2015 ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 2015 ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Στο γηροκομείο Ηγουμενίτσας μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Στο γηροκομείο Ηγουμενίτσας μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου


Τα παιδιά της Δ” Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου επισκέφτηκαν το Γηροκομείο της πόλης μας.

Η όλη ιδέα ξεκίνησε από μία δραστηριότητα στο μάθημα των Θρησκευτικών "Οργανώστε ένα φιλανθρωπικό Bazzar".

Τα παιδιά με πολλή όρεξη και χαρά δημιούργησαν πρωτότυπα εικαστικά έργα, χριστουγεννιάτικα και άλλα με την αρωγή της κ. Γκαλντέμη Δήμητρας εκπαιδευτικού των Εικαστικών του σχολείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου κατά τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία! Συγκεντρώθηκε το ποσό των 183 ευρώ και μετά από ψηφοφορία των μαθητών αποφασίστηκε να δοθεί ολόκληρο το ποσό στο Γηροκομείο Ηγουμενίτσας.

Η επίσκεψη, λοιπόν, έγινε την Πέμπτη 17-12-2015 στις 11.00 π.μ. συνοδεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Νικολάου Δημητριού και συναδέλφων της παράλληλης στήριξης.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν τους χώρους του Γηροκομείου , είπαν τα κάλαντα και μοίρασαν γλυκίσματα.

Η συγκίνηση και η χαρά όλων ήταν απερίγραπτη.

Συγχαρητήρια στα παιδιά των τμημάτων Δ1 και Δ2!

Τέτοιες κινήσεις αποτελούν έμπνευση και φωτεινό παράδειγμα.

Καλές γιορτές σε όλους!

Read More »
Στο γηροκομείο Ηγουμενίτσας μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου Στο γηροκομείο Ηγουμενίτσας μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Βραβεύση του π. Ηλία Μάκου απο την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Βραβεύση του π. Ηλία Μάκου απο την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

 
 
Βραβεύτηκε χρονικό-μαρτυρία του π. Ηλία Μάκου στον πανελλήνιο και παγκύπριο διαγωνισμό 2015 της Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.

Η Κριτική Επιτροπή του Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης, Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας με ελεύθερο θέμα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών έτους 2015 αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρη Β. Τζόκα, τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον τ. Σχ. Σύμβουλο και Συγγραφέα Χρήστο Γκόντζο, τακτικό μέλος της Ένωσης.

Το χρονικό-μαρτυρία του π. Ηλία Μάκου με τίτλο "Η νεκρανάσταση του Γρηγόρη" αναφέρεται σε περιστατικό προσώπου, που δοκίμασε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του, αλλά βγήκε νικητής με αγκωνάρια τη δική του εσωτερική δύναμη, αλλά και την ανθρωπιά, που επέδειξαν διάφορα άτομα γύρω του.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο χρονικό-μαρτυρία, "μέσα στους ανθρώπους δεν ξεφυτρώνουν μόνο αγριόχορτα, αλλά και όμορφα λουλούδια. Υπάρχουν υπάρξεις, που προχωρούν στη ζωή απλά, αγνά, θαρραλέα. Δίνονται με αυταπάρνηση στον συνάνθρωπό τους και σκορπούν την καλοσύνη. Έχουν δεθεί με τα χρυσά δεσμά της αγάπης, ξέροντας καλά πως κάποτε όλα θα τελειώσουν και θα μείνει μόνη αυτή κυρίαρχη. Του ανθρωπισμού η έκταση δεν καλύπτεται με ό,τι προσπίπτει στην αντίληψη των αισθήσεων. Η αθόρυβη και ανεπαίσθητη στροφή προς τον άλλον είναι η καταξίωση της αγάπης στην υψηλότερή της έκφραση".

O π. Ηλίας Μάκος, ανήκει στον κλήρο της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, είναι πτυχιούχος της θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και πριν τη χειροτονία του, είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκά και τοπικά ΜΜΕ, ενώ είχε συνεργαστεί ως φωτορεπόρτερ με φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Read More »
Βραβεύση του π. Ηλία Μάκου απο την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Βραβεύση του π. Ηλία Μάκου απο την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Ξεκίνησε η έκδοση και θεώρηση Δελτίων Α.Μ.Ε.Α

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Ξεκίνησε η έκδοση και θεώρηση Δελτίων Α.Μ.Ε.Α

http://lh4.ggpht.com/-1ilpQu7YC1E/U2EWAO4GcNI/AAAAAAAAzzg/uJ63nNxE6EE/15t023pz%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800

Μετά την υπ΄αρ.πρωτ Δ24α/Φ.11/ΓΠοικ.54598/ 971/30-11-2015 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 2621 τ.)και την υπ΄αρ.πρωτ.Δ24α/ΓΠοικ.58156/1009/14-12-2015 Εγκύκλιο (ΑΔΑ: ΨΒ5Κ465Θ1Ω-ΝΨΡ), γνωστοποιούμε ότι ξεκίνησε η έκδοση και θεώρηση Δελτίων Α.Μ.Ε.Α μετακίνησης στις Αστικές και Υπεραστικές Συγκοινωνίες, για το έτος 2015. 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα της υπηρεσίας (2665360186 -2665360185).
Read More »
Ξεκίνησε η έκδοση και θεώρηση Δελτίων Α.Μ.Ε.Α Ξεκίνησε η έκδοση και θεώρηση Δελτίων Α.Μ.Ε.Α Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Εντοπίστηκε φυτεία με 27 δενδρύλλια κάνναβης

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Εντοπίστηκε φυτεία με 27 δενδρύλλια κάνναβης


Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε δασική περιοχή στην Άρτα, φυτεία αποτελούμενη από είκοσι επτά (27) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στη θέση Ραφτανίτσα Βουλιανών Σκαμνιάς του Δήμου Αρταίων, στο πλαίσιο επιχείρησης εξερεύνησης, φυτεία, αποτελούμενη από (27) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,63) έως (1,80) μέτρα, τα οποία χθες (17-12-2015) το μεσημέρι εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

Read More »
Εντοπίστηκε φυτεία με 27 δενδρύλλια κάνναβης Εντοπίστηκε φυτεία με 27 δενδρύλλια κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Τα εκλογικά κέντρα στο Νομό Θεσπρωτία για τις εκλογές της ΝΔ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Τα εκλογικά κέντρα στο Νομό Θεσπρωτία για τις εκλογές της ΝΔ

http://s.nbst.gr/files/1/2015/11/meimatzimhtsgeor.jpg

Ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, σας ενημερώνουμε :

· Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών. 
 
Τα εκλογικά κέντρα στο Νομό Θεσπρωτία είναι τα εξής:

· Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).

· Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

· Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους.

· Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).

· Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

· Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

· Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Read More »
Τα εκλογικά κέντρα στο Νομό Θεσπρωτία για τις εκλογές της ΝΔ Τα εκλογικά κέντρα στο Νομό Θεσπρωτία για τις εκλογές της ΝΔ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Η επέλαση των Λύκων Μια εξήγηση της Φύσης ή αλλιώς μια φυσική εξήγηση

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015
Η επέλαση των Λύκων
Μια εξήγηση της Φύσης ή αλλιώς μια φυσική εξήγηση

http://www.sfedona.gr/sites/default/files/field/slideshow/%CE%9B%CE%A5%CE%9A%CE%9F%CE%99.jpg
 
Φυσικό επόμενο ήταν η επέλαση των Λύκων καθώς τα σαρκοφάγα αυτά ζώα ,κάτι έπρεπε να φάνε .

Δυστυχώς η κοινή γνώμη ρέπει προς την καταστολή και όχι προς την επίλυση .

Όλοι νομίζουμε πως ο άνθρωπος θα είναι νικητής στον πόλεμο των ειδών που έχει κηρύξει άλλα τα γεγονότα δείχνουν το αντίθετο .

Πως λοιπόν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε από τον Λύκο και να διασωθούν οι κτηνοτροφικές μονάδες ;

Η απάντηση είναι απλή και φανερή σε όλους .

Το κυνήγι του αγριογούρουνου δημιουργεί μείωση της τροφής του Λύκου ,δηλαδή τα νεαρά γουρουνάκια που είναι από τα αγαπημένα του εδέσματα .

Κυνηγώντας τα αγριογούρουνα ,αυτά αναγκάζονται να κρύβονται και να αλλάζουν τις τακτικές αντιμετώπισης κινδύνου , έτσι ώστε να μπερδεύουν τους Λύκους μη μπορώντας αυτοί να τα κυνηγήσουν .

Έρευνες δείχνουν ότι τα γουρούνια έχουν συνείδηση και μάλιστα ότι κάνουν σύνθετες –συνδυαστικές σκέψεις ,αντιμετωπίζοντας τις καινούργιες προκλήσεις με επιτυχία .

Με λίγα λόγια μαθαίνουν .

Η πληθώρα των γουρουνιών θα παραμείνει όσο και αν τα κυνηγούν απλά επειδή τα γουρούνια είναι έξυπνα και πάντα βρίσκουν την λύση .( Όλοι οι κυνηγοί και οι κτηνίατροι γνωρίζουν τα αυξημένα περιστατικά αμυντικών θανατηφόρων επιθέσεων αγριογούρουνων σε κυνηγετικά σκυλιά ).

Η πρόσμιξη των αγριογούρουνων με οικόσιτα μάλιστα, έχει μειώσει τα επίπεδα φόβου τους .

Ωστόσο πολλοί κυνηγοί πιστεύουν ότι ο θάνατος των γουρουνιών είναι η μόνη λύση .

Μετά τον θάνατο των γουρουνιών ,αναγκαστικά έρχεται ο θάνατος των λύκων και έτσι ξεκινά ένας κύκλος θανάτου ατελείωτος ,που αυξάνει το πρόβλημα στο έπακρο ,μέχρι φυσικά τον θάνατο του είδους μας .

Η λύση είναι να σταματήσει το κυνήγι των αγριογούρουνων αμέσως .

Έτσι τα γουρούνια και οι λύκοι θα έχουν την ευκαιρία να βρουν τις ισσοροπίες τους και η κτηνοτροφία να βρει την ησυχία της .

Μάλλον αυτό θα πρέπει όλοι να το καταλάβουν για να μην υπάρχουν θύματα ζωικά και ανθρώπινα .

Κόρπας Βασίλης
Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας
Read More »
Η επέλαση των Λύκων Μια εξήγηση της Φύσης ή αλλιώς μια φυσική εξήγηση Η επέλαση των Λύκων Μια εξήγηση της Φύσης ή αλλιώς μια φυσική εξήγηση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Σελίδες