Τα αποτελέσματα των εκλογών στον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019


Με την συμμετοχή 455 (σε σύνολο 506 εγγεγραμμένων) υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης του νομού, πραγματοποιήθηκαν εχτές οι εκλογές για τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας.

Τα αποτελέσματα:

Εγγεγραμμένοι 506
Ψηφίσαν 455
Λευκά 3
Άκυρα 8
Έγκυρα 444

Εκλέγονται:

Για το ΔΣ (5 έδρες η ΔΑΣ, 2 έδρες η Ανεξάρτητη Κινηση)
1. Σπύρος Υφαντής (ΔΑΣ) 267
2. Χρήστου Αλεξάνδρα (ΔΑΣ) 136
3. Σουζάνα Καπνίση (Ανεξάρτητη Κινηση) 117
4. Δημήτριος Νάτσης (ΔΑΣ) 100
5. Ερρικέτη Γκαμπρέλα (ΔΑΣ) 96
6. Στέργιος Μαλαγκάρας (ΔΑΣ) 91
7. Νικηφορος Σταύρου (Ανεξάρτητη Κινηση) 63

Για την ελεγκτική (2 έδρες η ΔΑΣ, 1 έδρα η Ανεξάρτητη Κινηση)
1. Πηνελόπη Κουλοκούρη 160 (ΔΑΣ)
2. Αρετή Παππά (ΔΑΣ) 122
3. Αναστασία Ρέτζου (Ανεξάρτητη Κινηση) 100
Read More »
Τα αποτελέσματα των εκλογών στον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Τα αποτελέσματα των εκλογών στον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πασχαλινό bazaar από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρένα Κώτσιου

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: Πασχαλινό bazaar από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρένα Κώτσιου Ηγουμενίτσα: Πασχαλινό bazaar από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρένα Κώτσιου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών σε σπίτια καθώς και μία απόπειρα κλοπής από εκκλησία

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών σε σπίτια καθώς και μία απόπειρα κλοπής σε εκκλησία, που διαπράχθηκαν σε χωριά του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 47χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων καθώς και από τον τρόπο δράσης (modus operandi ), ο 47χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 03-01-2019 έως 19-02-2019, διέπραξε τις παρακάτω κλοπές, αφαιρώντας κατά περίπτωση οινοπνευματώδη ποτά και τρόφιμα:

· το χρονικό διάστημα από 03 έως 27-01-2019, διέρρηξε μονοκατοικία στην Καρίτσα Ζίτσας.

· το χρονικό διάστημα από 03-01-2019 έως 03-02-2019, διέρρηξε μονοκατοικία στο Βασιλόπουλο Ζίτσας.

· το χρονικό διάστημα από 03-01-2019 έως 19-02-2019, διέρρηξε τρεις μονοκατοικίες στο Ράϊκο Ζίτσας.

· το χρονικό διάστημα από 02 έως 17-02-2019, διέρρηξε τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Ράϊκο Ζίτσας, χωρίς να αφαιρέσει αντικείμενα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Read More »
Εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών σε σπίτια καθώς και μία απόπειρα κλοπής από εκκλησία Εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών σε σπίτια καθώς και μία απόπειρα κλοπής από εκκλησία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019 Rating: 5

Αρίστος Σουλιώτης: Δώρισε λαμπάδες στο νηπιαγωγείο Μαργαριτίου

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019


Ο Παραμυθιώτης συγγραφέας και στιχουργός Αριστοτέλης Σουλιώτης συνεχίζει το «έργο αλληλεγγύης»

Με τα έσοδα από το δεύτερο βιβλίο του κατάφερε να αγοράσει λαμπάδες για το νηπιαγωγείο του Μαργαριτίου συνεχίζοντας τη στήριξη του για ακόμα μια φορά στα σχολεία του νομού.

Παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα για αυτές τις Άγιες Μέρες.

»Εύχομαι υγεία και χαρές σε όλο τον κόσμο. Αλληλεγγύη και ελπίδα να γεμίσει τις ψυχές μας. Τον κόσμο μπορούμε να τον ομορφαίνουμε εμείς οι ίδιοι. Όλα τα παιδιά πρέπει να είναι Χαρούμενα. Ελπίζω οι λαμπάδες να φωτίσουν τα πρόσωπα τους και να τους δώσουν μια ξεχωριστή λάμψη.»
Read More »
Αρίστος Σουλιώτης: Δώρισε λαμπάδες στο νηπιαγωγείο Μαργαριτίου Αρίστος Σουλιώτης: Δώρισε λαμπάδες στο νηπιαγωγείο Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πραγματοποίηση γιορτής «Χελιδονίσματα 2019»

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019


Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσαν μια ακόμη γιορτή για τα χελιδόνια τα «Χελιδονίσματα 2019», μια εκδήλωση που αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια. Σκοπός της γιορτής ήταν τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας τις δικές τους φωλιές από πηλό.
Οι μικροί μαθητές, με τη βοήθεια του προσωπικού του Φορέα, κατασκεύασαν με μεγάλο ενθουσιασμό τις φωλιές από πηλό για τα χελιδόνια. Εκτός από τις χελιδονοφωλιές, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το ταξίδι των χελιδονιών με θέμα «Υποδεχόμαστε την Άνοιξη και τα χελιδόνια», καθώς επίσης να ασχοληθούν με διάφορες χειροτεχνίες και ζωγραφιές.
Στο φετινό κάλεσμα του Φορέα ανταποκρίθηκαν τμήματα από το 1o ,2o , 3o και 4o Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας, μαθητές από το Δημοτικό Νέας Σελεύκειας και παιδιά από το ΚΔΑΠ - μεΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ηγουμενίτσα στο Πάνθεον την Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 με συνολικό αριθμό 334 μαθητών και η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 με τη συμμετοχή 40 μαθητών από το 8ο Δημοτικό σχολείο Πρέβεζας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποίηση γιορτής «Χελιδονίσματα 2019» Ηγουμενίτσα: Πραγματοποίηση γιορτής «Χελιδονίσματα 2019» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019 Rating: 5

Ζητείται Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου στα Σύβοτα

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019

Ζητείται Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας για 5μηνη, πλήρης απασχόληση. 
Προσφέρεται δωρεάν διαμονή. 
Απαραίτητα προσόντα: άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας και μέτρια γνώση ιταλικής (σε προφορικό επίπεδο κυρίως ), ευχάριστη και ευγενική προσωπικότητα, με επικοινωνιακές ικανότητες.

Αποστολή βιογραφικών στο job.sivota@gmail.com
Read More »
Ζητείται Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου στα Σύβοτα Ζητείται Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019

Ζητείται προσωπικό για τις θέσεις σερβιτόρων και της κουζίνας, για το Ιταλικό εστιατόριο "Parasole" στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
6978339190
6978339191
Read More »
Ζητείται προσωπικό στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Ζητείται προσωπικό στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019 Rating: 5

Σύλληψη τριών ημεδαπών για αρχαιοκαπηλία - Κατασχέθηκε μαρμάρινη επιτύμβια στήλη

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019

Συνελήφθησαν, χθες (09-04-2019) το μεσημέρι, στα Σπάτα Αττικής, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 44, 43 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς κατά συναυτουργία.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένων ερευνών και δράσεων για την καταπολέμηση των παράνομων δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομίας και στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων για κατοχή αρχαίου κινητού μνημείου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε ελαιώνα στα Σπάτα Αττικής, όπου διαπιστώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αποκρύψει το παρακάτω αρχαίο αντικείμενο:

· μαρμάρινη επιτύμβια στήλη με παράσταση δύο ανδρικών μορφών, διαστάσεων 1,04 * 0,54 μέτρων και πάχους 0,08-0,12 μέτρων, που χρονολογείται στους ύστερους Ελληνιστικούς χρόνους.

Η κατασχεθείσα αρχαιότητα επιδείχθηκε σε αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το παραπάνω αρχαιολογικής σημασίας κατασχεμένο αντικείμενο θα αποσταλεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Σύλληψη τριών ημεδαπών για αρχαιοκαπηλία - Κατασχέθηκε μαρμάρινη επιτύμβια στήλη Σύλληψη τριών ημεδαπών για αρχαιοκαπηλία - Κατασχέθηκε μαρμάρινη επιτύμβια στήλη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019 Rating: 5

Παραμυθιά: Ανακοίνωση του Ανδρέα Μπολότση για τις δημοτικές εκλογές

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019


Υποψήφιος με την παράταξη «Τόπος Αξιών» του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου κατέρχεται ο Μπολότσης Ανδρέας στη Δημοτική Ενότητα Παραμυθιάς. Έχει διατελέσει για δύο θητείες δημοτικός σύμβουλος αλλά και αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουίου Δήμου Σουλίου. Ως ελεύθερος επαγγελματίας (επιπλοποιός) γνωρίζει καλά το επιχειρείν της περιοχής, ενώ ως αιρετό μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και αιρετό μέλος στην Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας, έχει αποκτήσει μια πολύτιμη διοικητική εμπειρία.

Σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Οι εκλογές, λέγεται, είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του πλανήτη, το ανώτατο όργανο του κράτους, είναι ο λαός, που ασκεί την εξουσία του με τις εκλογές. Το εκλογικό σώμα είναι οι πολίτες που έχουν το δικαίωμα της ψήφου (ή το «δικαίωμα του εκλέγειν»). Στον τόπο μας εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι συμπολίτες μας θα βρεθούν μπροστά σε μια σειρά προκλήσεων. Πρέπει να αναδείξουν τους τοπικούς άρχοντες από την εκλογική διαδικασία. Παλεύουμε λοιπόν όλοι συλλογικά για μια αυτοδιοίκηση που έχει ως όραμα εργατικότητα και θετική ενέργεια. Σε αυτόν τον αγώνα θέλησή μου είναι να είμαι δίπλα στον συμπολίτη μου για να προσφέρω τα μέγιστα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με φάρο αυτές τις αξίες γνωστοποιώ την υποψηφιότητά μου στο Δήμο Σουλίου με τον συνδυασμό «Τόπος Αξιών» του υποψήφιου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου και ρίχνομαι και εγώ στην μάχη για να αλλάξουμε σελίδα, εμπειρία, θέληση, σεβασμός.Κρίνω λοιπόν αναγκαίο να συνταχθώ με τον Νικόλα Κάτσιο ο οποίος πιστεύω έχει τις γνώσεις που απαιτεί ο σύγχρονος ρόλος του δημάρχου ως οραματιστής και αποτελεσματικού διαχειριστή των προβλημάτων του δήμου Σουλίου».
Read More »
Παραμυθιά: Ανακοίνωση του Ανδρέα Μπολότση για τις δημοτικές εκλογές Παραμυθιά: Ανακοίνωση του Ανδρέα Μπολότση για τις δημοτικές εκλογές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019 Rating: 5

Διακήρυξη της ΑΡιστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) για τις περιφερειακές εκλογές

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019


Λαέ της Ηπείρου,

Οι περιφερειακές εκλογές πραγματοποιούνται με τους Καχριμάνη, Ζάψα, Δημητρίου, Ριζόπουλο να «χύνουν τα δάκρυα τους» για τον «δύστυχο λαό της περιοχής μας».

Η παράταξη Καχριμάνη με τη στήριξη του ντόπιου κεφαλαίου είναι υπεύθυνη για την σημερινή κατάσταση. Ως τοπικό κράτος, μαζί με την πολιτική της Ε.Ε και των κυβερνήσεων επέβαλε την αναδιανομή του πλούτου σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας της Ηπείρου.

Στη διάρκεια της θητείας Καχριμάνη οι πλούσιοι γίνανε πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροι με τη πλειοψηφία των λεγόμενων μεσαίων στρωμάτων να συμπιέζεται προς τα κάτω ή να καταστρέφεται. Η παράταξη Καχριμάνη ζητάει έγκριση για να συνεχίσει το καταστροφικό της «έργο» !!!

Η περιφερειακή αρχή του Καχριμάνη και τα κυρίαρχα επιχειρηματικά συμφέροντα (εταιρείες έρευνας-εξόρυξης υδρογονανθράκων, τράπεζες, βιομηχανίες τροφίμων-νερού-γάλακτος, μεγαλοξενοδόχοι, κατασκευαστές, πολυεθνικές – ντόπιες εμπορικές αλυσίδες, μεγαλοαγροτοκτηνοτρόφοι, μαρίνες κτλ) πορεύτηκαν χέρι-χέρι σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού της περιοχής και του περιβάλλοντος.

Οι παρατάξεις Δημητρίου, Ζάψα, Ριζόπουλου πλειοδοτούν σε «καλύτερες» προτάσεις «ανάπτυξης», φιλοδοξώντας να ανακατέψουν τη τράπουλα των επιχειρηματικών συμφερόντων για την εξυπηρέτηση των δυνάμεων που τους στηρίζουν.

Πολιτική τους αποτελεί ο κοινωνικός πόλεμος σε βάρος του λαού της περιοχής, τον οποίο το τελευταίο διάστημα τον συμπληρώνουν με το «έργο» - ΕΓΚΛΗΜΑ της «έρευνας- εξόρυξης υδρογονανθράκων».

Λαέ της Ηπείρου,

Το χρονικό διάστημα που διανύουμε, η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση όχι μόνο δεν έχει ξεπεραστεί αλλά προμηνύονται χειρότερα ξεσπάσματα. Βιώνουμε την όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ο κίνδυνος μιας γενικότερης πολεμικής εμπλοκής είναι ορατός καθώς η ένταση που δημιουργείται όσον αφορά τις γεωτρήσεις στις ΑΟΖ «μας ακουμπάει άμεσα».

Στα πλαίσια αυτά η συμφωνία των Πρεσπών εντάσσεται στα σχέδια για μια ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε , με την ελληνική αστική τάξη να φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή.

Σε αυτή τη κατεύθυνση εντάσσεται και το άνοιγμα του «Αλβανικού» ζητήματος με τη δράση εθνικιστικών παραστρατιωτικών ελληνικών και αλβανικών ομάδων να εντείνεται επικίνδυνα και από τις δύο μεριές των συνόρων .

Στο εσωτερικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλασάρεται σαν «φερέγγυα» δύναμη που κατάφερε «να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια», η οποία μπορεί να διαχειριστεί και την «μεταμνημονιακή» περίοδο. Για αυτή την «ικανότητά» της ζητά την στήριξη του βασικού τμήματος του κεφαλαίου, αφού μας επέβαλε ένα ευρωμνημόνιο διαρκείας μέχρι το 2060.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το σχήμα «προοδευτικές δυνάμεις-ακροδεξιά συντήρηση» προσπαθεί να επιβάλει έναν νέου τύπου διπολισμό.

Η ΝΔ, παρότι το πρόγραμμά της έχει κοινή μήτρα με αυτά που υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί συντηρώντας τον διπολισμό αυτό, να φανεί η ίδια σαν πιο «αξιόπιστη δύναμη» για το κεφάλαιο δίνοντας υποσχέσεις ότι θα προχωρήσει ταχύτερα τις «μεταρρυθμίσεις» που απαιτούνται.

Σε αυτό το δίπολο το ΚΙΝΑΛ παίζει τον συμπληρωματικό ρόλο (ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την ΝΔ) , όπως ακριβώς θα τον παίξουν και σε τοπικό επίπεδο διάφορα ψηφοδέλτια τα οποία προέρχονται από διασπάσεις των παρατάξεων που συγκυβερνούν ή φιλοδοξούν να συγκυβερνήσουν στη περιφέρεια.

Όλοι αυτοί έχουν ρημάξει τις ζωές μας με χαμηλά μεροκάματα, με βαρβαρότητα στους χώρους δουλειάς, με ανεργία, απληρωσιά, με κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.

Η νεολαία χτυπιέται πιο έντονα μέσω της ανεργίας , της μετανάστευσης, με μισή δουλειά, μισό μισθό, μισή ζωή, με μια εκπαίδευση υποταγμένη στους νόμους της αγοράς και του κέρδους, με εξάπλωση του φαινομένου της ειδίκευσης «βίδας» που διαμορφώνει πιο εκμεταλλεύσιμους εργαζόμενους. Αυτό προωθεί ο νόμος – Γαβρόγλου με το κλείσιμο τμημάτων, με την υποτιθέμενη αναβάθμιση κάποιων άλλων, με την επέκταση της «μαθητείας» και την ένταση των ταξικών φραγμών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Λαέ της Ηπείρου,

Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Η πολιτική της κυβέρνησης και του τοπικού κράτους μπορεί να ανατραπεί από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο, πολιτικά επικίνδυνο, εργατικό και λαϊκό κίνημα και μια μαχητική αντιπολίτευση που θα διαμορφώνει ταυτόχρονα τους όρους επιβολής της λαϊκής θέλησης μέσω των δικών της οργάνων στη βάση των αναγκών και δικαιωμάτων μας. Τέτοια όργανα και μια τέτοια δημοκρατική-λαϊκή αυτοδιοίκηση με συνεχή εργατικό έλεγχο αποτελεί το στόχο για τον οποίο θα δώσουμε τις δυνάμεις μας. Δε θα βάλουμε πλάτη για μια πιο «προοδευτική» διαχείριση ή συνδιαχείριση του υπάρχοντος μηχανισμού (ο οποίος δεν ανατρέπεται από τα μέσα). Δε θα βάλουμε πλάτη για μια αστική διαχείριση που προοπτικά σε μετατρέπει σε μηχανισμό ενσωμάτωσης του κινήματος αλλά και σε στυγνό εκμεταλλευτή (τα παραδείγματα είναι αμέτρητα).

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπει φραγμός στην επίθεση, για να διεκδικηθούν ξανά η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κλιμακώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στο ολέθριο έργο τους. Με τους αγώνες και με την ψήφο μας στις περιφερειακές εκλογές πρέπει να πάρουμε θέση:

u για μια τοπική αυτοδιοίκηση που ανήκει στο λαό της, υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και διασφαλίζει τα δικαιώματά τους. Πρώτη αδήριτη ανάγκη αποτελεί η ρήξη με τον «Κλεισθένη Ι», με την πολιτική των κυβερνήσεων στα ζητήματα οργάνωσης του «τοπικού κράτους».

u για ρήξη με την πολιτική που μετατρέπει τις περιφέρειες σε μακρύ χέρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια ρήξη που φέρνει την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία αποτελεί μονόδρομο. Μια έξοδο που δε θα μας απομονώνει αλλά θα συμβάλει στη διάλυση της Ε.Ε και στο δημοκρατικό επαναπροσδιορισμό των διεθνών μας σχέσεων με κριτήριο την ειρήνη, τα συμφέροντα των λαών και όχι των αστικών τάξεων.

u για γενναία επιχορήγηση της Περιφέρειας από τον κρατικό προϋπολογισμό η οποία μπορεί να υπάρξει μόνο με εθνικοποιημένους-κρατικοποιημένους τους κλάδους στρατηγικής σημασίας (διατροφής, τράπεζες, ορυκτός πλούτος, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές κτλ). Δε μπορεί να υπάρξει επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο δεν πραγματοποιείται μονομερής διαγραφή του χρέους και επιστροφή των κλεμμένων.

u για αυξημένη κλιμακωτά φορολογία στις τοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες με αντίστοιχη μείωση των φόρων για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πρέπει να πληρώνουν κανένα φόρο-τέλος.

u για πλήρεις ποιοτικές και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν πρέπει να υλοποιηθεί καμιά ιδιωτικοποίηση. Λέμε όχι στο θεσμό των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που παραδίδει τα πάντα στους ιδιώτες.

u για δημόσια δωρεάν ποιοτική περίθαλψη για όλους, για ενίσχυση όλων των νοσοκομείων. Να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας. Να ανεγερθούν νέες μονάδες υγείας με βάση τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής. Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, ενιαία πανεπιστημιακή μόρφωση για όλους, με ενιαία εργασιακά δικαιώματα. Νέα σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά χωρίς προϋποθέσεις.

u για ελεύθερο δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά το οποίο πρέπει να το απολαμβάνουν ανεμπόδιστα και ισότιμα όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι και οι εκλογές να διεξάγονται με απλή ανόθευτη αναλογική. Η ελεύθερη συμμετοχή στα κοινά, η ελεύθερη δημόσια έκφραση μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν η εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα, όταν ο εργαζόμενος έχει ελεύθερο χρόνο και όταν η απειλή της εργοδοσίας δεν κρέμεται πάνω από το κεφάλι του. Ο αγώνας για δημοκρατία είναι άμεσα συνδεδεμένος με την κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λαού.

u για ενιαίο δημόσιο κεντρικό πλάνο ουσιαστικής ανακύκλωσης, αποφασιστικής μείωσης των σύμμεικτων απορριμμάτων με πλήρη διαλογή στην πηγή. Αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας και όχι φαραωνικά πανάκριβα εργοστάσια, που επιτάσσουν η ΕΕ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Δημόσια δωρεάν αποκεντρωμένη και ολοκληρωμένη διαχείριση. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων.

u για υπεράσπιση και διεύρυνση των δημόσιων χώρων εναρμονισμένων με την ομαλή καθημερινότητα της περιοχής. Κατάργηση του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας. Απαιτείται αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτηρίων και των στρατοπέδων μέσω της αυτοδιαχείρισης και ενίσχυση της ελεύθερης δημιουργίας. Ενέργειες που θα αντιστρατεύονται τη (σημερινή) μεταμόρφωση του συνόλου της περιοχής σε ένα πολυκατάστημα τουριστικών υπηρεσιών που αλλοιώνει αισθητικά τη φυσική και οικιστική ομορφιά της περιοχής μας.

u για πολιτισμό που δεν θα αφορά τους λίγους κι εκλεκτούς της δήθεν «ανώτερης» κοινωνικής οικονομικής και πνευματικής ελίτ. Ο πολιτισμός πρέπει να αναγνωριστεί ως αυτό που πραγματικά είναι· υπόθεση του συνόλου του λαού και όχι μια εμπορευματοποιημένη διαδικασία. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής μας και να μπει φραγμός σε μια σειρά φαινομένων κοινωνικής παθογένειας (ναρκωτικά, βία, εγκληματικότητα κ.α.).

u για τουρισμό ως πολιτισμική διαδικασία γνωριμίας ανάμεσα στους λαούς, κάτι που αντιστρατεύεται τη λογική του κέρδους των κολοσσών της τουριστικής βιομηχανίας, την υποταγή στην ευτέλεια και την εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου, την εμπορευματοποίηση του αιγιαλού (με τον αντιπεριφερειαχη ξενοδόχο στη Πάργα να δείχνει το δρόμο). Ο τουρισμός για εμάς είναι ταυτισμένος με το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων στην ξεκούραση και στην αναψυχή.

u για να αναβαθμιστούν το παραλιακό μέτωπο Πρέβεζας – Θεσπρωτίας και ο ορεινός όγκος όλων των περιοχών με ήπιες παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας τον δημόσιο χαρακτήρα τους, με σεβασμό στο περιβάλλον, προσιτών σε όλους τους πολίτες. Με αυτά τα κριτήρια να συντηρηθούν τα οδικά δίκτυα, να κατασκευαστεί δρόμος Πρέβεζας –Ηγουμενίτσας και να πραγματοποιηθεί σύνδεση Θεσπρωτικού Εγνατίας μέσω Τύριας και Πρέβεζας Ιονίας Οδού μέσω γέφυρας Καλογήρου.

u για να περάσουν στα χέρια των Δήμων οι δημόσιοι χώροι που ανήκουν στο κράτος, στην εκκλησία και τις τράπεζες και να γίνουν πάρκα πρασίνου, λαϊκού αθλητισμού, παιδικές χαρές και χώροι πολιτισμού.

u για δημόσιες ποιοτικές συγκοινωνίες που να συνδέουν τις πόλεις και τα χωριά με τακτικά δρομολόγια, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου. Να ξεκινήσει μελέτη για σιδηροδρομικές συνδέσεις και να περιοριστεί η άσκοπη περιβαλλοντοκτόνα χρήση του Ι.Χ. Όχι στο ξεπούλημα – ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού, να περάσει στο δημόσιο η Ιονία οδός και να καταργηθούν τα διόδια.

u για την παραγωγή ποιοτικών και φθηνών τροφίμων, για ένα αξιοπρεπές εισόδημα των αγροτοκτηνοτρόφων. Με επαναφορά της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ στο προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, για να ανοίξουμε το δρόμο για πρωτοβάθμιους δημοκρατικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς (στη φυτική-ζωική παραγωγή, στην ιχθυοκαλλιέργεια και την αλιεία), ενταγμένους σε ένα ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων σε σύγκρουση με τις αντιδραστικές αναθεωρήσεις της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

u για την απομάκρυνση των δεξαμενών του πετρελαίου από τον Αμβρακικό. Επιβάλλεται συστηματικός πραγματικός έλεγχος όλων των μονάδων παραγωγής γύρω από τον κόλπο. και αποκατάσταση των παρεμβάσεων που τον υποβαθμίζουν σε Άρτα και Πρέβεζα.

u για τη συμμετοχή και την αποφασιστική στήριξη των τοπικών κινημάτων (π.χ. ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στο κόψιμο του ρεύματος και στην έρευνα- εξόρυξη υδρογονανθάκων)

u για τη στήριξη των ευρύτερων εργατικών και λαϊκών κινημάτων διεκδικήσεων (προσλήψεις με διαφάνεια, όχι στις απολύσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ίσα δικαιώματα σε Έλληνες και ξένους εργαζόμενους, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συντάξεις, ασφάλιση). Με κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και του ευρωμνημονίου διαρκείας.

u για αλληλεγγύη η οποία πρέπει να είναι έμπρακτη και όχι επικοινωνιακό σόου διάφορων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων.

u για ίσα δικαιώματα σε όλους ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή εθνικότητας. Τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα να παίρνουν αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια. Παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και αναγνώριση του δικαιώματός τους να ζήσουν σε όποια χώρα αποφασίσουν οι ίδιοι, με ανοιχτά σύνορα. Να σταματήσουν οι απελάσεις, επαναπροωθήσεις, εγκλεισμοί των προσφύγων. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για αξιοπρεπή στέγαση μέσα στις πόλεις, σίτιση, περίθαλψη, μόρφωση, δουλειά για όλους. Όλα τα προσφυγόπουλα καλοδεχούμενα να ενταχθούν ισότιμα στα σχολεία, με τάξεις υποδοχής

u για μέτωπο ενάντια στον πόλεμο και στον εθνικισμό. Πρέπει να παλέψουμε για εδραίωση της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών της περιοχής μας κόντρα και ενάντια στα πολεμοκάπηλα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και στην προσπάθεια ιμπεριαλιστικής επαναχάραξης των συνόρων. Να κλείσει η βάση του Ακτίου. Έξω από το ΝΑΤΟ.
  • για μέτωπο υπεράσπισης και διεύρυνσης των λαϊκών ελευθερίων ενάντια στο φασισμό.

Όχι στον «Κλεισθένη Ι» και στο αντιδραστικό τοπικό κράτος

Με το νέο νόμο ονόματι «Κλεισθένης Ι» αίρονται και τα τελευταία νομοθετικά κωλύματα μετατροπής των Δήμων και των Περιφερειών σε μακρύ χέρι ενός κράτους φορομπηχτικού, εισπρακτικού και υποστηρικτή των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ενισχύονται οι περικοπές στην Υγεία και στην Παιδεία, και στρώνεται ο δρόμος για τα διαρκώς συγχωνευμένα Σχολεία, Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία της αγοράς. Προωθούνται μαζικές απολύσεις, υπαλλήλων και συμβασιούχων και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών. Οι Περιφέρειες υποτάσσονται πλήρως στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Μέσα από τα «κοινοτικά κονδύλια» επιβάλλονται κριτήρια, προτεραιότητες και επιλογές του εθνικού και υπερεθνικού κεφαλαίου ενάντια στις ανάγκες των κατοίκων και των εργαζόμενων. Τέτοιες επιλογές είναι τα ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων, η ένταξη έργων σε κοινοτικά προγράμματα (επιλέξιμα) και κυρίως ο αντιλαϊκός προσανατολισμός των ΕΣΠΑ, που μεθοδικά εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Επιβάλλεται βαθύτερη σύνδεση της περιφέρειας με τις τράπεζες και το κεφάλαιο. Ελεύθεροι χώροι, τεχνικές υποδομές (αεροδρόμια Ακτίου-Ιωαννίνων, λιμάνια Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας, δρόμοι Εγνατία-Ιονία, όλη η παραλιακή ζώνη της Ηπείρου ) ξεπουλιούνται στους υποψήφιους «επενδυτές».

Ο «Κλεισθένης» αποτελεί μια αντιδραστική αναδιάρθρωση του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη». Οι τρεις αυτοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας έχουν μετατρέψει τις πόλεις φιλικές μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες, υποταγμένες στους νόμους του κέρδους και της αγοράς. Οι υπόλοιποι είναι υπό διωγμόν σε μια πόλη όπου θα πρέπει να πληρώνεις στο κάθε σου βήμα στην κάθε δραστηριότητα (σε λίγο καιρό θα πληρώνουμε ακόμη και για το παγκάκι ή τον αέρα που αναπνέουμε. Το χωριό, φυσικά, το έχουν σχεδόν καταργήσει).

Το δίλημμα για εμάς είναι: Με την καπιταλιστική βαρβαρότητα όπου και οι πιο ζωτικές δραστηριότητες και ανάγκες μας (νερό, απορρίμματα, ελεύθερος χώρος, αναψυχή, διασκέδαση κλπ.) θα είναι εμπορεύματα ή με το ανατρεπτικό κίνημα εργαζομένων, φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων νεολαίας και ανέργων για την ανατροπή της επίθεσης, για μια ανθρώπινη-ελεύθερη διαβίωση στις πόλεις και στα χωριά μας.

Λαέ της Ηπείρου,

Παίρνοντας θέση υπέρ της ανατροπής της επίθεσης στο πραγματικό δίλημμα σε καλούμε να ενισχύσεις την ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) στο περιφερειακό συμβούλιο για την αποκάλυψη και καταγγελία των αντιλαϊκών μεθοδεύσεων και την προβολή των λαϊκών αιτημάτων. Στις εκλογές να αποδυναμωθούν οι παρατάξεις που θέλουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τον δρόμο των άγριων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Να αποδυναμωθούν οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΚΙΝΑΛ. Καμιά ανοχή στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Όλοι αυτοί (με διαφορετική ταχύτητα και βαθμό συμβολής) έκαναν τα πάντα για να μπορέσουν να ρίξουν το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης και των μεσαίων πληττομένων στρωμάτων. Όλοι αυτοί δημιούργησαν νέους δρόμους και όρους κερδοφορίας για το ντόπιο και πολυεθνικό κεφάλαιο συνεργαζόμενοι με τις τράπεζες, το πολιτικό τους προσωπικό, τους βουλευτές , τους δημάρχους της περιοχής χρησιμοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο των μνημονίων αλλά και του προηγούμενου νόμου του «Καλλικράτη». Όλοι αυτοί συμμετέχουν στο ιστορικό ξαναμοίρασμα της πίτας σε βάρος των αναγκών μας. Βγάλανε και θα βγάλουν τα πάντα στο σφυρί για να κερδίσουν τα συμφέροντα που τους στηρίζουν αλλά και για να σώσουν τα τομάρια πολλών που στρατεύτηκαν μαζί τους τα τελευταία χρόνια. Όλοι αυτοί «κόπτονται» για την ανεργία, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία ενώ έχουν βάλει πλάτη στις μειώσεις μισθών, στην ελαστική εργασία, στο ξεχείλωμα των ωραρίων, στο ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια σε όλους τους κλάδους παραγωγής.

Mαχόμενη αριστερά της ανατροπής όχι της διαχείρισης και της ήττας

Με ενωτικούς νικηφόρους αγώνες και διεκδικήσεις με βάση τις ανάγκες μας , συγκροτούμε ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ενάντια στο τοπικό περιφερειακό κράτος. Σε αυτή τη κατεύθυνση προτείνουμε μια μάχιμη αντικαπιταλιστική πολιτική συνεργασία στην Ήπειρο για να επαναφέρουμε την επαναστατική ελπίδα .

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ βρέθηκε στο δρόμο μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα στην Ήπειρο. Διατυπώνει ένα πρόγραμμα σύγκρουσης με τον καπιταλιστικό «μονόδρομο» και μεταφέρει τη φωνή της αντίστασης και της ανατροπής των λαϊκών στρωμάτων μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Στις περιφερειακές εκλογές ψηφίζουμε και στηρίζουμε την ΑΡ.Π.Η με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Ζήκο Νίκο. Για μια Ήπειρο που μας ανήκει, για μια ζωή που μας αξίζει με το κεφάλαιο να χάνει εξουσία, ιδιοκτησία και πλούτο.

Read More »
Διακήρυξη της ΑΡιστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) για τις περιφερειακές εκλογές Διακήρυξη της ΑΡιστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) για τις περιφερειακές εκλογές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019 Rating: 5

Ανοιχτή επιστολή 41 κατοίκων της Παραμυθιάς προς τους υποψήφιους Δήμαρχους

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019


ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

Είμαστε μια ομάδα πολιτών που σας κάνουμε τις εξής προτάσεις για τα χάλια της Παραμυθιάς

1ον. Να ιδρυθεί άμεσα Γηροκομείο για τον τόπο. Εμείς μόνο στερούμεθα έναντι των άλλων Επαρχιών

2ον. Μεταφορά του Δημοτικού Σχολείου στην παλιά του θέση “κτήριο Βούλγαρη”. Ρημάξανε την πόλη, την έκαναν Κουρτέσι. Έγκλημα και μεγάλο λάθος

3ον. Οικοτροφείο και ΠΙΚΠΑ να περιέλθουν αμέσως στον Δήμο. Έχει γίνει κατάληψη.

4ον. Να ακυρωθεί αμέσως η παραχώρηση, το φιλέτο του Ειρηνοδικείου με πρόχειρες διαδικασίες της Δημάρχου, εις βάρος του Νηπιαγωγείου. Αγορασθεί με χρήματα του Δήμου γι αυτό το σκοπό και μόνο αυτό

5ον. Αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Παραμυθιάς Σουλίου. Μας άλλαξε η Μπραίμη την ταυτότητα μας. Η Παραμυθιά Έχει ιστορία 700 χρονιά και είναι μαρτυρική πόλη και το Σούλι δικό μας είναι.

6ον. Κατασκευή αναβατόριου για τους ανάπηρος και ηλικιωμένους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Τους φέρνουν με γύρω με καρότσια, αίσχος για μηδαμινό ποσό.

Αυτή είναι η πρόταση μας και επισημάναμε τα πιο αναγκαία

Παραμυθιά 5 Απριλίου 2019

Η κάτωθι ομάδα πολιτών:

1.Μάρκου Γρηγόριος
2.Διαμάντης Κωνσταντίνος
3.Ευάγγελος Κώτσης
4.Κουτούπης Χρήστος
5.Μινης Αλέξανδρος
6.Πάσχος Θωμάς
7.Τάχιας Ιωάννης
8.Ράπτης Δημήτριος
9.Κώστας Πατσούρας
10.Γιαννης Πατσούρας
11.Σιώχος Σωτήριος
12.Γκάτζιας Φώτης
13.Πασχάλης Σ. Γεράσιμος
14.Αναστ. Αλκιβιάδης
15.Μιχαήλ Χρήστος
16.Χαλκιάς Κωσταντινος
17.Ευθύμιος Ντάφλος
18.Σούλας Βασίλειος
19.Μπήνας Βασήλειος
20.Βασιλειος Πάκος
21.Διαμάντης Γιάννης
22.Κοσκινάς Πέτρος
23.Μοσχος Σταυρος
24.Τσαμάτος Βαγγέλης
25.Πέτσιος Δημήτριος
26.Κώτσης Νικόλαος
27.Μπρέστας Δημήτριος
28.Μπρέστας Νίκος
29.Κουμαριανός Αναστάσιος
30.Τσόκρης Σταύρος
31.Ντάγκας Χριστόφορος
32.Μούκας Ιωάννης
33.Μπίκας Δημήτριος
34.Σπύρου Σταυρος
35.Κυράνας Ευάγγελος
36.Τόλης Γεώργιος
37.Τζάνης Βασίλειος
38.
39.
40.Λάμπρος Αντωνίου
41.Ελευθέριος Πασχος

Read More »
Ανοιχτή επιστολή 41 κατοίκων της Παραμυθιάς προς τους υποψήφιους Δήμαρχους Ανοιχτή επιστολή 41 κατοίκων της Παραμυθιάς προς τους υποψήφιους Δήμαρχους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019 Rating: 5

Σελίδες