Ηπειρώτικα κάλαντα Χριστουγέννων από την Ελευθερία Μητσέλου και τον Μάκη Κωνσταντίνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Ηπειρώτικα κάλαντα Χριστουγέννων από την Ελευθερία Μητσέλου και τον Μάκη Κωνσταντίνου (ΒΙΝΤΕΟ)


ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τραγούδι: Ελευθερία Μητσέλου
Κλαρίνο: Μάκης Κωνσταντίνου
Λαούτο: Δαμιανος Τζώρτζης
Ντέφι: Γιώργος Ζούμπας
Programming-Mix-Video: Κώστας Κάκκος

Read More »
Ηπειρώτικα κάλαντα Χριστουγέννων από την Ελευθερία Μητσέλου και τον Μάκη Κωνσταντίνου (ΒΙΝΤΕΟ) Ηπειρώτικα κάλαντα Χριστουγέννων από την Ελευθερία Μητσέλου και τον Μάκη Κωνσταντίνου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά μειώνεται στα 15 λεπτά το λίτρο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά μειώνεται στα 15 λεπτά το λίτροΤην παράταση του μέτρου της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία προανήγγειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Το μέτρο, που έληγε στο τέλος του μήνα, θα συνεχίσει να ισχύει έως και τις 31 Μαρτίου 2023, ωστόσο πλέον θα είναι 15 λεπτά το λίτρο, έναντι 25 λεπτά το λίτρο που είναι έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Αιτία της μείωσης αποτελεί η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, που ουσιαστικά «προβλέπει» πως θα κινηθούν οι τιμές το 2023.
Τα ακριβή ποσά (προ ΦΠΑ και μετά ΦΠΑ) τα οποία θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά, θα οριστούν με υπουργική απόφαση.
Read More »
Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά μειώνεται στα 15 λεπτά το λίτρο Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά μειώνεται στα 15 λεπτά το λίτρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Απαράδεκτοι βανδαλισμοί στο ΚΔΑΠμεΑ «Το Εργαστήρι» στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Απαράδεκτοι βανδαλισμοί στο ΚΔΑΠμεΑ «Το Εργαστήρι» στην Ηγουμενίτσα


Με τον πιο βάναυσο και απολίτιστο τρόπο αμαυρώθηκε ξανά το ΚΔΑΠμεΑ «Το Εργαστήρι» του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και το όχημα που εξυπηρετεί τη μεταφορά των ωφελουμένων, δημιουργώντας σε όλους μας όχι μόνο θλίψη και απογοήτευση, αλλά και πολλά ερωτήματα για το μένος των δραστών και για τις αξίες των οικογενειών τους.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε παθολογική συμπεριφορά ενάντια στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, προχώρησε σε μήνυση κατ’ αγνώστων και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να αποτραπούν οριστικά νέες καταστροφές.


Δηλώνουμε ξεκάθαρα:
Καμία ανοχή σε νοσηρά φαινόμενα που προσβάλλουν τη διαφορετικότητα και τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας.
Καμία ανοχή σε κάθε ασυνείδητη ενέργεια που προσβάλλει την τοπική μας κοινωνία.
Ο Δημόσιος χώρος και οι Δομές μας ανήκουν σε όλους μας και οφείλουμε όλοι να τους σεβόμαστε με ευλάβεια.
Καλούμε τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς σε συνεργασία και επαγρύπνηση, προκειμένου όλοι μαζί να προστατέψουμε τον τόπο μας και να βάλουμε τέλος σε κάθε κακόβουλη πράξη.
Read More »
Απαράδεκτοι βανδαλισμοί στο ΚΔΑΠμεΑ «Το Εργαστήρι» στην Ηγουμενίτσα Απαράδεκτοι βανδαλισμοί στο ΚΔΑΠμεΑ «Το Εργαστήρι» στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Στο Ετήσιο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της Βιώσιμης Πόλης για την Ενέργεια, ο Γιάννης Καραγιάννης

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Στο Ετήσιο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της Βιώσιμης Πόλης για την Ενέργεια, ο Γιάννης Καραγιάννης


Στο Ετήσιο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της Βιώσιμης Πόλης με θέμα «Η πρόκληση της Ενεργειακής Κρίσης – Ευκαιρίες για τους Δήμους», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συμμετείχε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.

Το συνέδριο πραγματεύτηκε ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα της εποχής, την ενεργειακή κρίση, από την πλευρά όμως της αναζήτησης των ευκαιριών που προκύπτουν από αυτή, για τους Δήμους και κατ’ επέκταση για τους πολίτες τους, προκειμένου να επιτευχθεί η ενεργειακή τους ανεξαρτησία και η πράσινη μετάβαση. Παρουσίαστηκαν τα κυριότερα προγράμματα και έργα της Βιώσιμης Πόλης, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία από κυβερνητικά στελέχη και τεχνοκράτες.

Ο Δήμαρχος Σουλίου παρουσίασε την εφαρμογή του προγράμματος POWERPOOR στο Δήμο και αναφέρθηκε στη δημιουργία του 1ου Τοπικού Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας στην Περιφέρεια Ηπείρου, ένα εκ των τριών σε πανελλαδικό επίπεδο, σε εφαρμογή της ενεργειακής και κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, με στόχο την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών.

Αναφέρθηκε επίσης στην ημερίδα με τίτλο «Καταπολεμώντας την Ενεργειακή Φτώχεια–Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR», την οποία συνδιοργάνωσε η Βιώσιμη Πόλη και ο Δήμος Σουλίου στα πλαίσια των παραπάνω, και η οποία πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και πλήθος παρευρισκομένων το Μάιο του 2022, στην Παραμυθιά.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Σουλίου πραγματοποίησε σειρά επαφών και συζήτησε εκτενώς με στελέχη της Κυβέρνησης τα εκκρεμή θέματα των προτάσεων χρηματοδότησης που έχουν κατατεθεί από το Δήμο σε σειρά προγραμμάτων, ανέλυσε προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας με στελέχη της Βιώσιμης Πόλης και αντάλλαξε απόψεις και εμπειρίες με Δημάρχους από όλη την Ελλάδα.
Read More »
Στο Ετήσιο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της Βιώσιμης Πόλης για την Ενέργεια, ο Γιάννης Καραγιάννης Στο Ετήσιο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της Βιώσιμης Πόλης για την Ενέργεια, ο Γιάννης Καραγιάννης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Η Πάργα τίμησε τον Θεσπρωτό ποιητή Άλκη Αλκαίο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Η Πάργα τίμησε τον Θεσπρωτό ποιητή Άλκη Αλκαίο


Σε μια λιτή και συγκινητική τελετή, με την συμμετοχή πλήθος κόσμου στην Πάργα πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της πλατείας «Άλκης Αλκαίος».
Την αποκάλυψη της τιμητικής πλάκας έκαναν ο Δήμαρχος Πάργας, Νίκος Ζαχαριάς, ο αδερφός του Άλκη Αλκαίου, Γρηγόρης Λιάρος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πάργας, Τάσος Παπανικολάου.
Ακολούθησε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας, όπου τιμήθηκε και αναδείχθηκε η μνήμη και το έργο του ποιητή.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάργας, αφού αναφέρθηκε στην σεμνή προσωπικότητα του Άλκη Αλκαίου και στο έργο του, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Πάργας θεσμοθετεί ετήσιο Φεστιβάλ Στίχου στην Πάργα, που θα φέρει το όνομα «Άλκης Αλκαίος» και θα έχει σαν σκοπό να δώσει την δυνατότητα σε νέους στιχουργούς να αναδείξουν την δουλειά τους, τιμώντας με αυτό τον τρόπο διαχρονικά τον σημαντικό στιχουργό και ποιητή.
Read More »
Η Πάργα τίμησε τον Θεσπρωτό ποιητή Άλκη Αλκαίο Η Πάργα τίμησε τον Θεσπρωτό ποιητή Άλκη Αλκαίο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Σοβαρά τραυματισμένη 31χρονη που περπατούσε στην Εγνατία και παρασύρθηκε από ΙΧ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Σοβαρά τραυματισμένη 31χρονη που περπατούσε στην Εγνατία και παρασύρθηκε από ΙΧ


Σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μία 31χρονη, υπήκοος Γεωργίας, η οποία περπατούσε πεζή στην Εγνατία και παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο.

Το ατύχημα έγινε νωρίς το πρωί στο 42ο χιλιόμετρο, στην κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα.

Η γυναίκα για άγνωστους λόγους περπατούσε στον κλειστό αυτοκινητόδρομο. Ο 22χρονος οδηγός διερχόμενου αυτοκινήτου δεν πρόλαβε να αντιδράσει και την παρέσυρε με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Ο οδηγός αμέσως μετά το ατύχημα σταμάτησε για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Η 31χρονη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη συνδρομή οχημάτων της Άμεσης Δράσης διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Read More »
Σοβαρά τραυματισμένη 31χρονη που περπατούσε στην Εγνατία και παρασύρθηκε από ΙΧ Σοβαρά τραυματισμένη 31χρονη που περπατούσε στην Εγνατία και παρασύρθηκε από ΙΧ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών από το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών από το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/12/2022 ο τοπικός διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για την επιλογή μιας ομάδας που θα εκπροσωπήσει το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τέσσερεις (4) ομάδες από το 1ο και το 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας:
1η Ομάδα: Τσάτσα Ραφαηλία, Τατσάκη Φρειδερίκη, Τσίπη Κωνσταντίνα από το 1ο ΓΕΛ
2η Ομάδα: Ντάκουρη Μαγδαληνή, Νικολάου Μαριαλένα, Νικολάου Αλκίνοος του 2ου ΓΕΛ
3η Ομάδα: Τσολής Θεόδωρος, Τσέλλου Λυδία, Τσούπης Γιώργος του 1ου ΓΕΛ
4η Ομάδα: Μητσιώνης Θεόδωρος, Λώλος Κωνσταντίνος, Μητσιώνης Κάρολος του 2ου ΓΕΛ

Ως υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας θέλω να συγχαρώ όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό κυρίως για τη διάθεσή τους να γνωρίσουν τις Φυσικές Επιστήμες όπως θα έπρεπε να διδάσκονται: Πειραματικά. 
Πρέπει επίσης να ευχαριστήσω τους συναδέλφους: Μπακάλη Αννίτα, Βάσω Παπαευθυμίου, Νίκο Τζέρπο και Χρήστο Τσουμέτη για τη βοήθειά τους κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Στο διαγωνισμό πρώτευσε η ομάδα του 2ου ΓΕΛ αποτελούμενη από τους μαθητές Μητσιώνη Θεόδωρο, Λώλο Κωνσταντίνο και Μητσιώνη Κάρολο, η οποία συγκέντρωσε συνολικά 227 μονάδες και θα μας εκπροσωπήσει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, ενώ δεύτερη αναδείχθηκε η ομάδα του 1ου ΓΕΛ αποτελούμενη από τις μαθήτριες Τσάτσα Ραφαηλία, Τατσάκη Φρειδερίκη και Τσίπη Κωνσταντίνα και η οποία συγκέντρωσε συνολικά 184 μονάδες.
Να ευχηθώ καλή προετοιμασία και καλή επιτυχία της ομάδας μας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό EOES.
Read More »
Διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών από το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας Διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών από το ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

"Πλημμύρισε" Αγίους Βασίληδες η Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
"Πλημμύρισε" Αγίους Βασίληδες η Ηγουμενίτσα 


Περισσότεροι από 1000 “Άγιοι Βασίληδες” ανταποκρίθηκαν στο Κάλεσμα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας για να συμμετέχουν στο 6ο δρόμο αγάπης, θεσμό πλέον για την πόλη, που διοργανώθηκε την Κυριακή. 
To κόστος συμμετοχής ήταν 2 ευρώ και για κάθε συμμετοχή θα προσφερθεί ένα γεύμα αγάπης, της ημέρες των γιορτών, στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Το σύνθημα της εκδήλωσης “τρέχω και προσφέρω ένα γεύμα αγάπης”, δεν άφησε ασυγκίνητους τους κατοίκους της Θεσπρωτικής Πρωτεύουσας.
Read More »
"Πλημμύρισε" Αγίους Βασίληδες η Ηγουμενίτσα "Πλημμύρισε" Αγίους Βασίληδες η Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Εορταστικός διαγωνισμός από τα καταστήματα της Παραμυθιάς με δώρα πακέτα διακοπών και δωροεπιταγές

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Εορταστικός διαγωνισμός από τα καταστήματα της Παραμυθιάς με δώρα πακέτα διακοπών και δωροεπιταγές


Από Κυριακή 18/12 ως Σάββατο 31/12 Ψωνίζουμε στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας με ελάχιστη απόδειξη 20 ευρώ, ψωνίζουμε από τα κρεοπωλεία της πόλης μας με ελάχιστη απόδειξη 40 ευρώ, ψωνίζουμε από τα σούπερ μάρκετ της πόλης μας με ελάχιστη απόδειξη 70 ευρώ.

Με την απόδειξη που παραλαμβάνουμε από το κατάστημα γράφουμε ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο στο πίσω μέρος και το ρίχνουμε στο κουτί που θα βρίσκεται στο πρακτορείο τύπου Κωτσης Νικόλαος στον πεζόδρομο δίπλα από την εθνική τράπεζα.

Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου ενώπιον του Δ.Σ σε ζωντανή μετάδοση στις 31-12 το μεσημέρι.
Read More »
Εορταστικός διαγωνισμός από τα καταστήματα της Παραμυθιάς με δώρα πακέτα διακοπών και δωροεπιταγές Εορταστικός διαγωνισμός από τα καταστήματα της Παραμυθιάς με δώρα πακέτα διακοπών και δωροεπιταγές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Την Πέμπτη το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Την Πέμπτη το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του ΕΕΕΕΚ ΠαραμυθιάςΤην Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς, στον πεζοδρομο της Παραμυθιάς απο τις 09:30 μέχρι και τις 12:30

Στο παζάρι των μαθητών του ΕΕΕΕΚ, θα βρείτε:Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Ημερολόγια
Γούρια
Κεραμικές γλάστρες
Συνθέσεις λουλουδιών
Read More »
Την Πέμπτη το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς Την Πέμπτη το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του ΕΕΕΕΚ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Οι μικροί καλλιτέχνες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνουν την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας (θέση MOTIVO) από τις 10:30 - 12:30.
Όμορφες καλλιτεχνικές δημιουργίες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας περιμένουν!!!
Read More »
Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Έργα 24 εκ. ευρώ για την Ήπειρο, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Έργα 24 εκ. ευρώ για την Ήπειρο, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας


Στο “Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας” του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάχθηκαν με κοινή απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο στις Περιφέρειες της χώρας. Ο προϋπολογισμός των έργων συνολικά αγγίζει τα 250.000.000 εκ. ευρώ, ενώ αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.
Για την Περιφέρεια Ηπείρου τα έργα που εντάσσονται αφορούν κατά κύριο λόγο κατασκευή ασφαλών κόμβων, ενώ ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 24.000.000 εκ. ευρώ.
Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή κόμβου στην παραλιακή οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας προς Βαλανιδοράχη και η διαμόρφωση κόμβου επί της παραλιακής οδού στη θέση Λούτσα.
Read More »
Έργα 24 εκ. ευρώ για την Ήπειρο, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Έργα 24 εκ. ευρώ για την Ήπειρο, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Με επιτυχία η δεύτερη χρονιά Σύγχρονου Ιταλικού Κινηματογράφου “Cinepelagos” στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Με επιτυχία η δεύτερη χρονιά Σύγχρονου Ιταλικού Κινηματογράφου “Cinepelagos” στην Ηγουμενίτσα


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη χρονιά Σύγχρονου Ιταλικού Κινηματογράφου “Cinepelagos – Νύχτες Ιταλικού Σινεμά”, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, από τις 6 έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Το επιτυχημένο αφιέρωμα προβολής ιταλικών ταινιών που εγκαινιάστηκε το 2021 στην Ηγουμενίτσα και το καλοκαίρι του 2022 συνεχίστηκε στην Κέρκυρα και που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας, διοργανώνεται από τη Myth euromed, με την αιγίδα και την υποστήριξη του Ιταλικού Ινστιτούτου Πολιτισμού και της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του διμερούς προγράμματος Tempo Forte.

Το κοινό της Ηγουμενίτσας και φέτος έδειξε ενδιαφέρον γεμίζοντας την αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου και τις τέσσερις ημέρες προβολής. “Ομορφιά μέσα στην ομορφιά είναι το σύνθημα του Cinepelagos – αναφέρει ο Alberto Cotrona, συντονιστής της Myth προλογίζοντας- το οποίο στοχεύει να ενώσει την ιταλική δημιουργικότητα και την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, αναβιώνοντας έτσι χώρους του πολιτισμού υπό τη σημαία του διακρατικού διαλόγου”.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται η άριστη συνεργασία που έχουμε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, την Myth Euromed, το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού και την Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα καθώς και τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας, αναπτύσσοντας από κοινού πρωτοβουλίες επαφής και γνωριμίας του ελληνικού και ιταλικού πολιτισμού. Φιλοδοξούμε σε μια όμορφη συνέχεια της πρωτοβουλίας που ήδη μετρά δύο χρόνια».
Read More »
Με επιτυχία η δεύτερη χρονιά Σύγχρονου Ιταλικού Κινηματογράφου “Cinepelagos” στην Ηγουμενίτσα Με επιτυχία η δεύτερη χρονιά Σύγχρονου Ιταλικού Κινηματογράφου “Cinepelagos” στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αναζητά μουσικούς

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αναζητά μουσικούς


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη 2 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. «Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός Δήμου Ηγουμενίτσας».
Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΑΣΕΠ ΣΟΧ), με αντίτιμο και τετράωρη απασχόληση ημερησίως για χρονικό διάστημα 8 μηνών.
Ειδικότητες

Οι ειδικότητες για τη συγκεκριμένη προκήρυξη είναι οι παρακάτω:
ΔΕ Μουσικός για τη διδασκαλία ξύλινων πνευστών (φλάουτο, κλαρίνο, σαξόφωνο) - 1 θέση
ΔΕ Μουσικός για τη διδασκαλία χάλκινα (τρομπέτακόρνο-εφώνιο-τούμπα) - 1 θέση

Υποβολή αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα γραφεία του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας (Δ/νση: Ελευθερίας 7, τηλ. 26653- 60020/21), καθημερινά από 09.00 π.μ έως 13.00 μ.μ.

Η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 30η Δεκεμβρίου 2023.

Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αναζητά μουσικούς Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αναζητά μουσικούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Συνεδριάζει αύριο Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας


Σας καλούμε, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α΄133/19.07.2018), στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας στην οδό Σουλίου 3, δια ζώσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, τις σχετικές Εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων ημερησίας διάταξης:

1ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την κοπή ή μη ατόμων Χαλεπίου Πεύκης στην Κοινότητα Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

2ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου μουσικής για το έτος 2022 έως τις 03:00π.μ. στο κατάστημα «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ» του Β.Ι., που βρίσκεται στην Κοινότητα Γραικοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνεδριάζει αύριο Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει αύριο Τρίτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Hγουμενίτσα: Βραβεύτηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Μικρά Ασία Χαίρε” (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Hγουμενίτσα: Βραβεύτηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Μικρά Ασία Χαίρε” (+ΒΙΝΤΕΟ)


Βραβεύθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ του Στ΄3 (2021-2022) του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Hγουμενίτσα.

Οι μικροί μαθητές της περυσινής Στ’3, μπορεί να άφησαν πίσω τους το Β΄ Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας και να φοιτούν πλέον στο Γυμνάσιο, την Παρασκευή το πρωί όμως, επέστρεψαν για λίγες ώρες στα παλιά τους θρανία, για να παρακολουθήσουν, μαζί με τη δασκάλα τους Έλενα Καλαμπάκα, την τελετή βράβευσης του 9ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Η Εκπαίδευση και ο ξεριζωμός του ελληνισμού», που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, στον οποίο διακρίθηκαν.
Το ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μικρά Ασία, Χαίρε!», αποτέλεσμα της ερευνητικής εργασίας των μαθητών, με πολύτιμο αρχειακό υλικό κάνει μια αναδρομή στην ιστορία της εκπαίδευσης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και αποτυπώνει τα βασικά ιστορικά γεγονότα απ’ την τραγική κατάληξη της εκστρατείας στην Οδησσό στον ξεριζωμό του Ελληνισμού.

Με συγκίνηση οι μαθητές υποδέχθηκαν τη βράβευσή τους:
«Σαν από όνειρο… Κάναμε ένα συγκινητικό ταξίδι στο χρόνο, στο χθες… απ’ την τραγική εκστρατεία στην Οδησσό έως τον ξεριζωμό του Ελληνισμού… Γνωρίσαμε τα μνημεία του χώρου, ανακαλύψαμε τα κρυμμένα μυστικά τους, τα σχολεία τους, τις εφημερίδες τους, όλα τα έργα του δημιουργικού ανθρώπινου μόχθου, που έγιναν μαύρα χαλάσματα και στάχτη. Κατανοήσαμε πως η σωτηρία, όπως λέει και ο Δάσκαλος του Γένους Δημήτρης Γληνός βρίσκεται στο να νιώσουνε καλά οι λαοί τα αληθινά αίτια της απαίσιας συμφοράς και να τα συνειδητοποιήσουν στον εαυτό τους και τους άλλους. Σας ευχαριστούμε πολύ, καλές γιορτές!».
Το ντοκιμαντέρ δημιούργησαν οι μαθητές, Κώτση Ισμήνη, Τζέρπου Ευαγγελία, Γιαννακού Ηλέκτρα, Βένος Φώτιος, Φουσέκης Σταύρος, Κοτζάογλου Παύλος, Σιόντορος Γεώργιος, Σωτηρίου Ελισάβετ, Τσάνης Λάμπρος, Τσόγκας Ελευθέριος, Μπέλλος Μιχαήλ, Χαλίλι Ροζαλίντα, Μποροδήμου Αλίκη, Παππάς Ζήσης και Αντωνιάδη Ελευθέρια.

Read More »
Hγουμενίτσα: Βραβεύτηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Μικρά Ασία Χαίρε” (+ΒΙΝΤΕΟ) Hγουμενίτσα: Βραβεύτηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Μικρά Ασία Χαίρε” (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Ευχές από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Ευχές από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου ΗγουμενίτσαςRead More »
Ευχές από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Ευχές από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Βραβεύτηκαν τρεις πυροσβέστες από την Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Βραβεύτηκαν τρεις πυροσβέστες από την Ηγουμενίτσα


Τρεις πυροσβέστες από την Ηγουμενίτσα, περιλαμβάνονται στους δώδεκα που βραβεύτηκαν από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, σε ειδική εκδήλωση που έγινε με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω».
Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι Αττικής. Στο αμφιθέατρο του κτηρίου, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, απένειμε βραβεία σε δώδεκα (12) πυροσβέστες, για εξαίρετες πράξεις ή προσπάθειες που υπερέβησαν σημαντικά το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον.

Από τους 12 πυροσβέστες που βραβεύθηκαν, οι τρεις (3) υπηρετούν στην Π.Υ. Ηγουμενίτσας.


Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:
Ο Επιπυραγός Γεώργιος Κολοκοτσάς από την Π.Υ. Αιγίου,
O Επιπυραγός Κωνσταντίνος Τσακίρης από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.,
O Πυραγός Φουντουλάκης Σπυρίδων από το Π.Κ. Κυθήρων,
Ο Πυραγός Αλέπης Θεόδωρος από τον 1ο Π.Σ. Αθηνών,
O Πυρονόμος Σφέτσας Σωτήριος από την 1Η Ε.Μ.Α.Κ.,
O Υπαρχιπυροσβέστης Κοσκινάς Σωτήριος από την Π.Υ Ηγουμενίτσας,
O Υπαρχιπυροσβέστης Δήμας Ηλίας από την Π.Υ Ηγουμενίτσας,
Ο Υπαρχιπυροσβέστης Μασσιάς Γεώργιος από την Π.Υ Ηγουμενίτσας,
Η Υπαρχιπυροσβεστρια Δημητρακοπούλου Μαγδαληνή από το από τον 1ο Π.Σ. Αθηνών,
Ο Αρχιπυροσβέστης Κουκούλης Σωκράτης από τον 1Ο Π.Σ. Λάρισας,
Ο Υπαρχιπυροσβέστης Κολλιός Βασίλειος από τον 1ο Π.Σ. Ιωαννίνων και
Ο εθελοντής Φουρκαν Γιουσουφ από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Οι τρεις πυρσοσβέστες της Π.Υ. Ηγουμενίτσας βραβεύθηκαν, επειδή μετείχαν στην επιχείρηση για τη διάσωση επιβατών του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει ενώ έπλεε στο Ιόνιο.
Read More »
Βραβεύτηκαν τρεις πυροσβέστες από την Ηγουμενίτσα Βραβεύτηκαν τρεις πυροσβέστες από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη


Ὁ ἀγγελικός ὕμνος πού ἀκούσθηκε κατά την νύχτα τῆς γεννήσεως τοῦ Χριστοῦ μας στη Βηθλεέμ, «δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καί ἐπί γῆς εἰρήνη», τονίζει ιδιαίτερα τό μεγάλο αγαθό τῆς εἰρήνης, πού μέ τήν γέννησή του ἔφερε ὁ Χρίστος στον κόσμο. Καί αὐτό δείχνει, ὅτι τό θέλημα τοῦ Θεοῦ εἶναι, νά ἐπικρατεῖ στόν κόσμο ή ειρήνη.
Ἡ εἰρήνη εἶναι τό μεγαλύτερο αγαθό γιά κάθε ἄνθρωπο, πού τόν κάνει νά μπορεῖ νά διαβαίνει τήν ζωή του ἤρεμος καί χαρούμενος, ἀφοσιωμένος στα δημιουργικά του ἔργα καί ἐπιτυγχάνοντας τον προορισμό της ζωής του.
Είναι κρίμα, μια ζωή πάνω στή γῆ, πού εἶναι τόσο σύντομη, νά τήν κάνουμε τόσο σκληρή και πικραμένη, ἐνῶ θά μπορούσαμε, βοηθῶντας ὁ ἕνας τόν ἄλλον νά εἴμαστε χαρούμενοι καί εὐτυχισμένοι. Ἡ εἰρήνη λοιπόν εἶναι προϋπόθεση γιά τήν προκοπή, τήν ευημερία καί τήν επιβίωση τοῦ ἀνθρωπίνου γένους.
Ἡ πραγματικότητα ὅμως εἶναι σκληρή καί μᾶς ἔχει διδάξει, ὅτι αὐτό τό πολύτιμο αγαθό τῆς ζωῆς εἶναι πολύ εὔθραυστο, πού τό συντρίβουν καί τό κουρελιάζουν οἱ πόλεμοι καί τά μίση τῶν ἀνθρώπων. Από τούς ἀρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα βλέπουμε τούς πολέμους να συνταράσσουν τό πρόσωπο τῆς γῆς, να δημιουργούν ἑκατόμβες νεκρῶν, πληγές, πόνο καί δυστυχία. Καί αὐτό τό θηρίο του πολέμου, πιο φοβερό και απαίσιο προβάλλει σήμερα, κάτω ἀπό τήν ἀπειλή ἑνός πυρινικοῦ ὁλοκαυτώματος, πού θά σημάνει ἀσφαλῶς τό τέλος τῆς ἀνθρωπότητας.
Ωστόσο ὁ διακαής πόθος ὅλων τῶν λαῶν, ὅλων τῶν ἀνθρώπων, εἶναι νά ζήσουν ειρηνικά, καί νά ἐπιλύσουν τις διαφορές μεταξύ τους, με συνεννόηση καί ειρηνικά μέσα. Κανένας ἀπό τούς λαούς δέν θέλει τόν πόλεμο, διότι γνωρίζουν ὅτι φέρνει τήν καταστροφή σέ ὅλους, ἀκόμη καί στούς νικητές. Γι' αὐτό φωνάζουν και διαμαρτύρονται με κάθε τρόπο, σ' όλο τον κόσμο, για τούς ἀσυλλόγιστους εξοπλισμούς, πού προετοιμάζουν τήν καταστροφή τοῦ κόσμου.
Αλλά τότε ποιοί θέλουν τόν πόλεμο καί ἀποτελοῦν ἀπειλή γιά τήν ἀνθρωπότητα; Ατυχῶς μερικοί ηγέτες, ἰδίως τῶν μεγάλων λαῶν, οἱ ὁποῖοι κυβερνοῦν τήν τύχη τοῦ κόσμου, καί πίσω ἀπό αὐτούς, ὅλοι ἐκεῖνοι πού ἀπό τούς πολέμους πλουτίζουν. Διότι δέν πρέπει να ξεχνᾶμε, ὅτι οἱ πολεμικές βιομηχανίες εἶναι οἱ πιό ἐπικερδεῖς καί στηρίζουν κατά τό πλεῖστον τήν οικονομία τῶν μεγάλων.
Πῶς ὅμως μπορεῖ νά διασωθεῖ ή ειρήνη μέσα σ' ένα κόσμο ἀλληλοσυγκρουόμενο, με διαφορετικές πεποιθήσεις, κοινωνικά συστήματα καί φιλοσοφία τῆς ζωῆς, πού διαιρούν τόσο βαθειά τούς ἀνθρώπους καί γεμίζουν μέ μίση τήν καρδιά τους; Βέβαια ὁ καθένας ὑποστηρίζει, ὅτι ἡ άποψή του περί τῶν πραγμάτων τῆς ζωῆς εἶναι ἡ πιό ορθή. Γεγονός ὅμως πάλι εἶναι, ὅτι σέ ὅλες τίς ἀνθρώπινες πεποιθήσεις καί ἐπιδιώξεις υπάρχουν ατέλειες καί λάθη. Τό ἀγαθό όμως τῆς εἰρήνης βρίσκεται πάνω ἀπ' ὅλα αὐτά καί πρέπει με κάθε τρόπο νά τό κατοχυρώσουμε καί νά τό μονιμοποιήσουμε στή γῆ. Εὐχῆς ἔργο. Πῶς ὅμως θά τό ἐπιτύχουμε;
Θά τό ἐπίτυχουμε, ἂν καταλάβουμε, ὅτι ὅλοι οἱ ἄνθρωποι ἔχουν ἴσο δικαίωμα να ζήσουν καί νά χαροῦν τήν ζωή. Ἂν ἀποδώσουμε σέ ὅλους τούς λαούς δικαιοσύνη καί παύσουμε να τους διακρίνουμε σε μεγάλους και μικρούς, σε πλούσιους και φτωχούς. Διότι εἶναι μεγάλο στίγμα γιά τόν πολιτισμό τοῦ αἰῶνα μας να πεθαίνουν δεκάδες ἑκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ἀπό τήν πείνα καί τήν στέρηση.
Θά τό ἐπίτυχουμε, ἂν ἀφεθοῦν οἱ ἄνθρωποι καί οἱ λαοί νά σκέπτονται καί νά ἐκφράζονται ελεύθερα καί νά ἀποφασίζουν γιά τήν ζωή τους. Πρέπει ἐπί τέλους να σεβασθοῦμε τό πολυτιμότατο ἀγαθό τῆς ἐλευθερίας, που χάρισε ὁ Θεός στόν ἄνθρωπο καί γιά τό ὁποῖο χύθηκαν καί χύνονται ποταμοί αἱμάτων.
Θά τό ἐπίτυχουμε, ἂν βάλουμε κατά μέρος τις διαφορές μας, μπροστά στον κοινό σκοπό της ειρήνης καί τῆς ἐπιβιώσεως.
Θά τό ἐπίτυχουμε, ἂν ὁ καθένας προσέξει τόν ἑαυτό του καί τόν καταστήσει μια ειρηνική και δημιουργική μονάδα στην υπηρεσία τοῦ συνόλου. Διότι ἂν μέσα του δέν ειρηνεύει καί μισεῖ καί ὑποβλέπει τόν συνάνθρωπό του, γίνεται αἰτία αναστάτωσεως, καί τότε πιά ειρήνη ἐπιθυμεῖ καί ἐπιδιώκει;
Θά τό ἐπίτυχουμε τέλος, ἂν εἰρηνεύουμε μέ τόν Θεό, ἀπό τόν ὁποῖον ὅλα τά ἀγαθά ξεκινοῦν.
Αυτό λοιπόν τό αγαθό πού τόσο διακαῶς τό ἐπιθυμοῦμε ὅλοι, τό προσφέρει ὁ Θεός σήμερα δωρεάν, σέ ὅλους τούς ἀνθρώπους, σέ ὅλη τή γῆ.
Ἄν ὁ κόσμος ἀκούσει τήν φωνή τοῦ οὐρανοῦ καί καταλάβει ὅτι ὅλοι οἱ ἄνθρωποι εἶναι ἀδελφοί, τότε ὁ πόθος τους θα γίνει πραγματικότητα και ὄντως θά ὑπάρξει « ἐπί γῆς εἰρήνη».

Χρόνια πολλά κι' εὐλογημένα.
† Ὁ Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Τ 1T 0 C
Read More »
Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα


Σε κοινή περπατησιά του λαού με το ΚΚΕ και στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος κάλεσε από την Ηγουμενίτσα ο Θανάσης Τζίμας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στην πολιτική εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης Θεσπρωτίας το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Θανάσης Τζίμας επεσήμανε ότι από την απάντηση που δίνει το κάθε πολιτικό κόμμα το ερώτημα «τι φταίει;» για τα βάσανα του λαού σήμερα, μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Έφερε ως παράδειγμα την αντιπαράθεση που υπάρχει για την εκτόξευση των τιμών στο ρεύμα, στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που τα αστικά πολιτικά κόμματα την αποδίδουν σε εξωγενείς παράγοντες όπως στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αντίθετα ο λαός μας πληρώνει το κόστος της πολιτικής απελευθέρωση της ενέργειας που προωθεί η ΕΕ και στήριξαν με την ψήφο τους και τους νόμους τους όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις» υποστήριξε ο ομιλητής κάνοντας αναφορά στους «πράσινους φόρους» και την κερδοσκοπία που συντελείται μέσω του χρηματιστηρίου ενέργειας, στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και τη μετατροπή του εισαγόμενου φυσικού αερίου σε στρατηγικό καύσιμο μετάβαση αλλά και το πανάκριβο LNG εκ της Αμερικής το όνομα της απεξάρτησης από τη Ρωσία.

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι από αυτή την πολιτική δεν χάνουν όλοι, αφού για παράδειγμα τα δύο μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας δηλώνουν κέρδη πάνω από 400% για το πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ την ίδια ώρα περικόπτονται τιμωρητικά οι επιχορηγήσεις προς τις σχολικές επιτροπές αν δεν πετύχουν τους στόχους μείωσης της ενέργειας.

Παράλληλα σημείωσε ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες της χώρας να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες με την αξιοποίηση όλων των χωριών πηγών ενέργειας, όμως αυτό προϋποθέτει ένα ισχυρό ΚΚΕ στο σήμερα και στο αύριο «για να μειωθούν οι τιμές, για να καταργηθούν οι φόροι, για να σταματήσει η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ενέργεια, για να βγούμε της κυρώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συμπυκνώνοντας την κριτική του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «πίσω από κάθε αδιέξοδο κρύβεται και μία επιλογή του συστήματος που στόχο έχει τη θωράκιση της κερδοφορίας των λίγων και εκλεκτών» για να καλέσει στη συνέχεια το λαό να μην υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα και τις ψεύτικες υποσχέσεις μπροστά στις βουλευτικές εκλογές, δηλαδή «να διαλέξουμε ανάμεσα στη σκύλλα και τη χάρυβδη».

Αντίθετα υπογράμμισε ότι τώρα πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι εστίες της αντίστασης, να δείξει ο οργανωμένος λαός τη δύναμή του, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες δυνατότητες εκφράστηκαν και με τη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη που έφερε νέο κόσμο στο μετερίζι της λαϊκής διεκδίκησης.

«Σε αυτή την κατεύθυνση το κομμουνιστικό κόμμα δίνει όλες του τις δυνάμεις, όχι μόνο για να δυναμώσει η πάλη, αλλά και για να βρει στόχο, να χτυπήσει τον πραγματικό ένοχο» κατέληξε.

Υπάρχει διέξοδος

Στο ερώτημα πολλών τι πρέπει να γίνει, ο Θανάσης Τζίμας υπογράμμισε ότι υπάρχει διέξοδος για τη λαϊκή πλειοψηφία, όμως προϋπόθεση για να γλιτώσει ο λαός από τα βάσανα του, είναι να πληρώσει το κεφάλαιο.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος σήμερα για το λαό εντός των σημερινών ορίων που καθορίζονται από την οικονομική και πολιτική κυριαρχία του κεφαλαίου» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι για αυτό χρειάζεται ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ που εμφανίστηκε το 2009 ως εκείνο το κόμμα που δήθεν είχε σχέδιο να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη με ίσες ευκαιρίες για όλους, ενώ σήμερα καλεί το λαό να κάνει υπομονή και να μην παραβιαστούν τα όρια και οι αντοχές της οικονομίας.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, πραγματική διέξοδος δεν είναι η λογική του «φύγε εσύ, έλα εσύ» υποστήριξε, γιατί δεν πρέπει να ηττηθεί απλά η μία κυβέρνηση για να τη διαδεχτεί μία άλλη, αλλά πρέπει να ηττηθεί η πολιτική που υποστηρίζουν και προωθούν στο σύνολό τους τα αστικά κόμματα.

Σε όσους ρωτάνε «μα καλά Ο Τσίπρας είναι ίδιος με τον Μητσοτάκη;» απάντησε ότι αν το σύστημα χρειάζονταν δύο ίδια κόμματα θα τα έφτιαχνε εξαρχής, αντίθετα μέσα από αυτές τις διαφορές πετυχαίνει να εναλλάσσει κυβερνήσεις για να εκτονώνεται η δυσαρέσκεια και να αφήνετε στο απυρόβλητο οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Υπενθύμισε ότι η κυβερνητική εναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη δεκαετία είχε σαν αποτέλεσμα την ενσωμάτωση των λαϊκών αντιδράσεων, την ώρα που ούτε ένας μνημονιακός νόμος δεν καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα φορτώθηκε στο λαό ένα 3ο μνημόνιο, ενώ παράλληλα έγινε σοβαρή δουλειά υποδομής για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που συνεχίζει σήμερα η ΝΔ. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε εμβληματικές συμφωνίες πού ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η ΝΔ όπως το ξεπούλημα των ναυπηγείων και του Ελληνικού, στα εργασιακά τον περιβόητο νόμο «Αχτσιόγλου» που δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να επιβάλλουν ή να παγώνουν τον κατώτατο μισθό, τον κατάπτυστο νόμο «Χατζηδάκη» που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πάνω από το 50% των άρθρων του, στην εξωτερική πολιτική τον «διαβολικά καλό Τραμπ», την συμφωνία των Πρεσπών, που ολοκληρώθηκαν με την Ελληνοαμερικανική συμφωνία από τη ΝΔ.

Όσον αφορά τις ψευδεπίγραφες κοινωνικές ευαισθησίες του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιση ότι ως κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο της επιτάχυνσης των πλειστηριασμών, ψήφισε να δοθούν τα κόκκινα δάνεια στα fund, ενώ επέβαλε ως ιδιώνυμο αδίκημα το αυτόφωρο ενάντια σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

«Όλα αυτά τα ξεχνά ο ΣΥΡΙΖΑ ή καλύτερα προσπαθεί να τα κρύψει πίσω από τις κοκορομαχίες με τον Μητσοτάκη στη Βουλή, όπως αυτές τις μέρες για τις υποκλοπές και την αστυνομία. Λες και οι δύο μαζί, δεν ψήφισαν, συμπλήρωσαν ή ενίσχυσαν το θεσμικό σχέδιο παρακολούθησης και καταστολής του λαού στη βάση των κοινοτικών οδηγιών, λες και ο πυροβολισμός και ο θάνατος του 17χρονου για ένα εικοσάρικο, είναι διαφορετικός από τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου» υποστήριξε για να επισημάνει ότι «το αστικό κράτος έχει συνέχεια είτε στο τιμόνι της διακυβέρνησης βρίσκεται το δεξί, είτε το αριστερό χέρι του συστήματος».

Στο ερώτημα για το επίδομα των 600ευρώ στους ένστολους απάντησε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή στην κρατική βία και καταστολή.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ μόνο για το ένστολο προσωπικό του υπουργείου προστασίας του Πολίτη ήταν αναντίστοιχη, και μάλιστα τη στιγμή που έγινε, με την ξεκάθαρη θέση που έχει και κυρίως παλεύει το ΚΚΕ, την οποία ανέφερα και σήμερα και διατυπώθηκε από το βουλευτή μας κατά τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας»

Σε όσα πολιτικά κόμματα τάζουν λύσεις χωρίς σύγκρουση επικαλούμενα το εφικτό και τον ρεαλισμό, ο Θανάσης Τζίμας τόνισε ότι τέτοιες λύσεις αποδείχτηκαν βολικές για να μπορεί το σύστημα να σκορπά την δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση και να συνεχίζει να τσακίζει τις ζωές των λαϊκών στρωμάτων.

«Αν κάτι χρειάζεται σήμερα να δυναμώσει είναι ίδια η αμφισβήτηση σε αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι σε αυτό το δρόμο της αμφισβήτησης εγγύηση μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ με τις θέσεις του και την πολιτική του πρόταση.

«Ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν,

-Γιατί απάντηση στην ενεργειακή φτώχεια μπορεί να δώσει μόνο η σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ, η απειθαρχία με τα χρηματιστήρια ενέργειας και τα εμπόρια ρύπων. Αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος και να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, για να μετατραπεί η ενέργεια σε κοινωνικό αγαθό αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνατότητες στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας

-Γιατί η απάντηση στην ακρίβεια προϋποθέτει κατάργηση των έμμεσων φόρων και γενναία φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, προϋποθέτει ουσιαστική αύξηση μισθών. Αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος που ο λαός με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, θα σχεδιάζει ο ίδιος την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων που θα καλύπτουν τις ανάγκες του.

-Γιατί η απάντηση στους κινδύνους του ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι η άμεση απεμπλοκή από αυτόν. Να κλείσουν εδώ και τώρα οι ΝΑΤΟικές βάσεις, να αποσυρθεί η Ελλάδα από τις κυρώσεις. Αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος που δίνει οριστική διέξοδο από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με το λαό στην εξουσία

-Γιατί απάντηση στη σαπίλα αυτού του συστήματος με τα σκάνδαλα, με τα τραγικά γεγονότα στην κιβωτό του τρόμου, ενός συστήματος που δεν μπορεί να προστατέψει τα παιδιά, τις γυναίκες, μπορεί να δοθεί μόνο με την ανατροπή του» υπογράμμισε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Θανάσης Τζίμας υποστήριξε ότι με την ψήφο του ο λαός δεν πρέπει να δείξει ανοχή σε μία πολιτική που τον καλεί να πληρώσει και πάλι το μάρμαρο ανεξάρτητα την παραλλαγή της, να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ γιατί έχει πολιτική πρόταση που θέτει στο επίκεντρο τις δικές του ανάγκες στο σήμερα, αλλά και στο αύριο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος η εργατική τάξη και ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
Read More »
Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 35χρονου στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022
Σύλληψη 35χρονου στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 35χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 35χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Σελίδες