Ο Κυριάκος Τσόδουλος για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022
Ο Κυριάκος Τσόδουλος για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών


Ο αιρετός εκπρόσωπος είναι θεματοφύλακας της ισονομίας, της αξιοκρατίας, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών, της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 – Εκλογές Αιρετών

Συμμετέχουμε – Επιλέγουμε – Εκλέγουμε γνήσιους αιρετούς σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Θωρακίζουμε τον θεσμό του αιρετού

Συνάδελφοι,

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με τα σχολεία να λυγίζουν από την πανδημία, επέλεξε, απέναντι στην ομόθυμη βούληση των Κλάδου, να προχωρήσει στις προγραμματισμένες για το 2020 εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Αποτέλεσμα; Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «γύρισαν την πλάτη» σε μια λογική αυταρχισμού, σε μια λογική «εντέλλεσθε» και με την επιλογή τους αυτή παρέδωσαν μαθήματα δημοκρατίας, αξιοπρέπειας, αυτοσεβασμού και συλλογικότητας.

Ασφαλώς και το επίδικο δεν ήταν η συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να το παρουσιάζουν έτσι. Σκόπιμα περιορίζουν τη συζήτηση και αποσιωπούν την αδυναμία των συναδέλφων υποψήφιων, εξαιτίας των πολύ δύσκολων επιδημιολογικών συνθηκών, να επισκεφθούν τα σχολεία, να γνωστοποιήσουν την υποψηφιότητά τους, να συζητήσουν με τους συναδέλφους τους, να ζητήσουν την ψήφο σε μια ζωντανή διαδικασία δημοκρατίας, αλληλεπίδρασης και διαλόγου.

Ζητήσαμε τότε οι εκλογές ανάδειξης αιρετών να πραγματοποιηθούν όταν θα υπάρξουν ευνοϊκότερες υγειονομικές συνθήκες, σε εργάσιμη ημέρα, χωρίς άδεια και με παράταση της θητείας των μέχρι τότε αιρετών, κάτι που προβλεπόταν και από την κείμενη νομοθεσία.

Στην πορεία βιώσαμε την αχαρακτήριστη νομοθετική πρωτοβουλία της ψήφισης του άρθρου 123 του Ν.4763/2020 σύμφωνα με το οποίο ο εργοδότης, το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή, - ορίζει κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης - μακριά από τη δημοκρατική αντίληψη της επιλογής από τις οικείες συνδικαλιστικές οργανώσεις, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων. Καταστρατηγείται, λοιπόν, «εν τοις πράγμασι» κάθε λογική γνήσιας εκπροσώπησης των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Πολύ απλά μετά τους δύο πρώτους ουδείς άλλος θεωρείται υποψήφιος. Έρχεται η διοίκηση και ορίζει αιρετούς αποκαλύπτοντας τον σχεδιασμό τους για την κατάργηση του θεσμού των αιρετών εκπροσώπων.

Οι εκλογές αιρετών της 5ης Νοεμβρίου 2022 έφτασαν. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επιμένει, μόνη από όλα τα Υπουργεία, να πραγματοποιήσει τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μόνο με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Επενδύει στη συνέχιση της τακτικής της αποχής της Δ.Ο.Ε. προκειμένου να στερήσει την αιρετή εκπροσώπηση στα υπηρεσιακά συμβούλια από τον κλάδο για μια ακόμη διετία. Δεν θα της το επιτρέψουμε. Δεν θα της τείνουμε χείρα βοηθείας. Δεν θα της χαρίσουμε τους αιρετούς. Αφήνουμε την Α.Σ.Ε. και τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ να το κάνουν.

Ως Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) με οδηγό τη διαχρονικά υπεύθυνη και συνεπή μας στάση, με πρόταγμα την υπεράσπιση της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της επιλογής από τους ίδιους τους εργαζόμενους, δίνουμε τον αγώνα να στηρίξουμε, να υπερασπιστούμε, να θωρακίσουμε τον θεσμό του αιρετού. Ενός θεσμού που έχει δώσει πολύ θετικά δείγματα γραφής στην τήρηση της νομιμότητας, της διαφάνειας, της δικαιοσύνης και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Κοιτώντας προς το μέλλον του θεσμού πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αιρετός εκπρόσωπος είναι θεματοφύλακας της ισονομίας, της αξιοκρατίας, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών, της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Σε αυτές τις εκλογές, απέναντι στα ψευδοδιλλήματα λέμε ξεκάθαρα:

Δεν απέχουμε – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
Δεν απεμπολούμε – ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ
Δεν αδιαφορούμε – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ
υποψήφιος αιρετός για το ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας και ΚΥΣΠΕ με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.).
Read More »
Ο Κυριάκος Τσόδουλος για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Ο Κυριάκος Τσόδουλος για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 119 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Οκτώβριο

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 119 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Οκτώβριο


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Οκτώβριο του 2022 οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 119 εκατομμύρια ευρώ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 25 έως τις 31 Οκτωβρίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 24 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στην Αθήνα, επέλεξε τα στοιχήματα «Ακριβές Σκορ» και «Ημίχρονο/Τελικό» σε τέσσερις αγώνες από το Εuropa League, έπαιξε το σύστημα 3-4 και κέρδισε 7.027,06 ευρώ.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο Markopoulo Park, στο ΣΚΟΡ 6 (σωστή πρόβλεψη του νικητή σε 6 συνεχόμενες κούρσες) 79 νικητές κέρδισαν από 371,73 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 119 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Οκτώβριο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 119 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Οκτώβριο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Το κρυφτούλι που παίζει η κυβέρνηση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στην πλάτη της Θεσπρωτίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022
Μ. Κάτσης:  Το κρυφτούλι που παίζει η κυβέρνηση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στην πλάτη της Θεσπρωτίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, καλώντας τον να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει για το σοβαρό ζήτημα ανταγωνισμού που προκύπτει από την πώληση της Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε., καθώς επίσης και για το φλέγον ζήτημα της μη απόδοσης της χερσαίας ζώνης στους οικείους Δήμους. Ο Μάριος Κάτσης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:
Ένας μήνας έχει περάσει από την κατακύρωση της πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ Α.Ε., και πέραν από τους εκτός τόπου και χρόνου κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για το τίμημα, που ταυτίζονται περισσότερο με τα συμφέροντα του ιδιώτη παρά με αυτά του Δημοσίου, μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα έχουν μείνει αναπάντητα. Ο νέος ιδιοκτήτης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. είναι ταυτόχρονα και ο μεγαλύτερος πελάτης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, καθώς αντιπροσωπεύει ποσοστό άνω του 60% της ετήσιας κίνησής του. Όπως είναι λογικό, με αυτόν τον τρόπο αποκτά στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του στην ευρύτερης γεωπολιτικής σημασίας περιοχή του Ιονίου και της Αδριατικής.
Πέραν αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος, η κυβέρνηση κοροϊδεύοντας για ακόμα μια φορά τους πολίτες της Θεσπρωτίας, δεν προχώρησε στην απόδοση του συνόλου της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές εγκαταστάσεις στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, όπως δεκάδες φορές είχε υποσχεθεί. Εάν το θέμα δεν λυθεί οριστικά έως τη σύμβαση παραχώρησης, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου οι Δήμοι θα παρακαλάνε τον ιδιώτη να τους παραχωρήσει τμήματα ζωτικά για την καθημερινότητα των πολιτών του τόπου μας.
Με την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα καλώ τον Υπουργό Ναυτιλίας στη Βουλή, ώστε να απαντήσει επίσημα σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, αλλά να δώσει και απαντήσεις για το αν προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης αντισταθμιστικό όφελος προς τις τοπικές κοινωνίες, αν υπάρχει ρήτρα δέσμευσης επενδύσεων από τον ιδιώτη, αλλά και το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους. Τα τελευταία αυτά ερωτήματα μπορούν να απαντηθούν πολύ εύκολα βέβαια, αν έρθει στη Βουλή η προς υπογραφή σύμβαση πώλησης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., όπως ζήτησα με πρόσφατη Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας. Το κρυφτούλι που παίζει η κυβέρνηση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στην πλάτη της Θεσπρωτίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης όπως κατατέθηκε:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Θέμα: «Ζητήματα ανταγωνισμού από την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ Α.Ε., και προβλήματα από τη μη απόδοση της χερσαίας ζώνης λιμένα στους οικείους Δήμους»
Με πολιτική απόφαση της σημερινής κυβέρνησης, η οποία ανέτρεψε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα δέκα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, το 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ιδιωτικοποιήθηκε, έναντι συνολικού τιμήματος 84.170.000€. Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για το ύψος του τιμήματος, δε συνοδεύτηκαν από καμία προηγηθείσα αποτίμηση της αξίας της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., μιας κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης δηλαδή, με αποθεματικό άνω των 12.000.000€, η οποία διαχειρίζεται όχι μόνο ένα λιμάνι βαρύνουσας γεωπολιτικής σημασίας που κόστισε πολύ πάνω από 200.000.000€ για να κατασκευαστεί, αλλά και τις μαρίνες Συβότων και Πλαταριάς, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, και μεγάλο μέρος του παράκτιου μετώπου της Θεσπρωτίας.
Η πώληση, που δεν προέκυψε από κάποια διεθνή δέσμευση της χώρας, εγείρει σοβαρό ζήτημα ανταγωνισμού. Ο νέος ιδιοκτήτης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., μέσω της δραστηριότητας του ομίλου του στις θαλάσσιες μεταφορές, αντιπροσωπεύει ποσοστό άνω του 60% της ετήσιας κίνησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Ο υπεύθυνος λοιπόν για την κοστολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και για την τήρηση των προβλεπόμενων υποχρεώσεων από και προς τις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, θα είναι ταυτόχρονα και ο μεγαλύτερος πελάτης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., αποκτώντας έτσι στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του.
Πέραν αυτού, οι δημόσιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για απόδοση ολόκληρης της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές εγκαταστάσεις στους οικείους Δήμους, πριν την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, δεν τηρήθηκαν. Οι τοπικές κοινωνίες, δεν γνωρίζουν ποια τμήματα της χερσαίας ζώνης θα πάρουν τελικά, και πότε θα γίνει αυτό. Δεν γνωρίζουν επίσης αν θα υπάρχει αντισταθμιστικό όφελος προς αυτές, ούτε κι αν υπάρχει ρήτρα δέσμευσης επενδύσεων από τον ιδιώτη.

Επειδή εγείρονται σοβαρά ζητήματα ανταγωνισμού από την πώληση του 67% της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.
Επειδή η χερσαία ζώνη, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, δεν αποδόθηκε στους οικείους Δήμους με κίνδυνο τμήματά της να καταλήξουν στον ιδιώτη

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Πως διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού, από τη στιγμή που ο νέος μεγαλομέτοχος της ΟΛΗΓ Α.Ε. είναι ταυτόχρονα και ο μεγαλύτερος πελάτης της;
2) Ποια ακριβώς τμήματα της χερσαίας ζώνης θα αποδοθούν στους οικείους Δήμους και πότε;
Read More »
Μ. Κάτσης: Το κρυφτούλι που παίζει η κυβέρνηση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στην πλάτη της Θεσπρωτίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί Μ. Κάτσης:  Το κρυφτούλι που παίζει η κυβέρνηση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στην πλάτη της Θεσπρωτίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022 Rating: 5

Κατασχέθηκε φορτίο 375 κιλών ακατέργαστης κάνναβης

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022

 Κατασχέθηκε φορτίο 375 κιλών ακατέργαστης κάνναβης Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο άτομα 

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων χθες (2-11-2022) το μεσημέρι σε περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου Ιωαννίνων. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν αλλοδαπός και ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο αλλοδαπός, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (85) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (374) κιλών και (850) γραμμαρίων. 

Όπως προέκυψε, το παραπάνω φορτηγό είχε κλαπεί τον Ιούλιο του 2020 από περιοχή της Αττικής. 

Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε ο ημεδαπός, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οποίος ενεργούσε ως προπομπός για την αποφυγή τυχόν αστυνομικού ελέγχου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των ναρκωτικών. 

Εκτός των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν επιπλέον (5) κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό (390) ευρώ και τα παραπάνω οχήματα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 


Read More »
Κατασχέθηκε φορτίο 375 κιλών ακατέργαστης κάνναβης Κατασχέθηκε φορτίο 375 κιλών ακατέργαστης κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022 Rating: 5

Κλείσιμο τμημάτων της 49 Μαρτύρων στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022
Κλείσιμο τμημάτων της 49 Μαρτύρων στην Ηγουμενίτσα


Σας κάνουμε γνωστό πως από σήμερα Πέμπτη 3/11/2022 έως και την Παρασκευή 4/11/2022 από τις 10.00 μ.μ. έως τις 06.00 π.μ., θα χρειαστεί να κλείνουμε κάποια τμήματα της οδού 49 Μαρτύρων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Read More »
Κλείσιμο τμημάτων της 49 Μαρτύρων στην Ηγουμενίτσα Κλείσιμο τμημάτων της 49 Μαρτύρων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022 Rating: 5

Αποκαλύπτεται το σχέδιο του ΕΜΠ για το Σούλι παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022
Αποκαλύπτεται το σχέδιο του ΕΜΠ για το Σούλι παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη


Επιστημονική ημερίδα παρουσίασης των επιστημονικών αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου «Διερεύνηση του ευρύτερου ιστορικού χώρου Σουλίου: Ανάδειξη, Προστασία και Ανάπτυξη του Πολιτισμικού και Πολιτιστικού του Τοπίου» διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, στον ιστορικό χώρο του Σουλίου, θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος «Διερεύνηση του ευρύτερου ιστορικού χώρου Σουλίου: σχεδιασμός προστασίας και ανάδειξης» από την επιστημονικά υπεύθυνη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Έλενα Κωνσταντινίδου.

Θα ακολουθήσουν επιμέρους παρουσιάσεις από τον καθηγητή της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών-Μηχανικών Γεωπληροφορικής του ΕΜΠ Γεώργιο Πανταζή με θέμα «Σύγχρονες μέθοδοι απεικόνισης γεωμετρικών χαρακτηριστικών του Τετραχωρίου», την αναπληρώτρια καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Ελευθερία Τσακανίκα και τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Σμύρη με θέμα «Το κτιριακό απόθεμα του Τετραχωρίου, μελλοντική διαχείριση» και την αναπληρώτρια καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Ειρήνη Κλαμπατσέα, το μέλος ΕΔΙΠ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Στέλλα Γιαννακοπούλου και τον ερευνητή του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας του ΕΜΠ Βάιο Κώτσιο με θέμα «Κρίσιμα θεματικά πεδία διερεύνησης για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Σουλίου».

Κατευθύνσεις για την ψηφιακή περιήγηση και ξενάγηση στην περιοχή θα δώσει ο ομότιμος καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μωραΐτης, ενώ στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις προοπτικές θα αναφερθεί ο καθηγητής στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ Απόστολος Αρβανίτης.

Η ημερίδα, την οποία θα συντονίσει ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Ιωάννης Χουλιαράς, θα ολοκληρωθεί με συζήτηση και τη δυνατότητα παρεμβάσεων, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Σούλι από μέλη της ερευνητικής ομάδας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
Read More »
Αποκαλύπτεται το σχέδιο του ΕΜΠ για το Σούλι παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη Αποκαλύπτεται το σχέδιο του ΕΜΠ για το Σούλι παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022 Rating: 5

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στο 3D Club Live Stage στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στο 3D Club Live Stage στην Πλαταριά ΗγουμενίτσαςRead More »
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στο 3D Club Live Stage στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στο 3D Club Live Stage στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2022 Rating: 5

Σελίδες