Kαταμετρήθηκαν 170 νέα κρούσματα Covid - 3 νέα στην Ήπειρο

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2020
Kαταμετρήθηκαν 170 νέα κρούσματα Covid - 3 νέα στην Ήπειρο


Συνολικά 170 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Kυριακή 20 Σεπτεμβρίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 33 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 78 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 7 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα:
- 12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 89 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 3 κρούσματα αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 κρούσμα στην Π.Ε Καλύμνου
• 2 κρούσματα στη Π.Ε. Κορινθίας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 21 συνδεονται με συρροή στο ΚΥΤ Σάμου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 
Σήμερα ανακοινώνουμε 170 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 33 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 338 θανάτους συνολικά στη χώρα. 126 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω
Read More »
Kαταμετρήθηκαν 170 νέα κρούσματα Covid - 3 νέα στην Ήπειρο Kαταμετρήθηκαν 170 νέα κρούσματα Covid - 3 νέα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Θετικό στον Covid-19 και το τρίτο από τα ασυνόδευτα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2020
Ηγουμενίτσα: Θετικό στον Covid-19 και το τρίτο από τα ασυνόδευτα
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα τέσσερα ασυνόδευτα ανήλικα για τα οποία το ελληνικό κράτος και όλοι οι αρμόδιοι φορείς επί τέσσερις μέρες δεν είχαν καταφέρει να βρουν λύση.

Τα παιδιά που είχαν εγκαταλειφθεί στην Ηγουμενίτσα, πιθανότατα από κάποιο κύκλωμα που τα μετέφερε από τον Έβρο, φιλοξενήθηκαν με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας σε ξενοδοχείο.

Ωστόσο τα δύο αρχικά βρέθηκαν θετικά στον κορωνοιό και από κει ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια καθώς κανένας δεν αναλάμβανε την ευθύνη για την περίθαλψη και την φιλοξενία τους.

Τελικά το Σάββατο παρενέβη ο Εισαγγελέας Θεσπρωτίας και με εντολή του τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αναφοράς.
Σε τεστ υποβλήθηκαν και τα άλλα δύο από τα τέσσερα αδέλφια. Σύμφωνα με πληροφορίες θετικό στον ιό είναι και το μεγαλύτερο από τα παιδιά.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσο θα παραμείνουν στο νοσοκομείο και ποια θα είναι η τύχη τους στη συνέχεια.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Θετικό στον Covid-19 και το τρίτο από τα ασυνόδευτα Ηγουμενίτσα: Θετικό στον Covid-19 και το τρίτο από τα ασυνόδευτα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2020 Rating: 5

ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΥ

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2020
ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΥ 


Μια ακόμα διάκριση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας επεφύλασσε ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» για μαθητές δημοτικού/γυμνασίου/λυκείου που διοργάνωσε η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) για την σχολική χρονιά (2019-2020). 

Το Σχολείο μας συμμετείχε με το 1ο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Σεισμός, κατασκευή σεισμογράφου Μουσείο Φ.Ε 

Κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος OSOS (Open Schools for Open Societies), οι μαθητές/τριες της Ε τάξης του σχολείου μας με τους εκπαιδευτικούς τους,Θεολόγου Στέφανο,Κατέρη Δήμητρα και Χειμώνα Γεώργιο υλοποίησαν ένα πρόγραμμα για τους Σεισμούς . 

Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η προετοιμασία των μαθητών για την περίπτωση ενός σεισμού και η γνωριμία τους με τα μέτρα προστασίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό. Τελικός στόχος του προγράμματος ήταν η κατασκευή ενός αυτοσχέδιου σεισμογράφου με απλά υλικά, που να ανταποκρίνεται στις ηλικιακές δυνατότητες των μαθητών. Το όλο εγχείρημα παρουσιάστηκε στους μαθητές του σχολείου και στους εκπαιδευτικούς τους 

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και την κατασκευή του δικού τους σεισμογράφου οι μαθητές έλαβαν μέρος στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο», ο οποίος διοργανώθηκε από την Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μας χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς ενημερωθήκαμε ότι η συμμετοχή του σχολείου μας διακρίθηκε ανάμεσα στις 10 καλύτερες και ότι ανήκουμε στους νικητές του φετινού διαγωνισμού. 


Επίσης θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε Θεσπρωτίας κ. Νούση Βασίλειο για την αμέριστη επιστημονική και καθοδηγητική υποστήριξη που προσέφερε στο σχολείο μας. 

Συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική τους προσπάθεια. 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα άρθρα μαθητών έχουν επίσημα δημοσιευθεί στο νέο τεύχος του Open Schools Journal for Open Science
Read More »
ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΥ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΥ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2020 Rating: 5

Σελίδες