Βασίλης Γιόγιακας: «όσοι πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει τον σκοπό της»

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Βασίλης Γιόγιακας: «όσοι πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει τον σκοπό της»


Σημαντική εξέλιξη για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών χαρακτήρισε ο Βασίλης Γιόγιακας τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το θέμα ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στη διευκόλυνση των πιο ηλικιωμένων ψηφοφόρων, των απόδημων Ελλήνων, των ετεροδημοτών και των εποχικών εργαζόμενων να ψηφίσουν χωρίς να μετακινηθούν. Υπογράμμισε επίσης ότι έχουν ληφθεί όλες οι προβλέψεις οι οποίες εγγυώνται την εγκυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος, τον μυστικό χαρακτήρα της ψηφοφορίας και την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Χαρακτήρισε αυθαίρετη την αντίδραση ορισμένων κομμάτων με επιχειρήματα τα οποία, όπως είπε, «δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική» αφού παραβλέπουν ότι η επιστολική ψήφος εφαρμόζεται με επιτυχία σε δεκάδες χώρες για δεκαετίες, χωρίς να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

«Η καθολική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο αποδεικνύει τον σεβασμό σε μια θεμελιώδη ιδιότητα του πολίτη. Υπόσχεται να αναζωογονήσει την εκλογική διαδικασία και τη γνήσια έκφραση της λαϊκής εντολής, εφόσον αυτή νομιμοποιείται από την αυξημένη συμμετοχή. Όσοι πιστεύουμε στην αντιπροσωπευτική, κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει το σκοπό της», σημείωσε ο βουλευτής στο κλείσιμο της ομιλίας του, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί:

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η νομοθέτηση της επιστολικής ψήφου είναι, θεωρώ, η απαρχή μιας σημαντικής εξέλιξης για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους απόδημους Έλληνες, είναι ένα ουσιαστικό βήμα προς τη δυνατότητά τους να ψηφίσουν, με αρχή τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, χωρίς πρακτικές δυσκολίες, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από τον τόπο τους.

Ένα βήμα που έρχεται σε συνέχεια του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο και με τον οποίο καταργήθηκαν όλοι οι νομικοί περιορισμοί σε όσους Έλληνες επιθυμούν να ψηφίσουν από το εξωτερικό.

Η επιστολική ψήφος αποτελούσε, άλλωστε, ένα διαχρονικό αίτημα των εκτός Ελλάδας Ελλήνων, γι’ αυτό και γνωρίζουμε ότι υποδέχονται τη θεσμοθέτησή της με ικανοποίηση.

Αυτό επιβεβαίωσαν σε συνάντησή μας την περασμένη εβδομάδα και οι ομογενείς βουλευτές που επισκέφθηκαν τη χώρα μας, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Πιστεύω μάλιστα ότι το παράδειγμα της εκλογικής μου περιφέρειας, της Θεσπρωτίας, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά της διπλής στόχευσης - εξωτερικής και εσωτερικής – που έχει αυτή η νέα, για τα δικά μας εκλογικά πράγματα, διαδικασία.

Είναι μια περιοχή από την οποία κατάγονται πολλοί συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό.

Μια περιοχή με υψηλό ποσοστό ηλικιωμένων και γενικότερα συμπολιτών μας με προβλήματα κινητικότητας, αρκετοί από τους οποίους ζουν σε δεκάδες ορεινά και απομονωμένα χωριά.

Με εποχικούς εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Και, ασφαλώς, με ετεροδημότες που ζουν μακριά, στην Αθήνα και αλλού, που, όσο και να θέλουν να συνδυάσουν τις εκλογές με μια επίσκεψη στα πάτρια εδάφη, δεν έχουν πάντα την άνεση να το κάνουν… Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει και για τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι μακριά από την οικογένειά τους…

Οι προσεχείς εκλογές για την Ευρωβουλή προσφέρουν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μια ιδανική ευκαιρία να εφαρμοστεί για πρώτη φορά η επιστολική ψήφος.

Από τη μία, γιατί το ψηφοδέλτιο κάθε κόμματος είναι ενιαίο για όλη την επικράτεια, κάτι που απλοποιεί τη σχετική προεργασία.

Και από την άλλη, γιατί ο χρόνος των ευρωεκλογών είναι κάθε φορά γνωστός πολύ καιρό πριν, επιτρέποντας έτσι τον έγκαιρο προγραμματισμό.

Επίσης, επειδή κάποιοι πολίτες δεν έχουν ισχυρό κίνητρο να πάνε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, ίσως είναι πιο κατάλληλες για να δούμε αν και κατά πόσο η επιστολική ψήφος μπορεί από μόνη της να κάνει τη διαφορά, ενισχύοντας τη συμμετοχή.

Η επιτυχία της επιστολικής ψήφου κρίνεται από την αποδοχή της στους ψηφοφόρους.

Και η αποδοχή της μεταξύ των εκλογέων κρίνεται και – αλλά όχι μόνο – από την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Και εδώ, στις σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου που συζητούμε, η αξιοπιστία διασφαλίζεται με τρόπο, θεωρώ, αδιαμφισβήτητο.

Έχουν ληφθεί όλες οι προβλέψεις οι οποίες εγγυώνται την εγκυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος, τον μυστικό χαρακτήρα της ψηφοφορίας, την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Πέρα από την τήρηση των οκτώ προϋποθέσεων του αρμόδιου Γραφείου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, του ΟΑΣΕ, προβλέπονται πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας.

Οι προβλέψεις αυτές, θεωρώ, ότι απαντούν στις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από την αντιπολίτευση σχετικά με τη διαδικασία.

Γι’ αυτό και προκαλεί έκπληξη – αν όχι προβληματισμό - η αντίδραση ορισμένων κομμάτων που έσπευσαν, αυθαίρετα και προκαταβολικά, να υποσκάψουν την αξιοπιστία της επιστολικής ψήφου.

Με επιχειρήματα όπως ότι «υποβιβάζεται η συμμετοχή του λαού στις εκλογές» ή ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «πάει να κάνει λαθροχειρία και καλπονοθεία».

Επιχειρήματα που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική.

Και που παραβλέπουν ότι η πρακτική αυτή εφαρμόζεται με επιτυχία σε δεκάδες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, για δεκαετίες, χωρίς να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας…

Είναι ξέρετε, και αυτή η λογική που μάς έχουν συνηθίσει κάποιοι από την αντιπολίτευση, του «όλα ή τίποτα» ή του «ναι μεν, αλλά»…

Δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κανείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι η καθολική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο αποδεικνύει τον σεβασμό σε μια θεμελιώδη ιδιότητα του πολίτη.

Υπόσχεται να αναζωογονήσει την εκλογική διαδικασία και τη γνήσια έκφραση της λαϊκής εντολής, εφόσον αυτή νομιμοποιείται από την αυξημένη συμμετοχή.

Όσοι πιστεύουμε στην αντιπροσωπευτική, κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει το σκοπό της.

Έχοντας πάντα επίγνωση ότι είναι ένας μόνο από τους τρόπους που έχουμε στη διάθεσή μας με σκοπό να ενισχύσουμε τη δημοκρατία μας και τη συμμετοχή στους θεσμούς της.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΌ VIDEO


Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: «όσοι πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει τον σκοπό της» Βασίλης Γιόγιακας: «όσοι πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει τον σκοπό της» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Απάντηση της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας σε δημοσίευμα του Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Α. Σπυρόπουλο

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Απάντηση της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας σε δημοσίευμα του Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Α. Σπυρόπουλο


Ευχαριστούμε τον κ. Σπυρόπουλο για την επίσκεψή του στο Γ.Ν. Φιλιατών και το ενδιαφέρον του που αν και Θεσπρωτός δεν φαίνεται να γνωρίζει καλά την λειτουργία του. Δεν ξέρει ότι το νοσοκομείο μας έχει τις υψηλότερες αναλογίες νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού σε σχέση με τους πολίτες που εξυπηρετεί. Δεν γνωρίζει ότι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι από τους πλέον σύγχρονους όπως υπέρηχος για Μαιευτικό Ιατρείο, Μαγνητικός Τομογράφος και ότι επίκειται προμήθεια δέκα (10) νέων μηχανημάτων τεχνητού νεφρού, ψηφιακού μαστογράφου, συστήματος λιθοτριψίας και σπιρομέτρησης. Δεν γνωρίζει ότι τα τελευταία 4 χρόνια προσλήφθηκαν 100 άτομα επικουρικού και παραϊατρικού προσωπικού, καλύφθηκαν 25 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και προσλήφθηκαν 30 άτομα μέσω του προγράμματος 55+. Ότι λειτούργησαν Αιματολογικό, Νευρολογικό, Ψυχιατρικό Ιατρείο και αναβαθμίστηκε το Γυναικολογικό..

Του συνιστούμε την επόμενη φορά να είναι ενημερωμένος καλύτερα και να επισκέπτεται πιο συχνά το νοσοκομείο μας με γνώμονα την καλύτερη παροχή υγείας στους συμπολίτες μας.

Ο Πρόεδρος
της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας
Κωνσταντίνου Θεοφάνης
Read More »
Απάντηση της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας σε δημοσίευμα του Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Α. Σπυρόπουλο Απάντηση της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας σε δημοσίευμα του Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Α. Σπυρόπουλο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Ανοιχτό κάθε Σάββατο το παρκινγκ στο κτίριο “Βούλγαρη”

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Ανοιχτό κάθε Σάββατο το παρκινγκ στο κτίριο “Βούλγαρη”


Σύμφωνα με ενημέρωση απο τον Δήμου Σουλίου και μετά απο σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής, κάθε Σάββατο θα λειτουργεί χώρος στάθμευσης οχημάτων στον αύλειο χώρο μπροστά από το κτίριο Βούλγαρη, προκειμένου να εξυπηρετείται ο εμπορικός κόσμος και οι επισκέπτες-καταναλωτές της πόλης της Παραμυθιάς, κατά τη διάρκεια της λαϊκής αγοράς.

Read More »
Ανοιχτό κάθε Σάββατο το παρκινγκ στο κτίριο “Βούλγαρη” Ανοιχτό κάθε Σάββατο το παρκινγκ στο κτίριο “Βούλγαρη” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για τα Πνευματικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για τα Πνευματικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος
και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας,
σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας
σας προσκαλούν στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:
«τα Πνευματικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων»
την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:30
Στον σύνδεσμο : https://appurl.io/NCAXfPSfeW

Συντονιστής:

Κος Πέτρος Ζουμπούλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλ/λων Επιμ/ρίων Π.Η.Ι.Ν.Δ.Ε.

Εισηγητές:
 Κος Στυλιανός Μωραΐτης, Συντονιστής Επιτροπής Πνευματικών δικαιωμάτων της Κ.Ε.Ε.Ε, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης & του Π.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
 
 Κος Ιωάννης Γκιόκας, Γεν. Δ/ντης Πωλήσεων του φορέα «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ»

 Κα Μαριτίνα Μαμάκου, εκπρόσωπος του φορέα «GEA»
 
 Κος Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ & Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με σύντομο χαιρετισμό των Προέδρων / Εκπροσώπων των Επιμελητηρίων, θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των ανωτέρω ομιλητών και θα ολοκληρωθεί με Ερωτήσεις των συμμετεχόντων και Απαντήσεις.

Η πρόσβασή σας στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη είναι ΔΩΡΕΑΝ στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα Μέλη του!

ü Κατά την είσοδό σας στην τηλεδιάσκεψη παρακαλείστε να διατηρείτε κλειστά τα μικρόφωνά σας.

ü Εάν υπάρξουν απορίες, παρακαλείστε να τις σημειώσετε και να τις ερωτήσετε στους εισηγητές όταν δοθεί ο ανάλογος χρόνος για συζήτηση κι επίλυση αποριών ή να τις αποστείλετε μέσω μηνύματος από την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης (δεξί κάτω εικονίδιο «Chat»).

ü Για να λάβετε το λόγο να μιλήσετε, παρακαλείσθε να πατάτε το εικονίδιο «παλάμης» στο κάτω μέρος της οθόνης (λεκτικό: Raise hand).
Read More »
Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για τα Πνευματικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για τα Πνευματικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Συνελήφθη αλλοδαπός  για διακίνηση ναρκωτικών


Κατασχέθηκε 1 κιλό και 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (22-01-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, κατά τον οποίο ο κατηγορούμενος πρόβαλε σθεναρή αντίσταση εναντίον των αστυνομικών, βρέθηκε εντός ταξιδιωτικού σάκου που έφερε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1.100 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών Συνελήφθη αλλοδαπός  για διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος στην Κακαβιά Ιωαννίνων

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος στην Κακαβιά Ιωαννίνων


Συνελήφθη σήμερα (23-01-2024) τις πρώτες πρωινές ώρες στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου αλλοδαπός διωκόμενος.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διαδικασία εισόδου του ημεδαπού στη χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για κλοπή, με ποινή φυλάκισης -10- μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος στην Κακαβιά Ιωαννίνων Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος στην Κακαβιά Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαπές για κλοπή σούπερ μάρκετ

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαπές για κλοπή  σούπερ μάρκετ


Άμεσα συνελήφθησαν χθες (22-01-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαπές, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αναζητήσεων, ύστερα από καταγγελία υπευθύνου σούπερ μάρκετ για κλοπή από το κατάστημα ειδών διατροφής αξίας 260 ευρώ, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τις κατηγορούμενες.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των προϊόντων που είχαν αφαιρέσει και αποκρύψει στα ρούχα τους, αφού τα υπόλοιπα τα είχαν παραδώσει όταν είχαν γίνει αντιληπτές από υπαλλήλους του καταστήματος και πριν τραπούν σε φυγή από αυτό.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαπές για κλοπή σούπερ μάρκετ Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαπές για κλοπή  σούπερ μάρκετ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Προχωρούν ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Προχωρούν ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Ηγουμενίτσα


Ανοίγει ο δρόμος για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Ηγουμενίτσα, καθώς ο αρμόδιοι φορείς ενέκριναν τις σχετικές άδειες.
Ειδικότερα η γενική διεύθυνση αρχαιοτήτων πολιτιστικής κληρονομιάς προχώρησε στην έγκριση α) ανέγερσης διώροφου κτηρίου (Κτήριο 14) και κατασκευής κολυμβητικής δεξαμενής έμπροσθεν και στα ανατολικά του, εντός του ακινήτου με στοιχεία ΚΜ 2926 Γαιών Αφάντου, κατ’ επέκταση της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας MARIS SOL LEVANE TOΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., και β) μελέτης διαμόρφωσης αρχαιολογικού χώρου με διατηρητέες αρχαιότητες στον υπαίθριο χώρο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, στην περιοχή Συκιές, εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Ερημοκάστρου – παραλίας Τραουνού – Αφάντου, Π.Ε. Ρόδου, Δωδεκανήσου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Επιπλέον η περιφερειακή υπηρεσία τουρισμού Ηπείρου ενέκρινα την υπαγωγή σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις υφιστάμενου ξενοδοχείου 3* με διακριτικό τίτλο «Η ΘΕΑΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΟΦΑΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ».
 Το ακίνητο βρίσκεται στην στη θέση «Σοφάς» της Δ.Ε. Πέρδικας του Δ. Ηγουμενίτσας, της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Read More »
Προχωρούν ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Ηγουμενίτσα Προχωρούν ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο και Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Φυσικό αέριο στην Ήπειρο – 6.000 καταναλωτές θα συνδεθούν το 2027. Στα 400 εκατ. ευρώ η επένδυση της ΔΕΔΑ σε επτά Περιφέρειες

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Φυσικό αέριο στην Ήπειρο – 6.000 καταναλωτές θα συνδεθούν το 2027. Στα 400 εκατ. ευρώ η επένδυση της ΔΕΔΑ σε επτά Περιφέρειες


Στα 402 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός για την ανάπτυξη του Δικτύου Διανομής Λοιπής Ελλάδας που αφορά σε 7 Περιφέρειες, όπως προκύπτει από το πρόγραμμα ανάπτυξης 2023 – 2027 που υπέβαλε στη ΡΑΕΕΥ η ΔΕΔΑ και πήρε το πράσινο φως. 
Το κόστος περιλαμβάνει επενδύσεις σε ανάπτυξη δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης, νέες συνδέσεις, αποσυμπιεστές αλλά και πρόσθετες επενδύσεις. Για την Ήπειρο, εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 15,61 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 146 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι, στο τέλος του 2027, θα είναι συνδεμένοι 6.078 πελάτες. 
Ειδικότερα, θα αναπτυχθεί δίκτυο χαμηλής πίεσης.
 Οι επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν μέσω ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας, επιχορηγήσεων του ΕΣΠΑ ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και μέσω λήψης δανείου. 
Στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, που θα τροφοδοτούνται μέσω 7 σταθμών αεριοποίησης LNG.


Read More »
Φυσικό αέριο στην Ήπειρο – 6.000 καταναλωτές θα συνδεθούν το 2027. Στα 400 εκατ. ευρώ η επένδυση της ΔΕΔΑ σε επτά Περιφέρειες Φυσικό αέριο στην Ήπειρο – 6.000 καταναλωτές θα συνδεθούν το 2027. Στα 400 εκατ. ευρώ η επένδυση της ΔΕΔΑ σε επτά Περιφέρειες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Ημερίδα: "Προκλήσεις και ευκαιρίες για τη γυναίκα σήμερα"

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Ημερίδα: "Προκλήσεις και ευκαιρίες για τη γυναίκα σήμερα"Read More »
Ημερίδα: "Προκλήσεις και ευκαιρίες για τη γυναίκα σήμερα" Ημερίδα: "Προκλήσεις και ευκαιρίες για τη γυναίκα σήμερα" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας κατόπιν της αρ. 01/2024 απόφασης του την 15η Ιανουαρίου 2024 και σύμφωνα με το καταστατικό του Ομίλου και τη σχετική νομοθεσία, καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 16.00' στις εγκαταστάσεις του ομίλου.

Θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Εκλογή προσωρινού Προεδρείου και Γραμματείας Γενικής Συνέλευσης.
2. Έγκριση Διοικητικού, Οικονομικού Απολογισμού, Ειδικού Απολογισμού και Ισολογισμού έτους 2023 και Προϋπολογισμού έτους 2024.
3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών ανάδειξης νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η εν λόγω Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί δίχως περαιτέρω ειδοποίηση, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 17.00', στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Στην περίπτωση αυτή η Γ.Σ. θα βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.
Σύμφωνα με το καταστατικό του ομίλου, δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του Ομίλου και τη διαδικασία των αρχαιρεσιών (δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι), έχουν τα μέλη που είναι ταμειακώς τακτοποιημένα έως και το έτος 2023 και έχουν συμπληρώσει έναν (1) χρόνο από την ημερομηνία εγγραφής τους ως μέλη του ομίλου.
Οι δηλώσεις υποψηφιοτήτων υποβάλλονται στην Γραμματεία του Ομίλου έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 16.00'.
Αμέσως μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 20.00'

Η Πρόεδρος
ΤΣΟΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ο Γενικός Γραμματέας
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Read More »
Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Φοροδιαφυγή: Ποιοι και πώς θα πάρουν έως 3.000 ευρώ - Περίπου 160.000 οι καταγγελίες

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Φοροδιαφυγή: Ποιοι και πώς θα πάρουν έως 3.000 ευρώ - Περίπου 160.000 οι καταγγελίες


Χιλιάδες είναι οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή και στο στόχαστρο έχουν μπει επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, οι καταγγελίες που γίνονται στην ΑΑΔΕ μέσω της εφαρμογής «Appodixi» που έχουν κατεβάσει στο κινητό τους οι φορολογούμενοι έχουν αυξηθεί και ανέρχονται συνολικά σε 158.939. 

Ειδικότερα: Στην πλατφόρμα «Καταγγελίες Πολιτών» μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 5.559 περιπτώσεις καταγγελιών από τις οποίες οι 922 είναι επώνυμες και οι 4.637 ανώνυμες. Σημειώνεται ότι παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ να καταγγέλλουν είτε επώνυμα είτε ανώνυμα κρούσματα που σχετίζονται με φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, διαφθορά και παραβάσεις.
Μέσω της εφαρμογής «Αppodixi» έχουν πραγματοποιηθεί 153.380 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 69.046 είναι επώνυμες και οι 84.334 είναι ανώνυμες. Μέχρι στιγμής την εφαρμογή «Αppodixi» έχουν κατεβάσει στα κινητά τους περισσότεροι από 250.000 πολίτες.

Οι φορολογούμενοι έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι των φορο-ελέγχων μέσω των καταγγελιών. Όσοι «καρφώνουν» περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Appodixi θα επιβραβεύονται με χρηματική αμοιβή έως 3.000 ευρώ. Η αμοιβή θα δίνεται αν κατόπιν επώνυμης καταγγελίας μέσω της εφαρμογής σάρωσης «QR code appodixi» διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος και επιβληθεί πρόστιμο, για παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση στη λειτουργία των ταμειακών μηχανών.
Πώς θα δοθεί η αμοιβή έως 3.000 ευρώ

Το μέτρο της χρηματικής επιβράβευσης των φορολογούμενων που καταγγέλλουν κρούσματα φοροδιαφυγής έχει ενεργοποιηθεί και προβλέπει τα εξής:

- Αν κατόπιν επώνυμης καταγγελίας σε βάρος επιχείρησης μέσω της εφαρμογής σάρωσης «QR code appodixi» της ΑΑΔΕ που αφορά σε στοιχεία λιανικής πώλησης, διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος και επιβληθεί πρόστιμο, για παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση στη λειτουργία των Φ.Η.Μ. ο καταγγέλλων λαμβάνει χρηματική επιβράβευση μετά από απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ. Σημειώνεται ότι δεν δικαιούνται τη χρηματική επιβράβευση υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ασκούν ελεγκτικά καθήκοντα.
Read More »
Φοροδιαφυγή: Ποιοι και πώς θα πάρουν έως 3.000 ευρώ - Περίπου 160.000 οι καταγγελίες Φοροδιαφυγή: Ποιοι και πώς θα πάρουν έως 3.000 ευρώ - Περίπου 160.000 οι καταγγελίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

2η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
2η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου  Φιλιατών 


Καλείστε να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών δια ζώσης που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 26 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του Ν. 5056/2023 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1.Έγκριση τεχνικού προγράμματος δήμου Φιλιατών για το έτος 2024.

-ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς

2. Εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών εκπροσώπων του Δήμου Φιλιατών στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.).

-ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Πρόεδρος Δ.Σ. -Πηνελόπη Σταμάτη

3. Ορισμός Προέδρου και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

-ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος κ. Τζίγκος Βασίλειος

4. Ορισμός μελών για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών.

-ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Πρόεδρος Δ.Σ. -Πηνελόπη Σταμάτη

5. Ορισμός μελών για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών.

-ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Πρόεδρος Δ.Σ. -Πηνελόπη Σταμάτη

6. Ορισμός Προέδρου και Δημοτικών Συμβούλων στο Συντονιστικό τοπικό όργανο Πολιτικής Προστασίας.

-ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος κ. Τζίγκος Βασίλειος

7. Επιτροπή Ελέγχου κοινόχρηστων χώρων.

-ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος κ. Τζίγκος Βασίλειος

8. Καθορισμός ανώτατου χρηματικού ορίου κλήσεων κινητής τηλεφωνίας για τους δικαιούχους του Δήμου Φιλιατών.

-ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ : Αντιδήμαρχος κ. Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

9.Συγκρότηση Επιτροπής επίλυσης με συμβιβασμό φορολογικών διαφορών για το έτος 2024. (άρθρο 32 Ν.1080/80).

-ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ : Αντιδήμαρχος κ. Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

10.Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση Επιτροπής για θαλάσσια μέσα αναψυχής για το έτος 2024.

- ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος κ. Τζίγκος Βασίλειος

11. Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση Επιτροπής για πολυσύχναστες παραλίες για το έτος 2024.

- ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος κ. Τζίγκος Βασίλειος

12. Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση Επιτροπής ανέλκυσης ναυαγίων για το έτος 2024 .

- ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος κ. Τζίγκος Βασίλειος

13. Ορισμός Δημοτικών συμβούλων για τη συγκρότηση της Επιτροπής της παρ. 5 του άρθρου 186 και 199 του Ν. 3463/06 για την εκτίμηση της αξίας ακινήτων και κινητών πραγμάτων οι οποίες πρόκειται να εκποιηθούν , να αγοραστούν, να ανταλλαγούν, να μισθωθούν ή να εκμισθωθούν.

-ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ : Αντιδήμαρχος κ. Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

14. Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών και Αξιολόγησης Προσφορών για την εκμίσθωση και εκποίηση ακινήτων του Δήμου Φιλιατών.

-ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Πρόεδρος Δ.Σ. -Πηνελόπη Σταμάτη

15. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στο Κέντρο Πρόληψης << ΑΡΙΑΔΝΗ>>.

-ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος κ. Τζίγκος Βασίλειος

16. Ορισμός μελών για την συγκρότηση επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής χώρων μετά κτιρίων για την στέγαση σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φιλιατών.»

-ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ : Αντιδήμαρχος κ. Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

17. Επιτροπή Εκτίμησης Αξίας Ακινήτου( άρθρο 7 Π.Δ.270/81).

- ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος κ. Τζίγκος Βασίλειος

18. Ορισμός δημοτικού συμβούλου από παράταξη μειοψηφίας, που δεν εκπροσωπείται στη Δημοτική Επιτροπή.

-ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Πρόεδρος Δ.Σ. -Πηνελόπη Σταμάτη

19 . Ορισμός εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο στο Γυμνάσιο Φιλιατών.

-ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος κ. Τζίγκος Βασίλειος

20. Επιτροπή παραλαβής έργων αξίας μικρότερης από 5.869,41ευρώ για το έτος 2024.

-ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Πρόεδρος Δ.Σ. -Πηνελόπη Σταμάτη

21. Παραχώρηση χρήσης χώρου στον Φιλοζωικό Σύλλογο του Δήμου Φιλιατών.

-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου Ηλιάνα και Αντιδήμαρχος κ. Μπάντιος Νικόλαος

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Read More »
2η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών 2η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου  Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ο Χρήστος Γρίβας

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ο Χρήστος Γρίβας


Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με τις κρίσεις των Αστυνομικών Υποδιευθυντών Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος

Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού 130 Αστυνομικοί Υποδιευθυντές Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και ο Χρήστος Γρίβας.

Σύμφωνα με τις μετακινήσεις που ανακοινώθηκαν, ο Χρήστος Γρίβας από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας μετακινείται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας ως υποδιευθυντής.

Read More »
Προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ο Χρήστος Γρίβας Προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ο Χρήστος Γρίβας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Στο Γ.Ν. Φιλιατών για τα προβλήματα των δημόσιων δομών υγείας της Θεσπρωτίας, ο Α. Σπυρόπουλος.

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Στο Γ.Ν. Φιλιατών για τα προβλήματα των δημόσιων δομών υγείας της Θεσπρωτίας, ο Α. Σπυρόπουλος.


Τα προβλήματα των δημόσιων δομών υγείας της Θεσπρωτίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε με την διοίκηση και προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας και με αιχμή το προγραμματικό πλαίσιο για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που έχει επεξεργαστεί το Κίνημα.

Η υποστελέχωση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και η ανάγκη ανανέωσης του τεχνολογικού εξοπλισμού και των υποδομών του μοναδικού Νοσοκομείου της Θεσπρωτίας, ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις μετατάξεις επικουρικών ιατρών και τη σύμβαση που είχε υπογραφεί προ δύο μηνών με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για παροχή απομακρυσμένης διάγνωσης σε εξετάσεις μαγνητικών τομογραφιών.

“Η ολιγωρία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη λύση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Φιλιατών καταδεικνύει την απόλυτη έλλειψη σχεδίου για την υγεία με άμεσες και απώτερες δυσμενείς συνέπειες” τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Γραμματέας της ΚΠΕ Ανδρέας Σπυρόπουλος, σημειώνοντας πως σε έναν ακριτικό νομό όπως η Θεσπρωτία με ένα μόλις νοσοκομείο, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά για την επίλυση των προβλημάτων.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα εκσυγχρονίσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών με το ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Σχολίασε δε ότι πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση τα ευρήματα της έκθεσης του ΙΟΒΕ καθώς ενώ η ετήσια δημόσια μεταβολή δαπανών σε σταθερές τιμές αγγίζει το +33% στην Ευρωπαϊκή Ένωση σωρευτικά για την περίοδο 2009-2021, στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο -29%.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Η ολιγωρία της κυβέρνησης να αγγίξει τα προβλήματα του ΕΣΥ έχει ως αποτέλεσμα η χώρα μας να κατατάσσεται στις χαμηλότερες θέσεις (29η) ανάμεσα σε 35 χώρες της Ευρώπης όσον αφορά στον δείκτη αξιολόγησης των συστημάτων υγείας. Την ίδια στιγμή μετακυλίεται η δαπάνη στους πολίτες που αναλαμβάνουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης άλλο ένα οικονομικό βάρος.»

Read More »
Στο Γ.Ν. Φιλιατών για τα προβλήματα των δημόσιων δομών υγείας της Θεσπρωτίας, ο Α. Σπυρόπουλος. Στο Γ.Ν. Φιλιατών για τα προβλήματα των δημόσιων δομών υγείας της Θεσπρωτίας, ο Α. Σπυρόπουλος. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης! Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή στη σφαγή!

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
  Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης! Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή στη σφαγή!

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να εκφράσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την καταδίκη τους στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αυξάνει την εμπλοκή της Ελλάδας συνεχίζοντας να στέλνει πολεμικά πλοία, υλικά και προσωπικό στις ΝΑΤΟικές αποστολές, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας. Συνεχίζει τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Συνεχίζει να δαπανά υπέρογκα ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.

Τώρα πρέπει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, να υψωθεί τείχος απέναντι σε όλους αυτούς που εμπλέκουν την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο. Πρέπει να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων και των πρωτοβουλιών που παίρνουν Εργατικά Κέντρα και ταξικά σωματεία πανελλαδικά, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί σε εκδήλωση – συζήτηση για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη την Παρασκευή 26/1 και ώρα 18.30 στην αίθουσα ΠΑΝΘΕΟΝ, στην Ηγουμενίτσα. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει και προβολή ταινίας.
Read More »
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης! Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή στη σφαγή!   Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης! Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή στη σφαγή! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Αυξάνεται το επίδομα γέννησης στα 2.400 ευρώ με αναδρομική ισχύ – Η αύξηση μπορεί να φθάσει έως και 1.500 ευρώ

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Αυξάνεται το επίδομα γέννησης στα 2.400 ευρώ με αναδρομική ισχύ – Η αύξηση μπορεί να φθάσει έως και 1.500 ευρώ


Τα μέτρα στήριξης των νέων γονέων, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με υπέρμετρα έξοδα, παρουσίασαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Την αύξηση του επιδόματος γέννησης εξήγγειλαν οι δύο υπουργοί από 2.000 σε 2.400 για το πρώτο παιδί με κλιμάκωση έως τις 3.500 ευρώ και με αναδρομική ισχύ. Υπολογίζονται δηλαδή και τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2023.

Κ. Μητσοτάκης: Βασική μας προτεραιότητα η στήριξη των οικογενειών με παιδιά

Η αύξηση κυμαίνεται από 400 έως 1.500 ευρώ. Αναλυτικότερα, στα 2400 για το πρώτο παιδί άρα αύξηση 400 ευρώ, στα 2.700 ευρώ για το δεύτερο παιδί άρα αύξηση 700 ευρώ, στα 3.000 ευρώ για το 3ο παιδί άρα αύξηση 1.000 ευρώ και πάνω από τα τέσσερα παιδιά στα 3.500 ευρώ άρα αύξηση 1.500 ευρώ.

Η πληρωμή θα γίνει σε δύο δόσεις από τον Απρίλιο ανακοίνωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η πρώτη δόση θα καταβάλλεται τον πρώτο μήνα από τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση μέσα στο πρώτο πεντάμηνο από τη γέννηση του παιδιού.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης το νέο μέτρο αφορά σε περίπου 300.000 οικογένειες σε βάθος διετίας. Τα ποσά ύψους περίπου 90 εκατ. ευρώ προέρχονται από την εξοικονόμηση που προέκυψε από τα μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο υπουργός ανέφερε ότι «έχουμε βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας και για αυτό μπορούμε να υποστηρίζουμε τέτοια κοινωνικά μέτρα».

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα επτά νέα μέτρα της κυβέρνησης για τους νέους γονείς που είναι:

Αύξηση κατά 1000 ευρώ του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά

Αύξηση του επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Προσαύξηση εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης από 3.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος πολυτέκνων

Αναμόρφωση του επιδόματος παιδιών για το δημόσιο, με αύξηση 20 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ από το δεύτερο και κάθε επιπλέον παιδί.

Θέσπιση πλαφόν κέρδους για το βρεφικό γάλα
Read More »
Αυξάνεται το επίδομα γέννησης στα 2.400 ευρώ με αναδρομική ισχύ – Η αύξηση μπορεί να φθάσει έως και 1.500 ευρώ Αυξάνεται το επίδομα γέννησης στα 2.400 ευρώ με αναδρομική ισχύ – Η αύξηση μπορεί να φθάσει έως και 1.500 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Κ. Τσουκαλάς: Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας – Γιατί οι περικοπές σε δώρα και επιδόματα στις επικουρικές θα κριθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Κ. Τσουκαλάς: Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας – Γιατί οι περικοπές σε δώρα και επιδόματα στις επικουρικές θα κριθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο

Για το τι αλλάζει στοεπίδομα ανεργίας, τον κατώτατο μισθό αλλά και τις περικοπές στα δώρα των επικουρικών συντάξεων που έγιναν το 2012 και ίσχυσαν το ’13 και τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ΣτΕ και Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα η υπόθεση πλέον να έχει σταλεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή της υπόθεσης εξήγησε ότι το ΣτΕ το 2015 είχε κρίνει ότι οι περικοπές στα δώρα, είτε είναι κύριες είτε είναι επικουρικές, αντιστρατεύονται στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων της ΕΣΔΑ και ότι είναι παράνομες καθώς δεν είχε γίνει μελέτη που να δείχνει τις επιπτώσεις στην κοινωνία. Ωστόσο, το Β’ Τμήμα του Άρειου Πάγου είχε κρίνει ότι η απόφαση της περικοπής ήταν ορθή για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος. Και αφού υπάρχει αυτή λοιπόν η διαφοροποίηση, πηγαίνει η υπόθεση να συζητηθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο έχει αρμοδιότητα όταν υπάρχει διαφωνία μεταξύ δύο ανωτάτων δικαστηρίων. Το ΣτΕ είναι το Ανώτατο Δικαστήριο που αφορά διοικητικά ζητήματα. Ο Άρειος Πάγος πολιτικά οι πολιτικές υποθέσεις τότε πηγαίνει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για να λύσει τον γόρδιο δεσμό που είχε στην ουσία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο τόνισε ότι η αιτία που έκρινε το ΣτΕ παράνομες τις περικοπές ήταν διπλή. «Η μία είναι ότι είναι σκληρός πυρήνας δικαιωμάτων, ότι είχαν γίνει ήδη περικοπές πολύ μεγάλες πριν το ’12 και ότι δεν είχε γίνει μελέτη αναλογιστική που είναι απαραίτητη για να φανεί ποια είναι τα κέρδη του κράτους και ποια είναι η ζημία των πολιτών και ότι υπήρχε μία δυσαναλογία μεταξύ αυτών των δύο».

Όπως είπε «θα αφορούσε 1,5 εκ. συνταξιούχους, αλλά αφορά περίπου 300.000 γιατί αυτοί είχαν κάνει αγωγές τον Ιούλιο του ’20. Οι υπόλοιποι που δεν είχαν κάνει αγωγη έκρινε το ΣτΕ ότι δεν δικαιούνται».

Τι προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία για τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό

Σχολιάζοντας επίσης την αύξηση του κατώτατου μισθού ο κ. Τσουκαλάς εξήγησε ότι εάν πάει στο 5% θα είναι τουλάχιστον 820 ευρώ μεικτά ο εισαγωγικός και αντίστοιχα θα αυξάνονται και οι υπόλοιποι.

«Είναι ενδιαφέρον ότι έχουμε και μία ευρωπαϊκή οδηγία, την 2041/22, η οποία κάνει αναφορά στο πως θα έχουμε και σύγκλιση σιγά σιγά, στα πλαίσια που είναι εφικτό, των κατώτατων μισθών ανά την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο στη χώρα μας είμαστε ακόμα μακρια, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε αγοραστική δύναμη και αυτό το βλέπουμε και στην ακριβεια λόγω των χαμηλών μισθών.

Παράλληλα, όπως είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η οδηγία προβλέπει για τις χώρες όπου υπάρχει κάλυψη από συλλογικές συμβάσεις μικρότερου ποσοστού από το 80% των εργαζομένων – μία απ αυτές είναι η χώρα μας- να εκπονηθούν και ειδικά σχέδια για να ενισχυθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Και εκεί περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες που θα έχει και η κυβέρνηση στο κομμάτι αυτό», σημείωσε.

Αναφορικά τέλος με το επίδομα ανεργίας διατύπωσε την άποψη ότι φαίνεται ότι «πηγαίνουμε σε μια αλλαγή της αρχιτεκτονικής» εξηγώντας ότι υπάρχει μια σκέψη να συνδεθεί με τον μισθό του καθενός μέχρι τα 1.200 ευρώ και να είναι ένα μέρος των μηνιαίων αποδοχών που είχε ο εργαζόμενος.

Μιλώντας τέλος για το τι ζητάει η αγορά εργασίας και το τι προσφέρεται δήλωσε ότι «όλες οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που ζητάει η αγορά και του δυναμικού που προσφέρεται».
Read More »
Κ. Τσουκαλάς: Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας – Γιατί οι περικοπές σε δώρα και επιδόματα στις επικουρικές θα κριθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο Κ. Τσουκαλάς: Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας – Γιατί οι περικοπές σε δώρα και επιδόματα στις επικουρικές θα κριθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Το Σάββατο η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Το Σάββατο η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας


Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας…
Τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας σας περιμένουμε με τις οικογένειές σας, να διασκεδάσουμε στην γιορτή που διοργανώνουμε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 20:00 στο Εστιατόριο FAMILY TAVERN – Mαυρούδι Ηγουμενίτσας.

Κόστος: Ενήλικες 25,00 € - Παιδιά 10,00 €
Πλήρες Γεύμα, Ποτά, Ζωντανή μουσική
Κλήρωση Λαχειοφόρου με πολλά δώρα και κοπή της πίτας του Συλλόγου μας με πολλές εκπλήξεις!!!

ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΡΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024.

Read More »
Το Σάββατο η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας Το Σάββατο η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Η απάντηση της Παναγιώτας Αγγέλη στους “Ορίζοντες Ηπείρου”

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Η απάντηση της Παναγιώτας Αγγέλη στους “Ορίζοντες Ηπείρου”


Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, περί «εξαγοράς» και «ανταλλαγμάτων» του επικεφαλής της παράταξής μας κου Ιωάννη Στέφου από τον Κο Περιφερειάρχη για τις εκλογές της ΕΝΠΕ, αλλά και την φερόμενη αδυναμία του να «έχει παρόντες τους περιφερειακούς του συμβούλους σε μία ψηφοφορία που τους είχε απόλυτη ανάγκη και άρχισε να κτυπάει πόρτες κλειστές» και καθότι εγώ ήμουν η μοναδική απούσα της παράταξης από την εν λόγω συνεδρίαση, θα πρέπει να σημειώσω τα εξής:

– Η απουσία μου στην συνεδρίαση οφειλόταν αποκλειστικά στην έκτακτη αναβολή και μετάθεσή της σε άλλη ημέρα.
– Εργάζομαι σε Γενικό Νοσοκομείο ως μονήρης Γαστρεντερολόγος. Κατά το αμέσως προηγούμενο διάστημα εξαιτίας πολλαπλών αναβολών στις εξετάσεις των ασθενών λόγω σοβαρών οικογενειακών συμβάντων (θάνατος του πατέρα μου), αλλά και επαγγελματικών λειτουργικών περιορισμών, κατέστη αδύνατη η εκ νέου αναβολή και μετάθεση του προγράμματος σοβαρών εξετάσεων των ασθενών, παρότι κατέβαλα προσπάθεια μέχρι τελευταία στιγμή για να παραστώ.
– Ακολούθησε επικοινωνία μου και ενημέρωση προς τον κύριο Στέφο, ο οποίος ουδέποτε μου ζήτησε να παραβρεθώ και απόλυτα κατανόησε τους ηθικούς λόγους της απουσίας μου. Επίσης, ουδέποτε ζήτησε την παρουσία μου στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση της 2/1/2024, κατά την οποία διεξήχθη η ψηφοφορία της Περιφερειακής Επιτροπής κατανοώντας απόλυτα τους ανθρώπινους λόγους ενδεχόμενης απουσίας μου (απώλεια του πατέρα μου την προηγούμενη νύκτα). Όμως εγώ με αίσθημα ευθύνης παρέστην στην εν λόγω συνεδρίαση, τιμώντας καταρχάς την ψήφο του Θεσπρωτικού λαού αλλά και τις αρχές και αξίες της παράταξής μας.

Είμαι εργαζόμενη γυναίκα – μητέρα τριών παιδιών, επιστήμονας, εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος της ΠΕ Θεσπρωτίας και μέσα από το λειτούργημά μου τυγχάνω της εκτίμησης και της αναγνώρισης της Θεσπρωτικής κοινωνίας και όχι μόνον και ανήκω σε μια παράταξη που απόλυτα σέβεται τις αρχές της Δημοκρατίας, της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας της σκέψης. Νοιώθω βαθύτατα προσβεβλημένη από την ανακοίνωση της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» και επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου.

Read More »
Η απάντηση της Παναγιώτας Αγγέλη στους “Ορίζοντες Ηπείρου” Η απάντηση της Παναγιώτας Αγγέλη στους “Ορίζοντες Ηπείρου” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Ικανοποίηση Καχριμάνη για τους ελέγχους στην αγορά γάλακτος

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Ικανοποίηση Καχριμάνη για τους ελέγχους στην αγορά γάλακτος


Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τους ελέγχους που διενεργούν μικτά κλιμάκια στην αγορά γάλακτος.

Από τα βυτιοφόρα που μεταφέρουν γάλα μέχρι τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε σε μία εκτενή ενημέρωση χωρίς μέχρι στιγμής να αναφέρεται στα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών κάτι που αναμένεται να γίνει σε δεύτερο χρόνο.

Στην ίδια ανακοίνωση περιλαμβάνει και δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου με την οποία εκφράζει την στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Υπουργού.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απόφαση του ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη να εκκινήσει τη διαδικασία ολιστικών ελέγχων στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων. Είμαι σίγουρος ότι οι έλεγχοι αυτοί θα είναι προς όφελος των Ελλήνων κτηνοτρόφων και της ελληνικής παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων και θα συμβάλλουν στη διασφάλιση ενός ικανοποιητικού εισοδήματος στους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες».

πηγή epiruspost.gr


Read More »
Ικανοποίηση Καχριμάνη για τους ελέγχους στην αγορά γάλακτος Ικανοποίηση Καχριμάνη για τους ελέγχους στην αγορά γάλακτος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

POS: Πότε λήγει η διορία για την παραγγελία τους - Τα πρόστιμα

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
POS: Πότε λήγει η διορία για την παραγγελία τους - Τα πρόστιμα


Λήγει σε λίγες ημέρες η διορία παραγγελίας POS για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν διαθέτουν.

Στις 31 Ιανουαρίου λήγει η διορία για να παραγγείλουν τις συσκευές αυτόματης πληρωμής (POS) όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν διαθέτουν. Μετά την 31η Ιανουαρίου αρχίζουν να εκπνέουν οι προθεσμίες που έχει ορίσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και υπάρχει ο κίνδυνος των προστίμων.

Επόμενος σταθμός η 29η Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύνδεσης και την ενεργοποίηση των συσκευών αυτόματης πληρωμής POS.

Όσοι δεν συμμορφωθούν από την 1η Μαρτίου 2024 θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ, ενώ οι επαγγελματίες που δεν έχουν ακόμα προμηθευτεί POS μπορούν να αποφύγουν τα πρόστιμα έως την 1η Μαρτίου 2024, υπό την προϋπόθεση ότι τα έχουν αποδεδειγμένα παραγγείλει έως το τέλος Ιανουαρίου και περιμένουν την ρύθμιση και εγκατάσταση τους από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Μέχρι στιγμής στο Μητρώο της ΑΑΔΕ έχουν δηλωθεί 1.007.894 POS από 553.950 επιχειρήσεις και για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις ειδική ομάδα εργασίας υπό τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την πορεία υλοποίησης του έργου και όπου χρειάζεται παρεμβαίνει για την επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Νέος κύκλος επιδοτήσεων

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει νέος κύκλος επιδοτήσεων (voucher) για προμήθεια POS από τους επαγγελματίες στους οποίους επεκτάθηκε η υποχρεωτική χρήση των POS. Για την αντικατάσταση POS έχουν εγκριθεί 52.577 αιτήσεις που υπέβαλαν 14.080 επιχειρήσεις με την αξία των επιταγών που έχουν εκδοθεί να ανέρχεται σε 2,08 εκατ. ευρώ ενώ έχουν εξαργυρωθεί επιταγές συνολικής αξίας 541.288 ευρώ. Με βάση τα στοιχεία για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών προκειμένου να μπορούν να διασυνδεθούν με τα POS έχουν εγκριθεί 107.521 αιτήσεις από 59.809 επιχειρήσεις, έχουν εκδοθεί επιταγές συνολικής αξίας 7,676 εκατ. ευρώ και έχουν εξαργυρωθεί επιταγές αξίας 4,378 εκατ. ευρώ.

Πληρωμές με κάρτες

Με το νέο φορολογικό νόμο όλες οι κατηγορίες επαγγελματικών κλάδων στην λιανική αγορά πρέπει πλέον να δέχονται πληρωμές με κάρτες, ενώ όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν επαγγελματικό λογαριασμό και να αποδέχονται άμεσες πληρωμές μέσω του συστήματος IRIS. Σημειώνεται ότι η υποχρεωτική χρήση των POS επεκτάθηκε σε 35 επαγγελματικούς κλάδους από λαϊκές αγορές και πανηγύρια έως περίπτερα, ταξί, ψιλικατζίδικα, ασφαλιστικές και διαφημιστικές εταιρείες, θέατρα και κινηματογράφους.

Όσον αφορά στο τελευταίο στάδιο της διασύνδεσης ταμειακών- POS, αναβαθμίζονται τα Ταμειακά Συστήματα (εφόσον απαιτείται) και διασυνδέονται με τα POS, με ευθύνη της επιχείρησης που τα χρησιμοποιεί. Η ΑΑΔΕ ενημερώνει κάθε χρήστη υπηρεσιών πληρωμών για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του συνόλου των POS που διαθέτουν με email, ή με σχετική ειδοποίηση στην εφαρμογή «Τα Μηνύματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE, ή με σχετική ένδειξη στα «Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)» στην εφαρμογή «Στοιχεία επιχείρησης».

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται, το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024, να αναβαθμίσουν την ταμειακή μηχανή τους, εφόσον απαιτείται, και να ολοκληρώσουν τη διασύνδεση με τα POS τους, καλώντας πιστοποιημένο τεχνικό ΦΗΜ.
Read More »
POS: Πότε λήγει η διορία για την παραγγελία τους - Τα πρόστιμα POS: Πότε λήγει η διορία για την παραγγελία τους - Τα πρόστιμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Ο Σεβασμιότατος και η πολιτική ηγεσία στην κοπή της πίτας στη Γηροκομείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Ο Σεβασμιότατος και η πολιτική ηγεσία στην κοπή της πίτας στη Γηροκομείο Ηγουμενίτσας


Στην κοπή πίτας του παράρτηματος ΑμεΑ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα παραβρέθηκε, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών,Γηρομεριου και Πάργας κ.κ. Σεραπίωνας, όπου τέλεσε και αγιασμό για το νέος έτος.

Οι ηλικιωμένοι παρουσίασαν έργα που έφτιαξαν με το Τμήμα Αποκατάστασης της Μοναδας και η κυρία Ηβη δώρισε στον Σεβασμιώτατο έναν πίνακα δικής της κατασκευής και ημερολόγια.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Θεσπρωτιας κ.Βασίλειος Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Νταής Παναγιώτης, η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ.Σαμίου Μαρία, αντιδήμαρχος πρόνοιας κ. Μητσέλος Αλέξης, ο Διοικητής του Α.Τ. κ. Κολλιγιωτης Νίκος.

Για τον φορέα καλωσόρισαν του φορείς η πρόεδρος κ.Τσολάκη Μαρία, ο αντιπρόεδρος κ.Μώκας Τάσος και η διευθύντρια κ.Γιαννακού Γκόλφω.
Read More »
Ο Σεβασμιότατος και η πολιτική ηγεσία στην κοπή της πίτας στη Γηροκομείο Ηγουμενίτσας Ο Σεβασμιότατος και η πολιτική ηγεσία στην κοπή της πίτας στη Γηροκομείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Τραυματισμός 24χρονης ναυτικού πλοίου στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024
Τραυματισμός 24χρονης ναυτικού πλοίου στην Ηγουμενίτσα


Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 24χρονης ημεδαπής μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου.

Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες την 20-01-2024 και ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Μπρίντιζι Ιταλίας στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, η 24χρονη γλίστρησε και έπεσε στο μεσαίο κλιμακοστάσιο του καταστρώματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί κάτω άκρο. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η 24χρονη μετέβη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τραυματισμός 24χρονης ναυτικού πλοίου στην Ηγουμενίτσα Τραυματισμός 24χρονης ναυτικού πλοίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Σελίδες