Στην παραλία Καραβοστάσι Πέρδικας χόρεψαν συρτάκι με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου

Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019
Στην παραλία Καραβοστάσι Πέρδικας χόρεψαν συρτάκι με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου 
 
 
 
Μια όμορφη εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας στην παραλία Καραβοστάσι, την Κυριακή το μεσημέρι 18 Αυγούστου 2019. 
Μέλη του χόρεψαν συρτάκι, παρασύροντας τους λουόμενους, ξένους και Έλληνες,που ήταν πολλοί, σε μια χορευτική πανδαισία. 
Πολύ έξυπνη πρωτοβουλία, που εκτός τον άλλων, αναδεικνύει και τον πολιτισμό της χώρας μας. 
Να σημειωθεί ως προς την ιστορία του χορού, που συναρπάζει τους πάντες και είναι διεθνώς γνωστός, ότι το 1964 ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης αποφάσισε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο "Ζορμπάς" του Καζαντζάκη. 
Έπεισε τον Άντονι Κουίν να πρωταγωνιστήσει και ξεκίνησε τα γυρίσματα στην Κρήτη. 
Η ταινία απέσπασε τρία Όσκαρ και μια τεράστια φήμη στο εξωτερικό που κρατάει μέχρι σήμερα. 
Εκτός από τις ερμηνείες των ηθοποιών, το σενάριο και τη σκηνοθεσία, ο Ζορμπάς έγινε παγκοσμίως γνωστός και για τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. 
Το βασικό μουσικό θέμα ήταν το περίφημο συρτάκι, που αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο διάσημη ελληνική μελωδία στο εξωτερικό. 
 
Read More »
Στην παραλία Καραβοστάσι Πέρδικας χόρεψαν συρτάκι με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Στην παραλία Καραβοστάσι Πέρδικας χόρεψαν συρτάκι με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019 Rating: 5

Εκδήλωση μνήμης για το κάψιμο από τους Γερμανούς της Παλιάς Σαγιάδας

Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019
Εκδήλωση μνήμης για το κάψιμο από τους Γερμανούς της Παλιάς Σαγιάδας


Read More »
Εκδήλωση μνήμης για το κάψιμο από τους Γερμανούς της Παλιάς Σαγιάδας Εκδήλωση μνήμης για το κάψιμο από τους Γερμανούς της Παλιάς Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019 Rating: 5

Κινητό περίπτερο τουριστικής προβολής εγκατέστησε και λειτουργεί η Περιφέρεια Ηπείρου στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019
Κινητό περίπτερο τουριστικής προβολής εγκατέστησε και λειτουργεί η Περιφέρεια Ηπείρου στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας 
 
 
 
Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας που υλοποιεί για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου και αξιοποιώντας την δυναμική που εμφανίζει ο Διεθνής Λιμένας Ηγουμενίτσας, ο οποίος αποτελεί κομβικό σημείο για τη θαλάσσια σύνδεση της Ιταλίας με την Ελλάδα και την σημαντικότερη πύλη εισόδου στην χώρα μας για επισκέπτες από την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, υλοποιεί για πρώτη φορά ένα πρωτοποριακό project προβολής του τόπου μας. 
 
Πρόκειται για ένα κινητό περίπτερο τουριστικής προβολής, το οποίο εγκαταστάθηκε στο νέο λιμένα Ηγουμενίτσας, απέναντι από την είσοδο Τ1, και λειτουργεί καθημερινά από τις 10 Αυγούστου και ώρες 17:00-23:00, εως και τις 31 Αυγούστου, παρέχοντας στους επισκέπτες, χρήσιμες πληροφορίες για τα επισκέψιμα αξιοθέατα, τις ομορφιές του τόπου, ενώ διανέμεται κι έντυπο υλικό τουριστικού περιεχομένου. 
 
Οπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κα Ιουλία Μαρκούλα, Δ/ντρια Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου: 
"Στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο παραμονής των επιβατών στον χώρο του λιμανιού πριν την αναχώρηση των πλοίων για την Ιταλία, έτσι ώστε στο επόμενο ταξίδι του, η Ήπειρος να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των διακοπών τους". Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως τόνισε η κα Μαρκούλα, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας όσο και τον ΟΛΗΓ για την συνολική υποστήριξη που προσέφεραν ώστε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση. 
 
Από την πλευρά του ο κος Ανδρέας Νταής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΗΓ, χαρακτήρισε θαυμάσια πρωτοβουλία προβολής την τοποθέτηση και λειτουργία από την Περιφέρεια Ηπείρου του κινητού περιπτέρου τουριστικής προβολής, σημειώνοντας πως από τους 2 εκ. επιβάτες οι οποίοι διέρχονται κάθε χρόνο μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας, ένας μεγάλος αριθμός μπορεί να μετατραπεί σε δυνητικούς επισκέπτες στην περιοχής μας. 
 
Τέλος, ο κος Αντώνης Μάζης, κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας και Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος, συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία δίνει την δυνατότητα στοχευμένης ενημέρωσης των επισκεπτών κι επιβατών για τις ομορφιές της Ηπείρου.
Read More »
Κινητό περίπτερο τουριστικής προβολής εγκατέστησε και λειτουργεί η Περιφέρεια Ηπείρου στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας Κινητό περίπτερο τουριστικής προβολής εγκατέστησε και λειτουργεί η Περιφέρεια Ηπείρου στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη για τελευταία φορά το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019
Συνεδριάζει την Τετάρτη για τελευταία φορά το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου
 

Την τελευταία του συνεδρίαση, με την παρούσα δημοτική αρχή, θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 20:00, με 4 θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1o: Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2019.
ΘΕΜΑ 2o: Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Σουλίου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων υποδομής ή έργων γενικού ενδιαφέροντος σε αυτούς» του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.
ΘΕΜΑ 3o: Έγκριση δαπανών εορτασμού μνήμης 49 Προκρίτων Παραμυθιάς και εξειδίκευση πίστωσης.
ΘΕΜΑ 4o: Διοργάνωση 4ου θερινού σχολείου.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη για τελευταία φορά το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη για τελευταία φορά το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019 Rating: 5

Ιστορικές μνήμες ξύπνησε το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σουλιωτών στα Πηγάδια του Σουλίου

Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019
Ιστορικές μνήμες ξύπνησε το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σουλιωτών στα Πηγάδια του Σουλίου

 
Ιστορικές μνήμες ξύπνησε το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σουλιωτών στα Πηγάδια του Σουλίου. Μέσα από διάφορα δρώμενα, η εκδήλωση αποτέλεσε ένα αφυπνιστικό έναυσμα. 
Πρώτον για να διατηρηθεί η ιστορική παρακαταθήκη, αλλά ταυτόχρονα να αναδειχθεί και η ανάγκη της αναπτυξιακής και τουριστικής προοπτικής της περιοχής. 
Αναβίωσε ο παραδοσιακός Σουλιώτικος γάμος από το Σώμα Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης του Δήμου Σουλίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φροσύνης και την Αδελφότητα το "Ηρωικό Σούλι". Υπήρχαν εκθέσεις με θέμα το Σούλι. 
Έγινε αναφορά στη φορεσιά και στον οπλισμό των Σουλιωτών. 
Παρουσιάστηκαν σουλιώτικες φάρες από τους απογόνους τους, σουλιώτικοι σύλλογοι ανά την Ελλάδα από τους εκπροσώπους τους, καθώς και βιβλία και έντυπα για το Σούλι. 
Μελετητές προσέγγισαν ιστορικά ζητήματα σχετικά με τους Σουλιώτες, αλλά και τον αγώνα τους. 
Η Αδελφότητα το "Ηρωικό Σούλι" βράβευσε αριστούχους μαθητές από τα Σουλιοτοχώρια. Απαγγέλθηκαν σουλιώτικα δημοτικά τραγούδια, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακό σουλιώτικο γλέντι. 
Η απερχόμενη δήμαρχος Σουλίου και νεοεκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος Θεσπρωτίας Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση σημείωσε ότι " ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση σαφώς αναβαθμισμένη. 
Η προσπάθεια για την ανάδειξη του Σουλίου μπορεί να αποδώσει μόνο εφόσον είναι συλλογική με όραμα, στόχο και σχέδιο. Θέλει πολλή δουλειά ακόμη αλλά με συνεργασία όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε!». 
Ιδιαίτερη βαρύτητα στο Αντάμωμα έδωσε η παρουσία απογόνων των φαρών, που συναίσθηση της καταγωγής τους, μίλησαν για την ηρωική θυσία των προγόνων τους. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγρινίου το "Σούλι", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλοτόπου και το Σώμα Απόδοσης Τιμών και Ιστροικής Αναβίωσης του Δήμου Σουλίου.
Read More »
Ιστορικές μνήμες ξύπνησε το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σουλιωτών στα Πηγάδια του Σουλίου Ιστορικές μνήμες ξύπνησε το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σουλιωτών στα Πηγάδια του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
 
 

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες, υποχρεούνται αμέσως μετά τον τρύγο και έως 30 Νοεμβρίου 2019, να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν.1308/2013, τον κατ’ εξουσιοδότηση Καν.(ΕΕ) 2017/273 καθώς και τον εκτελεστικό Καν.(ΕΕ) 2017/274.

Ειδικότερα για το έτος 2019, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ. (www. minagric.gr). H ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 1η Αυγούστου 2019 και λήγει στις 30η Νοεμβρίου 2019, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις δηλώσεις συγκομιδής του έτους 2019.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

Ο ΑΝ. Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019 Rating: 5

Έγραψαν συνθήματα στα βράχια του Αχέροντα

Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019
Έγραψαν συνθήματα στα βράχια του Αχέροντα 
 
 
Σε ξένους ακτιβιστές αποδίδεται η γραφή συνθημάτων με μαύρο σπρέι σε βράχια του Αχέροντα, εκεί που καθημερινά η περιοχή κατακλύζεται από επισκέπτες.

«Όχι τρυπάνι εδώ»… λέει ο διαμαρτυρόμενος που φρόντισε να αφήσει το αποτύπωμά του στη φύση και το περιβάλλον!

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν είναι τα συνθήματα που γράφηκαν το σοβαρότερο πρόβλημα στον Αχέροντα.

Προφανώς και τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά… Όμως σε αυτά δεν μπορεί να προστίθεται κι ένα ακόμη..

Ειδικά όταν σκοπός είναι η προστασία του περιβάλλοντος!
Read More »
Έγραψαν συνθήματα στα βράχια του Αχέροντα Έγραψαν συνθήματα στα βράχια του Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019 Rating: 5

Σελίδες