Ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης – εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης -εκσυγχρονισμού
του Γενικού Νοσοκομείου ΠρέβεζαςΗ Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση, ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου για την ανακαίνιση- εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 845.000 ευρώ που καλύπτονται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία ανέλαβε την υλοποίησή του συνάπτοντας προγραμματική σύμβαση με την 6η ΥΠΕ στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα για τα έργα στις Μονάδες Υγείας.

Προσωρινός ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε..

«Η Περιφέρεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει συνδράμει, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, με πολλούς τρόπους τις δημόσιες δομές υγείας της Ηπείρου, προκειμένου να ανταποκριθούν στις πρόσθετες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικά για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, το οποίο αντιμετωπίζει και σοβαρά κτιριακά προβλήματα, ανέλαβε την υποχρέωση σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, την 6η ΥΠΕ και τη Διοίκησή του, να χρηματοδοτήσει ορισμένες βασικές υποδομές, ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητά του προς όφελος των ασθενών και του προσωπικού του», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η τεχνική περιγραφή του έργου:

Πρόκειται να γίνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις, οι οποίες επιγραμματικά σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου είναι οι εξής:

1. Κατεδάφιση κτηρίου βοηθητικής χρήσης στο δώμα, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι πλέον απαραίτητος και θα απαλλάξει το δώμα από επιπλέον φορτία.

2. Δημιουργία νέων χώρων κύριας χρήσης. Αφορά την προσθήκη στέγης σε τμήμα του δώματος, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέοι χώροι κύριας χρήσης, που είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Οι χώροι θα χρησιμοποιηθούν για κοιτώνες και χώρους υγιεινής που θα χρησιμοποιούνται από το ιατρικό προσωπικό που εκτελεί την υπηρεσία του.

3. Κατασκευή νέων λουτρών και την ανακαίνιση υπαρχόντων στο εσωτερικό των θαλάμων νοσηλείας στις Κλινικές του Νοσοκομείου που βρίσκονται στον α΄& β΄ όροφο των νοτίων κτιρίων. Μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των θαλάμων διαθέτει μόνο νιπτήρα με παροχή κρύου νερού. Με το υπό εκτέλεση έργο, θα δημιουργηθούν κλειστά λουτρά σε 11 θαλάμους και θα γίνει πλήρης ανακαίνιση σε 13 υπάρχοντα λουτρά.

4. Αντικατάσταση των θυρών εισόδου στους θαλάμους. Οι νέες θύρες θα είναι ξύλινες με μεταλλικό κάσωμα και θα έχουν το απαραίτητο πλάτος για τη διέλευση των φορείων.

5. Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και κατασκευή νέου με όδευση αντίστοιχη με την παλιά και ανάπτυξη νέων τμημάτων για την τροφοδοσία των νέων WC που θα κατασκευαστούν.


Read More »
Ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης – εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας Ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης – εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο


Στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 15νθήμερο από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου -6- άτομα, σε ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις, που διαπιστώθηκε να κατέχουν ναρκωτικές ουσίες.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
4 ημεδαποί στα Ιωάννινα, που κατείχαν - κατά περίπτωση - μικροποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης και
2 ημεδαποί στην Άρτα, που κατείχαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, αντίστοιχα.

Οι παραπάνω συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων και το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.Read More »
Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ»

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
«ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ»


Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο Σουλίου η σύμβαση του έργου με τίτλο: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ», προϋπολογισμού δημοπράτησης 325000,00€. Η υπόψη εργολαβία, χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» και από πόρους του Δήμου Σουλίου.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχιακού Μεγάρου Παραμυθιάς καθώς και η αποπεράτωση των εργασιών στον Γ’ όροφο του κτιρίου.

Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές, με σκοπό να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και η αποπεράτωση του Γ’ ορόφου του κτιρίου:

· Προσθήκη περιμετρικού κελύφους για τη θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων.

· Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με διπλούς υαλοπίνακες.

· Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 10KWp (Net Metering).

· Κατασκευή αμφίπλευρου μανδύα σκυροδέματος στην εξωτερική τοιχοποιία του Γ’ ορόφου σύμφωνα με την στατική μελέτη.

· Εσωτερική διαμόρφωση των χώρων του Γ’ ορόφου του Δημαρχείου με την κατασκευή εσωτερικών τοίχων δρομικής τοιχοποιίας και την επίχριση αυτών.

· Κατασκευή ψευδοροφής με θερμομόνωση.

· Τοποθέτηση πλακιδίων στα δάπεδα και τα WC.

· Τοποθέτηση αυτόνομου συστήματος κλιματισμού στον Γ’ όροφο.

· Εργασίες Η/Μ στον Γ’ όροφο και τοποθέτηση ανύψωσης συστήματος αμαξιδίου προς τον Γ΄ όροφο.

Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, αφενός, ενεργώντας ως εκπρόσωπος του Δήμου και του κ. Παναγιώτης Βώττης του Στεφάνου, αφετέρου, του νόμιμου εκπροσώπου της Κ/Ξιας «ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΙΩΑΝΝΑ - ΒΩΤΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» και η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
Read More »
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ» ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Λαϊκή βραδιά με την ΚΑΕ Παραμυθιά στον Πεζόδρομο

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Λαϊκή βραδιά με την ΚΑΕ Παραμυθιά στον ΠεζόδρομοΛαϊκή Βραδιά στον πεζόδρομο!

Η ΚΑΕ Παραμυθιά διοργανώνει λαϊκή βραδιά στις 21 Ιουλίου, ημέρα

Παρασκευή, με τους: Τόλη Αποστολίδη, Καρολίνα Τσοπόλη, Μένιο Κατσέλη, Αργύρη Κατσέλη..

Ώρα έναρξης: 22.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Read More »
Λαϊκή βραδιά με την ΚΑΕ Παραμυθιά στον Πεζόδρομο Λαϊκή βραδιά με την ΚΑΕ Παραμυθιά στον Πεζόδρομο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Βουλή: Εξελέγησαν τα προεδρεία διαρκών και ειδικών επιτροπών

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Βουλή: Εξελέγησαν τα προεδρεία διαρκών και ειδικών επιτροπών


Με αποκλειστικό θέμα την εκλογή προεδρείων, συνεδρίασαν σήμερα, για πρώτη φορά μετά τη σύγκληση της νέας Βουλής, οι διαρκείς και ειδικές κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Μετά από τις σχετικές ψηφοφορίες, εξελέγησαν οι εξής
Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Πρόεδρος: Χρήστος Κέλλας
Αντιπρόεδρος: Χριστόδουλος Στεφανάδης

Γραμματέας: Ιωάννα Λυτρίβη
Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
Πρόεδρος: Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη
Αντιπρόεδρος: Στέφανος Γκίκας
Γραμματέας: Χρήστος Δερμεντζόπουλος
Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
Πρόεδρος: Ιωάννης Βρούτσης
Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Καββαδάς
Γραμματέας: Ασημίνα Σκόνδρα
Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων
Πρόεδρος: Βασίλειος Οικονόμου
Αντιπρόεδρος: Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
Γραμματέας: Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου
Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
Πρόεδρος: Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Νικολακόπουλος
Γραμματέας: Αικατερίνη Παπακώστα-Παλιούρα
Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου
Πρόεδρος: Χρήστος Μπουκώρος
Αντιπρόεδρος: Φωτεινή Αραμπατζή
Γραμματέας: Μαρία-Ελένη Σούκουλη Βιλιάλη
Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Πρόεδρος: Ιωάννης Πλακιωτάκης
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Πρόεδρος: Αθανάσιος Μπούρας
Α΄ Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Τζανακόπουλος
Β΄ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Δουδωνής
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας
Πρόεδρος: Γεώργιος Γεωργαντάς
Επιτροπές Εσωτερικών Θεμάτων της Βουλής Κανονισμού Βουλής
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Τασούλας
Οικονομικών της Βουλής
Πρόεδρος: Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης
Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Γιόγιακας
Γραμματέας: Μιλτιάδης Χρυσομάλλης
Βιβλιοθήκης της Βουλής
Πρόεδρος: Βασίλειος Γιόγιακας
Αντιπρόεδρος: Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης
Γραμματέας: Περικλής Μαντάς
Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ)
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος ΤασούλαςRead More »
Βουλή: Εξελέγησαν τα προεδρεία διαρκών και ειδικών επιτροπών Βουλή: Εξελέγησαν τα προεδρεία διαρκών και ειδικών επιτροπών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Η Φιλαρμονική Του Δήμου Ηγουμενίτσας Για Την Καλοκαιρινή Συναυλία

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Η Φιλαρμονική Του Δήμου Ηγουμενίτσας Για Την Καλοκαιρινή ΣυναυλίαΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15/07/2023 η καθιερωμένη πλέον εδώ και πολλά χρόνια καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Κωνσταντίνου Τζάνη…
.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση και απόλαυσε το πρόγραμμα, το όποιο ξεκίνησε με αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό από την μπαντίνα της Φιλαρμονικής.

 Στη συνεχεία η ορχήστρα ποικίλης μουσικής, της φιλαρμονικής μας, πέρασε από την εποχή των Abba σ’ ένα αφιέρωμα από ερμηνείες του μεγάλου Γιάννη Πάριου καθώς και ένα μικρό αφιέρωμα στην μεγάλη και ιδιαίτερη φωνή του Γιάννη Βογιατζή, που έφυγε πρόσφατα απ’ την ζωή.

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Χρήστο Παντούλα ο οποίος είναι ένας πραγματικός ερμηνευτής με πολλές σπουδές και 50 χρόνια ιστορίας στο ποιοτικό Ελληνικό τραγούδι.
 Στο κάλεσμα της Φιλαρμονικής ανταποκρίθηκε αμέσως μιας και η Ηγουμενίτσα ήταν ένας σταθμός στην καριέρα του και όπως είπε ο ίδιος δημόσια, είναι ένας λατρεμένος γι’ αυτόν τόπος.
 Ο κόσμος από το πρώτο κιόλας λεπτό ξέσπασε σε δυνατό χειροκρότημα και του έδειξε την αγάπη του, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που τον θυμόταν από τα νεανικά του χρόνια και το πέρασμα του από την πόλη μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δικιά μας Βάρβαρα Τζοβάρα που με μια υπέροχη μελωδική φωνή, είναι σίγουρο ότι θα δώσει αρκετά πράγματα στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της Ηγουμενίτσας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εξαίρετο ντράμερ Κώστα Δημήτριου που όποτε τον ζητήσαμε, έτρεξε αμέσως να βοηθήσει μιας και μένει μόνιμα στα Ιωάννινα , όπου είναι καθηγητής κρουστών.
Τον Τάσο Ευστρατίου, ο δικός μας κιθαρίστας πάντα διπλά μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Σπυρίδων Ράλλη Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Γαστουρίου Κέρκυρας που μας παραχώρησε τις ενορχηστρώσεις από τις δύο επιτυχίες του Γιάννη Βογιατζή <<Η πρώτη μας νύχτα>> και << Ένας ουρανός >> που είχαν γίνει για την συναυλία που είχε δοθεί στην Κέρκυρα με τον Γιάννη Βογιατζή.

Και ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον κόσμο που παρευρέθηκε και αγκάλιασε αυτήν την όμορφη μουσική βραδιά.

Εμείς θα προσπαθούμε πάντα να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των συμπολιτών μας και κάθε χρόνο θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πολιτιστική κληρονομιά της Φιλαρμονικής είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης μας, μιας και είναι το πρώτο νομικό πρόσωπο πολιτισμού από το 1960, και ανελλιπώς εδώ και 63 χρόνια εκπροσωπεί και αναδεικνύει τον Δήμο και τους Δημότες, παρουσιάζοντας τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις εντός και εκτός πόλεως.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν το όραμα του πολιτισμού της πόλης μέσα από τον κόσμο της μουσικής και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Read More »
Η Φιλαρμονική Του Δήμου Ηγουμενίτσας Για Την Καλοκαιρινή Συναυλία Η Φιλαρμονική Του Δήμου Ηγουμενίτσας Για Την Καλοκαιρινή Συναυλία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Ο Πρόεδρος της Γλυκής για το πρόβλημα της υδροδότησης της κοινοτητας

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Ο Πρόεδρος της Γλυκής για το πρόβλημα της υδροδότησης της κοινοτηταςΜε αφορμή το πρόβλημα της υδροδότησης της Γλυκής – Ποταμιάς, η κοινότητα ενημερώνει πως εχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση και αναμένει την ανταπόκριση του δήμου Σουλίου.

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης ΠαππάςRead More »
Ο Πρόεδρος της Γλυκής για το πρόβλημα της υδροδότησης της κοινοτητας Ο Πρόεδρος της Γλυκής για το πρόβλημα της υδροδότησης της κοινοτητας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Ο Πέτρος Ζήγος για την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό του Παν. Νταή

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Ο Πέτρος Ζήγος για την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό του Παν. Νταή


Με ενθουσιασμό και ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόταση του υποψηφίου δημάρχου Ηγουμενίτσας και φίλου Παναγιώτη Β. Νταή να με συμπεριλάβει στο συνδυασμό του, διότι πιστεύουμε στις ίδιες αξίες και αρχές και στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας υπάρχει η αρχή της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο.
Ο κ. Νταής γνωρίζει τα τοπικά προβλήματα, είναι άφθαρτος, καλλιεργημένος, δραστήριος, έντιμος, δεν κατέρχεται στις εκλογές έχοντας εμμονές με καρέκλες και θέσεις εξουσίας, γιατί τέτοιες είχε πολλές και σημαντικές κατά τη διάρκεια της πολύχρονης επαγγελματικής του σταδιοδρομίας και κυρίως είναι σεμνός, διότι έχει υπόψη του το ρητό του Αγάθωνα σύμφωνα με το οποίο «τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι: πρώτον ότι ανθρώπων άρχει, δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει και τρίτον ότι ουκ αεί άρχει».
Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα αξιόλογων συνδημοτών μας, οι οποίοι έχουν γνώσεις, πείρα και τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, αλλά παραμένουν στο περιθώριο αδρανοποιημένοι, διότι δεν έχουν βρει μέχρι σήμερα έναν συνδυασμό που να τους εκφράζει ή έχουν απογοητευτεί από κάποιες συμπεριφορές και πρακτικές. Σε όλους αυτούς λέμε ότι ο συνδυασμός του Παναγιώτη Νταή αντιπροσωπεύει κάτι καινούργιο για την πόλη και μπορεί να εκφράσει, να εμπνεύσει, να ενθουσιάσει και να ενεργοποιήσει τον κόσμο προς μια θετική, δημιουργική και αναπτυξιακή προοπτική. Σε αυτούς τους αξιόλογους συνδημότες μας θυμίζω τη ρήση του Αριστοτέλη σύμφωνα με την οποία «οι άριστοι έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ασχολούνται με τα κοινά».
Οι συνδημότες μας δεν θέλουν ΑΠΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, θέλουν ΕΡΓΑ. Θέλουν να διαφαίνεται στον ορίζοντα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Επειδή είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή και εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ, καλούμε όλους τους συνδημότες μας να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτό το ΩΡΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και μετά απ΄ αυτές, αν οι συνδημότες μας τιμήσουν με την ψήφο τους και μας δώσουν τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη τις αρχές μας, το πρόγραμμά μας και το όραμά μας για ένα δήμο ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ.
Επειδή μέχρι τον Ιούνιο του έτους 2024 θα έχουμε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, καλό είναι να έχουμε όλοι μας υπόψη τη ρήση του Πλάτωνα σύμφωνα με την οποία «μία από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου» (Πλάτωνος Πολιτεία).
Read More »
Ο Πέτρος Ζήγος για την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό του Παν. Νταή Ο Πέτρος Ζήγος για την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό του Παν. Νταή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην ΗγουμενίτσαΑπό  κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα, ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη (ΤΕΧΝΙΤΗΣ).
Προσφέρεται ικανοποιητικός μισθός και σταθερή εργασία.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2665027207 & 6932787789
Και στο email: marjimarine@gmail.com

Read More »
Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Στις 3 & 4 Δεκεμβρίου οι εκλογές για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Στις 3 & 4 Δεκεμβρίου οι εκλογές για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας


Η Εκλογική Επιτροπή που συστήθηκε με την αρίθμ. 33085/07.07.2023 Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 07/07/2017, και παρελήφθη από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στις 14.07.2023 λαμβάνοντας τον αριθμό πρωτοκόλλου 2507, για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, λαμβάνοντας υπόψη την αριθμ. 5/14.06.2023 Απόφαση του Δ.Σ. (σε εφαρμογή της παρ.1 του αρθ.69 του Ν.4497/2017) όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών του Επιμελητηρίου την 3 & 4 Δεκεμβρίου 2023, ημέρες Κυριακή και Δευτέρα αντίστοιχα.

Αποφάσισε την ανάρτηση του καταλόγου των εγγεγραμμένων μελών για ενημέρωση των ενδιαφερομένων από την επομένη της συνεδριάσεως, ήτοι από 18η Ιουλίου 2023 στο πεδίο «Νέα-Ανακοινώσεις / Εκλογές 2023» της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας: www.e-thesprotias.gr

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με το τμήμα κατάταξής τους και τις οικονομικές υποχρεώσεις τους από την Υπηρεσία ΓΕΜΗ-Μητρώου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (8.00π.μ.-14.30μ.μ) είτε επισκεπτόμενοι τα γραφεία του Φορέα είτε απευθυνόμενοι σε αυτό μέσω εμαιλ στο mitroa@e-thesprotias.gr ή στα τηλέφωνα 2665029480-8.
Read More »
Στις 3 & 4 Δεκεμβρίου οι εκλογές για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Στις 3 & 4 Δεκεμβρίου οι εκλογές για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Συνάντηση Β. Τζίγκου με τον διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς για το ΑΤΜ στο Φιλιάτι

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Συνάντηση Β. Τζίγκου με τον διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς για το ΑΤΜ στο Φιλιάτι


Συναντήθηκα με τον διευθυντή του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ηγουμενίτσα, κ. Οικονόμου Στυλιανό, και του εξέθεσα το πρόβλημα που υπάρχει στο μηχάνημα ΑΤΜ του καταστήματος Φιλιατών.
Ο κ. Οικονόμου με ενημέρωσε ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί οφείλεται στο δίκτυο και όχι στο συγκεκριμένο μηχάνημα ΑΤΜ, το οποίο είναι τελευταίας τεχνολογίας. Έλαβα την υπόσχεσή του ότι θα μεριμνήσει για την άμεση επίλυση του προβλήματος καθώς και για την περαιτέρω συνεργασία μας σχετικά με τις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς στον δήμο Φιλιατών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του δήμου μας.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί πανελλαδικά με την μείωση των τραπεζικών καταστημάτων ή των ημερών λειτουργίας τους κατά περιοχή είναι γνωστό εδώ και καιρό. Στον βαθμό παρέμβασης που επιτρέπεται στις αποφάσεις ιδιωτικών φορέων που επηρεάζουν την ευημερία του κοινωνικού συνόλου, οφείλουμε να εκθέτουμε στα εκάστοτε τραπεζικά ιδρύματα που εδρεύουν στο δήμο μας τα προβλήματα που δημιουργούνται και να συνεργαζόμαστε για την εξεύρεση εφαρμόσιμων λύσεων.
Στόχος του συνδυασμού μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η αύξηση των εβδομαδιαίων ημερών λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων στην πόλη των Φιλιατών καθώς και η εγκατάσταση μηχανημάτων ΑΤΜ σε περισσότερα σημεία του δήμου μας.
Read More »
Συνάντηση Β. Τζίγκου με τον διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς για το ΑΤΜ στο Φιλιάτι Συνάντηση Β. Τζίγκου με τον διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς για το ΑΤΜ στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) και σήμερα Τετάρτη στην Θεσπρωτία

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) και σήμερα Τετάρτη στην Θεσπρωτία


Σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με το χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (δείκτης 3) στην Θεσπρωτία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες και καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Read More »
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) και σήμερα Τετάρτη στην Θεσπρωτία Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) και σήμερα Τετάρτη στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Σκάφος τραυμάτισε 13χρονη

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Σκάφος τραυμάτισε 13χρονη


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάργας, από τον 58χρονο κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, ότι καθώς έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΒΑΛΤΟΥ” Πάργας με προορισμό τον λιμένα Πάργας, προσέκρουσε με όρθια κωπηλατική σανίδα (SUP), στην οποία επέβαινε 13χρονη αλλοδαπή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Άμεσα ο 58χρονος περισυνέλεξε και μετέφερε την 13χρονη με το ανωτέρω σκάφος στο λιμάνι της Πάργας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη γιατρό, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Καναλακίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και μετέπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ”.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τη προανάκριση, συνελήφθη ο 58χρονος για παράβαση των άρθρων 28 και 314 του Π.Κ. (σωματική βλάβη από αμέλεια).
Read More »
Σκάφος τραυμάτισε 13χρονη Σκάφος τραυμάτισε 13χρονη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα 90χρονος

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα 90χρονος


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή “ΛΥΓΙΑ” Πρέβεζας, 90χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Read More »
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα 90χρονος Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα 90χρονος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις ιθαγένειας - Μέχρι πότε θα υποβάλλονται

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Σε λειτουργία η πλατφόρμα για αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις ιθαγένειας - Μέχρι πότε θα υποβάλλονταιΣε λειτουργία τέθηκε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), που θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.
Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα - Μέχρι πότε θα υποβάλλονται οι αιτήσεις

Η πλατφόρμα λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας όπου βρίσκεται αναρτημένη και η ανανεωμένη Τράπεζα Θεμάτων των εξετάσεων (exetaseis-ithageneia.ypes.gr) της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων έχει οριστεί η Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 23:59.
Η απόκτηση του ΠΕΓΠ είναι απαραίτητη για την υποβολή και εξέταση αίτησης πολιτογράφησης για τους αλλογενείς αλλοδαπούς.

Αυτή είναι η έκτη εξεταστική διαδικασία που διεξάγεται με το νέο σύστημα γραπτών δοκιμασιών, στα πρότυπα των πανελλαδικών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσοι απέτυχαν στις προηγούμενες εξεταστικές διαδικασίες.

Η ταυτοποίηση του αιτούντος πραγματοποιείται αυτόματα, καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής διαλειτουργεί με τις πληροφοριακές βάσεις της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ιθαγένειας. Για την οριστικοποίηση της αίτησης συμμετοχής απαιτείται παράβολο ύψους 150 ευρώ, από το οποίο απαλλάσσονται όσοι έχουν ενεργή αίτηση πολιτογράφησης (αριθμό Φακέλου σε υπηρεσία Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών)


Read More »
Σε λειτουργία η πλατφόρμα για αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις ιθαγένειας - Μέχρι πότε θα υποβάλλονται Σε λειτουργία η πλατφόρμα για αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις ιθαγένειας - Μέχρι πότε θα υποβάλλονται Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Αναστολή στάσης εργασίας του ΕΚΑΒ την Τετάρτη 19 Ιουλίου εξαιτίας των πυρκαγιών

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Αναστολή στάσης εργασίας του ΕΚΑΒ την Τετάρτη 19 Ιουλίου εξαιτίας των πυρκαγιών


Λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν στους Νομούς Αττικής και Κορινθίας εξαιτίας των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που απειλούν και αστικές περιοχές, το Ε.Κ.Α.Β. έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για να επιχειρήσει όπου χρειαστεί στις ζώνες που πλήττονται.

Το Δ.Σ. του Σωματείου, με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την κατάσταση αυτή, αναστέλλει την συμμέτοχη του στην αυριανή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.


Read More »
Αναστολή στάσης εργασίας του ΕΚΑΒ την Τετάρτη 19 Ιουλίου εξαιτίας των πυρκαγιών Αναστολή στάσης εργασίας του ΕΚΑΒ την Τετάρτη 19 Ιουλίου εξαιτίας των πυρκαγιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Κτηματολόγιο: Έρχονται αλλαγές – Τα ψηφιακά εργαλεία που θα βάλουν «φρένο» στις ουρές

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Κτηματολόγιο: Έρχονται αλλαγές – Τα ψηφιακά εργαλεία που θα βάλουν «φρένο» στις ουρές


Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων, για την επικρατούσα κατάσταση στα γραφεία του «Ελληνικού Κτηματολογίου».

Συγκεκριμένα, κατά την συνάντηση αυτή η πλευρά των δικηγόρων και συμβολαιογράφων έθεσε στον κ. Κυρανάκη ζητήματα που έχουν ανακύψει και σχετίζονται με τη λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημέρωσε για τις βελτιώσεις που έχουν προγραμματιστεί πάνω στο θέμα αυτό.

Αναλυτικότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Μετά από τις τελευταίες καθημερινές δραματικές σκηνές, που εκτυλίσσονται στα Κτηματολογικά Γραφεία της Αθήνας και την ολοένα επιδεινούμενη εικόνα εξυπηρέτησης δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών αλλά και απλών πολιτών σε αυτά λόγω των τραγικών παραλείψεων του “Ελληνικού Κτηματολογίου” και του αρμόδιου υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο, μετά από παρέμβαση του ΔΣΑ και της ΣΕΣΣΕ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού, του πρόεδρου της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Γεώργιου Ρούσκα, καθώς και του αρμόδιου συμβούλου του ΔΣΑ Ζώη Σταυρόπουλου, με τη νέα ηγεσία του υπουργείου, τον αρμόδιο υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη, αλλά και τη νέα γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κτηματολογίου, Ολυμπία Μαρκέλλου

Κατά τη συνάντηση, τέθηκαν υπ’ όψιν του υφυπουργού τα σοβαρότατα ζητήματα που έχουν ανακύψει και σχετίζονται με τη λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων που έχουν ενταχθεί στον φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν και τα κάτωθι:

1. Μεγάλες και πολύωρες αναμονές για την υποβολή αίτησης προς καταχώριση ενώπιον των Κτηματολογικών Γραφείων.

2. Μεγάλη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση πράξεων, την οριστικοποίηση αυτών και την έκδοση πιστοποιητικού καταχώρισης.

3. Λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καθορισμού ραντεβού για επαγγελματίες και πολίτες με δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της διαδικασίας – χρόνου καταχώρισης, ώστε να αποφεύγεται η αναμονή.

4. Επέκταση ψηφιακών εργαλείων ηλεκτρονικής υποβολής πράξεων.

5. Απλοποίηση της διαδικασίας που ακολουθείται για την ηλεκτρονική υποβολή πράξεων από επαγγελματίες.

6. Ενιαία αντιμετώπιση από όλα τα Κτηματολογικά Γραφεία των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά τη διεκπεραίωση πράξεων και εξειδίκευση με νομοθετική πρόβλεψη των περιπτώσεων για τις οποίες προβλέπεται η κατάθεση αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος. Αυτεπάγγελτη οίκοθεν διόρθωση κάποιων εξ αυτών με ενέργειες της Υπηρεσίας εκάστου ΚΓ.

7. Επέκταση της συνεργασίας του φορέα με περισσότερα μέλη δικηγόρους του Μητρώου Νομικών Εισηγητών.

8. Υλοποίηση της προβλεπόμενης στην προγραμματική σύμβαση δυνατότητας ενημέρωσης κοινού από δικηγόρους μέλη του Μητρώου Νομικών Εισηγητών, καθώς και αύξηση των προβλεπόμενων μέχρι σήμερα αμοιβών τους.

Ο υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι θα λάβει χώρα επέκταση των ψηφιακών εργαλείων μέσω των οποίων επιδιώκεται ο περιορισμός των αναμονών ενώπιον των ΚΓ για υποβολή πράξης, και ειδικότερα πρόκειται άμεσα: Να υλοποιηθεί και να ενεργοποιηθεί εφαρμογή που θα δίνει τη δυνατότητα υποβολής συμβολαιογραφικών πράξεων μέσω μιας απλουστευμένης κι εύχρηστης πλατφόρμας με τη χρήση κωδικών taxisnet των εμπλεκομένων προσώπων, ώστε να περιορισθεί ο αριθμός των καταχωρούμενων πράξεων αυτής της κατηγορίας.
Να δημιουργηθεί και να τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονική εφαρμογή καθορισμού ραντεβού για τις πράξεις που απαιτείται δια ζώσης παρουσία.
Να λάβουν χώρα ενέργειες απλοποίησης της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής πράξεων από επαγγελματίες (δικηγόρους και συμβολαιογράφους).
Με επιμέλεια του φορέα θα εξεταστεί άμεσα το ενδεχόμενο υπογραφής συμβάσεων στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ φορέα και ΔΣΑ με τους επιλαχόντες δικηγόρους μέλη του Μητρώου Νομικών Εισηγητών.
Θα υπάρξει άμεσα συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας για την επέκταση της συνεργασίας με ακόμη περισσότερους συναδέλφους δικηγόρους στο Μητρώο Εισηγητών και ενημέρωσης κοινού.
Παράλληλα δεσμεύτηκε σε συνεργασία και με τη συμμετοχή δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών, να κατατεθεί νομοθετική πρόβλεψη, με την οποία θα εξειδικευτούν όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά οι περιπτώσεις για τις οποίες προβλέπεται η κατάθεση αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος και η δυνατότητα πρόβλεψης διεκπεραίωσης κάποιων συγκεκριμένων περιπτώσεων εξ αυτών οίκοθεν από τα οικεία Κτηματολογικά Γραφεία.

Το ΔΣ του ΔΣΑ που συνεδρίασε για το θέμα αυτό αμέσως μετά, σε έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε να αναμείνει τις επόμενες μέρες την υλοποίηση των άνω δεσμεύσεων της ηγεσίας του υπουργείου και του Ελληνικού Κτηματολογίου και σε περίπτωση που συνεχιστεί η υφιστάμενη απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζεται σε ημερήσια βάση στα Κτηματολογικά Γραφεία της Αθήνας, θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών σε συνέχεια της από 12.6.2023, παράστασής του έξω από το κτίριο της οδού Αριστοτέλους https://tinyurl.com/3jbhhwkr αλλά και θα προβεί στην υποβολή και νέων μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου υπαλλήλου και διευθυντικού στελέχους του «Ελληνικού Κτηματολογίου» https://tinyurl.com/3pwkstft για όσα ποινικά και πειθαρχικά αξιόλογα διαδραματίζονται στα Κτηματολογικά Γραφεία της Αθήνας και απαξιούν τον θεσμικό ρόλο και το κύρος των Αθηναίων δικηγόρων».
Read More »
Κτηματολόγιο: Έρχονται αλλαγές – Τα ψηφιακά εργαλεία που θα βάλουν «φρένο» στις ουρές Κτηματολόγιο: Έρχονται αλλαγές – Τα ψηφιακά εργαλεία που θα βάλουν «φρένο» στις ουρές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Λαϊκή Συσπείρωση: Η υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Ο. Πότση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από την δικαιοσύνη

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Λαϊκή Συσπείρωση: Η υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Ο. Πότση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από την δικαιοσύνηΗ υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του μέχρι πρόσφατα αντιπεριφεριάρχη Ο. Πότση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από την δικαιοσύνη.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας από δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου είναι απαράδεχτη. Την ίδια στιγμή, στο δελτίο τύπου η Περιφέρεια δεν έχει ούτε μισή γραμμή για τις τεράστιες ελλείψεις στο δίκτυο προστασίας των κακοποιημένων γυναικών, όταν μάλιστα στην Ήπειρο λειτουργεί μόλις 1 ξενώνα με 20 κοιτώνες, για κακοποιημένες γυναίκες, και υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε κοινωνικές δομές για την ψυχολογική στήριξη και την προστασία των θυμάτων.

Η διαχείριση του θέματος, αποδεικνύει γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των συμβάντων δεν φτάνουν ποτέ μέχρι την επίσημη καταγγελία, ενώ χιλιάδες γυναίκες βρίσκονται απροστάτευτες απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις καθημερινά, είτε στο χώρο εργασίας, είτε είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του στην Περιφέρεια Ηπείρου, δυναμώνουν τον αγώνα για:

– Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για λειτουργία κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, για την πρόληψη της βίας αλλά και τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία.

– Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.


Read More »
Λαϊκή Συσπείρωση: Η υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Ο. Πότση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από την δικαιοσύνη Λαϊκή Συσπείρωση: Η υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Ο. Πότση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από την δικαιοσύνη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Έκρηξη των οφειλών τον Μάιο

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Έκρηξη των οφειλών τον Μάιο


Σημαντική αύξηση στον αριθμό των οφειλετών στην εφορία υπήρξε τον Μάιο του 2023, ενώ, σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το νέο ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο για τα δημόσια ταμεία υπερβαίνει τα 2,44 δισ. ευρώ.

Αν και τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη υποχώρησαν στο τέλος του Μαΐου στα 104,8 δισ. ευρώ από 107,7 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, ο αριθμός των «κόκκινων» φορολογουμένων αυξήθηκε στους 4.471.762 από 3.687.278 που ήταν πριν από έναν μήνα.

Σημειώνεται ότι από τα 104,8 δισ. ευρώ, τα 26,2 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης και το εισπράξιμο ποσό περιορίζεται στα 78,5 δισ. ευρώ.
Read More »
Έκρηξη των οφειλών τον Μάιο Έκρηξη των οφειλών τον Μάιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή: Αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή: Αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχωνΕπιπλέον 68.122 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μετά από αυτή την προσθήκη, οι συνολικοί δικαιούχοι του προγράμματος διαμορφώνονται σε 653.772.

Οι νέοι δικαιούχοι, που προέρχονται από την υπάρχουσα λίστα των επιλαχόντων, ενημερώνονται για την ένταξή τους, με την αποστολή προσωπικού μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο.

Από το «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αντικατάστασης παλιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών (κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες), με νέες ενεργειακά αποδοτικότερες, καλύπτεται μέχρι στιγμής το 74% των νοικοκυριών, που έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

 

Read More »
Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή: Αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή: Αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Πνιγμός στις παιδικές ηλικίες: Συστάσεις για την ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Πνιγμός στις παιδικές ηλικίες: Συστάσεις για την ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα


Τις συστάσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα πνιγμού συνοψίζει Παθολόγος Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Ο πνιγμός σε θάλασσα ή πισίνα είναι ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας που μπορεί να προληφθεί. Στις ΗΠΑ μάλιστα είναι πρώτη αιτία θανάτου σε παιδιά ηλικίας 1-4 χρονών, συμβαίνει σε δευτερόλεπτα και συχνά είναι σιωπηλός.

Ο πνιγμός μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή υπάρχει πρόσβαση στο νερό.

Οι συστάσεις
Μάθετε βασικές δεξιότητες κολύμβησης και ασφάλειας στο νερό.
 Τα παιδιά που έχουν κάνει μαθήματα κολύμβησης εξακολουθούν να χρειάζονται στενή και συνεχή επίβλεψη όταν βρίσκονται μέσα ή γύρω από το νερό.
Επιβλέπετε στενά, όταν τα παιδιά βρίσκονται μέσα ή κοντά στο νερό (συμπεριλαμβανομένης της μπανιέρας).
 Οι ενήλικες που παρακολουθούν παιδιά πρέπει να αποφεύγουν δραστηριότητες που αποσπούν την προσοχή, όπως το διάβασμα, η χρήση του τηλεφώνου και η κατανάλωση αλκοόλ.
 Οι ενήλικες θα πρέπει να επιβλέπουν στενά τα παιδιά ακόμα και όταν υπάρχουν ναυαγοσώστες.
Φορέστε σωσίβιο.
 Τα σωσίβια μειώνουν τον κίνδυνο πνιγμού κατά τη διάρκεια παραμονής σε πλεούμενο, για άτομα όλων των ηλικιών και κολυμβητικών ικανοτήτων.
 Τα σωσίβια πρέπει να χρησιμοποιούνται από τα παιδιά για όλες τις δραστηριότητες ενώ βρίσκονται μέσα και γύρω από το φυσικό νερό (θάλασσα, λίμνες, ποτάμια).
 Τα σωσίβια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από πιο αδύναμους κολυμβητές όλων των ηλικιών στη θάλασσα και τις πισίνες.
Κολυμπάτε πάντα με έναν φίλο.
 Επιλέξτε τοποθεσίες κολύμβησης που έχουν ναυαγοσώστες όταν είναι δυνατόν. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για άτομα με επιληπτικές κρίσεις ή άλλες νοσηρότητες που αυξάνουν τον κίνδυνο πνιγμού.
Λάβετε πρόσθετες προφυλάξεις για ιατρικές καταστάσεις, όπως καρδιολογικές ή νευρολογικές παθήσεις.
Εξετάστε τις επιδράσεις των φαρμάκων.
 Αποφύγετε το κολύμπι εάν παίρνετε φάρμακα που βλάπτουν την ισορροπία, τον συντονισμό ή την κρίση σας. Αυτές οι παρενέργειες αυξάνουν τον κίνδυνο πνιγμού. Διάφορα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν αυτές τις παρενέργειες, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για το άγχος ή άλλα ψυχολογικά νοσήματα.
Αποφύγετε να πίνετε αλκοόλ πριν ή κατά τη διάρκεια της κολύμβησης ή άλλων θαλάσσιων δραστηριοτήτων. Το αλκοόλ βλάπτει την κρίση, την ισορροπία και τον συντονισμό των κινήσεων.
Αναγνωρίστε τους ειδικούς κινδύνους κάθε περιοχής. Μπορεί να υπάρχουν επικίνδυνα ρεύματα ή κύματα, βράχοι ή περιορισμένη ορατότητα. 
Ελέγξτε την πρόγνωση καιρού πριν από δραστηριότητα μέσα, πάνω ή κοντά στο νερό. Κατασκευάστε φράχτες που περικλείουν πλήρως τις πισίνες.
Μην προσπαθήσετε να κρατήσετε την αναπνοή σας κάτω από το νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό μπορεί να σας κάνει να λιποθυμήσετε και να πνιγείτε από υποξία.
Μάθετε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CPR). Οι δεξιότητές σας στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή κάποιου στο χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει ένα ασθενοφόρο.

Read More »
Πνιγμός στις παιδικές ηλικίες: Συστάσεις για την ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα Πνιγμός στις παιδικές ηλικίες: Συστάσεις για την ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Γιάννενα: Έκκληση από τη ΔΕΥΑΙ για μείωση της κατανάλωσης νερού

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Γιάννενα: Έκκληση από τη ΔΕΥΑΙ για μείωση της κατανάλωσης νερούΤις τελευταίες ημέρες, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, παρατηρείται υπερκατανάλωση ύδατος.

Επιπροσθέτως, κάποιες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή των Λογγάδων και του κεντρικού αντλιοστασίου της Κρύας είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η παροχή νερού. Όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος δεν λειτουργούν οι αντλίες των γεωτρήσεων και λόγω της αυξημένης ζήτησης των ημερών αδειάζουν οι δεξαμενές οι οποίες υδροδοτούν την Δ.Ε. Παμβώτιδος. Η επαναπλήρωση των δεξαμενών είναι βραδεία αφού το αντλούμενο νερό καταναλώνεται πολύ γρήγορα κι έτσι παρατηρείται έλλειψη στα μεγαλύτερα υψόμετρα (ψηλά σημεία Κατσικά, Δροσοχώρι κ.ά.).

Η ΔΕΥΑΙ κάνει έκκληση προς τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν το νερό για άρδευση κηπευτικών. Επίσης, η ΔΕΥΑΙ κάνει έκκληση να μειωθεί, όσο το δυνατόν, η κατανάλωση νερού για τη δημιουργία υδρονέφωσης στα πτηνοτροφεία, διαδικασία η οποία απαιτεί πολύ μεγάλες ποσότητες ύδατος, ώστε να επαρκεί το νερό για όλους. Το νερό της ΔΕΥΑΙ προορίζεται για οικιακή χρήση. Κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες οφείλουμε όλοι να σκεφτόμαστε και τους συμπολίτες μας.

Σε ότι αφορά στην υδροδότηση της Δ.Ε. Παμβώτιδος, η ΔΕΥΑΙ θα επιταχύνει τις διαδικασίες για τη σύνδεση της 4ης γεώτρηση των Λογγάδων με το δίκτυο ύδρευσης για να ενισχυθούν οι ποσότητες νερού και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της υπερκατανάλωσης.


Read More »
Γιάννενα: Έκκληση από τη ΔΕΥΑΙ για μείωση της κατανάλωσης νερού Γιάννενα: Έκκληση από τη ΔΕΥΑΙ για μείωση της κατανάλωσης νερού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Έως τους 41 βαθμούς Κέλσιου θα ανέβει η θερμοκρασία σήμερα Τετάρτη - Πολύ ισχυρά μποφόρ στην Αττική

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Έως τους 41 βαθμούς Κέλσιου θα ανέβει η θερμοκρασία σήμερα Τετάρτη - Πολύ ισχυρά μποφόρ στην ΑττικήΑίθριο καιρό θα έχουμε σήμερα Τετάρτη, με τις θερμοκρασίες να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια, φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 38 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 39 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο τους 41 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗΚαιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 με 38 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 39 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 2 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και τα παράκτια δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 39 και στα ηπειρωτικά έως 40 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως τις απογευματινές ώρες 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗΚαιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 και στη νότια Κρήτη μέχρι 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚαιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑΚαιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα κεντρικά και νότια έως τις απογευματινές ώρες 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗΚαιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως τις απογευματινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚαιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Read More »
Έως τους 41 βαθμούς Κέλσιου θα ανέβει η θερμοκρασία σήμερα Τετάρτη - Πολύ ισχυρά μποφόρ στην Αττική Έως τους 41 βαθμούς Κέλσιου θα ανέβει η θερμοκρασία σήμερα Τετάρτη - Πολύ ισχυρά μποφόρ στην Αττική Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Τρόφιμα: Στο top 10 των χωρών με τον υψηλότερο πραγματικό πληθωρισμό η Ελλάδα

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Τρόφιμα: Στο top 10 των χωρών με τον υψηλότερο πραγματικό πληθωρισμό η Ελλάδα


Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση στη λίστα με τις χώρες με τον υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων σε σχέση με τον γενικό πληθωρισμό - Στην τέταρτη θέση η Τουρκία

HΕλλάδα βρίσκεται στο top 10 των χωρών του κόσμου με τον υψηλότερο πραγματικό πληθωρισμό τροφίμων, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΠΤ).
Συγκεκριμένα, είναι στη 10η θέση με έναν πραγματικό πληθωρισμό 11%, όσο και η Βρετανία και η Σιέρα Λεόνε, ενώ πρώτη στη λίστα είναι η Ζιμπάμπουε με 80% και στην τέταρτη θέση η Τουρκία με 16%.

Ο πραγματικός πληθωρισμός ορίζεται από την ΠΤ ως ο ονομαστικός πληθωρισμός τροφίμων μίας χώρας μείον τον γενικό πληθωρισμό της. Η Ελλάδα εμφανίζεται υψηλά στη λίστα αυτή, παρότι ο ονομαστικός πληθωρισμός τροφίμων δεν περιλαμβάνεται στην αντίστοιχη λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας με το top 10 των χωρών, επειδή εξακολουθεί και κινείται με διφήφια ποσοστά ενώ ο συνολικός πληθωρισμός αποκλιμακώθηκε σημαντικά.
Η διαφορά πληθωρισμού τροφίμων και γενικού

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός πληθωρισμός έτρεχε τον Ιούνιο με ετήσιο ρυθμό 1,8%, με τη συμβολή κυρίως της μείωσης των τιμών ενέργειας, ενώ ο πληθωρισμός των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών έτρεχε τον ίδιο μήνα με 12,2% από 11,8% τον Μάιο.

Φαίνεται, επομένως, ότι οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ελλάδα, ενώ έχουν μειωθεί οι τιμές της ενέργειας και γενικότερα ο πληθωρισμός στη χώρα.
Μείωση των διεθνών τιμών αγροτικών προϊόντων

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, σημαντική είναι και η μείωση των διεθνών τιμών ορισμένων αγροτικών προϊόντων μετά την κρίση που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Για παράδειγμα, οι τιμές του σιταριού και του καλαμποκιού έχουν μειωθεί 19% σε ετήσια βάση. Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021, οι τιμές του καλαμποκιού είναι 4% χαμηλότερες, ενώ του σιταριού και του ρυζιού είναι υψηλότερες μόνο κατά 1% και 3%, αντίστοιχα.
Υψηλές αυξήσεις στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου

Οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων παραμένουν υψηλές στις περισσότερες χώρες του κόσμου, με τις μεγαλύτερες να καταγράφονται στη Βενεζουέλα (414%), τον Λίβανο (304%), τη Ζιμπάμπουε (256%), την Αργεντινή (118%) και το Σουρινάμ (71%), στις οποίες και ο συνολικός πληθωρισμός έχει φτάσει στην στρατόσφαιρα. Στην όγδοη θέση βρίσκεται η Τουρκία, όπου οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 54%.

Το πρόβλημα της ακρίβειας στα τρόφιμα μαστίζει πάντως το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι αυξήσεις πάνω από 5% σημειώθηκαν στο:61,1% των χωρών με χαμηλό εισόδημα
79,1% των χωρών με χαμηλό έως μεσαίο εισόδημα
70% των οικονομιών με μεσαίο έως υψηλό εισόδημα και το
78,9% των οικονομιών με υψηλό εισόδημα

Ο πληθωρισμός των τροφίμων ήταν υψηλότερος από τον συνολικό πληθωρισμό σχεδόν στο 80% των 163 χωρών, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Read More »
Τρόφιμα: Στο top 10 των χωρών με τον υψηλότερο πραγματικό πληθωρισμό η Ελλάδα Τρόφιμα: Στο top 10 των χωρών με τον υψηλότερο πραγματικό πληθωρισμό η Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Market pass: Τι αλλάζει και για ποιους

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Market pass: Τι αλλάζει και για ποιουςΠαράταση έως τον Οκτώβριο δόθηκε στο επίδομα του Market Pass με 2,8 εκατομμύρια νοικοκυριά να αναμένεται να επωφεληθούν από το μέτρο.

Οι αυξήσεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης στα ράφια των σούπερ μάρκετ κάνει την παράταση του μέτρου επιτακτική με τους πολίτες να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά τους έξοδα.
Η διαφορά για το Market Pass

Αυτή τη φορά, υπάρχει η διαφορά ότι η εξέταση των δικαιούχων του Market Pass θα γίνει με βάση τις φετινές φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2022 κι όχι τις περσινές για τα εισοδήματα του 2021.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών. Συνεπώς, η ενίσχυση κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα (66 έως 300 ευρώ για το τρίμηνο της παράτασης).

Όσοι έλαβαν το επίδομα στο παρελθόν δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου αίτηση. Όσοι όμως δεν είχαν υποβάλει και θέλουν τώρα, να αναμένουν ότι η εφαρμογή θα ανοίξει μερικές ημέρες στα τέλη Αυγούστου.

Η παράταση του Market Pass θα καλύψει του μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Παράταση Market pass: Τι αλλάζει και για ποιους

Παράταση: Έως 31/10
Διάρκεια επιδότησης: 3μηνη
Υποβολή νέων αιτήσεων: Τέλη Αυγούστου
Αφορά:

* Όσους δεν είχαν υποβάλει αίτηση

* Αιτήσεις που είχαν απορριφθεί
Υφιστάμενοι δικαιούχοι: Παράταση χωρίς αίτηση

* Προϋπόθεση: Πληρούν κριτήρια 2022 (δηλώσεις 2023)
Ετήσιο Εισόδημα:
16.000 €: Άγαμοι
24.000 €: Έγγαμοι χωρίς παιδιά ή 1 παιδί
29.000 €: Έγγαμοι με 2 παιδιά
34.000 €: Έγγαμοι με 3 παιδιά
39.000 €: Έγγαμοι με 4 παιδιά

Αξία ακινήτων:
250.000 €: Άγαμοι
400.000 €: Έγγαμοι
Μηνιαία επιδότηση: 22 € έως 100 €
Πληρωμή: Σε 1 ή 2 δόσεις Σεπτέμβριο – Οκτώβριο
Κατάθεση σε ψηφιακή κάρτα: 100% επιδότησης
Κατάθεση σε λογαριασμό: 80% επιδότησης
Read More »
Market pass: Τι αλλάζει και για ποιους Market pass: Τι αλλάζει και για ποιους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Η συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Αντώνη Μπέζα

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023

Η συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Αντώνη Μπέζα
Η συνέντευξης του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Αντώνη Μπέζα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΒΗΜΑ Τηλεόραση» και το δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα

-Δεν επιδιώκω να πάρω «πολιτική ρεβάνς»

Η προσπάθεια που κάνω δεν είναι για να αποκτήσω κάποια καρέκλα, ούτε η καρέκλα είναι για μένα αυτοσκοπός. Είχα καρέκλες και στο πρόσφατο παρελθόν και σε κάθε περίπτωση έχω τη δουλειά μου. Ούτε επιδιώκω να πάρω κάποια «πολιτική ρεβάνς» και να επιστρέψω μέσω της Αυτοδιοίκησης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο κύκλος μου στην κεντρική πολιτική σκηνή έχει κλείσει. Τη συσσωρευμένη εμπειρία και τις γνώσεις που έχω, θέλω να τις χρησιμοποιήσω για το Δήμο που μεγάλωσα εγώ και τα παιδιά μου. Μπορώ να προχωρήσω όλα τα μεγάλα και σημαντικά θέματα που θα απογειώσουν τον τόπο μας όπως η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου και του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα- Μαυρομάτι, η σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού μας, η προσέλκυση επενδύσεων, η ψηφιακή ανασυγκρότηση του Δήμου ή η επιστροφή του Πανεπιστημίου στην Ηγουμενίτσα.

-Η Αυτοδιοίκηση έχει τον πρώτο λόγο για όλα τα θέματα

Πολλά από αυτά τα μεγάλα θέματα δεν είναι θέματα καθαρά της Αυτοδιοίκησης. Όμως η Αυτοδιοίκηση έχει τον πρώτο λόγο. Ο Δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, ούτε τερματοφύλακας απέναντι σε ένα επιθετικό κράτος που βαράει πέναλτι, όπως είναι ο σημερινός Δήμαρχος. Είναι σύμμαχος στις επιδιώξεις των δημοτών του. Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι παντού, για τα πάντα. Με όλους, και όχι μόνο με την παρέα του. Ο Δήμαρχος πρέπει να κινείται μαχητικά και να διεκδικεί. Μπορεί να μην κερδίζει όλες τις μάχες. Πρέπει όμως να τις δίνει. Με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Και εγώ διαθέτω για τις μεγάλες μάχες τη σιγουριά, τη γνώση και την εμπειρία για να τις κερδίσω.

-Μπορώ να διεκδικώ αλλά και να συνεργάζομαι

Παρότι είμαι στέλεχος συγκεκριμένου κόμματος, έχω αποδείξει ότι μπορώ να διατυπώνω τεκμηριωμένα την άποψή μου, ότι μπορώ να διεκδικώ για τον τόπο μου υπερασπιζόμενος τα τοπικά συμφέροντα αλλά και ότι ταυτόχρονα μπορώ να συνεργάζομαι με όλους και να δημιουργώ προγραμματικές συγκλίσεις. Παρατηρώ το τελευταίο διάστημα μια αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να «επιστρατεύσουν» τα κόμματα μπροστά στη δική μου «απειλή – υποψηφιότητα». Οι βουλευτικές εκλογές όμως τελείωσαν. Δεν κρίνονται τα κόμματα. Αυτά κρίθηκαν. Άλλα πράγματα είναι που κρίνονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Read More »
Η συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Αντώνη Μπέζα Η συνέντευξη του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Αντώνη Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Ανακλήθηκαν οι άδειες στο Πυροσβεστικό Σώμα

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Ανακλήθηκαν οι άδειες στο Πυροσβεστικό Σώμα


Ανακλήθηκαν οι άδειες όλου του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι νεωτέρας λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών που μαίνονται στην χώρα.

Σημειώνεται, ότι όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).
Read More »
Ανακλήθηκαν οι άδειες στο Πυροσβεστικό Σώμα Ανακλήθηκαν οι άδειες στο Πυροσβεστικό Σώμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Πόσοι ήταν οι επισκέπτες της Ηπείρου το 2022

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Πόσοι ήταν οι επισκέπτες της Ηπείρου το 2022Κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο ήταν οι αφίξεις επισκεπτών στην Ήπειρο καθόλη την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Το 2022 χαρακτηρίστηκε από την πλήρη άρση των απαγορευτικών μέτρων λόγω της πανδημίας και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Για την Ελλάδα ήταν η χρονιά που έκανε τουριστικό ρεκόρ.

Η κίνηση μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική για την Ήπειρο καθώς οι επισκέπτες της χρονιάς έφτασαν στους 928.133 και είναι διπλάσιοι από το 2021 όπως όμως ήταν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα.

Παρά ταύτα και από τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική, σημαντική αύξηση της κίνησης των καταλυμάτων κατά απόλυτες τιμές των αφίξεων, καταγράφεται στις περιφέρειες του Νοτίου Αιγαίου (72,4% στις αφίξεις και 81,7% στις

διανυκτερεύσεις), της Κρήτης (74,1% στις αφίξεις και 78,2% στις διανυκτερεύσεις), της Αττικής (89,8% στις αφίξεις και 90,0% στις διανυκτερεύσεις) και της Κεντρικής Μακεδονίας (78,8% στις αφίξεις και 83,0% στις διανυκτερεύσεις).

Το σύνολο των διανυκτερεύσεων στην Ήπειρο ανήλθε σε 3.021.521 τις οποίες μοιράζονται ουσιαστικά τα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και τα καταλύματα σύντομης μίσθωσης.

Η Ήπειρος κατέχει το 3% των αφίξεων της χώρας και το 2,3% των διανυκτερεύσεων.

Την πρωτοκαθεδρία στις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ακολουθεί η Κρήτη.

Η κατανομή των αφίξεων στην Ήπειρο περιλαμβάνει 5% ημεδαπούς επισκέπτες και μόλις 1% αλλοδαπούς για τα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου ενώ καλύτερα είναι τα ποσοστά για τα καταλύματα σύντομης μίσθωσης καθώς εκεί το ποσοστό των αλλοδαπών ξεπερνά το 5%.


Read More »
Πόσοι ήταν οι επισκέπτες της Ηπείρου το 2022 Πόσοι ήταν οι επισκέπτες της Ηπείρου το 2022 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στο Θεσπρωτικό

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στο Θεσπρωτικό


Την αγανάκτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων μεταφέρει με Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Είναι μια εξέλιξη που δρομολογήθηκε από το 2021 και είχε καταγγελθεί από τότε, ενώ ήδη έκλεισαν 65 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα και μέχρι τέλος του έτους προβλέπεται να κλείσουν συνολικά 168 υποκαταστήματα που λειτουργούν κυρίως στην ελληνική περιφέρεια.

Η Ερώτηση του κ. Μπάρκα στηρίζεται σε σχετικό Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δήμου Ζηρού, που σε Προ Ημερήσιας Διάταξης Συζήτηση, δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του και εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του.

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, σε καταστήματα σε περιοχές με ανάλογα χαρακτηριστικά όπως το Θεσπρωτικό, εξυπηρετούνται πολίτες, συνήθως μεγάλης ηλικίας, από κοινότητες, που βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική διασπορά από τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά, όπως αυτό της Πρέβεζας. Ταυτόχρονα, σε αυτές τις περιοχές μετά το κλείσιμο και όσων τραπεζικών καταστημάτων ήταν σε λειτουργία, η παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών ήταν η μόνη υπηρεσία δημόσιου ενδιαφέροντος που παρείχε οικονομικές υπηρεσίες. Με την εξέλιξη που μεθοδεύει η κυβέρνηση για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ, οι πολίτες των παραπάνω περιοχών θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις σε ένα ανεπαρκές οδικό δίκτυο για να εξυπηρετηθούν.

Ο κ. Μπάρκας ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, πρώτον, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Θεσπρωτικό και όχι μόνο, που εξυπηρετούν γεωγραφικές περιφέρειες που συγκεντρώνονται αρκετές χιλιάδες πληθυσμού μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας, που θα αναγκαστούν να διανύουν πολλά χιλιόμετρα μέσα σε δυσπρόσιτες, ορεινές περιοχές και σε ένα ανεπαρκές οδικό δίκτυο για να εξυπηρετηθούν. Δεύτερον, ποιο είναι το σχέδιο για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων των καταστημάτων που κλείνουν.
Read More »
Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στο Θεσπρωτικό Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στο Θεσπρωτικό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5

ZAGORI MOUNTAIN RUNNING 2023: ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023
 ZAGORI MOUNTAIN RUNNING 2023: ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ


Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος, το Zagori Mountain Running, κλείνει φέτος 12 χρόνια και επιστρέφει ανανεωμένος, με πολλές εκπλήξεις στις 21-23 Ιουλίου.

Οι ορεινοί αγώνες του Ζαγορίου ξεκίνησαν το 2011 και κάθε χρόνο συγκεντρώνουν χιλιάδες επισκέπτες και τους κορυφαίους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα 46 χωριά γνωστά για την αρχιτεκτονική τους και την ανυπέρβλητη ομορφιά τους, τα πετρόκτιστα γεφύρια των ξακουστών μαστόρων της Ηπείρου, η χαράδρα του Βίκου, η Σκάλα Βραδέτου, ο ποταμός Βοϊδομάτης, οι εκκλησίες, τα αρχοντικά, η πλούσια βιοποικιλότητα μαγνητίζουν τον επισκέπτη και ταυτόχρονα προσφέρουν στον αθλητή τη συγκίνηση και τη δύναμη που χρειάζεται για τον αγώνα.Το Ζαγόρι είναι μια ορεινή περιοχή προικισμένη με σπάνιο φυσικό κάλλος και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ηπείρου, κοντά στα Ιωάννινα. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να βρουν τον αγώνα που τους ταιριάζει ή ακόμη και να δοκιμάσουν νέες προκλήσεις αφού οι 4 κατηγορίες αγώνων καλύπτουν αποστάσεις από 10 έως 60 χιλιόμετρα. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας-σταθμός στην ιστορία των ορεινών Ultra, ο TeRA θα διεξαχθεί με κάποιες τροποποιήσεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν, το Σάββατο 22 Ιουλίου με έναρξη στις 04:30 το πρωί. Το ανάπτυγμα του εκτείνεται σε 60 χιλιόμετρα και η θετική του υψομετρική διαφορά υπερβαίνει τα 4.250 μέτρα. Ο Μαραθώνιος, Marathon+ 44km θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Ιουλίου με έναρξη στις 06:00 το πρωί, στο ορεινό σύμπλεγμα της Τύμφης. Πρόκειται για έναν ανανεωμένο αγώνα σε μια χορταστική διαδρομή 44km, κυκλική, με 2.600 μέτρα θετικής υψομετρικής, που προκαλεί τους αθλητές να ανεβάσουν τους προσωπικούς τους στόχους και να δουν το ορεινό τρέξιμο από άλλη οπτική γωνία.

Ο Ημιμαραθώνιος, Half Marathon 21km θα διεξαχθεί στο ορεινό σύμπλεγμα της Τύμφης, την Κυριακή 23 Ιουλίου με έναρξη στις 07:30 το πρωί, με 1.170 μέτρα θετικής υψομετρικής. Ο αγώνας 10 χιλιομέτρων, Entry Race 10km, είναι ιδανικός για τη γνωριμία με το ορεινό τρέξιμο και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 08:45 το πρωί, με 430 μέτρα θετικής υψομετρικής. Χτισμένο στο επιβλητικό υψόμετρο των 1.080 μέτρων, στις πλαγιές της Καζάρμας (κορυφή) το πολυπληθές, παραδοσιακό και πανέμορφο Τσεπέλοβο, δεσπόζει μέσα στην άγρια βουνίσια φύση της Τύμφης και είναι το σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των αγώνων.

Ο παιδικός αγώνας ΖΑΓΟΡΑΚΙ, από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, δίνει την ευκαιρία στις οικογένειες να συνδυάσουν ένα εναλλακτικό τριήμερο διακοπών στα Ζαγοροχώρια. Το Zagoraki M.R. είναι ένας αγώνας τρεξίματος απόστασης 1 χλμ., με τη συμμετοχή παιδιών 3 έως 12 ετών που θα γίνει στο χωριό Τσεπέλοβο, το Σάββατο 22 Ιουλίου, στις 18:00 το απόγευμα.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ στηρίζει και φέτος τον αγώνα Zagori Mountain Running, ως Μεγάλος Χορηγός, προσφέροντας την απαραίτητη ενυδάτωση και αναζωογόνηση σε όλους τους αθλητές, ενώ παραμένει και Ονομαστικός Χορηγός του παιδικού αγώνα ΖΑΓΟΡΑΚΙ. Το ΖΑΓΟΡΙ δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη διοργάνωση δεδομένης της σταθερής προσήλωσης της εταιρείας στην προώθηση του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας, παράλληλα με την υγιεινή διατροφή την οποία υπηρετεί με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα του.Η outdoor εταιρεία ένδυσης και εξοπλισμού, The North Face, συμμετέχει ως Μεγάλος Χορηγός. Για ακόμη μια χρονιά η The North Face θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για τους αθλητές που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των αγώνων. Πιο συγκεκριμένα οι αθλητές που θα ολοκληρώσουν τους αγώνες TeRA και Marathon+ 44km θα λάβουν μοναδικά δώρα της εταιρείας, που θα τους υπενθυμίσουν την απίστευτη περιπέτεια που αντιμετώπισαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία.

Από την πρώτη χρονιά, η Fifth Element, το απόλυτα εξειδικευμένο κατάστημα αθλητικών δραστηριοτήτων, είναι ο Μεγάλος Χορηγός του αγώνα. Φέτος, η Fifth Element χαρίζει με κάθε εγγραφή στους αγώνες, εκπτωτικό κουπόνι -10% που ισχύει για όλα τα νέα της προϊόντα. Παράλληλα, το φετινό συλλεκτικό Buff® του αγώνα, με τη μοναδική του σχεδίαση, είναι αφιερωμένο στην πλούσια και σπάνια χλωρίδα του Ζαγορίου και είναι διαθέσιμο για αγορά από το ηλεκτρονικό και φυσικό κατάστημα της Fifth Element. Η εταιρεία συμβάλλει ενεργά στην προστασία της φύσης, με σεβασμό προς στο περιβάλλον, ενισχύοντας το έργο του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου και διαθέτοντας μέρος των εσόδων της
.
Δωρεάν μεταφορά αθλητών (21km & 10km) στο Τσεπέλοβο

Η Οργανωτική Επιτροπή του Zagori Mountain Running, προκειμένου να διευκολύνει τους δρομείς που θέλουν να μετακινηθούν από τα Ιωάννινα στο Τσεπέλοβο για τους αγώνες των 21km & 10km και δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, θα δρομολογήσει mini bus, την Κυριακή 23 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα, η αναχώρηση θα γίνει από την Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (Περιφέρεια Ηπείρου) στις 05:30 το πρωί με τελικό προορισμό το Τσεπέλοβο και επιστροφή από Τσεπέλοβο στα Ιωάννινα στις 14:00. Οι αθλητές δικαιούνται δωρεάν μεταφορά, ενώ το κόστος μεταφοράς για τυχόν συνοδούς είναι 5€/συνοδό. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να επιδείξει τον αριθμό BIB του κατά την είσοδό του στο mini-bus.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στα mini-bus γίνονται στο site της My Adventure.

Η διοργάνωση του Zagori Mountain Running στηρίζει φέτος το Make-A-Wish και εκπληρώνει τις ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Αγοράζοντας ένα συλλεκτικό βραχιολάκι της διοργάνωσης, συμμετέχετε ενεργά στην υποστήριξη του σημαντικού έργου του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), καθώς όλα τα έσοδα διατίθενται για αυτόν τον σκοπό. Μπορείτε και εσείς να γίνετε κομμάτι αυτής της οικογένειας και το φως στις ευχές των παιδιών που δίνουν την προσωπική τους μάχη με μια σοβαρή ασθένεια. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει περισσότερες από 3.000 ευχές.


Read More »
ZAGORI MOUNTAIN RUNNING 2023: ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ  ZAGORI MOUNTAIN RUNNING 2023: ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες