Θεσπρωτία: Νεαρή κοπέλα το νέο κρούσμα

Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020

Θεσπρωτία: Νεαρή κοπέλα το νέο κρούσμα

Σε νεαρή κοπέλα η οποία κατάγεται από την Ηγουμενίτσα αλλά ζει στη Θεσσαλονίκη, ανήκει το θετικό κρούσμα που ανακοίνωσε σήμερα για τη Θεσπρωτία ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα, ανήκει στο φιλικό περιβάλλον επιβεβαιωμένου κρούσματος που και αυτός κατάγεται από τη Θεσπρωτία αλλά ζει τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και η οποία δεν έχει επισκεφτεί πρόσφατα το νομό Θεσπρωτίας

Read More »
Θεσπρωτία: Νεαρή κοπέλα το νέο κρούσμα Θεσπρωτία: Νεαρή κοπέλα το νέο κρούσμα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020 Rating: 5

Μπάχαλο με τις ανακοινώσεις των κρουσμάτων - Αρνητικά τα 11 δείγματα από τη Θεσπρωτία - Ένα θετικό λέει ο ΕΟΔΥ

Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020
Μπάχαλο με τις ανακοινώσεις των κρουσμάτων - Αρνητικά τα 11 δείγματα από τη Θεσπρωτία - Ένα θετικό λέει ο ΕΟΔΥ


Συνεχίζει να προκαλεί αλαλούμ, η επιμονή του ΕΟΔΥ, να καταγράφει τα κρούσματα με βάση τη διεύθυνσης μόνιμης κατοικίες που έχουν δηλώσει στο ΑΜΚΑ τους οι πολίτες.

Ακόμα και εάν έχουν αλλάξει πόλη ή χώρα, στο ΑΜΚΑ αναφέρεται η αρχική διεύθυνση κατοικίας που είχε δηλώσει ο καθένας.

Και έτσι γίνεται η καταγραφή των κρουσμάτων, προκαλώντας πονοκέφαλο στις τοπικές αρχές.

Σήμερα Κυριακή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα νέο κρούσμα στο νομό Θεσπρωτίας, ενώ και τα 11 δείγματα που ελέχθησαν εχτές από τη Θεσπρωτία, ήταν αρνητικά.

Επιτέλους και οι δύο τοπικοί βουλευτές θα πρέπει να απαιτήσουν την αλλαγή του τρόπου καταγραφής των κρουσμάτων, ή έστω να ενημερώνεται άμεσα η πολιτική προστασία της Περιφέρειας για το ιστορικό των κρουσμάτων, ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις αλλά και η αναστάτωση που προκαλείται στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες της περιοχή, οι οποίοι κάθε φορά που ακούνε για ένα νέο κρούσμα, επισπεύδουν τις διακοπές τους, εγκαταλείποντας τα καταλύματα τους. 

Το πιθανότερο σενάριο πάντως για το σημερινό κρούσμα, είναι πως πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα οποία ζουν στη Θεσσαλονίκη και παλαιότερα ζούσαν στην Ηγουμενίτσα.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση. 

Read More »
Μπάχαλο με τις ανακοινώσεις των κρουσμάτων - Αρνητικά τα 11 δείγματα από τη Θεσπρωτία - Ένα θετικό λέει ο ΕΟΔΥ Μπάχαλο με τις ανακοινώσεις των κρουσμάτων - Αρνητικά τα 11 δείγματα από τη Θεσπρωτία - Ένα θετικό λέει ο ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020 Rating: 5

Ένα νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο ΕΟΔΥ

Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020
Ένα νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο ΕΟΔΥ


Τρία νέα κρούσματα στην Ήπειρο προκύπτουν από τα στοιχεία της γεωγραφικής κατανομής που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ. 
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό κανένα επιπλέον στοιχείο για τα κρούσματα αυτά τα οποία καταγράφονται στους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Η τακτική της μη γνωστοποίησης κανενός επιπλέον στοιχείου συνεχίζεται με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο αν πρόκειται για μόνιμους κατοίκους στις περιοχές αυτές, αν γίνεται ιχνηλάτηση και από ποιόν..

Η γεωγραφική κατανομή αναλυτικά:

– 15 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– 73 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, 13 εκ των οποίων συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

– 37 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 3 εκ των οποίων σχετίζονται με γνωστές συρροές και 8 με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

– 2 στην Π.Ε. Αργολίδας,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, τα οποία συνδέονται με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

– 3 κρούσματα Π.Ε. Μαγνησίας , 2 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 14 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, τα οποία αναφέρουν επαφή με γνωστό κρούσμα

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λαρίσης
Read More »
Ένα νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο ΕΟΔΥ Ένα νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020 Rating: 5

Καταμετρήθηκαν 217 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020
Καταμετρήθηκαν 217 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Συνολικά 217 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 24 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη όπως προκύπτει από τον στατιστικό χάρτη του ΕΟΔΥ, ενώ έχουν καταγραφεί 2 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 217 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7075, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

1667 (23.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3353 (47.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 50.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 79 (34.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Καταμετρήθηκαν 217 νέα κρούσματα κορωνοϊού Καταμετρήθηκαν 217 νέα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: 21χρονος πνίγηκε στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020

 ΕΚΤΑΚΤΟ: 21χρονος πνίγηκε στα Σύβοτα Θεσπρωτίας


Ένας 21χρονος έχασε τη ζωή του από πνιγμό, το μεσημέρι της Κυριακής στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr.

Ο άτυχος 21χρονος είχε μεταβεί με την παρέα του με βάρκα, στη δημοφιλή παραλία Πισίνα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εντοπίστηκε στη θάλασσα χωρίς στις αισθήσεις του.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, το οποίο μετέφερε τον 21χρονο στο λιμάνι των Συβότων, όπου είχε ήδη φτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παρ' όλες τις προσπάθειες των γιατρών για ανάνηψη, δεν κατάφεραν να επαναφέρουν τον άτυχο 21χρονο.

Οι ακριβείς συνθήκες κατά τις οποίες ο νεαρός βρέθηκε στη θάλασσα και έχασε τη ζωή του, διερευνώνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο και διενεργεί την προανάκριση.

Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του 21χρονου.

Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: 21χρονος πνίγηκε στα Σύβοτα Θεσπρωτίας  ΕΚΤΑΚΤΟ: 21χρονος πνίγηκε στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Πρόστιμο και 15ήμερο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ

Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020
Θεσπρωτία: Πρόστιμο και 15ήμερο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ


Διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ και 15ήμερο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ - κέντρο διασκέδασης επέβαλλε η Αστυνομία μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου.

Το κατάστημα που δέχθηκε την «καμπάνα» βρίσκεται σε παραλιακή περιοχή του Νομού Θεσπρωτίας και κατά την διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν υπέρβαση στον αριθμό των ατόμων.

Έτσι επιβλήθηκαν όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία για την προστασία διάδοσης του Covid-19.
Read More »
Θεσπρωτία: Πρόστιμο και 15ήμερο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ Θεσπρωτία: Πρόστιμο και 15ήμερο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 16, 2020 Rating: 5

Σελίδες