Τρία μέτρα, με ισχύ έως και την 31η Μαΐου 2024, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγορά

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Τρία μέτρα, με ισχύ έως και την 31η Μαΐου 2024, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγοράΚατατέθηκε στη Βουλή σήμερα (26/9) και ψηφίζεται αύριο (27/9), η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για την μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ.

Κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα και ψηφίζεται αύριο, η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για την μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ αλλά και άλλων δύο μέτρων, με σκοπό να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στην αγορά.

Η πρωτοβουλία για την «Μόνιμη Μείωση Τιμής» θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 31 Μαΐου του 2024 και οι επιχειρήσεις παραγωγής ή χονδρικής εμπορίας καταναλωτικών προϊόντων που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να το δηλώσουν στο υπουργείο Ανάπτυξης, μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2023.

Πιο αναλυτικά η τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2121 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2019 για την τροποποίηση της οδηγίας (ΕΕ) 2017/1132 όσον αφορά στις διασυνοριακές μετατροπές, συγχωνεύσεις και διασπάσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών)» προβλέπει τρεις ρυθμίσεις. Την υποχρέωση ανακοίνωσης των ανατιμήσεων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, την επισήμανση προϊόντων με δέσμευση μείωσης τιμής στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής» καθώς και την δημοσιοποίηση των τιμών φρούτων και λαχανικών.

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει ότι τα σούπερ μάρκετ με κύκλο εργασιών άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να ανακοινώνουν στο υπουργείο Ανάπτυξης οποιαδήποτε αύξηση τιμής από προμηθευτή καταναλωτικών προϊόντων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση ή εκείνων που παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση και στόχος του μέτρου είναι η παρακολούθηση της εξέλιξης των τιμών χονδρικής πώλησης των προϊόντων για τον έγκαιρο σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών αντιμετώπισης των ατελειών της αγοράς.

Στην περίπτωση μη συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, το πρόστιμο θα είναι 50.000 ευρώ για κάθε απόκρυψη στοιχείων.

Επίσης τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να ενημερώνουν για τις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων και το υπουργείο Ανάπτυξης θα ανακοινώνει τις ενδεικτικές τιμές στους καταναλωτές, μέσω των ιστοτόπων του υπουργείου Ανάπτυξης και της γενικής γραμματείας Εμπορίου, καθώς και του «e-katanalotis». Για τους παραβάτες το πρόστιμο θα είναι 20.000 ευρώ, εκτός αν η παράλειψη της ανακοίνωσης τιμών οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας ή αντικειμενικούς λόγους τεχνικής αδυναμίας.

Επιπλέον, θεσμοθετείται η σήμανση προϊόντων με δέσμευση μείωσης τιμής. Σε αυτή την περίπτωση οι επιχειρήσεις, οι βιομηχανίες και οι χονδρέμποροι καταναλωτικών προϊόντων θα μπορούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» εφόσον μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2023, στείλουν έγγραφη δέσμευση προς το υπουργείο Ανάπτυξης για μείωση τιμών, τουλάχιστον 5% - εξαιρουμένων των προωθητικών ενεργειών - για τους επόμενους έξι μήνες. Η δέσμευση των επιχειρήσεων για την «Μόνιμη Μείωση Τιμής» περιλαμβάνει: τον μοναδικό κωδικό («barcode»), την επωνυμία, το είδος και το περιεχόμενο του προϊόντος, ανά μονάδα μέτρησης, την αντισυμβαλλόμενη επιχείρηση και τη δέσμευση για τη μείωση της τιμής πώλησης.

Τα προϊόντα που θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, θα φέρουν ετικέτα με ευκρινές ειδικό σήμα στο ράφι ενώ οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ θα είναι υποχρεωμένες να μεταφέρουν πλήρως τις μειωμένες τιμές πώλησης των προμηθευτών τους στον τελικό καταναλωτή. Σε περίπτωση μη τήρησης της έγγραφης δέσμευσης το πρόστιμο θα ανέρχεται στις 50.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

Η χρήση του ειδικού σήματος, από σούπερ μάρκετ σε προϊόντα που δεν συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «θα τιμωρείται με πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά κατάστημα και ανά κωδικό προϊόντος.
Read More »
Τρία μέτρα, με ισχύ έως και την 31η Μαΐου 2024, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγορά Τρία μέτρα, με ισχύ έως και την 31η Μαΐου 2024, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγορά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Έργα βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Έργα βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Υπεγράφη με την Ανάδοχο Εταιρεία «ΚΑΣΣΑΒΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ» η σύμβαση για το έργο με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού ύψους 500.000,00€ (με Φ.Π.Α. 24%), ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α.

Πρόκειται για εργασίες, όπως οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση στους υφιστάμενους διανοιγμένους αγροτικούς δρόμους, για την ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που θα έχει με τη σειρά της θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό και γεωργικό εισόδημα.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος ανέφερε τα εξής:

«Αντιμετωπίζουμε έμπρακτα τα προβλήματα δυσλειτουργίας της καθημερινότητας, δίνοντας ρεαλιστικές λύσεις για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και την αναβάθμιση του πρωτογενούς μας τομέα. Ένα ακόμη έργο προστίθεται στις συντονισμένες μας προσπάθειες, σε συνεργασία με τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες και αναμένεται να διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής, την ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων. Πιστοί στους στόχους μας, συνεχίζουμε με συνέπεια και έργα τη βελτίωση κάθε τομέα της καθημερινότητας.»
Read More »
Έργα βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας Έργα βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Δωρεά από το κατάστημα ‘Οι Βλάχοι’ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Δωρεά από το κατάστημα ‘Οι Βλάχοι’ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί το κατάστημα ‘Οι Βλάχοι’ για την προσφορά σε κρέας στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 07:00 – 15:00 στα γραφεία του.


Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής) ,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/

Read More »
Δωρεά από το κατάστημα ‘Οι Βλάχοι’ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το κατάστημα ‘Οι Βλάχοι’ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός με Ένταλμα Σύλληψης

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός με Ένταλμα Σύλληψης


Συνελήφθη χθες (25-09-2023) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 26ου Ανακριτή Αθηνών για «συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός με Ένταλμα Σύλληψης Συνελήφθη ημεδαπός με Ένταλμα Σύλληψης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα (4) άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα (4) άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις

Στο πλαίσιο ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες κλοπές, τελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κατηγορούμενοι ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από επιχειρήσεις σε περιοχές των Ιωαννίνων, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο της ημεδαπής συνεργού τους και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε τρεις περιπτώσεις κατά το τελευταίο 10ήμερο και συγκεκριμένα:
σε απόπειρα κλοπής και κλοπή σε βάρος της ίδιας επιχείρησης, από όπου αφαίρεσαν -4- κουλούρες πλέγματος, αξίας -160- ευρώ και
σε κλοπή ανταλλακτικών από συνεργείο αυτοκινήτων, αξίας -2.000- ευρώ.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα στις οικίες των ημεδαπών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα (4) άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα (4) άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει για μία ακόμη χρονιά το Ioannina Lake Run

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει για μία ακόμη χρονιά το Ioannina Lake Run

Ιωάννινα, 26 Σεπτεμβρίου 2023 – Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμμετείχε ως χορηγός για 7η συνεχή χρονιά στο Ioannina Lake Run, τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της βορειοδυτικής Ελλάδας, που υλοποιήθηκε για 17η φορά στη λίμνη Ιωαννίνων, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών και αθλητριών. Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε τόσο με ρεκόρ συμμετοχών, όσο και με την κατάρριψη του ρεκόρ διαδρομής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Φέτος, η Τράπεζα Ηπείρου συμμετείχε ως αθλοθέτης του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ., απονέμοντας χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες του αγώνα. Συνολικά τερμάτισαν 1.551 δρομείς στον αγώνα των 30 χλμ., αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από καταβολής διοργάνωσης. Επιπλέον, στήριξε και αυτή τη χρονιά τον Παραλίμνιο Αγώνα Δρόμου 1.000 μ. για ΑμεΑ, με στόχο να μεταφέρει το μήνυμα των ίσων δικαιωμάτων σε συμμετοχή αγώνων δρόμου. Τέλος, αθλοθέτησε χρηματικό βραβείο για το ρεκόρ διαδρομής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, προσελκύοντας περισσότερους κορυφαίους δρομείς με υψηλότερες επιδόσεις στο Lake Run.

Πέρα από την χορηγική παρουσία, η Τράπεζα Ηπείρου έδωσε και φέτος το παρών με τη δική της ομάδα που έτρεξε στο μεγαλύτερο δρομικό event της Ηπείρου. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Ιωάννης Βουγιούκας, δήλωσε: «Είμαστε παρόντες όχι μόνο ως χορηγοί και αθλοθέτες, αλλά και με τη συμμετοχή της δικής μας ομάδας, των εργαζομένων της Τράπεζας, στον αγώνα των 5 χλμ. του Ioannina Lake Run. Στηρίζουμε τον σκοπό του αγώνα να προάγει τον αθλητισμό, την υγεία, το «ευ αγωνίζεσθαι» και ταυτόχρονα τη συμπερίληψη των ΑμεΑ στα δρομικά αθλητικά γεγονότα».

Κατά τη διάρκεια της Τελετής των Απονομών Βραβείων, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, δήλωσε: «H Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει για 7η συνεχή χρονιά το Ioannina Lake Run με στόχο την ενθάρρυνση της αθλητικής δραστηριοποίησης των πολιτών και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας της Ηπείρου. Παράλληλα, με την υποστήριξη του Παραλίμνιου Αγώνα ΑμεΑ θέλουμε να προωθήσουμε το μήνυμα της συμπερίληψης στον αθλητισμό και να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Το Ioannina Lake Run έχει καταφέρει να μετατρέψει τα Ιωάννινα σε έναν δημοφιλή προορισμό με σημαντική απήχηση πλέον και σε δρομείς του εξωτερικού. Συγχαρητήρια στη Διοργάνωση, σε όλους τους συμμετέχοντες και φυσικά στους νικητές για τα εξαιρετικά αποτελέσματα!».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Βασίλης Τσουκανέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο της αθλητικής διοργάνωσης Ioannina Lake Run στην τοπική ανάπτυξη και τη δέσμευση της Τράπεζα Ηπείρου να στηρίζει τα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα του τόπου. «Στόχος μας στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου είναι να στεκόμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία του τόπου, ενισχύοντας πρωτοβουλίες που παράγουν αξία για την Ήπειρο. Η εξέλιξη που σημειώνει κάθε χρόνο το Ioannina Lake Run είναι εντυπωσιακή, με ρεκόρ συμμετοχών και οργανωτική επιτυχία».


Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου:

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας Ηπείρου. Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 17.000 Ηπειρωτών αλλά και των θεσμικών επενδυτών. Με την συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης, η Τράπεζα βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση για να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και του οράματός της για μια Ισχυρή Ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα. Το νέο συνεταιριστικό -επιχειρηματικό μοντέλο- πρότυπο που σχεδιάζει η Τράπεζα θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία , όσο και στους εργαζομένους και τους μετόχους .


Read More »
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει για μία ακόμη χρονιά το Ioannina Lake Run Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει για μία ακόμη χρονιά το Ioannina Lake Run Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης .

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη χθες (25-09-2023) το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός διωκόμενος.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για τα αδικήματα της ψευδής ένορκης βεβαίωσης, ληστρικού εκβιασμού - επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίσταση στα όργανα επιβολής - σωματική βλάβη εξ αμελείας και κατάχρηση εγγράφων ταυτότητας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης . Συνελήφθη ημεδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης . Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για απόπειρα κλοπής από ιερό ναό και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για απόπειρα κλοπής από ιερό ναό και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Άμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη χθες (25-09-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο σε προαύλιο χώρο ναού στα Ιωάννινα και όπως διαπιστώθηκε λίγη ώρα νωρίτερα προσπάθησε να διαρρήξει τα ντουλάπια του πρόναου χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

Επιπλέον, από την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν -31- ναρκωτικά χάπια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για απόπειρα κλοπής από ιερό ναό και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για απόπειρα κλοπής από ιερό ναό και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπισκότα με κανέλα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπισκότα με κανέλα

Στην ανάκληση των μπισκότων «KORONA COOKIES-Μπισκότα κανέλας με μέλι και μαύρη ζάχαρη» 105gr, ημ/νία Λήξεως 06/07/2024, ημ/νία Παραγωγής:06/07/2023), που παράγονται από την εταιρεία «Μπισκοτοποιία Kouteris Cookies», προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του ΕΦΕΤ, το προϊόν εξετάστηκε από το Α΄ Τμήμα της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε “μη κανονικό και μη ασφαλές”, διότι περιέχει την ουσία κουμαρίνη σε συγκέντρωση 28 ± 2,6 mg/Kg, ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου είναι 15 mg/Kg.

Η κουμαρίνη είναι ένας φυσικός αρωματικός παράγοντας και υπάρχει σε μια μεγάλη ποικιλία φυτών, όπως φασόλια, τόνκα, λεβάντα, σε πολλά χόρτα, στην κασία, κ.α. Μπορεί να βρεθεί ως φυσικό συστατικό σε προϊόντα όπως καρυκεύματα, τρόφιμα που περιέχουν κανέλα ή σε ποτά (π.χ. λικέρ).

Έχει χαρακτηριστεί ως επιβλαβής για το ήπαρ και καρκινογόνος ουσία και έχει απαγορευτεί στα τρόφιμα στις ΗΠΑ ήδη από το 1954. Στην ΕΕ, ο Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1334/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ρυθμίζει τη χρήση και τη μέγιστη περιεκτικότητα της κουμαρίνης στα τρόφιμα.


Read More »
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπισκότα με κανέλα Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπισκότα με κανέλα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Πως εκλέγονται οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Πως εκλέγονται οι Πρόεδροι των ΚοινοτήτωνΠυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στη χώρα. Όπως ορίζει το άρθρο 5, οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου του πέμπτου έτους κάθε δημοτικής περιόδου, όπως και οι περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με το άρθρο 25, εάν δεν αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 43, η εκλογή γίνεται την ίδια μέρα με την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.

Επομένως, φέτος, οι κάλπες θα στηθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023.

Οι δημοτικές κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από 201 κατοίκους και άνω θα έχουν τριμελές συμβούλιο, κάτι που σήμερα ισχύει για τις κοινότητες με περισσότερους από 300 κατοίκους.

Οι δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό από 201 έως 300 κατοίκους, που επηρεάζονται από τη ρύθμιση είναι συνολικά 723.

Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος του συνδυασμού που κατά τον πρώτο γύρο συγκέντρωσε την απόλυτη ή σχετική πλειοψηφία του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων στη δημοτική κοινότητα.

Οι λοιποί υποψήφιοι του ίδιου συνδυασμού, με βάση τους σταυρούς που έλαβαν θεωρούνται αναπληρωματικοί.
Read More »
Πως εκλέγονται οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Πως εκλέγονται οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Πρόγραμμα περιοδειών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Πρόγραμμα περιοδειών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου ΚαχριμάνηΟ υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από κλιμάκια υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου», το επόμενο διήμερο θα περιοδεύσει σε πόλεις και τοπικές κοινότητες Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Πρέβεζας με το εξής πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Π.Ε.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Από τις 6:00 μ.μ. Κατσικά, Κουτσελιό, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Καστρίτσα, Δροσοχώρι, Βασιλική, Λογγάδες

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Π.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Πρωί: (Από 10 π.μ.) Γοργόμυλος –Γυμνότοπος – Αγ. Γεώργιος – Φιλιππιάδα - Ν. Κερασούντα– Πέτρα – Λούρος
Aπόγευμα: 6 μ.μ. πόλη Πρέβεζας
8:30 μ.μ. Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» και παρουσίαση υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Π.Ε. Πρέβεζας (Λεωφόρος Ειρήνης 96)

· Υπενθυμίζεται ότι απόψε ώρα 8.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Π.Ε.Θεσπρωτίας, στην οδό 8ης Δεκεμβρίου 6, Ηγουμενίτσα.
Read More »
Πρόγραμμα περιοδειών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη Πρόγραμμα περιοδειών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από το Chocolat

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από το Chocolat


Ζητείται προσωπικό για την κουζίνα. από το κατάστημα Chocolat cafe - Resaurant.

Περαιτέρω πληροφορίες στον αριθμό 6945939749
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από το Chocolat Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από το Chocolat Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Αντιρρυπαντική άσκηση από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Αντιρρυπαντική άσκηση από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο εξάσκησης για την εφαρμογή υφιστάμενων σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, την 02-10-2023 και ώρα 10:30 θα πραγματοποιήσει άσκηση, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης στον Νέο Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Read More »
Αντιρρυπαντική άσκηση από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Αντιρρυπαντική άσκηση από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας


DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα-Γράφει ο Πέτρος Ζήγος

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα-Γράφει ο Πέτρος ΖήγοςΕκτός από τον πρωτογενή τομέα (γεωργία – κτηνοτροφία – δάση – αλιεία) και το δευτερογενή τομέα (βιομηχανία) της οικονομίας της χώρας μας, υπάρχει και ο τριτογενής τομέας (τουρισμός –υπηρεσίες).


Ο τουρισμός συμβάλλει άμεσα ή έμμεσα στην ανάπτυξη μίας περιοχής και συμμετέχει κατά μεγάλο ποσοστό στο ακαθόριστο εθνικό προϊόν. Σχεδόν το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας μας, προέρχεται από τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), οι κύριοι πυλώνες στρατηγικής ανάπτυξης του τουριστικού τομέα τα επόμενα χρόνια, οι οποίοι συνδέονται άμεσα με την ορθή σύνθεση του τουριστικού προϊόντος, είναι οι επενδύσεις και η ανταγωνιστικότητα, οι υποδομές, η αγορά εργασίας, η διαχείριση των προορισμών και η βιωσιμότητα.

Η Ήπειρος είναι μία περιοχή με μεγάλες προοπτικές και έχει κάνει σημαντικότατα βήματα για τη σωστή ανάπτυξη του τουριστικού της προϊόντος, το οποίο αναγνωρίζεται για το υψηλό επίπεδό του, εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, μεγάλη δυναμική και περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης. Βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά και έχει μπει δυναμικά στο χάρτη των ανερχόμενων τουριστικών προορισμών.

Μία έρευνα, όμως, του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, είχε δείξει, ότι η Ήπειρος είναι αρκετά πίσω σε επισκέψεις, διανυκτερεύσεις και εισπράξεις.

Η Θεσπρωτία εντυπωσιάζει όσους την επισκέπτονται, με τις εκτεταμένες και ειδυλλιακές ακρογιαλιές της, τους αρχαιολογικούς χώρους, το υπέροχο κλίμα, τα επιβλητικά βουνά, τους υγροτόπους, τους παραδοσιακούς οικισμούς, την ιστορία, τα βυζαντινά μνημεία κλπ. Ο τουρισμός, οι αρχαιολογικοί χώροι και ο αγροδιατροφικός τομέας είναι κρίκοι μίας αλυσίδας, η οποία πρέπει να ενισχυθεί, ώστε να υπάρξει στην περιοχή μας αναπτυξιακή προοπτική.

Ο τουριστικός τομέας επλήγη βάναυσα από την οικονομική κρίση και την πανδημία. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία κατά την διάρκεια των κρίσεων (οικονομικής και υγειονομικής), δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τις απώλειες του τζίρου, τις πάγιες λειτουργικές δαπάνες και τις δαπάνες συντήρησης των οικογενειών, ούτε να περιορίσουν τη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Δυστυχώς, η τουριστική επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην «εντατική».

Για να υπάρξει ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη όλων των περιοχών και να αποτελέσουν τόσο η Θεσπρωτία όσο και ολόκληρη η Ήπειρος κορυφαίους προορισμούς τεσσάρων εποχών, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, για τη διασφάλιση της ποιότητας στις υποδομές και τις υπηρεσίες του τουρισμού και μέτρα σχετικά με την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Ορισμένα από αυτά τα μέτρα είναι τα εξής:
Η στήριξη και η οικονομική ενίσχυση του «επιχειρείν» με χρήματα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η μείωση της φορολογίας στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των τουριστικών επιχειρήσεων χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Η αναστολή των δανειακών υποχρεώσεων και η αναστολή της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης κατά δανειοληπτών.

Η αύξηση του επιδόματος ανεργίας και του ειδικού εποχικού βοηθήματος στον τουριστικό τομέα.

Η αύξηση των δικαιούχων του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού.

Η ψηφιοποίηση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών και ο πλήρης ψηφιακός μετασχηματισμός της τουριστικής βιομηχανίας.

Η ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η τακτοποίηση της χρονίζουσας εκκρεμότητας του χωροταξικού ζητήματος.

Η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η σύνδεση του τουρισμού με τα τοπικά προϊόντα.

Η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών (λιμενικών, οδικών, ενεργειακών κλπ)

Η εφαρμογή όλων των σύγχρονων τεχνικών μάρκετινγκ, που συμβάλλουν στην αύξηση των κερδών.

Η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης, για να καθιερωθούν η Ήπειρος και ολόκληρη η χώρα μας ως κέντρα τουριστικής εκπαίδευσης στη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Η αναμόρφωση των περιφερειακών υπηρεσιών τουρισμού σε κέντρα παραγωγής τουριστικής πολιτικής.

Η αύξηση των προσκλήσεων σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες.
Η δημιουργία δικτύου μονοπατιών.

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η οποία δυστυχώς βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο.

Η κατασκευή μαρίνας, υδατοδρομίου και καταδυτικού πάρκου.

Η δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η αύξηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ

Ο περιορισμός της ηχορύπανσης, διότι οι τουρίστες θέλουν ησυχία, ευγένεια, καλωσόρισμα με τοπικά προϊόντα, καθαριότητα, συναισθηματικό δέσιμο με τους ιδιοκτήτες και γενικά η ηπειρώτικη φιλοξενία.

Η καθαριότητα και η φύτευση λουλουδιών σε πολλά σημεία του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας κλπ.

Η τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους της δουλειάς

Η χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και να επεκταθεί και στον επισιτισμό με ταυτόχρονη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κλπ.

Η λήψη των προαναφερθέντων μέτρων θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου να φτάσουν τα δημόσια έσοδα από τον τουρισμό τα 30 δις ευρώ ετησίως.

Για να μπορέσει ο τουριστικός τομέας να αποτελέσει πραγματικά τη «βαριά βιομηχανία» της χώρα μας, όπως προσφυώς αποκαλείται, πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα.ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΖΗΓΟΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β. ΝΤΑΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
Η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα-Γράφει ο Πέτρος Ζήγος Η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα-Γράφει ο Πέτρος Ζήγος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Οι προτάσεις του Συνδυασμού “Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης” για την Κοινότητα Λαδοχωρίου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Οι προτάσεις του Συνδυασμού “Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης” για την Κοινότητα Λαδοχωρίου

Η Κοινότητα Λαδοχωρίου βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο για τη λειτουργία της Ηγουμενίτσας. Αποτελεί την είσοδο και την «πύλη» της πόλης, από τη νότια πλευρά. Το γεγονός αυτό επιφέρει πολλά προβλήματα, αφού επιβαρύνεται με τη διερχόμενη κίνηση. Η γειτνίαση με το λιμάνι εξωτερικού επίσης, είναι πηγή προβλημάτων και οχλήσεων. 
Το Λαδοχώρι όμως, είναι παράλληλα και ένα όμορφο προάστιο της Ηγουμενίτσας, κάτι που επιβάλλει την αναβάθμιση του επιπέδου της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς τα τελευταία χρόνια λειτουργούν πολλά και καλά καταστήματα εστίασης. Επίσης, στο Λαδοχώρι έχουν ανακαλυφθεί και συνεχώς ανακαλύπτονται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, που μπορούν να καταστήσουν την περιοχή πόλο έλξης επισκεπτών με πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Συνεπώς, το Λαδοχώρι έχει ανάγκη από μια δέσμη έργων, δράσεων, αλλά και μέτρων που συμβάλλουν στην επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου.

Τα κυριότερα από αυτά είναι τα εξής:
1.Η επέκταση του δικτύου των πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων και η σύνδεσή τους με το λοιπό δίκτυο της πόλης, ώστε να είναι δυνατή η ασφαλής μετακίνηση πεζών και ποδηλάτων. Επίσης, η άμεση αποκατάσταση της οδοποιίας στους δρόμους όπου εκτελούνται έργα.
2.Η αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων χώρων αναψυχής και η κατασκευή νέων πλατειών αλλά και νέας παιδικής χαράς σε δημοτικούς χώρους.
3.Η βελτίωση της καθαριότητας στους δρόμους.
4.Η μέριμνα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων που έχει για την ευρύτερη περιοχή η λειτουργία ορισμένων δημόσιων και κοινόχρηστων υποδομών (δημόσιες υπηρεσίες, σταθμοί μέσων μεταφοράς, κλειστό γυμναστήριο, δημόσιοι χώροι στάθμευσης κ.α.).
5.Η συντήρηση του έργου της οδού 49 Μαρτύρων, το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην βελτίωση της εικόνας της περιοχής, αλλά και στη διευκόλυνση των κατοίκων της.
6.Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, μπορεί να σχεδιαστούν και υλοποιηθούν έργα και δράσεις ανάδειξης και προβολής των αρχαιολογικών μνημείων, να λειτουργήσουν με ένα πρότυπο «αστικής πολιτιστικής διαδρομής» και να προσελκύσουν επισκέπτες.
7.Τέλος, επειδή ακριβώς η λειτουργία του λιμένα εξωτερικού συνιστά μια σημαντική επιβάρυνση για το Λαδοχώρι, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε η περιοχή να έχει προνομιακή μεταχείριση στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών ωφελειών από τον ΟΛΗΓ (εκτέλεση έργων, δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, προβολή περιοχής, χορηγίες για αθλητικές ή πολιτιστικές δράσεις, προνόμιο εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού στον ΟΛΗΓ κ.α.).

Η τελική επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» πραγματοποιήθηκε από τις υποψήφιες Συμβούλους της Κοινότητας Μαριάννα Βασιλείου, Αριάδνη Ζώη – Μήτσικα και Σοφία Κύργιου, τις οποίες ευχαριστούμε.

Read More »
Οι προτάσεις του Συνδυασμού “Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης” για την Κοινότητα Λαδοχωρίου Οι προτάσεις του Συνδυασμού “Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης” για την Κοινότητα Λαδοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 49 προκρίτους εκτελεσθέντες της Παραμυθιάς – Το ιστορικό (φωτό)

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 49 προκρίτους εκτελεσθέντες της Παραμυθιάς – Το ιστορικό (φωτό)Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας των 49 Προκρίτων, ομιλία από απόγονο εκτελεσθέντος, παραδοσιακό μοιρολόι αλλά και λαμπαδηφορία από τους μαθητές των σχολείων της μαρτυρικής κωμόπολης.
Πηγή: Paramythia-online.gr

Το ιστορικό
Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής 1941 – 1944 στην Ελλάδα είναι γνωστό πως σημειώθηκαν πολλά εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού λαού, τόσο από τα κατοχικά στρατεύματα όσο κι από τους συνεργάτες τους. Ένα από τα πιο ειδεχθή αυτών των εγκλημάτων ήταν η εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς στις 29 Σεπτεμβρίου του 1943.

Η Ελλάδα, αν και μια χώρα που απώθησε στα Βουνά της Ηπείρου τους Ιταλούς και πέτυχε πολύ σημαντικές νίκες για τους συμμάχους στο πλαίσιο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, δεν κατάφερε εντέλει να αποτελέσει απειλή για τη Γερμανική πολεμική μηχανή που εκείνη τη περίοδο είχε καθυποτάξει εύκολα μεγάλο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου και παραδόθηκε τελικά τον Απρίλιο του 1941 στις δυνάμεις του Άξονα.

Πηγή: Paramythia-online.gr

Αυτό βέβαια δεν σταμάτησε τους Έλληνες από το να δημιουργήσουν αντάρτικες ομάδες και να πολεμήσουν σθεναρά και λυσσαλέα τον κατακτητή. Πασίγνωστο είναι πως δημιουργήθηκαν μεγάλες ομάδες ενόπλων ανταρτών, όπως εκείνες του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, οι οποίες αρκετές φορές σημείωσαν ένδοξες νίκες στα πεδία των μαχών εναντίον των Κατακτητών.

Το 1943, η διοίκηση των περιοχών που έλεγχαν οι Ιταλοί έχει περάσει πλέον στα χέρια των Γερμανών και συγκεκριμένα στο 22ο ορεινό σώμα στρατού της Ναζιστικής Γερμανίας. Οι Γερμανοί όπως και οι Ιταλοί πριν από αυτούς, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των Αλβανών Μουσουλμάνων της περιοχής, τους Τσάμηδες, με την υπόσχεση πως μόλις τελειώσει ο πόλεμος και η Γερμανία νικήσει, θα φροντίσει να ενταχθεί ο νόμος Θεσπρωτίας σε μια νέα, ελεύθερη, αυτόνομη και Μεγάλη Αλβανία.

Παρόλα αυτά, καίριες θέσεις της Θεσπρωτίας έχουν περάσει στον έλεγχο του ΕΔΕΣ, ενώ ταυτόχρονα οι αντάρτες σφυροκοπούν με κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται τους εχθρούς.

Πηγή: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Οι επιθέσεις των ανταρτών

Μία από αυτές τις επιθέσεις των ανταρτών πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, όπου σκοτώθηκαν 6 Γερμανοί στρατιωτικοί, λίγο έξω από το χωριό της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας. Η επίθεση δεν έγινε τυχαία, αφού τις προηγούμενες μέρες οι Γερμανοί μαζί με τους Τσάμηδες είχαν προβεί σε βιαιοπραγίες έναντι κατοίκων της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου 1943, ανιχνευτική περίπολος Γερμανών και Τσάμηδων στάλθηκε στα αποκαλούμενα (από τους ίδιους) «συμμοριτοχώρια» Ελαταριά, Σέλλιανη, Ελευθεροχώρι και Αγία Κυριακή.

Λίγο πριν τη Σέλλιανη η ανιχνευτική περίπολος συνάντησε μια ομάδα αγροτών και στη συνέχεια μία δεύτερη, που κατευθύνονταν στο παζάρι της Παραμυθιάς. Ο Διοικητής Παραμυθιάς Karl Broecher (31 ετών τότε), έγραψε σχετικά με τις ανακρίσεις των χωρικών: «Όταν οι δικοί μας και οι Αλβανοί φρουροί σταμάτησαν τους αγρότες περίπου 10 από αυτούς προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι Αλβανοί άνοιξαν πυρ για να τους εμποδίσουν. Την ίδια στιγμή συμμορίτες που ήταν κρυμμένοι στα δυτικά του Ελευθεροχωρίου άνοιξαν πυρ εναντίον των σκοπών μας. Από την ανάκριση διαπιστώθηκε πως ορισμένοι από τους συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν στον ανεφοδιασμό των συμμοριτών στη γραμμή Πλακωτή- Ροδοστίβα- μονή Παναγιάς- Παραμυθιάς και πάλι πίσω. Ο ανεφοδιασμός παραδιδόταν στη μονή και από εκεί τροφοδοτούνταν οι συμμορίτες. Κατά διαστήματα στο μοναστήρι βρίσκονταν μέχρι και 300 συμμορίτες».

Οι εκτελέσεις

Στις 19 Σεπτεμβρίου 1943, ημέρα Κυριακή, εκτελέστηκαν δια τυφεκισμού στην αυλή του δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς οι: Μαρία, χήρα Β. Κουτούπη και οι αγρότες Δ. Σταυρόπουλος, Μ. Βασιλείου ή Γεωργίου, Θ. Βασιλείου ή Γεωργίου, Σ. Πέτσης, Ε. Πέτσης, Ε. Διαμάντης, Σ. Ρίζος και Γ. Λάμπρος.

Την επόμενη μέρα σε επιχειρήσεις Γερμανών και Τσάμηδων, σκοτώθηκαν συνολικά 16 αντάρτες.

Έτσι, όπως προαναφέραμε την Παρασκευή στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, 6 Γερμανοί δέχθηκαν επίθεση και σκοτώθηκαν από αντάρτες του ΕΔΕΣ. Αυτή η πράξη οδήγησε σε αντίποινα των Γερμανών έναντι των κατοίκων της Παραμυθιάς.

Πηγή: Η ΓΗ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ-Γιάννης Παρόλας-Η ανακομιδή των λείψανων των 49

Λίγες μέρες μετά, τη νύχτα της 27ης Σεπτεμβρίου, παραβιάζονται οικίες επιφανών κατοίκων της Παραμυθιάς, καθ’ υπόδειξη των Τσάμηδων και συλλαμβάνονται 52 Έλληνες Παραμυθιώτες. Πολλοί από αυτούς ήταν στενοί συγγενείς. Η οικογένεια του Βασίλη Τσιούλα έχασε στην εκτέλεση 3 παιδιά.

Αφού κρατήθηκαν όμηροι για μια ημέρα, τους ανακοινώθηκε η απόφαση των αρχών να εκτελεστούν. Κάτι που μπορεί να θεωρηθεί πως ήταν προαποφασισμένο, διότι ο φρούραρχος της Παραμυθιάς είχε ήδη δηλώσει: «…δια κάθε δολοφονία ή τραυματισμόν Γερμανού στρατιώτου, θα εκτελούνται 10 χριστιανοί Έλληνες πολίτες εκ Παραμυθίας και των πέριξ χωριών».

Έτσι το ξημέρωμα της 29ης Σεπτεμβρίου του 1943 οι Γερμανοί μαζί και με τους συνεργούς τους, οδήγησαν τους κρατούμενους λίγο έξω από την κωμόπολη σε ένα χωράφι. Εκεί, την προηγούμενη μέρα, όμηροι από τα χωριά του κάμπου είχαν αναγκαστεί να ανοίξουν ομαδικούς τάφους.

Πριν δώσει το πρόσταγμα ο αξιωματικός του αποσπάσματος, απελευθέρωσε τρεις από τους κρατούμενους, γιατί έκρινε πως θα του ήταν χρήσιμοι για ξυλουργικές εργασίες στο γερμανικό γραφείο διοίκησης και έμειναν 49 μελλοθάνατοι. Ο Γιάννης Μπαζιάκος και ο Κώστας Τσίλης προσπάθησαν να αποδράσουν από το απόσπασμα την τελευταία στιγμή. Λίγο πιο πέρα, τους εκτέλεσαν οι συνεργάτες των Ναζί.

Ο κ. Παναγιώτης Τσαμάτος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναφέρει πως λίγες μέρες νωρίτερα, από τα χωριά της Παραμυθιάς, είχαν συλληφθεί και εκτελέστηκαν στην συνέχεια 11 πολίτες έξω από το σχολείο. Μαζί με τους 49 προκρίτους, οι εκτελεσθέντες έφταναν τους εξήντα, «για να λυθεί σωστά, η εξίσωση της ντροπής», συμπληρώνει ο καθηγητής.
Read More »
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 49 προκρίτους εκτελεσθέντες της Παραμυθιάς – Το ιστορικό (φωτό) Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 49 προκρίτους εκτελεσθέντες της Παραμυθιάς – Το ιστορικό (φωτό) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Μαζί για την Ηγουμενίτσα | Συνάντηση - πάρτυ με τη νεολαία

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Μαζί για την Ηγουμενίτσα | Συνάντηση - πάρτυ με τη νεολαίαΣας προσκαλούμε στη συνάντηση-πάρτυ Νεολαίας (και όσων αισθάνονται νέοι...), που θα γίνει το Σάββατο 30/09 και ώρα 21:00, στο ΝV Cafe-Bar-Resto (Εθνικής Αντιστάσεως 84, Ηγουμενίτσα).
Η θέληση των νέων να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον του Δήμου μας θα πρέπει να είναι γιορτή!
Και αυτό θα κάνουμε!
Πάρτυ Νεολαίας!
Read More »
Μαζί για την Ηγουμενίτσα | Συνάντηση - πάρτυ με τη νεολαία Μαζί για την Ηγουμενίτσα | Συνάντηση - πάρτυ με τη νεολαία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, στα Ιωάννινα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, στα Ιωάννινα
Ξεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες του 23ου Πανελληνίου Συνεδρίου Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα (28/9-1/10/2023), με κορυφαία κοινωνική εκδήλωση τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Φρόντζου.

26 χρόνια επιστημονικών δράσεων διεθνούς βεληνεκούς και κοινωνικής προσφοράς, συμπυκνώνονται στο φετινό συνέδριο της ΠΑΡΗ.ΣΥ,.Α., στο οποίο διατρανώνουμε την θέση μας για το δικαίωμα στην δωρεάν, πλήρη και χωρίς περιορισμούς πρόσβαση στην Θεραπεία του Πόνου και την Παρηγορική Φροντίδα. Εξαιρετικοί ομιλητές από το εξωτερικό, πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μία μοναδική δωρεάν συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, συνθέτουν την διοργάνωση που ευελπιστούμε ότι θα προσφέρει μια υψηλού επιπέδου εμπειρία στα μαγικά Γιάννενα.

Η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. σε συνεργασία με την ESRA HELLAS και την Α΄ Αναισθησιολογική Κλινική – Κέντρο Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής ΕΚΠΑ, ετοίμασε ένα εκπαιδευτικό γεγονός, στο οποίο έγκριτοι επιστήμονες διεθνούς φήμης θα εισηγηθούν θέματα βασισμένα στα πλέον πρόσφατα δεδομένα τεκμηριωμένης ιατρικής πρακτικής στο πεδίο μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε: H ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στην περιοχική αναισθησία, τον πόνο και την παρηγορική φροντίδα - Νευρογενής ανορεξία και πόνος - Nocebo και long covid syndrome - Ο ρόλος των έξυπνων συσκευών στην διαχείριση του πόνου - Πράσινη παρηγορική φροντίδα: Στρατηγική περιβαλλοντικής βιωσιμότητας - Καναβιννοειδή στην παρηγορική φροντίδα - “Green – gional” Anaesthesia: τα πλεονεκτήματα στην προσπάθεια άμβλυνσης της κλιματικής αλλαγής - Η ενσωμάτωση της Παρηγορικής Φροντίδας στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας κ.ά. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε και να το κατεβάσετε από εδώ.

Κορυφαίο κοινωνικό γεγονός του συνεδρίου είναι η ανοιχτή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου (Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Θέατρο ΕΗΜ – Φρόντζου, ώρα 9μμ). Ο αγαπημένος τραγουδοποιός θα ενώσει τη φωνή του με τη δική μας, για να φτάσει το μήνυμά μας με τον πιο μελωδικό τρόπο, σε ολόκληρη την Ελλάδα: Η δωρεάν, χωρίς περιορισμούς και ανισότητες πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες θεραπείας πόνου και παρηγορικής φροντίδας είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα. Η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. ως επιστημονική εταιρία με πολλαπλές δράσεις στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών, παλεύει εδώ και 26 χρόνια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας και την ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτές. Φέτος ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των ευαίσθητων υπηρεσιών της θεραπείας του πόνου και της παρηγορικής αγωγής, η οποία προωθείται με το νέο νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα. Πλήρης ενημέρωση για την σχετική δράση έχει αναρτηθεί εδώ. 
Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, τον οποίο δίνουμε συλλογικά με τους ασθενείς, με τα Ιατρεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας της χώρας μας και βέβαια με τους ήρωες υγειονομικούς μας, ζητήσαμε από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τους συνεργάτες του να γίνουν ο καλλιτεχνικός δίαυλος των διεκδικήσεών μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για την μεγάλη τιμή και για την αφιλοκερδή αποδοχή του αιτήματός μας. Η είσοδος στην συναυλία θα είναι ελεύθερη, με προσκλήσεις που διατέθηκαν δωρεάν στα Γιάννενα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορίες.
Γραφείο επικοινωνίας ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.

info@grpalliative.gr
Τηλ. 210 6457878
PalliativeCare_for_all
Read More »
23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, στα Ιωάννινα 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Βίντεο από την παρουσίαση του συνδυασμού του υπ. δημάρχου Ηγουμενίτσας κου Λώλου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Βίντεο από την παρουσίαση του συνδυασμού του υπ. δημάρχου Ηγουμενίτσας κου ΛώλουRead More »
Βίντεο από την παρουσίαση του συνδυασμού του υπ. δημάρχου Ηγουμενίτσας κου Λώλου Βίντεο από την παρουσίαση του συνδυασμού του υπ. δημάρχου Ηγουμενίτσας κου Λώλου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Επίσκεψη του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Επίσκεψη του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας με τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, Παναγιώτα Σούρλα (Ηγουμενίτσας), Σοφία Κάτσιου (Ηγουμενίτσας), Νίκο Λένα (Μαργαριτίου), Αντώνη Κοσιώρη (Μαργαριτίου) και τους υποψήφιους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Μαργαριτίου Πέτρο Βασιλείου και Κατερίνα Μάτη, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου και συζήτησαν με τον εφημερεύοντα γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του.

Ο κ. Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η υγεία είναι βασικό δημόσιο αγαθό για το οποίο η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει λόγο για λογαριασμό των πολιτών.

Η επίσκεψή μου εδώ έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Εγώ ήμουν που κράτησα, όταν ήμουν υφυπουργός Υγείας, «ανοικτό» το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου, την περίοδο των Μνημονίων, όταν αυτό περιλαμβάνονταν στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που είχε προταθεί να καταργηθούν για λόγους εξοικονόμησης δαπανών.

Η δέσμευσή μας είναι ότι αν ο λαός μας δώσει τη δυνατότητα, σαν επόμενη Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσουμε από το Υπουργείο Υγείας την εύρυθμη λειτουργία του με το επιπλέον απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και γενικά την αναβάθμισή του. Ο Δήμαρχος πρέπει να διεκδικεί και να φέρνει αποτελέσματα. Εμείς μπορούμε».Read More »
Επίσκεψη του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Επίσκεψη του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Με τον Αντώνη Μπέζα ο Βασίλης Γερασιμίδης

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Με τον Αντώνη Μπέζα ο Βασίλης Γερασιμίδης


Ας προσπαθήσουμε λοιπόν "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ", μέσα από το συνδυασμό του Αντώνη Μπέζα.
Να επισκευάσουμε - συντηρήσουμε και ομορφύνουμε το δήμο μας και την πόλη μας, την αγαπημένη μας Ηγουμενίτσα.
Για ένα καλύτερο μέλλον 

Γερασιμίδης Βασίλειος - ξενοδόχος 
Υποψήφιος Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας
Read More »
Με τον Αντώνη Μπέζα ο Βασίλης Γερασιμίδης Με τον Αντώνη Μπέζα ο Βασίλης Γερασιμίδης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Open Day- Ημέρα γνωριμίας για το Taekwondo Ιωαννίνων Premium League

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Open Day- Ημέρα γνωριμίας για το Taekwondo Ιωαννίνων Premium League
Την Τετάρτη 27 σε ένα έναν νέο ανανεωμένο χώρο στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων, στην Πλατεία Χατζή, μας συστήνεται το ολυμπιακό άθλημα taekwondo, που υπόσχεται να μας μαγέψει!

To open day καλεί μικρούς και μεγάλους στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του με τα ολοκαίνουργια ηλεκτρονικά συστήματα εκμάθησης, για να τα γνωρισουν άνθρωποι και παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να μυηθούν στο κόσμο του taekwondo.

Οι εξειδικευμένοι προπονητές της σχολής θα κάνουν επίδειξη αλλά και θα συστησουν τα τμήματα αρχαρίων( baby+ προσχολικό) - αγωνιστικό ( πρωταθλητισμού )- τεχνικό (κλασικό+ freestyle ) - αυτοάμυνας- demonstration .

Φυσικά θα ακολουθήσει party με μουσική αλλά και λιχουδιές για όλους εσάς .

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 698038658

*Την ημέρα του opedn day θα υπάρχει free δοκιμή για ολους τους μικρούς μας φίλους στα ηλεκτρονικά συστηματα


Read More »
Open Day- Ημέρα γνωριμίας για το Taekwondo Ιωαννίνων Premium League Open Day- Ημέρα γνωριμίας για το Taekwondo Ιωαννίνων Premium League Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Καχριμάνη στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Καχριμάνη στην ΗγουμενίτσαΤην Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 8.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου και η παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Π.Ε. Θεσπρωτίας. της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου».

Το Εκλογικό Κέντρο λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα: Διεύθυνση: : 8ης Δεκεμβρίου 6 Τηλ. Επικοινωνίας: 6946 970770
Read More »
Σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Καχριμάνη στην Ηγουμενίτσα Σήμερα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Καχριμάνη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Δείτε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ΗγουμενίτσαςRead More »
Δείτε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δείτε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Συνάντηση του υπ. δημάρχου Σουλίου κου Ντάνη με τον Εμπορικό Σύλλογο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Συνάντηση του υπ. δημάρχου Σουλίου κου Ντάνη με τον Εμπορικό Σύλλογο
Ο εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς συναντήθηκε στα γραφεία του συλλόγου με τον υποψήφιο δήμαρχο Ντάνη Αθανάσιο του συνδυασμού ΝΑΙ Γυριζουμε σελίδα και τους υποψήφιους του τοπικού και κεντρικού συνδυασμού.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και αφού τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επαγγελματιών και γενικότερα η πόλη της Παραμυθιάς,
ο κύριος Ντάνης δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση της εκλογής του θα λυθούν πολλά προβλήματα της καθημερινότητας και άλλα σημαντικά που τέθηκαν από τα μέλη το Δ.Σ.
Του ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

Το ΔΣ του
Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς
Read More »
Συνάντηση του υπ. δημάρχου Σουλίου κου Ντάνη με τον Εμπορικό Σύλλογο Συνάντηση του υπ. δημάρχου Σουλίου κου Ντάνη με τον Εμπορικό Σύλλογο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Συνάντηση Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου με Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Συνάντηση Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου με Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/09/2023 στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων συνάντηση των Προεδρείων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Ταξιάρχο κ. ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ Βασίλειο.
Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η απασχόληση των Αστυνομικών στα γήπεδα. Εκ μέρους όλων των Ενώσεων μεταφέρθηκε προς την Διοίκηση η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση όλων των μελών μας για το γεγονός ότι ενας τεράστιος αριθμός Αστυνομικών!( δυσανάλογος των φιλάθλων και αριθμητικά περίπου ίσος με το σύνολο των συναδέλφων που αστυνομεύουν για ένα οχτάωρο σε όλες τις περιοχές της Ηπείρου) για αρκετές ώρες ( έναρξη Υπηρεσίας τουλάχιστον 4 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων) απασχολείται σε καθήκοντα ξένα προς την αποστολή τους, ως υπάλληλοι Ανωνύμων Εταιρειών. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πέραν της σωματικής και ψυχολογικής καταπόνησης του Αστυνομικού Προσωπικού εκτεθειμένη είναι και η τοπική Κοινωνία αφού ένας τεράστιος αριθμός Αστυνομικων αντί της βασικής τους αποστολής που είναι η πρόληψη του εγκλήματος και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας απασχολούνται για την προστασία εταιριών ιδιωτικών συμφερόντων με κόστος χιλιάδων ευρώ εις βάρους του φορολογούμενου πολίτη.
Από μέρους μας ζητήσαμε από τον κ. Γενικό να γίνει επαναξιολόγηση όλου του επιχειρησιακού σχεδιασμού αναφορικά με τα γήπεδα , προκειμένου να υπάρξει ένας ουσιώδης εξορθολογισμός αναφορικά τόσο με την προστασία των πολιτών που συμμετέχουν στα αθλητικά γεγονότα στο κομμάτι που μας αναλογεί, αλλά και την Αστυνόμευση της υπόλοιπης κοινωνίας. Επειδή θεωρούμε ότι οι προτάσεις μας είναι προς όφελος τόσο της Κοινωνίας αλλά και των συναδέλφων μας και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας, αναμένουμε την υιοθέτηση τους από την πλευρά της Διοίκησης.Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στην διάθεσή μας , προκειμένου να προστατέψουμε το λειτούργημα μας.

Για τα Δ.Σ.
Οι Πρόεδροι των Ενώσεων 
ΑΡΤΑΣ ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δ.
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΝΑΚΟΣ ΒΑΣ.
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΝ. ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΥΑΓΓ.
Read More »
Συνάντηση Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου με Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Συνάντηση Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου με Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 15χρονης με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023
Διακομιδή 15χρονης με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 15χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 15χρονης με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 15χρονης με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Σελίδες