Πρόστιμα και μηνύσεις για αφίσες στους δρόμους της Ηπείρου

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Πρόστιμα και μηνύσεις για αφίσες στους δρόμους της Ηπείρου

Το πρόβλημα της αφισορύπανσης δεν είναι καινούριο. Όμως έχει εξελιχθεί σε μόνιμο κι όχι μόνο για τα αστικά κέντρα.

Αφίσες τοποθετημένες σε στύλους και σε κάθε άλλο πιθανό και απίθανο σημείο, υπάρχουν σε μεγάλη έκταση του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Μάλιστα πολλές μπορεί να μένουν στα ίδια σημεία και για περισσότερο από έναν χρόνο.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής διαμήνυσε προς όλους πως στο εξής θα ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Οι αφίσες θα αποκαθηλώνονται άμεσα και παράλληλα θα υποβάλλονται μηνύσεις.

Απομένει να φανεί στην πράξη αν η αυστηροποίηση αυτή θα αποδώσει καρπούς.

πηγή epiruspost.gr 
Read More »
Πρόστιμα και μηνύσεις για αφίσες στους δρόμους της Ηπείρου Πρόστιμα και μηνύσεις για αφίσες στους δρόμους της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Στο Δημαρχείο και σε τοπόσημα της Παραμυθιάς, μέλη του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Στο Δημαρχείο και σε τοπόσημα της Παραμυθιάς, μέλη του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού


Στην Παραμυθιά βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) και ποιο συγκεκριμένα Βουλευτές και Γερουσιαστες των Εθνικών Κοινοβουλίων των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Αλβανίας.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑ.Δ.Ε.Ε που φιλοξενήθηκαν στην Παραμυθιά ήταν οι: Λεωνίδας Ραπτάκης, Πρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε.Ε και Γερουσιαστής στην Πολιτεία Road island (ΗΠΑ), Έφη Τριανταφυλλοπούλου, Α’ Αντιπρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε.Ε και Βουλευτής στο Τορόντο (Καναδάς), Στηβ Γεωργανάς Β’ Αντιπρόεδρος Πα.Δ.Ε.Ε και Μέλος της Βουλής της Αυστραλίας, Άννυ Κουτράκη, Μέλος του Κοινοβουλίου του Κεμπέκ (Καναδάς), Υφυπουργός Τουρισμού και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για Μεταφορές & Υποδομές, Στέφαν Παππάς, Πολιτειακός Γερουσιαστής Ουαϊόμινγκ (ΗΠΑ), Νίκος Κουρής, βουλευτής Αλβανίας και Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτής Αλβανίας.

Τα μελη του ΔΣ υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνας και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνας, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Οικονόμου, ο Προεδρος του Επιμελητηρίου και Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Αλέκος Πασχος και μελη του ΔΣ της ΠαΔΕΕ.

Στους χαιρετισμούς περιλαμβάνονταν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Παραμυθιάς και του Δημου Σουλίου ο τουρισμός και η παραγωγή τοπικών προϊόντων αλλα και εθνικά θέματα οπως ο φυλακισμένος Δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης

Επισης πραγματοποιήθηκε μια σύντομη ιστορική ενημέρωση από τον Dr. Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρο του ΦΟΠ Παντελή Χαράλαμπο, ενώ επιστέφτηκαν μια σειρά απο τοπόσημα της Παραμυθιάς, οπως το κτίριο Bvlgari, ο Βυζαντινός Ναος της Παναγίας της Παραμυθίας και το μνημείο εκτελεσθέντων των 49 Προκρίτων Παραμυθιάς.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται με την υποστήριξη της IFLY και του Γεώργιου Βέρμπη.

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες εκλεγμένους σε κοινοβούλια μη ελληνόφωνων χωρών. Σήμερα έχει περίπου 170 εβδομήντα μέλη εκλεγμένα σε νομοθετικά σώματα και κοινοβούλια σε 24 χώρες ανά τον κόσμο.

Βίντεο

Read More »
Στο Δημαρχείο και σε τοπόσημα της Παραμυθιάς, μέλη του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού Στο Δημαρχείο και σε τοπόσημα της Παραμυθιάς, μέλη του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Τα ποτάμια συνεχίζουν να γεμίζουν με κορμούς δέντρων

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Τα ποτάμια συνεχίζουν να γεμίζουν με κορμούς δέντρων


Σοβαρό παραμένει το θέμα με τους κορμούς των νεκρών πλατάνων που καταλήγουν σε ποτάμια και ρέματα της Ηπείρου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τα γεφύρια ενώ συχνά αποτελούν την αφορμή για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Το ζήτημα αυτό ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης στη διάρκεια της συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής.

Σημείωσε μάλιστα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις που έχουν παρέμβει τα δασαρχεία δεν απομάκρυναν το σύνολο του υλικού αλλά μόνο όσα «έκριναν καλά».

Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε αρκετά σημεία των ποταμών ώστε να απομακρύνει κορμούς που μεταφέρονται, κυρίως μετά από έντονες βροχοπτώσεις και να αποτρέψει πλημμύρες.

Read More »
Τα ποτάμια συνεχίζουν να γεμίζουν με κορμούς δέντρων Τα ποτάμια συνεχίζουν να γεμίζουν με κορμούς δέντρων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Διακομιδή 39χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Διακομιδή 39χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 39χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Read More »
Διακομιδή 39χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 39χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Ο Αλέκος Πάσχος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας | Τα 7 μέλη της πανίσχυρης επιτροπής

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Ο Αλέκος Πάσχος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας | Τα 7 μέλη της πανίσχυρης επιτροπής


Ανακοινώθηκε η απόφαση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Νταή για τον ορισμό του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής.
Ειδικότερα, όρισε ως πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας τον Αντιδήμαρχο Οικονομικού Προγραμματισμού, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Δημοτικής Περιουσίας και Διοικητικής Οργάνωσης κ. Αλέκο Πάσχο.
Θυμίζουμε ότι βάσει νόμου, ο Δήμαρχος μπορεί να κατέχει αυτή τη θέση εκτός αν αποφασίσει να ορίσει στη θέση του κάποιον Αντιδήμαρχο.
Η θητεία της Δημοτικής Επιτροπής είναι για 30 μήνες ήτοι μέχρι 30/6/26.

Αναλυτικά

Πρόεδρος: Αλέκος Πάσχος

Τακτικά μέλη :
1.-Κοσιώρη Μαρίνα, παράταξη Δημάρχου «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»
2.-Μονάχου Αικατερίνη, παράταξη Δημάρχου «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»
3.-Ντάσιος Βασίλειος, παράταξη Δημάρχου «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»
4.-Tσώτου Βασιλική, παράταξη Δημάρχου «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»
5.-Βαλάκος Σπυρίδων, παράταξη μειοψηφίας «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»
6.-Κώστας Ελευθέριος, παράταξη μειοψηφίας «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

Αναπληρωματικά μέλη παράταξης Δημάρχου «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»:
1.-Μητσέλος Αλέξανδρος (1ο Αναπληρωματικό Μέλος)
2.-Μπόλωσης Κωνσταντίνος (2ο Αναπληρωματικό Μέλος)
3.-Ζαφείρης Αναστάσιος (3ο Αναπληρωματικό Μέλος)
4.-Καλφόγλου Γεώργιος (4ο Αναπληρωματικό Μέλος)

Αναπληρωματικά μέλη παρατάξεων μειοψηφίας:
1.-Γουρνάρης Μιχαήλ, (ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) – (1ο Αναπληρωματικό Μέλος),
2.-Καρβούνης Χρήστος, (ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) – (2ο Αναπληρωματικό Μέλος).
Read More »
Ο Αλέκος Πάσχος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας | Τα 7 μέλη της πανίσχυρης επιτροπής Ο Αλέκος Πάσχος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας | Τα 7 μέλη της πανίσχυρης επιτροπής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Πρόταση για το νέο πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας στις τέσσερις Π.Ε. καταθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Πρόταση για το νέο πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας στις τέσσερις Π.Ε. καταθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου

Με την ομόφωνη εκλογή του επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» κ. Ιωάννη Στέφου ως Αντιπροέδρου της, ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία της η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Η εκλογή Αντιπροέδρου από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, προβλέπεται από την τροποποιηθείσα πρόσφατη διάταξη για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Περιφερειακή Επιτροπή, μεταξύ των αποφάσεων, ενέκρινε την υποβολή πρότασης ένταξης έργου στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», του ταμείου ΕΚΤ+ βάσει της Πρόσκλησης με κωδικό 1.0 & Α/Α ΟΠΣ: 4751 του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τίτλο «Υλοποίηση Πλέγματος Δράσεων για την αντιμετώπιση της Υλικής Στέρησης με παροχή Τροφίμων ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΒΥΣ) προς τους απόρους.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση του Περιφερειάρχη και Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, «πρόκειται για την εφαρμογή προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας , Βασικής Υλικής Συνδρομής (πρώην ΤΕΒΑ) και δράσεων που αφορούν την Κοινωνική ενσωμάτωση και επανένταξη της ομάδας στόχου , που είναι :

· Οι Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, καθώς και

· Άτομα και νοικοκυριά που βιώνουν ακραία φτώχεια και χρήζουν στήριξης με παροχή επισιτιστικής βοήθειας και ειδών αντιμετώπισης της υλικής στέρησης, σύμφωνα με τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα οριστούν με απόφαση του Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν Επικεφαλής Εταίρος των Κοινωνικών Συμπράξεων στις Π.Ε. Άρτας , Θεσπρωτίας και Πρέβεζας και διαθέτει την ανάλογη εμπειρία στην διαχείριση και την εφαρμογή του Προγράμματος».

Ο Προϋπολογισμός του έργου για όλη την γεωγραφική ακτίνα της Περιφέρειας Ηπείρου ανέρχεται στα 11.638.346,47 € ( όπως έχει ορισθεί από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου και αναφέρεται στην κατανομή ανά Περιφέρεια στο κείμενο της Πρόσκλησης) και η ολοκλήρωση του οικονομικού και φυσικού αντικειμένου της Πράξης είναι η 31/12/2029.
Read More »
Πρόταση για το νέο πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας στις τέσσερις Π.Ε. καταθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου Πρόταση για το νέο πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας στις τέσσερις Π.Ε. καταθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για τον Εντοπισμό Σημάτων Εξάρτησης από τον Κόσμο του Gaming: Προοπτικές και Προκλήσεις

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για τον Εντοπισμό Σημάτων Εξάρτησης από τον Κόσμο του Gaming: Προοπτικές και Προκλήσεις


Εξ ονόματος του Aris Kladis, εμπειρογνώμονα των τυχερών παιχνιδιών και συντάκτη του greekonlinecasinos.com, σας καλωσορίζουμε στο συναρπαστικό κόσμο του τζόγου. Η πλατφόρμα μας σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται για τη βιομηχανία των παιχνιδιών τύχης και αναζητούν τις πιο ενημερωμένες και αξιόπιστες πληροφορίες.

Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε για εσάς ένα υψηλής ποιότητας πηγή, όπου θα βρείτε τα πιο πρόσφατα νέα, κριτικές καζίνο και βαθιές αναλυτικές άρθρα από τους ειδικούς μας. Ο Aris Kladis, ως έμπειρος ειδικός στα τυχερά παιχνίδια, φέρνει τη μεγάλη του εμπειρία και τα ειδικά του γνώστα για να παρέχει μια αντικειμενική άποψη για τον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και πέρα.

Στην ιστοσελίδα μας, προσπαθούμε όχι μόνο να ενημερώνουμε, αλλά και να εμπνέουμε. Είτε είστε νέος στον κόσμο των καζίνο, είτε έμπειρος παίκτης, το greekonlinecasinos.com είναι ο τόπος όπου κάθε άτομο θα βρεί κάτι ενδιαφέρον και χρήσιμο.

Σας ευχόμαστε ενδιαφέρον περιήγησης στην ιστοσελίδα μας και μεγάλες επιτυχίες στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών!

Αν αποφασίσατε να ρίξετε μια ματιά στον κόσμο των online καζίνο, η πύλη μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα παιχνίδι όπου μπορείτε πάντα να παίζετε υπεύθυνα, aλλά virtual sports πρωτάθλημα.

Προοπτικές:

Πρόληψη της Εξάρτησης από τα Παιχνίδια: 

Η ΤΝ μπορεί να αναλύει τα πρότυπα συμπεριφοράς των παικτών και να εντοπίζει αλλαγές που μπορεί να υποδηλώνουν κίνδυνο εξάρτησης από τα παιχνίδια. Αυτό ανοίγει τις πόρτες για την πρόληψη προβλημάτων και την παροχή βοήθειας έγκαιρα. 


Πρωτοβουλίες για την Πρόληψη της Εξάρτησης από τα Παιχνίδια

Περιγραφή

Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση

Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους παίκτες με έμφαση στους κινδύνους της εξάρτησης και ενίσχυση της ευαισθητοποίησης.

Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ανίχνευση της Συμπεριφοράς

Ανάπτυξη συστημάτων ΤΝ που εντοπίζουν ενδείξεις πρόκλησης και εξάρτησης, παρέχοντας έγκαιρη ειδοποίηση και υποστήριξη.

Συνεργασία με Κοινωνικές Οργανώσεις

Δημιουργία προγραμμάτων σε συνεργασία με ΜΚΟ που ασχολούνται με την πρόληψη της εξάρτησης, προωθώντας τη συλλογική προσπάθεια.

Δημιουργία Εκπαιδευτικών και Αλληλεπιδραστικών Πλατφορμών

Ανάπτυξη εκπαιδευτικών πλατφορμών και εφαρμογών που παρέχουν πληροφορίες, συμβουλές και αλληλεπίδραση για την υγιή χρήση των παιχνιδιών.

Ανάλυση Συμπεριφοράς με Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση της συμπεριφοράς των παικτών, εντοπίζοντας τυχόν ανησυχητικά πρότυπα.

Δημιουργία Κοινοτήτων Στήριξης

Ανάπτυξη online κοινοτήτων στήριξης όπου οι παίκτες μπορούν να μοιράζονται εμπειρίες και να αντλούν υποστήριξη από άλλους.

Συνεργασία με Επίσημους Φορείς Ρύθμισης και Εποπτευτικούς Οργανισμούς

Συνεργασία με τους επίσημους φορείς για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών πρόληψης και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς.


Προσαρμοσμένη Υποστήριξη: 

Η ΤΝ επιτρέπει τη δημιουργία προσαρμοσμένων προσεγγίσεων για κάθε παίκτη, λαμβάνοντας υπόψη τα μοναδικά χαρακτηριστικά και το στυλ παιχνιδιού του. Αυτό συντελεί σε μια πιο αποτελεσματική υποστήριξη για όσους ήδη εμφανίζουν σημάδια εξάρτησης.

Καινοτόμες Μέθοδοι Έρευνας:

 Η εφαρμογή της ΤΝ στην έρευνα της εξάρτησης από τα παιχνίδια επιτρέπει τη λήψη πιο λεπτομερών δεδομένων και την κατανόηση της δυναμικής αυτού του φαινομένου. Αυτό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών αντιμετώπισης.


 • Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση: Η ΤΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ευαισθητοποίησης που επικεντρώνονται στους κινδύνους της γειμηλωσης, παρέχοντας ενημερώσεις στους παίκτες για τους πιθανούς κινδύνους.

 • Συνεργασία με Κοινωνικές Οργανώσεις: Η ΤΝ μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη προγραμμάτων σε συνεργασία με κοινωνικές οργανώσεις που ασχολούνται με την πρόληψη της εξάρτησης, ενισχύοντας τη συλλογική προσπάθεια για την υποστήριξη των παικτών.

 • Ανάπτυξη Επαναστατικών Συστημάτων Αναγνώρισης: Η έρευνα στην ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων αναγνώρισης με βάση την ΤΝ μπορεί να βοηθήσει στην προσδιορισμό πιο συγκεκριμένων και αξιόπιστων σημάτων εξάρτησης.

 • Δημιουργία Κοινότητων Στήριξης: Η ΤΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ειδικών κοινοτήτων στήριξης online, προσφέροντας στους παίκτες έναν χώρο όπου μπορούν να μοιράζονται εμπειρίες και να λαμβάνουν υποστήριξη από άλλους.


Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για τον εντοπισμό σημάτων εξάρτησης από τα παιχνίδια δεν είναι μόνο μια τεχνολογική εξέλιξη αλλά και μια ευκαιρία για τη δημιουργία ενός πιο υγιούς περιβάλλοντος για τους παίκτες. Με σωστή χρήση και διαχείριση, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας βιώσιμης και υποστηρικτικής προσέγγισης για τον κόσμο του gaming.

Επίσης, φροντίστε να ρωτήσετε Casinoin μόνο υπεύθυνο και δίκαιο παιχνίδι εδώ.

Προκλήσεις:

Εχεμύθεια και Ηθική: 

Η συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για τον εντοπισμό εξάρτησης από τα παιχνίδια απαιτεί υψηλό επίπεδο εχεμύθειας και ηθικής στάσης. Αυτό δημιουργεί προκλήσεις όσον αφορά τα δικαιώματα των παικτών.

Ψευδών Θετικών και Ψευδών Αρνητικών:

 Οι συστήματα ΤΝ μπορεί να είναι τάσεις προς τη δημιουργία ψευδών θετικών (υπερβολική επισήμανση παικτών ως εξαρτημένων) ή ψευδών αρνητικών (μη ανίχνευση πραγματικών περιπτώσεων εξάρτησης).

Ψυχολογικές Διαφορές των Παικτών: 

Η λήψη υπόψη των ατομικών ψυχολογικών χαρακτηριστικών των παικτών μπορεί να αποτελεί δύσκολη πρόκληση για τα συστήματα ΤΝ, καθώς κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

Ετικέτα και Κοινωνικό Στίγμα:

 Η χρήση της ΤΝ για τον εντοπισμό εξάρτησης μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις σχετικά με την ετικέτα και το κοινωνικό στίγμα, καθώς οι παίκτες που χρησιμοποιούνται ως θετικοί ή αρνητικοί παράγοντες μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην καθημερινή ζωή.


Ετικέτα και Κοινωνικό Στίγμα

Περιγραφή

Πρόκληση: Ετικέτα Εξαρτημένου Παίκτη

Πολλοί παίκτες αντιμετωπίζουν την κοινωνική ετικέτα του "εξαρτημένου παίκτη," προκαλώντας την απομόνωση και τη δυσκολία στις καθημερινές σχέσεις.

Αντιμετώπιση: Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση

Εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τη μείωση των προκαταλήψεων και του κοινωνικού στίγματος, με επίκεντρο την εκπαίδευση για τους παίκτες.

Πρόκληση: Επίδραση στην Εργασία και Σχέσεις

Η ετικέτα μπορεί να επηρεάσει την επαγγελματική πορεία και τις κοινωνικές σχέσεις των ατόμων, μερικές φορές οδηγώντας σε δυσκολίες εύρεσης εργασίας.

Αντιμετώπιση: Ενίσχυση Εργασιακών Δικαιωμάτων και Υποστήριξη Κοινωνίας

Πρωτοβουλίες που ενισχύουν τα εργασιακά δικαιώματα των παικτών και προωθούν την υποστήριξη από την κοινωνία για την αντιμετώπιση του στίγματος.

Πρόκληση: Εξάρτηση από Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Πολλοί παίκτες μπορεί να απευθύνονται σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, αλλά η ετικέτα μπορεί να τους εμποδίσει να ζητήσουν βοήθεια.

Αντιμετώπιση: Διάλυση Εμποδίων και Προώθηση Ψυχοκοινωνικών Υπηρεσιών

Εκστρατείες για την καταπολέμηση του στίγματος που εμποδίζει την αναζήτηση βοήθειας και για την προώθηση των ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών.


 • Ανάγκη Συνεργασίας με την Επιστημονική Κοινότητα: Η ανάπτυξη αξιόπιστων μοντέλων ΤΝ απαιτεί στενή συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα για την εξέταση και τη βελτίωση των αλγορίθμων, προκειμένου να αποφευχθούν παραπλανητικά αποτελέσματα.

 • Ανθρώπινη Εποπτεία και Αποφάσεις: Είναι απαραίτητο να διατηρείται η ανθρώπινη εποπτεία στη διαδικασία για την αποφυγή λανθασμένων ερμηνειών των δεδομένων από τα συστήματα ΤΝ και για τη λήψη ευαίσθητων αποφάσεων.

 • Ασφάλεια Δεδομένων και Απορρήτου: Η συλλογή και η ανάλυση δεδομένων για τον εντοπισμό εξάρτησης απαιτεί υψηλά πρότυπα ασφαλείας και προστασίας του απορρήτου, για να διασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα των παικτών.

 • Πολυπολιτισμικές Διαφορές: Η ΤΝ πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις πολυπολιτισμικές διαφορές και τις ιδιαιτερότητες στις συμπεριφορές των παικτών σε διάφορες κοινωνίες.

 • Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων είναι κρίσιμη για τη βιώσιμη εφαρμογή της ΤΝ στον τομέα του gaming και για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος παιχνιδιού που προάγει την ψυχολογική ευημερία και την υγιή σχέση με τα παιχνίδια.


Από τη μεριά του Aris Kladis και ολόκληρης της ομάδας μας στο greekonlinecasinos.com, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες και αναγνώστες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Ελπίζουμε πως οι πληροφορίες και οι συμβουλές που παρέχουμε προσφέρουν έναν πραγματικά εμπ enriching περιπέτεια στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών.

Στο greekonlinecasinos.com, δεν προσφέρουμε μόνο πληροφορίες. Προσφέρουμε μια κοινότητα, έναν χώρο όπου οι λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών μπορούν να συναντώνται, να μοιράζονται εμπειρίες και να ανακαλύπτουν μαζί τις χαρές και τις προκλήσεις του χώρου.

Συνεχίστε να μας ακολουθείτε για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, κριτικές και άρθρα από τον κόσμο του gaming. Και πάντα θυμηθείτε, ο κόσμος των τυχερών παιχνιδιών είναι μια συναρπαστική περιπέτεια που αξίζει να εξερευνηθεί με ενδιαφέρον και υπευθυνότητα.Aris Kladis

Εμπειρογνώμονας των τυχερών παιχνιδιών και

 συντάκτης του greekonlinecasinos.com


Read More »
Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για τον Εντοπισμό Σημάτων Εξάρτησης από τον Κόσμο του Gaming: Προοπτικές και Προκλήσεις Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για τον Εντοπισμό Σημάτων Εξάρτησης από τον Κόσμο του Gaming: Προοπτικές και Προκλήσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Ο Γιάννης Στέφος αντιπρόεδρος στην Περιφερειακή Επιτροπή

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Ο Γιάννης Στέφος αντιπρόεδρος στην Περιφερειακή Επιτροπή


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Στέφος αναδείχθηκε αντιπρόεδρος στην Περιφερειακή Επιτροπή κατά την πρώτη συνεδρίαση που έγινε το πρωί της Τρίτης.

Προβλέπεται άλλωστε από το νόμο η θέση του αντιπροέδρου να ανήκει στην αντιπολίτευση.

Στην Επιτροπή προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ο ρόλος του αντιπροέδρου είναι σημαντικός και ο Γιάννης Στέφος αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη καθώς θα πρέπει να ανταποκριθεί με επιτυχία σε αυτόν.

Η πρώτη συνεδρίαση πάντως έγινε σε ένα μικρό γραφείο της Περιφέρειας κα όχι στην αίθουσα συνεδριάσεων..

πηγή epiruspost.gr
Read More »
Ο Γιάννης Στέφος αντιπρόεδρος στην Περιφερειακή Επιτροπή Ο Γιάννης Στέφος αντιπρόεδρος στην Περιφερειακή Επιτροπή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου : Οι καλοί χειρισμοί της «Διοίκησης Καχριμάνη» παρέδωσαν ένα σύγχρονο έργο στην πόλη των Ιωαννίνων!

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
  Περιφέρεια Ηπείρου : Οι καλοί χειρισμοί της «Διοίκησης Καχριμάνη» παρέδωσαν
ένα σύγχρονο έργο στην πόλη των Ιωαννίνων!

Η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», εκπροσώπηση άλλαξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συμπεριφορά όμως δεν άλλαξε.

Ακόμη και αν κανείς τους αναγνωρίσει το ελαφρυντικό ότι τα μέλη της δεν έχουν γνώση των θεμάτων της Περιφέρειας, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραπληροφόρηση που επιχειρεί μέσω της σημερινής της ανακοίνωση, «βαφτίζοντας» πρόστιμο το «πριμ έγκαιρης παράδοσης» του έργου της οδού Νιάρχου

Το πριμ έγκαιρης παράδοσης προβλέπεται από το νόμο 4938/2022 και αφορά όλα τα δημόσια έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα. Για την οδό Νιάρχου, η ανάδοχος εταιρία είχε ζητήσει την κατανομή πριμ έγκαιρης παράδοσης για ανεκτέλεστο τμήμα του έργου που δεν είχε υλοποιηθεί στον ορισθέντα χρόνο, χωρίς τη δική της υπαιτιότητα, αλλά ούτε και της Περιφέρειας.

Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου (απόφαση 6 Σεπτεμβρίου 2023), με την ανάδοχο εταιρεία να προσφεύγει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο με απόφαση που εξέδωσε την 4η Ιανουαρίου 2024 τη δικαίωσε για συνολικό ποσό 354.534 ευρώ, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ξεκαθαριστεί από το Υπουργείο ποιος είναι ο φορέας που θα το καταβάλλει.

Κατά συνέπεια κανένα παιχνίδι δεν γίνεται σε βάρος των Ηπειρωτών, όλα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια, σύμφωνα με τη νομοθεσία και πολύ απέχει από την αλήθεια ο ισχυρισμός τους ότι η εξέλιξη οφείλεται «σε κακούς χειρισμούς της Διοίκησης Καχριμάνη».

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: Χάρη στους καλούς χειρισμούς και την αποφασιστικότητα της Διοίκησης Καχριμάνη υλοποιήθηκε και παραδόθηκε ένα σύγχρονο έργο οδικής ασφάλειας στην πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες καθημερινά. Ένα έργο που κάποιοι στο παρελθόν χαρακτήριζαν «φαραωνικό» και σήμερα επιχειρούν να το υποβαθμίσουν καταφεύγοντας στην παραπληροφόρηση.
Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου : Οι καλοί χειρισμοί της «Διοίκησης Καχριμάνη» παρέδωσαν ένα σύγχρονο έργο στην πόλη των Ιωαννίνων!  Περιφέρεια Ηπείρου : Οι καλοί χειρισμοί της «Διοίκησης Καχριμάνη» παρέδωσαν ένα σύγχρονο έργο στην πόλη των Ιωαννίνων! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Ιόνια Οδός: Προχωρά ο διαγωνισμός, χωρίς ενστάσεις το Ιωάννινα-Κακαβιά – Η επόμενη φάση

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Ιόνια Οδός: Προχωρά ο διαγωνισμός, χωρίς ενστάσεις το Ιωάννινα-Κακαβιά – Η επόμενη φάση


Χωρίς προσφυγές κύλησε το πρώτο κρίσιμο διάστημα του διαγωνισμού για να μεγαλώσει η Ιόνια Οδός με το νέο τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com το δεκαήμερο που υπήρχε για να κατατεθεί κάποια ένσταση πέρασε χωρίς να υπάρξει κάποια κίνηση από τα συμμετέχοντα σχήματα.

Αυτό σημαίνει πως το επόμενο διάστημα ξεκινά η διαδικασία των πρακτικών από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που θα οδηγήσει στην ανακήρυξη της AVAX από μειοδότη σε προσωρινό ανάδοχο του μεγάλου οδικού έργου. Να θυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός ξεκίνησε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023. Σε αυτόν όπως είχε πληροφορηθεί το ypodomes.com η AVAX μειοδότησε με 17,50%. Δεύτερη ήρθε η ΤΕΡΝΑ με 16,5% και τρίτο το σχήμα ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ-ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΤΕΝΑ με 16,5ο%. Ακολούθησαν ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΜΕΤΚΑ με 11,08% και ΟΔΟΣ-ΙΝΤΕΡΚΑΤ-ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΡΓΟΚΑΤ με 10,31%.

Τα επόμενα βήματα

Σε σχέση πάντα με τον διαγωνισμό για το Ιωάννινα-Κακαβιά τα επόμενα βήματα είναι η ανακήρυξη της AVAX σε προσωρινό ανάδοχο. Εκεί πάλι θα μπορεί κάποιο από τα άλλα σχήματα να καταθέσει προσφυγή. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα ζητηθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα από την τεχνική εταιρεία και θα ετοιμαστεί το κείμενο της σύμβασης. Στη συνέχεια θα οδεύσει προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά από αυτό το στάδιο θα γίνει η παρουσίαση του έργου στην Βουλή των Ελλήνων. Τελευταία πράξη του διαγωνισμού θα είναι η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής που θα δώσει σάρκα και οστά στην υλοποίηση του.

Αν όλα τα παραπάνω κυλήσουν χωρίς καθυστερήσεις τότε ίσως μέχρι το τέλος καλοκαιριού να έχουμε την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Με την εκκίνηση του έργου θα έχουμε το πρώτο μεγάλο οδικό έργο στην Ήπειρο από το 2017, όταν ολοκληρώθηκε τότε η Ιόνια Οδός από το Αντίρριο στην Αιτωλοακαρνανία, μέχρι σχεδόν την είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων σε συμβολή με την Εγνατία Οδό.

Ο διαγωνισμός για το Ιωάννινα-Κακαβιά έχει περάσει κυριολεκτικά από φουρτούνες. Το έργο την δεκαετία του 2000 ήταν να μπει στο αντικείμενο του έργου της Ιόνιας Οδού, όμως λόγω αντιδράσεων το συγκεκριμένο τμήμα βγήκε εκτός. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 αλλά απεντάχθηκε το 2016 καθώς δεν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες. Μετά από χρόνια αδράνειας, το έργο επανέρχεται στο προσκήνιο το 2021 και τελικά στις αρχές του 2023 προκηρύσσεται ο διαγωνισμός.

Και εκεί όμως είχαμε “περιπέτειες” μιας και η διαδικασία ακυρώνεται δύο φορές λόγω προσφυγών από ενδιαφερόμενα σχήματα κατά των όρων της προκήρυξης. Θα χρειαστεί ένας τρίτος διαγωνισμός από το υπουργείο ΥΠΟΜΕ ο οποίος τελικά μας έφτασε στο σήμερα και στην ελπίδα πως το έργο αυτό με την μακρόχρονη ιστορία θα καταφέρει να προχωρήσει οριστικά προς υλοποίηση.

Ποιο είναι το έργο

Το κόστος του έργου με τον ΦΠΑ είναι 310 εκατ. ευρώ ενώ περιλαμβάνονται και επιπλέον 76 εκατ. ευρώ ως προαιρέσεις, για το τμήμα Καλπάκι-Κακαβιά και τις συνδέσεις με αεροδρόμιο και ΒΙΠΕ Ιωάννινων. Συνολικά το κόστος ανέρχεται σε 386 εκατ. ευρώ. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι ο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πιο αναλυτικά, αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του τμήματος της Ιόνιας Οδού από τη συμβολή της με την Εγνατία Οδό μέχρι την Κακαβιά και τα ελληνοαλβανικά σύνορα. 

Το έργο περιλαμβάνει δύο υποτμήματα:

– Υποτμήμα 1: Ιωάννινα – Καλπάκι. Με αρχή το τέλος της σύμβασης παραχώρησης (Χ.Θ. 4+800) και πέρας το τέλος του AK Καλπακίου (Χ.Θ. 51+237,37) και συνολικό μήκος 46,4 χλμ νέας χάραξης. Στο υποτμήμα περιλαμβάνονται έξι (6) Ανισόπεδοι Κόμβοι, εκ των οποίων ο ΑΚ Κ3 Πασσαρώνος (Χ.Θ. 21+940 – Χ.Θ. 23+441) αποτελεί την Προαίρεση 1, μήκους 1,47χλμ.

– Υποτμήμα 2: Καλπάκι – Κακαβιά. Με αρχή το πέρας του ΑΚ Καλπακίου (Χ.Θ. 51+237,37) και πέρας τον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς (Χ.Θ. 74+349,66) και συνολικό μήκος 23,11 χλμ, προβλέπεται η αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού, που αποτελεί την Προαίρεση 2.

Η διάρκεια των έργων για το Ιωάννινα-Κακαβιά έχει οριστεί σε 54 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Εφόσον οι υπογραφές πέσουν μέχρι το καλοκαίρι του 2024, τότε το έργο, χωρίς να υπολογίζουμε καθυστερήσεις, θα μπορεί να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2028. Με το Ιωάννινα-Κακαβιά, ολοκληρώνεται και η Ιόνια Οδός ως ένας κάθετος άξονας με αρχή το Αντίρριο και τέλος το συνοριακό πέρασμα της Κακαβιάς προς Αλβανία.

Το αντικείμενο του έργου

Η Ιόνια Οδός θα μεγαλώσει με το Ιωάννινα-Κακαβιά. Συγκεκριμένα στα έργα που θα κατασκευασθούν, περιλαμβάνονται :

• Ολοκλήρωση του Ανισόπεδου Κόμβου Εγνατίας (Κ0).

• Κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα “Ανισόπεδος κόμβος Ιόνιας Οδού με Εγνατία Οδό έως Ανισόπεδο κόμβο Καλπακίου μήκους 46,4 km (Χ.Θ. 4+800 – Χ.Θ. 51+237,37) με την κατασκευή έξι (6) ανισόπεδων κόμβων :
1. Α/Κ. Κοσμηράς – Ασβεστοχωρίου (Κ1), επιτρέπει την εξυπηρέτηση των οικισμών Κοσμηράς, Ασβεστοχωρίου και Κόντσικας από την Ιόνια Οδό και έχει μορφή “διαμαντιού”.

2. Α/Κ Γραμμενοχωρίων (Κ2). Θα εξυπηρετήσει τη σύνδεση των οικισμών Κόντσικας, Λοφίσκου, Πετραλώνων, Περάτη, Γραμμένου, Βαγενιτίου και Πολύλοφου με την Ιόνια Οδό και έχει μορφή “διαμαντιού”.

3. Του Α/Κ Πασσαρώνος (Κ3) (Προαίρεση 1) από Χ.Θ. 21+940 έως Χ.Θ. 23+441 που προορίζεται να εξυπηρετήσει τη σύνδεση των περιοχών του βορείου τμήματος της Ιόνιας Οδού με το αεροδρόμιο, τη ΒΙΠΕ και το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης των Ιωαννίνων και δευτερευόντως παρέχει πρόσβαση από/προς την Ιόνια Οδό στις δυτικές περιοχές του Ν. Ιωαννίνων αλλά και τις ανατολικές του νομού Θεσπρωτίας. Πρόκειται για τρισκελή ανισόπεδο κόμβο που προβλέπεται να διαμορφωθεί με μορφή “αριστερής

4. Του Α/Κ Ζίτσας (Κ4) που θα εξυπηρετήσει τη σύνδεση των οικισμών της Δ.Ε. Ζίτσας αλλά και των οικισμών Πετσάλι, Νεοχώρι και Λαψίστα με την Ιόνια Οδό και έχει μορφή “διαμαντιού”

5. Α/Κ Καρυών (Κ5). Θα εξυπηρετήσει τη σύνδεση των οικισμών Καρυών, Ασφάκας, Πετσαλίου αλλά και οικισμών του Κεντρικού Ζαγορίου και έχει μορφή “διαμαντιού”.

6. Α/Κ Καλπακίου (Κ6). Εξασφαλίζει την πρόσβαση στην Ιόνια οδό της περιοχής της Κόνιτσας και κατ’ επέκταση περιοχών της Φλώρινας – Καστοριάς και θα εξυπηρετήσει μετακινήσεις που γίνονται για τουρισμό/αναψυχή προς τα Ζαγοροχώρια και τον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου. Ο Α/Κ διαμορφώνεται ως κόμβος σε δύο επίπεδα μισού τριφυλλιού με τους κλάδους να βρίσκονται σε συμμετρικά αντίθετα τεταρτημόρια.

• Αποκατάσταση του εγκάρσιου και παράπλευρου δικτύου τοπικών οδών, όπου απαιτείται.

 Προβλέπεται η πλήρης κατασκευή του οδικού δικτύου δηλαδή:

• Χωματουργικές εργασίες,

• Έργα Οδοστρωσίας και Ασφαλτικών,

• Κατασκευή τεχνικών Έργων (4 Γέφυρες, 5 Άνω και 25 Κάτω Διαβάσεις, 1 Cut & Cover, περί τα 120 μικρά τεχνικά – οχετοί – και 6 τοίχοι αντιστήριξης),

• Έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης, σήμανσης – ασφάλισης,

• Ηλεκτροφωτισμός των κόμβων, όλων των Γεφυρών, των διαβάσεων, τμημάτων του αυτοκινητόδρομου και των πλατυσμάτων στάθμευσης,

• Υποδομή τηλεφωνοδότησης,

• Εργασίες άρδευσης – φύτευσης και

• Εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο Βορτοπού (περιλαμβανομένης της κατασκευής οικίσκου).


Read More »
Ιόνια Οδός: Προχωρά ο διαγωνισμός, χωρίς ενστάσεις το Ιωάννινα-Κακαβιά – Η επόμενη φάση Ιόνια Οδός: Προχωρά ο διαγωνισμός, χωρίς ενστάσεις το Ιωάννινα-Κακαβιά – Η επόμενη φάση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Eurostat: Αυτοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι – Η θέση της Ελλάδας

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Eurostat: Αυτοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι – Η θέση της Ελλάδας


Οι κάτοικοι της Αυστρίας παρουσιάζονται ως οι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους ανάμεσα στους πολίτες των χωρών της ΕΕ, ενώ στον αντίποδα, με τα χαμηλότερα ποσοστά ικανοποίησης, εμφανίζονται οι Βούλγαροι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat και αντιστοιχούν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2022.

Σε μια κλίμακα από το 1 (καθόλου ικανοποιημένοι) έως το 10 (πολύ ικανοποιημένοι), οι Αυστριακοί τοποθετούνται στην κορυφή της λίστας, αφού συγκεντρώνουν βαθμολογία 7,9 πόντων, υπερβαίνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος τοποθετείται στους 7,1 πόντους.

Συνολικά, σε 18 από τις 27 χώρες της Ένωσης η γενική ικανοποίηση των πολιτών ήταν υψηλότερη ή στα ίδια επίπεδα με τον μέσο όρο, με τις Φινλανδία, Πολωνία και Ρουμανία (7,7 πόντοι) να ακολουθούν την Αυστρία, ενώ λίγο χαμηλότερα στη λίστα εμφανίζονται το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες (7,6 πόντοι).

Οι Ιταλοί υπερβαίνουν ελάχιστα τη μέση τιμή (7,2 πόντοι), η Ισπανία βρίσκεται ακριβώς στο μέσο όρο, ενώ λίγο χαμηλότερα εμφανίζονται οι Γάλλοι (7 πόντοι).

Στην άλλη άκρη της λίστας, στο χαμηλότερο σημείο βρίσκεται η Βουλγαρία με 5,6 πόντους και ακολουθεί η Γερμανία (6,5 πόντους).

Η χώρα μας τοποθετείται στην τρίτη θέση από το τέλος με 6,7 πόντους ικανοποίησης.


Read More »
Eurostat: Αυτοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι – Η θέση της Ελλάδας Eurostat: Αυτοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι – Η θέση της Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Οι πολύτεκνοι Θεσπρωτίας ενημερώνουν για την θεώρηση των πολυτεκνικών βιβλιαρίων

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Οι  πολύτεκνοι Θεσπρωτίας ενημερώνουν για την θεώρηση των πολυτεκνικών βιβλιαρίων


Θεώρηση των πολυτεκνικών βιβλιαρίων για το 2024

Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου μας ότι η θεώρηση των πολυτεκνικών βιβλιαρίων ξεκίνησε από 1ης Ιανουαρίου 2024 για ένα (1) χρόνο, με την επικόλληση του ενσήμου αλλιώς δεν θα είναι νόμιμη η θεώρηση!!
Ώρες λειτουργίας γραφείου καθημερινά 9.00πμ -13.00μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 26650 27963.

Βιβλιάρια πολυτέκνων δικαιούνται οι πολύτεκνοι γονείς και τα παιδιά που είναι:

– Άγαμα (αγόρια και κορίτσια) εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους και μέχρι τη συμπλήρωση του έτους αυτού.

– Άγαμα (αγόρια και κορίτσια) που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαιδεύσεως και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητα.

-Άγαμα αγόρια που εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και εφόσον διαρκεί η στράτευσή τους.

-Με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ισοβίως. (ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής καταστάσεως).

Read More »
Οι πολύτεκνοι Θεσπρωτίας ενημερώνουν για την θεώρηση των πολυτεκνικών βιβλιαρίων Οι πολύτεκνοι Θεσπρωτίας ενημερώνουν για την θεώρηση των πολυτεκνικών βιβλιαρίων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Η κοπή της πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας - ΕΟΣΗ

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024

           Η κοπή της πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο  Ηγουμενίτσας - ΕΟΣΗ

Ευχαριστούμε τα μέλη και φίλους του ΕΟΣΗ που πήραν μέρος στην πεζοπορία και κοπή πίτας την Κυριακή, 14/1/2024.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο της πόλης μας, κύριο Παναγιώτη Νταή , για την τιμή που μας έκανε να παραβρεθεί στην εκδήλωσή μας και ευελπιστούμε η γνωριμία μας να αποτελέσει έναυσμα για συνεργασία και ουσιαστική αλληλεπίδραση και επικοινωνία.

Η φιλοξενία στο Πολυνέρι, στο καφενείο του χωριού, από τον αγαπητό φίλο και συν ορειβάτη Κώστα Παπανδρέου καθ’ολα συγκινητική…
Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Λαογραφικού Μουσείου Πολυνερίου για την ξενάγηση στον υπέροχο χώρο που έχουν δημιουργήσει με πολύ μεράκι.
Τέλος, ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Καρτερίου για την τιμή να παραβρεθεί στην εκδήλωσή μας καθώς και τον κύριο Μάκη Παπανδρέου για την υποδοχή και φαγητό.
Να είσαι καλά Kwstas Tetrigkas με την παρέα σου για τη μουσική και τα τραγούδια!
Περάσαμε υπέροχα!
Να είμαστε καλά και να έχουμε καλές και ασφαλείς αναβάσεις!
Και του Χρόνου με Υγεία!!Read More »
Η κοπή της πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας - ΕΟΣΗ      Η κοπή της πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας - ΕΟΣΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Ιωάννινα: 44χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Ιωάννινα: 44χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη


Σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, παρότι δεν εφημέρευε, μία 44χρονη η οποία βρέθηκε απαγχονισμένη.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν την ζωή.

Στο χώρο του Νοσοκομείου έφτασαν δεκάδες Ρομά συγγενείς και φίλοι της οικογένειας της γυναίκας.

Παράλληλα κλήθηκαν και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων. Οι χειρισμοί που έγιναν από την διοίκηση του νοσοκομείου ήταν σύμφωνοι με το πρωτόκολλο που υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις και έτσι αποφεύχθηκε οποιαδήποτε ένταση.

Η έρευνα της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Ιωάννινα: 44χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη Ιωάννινα: 44χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Ν. Έξαρχος: Να καλυφθούν όλα τα κενά στην παιδιατρική περίθαλψη στην Ήπειρο – Η απάντηση του Α. Γεωργιάδη

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Ν. Έξαρχος: Να καλυφθούν όλα τα κενά στην παιδιατρική περίθαλψη στην Ήπειρο – Η απάντηση του Α. Γεωργιάδη


Τις επισφαλείς συνθήκες περίθαλψης των παιδιών που έχουν δημιουργηθεί στην Ήπειρο εξαιτίας των μεγάλων κενών, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Έξαρχος, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης.

Όπως τόνισε ο Ν. Έξαρχος, οι Παιδιατρικές Κλινικές στα Νοσοκομεία της Πρέβεζας και των Φιλιατών λειτουργούν οριακά λόγω της έλλειψης μόνιμων ειδικευμένων παιδιάτρων και της λήξης των συμβάσεων επικουρικών, ενώ κάποιες εφημερίες καλύπτουν παιδίατροι από τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας, αποδυναμώνοντας έτσι και αυτές τις μονάδες Υγείας.

Επίσης, κατήγγειλε ότι στην Άρτα δεν υπάρχουν γιατροί με άλλες απαραίτητες εξειδικεύσεις για παιδιά, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των παιδιών που χρήζουν εξειδικευμένης παιδιατρικής φροντίδας, απ’ όλα τα παραπάνω νοσοκομεία, να μεταφέρονται στα Γιάννενα, στο ΠΓΝΙ ή στο ΓΝ «Χατζηκώστα».

Ωστόσο σημείωσε ότι η Παιδιατρική Κλινική του ΓΝ «Χατζηκώστα», που εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα, έχει σοβαρές ελλείψεις σε ειδικευμένους παιδίατρους. Συγκεκριμένα, σήμερα υπηρετούν μόνο τρεις μόνιμοι, ένας επικουρικός που θα φύγει και μία παιδίατρος διορισμένη στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας. Επιπλέον υποχρεώνονται από το ΕΚΕΠΥ να δέχονται διακομιδές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα παιδιά που χρήζουν εξειδικευμένης παρέμβασης να μεταφέρονται στο ΠΓΝΙ την επόμενη μέρα.

Από την άλλη, ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στην απουσία συγκροτημένης ομάδας παιδοχειρουργών – παιδοαναισθησιολόγων ακόμη και στο ΠΓΝΙ, που υποχρεώνει τους γονείς να μετακινούνται ακόμη και για μεσαίας βαρύτητας χειρουργεία σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ακόμα τόνισε ότι, η έλλειψη ΜΕΘ Παίδων αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των παιδιών, αφού χάνεται πολύτιμος χρόνος στις πολλαπλές μετακινήσεις.

Όσο για την παιδιατρική κλινική του ΠΓΝΙ έχει σοβαρότατες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό για την ασφαλή εποπτεία και φροντίδα όλων των παιδιών, ενώ το ιατρείο του Παιδιατρικού ΤΕΠ βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 100 μέτρα από τον χώρο του ΤΕΠ, με αποτέλεσμα συχνά να γίνονται διασωληνώσεις παιδιών και στον διάδρομο.

Τέλος, ανέφερε ότι στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πολλά ΚΥ δεν έχουν παιδίατρο. Χαρακτηριστικά στον Δήμο Ιωαννίνων με πληθυσμό 112.000 κατοίκων, υπηρετεί μόνο 1 παιδίατρος στο ΚΥ Ιωαννίνων και άλλοι 2 στα ΤΟΜΥ. Το ΚΥ δεν εφημερεύει 24ωρο και δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο, λόγω και μετακινήσεων ιατρών του εργαστηριακού κλάδου σε νοσοκομεία της Ηπείρου.

Με βάση τα παραπάνω, ο Ν. Έξαρχος ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις όλου του απαραίτητου, μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία όλων των Παιδιατρικών Κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ της Ηπείρου, την πρόσληψη όλων των αναγκαίων μόνιμων παιδιάτρων και άλλου προσωπικού στα ΚΥ της Ηπείρου και την εξασφάλιση 24ωρης/7ήμερης λειτουργίας των ΚΥ για να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ακόμα τόνισε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής εφημέρευση της Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝ «Χατζηκώστα» και η στελέχωσή της με απαραίτητες εξειδικεύσεις, με δεδομένη τη συμμετοχή της στην υποδοχή διακομιδών βαρέων περιστατικών, που στέλνει το ΕΚΕΠΥ.

Απάντηση Γεωργιάδη

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, βασιζόμενος σε στοιχεία που του επέδωσε η αρμόδια τοπική υπηρεσία, παρουσίασε μια εικόνα εκ διαμέτρου αντίθετη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όσον αφορά την παιδιατρική είναι «σχεδόν καθολικά καλυμμένες οι θέσεις», προσθέτοντας ότι σε «υπηρετούν επιπλέουν επικουρικοί παιδίατροι».

Απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στα στοιχεία που παρουσίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ και δεν μίλησε καθόλου για την ανάγκη προσλήψεων. Γι’ αυτό και ο Ν. Έξαρχος στην δευτερολογία του, κάλεσε τον υπουργό να ενημερωθεί σωστά για τα κενά που αναγκάζουν παιδιά να διασωληνώνονται σε διαδρόμους! Όπως είπε, δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα, δεν υπάρχει σχεδιασμός για την παιδιατρική περίθαλψη, γιατί η υγεία των παιδιών μπαίνει στη ζυγαριά κόστους – οφέλους, η οποία γέρνει προς τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Μη έχοντας να απαντήσει επί της ουσία για τα σοβαρότατα προβλήματα, ο Αδ. Γεωργιάδης αφού… απήγγειλε ρήσεις του Δημοσθένη από τον 4ο αιώνα π.Χ. κατέφυγε κατά την προσφιλή τακτική του στον αντικομμουνισμό, λέγοντας ότι στον καπιταλισμό τα λεφτά τα φέρνουν οι επιχειρήσεις… για να υπάρχουν ΤΕΠ και να πηγαίνετε στα νοσοκομεία, ενώ στην ΕΣΣΔ δεν υπήρχαν. Πήρε πληρωμένη απάντηση από τον Ν. Έξαρχο ότι τα νοσοκομεία και στην Ελλάδα φτιάχνονται με τα λεφτά του λαού. Ωστόσο, ο Αδ. Γεωργιάδης φυσικά γνωρίζει ότι στην ΕΣΣΔ η πρόσβαση σε ποιοτική υγεία και πρόνοια ήταν πραγματικά καθολική, υψηλού επιπέδου και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.Read More »
Ν. Έξαρχος: Να καλυφθούν όλα τα κενά στην παιδιατρική περίθαλψη στην Ήπειρο – Η απάντηση του Α. Γεωργιάδη Ν. Έξαρχος: Να καλυφθούν όλα τα κενά στην παιδιατρική περίθαλψη στην Ήπειρο – Η απάντηση του Α. Γεωργιάδη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Ιώσεις: Μισογεμάτες τάξεις λόγω covid – Πόσες απουσίες μπορούν να δικαιολογήσουν οι μαθητές

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024
Ιώσεις: Μισογεμάτες τάξεις λόγω covid – Πόσες απουσίες μπορούν να δικαιολογήσουν οι μαθητές

Αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα κορωνοϊού στις επόμενες εβδομάδες

Το εκρηκτικό κοκτέιλ ιώσεων που κυκλοφορούν το φετινό χειμώνα, απασχολεί την επιστημονική κοινότητα και ανησυχεί τους γονείς. Τα κρούσματα βρίσκονται σε έξαρση και τα συστήματα υγείας δέχονται αυξανόμενες πιέσεις.

Το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και εν μέσω της ήδη αυξημένης νοσηρότητας που καταγράφεται στην κοινότητα, δημιουργεί προβληματισμό για την πιθανότητα της περαιτέρω κλιμάκωσης όλων των ιώσεων, κυρίως των αναπνευστικών, όπως η γρίπη , η Covid, η λοίμωξη με RSV, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Ο συγχρωτισμός, στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, έχει σαν αποτέλεσμα, οι ιώσεις να μεταδίδονται πολύ πιο εύκολα

Προβληματισμός υπάρχει και για τον στρεπτόκοκκο από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους μικρά παιδιά τον τελευταίο χρόνο.

Ο συγχρωτισμός, στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, έχει σαν αποτέλεσμα, οι ιώσεις να μεταδίδονται πολύ πιο εύκολα από τον έναν στον άλλον, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να «εγκατασταθούν» στον οργανισμό ιοί και να εκδηλωθούν κοινά κρυολογήματα και γρίπη.

Τα συμπτώματα που πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά, σύμφωνα με τον ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Σπύρο Μαζάνη (Πρακτορείο FM).

«Έχω παρακολουθήσει ακόμα και βρέφος 28 ημερών που νοσηλεύεται, γιατί κόλλησε από τη γιαγιά του», είπε και πρόσθεσε:

« Επίσης, στα παιδιά υπάρχουν πολλά κρούσματα γρίπης, καθώς και RSV. Στην πράξη φαίνεται ότι περνάνε πιο βαριά τη γρίπη, ενώ τα μωράκια που είναι μηνών, περνάνε πιο βαριά τον RSV. Διότι αυτός ο ιός προκαλεί αναπνευστική δυσχέρεια και λόγω της ηλικίας τους υποχρεωτικά μπαίνουν στο νοσοκομείο και μένουν πολλές μέρες. Δυστυχώς, είναι ένας ιός που δεν έχει μία σταθερή πορεία που κάνει ένα πικ, μετά χαμηλώνει και γίνεται καλά το παιδί, αλλά μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει επιπλοκές και να απαιτηθεί ακόμα και νοσηλεία σε ΜΕΘ».

Σημειώνει δε πως «εχουμε δει τελευταία καθυστερήσεις στην επικοινωνία με τον γιατρό και απειλήθηκε η ζωή αυτών των παιδιών ή υπήρξε ακόμη και κακή έκβαση σε κάποιες περιπτώσεις» σημειώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, όταν τα παιδιά νοσούν με Covid, υπάρχουν κάποια συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς: Αυτά είναι: ο επίμονος πυρετός, η κακουχία του παιδιού ή μία δυσκολία στην κατάποση. Εάν εμφανιστούν τα παραπάνω συμπτώματα συστήνεται η επικοινωνία με τον παιδίατρο.

Οδηγίες του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ έχει δημοσιεύσει οδηγίες προς μαθητές, καθηγητές αλλά και γονείς, για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.).

Αυτές περιλαμβάνουν:

• Τακτικό πλύσιμο των χεριών

• Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)

• Πριν και μετά: -Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος- Το γεύμα- Τη χρήση της τουαλέτας

• Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα

ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και

απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

• Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

➢ Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα

τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.

➢ Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση

ασανσέρ).

➢ Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων– τήρηση φυσικών αποστάσεων.

➢ Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και

μετά από αυτό.

➢ Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να

πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

➢ Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο,

βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο

όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ήRSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές

του με άλλα άτομα.

➢ Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την

ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη

αντιπυρετικών σκευασμάτων).

Πόσες απουσίες δικαιολογούνται

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές μπορούν να δικαιολογήσουν, λόγω νόσησης από τον κορονοϊό, απουσίες από τα μαθήματα έως 5 εργάσιμων ημερών.

Διευκρινίζεται ότι αυτές οι απουσίες, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται.


Read More »
Ιώσεις: Μισογεμάτες τάξεις λόγω covid – Πόσες απουσίες μπορούν να δικαιολογήσουν οι μαθητές Ιώσεις: Μισογεμάτες τάξεις λόγω covid – Πόσες απουσίες μπορούν να δικαιολογήσουν οι μαθητές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2024 Rating: 5

Σελίδες