Τρεις εικόνες του Θεόφιλου επιστρέφουν στο χωριό Λιας της Θεσπρωτίας

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
Τρεις εικόνες του Θεόφιλου επιστρέφουν στο χωριό Λιας της ΘεσπρωτίαςΠριν από τρία χρόνια, στα μέσα Αυγούστου, η στήλη έλαβε μια ωραία πρόσκληση να επισκεφθεί το χωριό Λιας στην οροσειρά Μουργκάνα, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, όπου θα γινόταν μεγάλη γιορτή. Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκολας Γκέιτζ –που έκανε γνωστό τον τόπο του μέσα από το βιβλίο του «Ελένη» με την πραγματική ιστορία της μητέρας του στα ταραγμένα χρόνια του Εμφυλίου– μας περίμενε στο κατώφλι ενός ιδιαίτερου μουσείου που αποτελούσε όραμά του. Χρειάστηκαν 25 χρόνια κόπου και προσπάθειας για να πάρει σάρκα και οστά, καθώς και η γενναιόδωρη χορηγία των επιχειρηματιών Αλέκου και Χαράλαμπου Υφαντή που έλκουν την καταγωγή τους από τον Λια. Στον πάνω όροφο του παλαιού σχολείου του χωριού που κτίστηκε το 1929, το μουσείο ήταν μια πύκνωση του ηπειρώτικου πνεύματος, της αντοχής, της προκοπής, της αγάπης για αυτές τις δύσκολες βουνοκορφές. Την κορδέλα έκοψε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ.

Ο Γκέιτζ (αριστερά) με τη Μέρι και τον Τζέφρεϊ Πάιατ.

Ο νεόκοπος θεσμός φιλοξενούσε και κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο. Τρεις εικόνες του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου που έτυχε να βρεθούν στον Λια. Ο Μυτιληνιός τις είχε φιλοτεχνήσει το 1920 στο Πήλιο ύστερα από παραγγελία του Λιάτη Βασίλη Τσαλιβίδη. Εκείνος τις μετέφερε στο χωριό, μπήκαν στην εκκλησία και η παρουσία τους σχεδόν ξεχάστηκε για πολλά χρόνια. Τη δεκαετία του 1990 τράβηξαν την προσοχή των ειδικών που τις ταυτοποίησαν ως έργα του Θεόφιλου. Εκτοτε υπήρχε η ανησυχία για την ασφάλειά τους, ένα ζήτημα που ήρθε να λύσει η δημιουργία του μουσείου. Ομως δεν πρόλαβαν να μείνουν για πολύ κρεμασμένες στους τοίχους του μιας και χρειάστηκε να φύγουν για συντήρηση. Η επιστροφή τους καθυστέρησε τρία χρόνια, καθώς ορισμένοι πίστευαν ότι δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται στον Λια αλλά στην Ηγουμενίτσα.

Μία από τις τρεις εικόνες του Θεόφιλου (φωτ. ΑΠΕ / ΜΠΕ).

Ο πάντα πεισματάρης Γκέιτζ δεν το έβαλε κάτω. Εδωσε μεγάλο αγώνα και πριν από μερικές ημέρες οι εικόνες επέστρεψαν στο μουσείο, με σύμφωνη γνώμη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη αλλά και του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων που ομοφώνως ψήφισε θετικά. Οποιος θέλει μπορεί επιτέλους να τις δει από κοντά από Τετάρτη έως Κυριακή (10.00-14.00). Η επίσκεψη στο μουσείο δεν επιφυλάσσει μόνον αυτήν την έκπληξη. Υπάρχουν και μερικά ωραία έργα του ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα, όπως και φωτογραφίες των λογοτεχνών Μιχάλη Γκανά και του Σωτήρη Δημητρίου, που όλοι τους κατάγονται από τα μέρη αυτά. Παράλληλα, υπάρχουν και ενσταντανέ με τους διάσημους επισκέπτες του Λια. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πρώην υποψήφιος των Δημοκρατικών για πρόεδρος των ΗΠΑ, Μιχάλης Δουκάκης και ο ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς. To ερχόμενο καλοκαίρι προγραμματίζεται και συνέδριο για τον Θεόφιλο και άλλους ναΐφ ζωγράφους της πατρίδας μας.

Ενα από τα έργα του ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα.
Read More »
Τρεις εικόνες του Θεόφιλου επιστρέφουν στο χωριό Λιας της Θεσπρωτίας Τρεις εικόνες του Θεόφιλου επιστρέφουν στο χωριό Λιας της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Διπλασιάζονται τα διόδια της Εγνατίας, παίρνουν τέλος τα «ελευθέρας»

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
Διπλασιάζονται τα διόδια της Εγνατίας, παίρνουν τέλος τα «ελευθέρας»


Ο διπλασιασμός των διοδίων αλλά και η διακοπή δωρεάν διελεύσεων που ισχύει σήμερα για πολλές κατηγορίες θα είναι οι άμεσες συνέπειες από την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού στην ΤΕΡΝΑ.

Στο πλαίσιο αυτό πηγαίνει στα αζήτητα και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά τις προσφυγές της Περιφέρειας Ηπείρου για δωρεάν διέλευση των κατοίκων του Νομού Ιωαννίνων καθώς αυτή δεν δεσμεύει σε τίποτα τον ιδιώτη.

Η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού προβλέπει την άμεση κατάργηση απαλλαγών διοδίων για τους τοπικούς χρήστες (Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος) που είναι σήμερα σε ισχύ.

Επίσης, η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού προβλέπει την άμεση κατάργηση απαλλαγών διοδίων για τους ανέργους όπως είναι σήμερα σε ισχύ.

Η τεράστια αύξηση στα προβλεπόμενα έσοδα (11,35 δισ.€) από τη διαχείριση της Εγνατίας Οδού, όπως προκύπτει από το χρηματοοικονομικό μοντέλο του παραχωρησιούχου που ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, οφείλεται αποκλειστικά στην υπέρογκη αύξηση του κόστους διοδίων που θα πληρώνουν οι χρήστες της Εγνατίας Οδού.

Ενδεικτικό είναι ότι το κόστος των διοδίων για ένα ΙΧ αυτοκίνητο σε όλο το μήκος της Εγνατίας ανέρχεται σήμερα στα 38,4 ευρώ. Μετά την παραχώρηση το κόστος θα φτάνει στα 85,5 ευρώ.


Σε αντιπαραβολή με την προβλεπόμενη παραχώρηση, εάν ο δρόμος παραμείνει υπό δημόσια διαχείριση, το κόστος για τους χρήστες της οδού μπορεί να παραμείνει στα σημερινά χαμηλά επίπεδα των 0,03 ευρώ/χλμ (ενώ κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί στην περίπτωση της παραχώρησης όπου θα έχουμε υπερδιπλασιασμό βάσει ήδη ψηφισμένης νομοθετικής πρόβλεψης) και ταυτόχρονα, τα εκτιμώμενα κέρδη να φτάσουν τα 3 δις ευρώ στον ορίζοντα 35ετίας δηλαδή να ξεπεράσουν τα προσδοκώμενα ποσά που ανακοινώθηκαν με περισσή υπερηφάνεια από το ΤΑΙΠΕΔ και τον Υπουργό Υποδομών!

Σημειώνεται ότι σήμερα το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι στα τρία λεπτά περίπου και μετά την παραχώρηση προβλέπεται να φτάσει στα εξίμισι.
Read More »
Διπλασιάζονται τα διόδια της Εγνατίας, παίρνουν τέλος τα «ελευθέρας» Διπλασιάζονται τα διόδια της Εγνατίας, παίρνουν τέλος τα «ελευθέρας» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Σαν σήμερα 04.09.1991, εκοιμήθη ο πρ. Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος Ματθαιάκης

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
Σαν σήμερα 04.09.1991, εκοιμήθη ο πρ. Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος Ματθαιάκης


Ο αείμνηστος Μητροπολίτης πρώην Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου Τίτος Α΄, ο Ματθαιάκης, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1914 από Κρήτες και ευσεβείς γονείς, τον Εμμανουήλ και την Αικατερίνη.

Το κατά κόσμον αυτού όνομα ήταν Κωνσταντίνος. Η οικογένεια του προσέφερε στην Εκκλησία άλλους δυο Αρχιερείς, τον αδελφό του, Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, μακαριστό, Τιμόθεο και τον ανεψιό του, Μητροπολίτη Τριφυλίας, μακαριστό Στέφανο Ματακούλια.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Τίτος σπούδασε εις το Ιεροδιδασκαλείο Κορίνθου και στην συνέχεια στην Θεολογική Σχολή Αθηνών, ενώ συγχρόνως εργαζόταν ως Δάσκαλος σε διάφορα σχολεία των Αθηνών και ως αντιγραφεύς των συγγραμμάτων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Ακαδημαϊκού Χρυσοστόμου Α΄ Παπαδοπούλου.

Το έτος 1935, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς, εχειροτονήθη Διάκονος, την εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου, υπό του τότε Βοηθού Επισκόπου Ταλαντίου Παντελεήμονος, του μετέπειτα Εδέσσης και κατόπιν Θεσσαλονίκης. Το 1937 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και προχειρίσθη εις Αρχιμανδρίτη υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου Α΄ και διορίσθηκε Εφημέριος, Ιεροκήρυκας και Ιερός Προϊστάμενος διαδοχικώς εις τους Ιερούς Ναούς, Αγίας Φωτεινής Ν. Σμύρνης, Αγίου Γεωργίου Καρύτση και Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών εργασθείς σύντονος για την αποπεράτωση αυτού

Κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940-41) προσέφερε τις υπηρεσίες ως Στρατιωτικός Ιερεύς εις το Αλβανικό Μέτωπο τιμηθείς από την Πολιτεία μας με ανώτατες διακρίσεις.

Την 11ην Δεκεμβρίου 1957 η Εκκλησία, αμείβουσα την εν γένει προσφορά αυτού, ανέδειξε αυτόν εις Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου. Η χειροτονία του έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Θεόκλητο.
Κατά την Ποιμαντορία του εις την ακριτική Μητρόπολη Παραμυθίας, επέδειξε απαράμιλλο δραστηριότητα εις όλους τους τομείς του Ποιμαντορικού έργου, κατέβαλε δε συντόνους προσπαθείας δια την επισκευή των, κατά την διάρκεια του Ανταρτοπόλεμου (1946-49) καταστραφέντων Ιερών Ναών, ως και δια την ανέγερση νέων.

Μερίμνησε για την μόρφωση των παιδιών των ακριτικών χωριών, με την εκ βάθρων ανακαίνιση του Μαθητικού Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου στη Παραμυθιά καθώς και την ανέγερση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δονάτου. Εις την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας ο μακαριστός Τίτος, παρέμεινε μόνον επί μια δεκαετία, ήτοι μέχρι του Δεκεμβρίου του έτους 1967,οπότε εξαναγκάσθη εις παραίτησιν εκ της ενεργού υπηρεσίας, ασκηθείσης προς αυτόν πολλής πιέσεως και καταθλιπτικής βίας υπό του τότε αντικανονικού εκκλησιαστικού καθεστώτος.


Μετά την παραίτηση του ο αείμνηστος Ιεράρχης ασχολήθηκε με την συγγραφή Θεολογικών έργων με κορυφαία την «Εξομολογητική» καθώς και τα περί Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, συγγράμματα του. Επίσης υπήρξε ο πρώτος βιογράφος των αγίων Νεκταρίου και Νικολάου του Πλανά του οποίου διετέλεσε πνευματικό τέκνο. Το σύνολο των συγγραφικών του έργων ανέρχεται σε 152 βιβλία και μελέτες.

Κατά την διάρκεια της δοκιμασίας του εύρισκε φιλόξενο εκκλησιαστικό καταφύγιο στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, όπου με την άδεια του μακαριστού Μητροπολίτη Χρυσόστομου, ιερουργούσε και κήρυττέ ανελλιπώς. Το έτος 1974 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον αποκατέστησε ηθικά,» ως παρανόμως, αντικανονικώς και αδίκως εκδιωχθέντα».

Απεβίωσε ειρηνικά στα χέρια του αδελφού του, Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας Τιμοθέου στην κατοικία τους στη Ν. Πολιτεία Αττικής στις 4 Σεπτεμβρίου 1991. Η εξόδιος Ακολουθία εψάλλει στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Ν. Ιωνίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, μακαριστού, Σεραφείμ, παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρού Παρθενίου, πλειάδας Αρχιερέων και Κληρικών. Η ταφή του σκηνώματος του έγινε στο Κοιμητήριο της Ν. Φιλαδέλφειας σε τάφο που παραχώρησε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας. Η μνήμη αυτού είη άληστος και αιώνια.

Read More »
Σαν σήμερα 04.09.1991, εκοιμήθη ο πρ. Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος Ματθαιάκης Σαν σήμερα 04.09.1991, εκοιμήθη ο πρ. Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος Ματθαιάκης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Βανδάλισαν τα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Γαρδικίου

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
Βανδάλισαν τα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Γαρδικίου Τα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Γαρδικίου, βανδάλισαν άγνωστοι, οι οποίοι εισήλθαν στον χώρο παραβιάζοντας την είσοδο των γραφείων.

Οι δράστες καταστρεψαν την ψευδοροφή, ηλεκτρικές συσκευές, και άλλο εξοπλισμό.

Ο σύλλογος προχώρησε σε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς ενώ ζητούν από οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τα μέλη του συλλόγου.

Δείτε φωτογραφίες όπως της δημοσίευσε ο πολιτιστικού συλλόγου Γαρδικίου:
Read More »
Βανδάλισαν τα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Γαρδικίου Βανδάλισαν τα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Γαρδικίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

57 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιος ο αριθμός στη Θεσπρωτία

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
57 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιος ο αριθμός στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 4
ΠΕ Θεσπρωτίας 7
ΠΕ Ιωαννίνων 33
ΠΕ Πρέβεζας 13


Read More »
57 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιος ο αριθμός στη Θεσπρωτία 57 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιος ο αριθμός στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν διανομή γραφικής ύλης

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν διανομή γραφικής ύληςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας , θα διανείμει είδη ΒΥΣ (ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ) σε παιδιά σχολικής ηλικίας δικαιούχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής , Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων 2018 – 2019», MIS 5029413 στα ΓΡΑΦΕΙΑ της Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 43, από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 06/09/2021 έως και ΤΕΤΑΡΤΗ 09/09/2021 και ώρες 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει :
· να προσκομίσουν υποχρεωτικά Α.Μ.Κ.Α. και αστυνομική ταυτότητα.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Πληροφορίες
Κα Μπούτα Χριστίνα
Τηλέφωνο : 2665021003
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν διανομή γραφικής ύλης Δήμος Ηγουμενίτσας: Δωρεάν διανομή γραφικής ύλης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα 60χρονο

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
Θεσπρωτία: Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα 60χρονοΘανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου, στον επαρχιακό δρόμο Αργυρότοπος - Πολυνέρι, όταν ο οδηγός ΙΧΦ, για άγνωστη αιτία, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε ελιά.
Από το όχημα απεγκλωβίστηκε, δυστυχώς νεκρός, ο οδηγός του, περίπου 60 ετών.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του 60χρονου.Read More »
Θεσπρωτία: Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα 60χρονο Θεσπρωτία: Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα 60χρονο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Δήμος Φιλιατών: Δωρεάν διανομή σχολικών ειδών

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
Δήμος Φιλιατών: Δωρεάν διανομή σχολικών ειδών


Ο ΔΗΜΟΣ Φιλιατών ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Θεσπρωτίας, ενημερώνει τους πολίτες της, ότι την Δευτέρα 06/09 και την Τρίτη 07/09/2021 & ώρες 09:00 έως 13:00 στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ , ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018 -2019» ΜΙS 5029413 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD», , θα διανείμει ΒΥΣ ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ σε παιδιά σχολικής ηλικίας δικαιούχων αποκλειστικά του προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD (δηλαδή οι Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης) που τροποποίησαν την αίτησή τους, δηλώνοντας ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον αριθμό της αίτησης τους, το ΑΜΚΑ, ταυτότητα και να φοράνε υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα.

Σημείο Διανομής: Παλαιό Δημαρχείο Φιλιατών (Ισόγειο, χώρος Κοινωνικού Παντοπωλείου).

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΌ ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ

Παρακαλείσθε όπως τηρήσετε τα ωράρια διανομής που είναι 09:00 – 13:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία του Δήμου τηλ. επικοινωνίας 2664360100 ή στο 2664022324 email info@filiates.gr
Read More »
Δήμος Φιλιατών: Δωρεάν διανομή σχολικών ειδών Δήμος Φιλιατών: Δωρεάν διανομή σχολικών ειδών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο σε καφενείο και σε κομμωτήριο

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
Πρόστιμο σε καφενείο και σε κομμωτήριοΣτο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (03-09-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (21) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(19) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(2) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ως εξής:
· πρόστιμο (300) ευρώ σε καφενείο για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό του χώρο.
· πρόστιμο (1.000) ευρώ σε κομμωτήριο για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού πελατών. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμο σε καφενείο και σε κομμωτήριο Πρόστιμο σε καφενείο και σε κομμωτήριο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στις 9 Σεπτεμβρίου στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στις 9 Σεπτεμβρίου στην ΗγουμενίτσαΜε σύνθημα «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό».Θα πραγματοποιηθεί το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, 9 Σεπτεμβρίου 8 μμ, στην Ηγουμενίτσα, στα Πλατάνια, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των διοργανωτών και επισκεπτών.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:
· Χαιρετισμός από την Ιωάννα Μπέρμπερη, στέλεχος της ΚΝΕ.
· Απαγγελία ποιημάτων από ποιητική ομάδα της Ηγουμενίτσας.
· Πολιτική ομιλία από τον Γιώργο Δαρδαμάνη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα του ΣΠ Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας.
· Συναυλία με την Δανάη Δήμου συνοδεία πιάνου από τον Λένη Κώστα.
· Συναυλία με τους Στέλιο Κοτίδη, Αλεξάνδρα Ρίζου, Σταύρο Γιαβρή, Ανέστη Τσαρτσιανίδη και Ηλία Αράπογλου.
Read More »
47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στις 9 Σεπτεμβρίου στην Ηγουμενίτσα 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στις 9 Σεπτεμβρίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Νέο ωράριο λειτουργίας ΚΕΠ Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
Νέο ωράριο λειτουργίας ΚΕΠ ΗγουμενίτσαςΣύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας, από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση κοινού:
· Καθημερινά από 8:15 π.μ έως 19:30
· Σάββατο από 8:00 π.μ. έως 13:30
Read More »
Νέο ωράριο λειτουργίας ΚΕΠ Ηγουμενίτσας Νέο ωράριο λειτουργίας ΚΕΠ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας: Μέχρι τη Δευτέρα οι εγγραφές

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας: Μέχρι τη Δευτέρα οι εγγραφέςΜαθητές που έχουν δικαίωμα εγγραφής στην Α' τάξη, μπορούν να κάνουν εγγραφή μέχρι την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Υπάρχουν 50 κενές θέσεις.

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Τζανης
Read More »
ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας: Μέχρι τη Δευτέρα οι εγγραφές ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας: Μέχρι τη Δευτέρα οι εγγραφές Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Λειτουργιά Τομέα “Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος” στο ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
Λειτουργιά Τομέα “Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος” στο ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών


Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε και λειτουργεί για πρώτη φορά σε σχολείο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών, ο Τομέας “Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος” ως μοναδικό τμήμα στη Θεσπρωτία. Οι απόφοιτοι του Τομέα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέους τρόπους και μεθόδους παραγωγής ζωοκομικών και γεωργικών προϊόντων. Παράλληλα, η λειτουργία του Τομέα συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις εγγραφής από όσους/ες ενδιαφέρονται, που μπορεί να είναι και ενήλικοι/ες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία έως τις 06 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23.59 (για κατ’ εξαίρεση αιτήσεις) και από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09.00 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23.59 (για εκπρόθεσμες αιτήσεις).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές για εγγραφές σε ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. είναι προσβάσιμη στην ακόλουθη διεύθυνση:

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κοσιώρη Ευάγγελο που συνέβαλε με τις ενέργειές του στην ευχάριστη αυτή εξέλιξη για τον Δήμο Φιλιατών και το σχολείο μας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών στο τηλέφωνο: 2664022257

Εκ της Διευθύνσεως του ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών
Read More »
Λειτουργιά Τομέα “Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος” στο ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών Λειτουργιά Τομέα “Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος” στο ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 40χρονου και 41χρονου στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021
Σύλληψη 40χρονου και 41χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 41 και 40 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 40χρονου και 41χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 40χρονου και 41χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Σελίδες