Νοσοκομείο Φιλιατών: Κάποιος αρμόδιος να παρέμβει άμεσα…

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που μας μετέφεραν γιατροί που εργάζονται στο νοσοκομείο Φιλιατών, τους τελευταίους μήνες επικρατεί μεγάλη αναταραχή στο ιατρικό προσωπικό, γιατί όπως λένε: «ο Διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας που διοικεί ουσιαστικά το Νοσοκομείο, εφαρμόζει ενίοτε καθεστωτικές πρακτικές –λογικές». 

Δυστυχώς δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοί του που τον εγκαλούν για καθεστωτική συμπεριφορά. 

Αλλά… εξ αιτίας αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, πολλοί γιατροί έχουν φτάσει στα όριά τους και σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο μας, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτή τη δυσάρεστη συμπεριφορά που τους απαξιώνει ως επιστήμονες, τους αδικεί κατάφορα και τους δημιουργεί προβλήματα στο λειτούργημά τους. 

Και, όπως λένε, το πρόβλημα, διογκώνεται μέρα με τη μέρα. 

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως αν αρχίσει να «φυλλορροεί» το ιατρικό δυναμικό και χάσουμε τους καλύτερους γιατρούς, το νοσοκομείο θα αποδυναμωθεί και το επίπεδο των παρεχομένων ιατρικών υπηρεσιών θα υποβαθμιστεί δραματικά . 

Για αυτό πρέπει κάποιος αρμόδιος επειγόντως να παρέμβει, γιατί θα διαλυθεί το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσπρωτίας, το οποίο δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε με χίλιους μύριους κόπους σε εποχές δύσκολες για τον τόπο μας και συμπληρώνει φέτος 70 ολόκληρα χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας. 

Υ.Γ. Ο Διοικητής, που τοποθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και παραμένει, λένε πως ουσιαστικά δεν ¨λειτουργεί¨, παρά μόνο για να διατηρήσει τη θέση του… 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. 
Πέτρος Μίντζας


Read More »
Νοσοκομείο Φιλιατών: Κάποιος αρμόδιος να παρέμβει άμεσα… Νοσοκομείο Φιλιατών: Κάποιος αρμόδιος να παρέμβει άμεσα… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017 Rating: 5

Παραμένει Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας ο Ηλίας Ντόντης

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017Παραμένει τελικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, με τον βαθμό και τη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή, ο Ηλίας Ντόντης.

Το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων του Σώματος της Αστυνομίας, αναγνώρισε τη προσφορά του κ. Ντόντη στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, και τον επιβράβευσε με την παραμονή του στην θέση.Read More »
Παραμένει Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας ο Ηλίας Ντόντης Παραμένει Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας ο Ηλίας Ντόντης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 30 η του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα: 

1. Αποδοχή ένταξης του Δήμου Φιλιατών στο ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΣ << 2014-2020>> με την πράξη << Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Φιλιατών>> 
-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς 

2. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων, για την υλοποίηση της πράξης «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014 – 2020» με κωδικό ΟΠΣ 5001943 καθώς και καθορισμό ειδικοτήτων των υπό πρόσληψη ατόμων. 
 -Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς 

3. Συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας 
-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

4. Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017 του Ν.Π. Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. 
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παππά Ουρανία 

 5. Λήψη απόφασης σχετικά με την <<Προμήθεια Καυσίμων – λιπαντικών & πετρελαίου θέρμανσης για τα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου Φιλιατών, των Νομικών προσώπων και των Σχολικών Επιτροπών για το έτος 2017,>> με την προσφυγή στη διαδικασία της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016. 
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

6. Παραίτηση Αντιπροέδρου και ορισμός εκ νέου του Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών . 
- Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παππά Ουρανία 

7. Λήψη απόφασης για την πρόβλεψη πιστώσεων στον προϋπολογισμό οικ. έτους 2017 για την εκτέλεση της εργασίας αποχιονισμού δρόμων στον Δήμο Φιλιατών λόγω κατεπείγουσας ανάγκης. 
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης 

8. Ορισμός Επιτροπής παραλαβής έργων αξίας μικρότερης από 5.869,41ευρώ για το έτος 2017. 
 -Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης 

9. Συγκρότηση Επιτροπής επίλυσης με συμβιβασμό φορολογικών διαφορών για το έτος 2017. (άρθρο 32 Ν.1080/80). 
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παππά Ουρανία 

10. Ορισμός Δημοτικών υπαλλήλων που θα αποτελέσουν μέλη ( τακτικό και αναπληρωματικό ) των Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών /Εργασιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 παρ.11β και παρ. 11δ. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς 

11. Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών – Υπηρεσιών των οχημάτων του Δήμου. 
 -Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς 

12. Συγκρότηση της Επιτροπής της παρ. 5 του άρθρου 186 του Ν.3463/06 για την εκτίμηση της αξίας των εκτάσεων οι οποίες πρόκειται να εκποιηθούν, να αγοραστούν να ανταλλαγούν ή να εκμισθωθούν για το έτος 2017. 
 -Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παππά Ουρανία 

13. Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση Επιτροπής για θαλάσσια μέσα αναψυχής. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

14. Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση Επιτροπής για πολυσύχναστες παραλίες. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

15. Συγκρότηση επιτροπής για σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
-Εισηγητής: Α/ δήμαρχος Κόρος Ιωάννης 

16. Καθορισμός ανώτατου χρηματικού ορίου κλήσεων κινητής τηλεφωνίας για τους δικαιούχους του Δήμου Φιλιατών. 
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Παππά Ουρανία 

17. Διαγραφή – επαναβεβαίωση χρέωσης χρήσης κοινοτικών βοσκών και εκμίσθωσης αγροτικών εκτάσεων. 
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Κόρος Ιωάννης 

18. Διαγραφή χρεών ύδρευσης. 
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 

19. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ & Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» 
 -Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης 

20. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ» 
 -Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης 

21. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ–ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΑΤΣΙΛΑ)» 
 -Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης 

22. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΔΡΌΜΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΎ ΣΑΓΙΆΔΑΣ» 
 -Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης 

23. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΔΙΑΜΌΡΦΩΣΗ ΠΗΓΉΣ ΡΑΒΟΣΤΊΒΑΣ»
-Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης 

24. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΎΔΡΕΥΣΗΣ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΊΑΣ, Β ΥΠΟΈΡΓΟ: ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΌΛΑΟΣ ΈΩΣ ΓΈΦΥΡΑ ΝΕΡΆΙΔΑΣ» 
 -Εισηγητής: Α/δήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης 


Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017 Rating: 5

Διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας σήμερα Τετάρτη

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017Πρώτη συνεδρίαση
Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα :

ΘΕΜΑ Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2017. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

Δεύτερη συνεδρίαση
Επίσης, καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο Ενημέρωση για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Δ’ τρίμηνο 2016 (άρθρο 72 παρ.1 εδ. β του Ν.3852/2010). -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο Επιχορήγηση του ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ» Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2017. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο Επιχορήγηση των ΝΠΔΔ Σχολικών Επιτροπών Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2017. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, επί αιτήσεως Μηνά Τριανταφύλλου περί διόρθωσης της με αριθμ. 207/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο Λύση συμβάσεων εκμίσθωσης Δημοτικών εκτάσεων για εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας λόγω συγχώνευσης των εταιριών και εκ νέου δημοπράτησή τους. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο Έγκριση υπερωριακής απασχόλησης δημοτικού υπαλλήλου κατά την ημέρα του Σαββάτου για το έτος 2017, για την είσπραξη τελών από τη δημοτική αγορά. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο Έγκριση συνδιοργάνωσης με το Α’ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, εκδήλωσης με θέμα: «Στιγμές της ιστορίας του σχολείου μας, μέσα από μια Έκθεση Φωτογραφίας» και ψήφιση πίστωσης. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο Διάθεση ποσού για εκδήλωση κοπή πίτας Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με τον αριθμό αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου (Στάσιμου και Πλανόδιου) στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς και του ύψους και του τρόπου είσπραξης του καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια και θέση. -Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης Ε=5.256,83τμ από το με αριθ. 425 τεμάχιο Αγροκτήματος Πλαταριάς Διανομής έτους 1960 στην Τ.Κ. Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας για την ανέγερση πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων. -Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το έτος 2017. -Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο Πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου για συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας». -Εισηγητής: – Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (δύο μήνες) για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών. -Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο Έκφραση γνώμης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου “Λειτουργία τουριστικής κατασκήνωσης , CAMPING Γ’ τάξης, εγκατεστημένο στη θέση «ΘΕΛΩΣΙ» της Τ.Κ. Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Π.Ε. Θεσπρωτίας” με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου την εταιρεία «Γ. Θεοδωρίδης και ΣΙΑ Ο.Ε.» -Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο Έκφραση γνώμης επι του με αριθμ. πρωτ. 8017/29-12-2016 εγγράφου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής / Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας περί εκμίσθωσης σε ιδιώτη τμήματος ακινήτου ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου με κτηματολογικό αριθμό 0502007 στο Ο.Τ.76 της 1/2013 πράξης εφαρμογής οικισμού Συβότων, για τη λειτουργία χώρου στάθμευσης. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Έργα προστασίας παραλίας Δρεπάνου» Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο Έγκριση χορήγησης παράτασης για την περαίωση του έργου “διαμόρφωση προαύλιου χώρου στο 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας”. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο Έγκριση χορήγησης παράτασης για την περαίωση του έργου “Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού” του πρώην Δήμου Παραποτάμου. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο Έγκριση χορήγησης παράτασης για την περαίωση του έργου “Κατασκευή Δημαρχιακού Μεγάρου” του πρώην Δήμου Μαργαριτίου. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΣΤΡΙΟΥ» Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου “Βελτίωση αρδευτικού έργου κάτω ρού Καλαμά περιοχής Δήμου Ηγουμενίτσας”. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων Τ.Κ. Πέρδικας (Βλάχα) – Τ.Κ. Καστρίου – Δ.Κ. Γραικοχωρίου» Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 23ο Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Ηλεκτροφωτισμός παραλίας Καραβοστασίου» Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 24ο Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Βελτίωση δασικών δρόμων Δήμου Ηγουμενίτσας» Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 25ο Απασχόληση στο Δήμο Ηγουμενίτσας μαθητευόμενων σπουδαστών του “Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας” των ΕΠΑΛ. -Εισηγητής: – Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 26ο Έγκριση της με αριθμ. 143/2016 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού 6ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 27ο Ψήφιση τιμολογίου πρώην αρδευτικού Γραικοχωρίου. -Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 28ο Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση επιτροπής ανέλκυσης Ναυαγίων πλοίων που ευρίσκονται σε περιοχή δικαιοδοσίας Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και εκτός ζώνης ευθύνης Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 29ο Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τη συγκρότηση της επιτροπής χαρακτηρισμού παραλιών ως πολυσύχναστων χώρων για λήψη θαλάσσιων λουτρών, περιοχής δικαιοδοσίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 30ο Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου για τη συγκρότηση της επιτροπής εξέτασης αιτημάτων για την δραστηριοποίηση θαλασσίων μέσων αναψυχής και την έκδοση αδειών σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχύπλοων σκαφών, κατά μήκος των ακτών περιοχής δικαιοδοσίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 31ο Έγκριση μετακίνησης του Δημοτικού Συμβούλου Πάκου Δημήτριου στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους. -Εισηγητής: Δήμαρχος.


 
Read More »
Διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας σήμερα Τετάρτη Διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας σήμερα Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017 Rating: 5

Σήμερα η διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017Διπλή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει στην Παραμυθιά, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου την Τετάρτη 25.1. Αρχικά στις 18:00 θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα την έγκριση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης, (Ο.Π.Δ), Δήμου Σουλίου, και των Νομικών του Προσώπων, οικονομικού έτους 2017.

Θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση στις 19:00 με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση λύσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σουλίου, ανάληψη των δραστηριοτήτων και προγραμμάτων της από το Δήμο Σουλίου και μεταφορά του προσωπικού της στο Δήμο Σουλίου.

ΘΕΜΑ 2ο: Ορισμός μελών για συγκρότηση επιτροπής ελέγχου και απόδοσης τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΘΕΜΑ 3ο: *Ορισμός μελών για συγκρότηση Επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων με συμβιβασμό, για το έτος 2017.

ΘΕΜΑ 4ο: *Ορισμός μελών για συγκρότηση Επιτροπής κατάρτισης φορολογικών καταλόγων του Δήμου για το έτος 2017*.

ΘΕΜΑ 5ο: *Ορισμός δημοτικών υπαλλήλων που θα αποτελέσουν μέλη (τακτικό και αναπληρωματικό) των Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών/Εργασιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 παρ.11β και παρ. 11δ)*.

ΘΕΜΑ 6ο: Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών - υπηρεσιών των οχημάτων του Δήμου.

ΘΕΜΑ 7ο : Ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο των υπηρεσιών με τίτλο: Καθαρισμός γραφείων (νέου και παλαιού Δημαρχείου).

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση διενέργειας προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού 2017

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού για τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σουλίου σύμφωνα με την 4157/21-12- 2016 Πράξη ένταξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σουλίου» στον Άξονα Προτεραιότητας «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» του Ε.Π. «Ήπειρος».

ΘΕΜΑ 10ο: Διαγραφή οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ

ΘΕΜΑ 11ο: Γνωμοδότηση επί των προτεινόμενων παρατηρήσεων της μελέτης: «ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ»

ΘΕΜΑ 12ο : Παραλαβή μελέτης «ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ»


 
Read More »
Σήμερα η διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου Σήμερα η διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης στα παιδιά: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας»

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017


 
Πόσο όμορφα νιώθουμε όταν καταφέρνουμε κάτι θεωρητικά δύσκολο ή κάποιος λέει κάτι καλό για μας που είμαστε και ενήλικες, για φανταστείτε τη χαρά που νιώθουν τα παιδιά μας όταν γονείς ή δάσκαλοι τα ενθαρρύνουμε , τα δείχνουμε εμπιστοσύνη, τα δίνουμε πρωτοβουλίες και τα επιβραβεύουμε σε κάθε τους προσπάθεια άσχετα με το αποτέλεσμα!!!

Όλα αυτά συζητήθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα στο Δ' Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας παρουσία του Διευθυντή του σχολείου κ. Βέρπη Κωνσταντίνου , της Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης "Αριάδνη" κα. Αλέκα Κοτσώνη , της Προέδρου της σχολικής επιτροπής κα. Χριστίνα Τζέλλου καθώς και αρκετών εκπαιδευτικών του σχολείου στην ομιλία με θέμα:
«Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης στα παιδιά: ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας»

Ένα όμορφο απόγευμα πέρασαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην ομιλία την οποία διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» . Εισηγήτρια ήταν η ψυχολόγος και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Κωνσταντίνα Ζιάγκου που για ακόμη μια φορά καθήλωσε το κοινό της .

Οι γονείς και εκπαιδευτικοί που είναι τα πρόσωπα αναφοράς για να χτίσει το παιδί την αυτοεκτίμησή του έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον συμμετέχοντας ενεργά με ερωτήσεις και σχόλια. Το παιδί νιώθει καλά με τον εαυτό του όταν οι ενήλικες ως γονείς ή εκπαιδευτικοί φροντίσουν πρώτιστα τον ίδιο τους τον εαυτό τους με τρόπους που εκείνοι αντλούν χαρά και ικανοποίηση. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αποτελούν πρότυπα μάθησης της αυτοεκτίμησης.

Πολλά μπράβο στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δ' Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας για την όμορφη εκδήλωση αλλά και στο Κέντρο Πρόληψης "Αριάδνη" που ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα της τοπικής κοινωνίας !!!
Στέργιος Παλπάνης 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: «Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης στα παιδιά: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας» Ηγουμενίτσα: «Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης στα παιδιά: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017 Rating: 5

Την Κυριακή κόβει την πίτα του ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017
Read More »
Την Κυριακή κόβει την πίτα του ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας Την Κυριακή κόβει την πίτα του ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017 Rating: 5

Μαργαρίτι Θεσπρωτίας πτήση με drone (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017
Το Μαργαρίτι (Μαργαρίτιον) βρίσκετε στα νοτιοδυτικά παράλλια της Ηπείρου, (στην καρδιά της αρχαίας Ελεάτιδας). 

Στην περιοχή της αρχαίας Ελεάτιδας, στους προχριστιανικούς χρόνους αναφέρονται κάποιες πολιτείες, οι οποίες αργότερα καταστράφηκαν, όπως η Λιμναία, και η Ελινία.
Read More »
Μαργαρίτι Θεσπρωτίας πτήση με drone (ΒΙΝΤΕΟ) Μαργαρίτι Θεσπρωτίας πτήση με drone (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017 Rating: 5
Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017

Read More »
Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017 Rating: 5

Σελίδες