Ανακοίνωση στήριξης της ΝΔ στην υποψηφιότητα Λώλου για το δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Ανακοίνωση στήριξης της ΝΔ στην υποψηφιότητα Λώλου για το δήμο Ηγουμενίτσας


Δήλωση στήριξης στον υποψήφιο Δήμαρχο Ιωάννη Λώλο
Η Δημοτική Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας του Δήμου Ηγουμενίτσας στις επαναληπτικές εκλογές του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 15 Οκτωβρίου στηρίζει τον υποψήφιο Δήμαρχο Ιωάννη Λώλο και τον Συνδυασμό «Δύναμη Προοπτικής». 
Καλεί τους φίλους, τους οπαδούς και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να προσέλθουν μαζικά και αγωνιστικά στις κάλπες, προκειμένου να υπερψηφήσουν για Δήμαρχο Ηγουμενίτσας τον Ιωάννη Λώλο.
Read More »
Ανακοίνωση στήριξης της ΝΔ στην υποψηφιότητα Λώλου για το δήμο Ηγουμενίτσας Ανακοίνωση στήριξης της ΝΔ στην υποψηφιότητα Λώλου για το δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Έρευνα: Ο υψηλός πληθωρισμός σημαίνει ότι παιδιά σε όλο τον κόσμο πηγαίνουν νηστικά για ύπνο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Έρευνα: Ο υψηλός πληθωρισμός σημαίνει ότι παιδιά σε όλο τον κόσμο πηγαίνουν νηστικά για ύπνο


Ο υψηλός πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος διαβίωσης συνεισφέρουν στην παγκόσμια πείνα, σύμφωνα με έρευνα σε 16 χώρες για λογαριασμό της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Vision International.

Η έρευνα, που ανακοινώνεται ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων τη Δευτέρα, έδειξε ότι το 59% των γονέων που συμμετείχαν σε αυτή ανησυχούν ιδιαιτέρως για την πείνα μεταξύ των παιδιών και τον υποσιτισμό στις οικογένειές τους, με το 46% να ανησυχεί πώς θα βρει χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα.

Έδειξε επίσης ότι το 37% των γονέων δήλωσε πως τα παιδιά τους δεν έχουν κατάλληλη σίτιση κάθε μέρα και το 21% δήλωσε ότι τα παιδιά τους έχουν πεινάσει τον τελευταίο μήνα.

Το ποσοστό των παιδιών που πηγαίνουν για ύπνο νηστικά αυξάνεται στο 38% σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Στις ΗΠΑ, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι στο σπίτι τους το παιδί τους έχει πάει νηστικό για ύπνο διαμορφώθηκε στο 18%.

«Η πείνα είναι παγκόσμιο πρόβλημα και δεν περιορίζεται σε κάποια χώρα ή μέρος του πλανήτη», δήλωσε ο Άντριου Μόρελι, πρόεδρος της World Vision International, σε ανακοίνωση.

Στην έρευνα, που διενεργήθηκε από την Ipsos, συμμετείχαν πάνω από 14.000 άνθρωποι από όλα τα επίπεδα εισοδήματος.

Μεταξύ των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι τα παιδιά τους πήγαν για ύπνο νηστικά, το 46% επικαλέστηκε τον πληθωρισμό και το κόστος διαβίωσης ως τον βασικό λόγο. Οι επόμενοι δύο πιο συνηθισμένοι λόγοι είναι το χαμηλό οικογενειακό εισόδημα (39%) και ότι δεν δίδεται αρκετή προσοχή από τις κυβερνήσεις στις προσπάθειες για τον τερματισμό της πείνας (25%).

Η αύξηση των τιμών έχει επηρεάσει οικονομίες σε όλο τον κόσμο λόγω παραγόντων, όπως τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και οι επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός είναι η μεγαλύτερη οικονομική ανησυχία των οικονομολόγων φέτος, σύμφωνα με έρευνες του Reuters.

Στις 16 χώρες περιλαμβάνονται η Αυστραλία, το Μπανγκλαντές, η Βραζιλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, το Περού, οι Φιλιππίνες, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, όπου η Ipsos ρώτησε περίπου 1.000 ενήλικες σε κάθε κράτος. Στο Τσαντ, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Ιράκ και το Μαλάουι, ρωτήθηκαν περίπου 500 άνθρωποι σε κάθε χώρα.

Ο πληθωρισμός και το αυξημένο κόστος διαβίωσης ήταν ο πιο συχνά αναφερόμενος λόγος για την πείνα των παιδιών σε 11 από τις 16 χώρες, φθάνοντας το υψηλό ποσοστό του 70% στο Μπαγκλαντές. Ωστόσο πλούσιες χώρες, όπως ο Καναδάς (68%), η Αυστραλία (66%) και η Βρετανία (66%) επίσης επικαλούνται τις υψηλότερες τιμές ως τη βασική αιτία.


Read More »
Έρευνα: Ο υψηλός πληθωρισμός σημαίνει ότι παιδιά σε όλο τον κόσμο πηγαίνουν νηστικά για ύπνο Έρευνα: Ο υψηλός πληθωρισμός σημαίνει ότι παιδιά σε όλο τον κόσμο πηγαίνουν νηστικά για ύπνο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Ψηφιακά ραντεβού και αιτήματα σε τέσσερα τελωνεία της Ηπείρου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Ψηφιακά ραντεβού και αιτήματα σε τέσσερα τελωνεία της Ηπείρου


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προβαίνει σε περαιτέρω επέκταση των ψηφιακών εφαρμογών της, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Άλλα 24 τελωνεία εντάσσονται στις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), με τον αριθμό των Τελωνειακών Υπηρεσιών που έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα να φθάνει τις 44 συνολικά.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» οι συναλλασσόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, αφού ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών TAXISnet, μπορούν να υποβάλουν αίτημα με δομημένο τρόπο προς την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία, να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες τελωνειακές διαδικασίες, να επισυνάπτουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και να παρακολουθούν την πορεία εξέλιξης του αιτήματος.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου», οι συναλλασσόμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ραντεβού για τις υποθέσεις που τους αφορούν, με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά και να ενημερώνονται για κάθε αλλαγή (π.χ. ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμός ραντεβού), στο e-mail και στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην ενότητα «Μητρώο & Επικοινωνία» της ψηφιακής πύλης myAADE.

Στις ψηφιακές υπηρεσίες εντάσσονται στο εξής τα Τελωνεία Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Κακαβιάς και Πρέβεζας.

Read More »
Ψηφιακά ραντεβού και αιτήματα σε τέσσερα τελωνεία της Ηπείρου Ψηφιακά ραντεβού και αιτήματα σε τέσσερα τελωνεία της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Η θέση της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Η θέση της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογώνΕυχαριστούμε όλους αυτούς που έκαναν το σημαντικό βήμα και ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμο και Περιφέρεια. Με την ψήφο τους έστειλαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα γιατί αντιστάθηκαν στην συνειδητή επιλογή των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ να υποβαθμίσουν τον πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, να μην αναδειχτούν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από την Τοπική Διοίκηση (Περιφέρεια, Δήμοι), να μην γίνουν κριτήριο ψήφου.

Ειδικότερα η άνοδος των ποσοστών της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, στην Θεσπρωτία και γενικότερα στην Ήπειρο, αποτυπώνει την άνοδο του κύρους και τη μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ, την ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκή πολιτικής.

Σε αντίθεση με τα παζάρια και τις ευκαιριακές συγκολλήσεις, όπου πρωταγωνιστούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, η ¨Λαϊκή Συσπείρωση¨ απευθύνθηκε στον λαό με ενιαίο τρόπο, τόσο για τον πρώτο όσο και για τον δεύτερο γύρο των τοπικών - περιφερειακών εκλογών. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν στον πρώτο γύρο να αποκαλύπτει την αντιλαϊκή σύμπλευση των συνδυασμών όλων των άλλων κομμάτων στα κρίσιμα για τον λαό ζητήματα και μετά να αλλάζει στάση και να τον καλεί να ψηφίσει με διαφορετικό κριτήριο;

Πώς είναι δυνατόν να καλεί τον λαό να καταψηφίσει τους υποψήφιους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ όσο και αν κυκλοφορούν με την προβιά του ανεξάρτητου, (γνωρίζοντας ότι όλοι μαζί στηρίζουν και υλοποιούν το ίδιο αντιλαϊκό πρόγραμμα στην Τοπική Διοίκηση), και στον β' γύρο να τα «γυρνάει» και να καλεί σε υπερψήφιση ορισμένων απ' αυτούς, με ξεδοντιασμένα κριτήρια, όπως το ποιος είναι πιο ...«προοδευτικός»; Αλήθεια με ποια κριτήρια;

Για αυτό και η θέση που διατυπώσαμε από στον πρώτο γύρο ήταν ξεκάθαρη. Να καταψηφιστούν τα άλλα ψηφοδέλτια που εμφανίζονται ως δήθεν «ανεξάρτητα», επειδή (παρά τις όποιες διαφορές τους) όλοι μαζί στηρίζουν και υλοποιούν το ίδιο αντιλαϊκό πρόγραμμα στην Τοπική Διοίκηση.

Με συνέπεια στα όσα λέγαμε προεκλογικά καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας να καταδικάσουν τους υποψηφίους του δεύτερου γύρου ρίχνοντας ΑΚΥΡΟ –ΛΕΥΚΟ.

Αυτή η διαχρονική θέση του ΚΚΕ για λευκό ή άκυρο στον β' γύρο είναι στάση πολιτική, απόλυτα συνεπής με όσα έλεγε προεκλογικά. Και αυτή η συνέπεια είναι στοιχείο που εκτιμούν και αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ ευρύτερα τμήματα του λαού.

Όσο για την ανακοίνωση στήριξης του κ. Νταή από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από την υλοποίηση του συνθήματος «τώρα… ΠΑΣΟΚ» που έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής πρώτου γύρου πουλώντας φούμαρα περί «προοδευτικών μετώπων» απέναντι στη ΝΔ. Μόνο που το «αντιδεξιό» τους μέτωπο έχει κοντά ποδάρια, αφού τόσο ο κ. Λώλος όσο και ο κ. Νταής έχουν υπηρετήσει τη κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική από τις δημόσιες θέσεις που έχουν χρηματίσει. Εξάλλου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «κοσμούν» τα ψηφοδέλτια τόσο του κ. Νταή, όσο και του κ. Λώλου ,αλλά και του κ. Μπέζα. Η σύμπραξη αυτή ουσιαστικά λειτουργεί ως πρόκριμα για διεργασίες, παζάρια, ανταγωνισμούς και συμβιβασμούς στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, που αναζωπυρώθηκαν μετά την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές και την ανάδειξη Κασσελάκη στην ηγεσία του και είναι μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.


Read More »
Η θέση της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών Η θέση της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης με τσουχτερή τιμή στο 1,40 ανά λίτρο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης με τσουχτερή τιμή στο 1,40 ανά λίτρο


Με τιμή «πάνω-κάτω στο 1,40 ευρώ/λίτρο» ξεκινά αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη χειμερινή σεζόν στη χώρα μας, με τις παραγγελίες μέχρι στιγμής να καταγράφονται σημαντικά υποτονικές στην Βόρεια Ελλάδα, «κυρίως λόγω του καλού καιρού που ακόμη επικρατεί», όπως επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Θέμης Κιουρτζής, επικεφαλής του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος».

Συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2022, η φετινή τιμή έναρξης του πετρελαίου θέρμανσης κινείται στα ίδια επίπεδα, αν και σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022 καταγράφεται υψηλότερη κατά 23 λεπτά/λίτρο, «αφού τελικά πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έκλεισε στο 1,20 ευρώ/λίτρο», τονίζει ο κ. Κιουρτζής.

«Δυστυχώς η επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο, ανέκοψε την πτωτική πορεία που διέγραφε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και η οποία έδειχνε ότι ίσως και η τιμή αφετηρίας του να διαμορφωνόταν φέτος στο 1,35 ευρώ/λίτρο» επισημαίνει.

Στο πλαίσιο αυτό, και υπό τη διεθνή συγκυρία και στη Μέση Ανατολή, «πλέον κανείς δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή ασφαλή εκτίμηση για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις τιμές στα καύσιμα, θέρμανσης και κίνησης», τονίζει ο κ. Κιουρτζής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόταση της ΠΟΠΕΚ είναι τα 237 εκατ. ευρώ που αναμένεται να διαθέσει ως επιδότηση η κυβέρνηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, να δοθούν απευθείας στην αντλία ώστε να υπάρχει άμεσα όφελος για τον καταναλωτή. «Έτσι, ο καταναλωτής θα πληρώνει λιγότερα χρήματα όταν προμηθεύεται το πετρέλαιο θέρμανσης -ήτοι 1,16 ευρώ/λίτρο- δεν θα χρειάζεται να περιμένει για επιστροφές και την ίδια στιγμή θα αποφεύγονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Κιουρτζής, επισημαίνει ότι οι τιμές των καυσίμων, παρά την πτώση που σημειώνουν τελευταία, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για τον μέσο Έλληνα καταναλωτή, «με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η κατανάλωση σε ντίζελ και βενζίνη».

Αναφορικά με την πορεία της αγοράς το 2022, ο κ. Κιουρτζής τονίζει πως παρά το γεγονός ότι στο πρώτο τρίμηνο πέρυσι καταγράφηκε αύξηση άνω του 30% στις παραγγελίες για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στη Βόρεια Ελλάδα, τελικά «κλείσαμε στα επίπεδα του 2021».

Σήμερα, στον νομό Θεσσαλονίκης, λειτουργούν περί τα 400 πρατήρια, εκ των οποίων τα 150 από εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, ενώ την τελευταία πενταετία τουλάχιστον 100 πρατήρια στο νομό, είτε κατέβασαν ρολά, είτε πέρασαν στα χέρια των ομίλων.


Read More »
Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης με τσουχτερή τιμή στο 1,40 ανά λίτρο Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης με τσουχτερή τιμή στο 1,40 ανά λίτρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Δείτε αναλυτικά τη σταυροδοσία των υποψηφίων ανά τμήμα στο Δήμο Ηγουμενίτσας όπως την ανακοίνωσε το Πρωτοδικείο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Δείτε αναλυτικά τη σταυροδοσία των υποψηφίων ανά τμήμα στο Δήμο Ηγουμενίτσας όπως την ανακοίνωσε το Πρωτοδικείο Read More »
Δείτε αναλυτικά τη σταυροδοσία των υποψηφίων ανά τμήμα στο Δήμο Ηγουμενίτσας όπως την ανακοίνωσε το Πρωτοδικείο Δείτε αναλυτικά τη σταυροδοσία των υποψηφίων ανά τμήμα στο Δήμο Ηγουμενίτσας όπως την ανακοίνωσε το Πρωτοδικείο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Αύριο στη Ραβενή Θεσπρωτίας, η κηδεία του Γιάννη Τζώρτζη

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Αύριο στη Ραβενή Θεσπρωτίας, η κηδεία του Γιάννη Τζώρτζη

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζώρτζης βυθίζοντας στο πένθος την δημοσιογραφική κοινότητα.
Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 12.30 μ.μ. στη γενέτειρά του, Ραβενή Θεσπρωτίας.

Ποιος ήταν ο Γ. Τζώρτζης

Γεννήθηκε στη Ραβενή Θεσπρωτίας το 1947. Το 1962 μετοίκησε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε σε διάφορες δουλειές ενώ παράλληλα αποφοίτησε από το Νυχτερινό Λύκειο. Από το 1968 έως το 1975 σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Νομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας μετείχε ενεργά στο φοιτητικό αντιδικτατορικό κίνημα και κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής. Φυλακίστηκε και καταδικάστηκε γι’ αυτό από έκτακτο στρατοδικείο της ιωαννιδικής χούντας (1974). Απελευθερώθηκε, μαζί με όλους τους πολιτικούς κρατούμενους, στις 23 Ιουλίου, με την πτώση της Χούντας. Υπήρξε συνιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της πρώτης του ΚΕ και της πρώτης Επιτροπής Νεολαίας του. Συμμετείχε στη διαδικασία σύνταξης των ιδρυτικών κειμένων της 3ης Σεπτέμβρη του 1974.

Το 1975 μετανάστευσε για περισσότερο από επτά χρόνια στην Ομοσπονδιακή Γερμανία, όπου ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης με υποτροφία του ιδρύματος Friedrich Ebert. Παράλληλα, από το 1978, εργάστηκε για τέσσερα περίπου χρόνια στην ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle και είχε συνεργασίες με τοπικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.

Από το 1983, όταν επέστρεψε πλέον στην Αθήνα, άρχισε να εργάζεται στην ΕΡΤ, στο τμήμα ειδήσεων της ΕΡΤ-2. Παράλληλα, αρθρογραφούσε ως συνεργάτης στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Την άνοιξη του 1988 προσελήφθη στην ΓΓΤΠ και τοποθετήθηκε ως προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου στην Πρεσβεία της Βιέννης. Διετέλεσε, επίσης, σύμβουλος Τύπου στις πρεσβείες της Βουδαπέστης, του Ζάγκρεμπ, του Σεράγεβο και της Μόσχας.

Ήταν μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και είχε τιμηθεί με το Παράσημο του Μεγάλου Αργυρού Σταυρού της Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Ο Ιωάννης Τζώρτζης είχε συγγράψει επίσης αρκετά πολιτικο-επιστημονικά έργα, όπως: «Μεσευρώπη, στη σκιά των μύθων της», «Η Ελληνική δημοκρατία και η Χούντα», «Αυστροβαλκάνια – Από την Κατάρα του Σεράγεβου στη Θύελλα του Κοσόβου» κ.ά, λογοτεχνικών δοκιμίων στο περιοδικό (δε)κατα, αλλά και ποιητικά έργα, όπως: «Εκπρόθεσμα», «Το κέρασμα του απογεύματος» κ.ά.

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, ο Γ. Τζώρτζης διακρίθηκε για την φιλομάθεια, το πείσμα και τις ικανότητές του, χαρακτηριστικά που τον έκαναν πολύ γρήγορα να εξελιχθεί επαγγελματικά και να εδραιωθεί στο χώρο με τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό του.
Read More »
Αύριο στη Ραβενή Θεσπρωτίας, η κηδεία του Γιάννη Τζώρτζη Αύριο στη Ραβενή Θεσπρωτίας, η κηδεία του Γιάννη Τζώρτζη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Απόστολου Παππά

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Ευχαριστήριο του Απόστολου Παππά


Να ευχαριστήσω τον φίλο μου Αντώνη Μπέζα για την τιμή που μου εκανε και με προσκάλεσε να είμαι στο πλάι του, σε εναν ομορφο αγώνα για ενα καλύτερο αύριο για την πόλη μας, για εμάς, για τα παιδιά μας..

Συνοδοιπόροι σε αυτό, βρεθήκαμε με πολλούς και άξιους ανθρώπους και ολοι μαζί αγωνιστήκαμε με αξιοπρέπεια, με ήθος και εντιμότητα.
Ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου, όλες και όλους που μας στήριξαν σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτήν την προσπάθεια.

Μπορεί να απογοητευτείς αν αποτύχεις αλλά θα εισαι καταδικασμένος αν δεν προσπαθήσεις.
Read More »
Ευχαριστήριο του Απόστολου Παππά Ευχαριστήριο του Απόστολου Παππά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας:Προδημοσίευση 2 δράσεων του Προγράμματος "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2021-2027"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας:Προδημοσίευση 2 δράσεων του Προγράμματος "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2021-2027"

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι προδημοσιεύθηκαν δύο (2) νέες Δράσεις Προγράμματος "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2021-2027" για την ενίσχυση υπό ίδρυση και νεοσύστατων επιχειρήσεων.

 Πρόκειται για τις δράσεις:

1) «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»

Η Δράση αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επιλεγμένων ΚΑΔ του τουρισμού, οι οποίες είναι είτε υπό ίδρυση, είτε νεοσύστατες για τις οποίες δεν έχει παρέλθει 12μηνο συνεχούς λειτουργίας από την ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης έως και την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 80.000€ έως 400.000€, ενώ η επιχορήγηση θα ανέρχεται σε ποσοστό 45% επί των υποβαλλόμενων δαπανών.

Το ποσοστό ενίσχυσης δύναται να προσαυξάνεται κατά (α) 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή πυρόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και (β) επιπλέον κατά 5% με την επίτευξη της κάλυψης του στόχου απασχόλησης τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.

2) «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Η Δράση αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε επιλεγμένους ΚΑΔ όλων των κλάδων της οικονομίας, πλην της εστίασης, του λιανικού εμπορίου και του τουρισμού, οι οποίες είναι είτε υπό ίδρυση, είτε νεοσύστατες για τις οποίες δεν έχει παρέλθει 12μηνο συνεχούς λειτουργίας από την ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης έως και την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 40.000€ έως 400.000€ ενώ η επιχορήγηση θα ανέρχεται σε ποσοστό 45% επί των υποβαλλόμενων δαπανών.

Το ποσοστό ενίσχυσης δύναται να προσαυξάνεται κατά (α) 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή πυρόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και (β) επιπλέον κατά 5% με την επίτευξη του στόχου της απασχόλησης τουλάχιστον 1 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.


Επικοινωνία – Πληροφορίες: Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, Τηλ: 8011136300, Εmail: infoepan@mou.gr, Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr. Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & εταίρων: www.efepae.gr & www.diaxeiristiki.gr και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι στα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στεγάζεται Περιφερειακό Γραφείο της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ), με περιοχή ευθύνης την Π.Ε Θεσπρωτίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες. Αρμόδιος Υπάλληλος, Ιωάννου Στέφανος, Τηλ: 2665029484, Email: thesprotia@diaxeiristiki.gr


Εκ της Διοικήσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας:Προδημοσίευση 2 δράσεων του Προγράμματος "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2021-2027" Επιμελητήριο Θεσπρωτίας:Προδημοσίευση 2 δράσεων του Προγράμματος "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2021-2027" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ:ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ:ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 
“Και τι δεν έκαναν για να μας θάψουν.
Μα ξέχασαν πως είμαστε σπόρος”!


Όλοι και όλες εμείς που συγκροτούμε τη περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τις Ηπειρώτισσες και τους Ηπειρώτες που δείξανε εμπιστοσύνη στο ψηφοδέλτιο, τις θέσεις και τη δράση μας!

Δεν είμαστε χαρούμενοι για την επανεκλογή (και μάλιστα με τόσο μεγάλο ποσοστό) της παράταξης η οποία ευθύνεται για την αναδιανομή του πλούτου σε βάρος του λαού της περιοχής και υπέρ 200 οικογενειών που θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν το πάρτι κερδοφορίας σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας και του περιβάλλοντος. Ακόμη περισσότερο δεν είμαστε χαρούμενοι γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτή η επανεκλογή μπορεί να αποδοθεί και στο πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές

Αλλά σε «σκοτεινούς καιρούς» το να δηλώνεις παρόν είναι πολύ σημαντικό! Με δεδομένα δηλαδή τα εμπόδια που τέθηκαν με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την εξαφάνιση κάθε “ενοχλητικής” για το σύστημα φωνής σαν τη δική μας, δηλώνουμε ότι δε θα τους κάνουμε το χατίρι.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σε ακόμη πιο έντονους ρυθμούς να είμαστε η μαχητική δυναμική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για την προάσπιση των δικαιωμάτων και την κάλυψη των λαϊκών αναγκών που όλο και πιο έντονα αμφισβητούν κυβέρνηση, Ε.Ε. και τοπικό κράτος.

Ανυπακοή στο παλιό κι αναχρονιστικό, στον συντηρητισμό και την αλαζονεία της περιφερειακής αρχής Καχριμάνη και τους ομοτράπεζούς του και πάνω απ’ όλα στην προσπάθεια ενεργοποίησης όλο και περισσότερων πολιτών, βάθεμα της συζήτησης για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου και την ανάπτυξη ενός τοπικού κινήματος που θα αγωνιστεί για τη ζωή που μας αξίζει σε πόλεις και χωριά που μας ανήκουν!


Η περιφερειακή μας κίνηση στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και σε ανοιχτή συνέλευση θα συζητήσει αναλυτικότερα το αποτέλεσμα των εκλογών και το σχεδιασμό της δράσης της

Με τη δύναμη των ονείρων μας, την απόφαση να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
 
η περιφερειακή κίνηση

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Read More »
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ:ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ:ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Επιδόματα και συντάξεις Νοεμβρίου: Έως τις 31 Οκτωβρίου η πληρωμή τους

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Επιδόματα και συντάξεις Νοεμβρίου: Έως τις 31 Οκτωβρίου η πληρωμή τους


Ολοκληρώνεται αύριο (13/10) η καταβολή επιδομάτων και παροχών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 77.010 δικαιούχων.

Δηλαδή θα δοθούν χρήματα της συνέχειας έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ σε 1.010 δικαιούχους αλλά και τα επιδόματα ανεργίας, τα υπόλοιπα επιδόματα σε 40.000 δικαιούχους, τα χρήματα των επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης σε 23.000 δικαιούχους, τα χρήματα για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας σε 2.000 μητέρες και τα χρήματα των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 11.000 δικαιούχους από τη ΔΥΠΑ.
Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου 2023

Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Νοεμβρίου 2023 αναμένεται να δοθούν:

-Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών)


-Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου από το ΙΚΑ, το Δημόσιο, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και τη ΔΕΗ. Την ίδια ημέρα θα δοθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος

-Τη Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 θα πληρώσει ο ΟΠΕΚΑ τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Σημειώνεται δε πως ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει τη Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να πληρώσει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 μια σειρά από επιδόματα και παροχές στους δικαιούχους, όπως τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα, το επίδομα γέννησης, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και το επίδομα στεγαστικής Συνδρομής.

Επίσης την ίδια ημέρα θα καταβληθεί το επίδομα ενοικίου/στέγασης αλλά και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους πολίτες που υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και έχει εγκριθεί.


Read More »
Επιδόματα και συντάξεις Νοεμβρίου: Έως τις 31 Οκτωβρίου η πληρωμή τους Επιδόματα και συντάξεις Νοεμβρίου: Έως τις 31 Οκτωβρίου η πληρωμή τους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

ΙΕΛΚΑ: Οι καταναλωτές μειώνουν τις δαπάνες και αλλάζουν διατροφικές συνήθειες

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
ΙΕΛΚΑ: Οι καταναλωτές μειώνουν τις δαπάνες και αλλάζουν διατροφικές συνήθειες


Σημαντικές αλλαγές στη διατροφή των Ελλήνων τη τελευταία δεκαετία όσον αφορά τις δαπάνες και τη κατανάλωση καταδεικνύει έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης η κατά κεφαλήν δαπάνη σε είδη παντοπωλείου διαμορφώθηκε το 2022 στα 1.825 ευρώ μειωμένη κατά 5,8% σε σχέση με το 2009, τη χρονιά πριν την έναρξη της πρώτης δημοσιονομικής κρίσης. Σε σχέση με το 2021, η συνολική δαπάνη σε είδη παντοπωλείου αυξήθηκε κατά 3,10% κάτι που αποδίδεται, σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, στον συνδυασμό των ανατιμήσεων και της μείωσης στον όγκο αγορών των νοικοκυριών.

Με βάση τα στοιχεία αυτά εκτιμάται ότι η συνολική δαπάνη των Ελλήνων για είδη παντοπωλείου το 2022 ανέρχεται σε 20,28 δισ. ευρώ (έναντι 22,10 δισ. ευρώ το 2009).

Το ποσό αυτό περιλαμβάνει μόνο τη δαπάνη των Ελλήνων καταναλωτών (π.χ. όχι τη δαπάνη μέσω Ho.Re.Ca., τουρισμού, εστίασης κ.ά.) και αφορά μόνο τα είδη παντοπωλείου (π.χ. δεν περιλαμβάνονται λοιπά είδη που βρίσκονται σε καταστήματα σούπερ μάρκετ όπως γραφική ύλη, είδη για κατοικίδια, βρεφικό γάλα, είδη bazaar, καλλυντικά, καπνός κλπ).

Στην έρευνα καταγράφονται οι αλλαγές στην χρηματική δαπάνη κατά κεφαλήν ανά κατηγορία την περίοδο 2009-2022 καθώς επίσης και οι αλλαγές στις ποσότητες που αγοράζονται και καταναλώνονται. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της μηνιαίας χρηματικής δαπάνης δείχνουν: αύξηση στη δαπάνη των αγορών σε βασικές πηγές υδατανθράκων, ενδεικτικά αύξηση της δαπάνης για ψωμί και είδη αρτοποιίας 12%.

Επίσης, δείχνουν μείωση της δαπάνης για πηγές πρωτεΐνης, (ενδεικτικά το μοσχαρίσιο κρέας μείωση 18% και το κρέας από αιγοπρόβατα μείωση 40%), μείωση της δαπάνης σε γαλακτοκομικά (ενδεικτικά το νωπό φρέσκο γάλα με μείωση 30%), μείωση της δαπάνης για ελαιόλαδο 17%, μείωση της δαπάνης για φρούτα 7%, για λαχανικά 43%, αλλά αύξηση στα όσπρια κατά 44% και στους ξηρούς καρπούς κατά 48%. Μείωση καταγράφεται στη δαπάνη για μη αλκοολούχα ποτά κατά 9%, αλλά αύξηση της δαπάνης για αλκοολούχα ποτά κατά 68%.

Ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της μηνιαίας κατανάλωσης σε ποσότητες τα οποία καταγράφουν μεγάλες μεταβολές πλέον σε επίπεδο διατροφής. Συγκεκριμένα, καταγράφεται σταθερή τάση στις κύριες πηγές υδατανθράκων με τη μηνιαία κατανάλωση κατά κεφαλήν σε ψωμί και είδη αρτοποιίας να παρουσιάζει μείωση κατά 6% σε περίπου 4 κιλά μηνιαίως.

Επίσης, μείωση στην κατανάλωση των βασικών ζωικών πρωτεϊνών κατά περίπου 16%, με περίπου 1 κιλό λιγότερο κρέας μηνιαίως με εξαίρεση τα πουλερικά τα οποία παρουσιάζουν αύξηση (είναι άλλωστε πιο οικονομική λύση). Αύξηση παρουσιάζουν οι φυτικές πρωτεΐνες και ειδικά τα όσπρια.

Την ίδια ώρα, μείωση καταγράφεται στα γαλακτοκομικά και ιδιαίτερα στο φρέσκο γάλα κατά 41% με εξαίρεση το γάλα με χαμηλά λιπαρά και τα αυγά, μείωση στην κατανάλωση ελαιόλαδου κατά περίπου 30%, μείωση στα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά κατά 15% περίπου με μείωση κατά 1 κιλό λιγότερο ανά μήνα τόσο σε φρούτα, όσο και σε λαχανικά, κάτι που όμως εν μέρει αποδίδεται στην σπατάλη τροφίμων της δεκαετίας του 2000.

Επίσης, καταγράφεται μείωση για τα μη αλκοολούχα ποτά με περίπου 1 λίτρο λιγότερα αναψυκτικά ανά μήνα κατά κεφαλήν αλλά και αύξηση για τα αλκοολούχα ποτά, κάτι που σχετίζεται όμως με μεγαλύτερη κατανάλωση κατ’ οίκον έναντι με την κατανάλωση σε χώρους εστίασης.

Σε ό,τι αφορά τη μέση τιμή που πληρώνει το καταναλωτής το 2022 σε σχέση με το 2009, όπως προκύπτει από την έρευνα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στους ξηρούς καρπούς κατά 61%, στα μαρούλια κατά 64% και στον καφέ κατά 54%, ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφονται στο συντηρημένο γάλα (-18%), στα μεταλλικά νερά (-30%) και στα πουλερικά (-4%).

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, η κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών από ίδια παραγωγή, η οποία αφορά κατά κανόνα τις αγροτικές περιοχές, έχει μειωθεί σημαντικά με εξαίρεση μεμονωμένα προϊόντα και κυρίως το ελαιόλαδο.


Read More »
ΙΕΛΚΑ: Οι καταναλωτές μειώνουν τις δαπάνες και αλλάζουν διατροφικές συνήθειες ΙΕΛΚΑ: Οι καταναλωτές μειώνουν τις δαπάνες και αλλάζουν διατροφικές συνήθειες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Άννα Στεργίου:Παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Ο δίδυμος Καπιταλισμός»

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023

 Άννα Στεργίου:Παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Ο δίδυμος Καπιταλισμός»

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ παρουσιάζεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο στη φιλόξενη αίθουσα Δημήτρης Χατζής στα Ιωάννινα, το βιβλίο της Άννας Στεργίου «Ο Δίδυμος Καπιταλισμός», εκδόσεις Κομνηνός 2023 [Ακτή Μιαούλη & Μετσόβου (Παλιά Σφαγεία)].

Το βιβλίο «Ο Δίδυμος Καπιταλισμός» από τις εκδόσεις Κομνηνός αποτελεί επικαιροποιημένη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία της Άννας Στεργίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με διευθυντή του ΜΠΣ, τον Γιάννη Μανιάτη.  Παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον περασμένο Αύγουστο στην Ηγουμενίτσα, όπου και εισέπραξε ιδιαίτερα θετικά σχόλια.  

Με προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης η κ. Άννα Στεργίου, υποψήφια βουλευτής της Θεσπρωτίας στις διπλές εκλογές 2023 με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επισημαίνει στην εργασία της, ότι η νέα εκδοχή του Καπιταλισμού βασίζεται σε δυο βασικούς πυλώνες: Στην πράσινη ενέργεια και στην ψηφιακή τεχνολογία, που επηρεάζουν τόσο την κοινωνικο-οικονομική δομή της κοινωνίας, όσο και την ιδεολογία της.

Η Άννα Στεργίου, που από το 2016 είναι κοινοβουλευτική συντάκτρια, έχει εκδώσει από το 2004 μέχρι σήμερα δυο μυθιστορήματα, μία βιογραφία, δυο παιδικά βιβλία, μαντινάδες και ποιήματα κι αυτό είναι το πρώτο της επιστημονικό βιβλίο. Το νέο πόνημά της μιλά για τις κοινωνικές ανισότητες, που απορρέουν απ΄αυτό το ιστορικό στάδιο του Δίδυμου Καπιταλισμού, που ταυτίζεται χρονικά με τη Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση. Υπογραμμίζει τη νέα διαστρωμάτωση και τη νέα κοινωνική κινητικότητα, ανοδική ή καθοδική λόγω των πράσινων και ψηφιακών επαγγελμάτων ή της ψηφιοποίησης των ήδη υπαρχόντων.  

Αναφέρεται διεξοδικά στο θέμα της Κλιματικής Κρίσης και στις αλλαγές που φέρνει το πράσινο ενεργειακό μείγμα στη ζωή μας κι η ψηφιακή τεχνολογία, με την ανάπτυξη αμιγώς ψηφιακών ή και υβριδικών φαινομένων, που συμβαίνουν στην πραγματικότητα και στην εικονική πραγματικότητα (τηλεκπαίδευση, τηλεργασία,  ψηφιακή εγκληματικότητα κ.ά.).

Εισάγει στη βιβλιογραφία καινούργιες έννοιες, όπως ο «Δίδυμος Καπιταλισμός» ή ο «Ταξικός Ετεροφωτισμός» για τις γυναίκες λόγω του πατριαρχικού χαρακτήρα των κοινωνιών ενώ μιλά διεξοδικά για το νέο παγκοσμιοποιημένο κοινωνικό στρώμα, που αναπτύσσεται λόγω της απομακρυσμένης εργασίας και για τους Ψηφιακούς Νομάδες.

Προφητικό το βιβλίο για τα όσα συνέβησαν με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία στις 487 σελίδες του η συγγραφέας αναφέρεται αναλυτικά στο θέμα των Κλιματικών Προσφύγων, οι οποίοι ολοένα και θ΄ αυξάνονται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Επισημαίνει πως αν δεν παρθούν ουσιαστικά μέτρα, δημιουργούνται άμεσα συνθήκες και για εσωτερική μετανάστευση αλλά και για  εξωτερικές μετακινήσεις κυρίως προς τη χώρα μας και γενικότερα προς την Ευρώπη ή προς τρίτες χώρες.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Έκθεσις – Βιβλιοπωλείο Λυμπεροπούλου και οι Εκδόσεις Κομνηνός.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βάσω Γκόρου από την ΕΡΤ Ιωαννίνων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

·         Μερόπη Τζούφη, πρώην υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

·         Γιάννης Στέφος, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ νομού Ιωαννίνων, επικεφαλής της Παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών – Ώρα Ευθύνης στην Περιφέρεια Ιωαννίνων, εκπαιδευτικός

·         Αλέκος Αυλωνίτης, βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δικηγόρος, κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

·         Άννα Στεργίου, Msc Κοινωνιολογίας, κοινοβουλευτική συντάκτρια – συγγραφέας, υποψήφια Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 2023

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. 


Read More »
Άννα Στεργίου:Παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Ο δίδυμος Καπιταλισμός»  Άννα Στεργίου:Παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Ο δίδυμος Καπιταλισμός» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Δείτε την χθεσινή τηλεμαχία των δύο υποψήφιων δημάρχων Ηγουμενίτσας στο Itv (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Δείτε την χθεσινή τηλεμαχία των δύο υποψήφιων δημάρχων Ηγουμενίτσας στο Itv (+ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Δείτε την χθεσινή τηλεμαχία των δύο υποψήφιων δημάρχων Ηγουμενίτσας στο Itv (+ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε την χθεσινή τηλεμαχία των δύο υποψήφιων δημάρχων Ηγουμενίτσας στο Itv (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

12 Οκτωβρίου «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας»(World Arthritis Day)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
12 Οκτωβρίου «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας»(World Arthritis Day)


Η 12η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας» (World Arthritis Day) το 1996, από τη Διεθνή Ένωση Ρευματολογίας και Αρθρίτιδας. Η αρθρίτιδα είναι φλεγμονή που εκδηλώνεται με πόνο, δυσκαμψία, οίδημα, ερυθρότητα, καθώς και περιορισμό της κινητικότητας των αρθρώσεων και αποτελεί μία από τις συχνότερες εκδηλώσεις των ρευματικών μυοσκελετικών παθήσεων.

Ο εορτασμός αυτής της ημέρας έχει σκοπό να βοηθήσει στην ενημέρωση του κοινού σε όλο τον κόσμο για την ύπαρξη των ρευματικών και μυοσκελετικών νοσημάτων καθώς και την επίδρασή τους στην ζωή των ασθενών. Τα νοσήματα αυτά έχουν αρνητική επίδραση στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων αυτών με κύριο σύμπτωμα τον πόνο, όπως και στην συμμετοχή τους στις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες. Αποτελούν επίσης τη συχνότερη αιτία αναρρωτικών αδειών και πρόωρης συνταξιοδότησης λόγω σωματικής αναπηρίας ενώ συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση της παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας.

Οι ρευματικές παθήσεις είναι περισσότερες από 200 και πλήττουν άτομα όλων των ηλικιών (ακόμα και παιδιά) και των δύο φύλων. Υπολογίζεται ότι προσβάλλεται το 1/4 του πληθυσμού των αναπτυγμένων χωρών σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Μόνο στην Ευρώπη πάσχουν από ρευματικά νοσήματα 120 εκατομμύρια άνθρωποι και πολλοί από αυτούς παραμένουν αδιάγνωστοι ενώ στην Ελλάδα έχει υπολογισθεί ότι το 26% του πληθυσμού πάσχει από κάποια ρευματική – μυοσκελετική πάθηση.

Σε αυτές περιλαμβάνονται: οι εκφυλιστικές παθήσεις των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης (οστεοαρθρίτιδα), οι φλεγμονώδεις αρθρίτιδες (ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα), τα συστηματικά αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα (συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, σκληρόδερμα, Σ. Sjögren, αγγειίτιδες, μυοσίτιδες κλπ.) και οι μεταβολικές αρθρίτιδες (από κρυστάλλους ουρικού οξέος κλπ).

Είναι σημαντική η ενημέρωση των ασθενών, η έγκαιρη εξέτασή τους και η έναρξη αποτελεσματικής θεραπείας από τον ειδικό γιατρό που είναι ο ρευματολόγος, σε συνεργασία με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και εκπαιδευμένων επαγγελματιών υγείας. Η πρώιμη διάγνωση, και η έναρξη της κατάλληλης θεραπείας βελτιώνουν την έκβαση, την ποιότητα ζωής και την ικανότητα για εργασία.

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ υποστηρίζει την καμπάνια ενημέρωσης που στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης των ρευματικών – μυοσκελετικών παθήσεων. Το σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας είναι:

‘’Ενημερώσου τώρα”

Ρευματολογική Κλινική
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
26510 -99755/07263/07503
www.rheumatology.gr
Read More »
12 Οκτωβρίου «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας»(World Arthritis Day) 12 Οκτωβρίου «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας»(World Arthritis Day) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

«Νέα Συνταγή, Νέα Εποχή» για το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
«Νέα Συνταγή, Νέα Εποχή» για το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό


Μια νέα εποχή στην απόλαυση που μόλις ξεκίνησε!

Η ΔΩΔΩΝΗ ανταποκρινόμενη στις εξελισσόμενες προτιμήσεις και τάσεις, συστήνει τη δική της «Νέα Συνταγή, Νέα Εποχή» για το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό με στόχο να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γιαουρτιού.

Όλη η πείρα και η ποιότητα της ΔΩΔΩΝΗ συμπυκνώνονται σε αυτό το μοναδικό, πλούσιο σε πρωτεΐνες γιαούρτι, με κρεμώδη υφή και απίστευτη γεύση για όλες τις ώρες της ημέρας.

Το Νέο Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό έρχεται σε τρεις μοναδικές εκδοχές: Πλήρες με 8% λιπαρά από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, με 2% λιπαρά και με 0% λιπαρά.

Με tagline «Κάποιοι είναι στον κόσμο τους. Κι εσύ… στη ΔΩΔΩΝΗ», το νέο λανσάρισμα το πλαισιώνει με υποστήριξη 360 συμπεριλαμβάνοντας επικοινωνία σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, σινεμά,επικοινωνία με in store υλικά και ενέργειες, digital και social προσέγγιση.

Όπως σημείωσε ο κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, CEO της Εταιρείας: «Δίνοντας έμφαση στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, στη ΔΩΔΩΝΗ αναπτύσσουμε συνεχώς καινοτόμα προϊόντα και εισερχόμαστε σε νέες κατηγορίες για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες επιλογές στους Έλληνες και διεθνείς καταναλωτές. Η «Νέα Συνταγή, Νέα Εποχή» για το στραγγιστό μας γιαούρτι, αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και την αδιάκοπη επιδίωξη μας να παράγουμε γαλακτοκομικά προϊόντα εξαίρετης ποιότητας και γεύσης. Έχουμε τελειοποιήσει τη συνταγή μας για να διασφαλίσουμε ότι κάθε κουταλιά στραγγιστού γιαουρτιού ΔΩΔΩΝΗ προσφέρει την πιο απαλή υφή και μοναδική γεύση. Συνεχίζουμε σταθερά δίνοντας προτεραιότητα στον στρατηγικό μας σχεδιασμό μας εστιάζοντας στην ενδυνάμωση της παρουσίας μας σε υπάρχουσες και νέες κατηγορίες προϊόντων, διατηρώντας πάντα το ίδιο μεράκι και την εξαίρετη ποιότητα και γεύση που χαρακτηρίζει τη ΔΩΔΩΝΗ και όλα της τα προϊόντα.»

Με πάνω από 12 προϊοντικές κατηγορίες και περισσότερους από 100 ξεχωριστούς κωδικούς, η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις και να επενδύει στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της, παράγοντας προϊόντα ανώτερης ποιότητας και αυθεντικής γεύσης.


Λίγα λόγια για τη ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ιδρύθηκε το 1963. Μετρώντας 60 χρόνια αυθεντικής παράδοσης και ιστορίας, η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα, παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο χιλιάδων Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά και εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει πάνω από 10 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και παράγει 100 ξεχωριστά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu, https://www.facebook.com/Dodoni.SA, https://www.instagram.com/dodoni.eu/Στοιχεία επικοινωνίας:
V+O Communication: Mυρτώ Σκαμπαρδώνη, Account Supervisor, email: msk@vando.gr, τηλ. 210 7249000
ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε: Γιάννης Κεϊσογλου, Εκπρόσωπος Τύπου, email: press@dodoni.eu, τηλ. 26510 89700
Read More »
«Νέα Συνταγή, Νέα Εποχή» για το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό «Νέα Συνταγή, Νέα Εποχή» για το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Ήπειρος: Μαθητικός διαγωνισμός βίντεο για την ανακύκλωση και το περιβάλλον

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Ήπειρος: Μαθητικός διαγωνισμός βίντεο για την ανακύκλωση και το περιβάλλον


Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό παραγωγής video με θέμα: «Ανακύκλωση και Προστασία του Περιβάλλοντος»

Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού έργου «Integrated waste management facilities for boosting recycling and composting in 7 Regions through cross–border activities» με ακρωνύμιο WASTE RREACT του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG IPA II CBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020».

Σκοπός του έργου είναι η συμβολή στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, μέσα από την υποστήριξη της κατασκευής υποδομών διαχείρισης αποβλήτων, την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Μαθητικό Διαγωνισμό παραγωγής video έχουν οι μαθητές της Γ’ ́ τάξης Γυμνασίου Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων των Ιωαννίνων. Οι σχολικές ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται από έως και τέσσερις μαθητές, με συντονιστή έναν εκπαιδευτικό του σχολείου. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να συμμετάσχει μόνο με ένα video.

Κριτήρια αξιολόγησης θα είναι το περιεχόμενο και τα μηνύματα του video, η συνάφεια με το θέμα, η ιδέα, το σενάριο, η πρωτοτυπία, η σκηνοθεσία, η ποιότητά του και η αισθητική απόδοση.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας του έργου (http://wasterreact.eu/) και της Περιφέρειας Ηπείρου (www.php.gov.gr) ενώ οι 5 καλύτερες ομάδες θα βραβευτούν με τη συμμετοχή τους σε 3ήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κοπεγχάγη κατά την διάρκεια του οποίου θα περιηγηθούν στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Amager Bakke στο Copenhill.

Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο και το μαθητικό διαγωνισμό: https://wasterreact.eu/ και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Hπείρου www.pgp.gov.gr

Υπεύθυνοι Διαγωνισμού: Καλλιόπη Τέσια, Αγνή Αναστασέλου, Κώστας Χριστοδούλου.


Read More »
Ήπειρος: Μαθητικός διαγωνισμός βίντεο για την ανακύκλωση και το περιβάλλον Ήπειρος: Μαθητικός διαγωνισμός βίντεο για την ανακύκλωση και το περιβάλλον Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θανάση Ντάνη συγχαίρει ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θανάση Ντάνη συγχαίρει ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς


Το Δ.Σ του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς

Συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο
Αθανάσιο Ντάνη και τον διαβεβαιώνει ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας στην προσπάθεια της επίλυσης των προβλημάτων αλλά και την προώθηση όλων των μεγάλων θεμάτων για την πρόοδο του τόπου μας.

Αυτονόητη στο μέλλον η μεταξύ μας συνεργασία,ο διάλογος και η κοινή διεκδίκηση.

Με εκτίμηση
Δ.ΣRead More »
Τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θανάση Ντάνη συγχαίρει ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς Τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θανάση Ντάνη συγχαίρει ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, για τον θάνατο του Ηπειρώτη δημοσιογράφου- συγγραφέα Γιάννη Τζώρτζη

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, για τον θάνατο του Ηπειρώτη δημοσιογράφου- συγγραφέα Γιάννη Τζώρτζη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη ότι απεβίωσε αιφνιδίως τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, στη Σλοβενία, ο συνάδελφος δημοσιογράφος, δημοσιολόγος και αναλυτής διεθνοπολιτικών εξελίξεων Ιωάννης Τζώρτζης, σε ηλικία 76 ετών.

Ο Ιωάννης Τζώρτζης γεννήθηκε στη Ραβενή Θεσπρωτίας το 1947. Το 1962 μετοίκησε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε σε διάφορες δουλειές ενώ παράλληλα αποφοίτησε από το Νυχτερινό Λύκειο. Από το 1968 έως το 1975 σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Νομικά στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας μετείχε ενεργά στο φοιτητικό αντιδικτατορικό κίνημα και κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής. Φυλακίστηκε και καταδικάστηκε γι’ αυτό από έκτακτο στρατοδικείο της ιωαννιδικής χούντας (1974). Απελευθερώθηκε, μαζί με όλους τους πολιτικούς κρατούμενους, στις 23 Ιουλίου, με την πτώση της Χούντας. Υπήρξε συνιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της πρώτης του ΚΕ και της πρώτης Επιτροπής Νεολαίας του. Συμμετείχε στη διαδικασία σύνταξης των ιδρυτικών κειμένων της 3ης Σεπτέμβρη του 1974.

Το 1975 μετανάστευσε για περισσότερο από επτά χρόνια στην Ομοσπονδιακή Γερμανία, όπου ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης με υποτροφία του ιδρύματος Friedrich Ebert. Παράλληλα, από το 1978, εργάστηκε για τέσσερα περίπου χρόνια στην ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle και είχε συνεργασίες με τοπικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.

Από το 1983, όταν επέστρεψε πλέον στην Αθήνα, άρχισε να εργάζεται στην ΕΡΤ, στο τμήμα ειδήσεων της ΕΡΤ-2. Παράλληλα, αρθρογραφούσε ως συνεργάτης στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Την άνοιξη του 1988 προσελήφθη στην ΓΓΤΠ και τοποθετήθηκε ως προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου στην Πρεσβεία της Βιέννης. Διετέλεσε, επίσης, σύμβουλος Τύπου στις πρεσβείες της Βουδαπέστης, του Ζάγκρεμπ, του Σεράγεβο και της Μόσχας.

Ήταν μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και είχε τιμηθεί με το Παράσημο του Μεγάλου Αργυρού Σταυρού της Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Ο Ιωάννης Τζώρτζης είχε συγγράψει επίσης αρκετά πολιτικο-επιστημονικά έργα, όπως: «Μεσευρώπη, στη σκιά των μύθων της», «Η Ελληνική δημοκρατία και η Χούντα», «Αυστροβαλκάνια – Από την Κατάρα του Σεράγεβου στη Θύελλα του Κοσόβου» κ.ά, λογοτεχνικών δοκιμίων στο περιοδικό (δε)κατα, αλλά και ποιητικά έργα, όπως: «Εκπρόθεσμα», «Το κέρασμα του απογεύματος» κ.ά.

Ο Ιωάννης Τζώρτζης διακρίθηκε για την φιλομάθεια, το πείσμα και τις ικανότητές του, χαρακτηριστικά που τον έκαναν πολύ γρήγορα να εξελιχθεί επαγγελματικά και να εδραιωθεί στο χώρο με τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένειά του και ιδιαιτέρως τα δύο πολυαγαπημένα του παιδιά, τον Λευτέρη και την Ιωάννα και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο στο τελευταίο του ταξίδι.

Η κηδεία του Ιωάννη Τζώρτζη θα τελεστεί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 12.30 μ.μ. στη γενέτειρά του, Ραβενή Θεσπρωτίας.
Read More »
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, για τον θάνατο του Ηπειρώτη δημοσιογράφου- συγγραφέα Γιάννη Τζώρτζη Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, για τον θάνατο του Ηπειρώτη δημοσιογράφου- συγγραφέα Γιάννη Τζώρτζη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Στις 21 Οκτωβρίου η χειροτονία του Σεραπίωνος

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Στις 21 Οκτωβρίου η χειροτονία του Σεραπίωνος


Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα γίνει η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου.

Η χειροτονία του κ. Σεραπίωνος θα γίνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών όπως αποφάσισε η Σύνοδος.

Θα ακολουθήσει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, σε ημερομηνία που ακόμη δεν είναι γνωστή.
Read More »
Στις 21 Οκτωβρίου η χειροτονία του Σεραπίωνος Στις 21 Οκτωβρίου η χειροτονία του Σεραπίωνος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Τμήμα παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων από τον ΔΝΟΗ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Τμήμα παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων από τον ΔΝΟΗ


Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας μετά από 28 χρόνια λειτουργίας θα υπάρξει πλέον η δυνατότητα να κάνουν κουπί όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας!
Το τμήμα παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων είναι γεγονός και σας περιμένει να γνωρίσετε από κοντά το αγαπημένο άθλημα της πόλης!

Με νέο στόλο σκαφών ανοιχτής θάλασσας και υπεύθυνο προπονητή τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Ολυμπιακής και Παράκτιας κωπηλασίας Απόστολο Γκουντούλα θα χαρούμε να σας δούμε στα ανοιχτά-δωρεάν μαθήματα που θα γίνουν:
– Παρασκευή (6 και 13 Οκτωβρίου) απόγευμα στις 18:30
– Σάββατο (7 και 14 Οκτωβρίου ) πρωί στις 11:00.

Για περισσότερες πληροφορίες καλείτε στα τηλέφωνα 970151757 και 2665028370

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει!
Read More »
Τμήμα παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων από τον ΔΝΟΗ Τμήμα παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων από τον ΔΝΟΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

4 τελωνεία στην Ήπειρο εντάσσονται στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου»

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
4 τελωνεία στην Ήπειρο εντάσσονται στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου»


Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προβαίνει σε περαιτέρω επέκταση των ψηφιακών εφαρμογών της, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Από σήμερα, 9η Οκτωβρίου, άλλα 24 τελωνεία εντάσσονται στις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), με τον αριθμό των Τελωνειακών Υπηρεσιών που έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα να φθάνει τις 44 συνολικά.
Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» οι συναλλασσόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, αφού ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών TAXISnet, μπορούν να υποβάλουν αίτημα με δομημένο τρόπο προς την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία, να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες τελωνειακές διαδικασίες, να επισυνάπτουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και να παρακολουθούν την πορεία εξέλιξης του αιτήματος.
Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου», οι συναλλασσόμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ραντεβού για τις υποθέσεις που τους αφορούν, με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά και να ενημερώνονται για κάθε αλλαγή (π.χ. ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμός ραντεβού), στο e-mail και στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην ενότητα «Μητρώο & Επικοινωνία» της ψηφιακής πύλης myAADE.
Ποια είναι τα τελωνεία που εντάσσονται στις ψηφιακές εφαρμογές

Τα 24 τελωνεία, στα οποία ενεργοποιούνται οι διαδικτυακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», είναι τα παρακάτω:
1. Α’ Τελωνείο Εισαγωγής, Ε.Φ.Κ. & Εφοδίων Πειραιά
2. Τελωνείο Βέροιας
3. Τελωνείο Δάφνης
4. Τελωνείο Ευζώνων
5. Τελωνείο Ηγουμενίτσας
6. Τελωνείο Ηρακλείου
7. Τελωνείο Ιωαννίνων
8. Τελωνείο Κακαβιάς
9. Τελωνείο Καλαμάτας
10. Τελωνείο Καστοριάς
11. Τελωνείο Κατερίνης
12. Τελωνείο Κέρκυρας
13. Τελωνείο Κήπων
14. Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής
15. Τελωνείο Λαυρίου
16. Τελωνείο Μυτιλήνης
17. Τελωνείο Ναυπλίου
18. Τελωνείο Πρέβεζας
19. Τελωνείο Ρόδου
20. Τελωνείο Σκύδρας
21. Τελωνείο Σύρου
22. Τελωνείο Χαλκίδας
23. Τελωνείο Χανίων
24. Τελωνείο Χίου

Με τα παραπάνω τελωνεία ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης των τελωνείων Α’ τάξης στις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», ενώ έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτές και οι τρεις Τελωνειακές Περιφέρειες της χώρας. Τα τελωνεία Β’ τάξης θα ενταχθούν στις ανωτέρω ψηφιακές εφαρμογές το προσεχές διάστημα.
Read More »
4 τελωνεία στην Ήπειρο εντάσσονται στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου» 4 τελωνεία στην Ήπειρο εντάσσονται στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Υδρογράφηση στο δίαυλο και το λιμάνι Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Υδρογράφηση στο δίαυλο και το λιμάνι Ηγουμενίτσας


Η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού διεξήγαγε Υδρογράφηση στον Δίαυλο και Λιμένα Ηγουμενίτσας από Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 με νεοσυσταθείσα Μονάδα Αυτόνομης Υδρογράφησης/Τοπογραφίας της ΥΥ.
Read More »
Υδρογράφηση στο δίαυλο και το λιμάνι Ηγουμενίτσας Υδρογράφηση στο δίαυλο και το λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Προσοχή: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα στα Σύβοτα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023
Προσοχή: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα στα Σύβοτα


Αγαπητοί μας πελάτες,
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προσοχή: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα στα Σύβοτα Προσοχή: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Σελίδες