Κλειστά αύριο Τρίτη τα καταστήματα εστίασης και στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
Κλειστά αύριο Τρίτη τα καταστήματα εστίασης και στη ΘεσπρωτίαΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) κάλεσε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 όλα τα καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα να παραμείνουν κλειστά, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και όχι μόνο...

Αύριο Τρίτη αναμένεται να παραμείνουν κλειστά και στη Θεσπρωτία τα περισσότερα καταστήματα εστίασης. Εστιατόρια, καφέ, μπαρ κλπ.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Τα αιτήματα του κλάδου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΣΕ, είναι τα ακόλουθα:
• Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
• Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.
• Συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
• Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
• Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
• Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
• Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
• Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
• Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Επίσης, ο κλάδος έχει συμπεριλάβει στα αιτήματά του και ορισμένα που είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα, ζητεί τη σύσταση ειδικής γραμματείας για την εστίαση ή τη θέσπιση Επιμελητηρίου Εστίασης, επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη τα επιπλέον κοστολόγια του κλάδου (βραδινή και νυχτερινή εργασία, εργασία σε ημέρες αργιών, εργασία τα Σαββατοκύριακα) και εξορθολογισμό του κλάδου με δομικές αλλαγές.
Read More »
Κλειστά αύριο Τρίτη τα καταστήματα εστίασης και στη Θεσπρωτία Κλειστά αύριο Τρίτη τα καταστήματα εστίασης και στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Νεκρός 44χρονος που καταπλακώθηκε εν ώρα εργασίας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
Νεκρός 44χρονος που καταπλακώθηκε εν ώρα εργασίας


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 44χρονος υπήκοος Ιταλίας ο οποίος εργαζόταν σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας.

Κατά την διάρκεια της φορτοεκφόρτωσης ο 44χρονος καταπλακώθηκε από τα υλικά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η αστυνομία η οποία ενημερώθηκε από το Νοσοκομείο προχώρησε στη σύλληψη του υπεύθυνου της επιχείρησης και στο σχηματισμό δικογραφίας για το δυστύχημα.Read More »
Νεκρός 44χρονος που καταπλακώθηκε εν ώρα εργασίας Νεκρός 44χρονος που καταπλακώθηκε εν ώρα εργασίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

3.158 κρούσματα στην Ήπειρο από την αρχή του μήνα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
3.158 κρούσματα στην Ήπειρο από την αρχή του μήναΣτις 17.051 ανέρχονται τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ήπειρο από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα. 
Από τα συγκριτικά στοιχεία ο Νοέμβριος σπάει κάθε άλλο αρνητικό ρεκόρ καθώς μέσα σε 15 ημέρες επιβεβαιώθηκαν 3.158 κρούσματα.
Στην Άρτα τις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα καταγράφηκαν 478 νέα κρούσματα, έναντι 354 που είχαν σημειωθεί, τον περασμένο Αύγουστο, που ήταν και ο χειρότερος μήνας από την αρχή της πανδημίας.
Το ίδιο συμβαίνει και στα Ιωάννινα, με 1.924 νέα κρούσματα, 572 περισσότερα από τον προηγούμενο μήνα, τον Οκτώβριο που κατείχε μέχρι τώρα το αρνητικό ρεκόρ.
Μάλιστα το άθροισμα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στα Ιωάννινα, ξεπερνάει ήδη το άθροισμα του προηγούμενου τετραμήνου, της υψηλής τουριστικής περιόδου.
Στο Νομό Θεσπρωτίας από την αρχή του μήνα και μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 363 κρούσματα, αριθμός χαμηλότερος από τον τουριστικό Αύγουστο που διατηρεί για την συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα το αρνητικό ρεκόρ.
Στο Νομό Πρέβεζας έχουν επιβεβαιωθεί 388 κρούσματα στις πρώτες 15 ημέρες του Νοέμβρη.
Read More »
3.158 κρούσματα στην Ήπειρο από την αρχή του μήνα 3.158 κρούσματα στην Ήπειρο από την αρχή του μήνα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Κλειστό αύριο Τρίτη το ΚΕΠ Παραμυθιάς

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
Κλειστό αύριο Τρίτη το ΚΕΠ ΠαραμυθιάςΣε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 111/1.11.2021 ατομικής πρόσκλησης του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου θα παραμείνει κλειστό αύριο Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 λόγω της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.
Read More »
Κλειστό αύριο Τρίτη το ΚΕΠ Παραμυθιάς Κλειστό αύριο Τρίτη το ΚΕΠ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Φρέσκο ψάρι σταθερά και αυτό τον μήνα για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
Φρέσκο ψάρι σταθερά και αυτό τον μήνα για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ηγουμενίτσας


Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) για τη μεγάλη προσφορά σε φρέσκα ψάρια στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας καθώς και για τη συνεχή και σε μηνιαία βάση στήριξη της δομής μας.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως έχουμε τη στήριξη από φορείς και επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται τον αγώνα που καθημερινά δίνουμε ώστε να προσφέρουμε το καλυτερο δυνατό στους πολίτες που εξυπηρετούμε.
Read More »
Φρέσκο ψάρι σταθερά και αυτό τον μήνα για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ηγουμενίτσας Φρέσκο ψάρι σταθερά και αυτό τον μήνα για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Θεσπρωτία


Η μετεγκατάσταση της έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας ήταν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου στη Θεσπρωτία. Τον Υφυπουργό συνόδευσαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος κ. Κωσταντίνος Δούβαλης και ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσπρωτίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ιωάννης Παππάς.
Ο κ. Οικονόμου συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας και είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τα στελέχη της για τις πρόσφατες επιτυχίες τους στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών. Ο Υφυπουργός επισκέφτηκε το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας όπου είχε συνάντηση με τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης της έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε κτίριο που έχει ήδη παραχωρηθεί για τη χρήση αυτή από το Δήμο Ηγουμενίτσας καθώς και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών και εργασιών ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό προς χρήση. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κτίριο με σκοπό την επιτόπια εκτίμηση των αναγκαίων δράσεων που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης.
«Η μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας προχωρά με σταθερά βήματα και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Οικονόμου καθώς και τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας που προχώρησαν στην παραχώρηση του κτιρίου. Επίσης, η δημόσια αναγνώριση από τον κύριο Υφυπουργό των επιτυχιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας δείχνει το επίπεδο του επαγγελματισμού, της επάρκειας και της ευσυνειδησίας των ανθρώπων της», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Θεσπρωτία Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Επίσκεψη του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών στην Περιφέρεια Ηπείρου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
Επίσκεψη του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών στην Περιφέρεια ΗπείρουΑναπτυξιακά θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών εξετάστηκαν κατά τη σημερινή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ Στέλιου Πέτσα στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης τον ενημέρωσε και για τρέχοντα μείζονα διαπεριφερειακά ζητήματα, με τον Αναπλ. Υπουργό να επικεντρώνεται στα χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τα οποία θα υπάρξει επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο προκειμένου να εξεταστούν σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:
«Σήμερα είχα την χαρά να έχω επίσκεψη εγώ και οι συνεργάτες μου από τον κ. Πέτσα. Συζητήσαμε θέματα της αρμοδιότητάς του και θέματα που αφορούν γενικότερα την Ήπειρο. Τον ευχαριστώ για τη συνεργασία. Ήταν μια άψογη συνεργασία, η οποία θα δώσει και αποτελέσματα».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Πράγματι συζητήσαμε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, με έμφαση στα αναπτυξιακά ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, είτε αφορούν δράσεις αστικής αναζωογόνησης, είτε θέματα οδοποιίας. Και πιστεύω ότι μετά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο γραφείο μου τις επόμενες ημέρες, να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε κάποια πράγματα και να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για ανακοινώσεις τις ερχόμενες δεκαπέντε ημέρες. Είμαστε πιστεύω σε ένα καλό δρόμο για δύο σημαντικά θέματα που αφορούν την περιφέρεια, να τα δρομολογήσουμε. Ανακοινώσεις λοιπόν σε λίγες ημέρες».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας και η βουλευτής Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Read More »
Επίσκεψη του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών στην Περιφέρεια Ηπείρου Επίσκεψη του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών στην Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Διευκρινήσεις από τον δικηγορικό σύλλογο ζητάει ο εμπορικός σύλλογος, για την ταυτοπροσωπία καταναλωτών

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
Διευκρινήσεις από τον δικηγορικό σύλλογο ζητάει ο εμπορικός σύλλογος, για την ταυτοπροσωπία καταναλωτώνΚύριε πρόεδρε
Δεχόμαστε ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για να επιβεβαιώσουν ότι τα αναγραφόμενα στοιχεία του φυσικού προσώπου, κατά την είσοδό του σε κατάστημα, στο επιδεικνυόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ ταιριάζουν με το αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα).
Θα θέλαμε να μας διευκρινίσετε εάν κάποιος ιδιώτης έχει συνταγματικό δικαίωμα ελέγχου προσωπικών δεδομένων άλλου ιδιώτη και εάν είναι νομικά κατοχυρωμένος σε περίπτωση που του υποβληθεί μήνυση για παράνομη πράξη ταυτοπροσωπίας, δεδομένου ότι ο πολίτης μπορεί να αρνηθεί την επίδειξη ταυτότητας σε αστυνομικό όργανο με πολιτική περιβολή, αν δεν αποδείξει την ιδιότητά του.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος 
Μαρέτης Ανδρέας
Η Γ. Γραμματέας
Δήμα Αικατερίνη
Read More »
Διευκρινήσεις από τον δικηγορικό σύλλογο ζητάει ο εμπορικός σύλλογος, για την ταυτοπροσωπία καταναλωτών Διευκρινήσεις από τον δικηγορικό σύλλογο ζητάει ο εμπορικός σύλλογος, για την ταυτοπροσωπία καταναλωτών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» μεγάλη νικήτρια του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» μεγάλη νικήτρια του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας


Ο ΟΠΑΠ προσφέρει 3.058.328 ευρώ για την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού»
Εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» συμμετείχαν στις δράσεις της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ», στο πλαίσιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Συνολικά, περισσότεροι από 300.000 συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς» και είχαν τη δυνατότητα, για έβδομη χρονιά, να συμβάλουν με συμβολικό τρόπο στο σημαντικό έργο που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ, στα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας.
Από το σύνολο των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν εφέτος, συγκεντρώθηκαν 3.058.328 πόντοι προσφοράς, τους οποίους ο ΟΠΑΠ μετέτρεψε αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση. Το ποσό αυτό θα προστεθεί στη συνολική επένδυση για την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων, την οποία ξεκίνησε ο ΟΠΑΠ το 2014, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την εταιρική υπευθυνότητα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Γιαν Κάρας, δήλωσε: «Οι κορυφαίες εμπειρίες διασκέδασης βρίσκονται στον πυρήνα του οράματος και της στρατηγικής του ΟΠΑΠ. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια καταπληκτική διοργάνωση, παγκόσμιας κλίμακας, που συνδυάζει τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία με τον καλύτερο τρόπο. Γι' αυτό, στον ΟΠΑΠ, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στον Μαραθώνιο για μια ακόμη χρονιά, μέσω δράσεων για όλους τους συμμετέχοντες. Μέσα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η μεγάλη επιτυχία του Μαραθωνίου στέλνει σε όλους ένα μήνυμα αισιοδοξίας και επιμονής. Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους χιλιάδες δρομείς που συμμετείχαν στους αγώνες. Συγχαρητήρια σε όλους».
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε: «Για τον ΟΠΑΠ, ο Μαραθώνιος της Αθήνας δεν είναι μόνο μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, αλλά και μια μεγάλη γιορτή κοινωνικής προσφοράς. Με αφορμή τον Μαραθώνιο, καλέσαμε και εφέτος την ελληνική κοινωνία να συμμετάσχει συμβολικά, μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», στο έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Περισσότεροι από 300.000 συμπολίτες μας χρησιμοποίησαν την εφαρμογή και ο ΟΠΑΠ θα διαθέσει επιπλέον 3 εκατομμύρια ευρώ για αυτή τη μεγάλη κοινωνική πρωτοβουλία».
Ο Διευθυντής Marketing, Επικοινωνίας και Χορηγιών ΟΠΑΠ, κ. Γιάννης Ρόκκας, σημείωσε: Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα γεγονός με παγκόσμια ακτινοβολία, που αποτελεί ορόσημο για το ελληνικό και το διεθνές δρομικό κίνημα. Είμαστε, λοιπόν, πολύ χαρούμενοι που ο ΟΠΑΠ στηρίζει τον Μαραθώνιο της Αθήνας, ως Μέγας Χορηγός, από το 2010. Όλα αυτά τα χρόνια, η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ έχει συμβάλει έμπρακτα στην εξέλιξη της διοργάνωσης, εστιάζοντας στην προώθηση των αξιών του αθλητισμού και τη διασκέδαση των φιλάθλων. Η φιλοσοφία αυτή αποτελεί, άλλωστε, τη βάση του χορηγικού προγράμματος μας, το οποίο έχει καθιερώσει τον ΟΠΑΠ ως τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά.
Στη διήμερη αθλητική γιορτή της Αθήνας, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου, ο ΟΠΑΠ ήταν δυναμικά παρών, εμψυχώνοντάς τους δρομείς με διάφορες δράσεις. Επιπλέον, η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», μέσω μιας πύλης σε σχήμα καρδιάς επί της Ηρώδου Αττικού, συνέχισε να συγκεντρώνει πόντους προσφοράς για την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων. Για κάθε διέλευση δρομέα ή περαστικού κάτω από την πύλη της «Ομάδας Προσφοράς», ο ΟΠΑΠ πρόσθετε ένα ευρώ στη συνολική επένδυση για την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων.


Στην τελική ευθεία η ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων
Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» το 2014 και έως σήμερα έχει ολοκληρώσει το 88% του έργου. Συνολικά, έχουν παραδοθεί 28 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 21 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 13.910 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 510 κλινών.
Στην παρούσα φάση βρίσκονται σε εξέλιξη δύο νέα έργα». Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται πλήρης ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του 2ου και του 4ου ορόφου του «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opapcsr.gr

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr


Read More »
Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» μεγάλη νικήτρια του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» μεγάλη νικήτρια του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 252 στην Ήπειρο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 252 στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 61
ΠΕ Θεσπρωτίας 30
ΠΕ Ιωαννίνων 130
ΠΕ Πρέβεζας 31


Read More »
Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 252 στην Ήπειρο Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 252 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού 5.000€ σε περιοχή της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού 5.000€ σε περιοχή της Θεσπρωτίας


Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς υπόθεση κλοπής από σπίτι, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα 04-05/09/2021 σε περιοχή της Θεσπρωτίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ημεδαπός και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε διάρρηξη σπιτιού, από όπου καταγγέλθηκε ότι αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ, καθώς και διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας -1.500- ευρώ.

Επιπλέον, προέκυψε ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι κατηγορούμενοι είχαν αποπειραθεί ανεπιτυχώς να εισέλθουν και σε δεύτερη κατοικία στην ίδια περιοχή επιχειρώντας να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού 5.000€ σε περιοχή της Θεσπρωτίας Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού 5.000€ σε περιοχή της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Συναντήσεις του Υφ. Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου στην Ηγουμενίτσα (+BINTEO)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
Συναντήσεις του Υφ. Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου στην Ηγουμενίτσα (+BINTEO)


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες που απαιτούνται για να αποκτήσει η Ηγουμενίτσα νέο αστυνομικό μέγαρο. Τη διαδικασία που απαιτείται για να στεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας στο παραχωρηθέν από τον Δήμο κτίριο της φοιτητικής εστίας, περιέγραψε ο κ. Οικονόμου σε συνάντηση που είχε την Κυριακή 14/11 με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο, στο Δημαρχείο της πόλης.

Η απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου έφτασε στο Υπουργείο στις Αρχές Νοέμβρη, αφού πρώτα τακτοποιήθηκαν πολεοδομικές παραβάσεις του κτιρίου, που είχε κατασκευαστεί από 20ετίας, με σκοπό να δημιουργηθεί φοιτητική εστία, και ουδέποτε ολοκληρώθηκε.


Πλέον η παραχώρηση θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών, μετά να σταλεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκπόνησης των μελετών, να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε τελικά να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτίριο. Ο κ. Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο του θα “τρέξει” τις σχετικές διαδικασίες .

Ο υπουργός ευχαρίστησε το Δήμο Ηγουμενίτσας για την απόφαση “να παραχωρήσει μία σημαντική έκταση και το κτίριο προκειμένου να ανεγερθεί το νέο αστυνομικό μέγαρο της περιοχής, το οποίο θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα, θα δημιουργήσει σύγχρονες προϋποθέσεις για την στέγαση της αστυνομικής διεύθυνσης και παράλληλα θα διευκολυνθεί η ζωή μέσα στο κέντρο της πόλης.

Χρονοδιάγραμμα ο υφυπουργός δεν έδωσε, αλλά ερωτώμενος σημείωσε:
“Εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω δημόσια είναι ότι από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κινηθούμε με όσο το δυνατόν γρηγορότερους ρυθμούς προκειμένου αυτό το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό”

Ο υφυπουργός, κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα, συνοδεύονταν από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου ταξίαρχο Κωνσταντίνο Δούβαλη.

Επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και είχε υπηρεσιακή συνάντηση, αλλά και συνάντησεις με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών και με το Δήμαρχο Φιλιατών Σπυρίδωνα Παππά, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της διευκόλυνσης στα σύνορα των εργατών γης, θέμα για το οποίο ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα λυθεί με τη συνεργασία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών.


Ο κ. Οικονόμου, σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων, αναγνώρισε τις επιτυχίες της ΑΔ Θεσπρωτίας στον τομέα των Ναρκωτικών, και σημείωσε πως “αυξάνουμε πραγματικά το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία πάνω σε αυτό διότι μέσα από μία άμεση ανταλλαγή πληροφοριών και με κοινές επιχειρήσεις και από τις δύο πλευρές των συνόρων επιτυγχάνουμε καλύτερα αποτελέσματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία με τις αλβανικές αρχές είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και εκτιμούμε ότι μέσα και από μία σειρά συναντήσεων που θα επιδιώξουμε και σε πολιτικό επίπεδο με τους ομολόγους μας στην Αλβανία η συνεργασία αυτή να επεκταθεί”.


Read More »
Συναντήσεις του Υφ. Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου στην Ηγουμενίτσα (+BINTEO) Συναντήσεις του Υφ. Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου στην Ηγουμενίτσα (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Ενημέρωση για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
Ενημέρωση για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου ΗγουμενίτσαςΣας ενημερώνουμε ότι, την Τρίτη 16-11-2021 οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας.

Ειδικότερα το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας, θα λειτουργήσει από τις 14:00 μέχρι τις 20:00 για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Read More »
Ενημέρωση για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας Ενημέρωση για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

8 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
8 θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΤην Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 39 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 32 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 12734 rapid test και ανευρέθηκαν 574 θετικά (4.51%).Από τις 574 περιπτώσεις, οι 286 αφορούν άνδρες και οι 288 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 32.73 έτη.
23. ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΆΝΘΕΟΝ
337 rapid test με 8 θετικά (2.37%) αφορούν σε 5 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 17 έτη
Read More »
8 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 8 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

5.000€ πρόστιμο και λουκέτο για 15 ημέρες σε κατάστημα στη Θεσπρωτία

Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021
5.000€ πρόστιμο και λουκέτο για 15 ημέρες σε κατάστημα στη Θεσπρωτία


Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (14-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (19) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(8) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-7- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(11) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:
 (8) πρόστιμα των -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.


· Πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελάτη στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, καθώς και χρηματικό πρόστιμο -300- ευρώ στον πελάτη.

· Πρόστιμο -300- ευρώ σε κατάστημα, για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών εντός ενός καταστήματος.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
5.000€ πρόστιμο και λουκέτο για 15 ημέρες σε κατάστημα στη Θεσπρωτία 5.000€ πρόστιμο και λουκέτο για 15 ημέρες σε κατάστημα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

Σελίδες