Απάντηση του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας σε δημοσίευμα του thespro.gr

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμά σας για τον λόγο αναβολής της αυριανής εκδήλωσης του ΚΙΝΑΛ, θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά ότι αυτή έγινε για τον λόγο που αναφέρετε στο δημοσίευμά σας αυτό. 
Η μόνη αιτία της αναβολής ήταν η αδυναμία κάλυψης της εκδήλωσης από υπεύθυνο του κεντρικού εκλογικού κλιμακίου του ΚΙΝΑΛ στην ημερομηνία αυτή και καμία άλλη. 
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ενημερώσω ότι το ΚΙΝΑΛ δεν επηρεάζεται στις αποφάσεις του και στον προγραμματισμό του από τις κινήσεις υποψηφίων που έχουν ήδη ανακοινώσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα, οι αποφάσεις δε για τις υποψηφιότητες στην αυτοδιοίκηση θα ληφθούν συντεταγμένα και σύμφωνα με τις οδηγίες των Κεντρικών Κομματικών Οργάνων. 
Εχουμε δε γνωστοποιήσει ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενταχθεί και να ζητήσει πολιτική αξιολόγηση της υποψηφιότητάς του, με σκοπό την τελική επιλογή , που θα δεσμεύει όλους όσους συμμετάσχουν στην διαδικασία αυτή.

Ηγουμενίτσα 1-11-2018
Για την ΝΕ ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας
Ο Γραμματέας
Μιχάλης Κάτσινος


Read More »
Απάντηση του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας σε δημοσίευμα του thespro.gr Απάντηση του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας σε δημοσίευμα του thespro.gr Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε βάρος ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του διαδικτύου απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδες και διαδικτυακές υπηρεσίες και κατείχαν ή διαμοίρασαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αποτέλεσμα την έκδοση σχετικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο οι εμπλεκόμενοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου γνωστοποίησαν τα στοιχεία ταυτότητας των συνδρομητών τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του ημεδαπού σε περιοχή της Ηπείρου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σκληρός δίσκος και συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα sim.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπόθεση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δεκάδες αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού, με την συμμετοχή ανηλίκων και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις. 


 
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου Συνελήφθη ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο στο Σύλλογο Φροντιστών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


Ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις των μαθητριών και μαθητών που πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια για συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρόνοιας και με σεβασμό στην προστασία των προσωπικών.

Συναισθανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν αρκετοί συμπολίτες μας θέλουμε να βοηθήσουμε, μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, τα παιδιά όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά προσφέροντάς τους ένα χαμόγελο παιδείας.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον Σύλλογο Φροντιστών Νομού Θεσπρωτίας, ο οποίος αφιλοκερδώς στέκεται δίπλα στο όραμα αυτών των παιδιών για ένα καλύτερο αύριο και καθιστά εφικτή, με αξιοπρεπείς όρους την ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.


Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο στο Σύλλογο Φροντιστών Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευχαριστήριο στο Σύλλογο Φροντιστών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


Συνάδελφοι Συνταξιούχοι

Η κυβέρνηση συνεχίζει την σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων με την περικοπή «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις από 01/01/2019, όπως έχει αποφασισθεί με τον νόμο Κατρούγκαλου. Με τις «διαρροές» και τις αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις γύρω από την εφαρμογή ή μη αυτής της περικοπής, που η ίδια η κυβέρνηση έχει ψηφίσει, καλλιεργεί τον εφησυχασμό έχοντας κατά νου τις εκλογές.

Εμείς οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να μείνουμε θεατές σε αυτό το άθλιο παιχνίδι. Απορρίπτουμε την ψεύτικη προπαγάνδα τις κυβέρνησης. Όπως επίσης δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από όλη αυτήν τη σκιαμαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κ.λπ., μεταξύ των δυνάμεων δηλαδή που διακρίθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο σφαγιασμό των συντάξεων και στο άγριο «τσεκούρωμα».

Οι συνταξιούχοι δεν ζητάμε χάρες, ούτε ελεημοσύνες από την κυβέρνηση. Εμείς με τις εισφορές μας κτίσαμε τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά που διαχρονικά όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις λεηλάτησαν.

Πληρώσαμε με βάση τους δικούς τους νόμους ,για αξιοπρεπείς συντάξεις , υγεία και πρόνοια. Και αυτά δεν τα απεμπολούμε.

Για αυτό με κριτήριο την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας θα ενισχύσουμε την πάλη για κατάργηση ολόκληρου του άθλιου αντιασφαλιστικού καθεστώτος.

Σας καλούμε

Το Σάββατο 3/11/18 και ώρα 10 το πρωί στην αίθουσα ψυχαγωγίας του

ΚΑΠΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό ,τα προβλήματα μας και να οργανώσουμε την συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που προγραμμάτισε η Σ Ε Α των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην Θεσσαλονίκη στις 19/11/18 και στην Αθήνα στις 15/12/18. Τα έξοδα καλύπτει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας. Η Εγγραφή στον Σύλλογο μας αλλά και η μεταφορά είναι ΔΩΡΕΑΝ.


Read More »
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Ηγουμενίτσα, για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018Συνελήφθησαν, χθες (31-10-2018) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ένας 52χρονος άνδρας και μία 52χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο στην Ηγουμενίτσα, σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο με οδηγό τον 52χρονο και συνοδηγό την 52χρονη και διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού στο εσωτερικό της χώρας, έναν 31χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων του 31χρονου αλλοδαπού, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Ηγουμενίτσα, για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Ηγουμενίτσα, για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στην Ανεξάρτητη Κίνησης Εργαζομένων

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


Φαρδιά πλατιά την υπογραφή της δημοτικής αρχής του δήμου Σουλίου έχει η ανακοίνωση της ανεξάρτητης κίνησης εργαζομένων. Επιβεβαιώνετε και μ' αυτόν τον τρόπο ότι καθοδηγούνται απευθείας από τα γραφεία των δημάρχων.

Σε ανακοίνωσή του το εργοδοτικό μόρφωμα, που φτιάχτηκε μόλις πριν από λίγους μήνες , πάνε να βγάλουν λαδί την διοίκηση του δήμου Σουλίου από της τεράστιες ευθύνες που έχει. Είναι μάλιστα τέτοιο το μίσος της εργοδοτικής παράταξης προς τον σύλλογο , που επιτίθεται με ψέματα και συκοφαντίες

Δεν λένε κουβέντα: Για την άρνηση της δημοτικής αρχής για την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε εργαζόμενους, (προσωπικό καθαριότητας εσωτερικών χώρων ,παιδικών σταθμών , ΚΑΠΗ , και το νοσηλευτικό προσωπικό).

Δεν λένε κουβέντα :Για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής παρότι οι εργαζόμενοι έχουν συμβάσεις 12 μήνης διάρκειας η δημοτική αρχή τους καταβάλει τους 11 μήνες εδώ και πέντε χρόνια. στο πρόγραμμα <<Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής >>

Δεν λένε κουβέντα :Για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής που ενώ η συμβάσεις ανανεώθηκαν στις 1/9/2018 ξεχάστηκαν σε κάποιο συρτάρι, έφτασαν στην αποκεντρωμένη και με την παρέμβαση του συλλόγου στις 25/10/2018 .

Συνάδελφε και συναδέλφισσα
Τι δεν μπορούν να κατανοήσουν όλοι αυτοί μαζί:
Την παρέμβαση των εργαζομένων μέσα από τον σύλλογο τους σε ζητήματα εργασιακών σχέσεων και όχι μόνο.
Δεν μπορούν να δεχτούν την λειτουργία του συλλόγου που αφουγκράζεται τα πάντα και παρεμβαίνει συλλογικά.
Είναι μαθημένοι σε διαδικασίες παρασκηνιακές και παραγοντίστικες, θέλουν ένα Σύλλογο αμέτοχο και ενσωματωμένο σε τέτοιες διαδικασίες.

Νομίζουν δηλαδή ότι οι συνάδελφοι στον Νομό Θεσπρωτίας πίνουν χυμό από λωτό αλλά οι συνάδελφοι και γνωρίζουν και ξέρουν.

Συνάδελφοι σας καλούμε να βγάλετε συμπεράσματα. Αυτοί που μας κουνούν το δάκτυλο, είναι μέλη συγκεκριμένων συνδικαλιστικών και πολιτικών παρατάξεων, που όταν το Σωματείο μας ειναι μπροστά, οργανώνει αγώνες, παλεύει για τα είδη ατομικής προστασίας ,κατήγγελλε τον αντιδραστικό ΟΕΥ , στέκονταν δίπλα στους συναδέλφους συμβασιούχους, πάλευε κόντρα στην αντιδραστική αξιολόγηση, αυτοί έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν «εξετάσεις», παίρνοντας με την στάση τους, όχι απλώς πτυχίο αλλά διδακτορικό στον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας σε καλεί να οργανωθείς, να συνταχθείς μαζί μας στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Σε καλούμε με θάρρος γιατί καθημερινά τα προηγούμενα χρόνια επιβεβαιώθηκε η πορεία που έχουμε χαράξει.


Read More »
Απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στην Ανεξάρτητη Κίνησης Εργαζομένων Απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στην Ανεξάρτητη Κίνησης Εργαζομένων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

ΦιλόΔημος II»: 208.000€ για αναβάθμιση παιδικής χαράς στον Δήμο Φιλιατών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 26.970.531,81 ευρώ, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την αναβάθμιση παιδικών χαρών και την προμήθεια μηχανημάτων έργου, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Για την Προμήθεια - Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικής χαράς, η Πράξη που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» για τον Δήμο Φιλιατών :


Read More »
ΦιλόΔημος II»: 208.000€ για αναβάθμιση παιδικής χαράς στον Δήμο Φιλιατών ΦιλόΔημος II»: 208.000€ για αναβάθμιση παιδικής χαράς στον Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Το Σάββατο η εναρκτήρια εκδήλωση για την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018«Η Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη των Επιμελητηρίων, είναι γεγονός.

Πρόκειται για ένα νέο πολιτιστικό- τουριστικό προϊόν για την Ήπειρο, το οποίο μπορούν να απολαύσουν οι τουρίστες- περιηγητές που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες σε έναν ποικιλόμορφο προορισμό.

Το ερχόμενο Σάββατο (3 Νοεμβρίου) στις 5.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιείται η εναρκτήρια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Η Πολιτιστική Διαδρομή περιλαμβάνει:
  • Μια κλειστή διαδρομή σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους (Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων)
  • Περιβάλλει τις σημαντικές αρχαίες πόλεις και περιοχές που άκμασαν και άφησαν τα σημάδια τους στον Ηπειρωτικό χώρο (Νικόπολη, Κασσώπη, Αχέροντας, Γίτανα, Δωδώνη, Αμβρακία κ.α.)
Η Διαδρομή συμπληρώνεται από εξαιρετικού κάλλους φύση (σπάνιους οικότοπους, όπως ο Αμβρακικός, η κοιλάδα του Αχέροντα, η Σαγιάδα, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου- Αώου), παράδοση ( πέτρινα γεφύρια, παραδοσιακοί οικισμοί, ήθη και έθιμα), τοπική γαστρονομία (κρασί, εδέσματα, πίτες, γλυκά κ.α.)

Σήμερα αναμένεται στην Ήπειρο αποστολή 40 δημοσιογράφων και tour operators από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αγγλία, Ισραήλ και Σουηδία, καθώς και Έλληνες από εξειδικευμένα στον τομέα τουρισμού έντυπα και τουριστικά γραφεία, οι οποίοι θα γνωρίσουν την «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα», την ιστορία 2.300 χρόνων και τους ανθρώπους της Ηπείρου.

Η Πολιτιστική Διαδρομή θα παρουσιαστεί στο σύνολό της στην εναρκτήρια εκδήλωση του Σαββάτου. Περιλαμβάνει: προβολή video με τη διαδρομή, χαιρετισμούς επισήμων, παρουσίαση της Πολιτικής Διαδρομής, από τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτο Ιωάννου, Καλλιτεχνικό δρώμενο «Τρεις γενιές, μια παράδοση»- Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου, Β. Παπαγεωργίου, Γρ. Καψάλης, περιήγηση στα περίπτερα- γνωριμία με τοπικούς παράγοντες, Αποχαιρετιστήρια ομιλία από τον Περιφερειάρχη.


Read More »
Το Σάββατο η εναρκτήρια εκδήλωση για την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Το Σάββατο η εναρκτήρια εκδήλωση για την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 π.μ. ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Συναδέλφισες – συνάδελφοι

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του νομού να συμμετέχουν στην Απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τα Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την εργατική τάξη του νομού σε συντονισμένο, ενιαίο αγώνα ενάντια στα μέτρα, τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υλοποιεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων.

Ήρθε η ώρα να μπούμε όλοι στη μάχη και να οργανώσουμε την επιτυχία της απεργίας. Ήρθε η ώρα να πάμε κόντρα στο κλίμα άπνοιας, της σιγής νεκροταφείου, κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης που θέλει να επιβάλλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, λέγοντας σταθερά πως δεν συντρέχουν λόγοι για απεργιακή απάντηση. Ηρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να δώσουν μαζική, μαχητική απάντηση.Συναδέλφισες – συνάδελφοι

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού και η επικύρωση του Νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου δείχνουν τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα. Οσα ψίχουλα και αν μας δώσουν για αυξήσεις , δεν πρόκειται να ισοσκελίσουν τη χασούρα που έχουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συνταξιούχους όταν λέει ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις.

Είναι νόμος ήδη ψηφισμένος και ακόμα και αν πάρει μια μικρή αναβολή είναι σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί.

Ταυτόχρονα κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης, τραπεζών ενάντια στην λαϊκή κατοικία και τα χρεωμένα νοικοκυριά, με μπαράζ πλειστηριασμών, χαρατσιών και φοροληστείας.

Εντείνονται οι διώξεις συνδικαλιστών που όλο το προηγούμενο διάστημα εναντιώνονται στην πολιτική Κυβέρνησης – Κεφαλαίου – Ε.Ε.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει την χώρα μας πιο βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που σημαίνει αναβάθμιση των κινδύνων για τον λαό, αφού η χώρα και όλες οι υποδομές της συμμετέχουν στους σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι.

Μας εμπλέκουν ακόμα περισσότερο σε πολέμους, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.

Συναδέλφισες – συνάδελφοι

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε άλλο με αυτήν την κατάσταση. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα, με τους άθλιους μισθούς, την φτώχεια, την ανεργία η τα προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης. Καμία αναμονή. Καμία καθυστέρηση. Απαντάμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ν.Δ. Α πομονώνουμε και προσπερνάμε το εργοδοτικό – κυβερνητικό Συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και άλλων, που μπλοκάρουν την εργατική – λαϊκή κινητοποίηση.

Συναδέλφισες – συνάδελφοι

Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Μόνο η δική μας πάλη, η αγωνιστική δράση, η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, μπορεί να ανατρέψει τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές.

Με σύνθημα:

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 Ευρώ για όλους.

- Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

- Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.

- Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

- Δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

- Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!

- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

- Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

- Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν άχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 π.μ. ΣΤΟΝ ΟΤΕRead More »
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

ΚΙΝΑΛ Ηγουμενίτσας: Οι αντιδράσεις ανάγκασαν σε αναβολή της αυριανής συνάντησης

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


Οι αντιδράσεις στελεχών και μελών του ΚΙΝΑΛ στην Ηγουμενίτσα, αλλά και η δυναμική συγκέντρωση στήριξης στην υποψηφιότητα του Γιάννη Γόγολου, που πραγματοποιήθηκε πριν από 3 ημέρες στην Μακρυχώρα, όπου παρευρέθησαν όλα σχεδόν τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ (πρώην Δήμαρχοι, πρώην υποψήφιοι βουλευτές, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι όπως και πρώην νομαρχιακοί και περιφερειακοί σύμβουλοι), είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο πραγματικός λόγος της αναβολής της  προγραμματισμένης για αύριο Παρασκευή 2/11/18 συζήτηση για την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Κινήματος Αλλαγής , για την επιλογή του επικεφαλής ψηφοδελτίου για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Ηγουμενίτσας, για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Μακρυχώρα, εκφράστηκε από όλους τους παρευρισκομένους, η στήριξη απόλυτη στο πρόσωπο του Γιάννη Γόγολου, ο οποίος, αν και το ψηφοδέλτιο που σχεδόν έχει ολοκληρώσει εμπεριέχει και πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους, δεν παύει να προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ με το οποίο μάλιστα ήταν υποψήφιος βουλευτής.

Σφοδρές ήταν και οι αντιδράσεις για τον "εισερχόμενο" εξ Αθηνών, που μερίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας, προσπαθεί να επιβάλει ετσιθελικά. 

Μπροστά λοιπόν σε ενδεχόμενο ναυάγιο στην αυριανή συνάντηση, αποφασίστηκε η αναβολή του για την επόμενη εβδομάδα, μπας και καταφέρουν τελικά τα "συντρόφια" και συνεννοηθούν μεταξύ τους.
Read More »
ΚΙΝΑΛ Ηγουμενίτσας: Οι αντιδράσεις ανάγκασαν σε αναβολή της αυριανής συνάντησης ΚΙΝΑΛ Ηγουμενίτσας: Οι αντιδράσεις ανάγκασαν σε αναβολή της αυριανής συνάντησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δύο σημαντικά έργα αστικής ανάπλασης σε Γραικοχώρι και Νέα Σελεύκεια

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


Σε συνέχεια της υποβολής προτάσεων από τον Δήμο Ηγουμενίτσας για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, εντάχθηκαν δύο έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα:

Η πρόταση με τίτλο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου στον οικισμό Γραικοχωρίου», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00€ περιλαμβάνει, ανοιχτό θέατρο 300 θέσεων με κυκλικές κερκίδες και κυκλική σκηνή, κυβολιθοστρωμένους χώρους, πιστοποιημένη παιδική χαρά, δημιουργία πεζοδρομίων και φύτευση νέων δένδρων.

Η πρόταση με τίτλο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου στον οικισμό Ν. Σελεύκειας», συνολικού προϋπολογισμού 345.170,00€ περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ασφαλούς δικτύου πεζοδρομίων εντός του οικισμού, ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, δημιουργία πιστοποιημένης παιδικής χαράς και μονού γηπέδου μπάσκετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μελέτες των έργων συντάχθηκαν εξ’ ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Δύο σημαντικά έργα αστικής ανάπλασης σε Γραικοχώρι και Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσα: Δύο σημαντικά έργα αστικής ανάπλασης σε Γραικοχώρι και Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Επιτέλους, σεβασμός στο νεκρό παλικάρι από τους Βουλιαράτες - Του π. Ηλία Μάκου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018

Η αλβανική πλευρά δεν σέβεται, που δεν σέβεται το νεκρό παλικάρι από τους Βουλιαράτες, ούτε βέβαια κατά διάνοια δείχνει στοιχειώδη ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 
 
Αν έδειχνε, δεν θα έφτανε στη δολοφονία του. Και δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα... 
 
Το παράξενο, όμως, είναι αλλού. 
 
Δημοσιοποιούνται ανακοινώσεις από ελληνικής πλευράς, που αναφέρονται στο παρελθόν του δολοφονημένου, ίδιες σχεδόν, με αυτές, που διακινούνται στην Αλβανία. 
 
Πραγματικά, προκαλεί οργή, να έχει δολοφονηθεί ένας 35χρονος ομογενής επειδή πίστευε, με τον τρόπο του, στην ιδέα του Ελληνισμού, άσχετα αν ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες της δολοφονίας, αφού στη γειτονική χώρα όχι απλά συγκαλύπτεται η έρευνα, αλλά δεν υπάρχει ειλικρινής πρόθεση για έρευνα, και στην Ελλάδα να εμφανίζονται τέτοιου είδους αναφορές. 
 
Πάνω στο πτώμα ενός δολοφονημένου, δεν επιτρέπονται ασέλγειες κανενός είδους. 
 
Το ζήτημα δεν είναι η προσωπική ζωή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά η προκλητική και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του αλβανικού κράτους, που θέλει να έχει ευρωπαϊκή προοπτική, απέναντι σε μια αναγνωρισμένη με διεθνείς συνθήκες μειονότητα. 
 
Και αυτή η επιθετική στάση του αλβανικού πολιτικού συστήματος απέναντι στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, μπορεί να κορυφώθηκε, αλλά δεν αποκαλύφτηκε, με τη δολοφονία ενός Βορειοηπειρώτη. 
 
Εκδηλώνεται σταθερά στην μετά το Χοτζικό καθεστώς εποχή, με αποτέλεσμα οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, ανεξάρτητα από τα δικά τους λάθη και την τακτική της Ελλάδας, να συμπιέζονται και να συρρικνώνονται.
 
Το κεντρικό θέμα είναι να υπάρξει σωφροσύνη και ψυχραιμία και να αντιληφθεί η Αλβανία ότι με ακραίες ενέργειες όχι μόνο δεν οικοδομεί σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με την Ελλάδα, αλλά αποδομείται και εσωτερικά, όσο δεν οργανώνεται δομικά, όσο παραμένει αναξιόπιστη, όσο συντηρεί μια ελλειμματική δημοκρατία και όσο στηρίζεται σε ανώφελους και επιζήμιους μεγαλοϊδεατισμούς.
Read More »
Επιτέλους, σεβασμός στο νεκρό παλικάρι από τους Βουλιαράτες - Του π. Ηλία Μάκου  Επιτέλους, σεβασμός στο νεκρό παλικάρι από τους Βουλιαράτες - Του π. Ηλία Μάκου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Από αύριο Παρασκευή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TAEKWON-DO

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018

Η Αθλητική Ομοσπονδία TAE KWON-DO Ελλάδος σε συνεργασία με τον ΑΣ ΕΡΜΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, προκηρύσσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TAEKWON-DO I.T.F. Παμπαίδων – Παγκορασίδων, Παίδων-Κορασίδων.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από 2 έως 4 Νοεμβρίου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Την Παρασκευή στις 2-11-2018 και ώρα 11:00 π.μ. θα αγωνιστούν όλοι οι αθλητές-τριες Παμπαίδες – Παγκορασίδες, Παίδες - Κορασίδες (2007-2006,2005-2004) στα TUL σε όλες τις κατηγορίες :  Α) 4-3 GUP Β) 2-1 GUP Γ) 1 DAN

Το Σάββατο στις 3-11-2018 και ώρα 09:30 π.μ. θα αγωνιστούν οι αθλητές-αθλήτριες Παμπαίδες - Παγκορασίδες που είναι γεννημένοι το 2007-2006 μόνο στη μάχη.

Την Κυριακή στις 4-11-2018 και ώρα 09:30 π.μ. θα αγωνιστούν οι αθλητές-αθλήτριες Παίδες-Κορασίδες που είναι γεννημένοι το 2005-2004 μόνο στη μάχη.

Οι αθλητές-αθλήτριες θα πρέπει να παρευρίσκονται εγκαίρως στο στάδιο.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Από αύριο Παρασκευή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TAEKWON-DO Ηγουμενίτσα: Από αύριο Παρασκευή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TAEKWON-DO Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Στο Δούσκο (Νεμέρτσικα) την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018

Read More »
Στο Δούσκο (Νεμέρτσικα) την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Στο Δούσκο (Νεμέρτσικα) την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αδειοδότηση καταδυτικών Πάρκων σε Πάργα και Σύβοτα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018

Ο "μαγικός" κόσμος του βυθού θα βρεθεί στο επίκεντρο επισκεπτών από όλο τον κόσμο

Σε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την παροχή εξειδικευμένων Συμβουλευτικών Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών με στόχο την αδειοδότηση δύο καταδυτικών πάρκων στην Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα στις θαλάσσιες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας-Πρέβεζας προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η περιοχή διαθέτει φυσικές περιοχές, οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα αξιοποίησής τους για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων, χωρίς να αποκλείεται η ανάγκη εμπλουτισμού αυτών με σκοπό την ενίσχυση της ελκυστικότητας του φυσικού τοπίου (πόντιση τεχνητών υφάλων, ναυαγίων, κλπ.), ενώ η ευρύτερη περιοχή δύναται να διερευνηθεί για την ύπαρξη επιπλέον ναυαγίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα Σύβοτα και η Πάργα λόγω της υφιστάμενης τουριστικής τους επισκεψιμότητας και της παρουσίας τουριστικών υποδομών συμβατών με την άσκηση της καταδυτικής δραστηριότητας (π.χ. ύπαρξη καταδυτικών κέντρων, ξενοδοχειακών καταλυμάτων).

Πιο συγκεκριμένα, στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Ηπείρου εντάσσονται δύο θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura 2000, η περιοχή «Παράκτια θαλάσσια ζώνη από Πάργα έως Ακρωτήριο Αγ. Θωμάς (Πρέβεζα), Ακρ. Κελαδιό – Αγ. Θωμάς» η οποία είναι εξ’ ολοκλήρου θαλάσσια και η περιοχή «Υγρότοπος εκβολών Καλαμά και Ν. Ψαρούδι» , η οποία διαθέτει θαλάσσιο τμήμα. Όσον αφορά την περιοχή «Παράκτια θαλάσσια ζώνη από Πάργα έως Ακρωτήριο Αγ. Θωμάς (Πρέβεζα), Ακρ. Κελαδιό – Αγ. Θωμάς» η οποία και αποτελεί μία εκ των δύο περιοχών ενδιαφέροντος για την ίδρυση καταδυτικού πάρκου και βάσει των σχετικών αναφορών του δικτύου Natura 2000, αυτή βρίσκεται στις δυτικές ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ της πόλης της Πάργας και του σπηλαίου Αγ. Θωμά στην Π.Ε. Πρέβεζας

Σπάνια χλωρίδα και προστατευόμενα είδη ψαριών αλλά και ρινοδέλφινων αποτελούν το φυσικό "σκηνικό" των θαλάσσιων πάρκων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή μελέτης και εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου έχει καταγραφεί η ύπαρξη τριών ναυαγίων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου με εξέχουσα θέση να λαμβάνει το ναυάγιο του ναρκαλιευτικού «HMS Regulus», το οποίο ναυάγησε το 1943.Η υφιστάμενη τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας εξάλλου σε συνδυασμό με τα φυσικά της χαρακτηριστικά, την ύπαρξη μεγάλων τουριστικών κέντρων (π.χ. Πάργα, Σύβοτα), την εγγύτητα σε άλλα μεγάλα τουριστικά κέντρα (π.χ. Κέρκυρα), καθώς και τα υφιστάμενα μεταφορικά δίκτυα, προδιαγράφουν τη βάση για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο καταδυτικός τουρισμός.

Read More »
Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αδειοδότηση καταδυτικών Πάρκων σε Πάργα και Σύβοτα  Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αδειοδότηση καταδυτικών Πάρκων σε Πάργα και Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Δύο άτομα έχασαν την ζωή σε τροχαίο δυστύχημα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


Δύο άτομα έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην Άρτα.

Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 83χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός 75χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρα.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού και της συνοδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
 
Read More »
Δύο άτομα έχασαν την ζωή σε τροχαίο δυστύχημα Δύο άτομα έχασαν την ζωή σε τροχαίο δυστύχημα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας συνεχίζονται και τον Νοέμβριο οι προβολές εικονικής πραγματικότητας για την Αγια Σοφιά

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


Για τον καλύτερο συντονισμό της επίσκεψής σας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι κατά τον μήνα Νοέμβριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προβολές της παραγωγής εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας», διάρκειας 40 λεπτών:

Πρόγραμμα προβολών
Πέμπτη, 01/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
 Κυριακή, 04/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
Τρίτη, 06/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
Πέμπτη, 08/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
Σάββατο, 10/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
Τρίτη, 13/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
Πέμπτη, 15/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
Κυριακή, 18/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
Τρίτη, 20/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
Πέμπτη, 22/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
Σάββατο, 24/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
Τρίτη, 27/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
Πέμπτη, 29/11/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2665.0.28539 (Δευτ.-Παρ. 09:00-14:00). Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας 10 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 5 άτομα. Σε περίπτωση ακύρωσης, παρακαλούμε ενημερώστε εγκαίρως.

Για τις προγραμματισμένες προβολές του Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Διοργάνωση: Δήμος Ηγουμενίτσας, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη
Γεωργία Πλιάκου
Αρχαιολόγος

Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας συνεχίζονται και τον Νοέμβριο οι προβολές εικονικής πραγματικότητας για την Αγια Σοφιά Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας συνεχίζονται και τον Νοέμβριο οι προβολές εικονικής πραγματικότητας για την Αγια Σοφιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων OTA Θεσπρωτίας: Προς επίλυση η πληρωμή των συμβασιούχων του Δήμου Σουλίου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


Συνάδελφοι, σας κοινοποιούμε διαδικτυακό τόπο, όπου ΣΑΦΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΙΔΟΧ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ, μετά από πρωτοβουλία της «Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας» και μεσολάβηση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, της μόνης Ακομμάτιστης Παράταξης, της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, το πολυαναμενόμενο ΦΕΚ που «θα φέρει στο Ταμείο» 19 συναδέλφους για πληρωμή των δεδουλευμένων τους που εκκρεμούν εδώ και τρεις – για κάποιες περιπτώσεις – μήνες, πήρε ΚΑΔ και βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας.
Το παράδοξο είναι ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας καλεί τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους σε 3ωρη Στάση Εργασίας την προσεχή Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο του Δήμου Σουλίου.

Κι αυτό, χωρίς να λάβει υπόψη του ότι ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, εφόσον πολλοί από αυτούς εργάζονται κατά τις απογευματινές ώρες και, κυρίως, ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!!!

Βέβαια, είναι σαφές και απόλυτα κατανοητό ο Πρόεδρος να μην είναι ενήμερος για τις εξελίξεις και το ακριβές σημείο που βρίσκεται η διαδικασία της πληρωμής των συναδέλφων, εφόσον ποτέ δεν μπήκε στην ουσία της επίλυσης των προβλημάτων τους, αλλά πάντα, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να εντοπίζει προβλήματα, να καταγγέλλει και να καλεί σε Στάσεις Εργασίας, Συλλαλητήρια και άλλες Αγωνιστικές Πράξεις κατά τη συνήθη Πρακτική του ΠΑΜΕ!!!

Σε κάθε περίπτωση, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, αλλά θεωρούμε ότι ο ρόλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος είναι η επίλυση προβλημάτων και όχι η διαπίστωση και η άκαρπη διεκδίκησή τους!

Συνάδελφοι, με την παρούσα Ανάρτηση, σε καμία περίπτωση δεν στρεφόμαστε ενάντια στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των συναδέλφων, αλλά προσπαθούμε να καθησυχάσουμε τους ενδιαφερόμενους για την έκβαση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν και να τονίσουμε ότι με τις πρωτοβουλίες μας θα προσπαθούμε πάντα να τους στηρίζουμε ουσιαστικά, χωρίς σκοπιμότητες και κομματικές γραμμές.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που στέκονται πλέον κοντά μας και με την εμπειρία τους προσδίδουν δυναμική στην προσπάθειά μας να στηρίζουμε τους συναδέλφους μας.

Είναι φανερό ότι έχουμε βγει από την κομματική συνδικαλιστική απομόνωση που βιώναμε τα τελευταία χρόνια και ελπίζουμε να φέρνουμε πάντα θετικά αποτελέσματα στις διεκδικήσεις των συναδέλφων!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΛΩΝ ΣΑΣ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ!

Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων OTA Θεσπρωτίας
Read More »
Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων OTA Θεσπρωτίας: Προς επίλυση η πληρωμή των συμβασιούχων του Δήμου Σουλίου Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων OTA Θεσπρωτίας: Προς επίλυση η πληρωμή των συμβασιούχων του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη»: Εργαστήρια ενδυνάμωσης για γονείς με παιδιά στο Δημοτικό

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018

 
3 δίωρα Εργαστήρια
Έναρξη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:00 – 20:00

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΡΙΑΔΝΗ» διοργανώνει εργαστήρια γονέων με παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό.
Η δημιουργία μιας υγιούς και ευτυχισμένης οικογένειας είναι ένα υπέροχο αλλά και περίπλοκο ταξίδι.
Τα εργαστήρια γονέων που θα διοργανώσει το Κέντρο Πρόληψης αποτελούνται από 3 συναντήσεις και έχουν στόχο να ενημερώσουν και να υποστηρίξουν τους γονείς που θα συμμετέχουν.
Ως γονείς θα έχετε την ευκαιρία να συναντηθείτε με άλλους γονείς, που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εσάς, να συζητήσετε συγκεκριμένα προβλήματα που σας απασχολούν και να μάθετε, με έναν απλό και εύκολο τρόπο, εργαλεία, μοντέλα και τεχνικές που θα σας βοηθήσουν με την καθοδήγηση της ψυχολόγου – επιστημονικά υπεύθυνης κας Κωνσταντίνας Ζιάγκου.
Θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εργαστήρια :
1) «Λειτουργική Επικοινωνία : Πως μπορούμε να μιλάμε και να ακούμε με ανοιχτές καρδιές»
Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 – 20:00
2) «Συγκρούσεις στην οικογένεια : Μπαίνουμε στη θέση του παιδιού»
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 – 20:00
3) «Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος μου»
Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 – 20:00


Χώρος διεξαγωγής : Δηλώσεις συμμετοχής :
Τα εργαστήρια θα γίνονται στο χώρο του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ Δηλώστε την συμμετοχή σας
Κυρά Βασιλικής 10 έως την Παρασκευή 9/11
καθημερινά 8:30-14:30 στο τηλ. 2665025140


Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν
Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών
Read More »
Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη»: Εργαστήρια ενδυνάμωσης για γονείς με παιδιά στο Δημοτικό Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη»: Εργαστήρια ενδυνάμωσης για γονείς με παιδιά στο Δημοτικό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

ΠΣΗΕ: «Καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσιφά και καλούμε την διεθνή κοινότητα να πάρει θέση»

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018


Όλοι οι απανταχού Ηπειρώτες καταδικάζουμε την εν ψυχρό δολοφονία ενός έλληνα, από την αλβανική αστυνομία στη Βόρεια Ήπειρο, την Κυριακή 28/10/2018 και καλούμε για διεθνούς εποπτευόμενη έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες του θανάτου του.

O Κωνσταντίνος Κατσιφάς, 35 ετών, ύψωσε μια ελληνική σημαία σε ένα νεκροταφείο που φυλάσσονται οστά των Ελλήνων στρατιωτών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο χωριό Βουλιαράτη, καθώς όπως κάθε χρόνο γιορτάζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα την ηρωική αντίσταση της Ελλάδας στην εισβολή των φασιστικών δυνάμεων της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Όταν η Αλβανική αστυνομία προχώρησε στην υποστύλωσή της, τότε ο Κωνσταντίνος πυροβόλησε στον αέρα με καλάζνικοφ και κατέφυγε στους κοντινούς λόφους.

Οι αλβανικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό με ένα ελικόπτερο και πάνω από εκατό αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων «χτένισαν» τους λόφους για τον Κατσίφα. Ισχυρίζονται ότι όταν τον εντόπισαν και του ζήτησαν να παραδοθεί, πυροβόλησε προς αυτούς, και τότε τον σκότωσαν.

Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία οφείλει να προστατεύεται σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες και καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Διεθνή Κοινότητα να λάβουν θέση.

Γραφείο Τύπου
Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

Read More »
ΠΣΗΕ: «Καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσιφά και καλούμε την διεθνή κοινότητα να πάρει θέση» ΠΣΗΕ: «Καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσιφά και καλούμε την διεθνή κοινότητα να πάρει θέση» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2018 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες