54χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη στην αυλή του σπιτιού της

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022
54χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη στην αυλή του σπιτιού της


Χωρίς τις αισθήσεις της μεταφέρθηκε μία 54χρονη γυναίκα στο Νοσοκομείο της Άρτας. Την γυναίκα μετέφερε ο σύζυγός της ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την εντόπισε απαγχονισμένη στην αυλή του σπιτιού τους.

Παρά την προσπάθεια που έκαναν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Άρτας η 54χρονη κατέληξε.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία φαίνεται ότι η γυναίκα με αυτοσχέδιο βρόχο κρεμάστηκε σε δέντρο.

Η έρευνα ωστόσο είναι σε εξέλιξη ενώ θα γίνει και νεκροψία- νεκροτομή.
Read More »
54χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη στην αυλή του σπιτιού της 54χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη στην αυλή του σπιτιού της Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Η κατανομή των κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας στην Ήπειρο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022
Η κατανομή των κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας στην Ήπειρο


Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19).
Τα δεδομένα αφορούν την εβδομάδα αναφοράς ISO 36/2022 (05 Σεπτεμβρίου 2022 - 11 Σεπτεμβρίου 2022). 
1 Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 33.590 κρούσματα COVID-19 (3.220 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: -17% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 22% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.838.811 εκ των οποίων 51.9% γυναίκες. 
2. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.88(95% ΔΕ: 0.72 - 0.99)
Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 793 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 113, -19% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 867 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 124, -16% εβδομαδιαία μεταβολή).3 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 101 (66.3% άνδρες) με διάμεση ηλικία 70 έτη και το 96.0% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 129 θάνατοι ασθενών COVID-19 (12 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -30% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 40 (31%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 32.894 θάνατοι, με το 96.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η εικόνα στην Ήπειρο

Στην Ήπειρο επιβεβαιώθηκαν συνολικά 1.448 κρούσματα

Αναλυτικά
Στο Νομό Άρτας 226 κρούσματα με μείωση 11,72%
Στο Νομό Θεσπρωτίας 207 κρούσματα με μείωση 15,51%.
Στο Νομό Ιωαννίνων 784 κρούσματα με οριακή αύξηση στο 2,35%.
Στο Νομό Πρέβεζας 231 κρούσματα με την μείωση να υπολογίζεται στο 4,55%
Read More »
Η κατανομή των κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας στην Ήπειρο Η κατανομή των κρουσμάτων της περασμένης εβδομάδας στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ: "Όταν ήμουν δήμαρχος..."

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ: "Όταν ήμουν δήμαρχος..."


Ο πρώην δήμαρχος Σαγιάδας δημοσιογράφος Βαγγέλης Μάστορας έχει αφήσει ισχυρό το αποτύπωμά του στον παλαιό δήμο, λόγω της έντονης και λίαν δημιουργικής προσωπικότητάς του.
Εργαζόταν ασταμάτητα, είχε και μια δυναμική ισχυρή, που ενίοτε εκφραζόταν και με...επιθετικό τρόπο, και κατόρθωσε να φέρει θαυμαστά αποτελέσματα σ' έναν μικρό δήμο.
Ευαίσθητος και...ευερέθιστος, είχε όνειρα και τα διεκδικούσε, ακόμη και με συγκρουσιακό τρόπο, αν οι περιστάσεις το επέβαλλαν.
Δεν έκανε δημόσιες σχέσεις, δεν ήταν κομψευόμενος, αλλά αγωνιστής για το καλό του δήμου και των δημοτών.
Δεν φοβόταν να χτυπήσει τη γροθιά στο μαχαίρι, προκειμένου να απαιτήσει και όχι να επαιτήσει.
Και το έκανε πολλές φορές, αγνοώντας αν το παρεξηγούν, αφού σε πρώτη προτεραιότητα έβαζε το συμφέρον του δήμου του και όχι τη δική του βολή.
Τα αποτελέσματα της πλούσιας σε απόδοση δημαρχιακής του πορείας, που πολλοί την αναπολούν και την νοσταλγούν, περιγράφονται στο βιβλίο του "Όταν ήμουν δήμαρχος του τ. δήμου Σαγιάδας (2003-2010)", που κυκλοφόρησε πρόσφατα, όπου φιλοξενείται και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Γλαφυρά αναφέρονται τα επιτεύγματα, οι καινοτομίες και οι πρωτοπορίες, αλλά και οι αντιπαραθέσεις, οι παραπομπές σε δίκες και οι αθωώσεις, οι οικονομικοί έλεγχοι και τα απαλλακτικά πορίσματα.
Τι να πρωτοπεί κανείς και τι να πρωτοεπαινέσει...
Μια σειρά από πράγματα, Κ.Η.Φ.Η., δωρεάν δημοτικό γυμναστήριο, δωρεάν εκδρομές ηλικιωμένων, σχολείο εκμάθησης μουσικής, , χορευτικό, "βραδιά" μετανάστη, χορήγηση επιδόματος παιδιών, , χορωδία παραδοσιακής μουσικής, δημοτική βιβλιοθήκη, θεατρικές παραστάσεις, δωρεάν ασφάλιση μαθητών, , εκμάθηση ελληνικών σε μετανάστες, κατασκευή παιδικού σταθμού, διανομή πετρελαίου-καυσόξυλων σε άπορους, ασφαλτόστρωση δρόμων, έργα αγροτικής οδοποιΐας, εκπόνηση μελετών, ιαματικά λουτρά (που στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν), σχέσεις με όμορες περιοχές της Αλβανίας, δημοτικό κάμπινγκ, παιδικές χαρές, ιαματικά λουτρά, δίνουν το στίγμα της ευρείας δραστηριότητας.
Όταν ανέλαβε δήμαρχος ήταν φτωχός, σύμφωνα με το "πόθεν έσχες", που ο ίδιος έδινε στη δημοσιότητα.
Όταν αποχώρησε από τα δημαρχιακά καθήκοντα, μετά την κατάργηση του δήμου και τη συγχώνευσή του σ' αυτόν των Φιλιατών, ήταν φτωχότερος!
Γιατί και την αντιμισθία του ακόμη την μοίραζε!!!
Άλλωστε και τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου διατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών.
Ο Βαγγέλης Μάστορας, προκύπτει σαφέστατα από την ανάγνωση του βιβλίου του, αναμετρήθηκε με τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο του και έκανε ό,τι μπορούσε για να αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να σχεδιάσει την ανάπτυξη και την προκοπή του.
Το πέρασμα του χρόνου τον δικαίωσε.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ
Read More »
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ: "Όταν ήμουν δήμαρχος..." ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ: "Όταν ήμουν δήμαρχος..." Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 35χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022
Διακομιδή 35χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 35χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 35χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού Διακομιδή 35χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του λιμενικού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Μάριος Κάτσης στο ΒουλήTV | Ο Κ. Μητσοτάκης πανικόβλητος επιστρέφει ψίχουλα που υφάρπαζει από τις τσέπες των πολιτών

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022
Μάριος Κάτσης στο ΒουλήTV | Ο Κ. Μητσοτάκης πανικόβλητος επιστρέφει ψίχουλα που υφάρπαζει από τις τσέπες των πολιτών


«O κ. Mητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ ήταν πανικόβλητος, πολιτικά απομονωμένος και χωρίς απαντήσεις στα συντριπτικά προβλήματα που έχει επιφέρει η πολιτική του στην ελληνική κοινωνία. Οι υποκλοπές ήταν το καταφύγιο του για να γαντζωθεί στην εξουσία ανακαλύπτοντας εσωτερικούς εχθρούς που επιβουλεύονται τη χώρα εντός του πολιτικού συστήματος. Είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή και άκρως επικίνδυνος» είπε στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση στο κανάλι της Βουλής ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης.

Ερωτώμενος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο βουλευτής Θεσπρωτίας ισχυρίστηκε πως «Ο πρωθυπουργός άφησε παράθυρο για αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά τις διαψεύσεις. Για εμάς η απλή αναλογική είναι θέση μας γιατί πιστεύουμε στις συνεργασίες και τις προγραμματικές συγκλίσεις καθώς και τα μικρά κόμματα πρέπει να τίθενται προ του ευθυνών τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Η στείρα άρνηση θα έχει κόστος. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος πρωθυπουργός που δηλώνει αδυναμία να σχηματίσει κυβέρνηση καθότι απομονωμένος πολιτικά και είναι ο ίδιος ο παράγοντας αστάθειας καταφεύγοντας στο σημείο να ποντάρει σε αποστασία βουλευτών άλλων κομμάτων για να τον στηρίξουν. Είναι σε αποδρομή και δεν μπορεί να πετύχει την επανεκλογή του, ο ελληνικός λαός θα βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρώτο κόμμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Κάτσης τόνισε πως « αν ήθελε η κυβέρνηση να ανακουφίσει τους πολίτες που υποφέρουν από την ακρίβεια δεν θα άφηνε τον μηχανισμό της αισχροκέρδιας υπέρ των συμφερόντων και θα έβαζε πλαφόν στην τιμή ενέργειας και να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και ττον ΦΠΑ στα τρόφιμα βασικής ανάγκης. Αυτή τη στιγμή με τα μέτρα της κυβέρνησης τροφοδοτείται από την τσέπη των πολιτών η αισχροκέρδια και η κυβέρνηση τους επιστρέφει πίσω υποπολλαπλάσια ποσά. Πρόκειται για κλεψιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στο ζήτημα του κόστους της στέγης τα μέτρα είναι πολύ μακριά από αυτό που απαιτεί η νέα γενιά .Δεν ενέταξε στο Ταμείο Ανάκαμψης κανένα κονδύλιο όπως έκαναν η Πορτογαλία και η Ισπανία και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα με ΣΔΙΤ και δάνεια που οφελούν τις Τράπεζες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο ανακούφισης της κοινωνίας και ανάταξης τη Δημοκρατίας στη χώρα από το βήμα της ΔΕΘ» είπε ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος όσον αφορά το ζήτημα των υποκλοπών ο Μάριος Κάτσης ανέφερε πως «όσοι επικαλούνται το απόρρητο είναι για να συγκαλύψουν την υπόθεση και τις ευθύνες του Κ.Μητσοτάκη. Ο κυβέρνηση και η Βουλή πρέπει να απαντήσουν στην ανοιχτή πρόσκληση -πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να εξεταστούν τα κινητά τηλέφωνα των Βουλευτών και ευρωβουλευτών αν έχουν παρακολουθηθεί. Αν η ΝΔ το αρνηθεί αυτός είναι ακόμα μια ομολογία ενοχής».

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Read More »
Μάριος Κάτσης στο ΒουλήTV | Ο Κ. Μητσοτάκης πανικόβλητος επιστρέφει ψίχουλα που υφάρπαζει από τις τσέπες των πολιτών Μάριος Κάτσης στο ΒουλήTV | Ο Κ. Μητσοτάκης πανικόβλητος επιστρέφει ψίχουλα που υφάρπαζει από τις τσέπες των πολιτών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας για τη νέα σχολική χρονιά

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022
Μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας για τη νέα σχολική χρονιάΑγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές. 
Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες. 
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες 
Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα. 
Όπως συμβαίνει πάντα, κάθε νέα αρχή συνοδεύεται από ελπίδα, προσδοκία, και δημιουργική διάθεση. 
Όλοι μας ευελπιστούμε η νέα σχολική χρονιά να περιέχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα την κάνουν καλύτερη από την προηγούμενη. 
Θα προσπαθήσουμε φέτος ακόμη περισσότερο να καταστήσουμε τη μάθηση για όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας πιο ουσιαστική και ενδιαφέρουσα. 
Με σκληρή και συστηματική δουλειά, με υπευθυνότητα, θάρρος και υψηλό αίσθημα ευθύνης, χαρακτηριστικά της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, το πρόσημο σε γνώσεις, δεξιότητες συμπεριφορές και αξίες για κάθε μαθητή και μαθήτρια δεν μπορεί παρά να είναι θετικό. 
Καλώ γονείς και κηδεμόνες να συμμετέχουν στην σχολική ζωή αναπτύσσοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εκπαιδευτικούς και να συμπαρασταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στις προσπάθειες των σχολείων για τον πλουτισμό των γνώσεων, τη ψυχοσωματική ισορροπία και την καλλιέργεια αξιών των μαθητών μας. Ξεκινώντας με υψηλή πληρότητα εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλες τις σχολικές μονάδες, εύχομαι σε όλες και όλους, μια όμορφη, γόνιμη σχολική χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά και πρόοδο. 

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας 
Βασίλειος Κ. Μητσιώνης
Read More »
Μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας για τη νέα σχολική χρονιά Μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας για τη νέα σχολική χρονιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ


Τα μαθήματα παραδοσιακού χορού θα αρχίσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2022. 
Τμήματα ενηλίκων και παιδιών. 
Υπεύθυνη επικοινωνίας Λώλη Μαργαρίτα (6948110252). 
Χοροδιδάσκαλος Γιαννακός Αλέκος.
Read More »
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Σελίδες