Κανένα κρούσμα στη Θεσπρωτία - Τι σημαίνει ο χάρτης του ΕΟΔΥ

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
Κανένα κρούσμα στη Θεσπρωτία - Τι σημαίνει ο χάρτης του ΕΟΔΥ


Νέο, επικαιροποιημένο, χάρτη με τα κρούσματα στη χώρα μας έδωσε χθες 3-4-2020 ο ΕΟΔΥ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Στον χάρτη επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, η Θεσπρωτία καταγράφεται στη χαμηλότερη κλίμακα (0-4 κρούσματα).

Και αυτό γιατί η καταμέτρηση γίνεται με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Έτσι συμπεριλαμβάνεται ένα επιβεβαιωμένο άτομο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), το οποίο επέστρεφε από την Ισπανία και που παραμένει σε ξενοδοχείο των Αθηνών.

Προχωράμε σε αυτή την διευκρίνηση καθότι αρκετοί αναγνώστες επικοινωνήσατε μαζί μας από το πρωί, θορυβημένοι πως υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νομό μας.

Ο Νομός Θεσπρωτίας είναι ένας από τους λίγους νομούς της Ελλάδας που παραμένει αλώβητος από το νέο κορωνοϊό και ελπίζουμε να παραμείνει έτσι.
Read More »
Κανένα κρούσμα στη Θεσπρωτία - Τι σημαίνει ο χάρτης του ΕΟΔΥ Κανένα κρούσμα στη Θεσπρωτία - Τι σημαίνει ο χάρτης του ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

3.222 τροχαίες παραβάσεις τον Μάρτιο στην Ήπειρο

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
3.222 τροχαίες παραβάσεις τον Μάρτιο στην Ήπειρο 


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάρτιο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα 

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 6 τροχαία ατυχήματα (έναντι 9 το 2019). Ειδικότερα, σημειώθηκαν: 
κανένα θανατηφόρο τροχαίο (έναντι 2 το 2019) 
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2019) 
5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2018) 

Από τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 6 παθόντες (έναντι 13 το 2019). Ειδικότερα, καταγράφηκαν: 
κανένας νεκρός (έναντι 2 το 2019) 
ένας σοβαρά τραυματίας (όπως και το 2019) 
5 ελαφρά τραυματίες (έναντι 10 το 2019) 

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: 
υπερβολική ταχύτητα 
λοιπά αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς 

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης 

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (3.222) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. 

Βεβαιώθηκαν : 
· 545 για υπερβολική ταχύτητα 
· 30 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη) 
· 100 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση 
· 63 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση 
· 32 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγησης 
· 14 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 
· 28 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας 
· 14 για αντικανονικό προσπέρασμα 
· 5 για φθαρμένα ελαστικά 
· 3 για αντικανονικούς ελιγμούς 

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (46) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (353) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Read More »
3.222 τροχαίες παραβάσεις τον Μάρτιο στην Ήπειρο 3.222 τροχαίες παραβάσεις τον Μάρτιο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Στα 60 τα νέα κρούσματα - 68 θάνατοι στην Ελλάδα

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
Στα 60 τα νέα κρούσματα - 68 θάνατοι στην Ελλάδα


Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 60 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1673, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

92 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ενώ 68 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

«Η διαπορά του ιού είναι τόσο μεγάλη που κανένα σύστημα υγείας στον κόσμο δεν θα μπορούσε να την αντέξει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.
Read More »
Στα 60 τα νέα κρούσματα - 68 θάνατοι στην Ελλάδα Στα 60 τα νέα κρούσματα - 68 θάνατοι στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Ισπανία: Στους 809 οι νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
Ισπανία: Στους 809 οι νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο


corono virus

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στην Ισπανία αυξήθηκε σε 11.744 σήμερα από 10.935 μία ημέρα πριν, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των νέων θανάτων, σε 24ωρη βάση, καταγράφει πτώση μετά το αρνητικό ρεκόρ της περασμένης Πέμπτης με 950 νεκρούς.

Οκτακόσιοι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο το τελευταίο 24ωρο, ένας αριθμός μειωμένος από τους 932 χθες Παρασκευή, καταδεικνύουν τα στοιχεία.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στα 124.736 σήμερα από 117.710 χθες, ήτοι μια αύξηση 7.026 κρουσμάτων, αναφέρει το υπουργείο.
Read More »
Ισπανία: Στους 809 οι νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο Ισπανία: Στους 809 οι νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Άμεση η λύση στη συσσώρευση υδάτων στον υπό κατασκευή ποδηλατόδρομο στο Δρέπανο

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
Άμεση η λύση στη συσσώρευση υδάτων στον υπό κατασκευή ποδηλατόδρομο στο Δρέπανο


Καλησπέρα σας,
Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ενημέρωση περί του προβλήματος που δημιουργήθηκε στο σημείο όπου κατασκευάζουμε τον νέο ποδηλατόδρομο στο Δρεπανο.

Μετά από τη δική σας, καθώς και την άμεση εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημέρωση, το πρόβλημα διευθετήθηκε μετά από ενέργειες μας.

Θα παρακολουθούμε την συμπεριφορά του εν λόγω φαινομένου και θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως θα κάνουμε σε συνεργασία με την επίβλεψη και τη Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ότι είναι αναγκαίο ώστε να μην προκύψει εκ νέου - σε πιο έντονες βροχοπτώσεις - αντίστοιχο προβλημα. 

Ευχαριστούμε και πάλι για την άμεση ενημέρωση και παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους αναγνώστες σας για τη διευθέτηση του προβλήματος.

Με εκτίμηση 
Για την Ανάδοχο Εταιρεία
"Μπιτχαβας Χρήστος Κ ΣΙΑ ΕΕ


Σ.Σ. Συγχαρητήρια στον κ. Μπιτχαβά, ο οποίος είναι ο κατασκευαστής του έργου, για την άμεση απόκρισή του και τη διευθέτηση του προβλήματας.
Read More »
Άμεση η λύση στη συσσώρευση υδάτων στον υπό κατασκευή ποδηλατόδρομο στο Δρέπανο Άμεση η λύση στη συσσώρευση υδάτων στον υπό κατασκευή ποδηλατόδρομο στο Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Η Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 4 Απριλίου)

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
Η Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 4 Απριλίου)


Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο, μέχρι σήμερα (Σάββατο 4 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
1. Tα τρία θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
· Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα και είναι διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση.
· Ο ηλικιωμένος από την Άρτα τραχειοστομήθηκε και είναι στη διαδικασία αποσωλήνωσης.
· Το περιστατικό που έχει διακομισθεί από την Κέρκυρα είναι διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση .
2. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται πέντε διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
· Το ένα αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι σταθερό.
· Το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα , κάτοικος Πρέβεζας, επίσης σταθερό.
· Το τρίτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο παρουσιάζει σταθεροποίηση .
· Το τέταρτο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως προχθές που εισήχθη στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του και ο οποίος είναι σταθερός. 
· Το πέμπτο εισήχθη στη Μονάδα χθες το απόγευμα . Πρόκειται για την σύζυγο του ανωτέρω από την Π.Ε. Πρέβεζας , η οποία είχε διαγνωσθεί ως θετική και μέχρι τώρα παρέμενε στην οικία της . Η κατάστασή της είναι σταθερή.
3. Από τις 23/3 έως τις 2/4 έχουν εξετασθεί 291 δείγματα από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
· Τα οκτώ δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι όλα αρνητικά.
· Σήμερα 4/4 στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
· Από το σύνολο των ογδόντα πέντε (89) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΙ ). Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
· Από τα τριάντα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες τα τριάντα δύο είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα δύο. 
· Σήμερα 4/4 στάλθηκαν είκοσι τρία (23) νέα δείγματα για εξέταση.
· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
· Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους , που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
· Από το σύνολο των διακοσίων τριάντα εννιά (239) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, τα επτά ήταν θετικά, τρία εκ των οποίων αφορούν κατοίκους της Π.Ε. Πρέβεζας).

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο πιθανά περιστατικά. Ελήφθησαν ισάριθμα δείγματα και αναμένονται αποτελέσματα.
· Τα αποτελέσματα από τρία δείγματα υπόπτων περιστατικών (τα οποία είχαν ληφθεί χθες), ήταν αρνητικά για SARS-COV-2.
· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο των τεσσάρων που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και του ενός που βρίσκεται σε καραντίνα στην οικία του και παρακολουθείται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
· Κατά την σημερινή ημέρα δεν απαιτήθηκε η λήψη κάποιου νέου δείγματος. 
· Όλα τα δείγματα που αναμένονταν από τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

Στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται είκοσι άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία, ώστε όσοι από αυτούς είναι Γάλλοι υπήκοοι να επαναπατρισθούν σύντομα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .
Read More »
Η Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 4 Απριλίου) Η Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 4 Απριλίου) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Στους 67 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
Στους 67 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό


Τέσσερις συμπολίτες μας κατέληξαν τις τελευταίες ώρες από κορωνοϊό. Έτσι συνολικά οι άνθρωποι που έχουν φύγει από τη ζωή λόγω της ασθένειας ανέρχονται πλέον σε 67.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα θύματα είναι ένας άνδρας 84 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μια γυναίκα ηλικίας 91 ετών από το νοσοκομείο «Αττικόν», ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και ένας 65χρονος που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ.
Read More »
Στους 67 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό Στους 67 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συσσώρευση νερών στο οδόστρωμα δίπλα από τον υπό κατασκευή ποδηλατόδρομο

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
Ηγουμενίτσα: Συσσώρευση νερών στο οδόστρωμα δίπλα από τον υπό κατασκευή ποδηλατόδρομο


Η σχετικά μικρή βροχόπτωση το βράδυ της Παρασκευής, ανέδειξε ένα πρόβλημα το οποίο καλό είναι να λάβουν υπόψη τους, οι υπεύθυνοι τους έργου της κατασκευής της προέκτασης του ποδηλατόδρομου Ηγουμενίτσας, προς την παραλία του Δρεπάνου.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, η κατασκευή του ποδηλατόδρομου, έχει αποκόψει τη φυσική ροή των νερών της βροχής προς τη θάλασσα, με αποτέλεσμα αυτά να συσσωρεύονται πάνω στο οδόστρωμα, καταλαμβάνοντας στο σύνολό της σχεδόν, τη μία λωρίδα κυκλοφορίας, με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα.


Και αν αυτό το πρόβλημα φάνηκε με μια μικρή βροχόπτωση, αντιλαμβανόμαστε το τί θα προκαλέσει μια ισχυρότερη και παρατεταμένη βροχή.

Δεν είμαστε ειδικοί για να προτείνουμε κάποια λύση.

Η αναθέτουσα αρχή και ο εργολάβος του έργου, είναι αυτοί οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να βρουν τη λύση.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Συσσώρευση νερών στο οδόστρωμα δίπλα από τον υπό κατασκευή ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσα: Συσσώρευση νερών στο οδόστρωμα δίπλα από τον υπό κατασκευή ποδηλατόδρομο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Καχριμάνης: Με συνεργασία και συντονισμό θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες της κρίσης από τον κορωνοϊό

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
Καχριμάνης: Με συνεργασία και συντονισμό θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες της κρίσης από τον κορωνοϊό Στις δράσεις που υλοποιεί σε πολιτικό επίπεδο η Περιφέρεια και σε επιχειρησιακό η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, για τη διαχείριση ζητημάτων που έχουν σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Ειδικότερα: 
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε πως μέχρι σήμερα υπάρχει απόλυτη συνεργασία με τα νοσοκομεία, των οποίων η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει, όπως το ίδιο έπραξε και με το Πανεπιστήμιο για την παραγωγή τρισδιάστατων μασκών. Η συνολική συνδρομή της Περιφέρειας σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, μαζί με το ποσό των 180.000 ευρώ που πρόκειται να δοθεί εντός των ημερών στο Νοσοκομείο Φιλιατών, ξεπερνά το 1.050.000 ευρώ. 
Η Περιφέρεια ανάφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης έχει διαθέσει υγειονομικό υλικό σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και σε άλλες υπηρεσίες, ενώ έχουν γίνει εκτεταμένες απολυμάνσεις. Ανακοίνωσε δε πως από την Τρίτη θα επαναληφθεί η διανομή. 
Όλες οι δράσεις και οι παρεμβάσεις που γίνονται για την εξωνοσοκομειακή διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού γίνονται με την απόλυτη τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ. «Το τι θα κάνουμε, πως θα ενεργήσουμε, την τελική απόφαση μέσα από τις όλες διαδικασίες την έχει ο ΕΟΔΥ. Δεν παίρνουμε εμείς κάποια απόφαση, δεν έχουμε αρμοδιότητα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης. 
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένες ιχνηλατήσεις επαφών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τη νόσο και παράλληλα προβαίνουν σε έλεγχο όσων τίθενται σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Επίσης έχουν συνδράμει στην υποδοχή των επαναπατρισθέντων από την Ιταλία, στην προώθηση των Ιταλών προς την πατρίδα τους, ως επίσης και στη διαχείριση (μαζί με την Αστυνομία) της ομαδικής άφιξης το βράδυ της Τετάρτης 59 αλβανών υπηκόων που επέστρεφαν στην Αλβανία. 
«Θεωρώ υποχρέωσή μου, είπε ο Περιφερειάρχης, αυτές τις δύσκολες ημέρες να είμαστε με τους πάντες σε επαφή». Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια συνεργάστηκε με τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» για τη διανομή εκ μέρους της πακέτων προϊόντων της σε ευπαθείς ομάδες των δήμων Άρτας και Ιωαννίνων και τώρα προετοιμάζεται ανάλογη πρωτοβουλία και για τους δήμους Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας. Ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε επίσης πως σήμερα επικοινώνησε μαζί του ο Δ/νων Σύμβουλος της P&I AG, κ. Βασίλειος Τριάδης, ο οποίος του εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει τα νοσοκομεία της Ηπείρου, όπως έχουν πράξει ως τώρα και άλλες επιχειρήσεις. Ήδη από τον Περιφερειάρχη του διαβιβάστηκε αίτημα της Ε.Ι.Ν.Η. για προμήθεια υγειονομικού υλικού. 
Αναφερόμενος στα κρούσματα που σημειώθηκαν σε επιχείρηση της Άρτας, ο Περιφερειάρχης ανάφερε ότι οι υπηρεσίες κινήθηκαν άμεσα και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ήδη εξετάστηκαν 15 δείγματα από στενές επαφές των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό τα οποία βγήκαν αρνητικά. 
Επίσης ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε πως η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως και οι άλλες της χώρας βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης σχετικά με το αίτημα τους, να χρησιμοποιηθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ που προορίζονται για την Υγεία για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων. 

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα προληπτικά μέτρα και να αποφεύγουν το συνωστισμό, αναφέροντας ως αρνητικό παράδειγμα την κίνηση στην παραλίμνια περιοχή και στο αισθητικό δάσος «Φρόντζου» των Ιωαννίνων. Ζήτησε επίσης να μην υπάρξουν μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα, προτρέποντας όλους τους καταναλωτές να προμηθευτούν από ένα αρνί ή κατσίκι ώστε να στηριχθεί ο παραγωγικός τομέας. 

Τέλος τόνισε ότι οι Κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ενημερώσει όλες τις επιχειρήσεις (τροφίμων, πτηνοτροφεία, σφαγεία κ.α.) για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν, όπως και τη διατήρηση προσωπικού ασφαλείας προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα τροφοδοσίας σε περίπτωση που υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις. 

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δουλεύουν στα νοσοκομεία και στις υγειονομικές υπηρεσίες για το έργο τους. Εμείς είμαστε συνεχώς αρωγοί τους και δεν αφήνουμε τίποτε να πέσει κάτω, είτε πρόκειται για νοσοκομεία, είτε για Κέντρα Υγείας. Θεωρώ πως με το συντονισμό που έχουμε και με τη βοήθεια του Θεού θα περάσουμε τα δύσκολα»., υπογράμμισε.
Read More »
Καχριμάνης: Με συνεργασία και συντονισμό θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες της κρίσης από τον κορωνοϊό Καχριμάνης: Με συνεργασία και συντονισμό θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες της κρίσης από τον κορωνοϊό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ 


Σε λειτουργία είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τους εργαζόμενους, που πρέπει να κάνουν αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ. Σε αυτήν την πλατφόρμα, πρέπει να συμπληρωθούν τα έντυπα από τους εργαζόμενους που δικαιούνται το επίδομα ειδικού σκοπού,αλλά και τη μείωση κατά 40% του μισθώματος της πρώτης κατοικίας τους, που αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν από την 1η Απριλίου για όσους εργαζόμενους το ΑΦΜ τους τελειώνει σε 1. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μπουν και να κάνουν δήλωση, αφού όμως είχε προηγηθεί η σχετική υπεύθυνη δήλωση της εργοδοσίας. Ωστόσο η απόδοση του ειδικού επιδόματος πάει προς τα πίσω, καθώς μια σειρά επιχειρήσεων δεν έχουν υποβάλει τη σχετική δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». Το υπουργείο Εργασίας παρέτεινε μέχρι και τις 10 Απρίλη την προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης των επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου η καταβολή του επιδόματος για τμήμα εργαζομένων θα καθυστερήσει κι άλλο, ενώ ήδη συμπληρώνονται δύο βδομάδες από την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων που εργάζονται, διάστημα στο οποίο οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα εισόδημα. 

Ασαφές παραμένει και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται και σταδιακά συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ που μπορούν να κάνουν χρήση των μέτρων τα οποία έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχτούν εκβιασμούς να δώσουν μέρος ή όλο το ποσό των 800 ευρώ όπως γίνεται με τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων. Πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να επικοινωνούν άμεσα με τα σωματεία τους και το Εργατικό Κέντρο, να καταγγέλλουν όπου δημιουργούνται εμπόδια στην ένταξη και στην καταβολή του επιδόματος τους. Τηλέφωνο καταγγελιών 6986933660 και 6973337156. 

Καταγγέλλουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης οι ρυθμίσεις για την ένταξη στο ειδικό επίδομα του κλάδου των κατασκευών πρακτικά αποκλείει τους χιλιάδες οικοδόμους που δουλεύουν στη συμβατική οικοδομή. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η κυβέρνηση εντάσσει εργαζόμενους σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες προς διευκόλυνση των τελευταίων να αναστείλουν τις εργασίες τους και μικρό αριθμό αυτοαπασχολούμενων. 

Καμία πρόβλεψη συνεχίζει να μην υπάρχει για τους χιλιάδες ανέργους που δεν λαμβάνουν καμία ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ανακοινώθηκαν, αφορούν μικρό αριθμό στο σύνολο των ανέργων και σε κάθε περίπτωση αποφέρουν ένα εισόδημα στο μέλλον και όχι σήμερα που το έχει ανάγκη ο Άνεργος. 

Τέλος το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ ως μέτρο που πάρθηκε σε συνθήκες όπου χιλιάδες εργαζόμενοι στάλθηκαν από τις επιχειρήσεις και το κράτος σπίτι τους, άλλοι απολυμένοι, άλλοι απλήρωτοι κ.ο.κ., δεν πρέπει να συσκοτίσει τον χαρακτήρα και τον στόχο της επίθεσης. Τα αντεργατικά μέτρα που υλοποιούνται ήρθαν για να μείνουν. Με κάθε πρόσφορο τρόπο να κάνουμε καθαρό σε κυβέρνηση και εργοδοσία: Ο λαός πλήρωσε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!
Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Ευρωπαϊκά κονδύλια 4.769.570 ευρώ στην Ελλάδα για διανομή οπωροκηπευτικών και γάλακτος σε μαθητές

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
Ευρωπαϊκά κονδύλια 4.769.570 ευρώ στην Ελλάδα για διανομή οπωροκηπευτικών και γάλακτος σε μαθητές


Κοινοτικά κονδύλια συνολικού ύψους 4.769.570 ευρώ θα διατεθούν στην Ελλάδα για τη σχολική χρονιά 2020-2021 για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία.

Από αυτά τα 3.218.885 ευρώ αφορούν φρούτα και λαχανικά και το υπόλοιπα 1.550.685 ευρώ γάλα.

Ο συνολικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 145 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη διανομή οπωροκηπευτικών, και 105 εκατ. ευρώ για τη διανομή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων σε μαθητές σχολικής ηλικίας.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της φετινής σχολικής χρονιάς, όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει ως συνέπεια όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, δίνεται η δυνατότητα στα κράτη-μέλη να προωθήσουν τα εν λόγω προϊόντα σε νοσοκομεία, φιλανθρωπικές οργανώσεις και τράπεζες τροφίμων και σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας την τρέχουσα σχολική περίοδο 2019/2020 στο πρόγραμμα συμμετέχουν 149.210 μαθητές 828 δημοτικών σχολείων, ενώ τη σχολική χρονιά 2018-2019 το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 138.135 μαθητές 757 δημοτικών σχολείων των Περιφερειών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Αχαΐας και Κρήτης.

Καθόλη την περασμένη σχολική χρονιά, στην Ευρώπη έλαβαν μέρος περισσότερα από 155.000 σχολεία, στα οποία διανεμήθηκαν περισσότερα από 71 εκατομμύρια κιλά φρούτων και λαχανικών και 167 εκατομμύρια λίτρα γάλακτος, υποστηριζόμενα από 192 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

«Στο σημερινό πλαίσιο είναι ακόμα πιο σημαντικό για τα παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση να γνωρίζουν και να κατανοούν από πού προέρχεται το φαγητό μας. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα θρεπτικά, ασφαλή και υψηλής ποιότητας τρόφιμα που παράγουν οι αγρότες μας» δήλωσε σχετικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, και συμπλήρωσε: «Χάρη στο σχολικό πρόγραμμα της Ε.Ε. οι μαθητές μπορούν να μάθουν για τη διατροφή και τη γεωργία υιοθετώντας παράλληλα και υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Έχουμε λάβει μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα του τρέχοντος έτους λαμβάνει υπόψη ότι τα σχολεία έπρεπε να κλείσουν σε όλη την Ευρώπη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να κοιτάζουμε μπροστά, να προετοιμαζόμαστε για το μέλλον και να στέλνουμε και ένα ισχυρό μήνυμα ότι η ζωή θα συνεχιστεί, όταν συλλογικά αλλάξουμε αυτή τη "σελίδα"».

Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση και η διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών σε μικρή ηλικία, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στην ΕΕ δεν είναι σύμφωνη με τις διεθνείς ή εθνικές διατροφικές συστάσεις.

Το πρόγραμμα αποτελεί δράση της ΕΕ με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να διαμορφώσουν σε νεαρό στάδιο σωστές διατροφικές συνήθειες.

Μέρος του προγράμματος αποτελούν και τα συνοδευτικά εκπαιδευτικά μέτρα, τα οποία συνδέονται άμεσα με τους στόχους αυτού υποστηρίζοντας τις διανομές των προϊόντων.

Συγκεκριμένα αφορούν εκπαιδευτικές δράσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν τον ρόλο του προγράμματος και να συνδέσουν τα παιδιά με τη γεωργία, καθώς και να τα διδάξουν σχετικά με την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Στο πλαίσιο υλοποίησής τους καλύπτονται θέματα όπως η βιολογική γεωργία, η βιώσιμη παραγωγή προϊόντων, μέθοδοι αποφυγής σπατάλης τροφίμων κ.λπ.
Read More »
Ευρωπαϊκά κονδύλια 4.769.570 ευρώ στην Ελλάδα για διανομή οπωροκηπευτικών και γάλακτος σε μαθητές Ευρωπαϊκά κονδύλια 4.769.570 ευρώ στην Ελλάδα για διανομή οπωροκηπευτικών και γάλακτος σε μαθητές Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Στα 63 τα θύματα από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
Στα 63 τα θύματα από κορωνοϊό στην Ελλάδα


Ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό ανέβηκε στα 63. 

Το βράδυ της Παρασκευής (3/4) κατέληξε 41χρονος άνδρας που έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα και είχε προσβληθεί από κορωνοϊό στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το «tempo24» αρχικά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην αιματολογική κλινική λόγω επιπλοκών στην υγεία του. 

Οι θεράποντες ιατροί πραγματοποίησαν τις απαραίτητες εξετάσεις και εντοπίστηκε θετικός στο κορωνοϊό. 
Από την ιχνηλάτηση που ακολούθησε εντοπίστηκε θετική και η σύζυγός του.

Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν νωρίτερα τη μάχη με τον κορωνοϊό.  
Πρόκειται για έναν άνδρα 68 ετών που κατέληξε στο νοσοκομείο Αττικόν και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα.
Read More »
Στα 63 τα θύματα από κορωνοϊό στην Ελλάδα Στα 63 τα θύματα από κορωνοϊό στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1.480 θανάτους σε 24 ώρες στις ΗΠΑ

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1.480 θανάτους σε 24 ώρες στις ΗΠΑ


Σχεδόν 1.500 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στον χειρότερο απολογισμό που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Με 1.480 θανάτους να καταμετρώνται από τις 20:30 της Πέμπτης ως την ίδια ώρα την Παρασκευή, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 7.406.
Read More »
Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1.480 θανάτους σε 24 ώρες στις ΗΠΑ Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1.480 θανάτους σε 24 ώρες στις ΗΠΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

ΟΑΕΔ: Πώς, πότε και σε ποιους, θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020
ΟΑΕΔ: Πώς, πότε και σε ποιους, θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας


Τη δίμηνη παράταση της καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότηση εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, γνωστοποίησε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων.
Όσον αφορά στον τρόπο καταβολής, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση, στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κ.λπ.
Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος, ο ΟΑΕΔ επισημαίνει τα εξής:
- Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση, θα ξεκινήσει από τις 31 Μαρτίου.
- Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση, θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2020.
- Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Μαρτίου 2020, ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται στις αρχές του Απριλίου 2020 και ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα ξεκινήσει να καταβάλλεται στις αρχές του Μαΐου 2020.
Όσον αφορά στο ποσό που θα καταβληθεί, η δίμηνη παράταση καταβολής αντιστοιχεί στα εξής ποσά:
- Οι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ, μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
- Οι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα λάβουν συνολικά έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ, μηνιαίως).
- Οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ, μηνιαίως).

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι μόνο, όσοι παραμένουν άνεργοι, κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Για παράδειγμα, επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα, μετά τη λήξη της επιδότησής τους, θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.
Δυνατότητα επικοινωνίας στο 11320 (αστική χρονοχρέωση), από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, 8:30-14:30.
Read More »
ΟΑΕΔ: Πώς, πότε και σε ποιους, θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας ΟΑΕΔ: Πώς, πότε και σε ποιους, θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 04, 2020 Rating: 5

Σελίδες