https://picasion.com/

Ηγουμενίτσα: Παρκάρισμα για βραβείο

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Ήρθε επισκέπτης στην πόλη μας, βρήκε φαρδύ πεζοδρόμιο, έβρεχε κιόλας, έβαλε τη λογική κάτω και αποφάνθηκε ότι δεν εμποδίζει τους πεζούς, έτσι πήρε την απόφαση.

Χωρίς να λυπηθεί τα ελαστικά του ανέβηκε στο πεζοδρόμιο,παρκάρισε και πηγε για ποτό.

 Λες και κάποιος να τον είχε ενημερώσει ότι αυτές τις απογευματινές ώρες έχουμε ελλιπή αστυνόμευση από την Υπηρεσία Τροχαίας του Λιμεναρχείου. 

Σατανική σύμπτωση όμως, έτυχε να περάσει περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και το αποτέλεσμα, το βλέπετε: 80 ευρώ (40) για τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας. 

Ας ελπίσουμε και στο μέλλον το προσωπικό της Τροχαίας του Λιμεναρχείου να περιπολεί και τις απογευματινές – βραδινές ώρες στην Πόλη και να μην ασχολείται μόνο με τις νταλίκες στο λιμάνι.
Φωτογραφία-κείμενο αναγνώστη
Read More »
Ηγουμενίτσα: Παρκάρισμα για βραβείο Ηγουμενίτσα: Παρκάρισμα για βραβείο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" στην τοπική ΝΔ

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Σε ... "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ", υποτίθεται, προχώρησε η Νέα Δημοκρατία στο νομό Θεσπρωτίας.

Δεν θα "αναδείξουμε" ή ξεμπροστιάσουμε, ακόμα (δημοσιογραφικά πάντα και όχι ποινικά), το νέο πρόσωπό της, πριν λάβουμε την απάντηση από τα κεντρικά του κόμματος στα οποία έχουμε απευθυνθεί για τον εν λόγω "κύριο" και στο οποίο κόμμα, έχουμε αποστείλει βίντεο που έχουμε στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας σελίδας.

Θα θέσουμε για αρχή ένα κουίζ:

Ποιος δημοτικός σύμβουλος, δήμου της Θεσπρωτίας, που στο ... "επενδυτικό" του μυαλό, το παίζει κομματάρχης της τοπικής ΝΔ, επιτέθηκε φραστικά, προπηλάκισε, χτύπησε και έβρισε χυδαία τοπικό δημοσιογράφο, τον ίδιο και τον νεκρό πατέρα του,  για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες;Read More »
Θεσπρωτία: "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" στην τοπική ΝΔ Θεσπρωτία: "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" στην τοπική ΝΔ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Συναδέλφισες – συνάδελφοι, φίλοι και φίλες

Η σημερινή σύσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή την συζήτηση που έχει αναπτυχθεί μετά την παραχώρηση της «χερσαίας ζώνης» στην ΟΛΗΓ Α.Ε.

Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε γιατί στα τέλη Σεπτέμβρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε ένα πολυνομοσχέδιο μέσα από το οποίο δημιούργησε το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων όπως λέμε εμείς. Γιατί είναι γνωστό ότι η ΟΛΗΓ ΑΕ ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και κατ΄ επέκταση στο υπερταμείο.

Συναδέλφισες – συνάδελφοι

Το Εργατικό Κέντρο αντιπαλεύει την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ ΑΕ, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους και τον λαό, γιατί επεκτείνεται η δραστηριότητα των μονοπωλίων, που σημαίνει ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και του λαού, και η πείρα δείχνει ότι το λιμάνι, ακόμα και αν το δημόσιο έχει το 100%, όπως μέχρι τώρα, υπηρετεί στις σημερινές συνθήκες τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Άρα στόχος του εργατικού κινήματος και των συμμάχων του πρέπει να είναι:

Λιμάνι λαϊκή περιουσία, με ενιαίο φορέα μεταφορών στα πλαίσια του Κεντρικού Σχεδιασμού για ανάπτυξη με στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Και μιας και μιλάμε για λαϊκές ανάγκες, η συζήτηση που ανοίξαμε σήμερα για την ΟΛΗΓ ΑΕ και την ιδιωτικοποίηση του είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλο το παραλιακό μέτωπο του Νομού μας, που ξεκινάει από την Πέρδικα και περιλαμβάνει Σύβοτα, Πλαταριά, Ηγουμενίτσα, Δρέπανο και Σαγιάδα και όλο αυτό το μέτωπο ανήκει στην ΟΛΗΓ ΑΕ.

Έχει σκεφτεί κανείς πως αν ιδιωτικοποιηθεί όλο αυτό το μέτωπο, θα σταματήσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο της Θεσπρωτίας, σε μπάνια, διακοπές, ξεκούραση, τουρισμό γενικά;

Ας δούμε όμως κομμάτι κομμάτι τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή.

Στην Ηγουμενίτσα μετά και την απόφαση Δρίτσα, στην ΟΛΗΓ ΑΕ ανήκει όλο το παραλιακό μέτωπο από τον Λιμένα εξωτερικού μέχρι και το Δρέπανο –Μακρυγιάλι.

Στα άμεσα σχέδια της ΟΛΗΓ ΑΕ είναι η δημιουργία μαρίνας στην περιοχή που σήμερα βρίσκονται τα γήπεδα ΤΕΝΙΣ.

Άρα για ποια παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον λαό μιλάνε η ΟΛΗΓ ΑΕ και η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, όταν αυτή θα παραδοθεί και θα ιδιωτικοποιηθεί μαζί με την μαρίνα και ταυτόχρονα θα δυσκολέψει την είσοδο στους πολίτες που καθημερινά αθλούνται στον ποδηλατόδρομο;

Από την στιγμή που δημιουργήθηκαν οι εγκαταστάσεις της ΟΛΗΓ ΑΕ στο Λαδοχώρι θεωρούμε ότι στην ΟΛΗΓ ΑΕ πρέπει να παραμείνει το περιφραγμένο κομμάτι και μόνο μέχρι την αστυνομία.

Γι αυτό λοιπόν σαν εργατικό κέντρο απαιτούμε και διεκδικούμε να παραχωρηθεί στον Δήμο όλο το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο, δηλαδή όλη η έκταση του παλαιού λιμένα που χρησιμοποιείται σαν πάρκινγκ και όλο αυτό το μέτωπο μέχρι τα ΤΕΙ, όπως επίσης και ο ποδηλατόδρομος, το Δρέπανο και το Μακρυγιάλι.

Με την παραχώρηση στον Δήμο βέβαια δεν προκύπτει άμεσα η ανάπλαση της περιοχής και η δωρεάν χρήση της από τους πολίτες. Γι αυτό και πρέπει να διεκδικήσουμε να δοθεί κρατική χρηματοδότηση για την ανάπλαση της περιοχής, για την δημιουργία χώρων άθλησης, στεκιών πολιτισμού και άλλων δραστηριοτήτων προς όφελος των πολιτών του Δήμου, χωρίς να υπάρχει αντίτιμο στην χρήση και σε αυτό ο Δήμος πρέπει να συμπορευτεί.

Διαφωνούμε με την δημιουργία μαρίνας γιατί δεν θα γίνει για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών αλλά για την αξιοποίηση της από το μεγάλο κεφάλαιο.

Επίσης ζητάμε την εξαίρεση της ΟΛΗΓ ΑΕ από το ΤΑΙΠΕΔ και το υπερταμείο, να μην ξεπουληθεί και παραχωρηθεί σε επιχειρηματίες, να παραμείνει δημόσια περιουσία.

Ταυτόχρονα απαιτούμε: καμιά ιδιωτικοποίηση των μαρίνων σε Σύβοτα, Πλαταριά που άλλαξαν χρήση με υπουργική απόφαση και έγιναν από αλιευτικά, τουριστικά καταφύγια.

Να μην επιτρέψουμε καμία αλλαγή χρήσης στις παραλίες Πέρδικας, Συβότων, Πλαταριάς και ταυτόχρονα απαιτούμε όλο το παραλιακό μέτωπο των περιοχών αυτών να αποδοθεί στον Δήμο.

Να μην επιτρέψουμε καμία αλλαγή χρήσης στο αλιευτικό καταφύγιο Σαγιάδας και ταυτόχρονα την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της περιοχής στον Δήμο Φιλιατών.

Συναδέλφισες – συνάδελφοι

Βασική μας θέση είναι ότι το λιμάνι είναι λαϊκή περιουσία και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, αντίθετα σαν εργατικό κέντρο ζητάμε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος κρατικός φορέας μεταφορών που περιλαμβάνει λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, που με εργατικό λαϊκό έλεγχο θα λειτουργούν προς όφελος του λαού και όχι του κεφαλαίου.

Η θέση μας αυτή εκφράζει την αντίληψη μας συνολικά για τα μέσα παραγωγής και τους στρατηγικούς τομείς στην Ελλάδα. Αναδεικνύει τους δύο δρόμους ανάπτυξης που υπάρχουν, ο ένας υπέρ του λαού και ο άλλος υπέρ του κεφαλαίου.

Το λιμάνι, όπως και όλα τα λιμάνια και οι υποδομές της χώρας, μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργάτες και τις λαϊκές οικογένειες, μόνο όταν η αξιοποίηση τους δεν γίνεται για τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου αλλά όταν υποταχθεί σε ένα επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Φίλοι και φίλες, συναδέλφισες – συνάδελφοι,

Κλείνοντας θέλουμε να πούμε πως αυτές είναι οι θέσεις του Εργατικού Κέντρου και καλούμε όλους τους δημότες, τα Σωματεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους συλλόγους, τους επιστημονικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να συμπορευτούν με το Εργατικό Κέντρο, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να εμποδίσουμε τις αρνητικές εξελίξεις που πυροδοτεί η ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ ΑΕ.


Read More »
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

ακινητοποίησαν 68χρονο πεζό και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα κινητό

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ότι σήμερα (12-11-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη της Άρτας, δύο άγνωστοι δράστες προσέγγισαν 68χρονο πεζό ημεδαπό και αφού τον ακινητοποίησαν, του αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο. 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Read More »
ακινητοποίησαν 68χρονο πεζό και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα κινητό ακινητοποίησαν 68χρονο πεζό και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα κινητό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στην πόλη της Άρτας.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 21χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο εταιρείας, που έγινε το μεσημέρι της 17-10-2016 στην πόλη της Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν τέσσερα κιβώτια με τσιγάρα και χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι που διαπράχθηκε την 11-11-2016, στην πόλη της Άρτας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 22 ετών, που κατηγορούνται για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε προανακριτικά, το απόγευμα της 11-11-2016 στην πόλη της Άρτας, οι δύο άνδρες διέρρηξαν την κεντρική είσοδο πολυκατοικίας και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε διαμέρισμα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Η «μάνα του Νερού»

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

Η «Μάνα του νερού» είναι η μεγαλύτερη πηγή στον ορεινό όγκο της Μουργκάνας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Αναβλύζει από τα έγκατα της γης και τροφοδοτεί με νερό τα ποτάμια της περιοχής. Βρίσκεται κοντά στο Καλπάκι, όπου δόθηκαν ηρωικές μάχες από τους Έλληνες στρατιώτες στον πόλεμο του ’40.


Η οροσειρά Μουργκάνα βρίσκεται βορειοδυτικά της Ηπείρου και καταλήγει στην Αλβανία

Η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς που ονομάζεται Ορατός έχει υψόμετρο 1806 μέτρα. Ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, τα βαθιά φαράγγια και τις απότομες κορυφές, βρίσκεται η «Μάνα του νερού». Τα παγωμένα νερά της συνεχώς αναβλύζουν μέσα από τη γη και δίνουν ζωή σε όλη την περιοχή. Η πηγή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το χωριό Λίστα Φιλιατών.
Σε απόκρημνα σημεία της οροσειράς υπάρχουν κατάλοιπα αρχαίων οικισμών, που χρονολογούνται στην κλασική περίοδο.


Την αποκαλούν «Μάνα Νερού» γιατί συνεχώς τροφοδοτεί με νερό μέσα από τα έγκατα της γης τα ποτάμια της περιοχής.

Ο θρύλος της Μονοβύζας

Στον χαμηλό λόφο στη συμβολή των ποταμών Τορίτσα και Λαγκαβίτσα βρίσκεται ο Πύργος της Μονοβύζας, μια αρχαία θέση που ήταν οχυρωμένη με τείχη και συνδεδεμένη με διαδεδομένο θρύλο της περιοχής. Κάποτε η Μονοβύζα, βασίλισσα του Κάστρου των Ιλλυριών, παρακολουθούσε από τα τείχη τη μάχη που γινόταν στον κάμπο και είδε να σκοτώνουν τον μονάκριβο γιο της. Από τότε ονόμασε την περιοχή Μαυρόκαμπο. Σε αυτά τα μέρη βασίλεψε και ο φημισμένος στρατηλάτης της Ηπείρου ο Πύρρος, ο οποίος έγινε βασιλιάς με την υποστήριξη του Πτολεμαίου.Πύργος της Μονοβύζας

Οι κάτοικοι της περιοχής τον ακολούθησαν στην εκστρατεία που οργάνωσε στην Ιταλία το 280 π.Χ. με σκοπό να εμποδίσει την κατάκτηση των ελληνικών αποικιών από τους Ρωμαίους.
Τον είχε καλέσει η ελληνική πόλη Τάρας στη Νότια Ιταλία, για να τους βοηθήσει στην απόκρουση των επιθέσεων των Ρωμαίων.
 

Ο Πύρρος μετέφερε πολυάριθμο στράτευμα και ελέφαντες στα ιταλικά παράλια και κατάφερε να κατατροπώσει τους Ρωμαίους. Σε λίγα χρόνια είχε καταλάβει όλη τη Σικελία και ξεκίνησε την πορεία του προς την Ιταλία. Ηττήθηκε στη μάχη του Βενεβέντο και επέστρεψε στην Ήπειρο.
Μετά τον θάνατό του η Ήπειρος πέρασε περίοδο παρακμής και πολλοί οικισμοί του Μουργκάνα ερήμωσαν. Ωστόσο, το πανέμορφο φυσικό τοπίο παραμένει μέχρι σήμερα αναλλοίωτο και γοητεύει τους επισκέπτες.

 
Read More »
Θεσπρωτία: Η «μάνα του Νερού» Θεσπρωτία: Η «μάνα του Νερού» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Γιάννης κερνάει ... Αντώνης πίνει

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Παλιά του τέχνη κόσκινο (βλέπε Μαργαρίτι), όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Αναφερόμαστε στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Γιάννη Λώλο, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος και ανεξέλεγκτα τις απευθείας αναθέσεις σε φίλους και ημετέρους.

Αυτή τη φορά προχώρησε σε δύο απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία συμφερόντων του Αντιπροέδρου της ΠΕΔ και Δήμαρχο Πάργας κ. Αντώνη Νάστα, με διαφορά μίας ημέρας.

Όπως μπορείτε να δείτε στα έγγραφα που δημοσιεύουμε, στις 9/11/2016 (Αριθ. Πρωτ.: 26550) και στις 10/11/2016 (Αριθ. Πρωτ.: 26568), με απόφαση Δημάρχου, εγκρίνεται η προμήθεια σκυροδέματος για τις ανάγκες των Δημοτικών Ενοτήτων Συβότων και Παραποτάμου, αντίστοιχα. στην εταιρεία με την επωνυμία ΑΧΕΡΩΝ ΜΠΕΤΟΝ-ΛΑΤΟΜΕΙΑ Α.Ε

Όλως τυχαίως και οι δύο αναθέσεις έχουν κόστος από 4.818,64€ ευρώ.

Διαβολική σύμπτωση (;) να συμπίπτουν μέχρι δεκάρας, οι ανάγκες των δύο Δημοτικών Ενοτήτων.

Μπορεί από πρώτη ματιά να φαίνεται πως οι παραπάνω πράξεις είναι νόμιμες.

Είναι όμως έτσι;

Καταρχήν το "σπάσιμο" των δύο προμηθειών ονομάζεται κατάτμηση έργου και απαγορεύεται ρητά από το νόμο.

Επιπλέον, η διαδικασία της απευθείας ας ανάθεσης αποτελεί εξαιρετική διαδικασία. Προκειμένου να διενεργηθεί προμήθεια με απευθείας ανάθεση απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο επιλέγει και τον προμηθευτή, αφού προηγηθεί γνωμοδότηση του αρμόδιου για την αξιολόγηση οργάνου.

Η απόφαση πρέπει να αιτιολογείται δεόντως, πέραν των στοιχείων της αναθέτουσας αρχής, η αξία, η ποσότητα και η φύση των αγοραζομένων εμπορευμάτων, ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής (σε περίπτωση αποτυχόντος διαγωνισμού), ο αριθμός των υποψηφίων που καλούνται να υποβάλουν προσφορά, ενδεχομένως δε, ο αριθμός των υποψηφίων που δεν προκρίθηκαν και οι λόγοι απόρριψης της υποψηφιότητάς τους.

Σύμφωνα με τη Νομολογία ελεγκτικού Συνεδρίου "Η κατάτμηση σε περισσότερες ομοειδείς προμήθειες και η καταφυγή στην εξαιρετική διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες από τις οικείες διατάξεις προϋποθέσεις, παρίσταται μη νόμιμη".

Θα κλείσουμε με μία λαϊκή παροιμία, που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, με την υπόσχεση πως θα επανέλθουμε.

"Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του" 


 
Read More »
Γιάννης κερνάει ... Αντώνης πίνει Γιάννης κερνάει ... Αντώνης πίνει Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Δεν έχουνε ψωμί; Ας φάνε... κυκλοφοριακή αγωγή!

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016


Σε μια μακροσκελή απάντηση η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, επιχειρεί να απαντήσει τόσο στις καταγγγελίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την δαπάνη των τεσσάρων και πλέον χιλιάδων ευρώ για την αγορά βιβλίων που ουδείς εζήτησε, αλλά και για την… μη σίτιση πενήντα περίπου οικονομικά αδύναμων μαθητών που ζητήθηκε… αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί ο τρόπος!

Στην απάντησή της λοιπόν, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, αυτοδιαψεύδεται ενώ ταυτόχρονα διαψεύδει το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών!

Αυτοδιαψεύδεται, καθώς στη μια παράγραφο δηλώνει πως

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών είναι γνωστά στη Σχολική Επιτροπή και δεν αφορούν μόνο στη σίτιση, αλλά στην γενικότερη οικονομική αδυναμία τους. Για το λόγο αυτό διακριτικά παρέχουμε σε παιδιά βοήθεια και θα εξακολουθούμε να παράσχουμε»,

ενώ στην ακριβώς επόμενη παραδέχεται πως

«Την περασμένη εβδομάδα, μετά από πρόταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών… συζητήθηκε η ανάληψη οικονομικής στήριξης του προγράμματος σίτισης των μαθητών…. και αναζητείται σε συνεργασία με την Δ/νση Πρόνοιας και τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ο τρόπος καταγραφής και πληρωμής της σίτισης των δικαιούμενων μαθητών».

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε: 
Είναι γνωστά τα προβλήματα και παρέχεται σίτιση στους 50 αυτούς μαθητές «διακριτικά» (τόσο διακριτικά που ούτε οι δάσκαλοι δεν το γνωρίζουν) ή της έγινε γνωστό μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και αναζητείται ο τρόπος κάλυψης της δαπάνης;

Και μάλιστα, όπως προκύπτει από την απάντησή της, οι μαθητές αυτοί θα παραμείνουν νηστικοί τουλάχιστον μέχρι το νέο έτος, καθώς για να βρεθούν τα χρήματα της σίτισης, θα ζητηθεί από τους μαθητές των σχολείων να κατασκευάσουν χειροτεχνίες που θα πουληθούν σε Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για να διατεθούν τα κέρδη στη σίτιση των μαθητών!

Προφανώς η κα Πρόεδρος θεωρεί πως η πείνα… μπορεί να περιμένει για μετά τα Φώτα!

Είναι απορίας άξιο, πως ενώ η Πρόεδρος εδώ και μια βδομάδα αναζητεί λύση, δε σκέφτηκε να αναφέρει στο Δήμαρχο το πρόβλημα, ο οποίος μέχρι και την Πέμπτη το απόγευμα, οπότε και δημοσιεύθηκε το σχετικό μας άρθρο, δήλωνε στην Ηλεκτρονική μας Εφημερίδα, ότι δεν του είχε γνωστοποιηθεί το πρόβλημα από κανέναν και ότι το άκουγε πρώτη φορά από το συντάκτη μας! Εκτός αν η Πρόεδρος εννοεί ότι ο Δήμαρχος ψεύδεται!

Τέλος, η Πρόεδρος στην απάντησή της ανακαλύπτει ότι είναι «λαϊκισμός» εκ μέρους των ΜΜΕ η ενασχόληση με το θέμα, τόσο των βιβλίων που ουδείς ζήτησε, όσο και της σίτισης που ζητήθηκε αλλά δεν… ευρέθη ακόμα η λύση!

«Λαϊκισμός είναι η κατ' επίφαση λαϊκότητα, δηλαδή αυτό που δείχνει λαϊκό ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι». (ορισμός Παπακωνσταντίνου Κ., Πολιτική και Δίκαιο Β' Λυκείου,σελ.91, 2008)

Τέτοιο ακριβώς είναι το επιχείρημα της Προέδρου, «να δώσουμε την δέουσα βαρύτητα στην εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα κυκλοφοριακής συμπεριφοράς δαπανώντας το ποσό των 4.028,00€… θα βοηθήσουμε πραγματικά στην εκπαίδευση των μαθητών μας»!

Ας κρατήσει λοιπόν τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό της και ας κάνουμε απλά μαθηματικά!

Από την Αρχή της Σχολικής Χρονιάς έως και σήμερα έχουν περάσει 45 σχολικές ημέρες! 
45 σχολικές ημέρες, 50 μαθητές είναι νηστικοί!

Τη Δευτέρα θα είναι +1, ήτοι 46! 
Και κάθε μέρα που περνάει θα προστίθεται ακόμα μία!

Ολόκληρη η απάντηση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής:

Επί των σε βάρος μου δημοσιευμάτων περί δήθεν σπατάλης χρημάτων σε αγορά βιβλίων κυκλοφοριακής αγωγής, θέλω επιγραμματικά να αναφέρω τα εξής:

Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας και τη Διεύθυνση Τροχαίας Ηγουμενίτσας αποφασίσαμε να δώσουμε την δέουσα βαρύτητα στην εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα κυκλοφοριακής συμπεριφοράς δαπανώντας το ποσό των 4.028,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Κρίθηκε σημαντικό από την Σχολική Επιτροπή να υλοποιήσουμε τη δράση αυτή, καθότι με την προμήθεια βιβλίων κυκλοφοριακής αγωγής, τα οποία θα παραμείνουν στους μαθητές, την δωρεάν υλοποίηση έξι θεατρικών παραστάσεων και μιας εκδήλωσης κυκλοφοριακής αγωγής στην πλατεία της πόλης μας, θα βοηθήσουμε πραγματικά στην εκπαίδευση των μαθητών μας.

Να σημειωθεί δε ότι πολλές Σχολικές Επιτροπές σε δήμους της χώρας μας συμμετέχουν το διάστημα αυτό σε ανάλογες δράσεις με τίμημα που είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υπερδιπλάσιο του ποσού που εμείς εγκρίναμε. Επιπλέον, να σημειωθεί ότι από το έτος 2014, οπότε και ξεκίνησε η θητεία αυτού του Δ.Σ., καλύπτονται στο σύνολο τους τα αιτήματα των σχολικών μονάδων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών είναι γνωστά στη Σχολική Επιτροπή και δεν αφορούν μόνο στη σίτιση, αλλά στην γενικότερη οικονομική αδυναμία τους. Για το λόγο αυτό διακριτικά παρέχουμε σε παιδιά βοήθεια και θα εξακολουθούμε να παράσχουμε. Την περασμένη εβδομάδα, μετά από πρόταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, που είναι ταυτόχρονα και μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, συζητήθηκε η ανάληψη οικονομικής στήριξης του προγράμματος σίτισης των μαθητών, πρόταση η οποία ασφαλώς και έγινε δεκτή και αναζητείται σε συνεργασία με την Δ/νση Πρόνοιας και τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ο τρόπος καταγραφής και πληρωμής της σίτισης των δικαιούμενων μαθητών, καθότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις δεν επιτρέπεται τέτοια δαπάνη από μέρους της Σχολικής Επιτροπής.

Αν αυτά είναι τα νομοθετικά παράλογα του συστήματος, δεν θεωρώ ότι είναι τόσο θεσμικά, όσο και πραγματικά δίκαιο, να γίνομαι αποδέκτης αρνητικής κριτικής των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών.

Ήδη μάλιστα, έχει αποφασιστεί και ανακοινωθεί στην ανοιχτή συνάντηση των φορέων για τον προγραμματισμό των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, να διοργανωθεί μπαζάρ με κατασκευές από μαθητές των σχολείων μας και να διατεθούν τα κέρδη για τη σίτιση των μαθητών. Μέσα από αυτή τη διαδικασία πετυχαίνουμε τόσο την συμμετοχή των μαθητών, όσο και την εκπαίδευσή τους για παροχή βοήθειας στους οικονομικά αδυνάτους, διδάσκοντας στα παιδιά μας την ανθρωπιά.

Πίστευα ότι ο λαϊκισμός έχει τα όριά του, ωστόσο με τέτοιου είδους δημοσιεύματα, χωρίς ποτέ να ζητηθεί η γνώμη της Σχολικής Επιτροπής, μετά λύπης μου διαψεύδομαι. Εκτός εάν η άποψη ορισμένων είναι να μην αναλαμβάνουμε καμία δράση και να μένουμε αμέτοχοι σε θέματα που αφορούν στους μαθητές, με την οποία δεν συντάσσομαι και θα εξακολουθήσω ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής να διεκδικώ και να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες σε όλα τα ζητήματα του σχολικού βίου των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπή 
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας


 
Read More »
Δεν έχουνε ψωμί; Ας φάνε... κυκλοφοριακή αγωγή! Δεν έχουνε ψωμί; Ας φάνε... κυκλοφοριακή αγωγή! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Το «Μεροκάματο του Τρόμου» - Απίστευτος ο όγκος εκκαθάρισης από το «ΤΕΝΞ» Ηπείρου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

Το ΤΕΝΞ κατά το έτος 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς και των προβλέψεων του Πέμπτου Πρωτοκόλλου για τα Εκρηκτικά Κατάλοιπα Πολέμου, πραγματοποίησε εργασίες έρευνας- εκκαθάρισης στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία. 
Κατά τις παραπάνω εργασίες ερευνήθηκαν συνολικά 349.300 τετραγωνικά μέτρα, ενώ εντοπίστηκαν, εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 961 πυρομαχικά διαφόρων τύπων. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν 39 αποστολές εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανημάτων/μηχανισμών. 
Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι ευνόητη, καθώς το ΤΕΝΞ εξασφάλισε την ασφάλεια των κατά τόπους κοινωνιών, απαλλάσσοντας περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, από Εκρηκτικά Κατάλοιπα Πολέμου.

 
Read More »
Το «Μεροκάματο του Τρόμου» - Απίστευτος ο όγκος εκκαθάρισης από το «ΤΕΝΞ» Ηπείρου (+ΒΙΝΤΕΟ) Το «Μεροκάματο του Τρόμου» - Απίστευτος ο όγκος εκκαθάρισης από το «ΤΕΝΞ» Ηπείρου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Έξι συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

 
Στη σύλληψη ενός 50χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών και πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας . 

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω ως οδηγός Ι.Χ.Ε. διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα πέντε(05) αλλοδαπών μεταφέροντας τους και επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα . 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα και τα πλαστά έγγραφα. 


 
Read More »
Έξι συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Έξι συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Δημ. Σχολείο Γραικοχωρίου: «Κίνδυνοι από τον εθισμό των παιδιών στο διαδύκτιο»

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποίηθηκε στο χώρο του σχολείου ομιλία-συζήτηση με θέμα «Κίνδυνοι από τον εθισμό των παιδιών στο διαδύκτιο». 
Η ομιλία έγινε σε συνεργασία με το Κεντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας. 
Οι πληροφορίες πολλές και σημαντικές. Οι παρευρισκόμενοι λίγοι και εκλεκτοί.


 
Read More »
Δημ. Σχολείο Γραικοχωρίου: «Κίνδυνοι από τον εθισμό των παιδιών στο διαδύκτιο» Δημ. Σχολείο Γραικοχωρίου: «Κίνδυνοι από τον εθισμό των παιδιών στο διαδύκτιο» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Μία θέση καθαρίστριας στο 1ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας προκηρύσσει μία (1) θέση καθαριστή/ριας, με σύμβαση μίσθωσης έργου για το χρονικό διάστημα από 22/11/2016 έως 30/06/2017, για το 1ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ.4 του Ν.3577/2007, (ΦΕΚ 130/2007 τ. Α΄), τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν.3699/02-10-2008 (ΦΕΚ 199/2008 τ. Α΄), την υπ’ αριθ. 2/18254/0022/03-04-2008 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 672/17-04-2008 ΤΕΥΧΟΣ Β΄) για τον καθορισμό της αμοιβής των καθαριστών/στριών σχολικών μονάδων με σύμβαση μίσθωσης έργου, το Άρθρο 51 παρ. 2 του Ν. 4407 (Φ.Ε.Κ. 134/27-07-2016 ΤΕΥΧΟΣ Α’) με θέμα: «Ρυθμίσεις θεμάτων ΥΠΕΣΔΑ», την υπ’ αριθ. 145582/17-09-2015/Κ1 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 2037 ΤΕΥΧΟΣ Β’), την υπ’ αριθ. Κ1/138816/30-08-2016 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 2759/01-09-2016 ΤΕΥΧΟΣ Β’) με θέμα «Ορισμός του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών» και την υπ’ αριθ. 123/10-11-2016 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα υποβάλλουν την αίτησή τους, την οποία μπορούν να προμηθευτούν από το γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Παρασκευή 11/11/2016 μέχρι και τη Δευτέρα 21/11/2016 και ώρα 13:00μμ, στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3).

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται με τα παρακάτω δικαιολογητικά :
1) Ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας
2) Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας
3) Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ
4) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5) Υπεύθυνη δήλωση γονέα ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας
6) Υπεύθυνη δήλωση γονέα ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας
7) Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικής δήλωσης του φορολογικού έτους 2015.

Για την κατάταξη των υποψηφίων ισχύει κατά προτεραιότητα το κριτήριο της εντοπιότητας. 
Στις περιπτώσεις τέκνου πολύτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας, η μοριοδότηση αφορά μόνο όσους θεωρούνται ακόμη προστατευόμενα μέλη. 
Το εκκαθαριστικό σημείωμα θα ληφθεί υπόψη μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας. 
Η μοριοδότηση γίνεται σύμφωνα με τα κριτήρια κατάταξης του Α.Σ.Ε.Π.


 
Read More »
Μία θέση καθαρίστριας στο 1ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας Μία θέση καθαρίστριας στο 1ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Στο "Μετέωρο" της Θεσπρωτίας εόρτασαν πανηγυρικά τον Άγιο Μηνά!

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Το "Μετέωρο" της Θεσπρωτίας, το μοναστήρι του Αγίου Μηνά, που "κρέμεται" πάνω σε βράχο του χωριού Κοκκινολιθάρι, εόρτασε πανηγυρικά τον Άγιο Μηνά! 
Οι ακολουθίες, παραμονή και ανήμερα, τελέστηκαν με την παρουσία πολλών πιστών, από διάφορα σημεία της Ηπείρου. 
Την τελετουργική ευθύνη είχε η συνοδεία του μοναστηριού Γηρομερίου, όπου υπάγεται ως μετόχι η μονή Αγίου Μηνά Κοκκινολιθαρίου, προεξάρχοντος του ηγουμένου Μεθοδίου. 
Η ιστορία του Μοναστηριού χάνεται στα βάθη των αιώνων και καλύπτεται με ένα μεγάλο πλήθος θρύλων και παραδόσεων, που διατηρήθηκαν από γενιά σε γενιά ως τις μέρες μας. Λέγεται, ότι η αρχική του ονομασία ήταν Εικονολιθάρι, επειδή κάποτε – άδηλο πότε – βρέθηκε η εικόνα του Αγίου Μηνά επάνω στον βράχο και κατόπιν κτίστηκε ο Ναός στο όνομα του Αγίου. 
Άλλη εκδοχή λέει ότι ο βράχος όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Μηνά βρισκόταν κάπου ψηλότερα. 
Κάποτε κύλισε από την αρχική του θέση και στάθηκε στο μέρος που είναι τώρα, με τα κτίσματα επάνω του, χωρίς να πάθει τίποτε. 
Άλλη παραλλαγή της αναφέρει, ότι όλος ο τόπος γύρω από τον Άγιο Μηνά, βούλιαξε κάποτε και έμεινε μόνο ο βράχος να ορθώνεται, με το Ναό στην κορυφή του.
Τα ιστορικά στοιχεία που έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα, μας πληροφορούν ότι ο Άγιος Μηνάς ήταν ένα από τα παλαιότερα Μετόχια, δηλαδή ανήκε στην δικαιοδοσία της Μονής Γηρομερίου, τουλάχιστον από το 1667, όπως αποδεικνύεται από πατριαρχικό σιγίλιο. 
Αποτελούσε σημαντικό προσκύνημα για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς είχε περιβληθεί από νωρίς με τη φήμη των θαυμάτων, τα οποία οι κάτοικοι διηγούνται μέχρι σήμερα με περισσή ευλάβεια.


 
Read More »
Στο "Μετέωρο" της Θεσπρωτίας εόρτασαν πανηγυρικά τον Άγιο Μηνά!  Στο "Μετέωρο" της Θεσπρωτίας εόρτασαν πανηγυρικά τον Άγιο Μηνά! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Δήμος Φιλιατών: Σήμερα η ενημερωτική εκδήλωση για θέματα υγείας και βράβευση του καθηγητή κ. Μηνά Πασχόπουλο

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016


Σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα 12 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00 μ. μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Φιλιατών σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για θέματα υγείας. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ: με ομιλητή τον Αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ναβρόζογλου Ιορδάνη.
ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ – ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ: με ομιλητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ουρολογίας του Πανεπιστημίου κ. Μπαλτογιάννη Δημήτριο.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης.

Στα πλαίσια της εν λόγω εκδήλωσης ο Δήμος θα τιμήσει, τον συμπατριώτη μας Καθηγητή Ιατρικής και Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μηνά Πασχόπουλο.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην σημαντική για θέματα Υγείας εκδήλωση.


 
Read More »
Δήμος Φιλιατών: Σήμερα η ενημερωτική εκδήλωση για θέματα υγείας και βράβευση του καθηγητή κ. Μηνά Πασχόπουλο Δήμος Φιλιατών: Σήμερα η ενημερωτική εκδήλωση για θέματα υγείας και βράβευση του καθηγητή κ. Μηνά Πασχόπουλο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μοναδική προσφορά από τη ψησταριά "Πεζοδρομος"

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016


Σε μία μοναδική προσφορά προς τους πελάτες του, προχωράει η ψησταριά "Πεζόδρομος" στην Ηγουμενίτσα.

Με κάθε αγορά αξίας 4€ (δύο πίτες), παίρνετε δώρο μία Pepsi Cola.

Ψησταριά "Πεζόδρομος", στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Τηλέφωνο για παραγγελίες 2665021131Read More »
Ηγουμενίτσα: Μοναδική προσφορά από τη ψησταριά "Πεζοδρομος" Ηγουμενίτσα: Μοναδική προσφορά από τη ψησταριά "Πεζοδρομος" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016


Πωλείται ψησταριά σε προσιτή τιμή και με λίγα λειτουργικά έξοδα. 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945635526


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας Ηγουμενίτσα: Πωλείται ψησταριά σε τιμή ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

ΖΗΤOYNΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟI H/Y & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Επιθυμητά προσόντα :
  • Πολύ καλή γνώση των προϊόντων της πληροφορικής (Hardware, Software, Internet, Δίκτυα, Κινητή Τηλεφωνία).
  • Ευχάριστη προσωπικότητα - πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.
  • Άτομο ευγενικό, πρόθυμο και υπεύθυνο.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ,
KYΠΡΟΥ 47 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  
Read More »
ΖΗΤOYNΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟI H/Y & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΖΗΤOYNΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟI H/Y & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016


Από το φυτώριο "Ντόρκος" στο Ράγιο Θεσπρωτίας, ζητείται άμεσα προσωπικό για τις ανάγκες του φυτωρίου.

Πληροφορίες στο τηλ: 6932423770
Read More »
Ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη Ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Ομοσπονδία Μουργκάνας: Παρουσίαση του βιβλίου του «Όσα φέρνει ο Καλαμάς»

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Ο συγγραφέας Τάσος Δ. Βασιλείου τιμά την Ομοσπονδία Μουργκάνας επιλέγοντας τον χώρο της για την παρουσίαση του βιβλίου του «Όσα φέρνει ο Καλαμάς», την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 & ώρα 11.30 π.μ..

Ομιλητές:
Ηλίας Μπουρδούκης, εκπαιδευτικός
Λαοκράτης Βάσσης, φιλόλογος, συγγραφέας
και ο συγγραφέας

Συντονισμός εκδήλωσης:
Ζωή Ντρούκα, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μουργκάνας

Tην παρουσίαση θα συνοδεύσει ο ήχος του κλαρίνου του Γιάννη Κουτσουμπέλη και θα προσφερθεί καφές, λουκούμι γιαννιώτικο (Βελογιάννη) και τσίπουρο.

Σας περιμένουμε!

Ομοσπονδία Μουργκάνας, Γερανίου 44, 104 31 Αθήνα (5ος όροφος)

 
Read More »
Ομοσπονδία Μουργκάνας: Παρουσίαση του βιβλίου του «Όσα φέρνει ο Καλαμάς» Ομοσπονδία Μουργκάνας: Παρουσίαση του βιβλίου του «Όσα φέρνει ο Καλαμάς» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά και τον Τουρισμό στη Θεσπρωτία

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σας προσκαλεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:00 σε Συνέδριο με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός στη Θεσπρωτία» που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» στο ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας (28ης Οκτωβρίου 2, Ηγουμενίτσα).

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου με τίτλο «HERA – Sustainable tourism managementof Adriatic HERitage» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα IPA ADRIATIC CBC.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά και τον Τουρισμό στη Θεσπρωτία Ηγουμενίτσα: Συνέδριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά και τον Τουρισμό στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα "Αθλητισμός και Υγεία"

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα "Αθλητισμός και Υγεία" Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα "Αθλητισμός και Υγεία" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5