Διαβάστε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ που κυκλοφορεί την Τρίτη

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2018Read More »
Διαβάστε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ που κυκλοφορεί την Τρίτη Διαβάστε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ που κυκλοφορεί την Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2018 Rating: 5

Στο ιστορικό Πλαίσιο Φιλιατών … γκρεμίζουν εκκλησάκια

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2018«… ωωω … Θεέ μου… τι κιτς! Ότι θέλει ο καθένας κάνει σε αυτό το χωριό. Χτίζουν εκκλησάκια όπου θέλουν. Σε αυτό το σημείο με τάιζε η γιαγιά μου τραχανά όταν ήμουν μικρή. Να μαζευτούμε όλοι οι χωριανοί να το γκρεμίσουμε.»

Το παραπάνω κείμενο αναρτήθηκε στο facebook όταν η γειτόνισσα μου που έρχεται μία φορά το χρόνο στο χωριό, είδε το εκκλησάκι που έστησα στην μνήμη του πατέρα μου, το οποίο είναι καθόλα νόμιμο.

…και απαντάει η ξαδέλφη της που ζει στην Αθήνα…

«Έχεις δίκιο ξαδέλφη είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν κάνει τον Άγιο Θεόδωρο καραγκιόζη και το σπίτι τους …αλ τσαντίρι! Να μαζευτούμε να το γκρεμίσουμε»

Μετά από ένα χρονικό διάστημα, την ημέρα της κηδείας του προέδρου, βρήκαμε το εκκλησάκι με την εικόνα του Άι Νικόλα και το καντηλάκι του πεταγμένα στο γκρεμό. Δεν ισχυρίζομαι ότι το γκρέμισαν οι ίδιοι … αλλά τα λόγια τους, ίσως παρότρυναν κάποιους που ξέρουν τον ορισμό του κιτς, και γκρέμισαν το εκκλησάκι. Όποιοι και αν είναι αυτοί… ντροπή τους!!
Τώρα τι έχει σειρά … ο Άγιος Θεόδωρος? … που τον ανακαίνισα και είναι η πιο ωραία εκκλησία του Πλαισίου? Που το κλειδάκι κρέμεται στην πόρτα και μπορεί ο περαστικός να μπει και να πάρει ένα νερό και ένα λουκουμάκι που έχω φροντίσει να υπάρχει μέσα ? Να ανάψει ένα κεράκι και ένα καντηλάκι?

Μετά τι… το σπίτι μου, που κατά την γνώμη τους είναι « Αλ τσαντίρι»?

Προσκαλώ όποιον θέλει να ανέβει στην γειτονιά μου, για να δει την πιο περιποιημένη γωνιά σε όλο τον χωριό.

Τελειώνοντας αυτή την επιστολή … εγώ θα ξαναστήσω το εκκλησάκι, και περιμένω προτάσεις να το κάνουμε πιο όμορφο, γιατί ίσως ήταν λίγο κιτς.

Επειδή δεν έχω facebook … ονομάζομαι Παπανικολάου - Μάσια Βασιλική και για τους χωριανούς Κική του Κούρπασια.


Read More »
Στο ιστορικό Πλαίσιο Φιλιατών … γκρεμίζουν εκκλησάκια Στο ιστορικό Πλαίσιο Φιλιατών … γκρεμίζουν εκκλησάκια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2018 Rating: 5

Θρήνος στην Ηγουμενίτσα από τον θάνατο του 32χρονου ανιψίου του Δημαρχου σε τροχαίο (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2018

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση του θανάτου 32χρονου σε τροχαίο δυστύχημα, το απόγευμα της Κυριακής στον δρόμο Καρτέρι - Πλαταριά, βυθίζοντας σε πένθος τους οικείους του και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Ο 32χρονος ήταν ανιψιός του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Λώλου, γιος του αδερφού του.

Ο 32χρονος που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, έχασε τη ζωή του, όταν για άγνωστους λόγους, έχασε τον έλεγχο του ΙΧ που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να ντελαπάρει.

 

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και του συγγενείς του άτυχου 32χρονου.Read More »
Θρήνος στην Ηγουμενίτσα από τον θάνατο του 32χρονου ανιψίου του Δημαρχου σε τροχαίο (+ΦΩΤΟ) Θρήνος στην Ηγουμενίτσα από τον θάνατο του 32χρονου ανιψίου του Δημαρχου σε τροχαίο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2018 Rating: 5

Σελίδες