Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για το Δήμο Σουλίου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020
Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για το Δήμο Σουλίου


Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή του δήμου  Σουλίου η οποία  για μια ακόμη φορά  ανεύθυνα και παράνομα δίνει εντολή να βγαίνουν τα απορριμματοφόρα με μισά πληρώματα με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων,  αλλά και των πολιτών . 

Συγκεκριμένα,  αντιπροσωπεία του σωματείου μαζί με τον πρόεδρο των εργαζομένων Υφαντή Σπύρο επισκέφτηκαν  το ΚΕΓΕ του δήμου Σουλίου στις 7/10/2020 και ώρα 4.30 πμ . 
Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε  ότι  απορριμματοφόρο θα έβγαινε για εργασία με έναν οδηγό και έναν συνοδό . Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγγελθεί ξανά  στις 21/7/2020  . 

Σήμερα 8/10/2020 αντιπροσωπεία του συλλόγου επισκέφτηκαν ξανά το Δήμο Σουλίου και διαπίστωσαν  ότι απορριμματοφόρο με πλήρωμα μόνο δυο οδηγούς, να εκτελούν  και χρέη συνοδών, να μαζεύουν την ανακύκλωση έξω από το Κέντρο Υγείας του δήμου.  

Τι δεν θέλει η δημοτική αρχή να καταλάβει. 
Τον κίνδυνο που βάζει στους εργαζόμενους και στους πολίτες σε περίπτωση ατυχήματος . 
Σε περίπτωση που δεν κρατήσουν τα φρένα η λυθεί το χειρόφρενο όταν ο οδηγός είναι αναγκασμένος να έχει εγκαταλείψει  την θέση του για να βοηθήσει τον συνάδελφο. 

Η επικίνδυνη διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας, δεν έγινε από λάθος χειρισμούς .
Η δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου στοχευμένα και σκόπιμα προωθεί με αυτόν τον τρόπο  την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του δήμου . 
Από τον  Σεπτέμβριο η Δημοτική Αρχή του δήμου Σουλίου  έχει σκοπό  να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα.  

Ο δήμος θα έπρεπε να έχει μια οργανωμένη υπηρεσία καθαριότητας με τα απαραίτητα μέσα, εργαζόμενους με σταθερή εργασία, πλήρη ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μπορεί όχι μόνο να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και να μπορεί να διατηρεί καθαρά τις πόλεις και τα χωριά. 
Αντί αυτών είδαμε τα προηγούμενα χρόνια κυβερνήσεις, Περιφέρειες και δήμους να αφήνουν το πρόβλημα να οξύνεται περισσότερο. 
Όλα αυτά για να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα μπροστά στον κίνδυνο της υγείας τους να αποδεχτούν την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ και σε κάθε είδους ιδιωτικά συμφέροντα. 

 Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου  Σουλίου να σταματήσει την ανευθυνότητα και τις παρανομίες,   να δημιουργήσει θέσεις μόνιμης εργασίας για τους ανέργους της πόλης. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Read More »
Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για το Δήμο Σουλίου Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για το Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5

Στη μάχη με την πανδημία μπαίνουν τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020
Στη μάχη με την πανδημία μπαίνουν τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας και ΠαραμυθιάςΣτη μάχη με τον κορωνοϊό μπαίνει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η λειτουργία των Κέντρων Υγείας επεκτείνεται έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά ασθενών με συμπτωματολογία Covid.

Όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από κορωνοϊό, θα πρέπει να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού. Είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ραντεβού, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη για ιατρείο Covid, είτε με τους 5ψηφιους αριθμούς όπως ισχύει μέχρι σήμερα, είτε επικοινωνώντας απευθείας με το Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με την λίστα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας τα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου που μπαίνουν στη μάχη είναι τα ακόλουθα:
Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας σε 24ωρο
Κέντρο Υγείας Άρτας από επτά το πρωί ως τις επτά το απόγευμα
Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων από τις επτά το πρωί μέχρι τρεις το μεσημέρι
Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς 24ωρο
Κέντρο Υγείας Πρέβεζας από επτά το πρωί μέχρι τρεις το μεσημέρι
Read More »
Στη μάχη με την πανδημία μπαίνουν τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς Στη μάχη με την πανδημία μπαίνουν τα Κέντρα Υγείας Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ | Διακοπές ρεύματος το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020
ΠΡΟΣΟΧΗ | Διακοπές ρεύματος το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ | Διακοπές ρεύματος το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα ΠΡΟΣΟΧΗ | Διακοπές ρεύματος το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5

20 νέα κρούσματα σήμερα στα Γιάννενα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020
20 νέα κρούσματα σήμερα στα ΓιάννεναΣήμερα, 8/10/2020, δηλώθηκαν 436 επιπλέον κρούσματα. Από τα 417 εγχώρια κρούσματα, τα 65 συνδέονται με γνωστές συρροές. 

Αναλυτικότερα
- 17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 219 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 33 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 
- 6 κρούσματα από Π.Ε. Βοιωτίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές 
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου 
- 20 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων 
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
- 18 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 8 κρούσματα από Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή 
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 
- 4 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή 
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή 
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου 
- 21 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
20 νέα κρούσματα σήμερα στα Γιάννενα 20 νέα κρούσματα σήμερα στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5

Ασθενής σεισμική δόνηση το απόγευμα στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020

Ασθενής σεισμική δόνηση το απόγευμα στη Θεσπρωτία

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 17:37, το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσπρωτία.

Η σεισμική δόνηση που είχε ένταση 2,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο την περιοχή της Παραμυθιάς, 18 χιλιόμετρα ανατολικά της Ηγουμενίτσας και εστιακό βάθος 5,8 χιλιόμετρα.Read More »
Ασθενής σεισμική δόνηση το απόγευμα στη Θεσπρωτία Ασθενής σεισμική δόνηση το απόγευμα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5

436 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - 6 ακόμα θάνατοι

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020
436 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - 6 ακόμα θάνατοιΜε 436 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, 91 ασθενείς διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 6 ακόμη θανάτους από Covid-19, η Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 είναι προφανώς μία εξαιρετικά δύσκολη ημέρα στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:


Σήμερα ανακοινώνουμε 436 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 65 συνδέονται με γνωστές συρροές και 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21381, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

3170 (14.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8727 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 25 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 236 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 430 θανάτους συνολικά στη χώρα. 160 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
436 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - 6 ακόμα θάνατοι 436 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - 6 ακόμα θάνατοι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5

Τοποθέτηση Λάμπρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020
Τοποθέτηση Λάμπρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της ΗγουμενίτσαςΚύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφεριάρχα, κυρίες και κύριοι 

εάν δεν υπάρξει ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ – Δεσμευτικό πλαίσιο – πρόγραμμα παρεμβάσεων από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές - χρήστες του Λιμένα Ηγουμενίτσας, όσον αφορά: την ανάπτυξη υπηρεσιών και δράσεων, ανάπτυξη υποδομών, ασφάλειας του χώρου και της εργασίας, νέες θέσεις εργασίας, μοντέλο διοίκησης, ανάπτυξη διευρωπαϊκών συνεργασιών, συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β Βαθμού, αναβάθμιση λειτουργίας ΟΛΗΓ, περιβαλλοντική πολιτική, τουριστική ανάπτυξη, διασφάλιση ελεύθερης πρόσβασης πολιτών στη θάλασσα…

Και το οποίο να τεθεί υπ’ όψιν μας αφού δοθούν οι προσφορές των ενδιαφερομένων εταιρειών. Σαφώς και δεν εγκρίνουμε εν λευκώ τη συνέχεια της διαδικασίας “ιδιωτικοποίησης” του εθνικής σημασίας Λιμένα της Ηγουμενίτσας.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας είναι αναγκαίο να διασφαλίζουν και την τοπική ανάπτυξη και δεν μπορούν να δοθούν εν λευκώ και εν θερμώ.

Όσον αφορά τα διεκδικούμενα από την τοπική κοινωνία, επίμαχα ζητήματα, στηρίζουμε:

Την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.

Την απόδοση στην τοπική αυτοδιοίκηση των καταφυγίων Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδας.

Την απόδοση της λεγόμενης χερσαίας ζώνης λιμένος, στο Δήμο Ηγουμενίτσας και έως το πέρας ακτών στο Μακρυγιάλι.

Διασφάλιση ποσοστού επί των κερδών λειτουργίας ΟΛΗΓ, υπέρ τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας.

Διασφάλιση Περιβαλλοντικών όρων, στους χώρους λειτουργίας ΟΛΗΓ.

Ανάπτυξη των υποδομών μεταφοράς επικοινωνιών, εμπορευματικού κέντρου προς βελτίωση υπηρεσιών ΟΛΗΓ. 


ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Read More »
Τοποθέτηση Λάμπρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Τοποθέτηση Λάμπρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5

Υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στην 1η και 3η Π.Ε. Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 3.071.200,00€

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020
Υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στην 1η και 3η Π.Ε. Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 3.071.200,00€Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στην 1η και 3η Π.Ε. Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 3.071.200,00€, με την ανάδοχο εταιρεία ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΤΕΕ. Την σύμβαση υπέγραψαν για την ΔΕΥΑΗ ο Πρόεδρος της, κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης και για την ανάδοχο εταιρεία ο κ. Παναγιώτης Σαρακατσάνος, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου.

Το έργο που θα υλοποιηθεί, αφορά σε κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, μήκους 3.055 μέτρων, στις περιοχές Γραικοχωρίου και Λαδοχωρίου, με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση και την απαγωγή των ομβρίων υδάτων προς ασφαλείς αποδέκτες.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και προγραμματισμό να υλοποιούμε σημαντικότατα έργα υποδομής, με ισχυρό αποτύπωμα στην περιοχή μας και στη ζωή των δημοτών. Με την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στις περιοχές Γραικοχωρίου και Λαδοχωρίου περιορίζουμε την πλημμυρική επικινδυνότητα και θωρακίζουμε περιοχές που κατά κανόνα, εκδηλώνουν υψηλή συχνότητα πλημμυρικών φαινομένων.

Προτεραιότητα της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και των έκτακτων δεδομένων για την διασφάλιση συνθηκών βιωσιμότητας, ασφάλειας και ποιότητας ζωής όλων».
Read More »
Υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στην 1η και 3η Π.Ε. Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 3.071.200,00€ Υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στην 1η και 3η Π.Ε. Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 3.071.200,00€ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5

Γόγολος, Απάντηση "επί προσωπικού..." στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020
Γόγολος, Απάντηση "επί προσωπικού..." στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Λώλος και οι έμμισθοι συνεργάτες του, αναγκάζομαι να επανέλθω για δύο λόγους: 

1. Με την τακτική απόκρυψης της Αλήθειας που έχει υιοθετήσει η Δημοτική Αρχή του κ. Λώλου, δεν θα μάθουμε ποτέ τους λόγους που είπε ψέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε θα μάθουμε ποια σημαντικά έγγραφα περιείχε ο φάκελος που “απωλέσθηκε”, μήπως λέω μήπως, καταλάβουμε ποιος είχε συμφέρον να τον “εξαφανίσει” μέσα από το Δημοτικό Μέγαρο. 

2. Σχετικά με τις προσωπικές επιθέσεις που επιχειρήθηκαν στο πρόσωπό μου, προκειμένου να μην απαντήσουν στην ουσία των ερωτήσεων, θα απαντήσω σε όλες, έχοντας βέβαια αρχικά επιστρέψει χαρακτηρισμούς που μου προσήχθησαν στους ιδίους τους συγγραφείς της ανακοίνωσης: 

i. Στην αναφορά της ανακοίνωσης που με προσδιορίζει ως “αυτοαποκαλούμενο έμπειρο αυτοδιοικητικό”, τους θυμίζω ότι εκλέγομαι ανελλιπώς στο Δήμο Ηγουμενίτσας από το 2002 και πιθανόν έμμισθοι συνεργάτες του να μην το γνωρίζουν. 

ii. Στην αναφορά της ανακοίνωσης ότι “επιλέγω την οδό της παραπληροφόρησης λόγω άγνοιας”, τους καλώ για μια ακόμη φορά να απαντήσουν στα ερωτήματα που υπέβαλλα ως επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης. Την αναζήτηση της αλήθειας βεβαίως την βαπτίζουν “άγνοια”. Ξεχνούν βέβαια πως ερωτήσεις δεν ”παραπληροφορούν”. Οι μακροσκελείς ανακοινώσεις, που δεν απαντούν στα ερωτήματα και επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα είναι ο όρος της “παραπληροφόρησης” ! 

iii. Στην αναφορά της ανακοίνωσης ότι “αγνοώ τη διαδικασία και δεν συγχωρούμαι γι αυτό ” αδυνατώ να αντιληφθώ το νόημά της. Φαίνεται πως οι συντάκτες της ανακοίνωσης, αγνοούν ότι τη μόνη παρέμβαση στη διαδικασία την έκανε ο κ. Λώλος, ο οποίος αντικατέστησε το ορισθέν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση υψηλόβαθμο στέλεχος για τη διενέργεια της ΕΔΕ. Αφού ο ίδιος όρισε τη διαδικασία λοιπόν, ας μας πληροφορήσει το αποτέλεσμα της με σαφήνεια (όχι όπως στο συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου) 

iv. Στην αναφορά της ανακοίνωσης, που μου προσάπτει τους χαρακτηρισμούς “του καιροσκόπου, του λαϊκιστή του εμμονικού και του οπορτουνιστή” με χαρά διαπιστώνω την προσπάθεια των συντακτών της ανακοίνωσης, να βάλουν την “υπογραφή” τους στο κείμενο με μία τουλάχιστον ιδιότητα, που έχουν οι ίδιοι. Εντύπωση βέβαια μου κάνει η χρήση του όρου opportunisme (για την ιστορία, ήταν προσφιλής όρος του Στάλιν). Κάποιος από τους συντάκτες της ανακοίνωσης, φαίνεται αντί να βάλει την ιδιότητά του, έβαλε και τη “φωτογραφία” του. 

Αν νομίζει η Ομάδα Ηγεσίας της Δημοτικής αρχής, ότι με τέτοιες ανακοινώσεις θα καμφθεί το ηθικό μου και θα αποποιηθώ το ρόλο μου στα τεκταινόμενα του Δήμου Ηγουμενίτσας, κάνει λάθος. Απεναντίας επειδή κάθε μέρα που περνά, αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχω μόνο να αντιπαλέψω μια ανίκανη Δημοτική Αρχή, αλλά με κάτι παραπάνω, τους ενημερώνω, ότι θα είμαι διαρκώς παρών και θα εντείνω τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα επίπεδα, γιατί εξακολουθώ ακόμη να πιστεύω, ότι εν τέλει, η στάση μου θα βοηθήσει τους πολίτες και φυσικά εσάς, γιατί μια αποτελεσματική αντιπολίτευση, κάνει πάντα την εκάστοτε Δημοτική Αρχή καλύτερη , βεβαία η μέχρι τώρα στάση σας δεν δείχνει αυτό και φυσικά η << επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά >> 

Γιάννης Κ. Γόγολος
Read More »
Γόγολος, Απάντηση "επί προσωπικού..." στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γόγολος, Απάντηση "επί προσωπικού..." στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5

Δημιουργία χώρου προσωρινής εναπόθεσης ογκωδών υλικών στη Δ.Κ. Φιλιατών

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020
Δημιουργία χώρου προσωρινής εναπόθεσης ογκωδών υλικών στη Δ.Κ. Φιλιατών Με απόφαση του Δημάρχου Φιλιατών κ. Παππά, ανατέθηκε το έργο με τίτλο: " Κατεπείγουσα ανάγκη για τη δημιουργία χώρου προσωρινής εναπόθεσης ογκωδών υλικών στη Δ.Κ. Φιλιατών", λόγω εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την άμεση δημιουργία χώρου προσωρινής εναπόθεσης ογκωδών υλικών με την διαδικασία του κατεπείγοντος", στον Θ. Ν., έναντι του ποσού 5.438,75 € χωρίς ΦΠΑ (6.744,05 € με ΦΠΑ). 

Καταρχήν θα έπρεπε ο Δήμαρχος Φιλιατών να γνωρίζει, διανύοντας τον 6ο χρόνο στα ηνία του Δήμου, πως η ανάγκη ύπαρξης χώρου προσωρινής εναπόθεσης ογκωδών υλικών, δεν είναι κατεπείγουσα.

Κάθε χρόνο οι Δήμοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της διαχείρισης των ογκωδών υλικών. Δεν περιμένουν το τέλος της χρονιάς, για να χαρακτηρίσουν κατεπείγουσα την ανάγκη, ώστε να δικαιολογείται η απευθείας ανάθεση.

Με αφορμή τη δημιουργία του χώρου εναπόθεσης ογκωδών υλικών, η Δημοτική Αρχή Φιλιατών, θα πρέπει να μας ενημερώσει για την ακριβή θέση δημιουργίας του, εντός της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών, όπως επίσης να δώσει στη δημοσιότητα και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Και θα πρέπει να απαντήσει επίσης, για το που πηγαίναν έως τώρα τα ογκώδη υλικά. Μεταφέρονταν σε αδειοδοτημένο χώρο ή πετιούνταν ... όπου δεν βλέπει η πεθερά;
Read More »
Δημιουργία χώρου προσωρινής εναπόθεσης ογκωδών υλικών στη Δ.Κ. Φιλιατών Δημιουργία χώρου προσωρινής εναπόθεσης ογκωδών υλικών στη Δ.Κ. Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5

Κάλεσμα από τις Αμαζόνες για συμμετοχή στο δυναμικό της ομάδας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020
Κάλεσμα από τις Αμαζόνες για συμμετοχή στο δυναμικό της ομάδας


Ο αθλητικός σύλλογος γυναικών ποδοσφαίρου οι Αμαζόνες 2008 Θεσπρωτίας ανακοινώνει ότι ζητάμε από τους γονείς που έχουν κορίτσια από 10 ετών και πάνω αν φυσικά επιθυμούν να παίξουν ποδόσφαιρο στην γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου οι αμαζόνες 2008 Θεσπρωτίας που αγωνίζεται στο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γ εθνικής κατηγορίας δεύτερο ομίλου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επιβληθούν στον πρόεδρο του συλλόγου μας κύριο ΠΕΡΕΤΖΟΥΚΑ σωτήριο τηλέφωνο 6945802631 και στον προπονητή μας κύριο Μιττάκο Ιωάννης τηλέφωνο 6936651048

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Περετζούκας Σωτήρης
Ο Γενικός Γραμματέας Μπεράρης Χρήστος
Read More »
Κάλεσμα από τις Αμαζόνες για συμμετοχή στο δυναμικό της ομάδας Κάλεσμα από τις Αμαζόνες για συμμετοχή στο δυναμικό της ομάδας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5

ΠΟΕΔΗΝ - Με κορωνοϊό 10 υγειονομικοί εργαζόμενοι στα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020
ΠΟΕΔΗΝ - Με κορωνοϊό 10 υγειονομικοί εργαζόμενοι στα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων


Ο κορωνοϊός πλήττει ιδιαίτερα τον χώρο της υγείας και τους υγειονομικούς υπαλλήλους, καθώς από την αρχή της πανδημίας, έως σήμερα έχουν νοσήσει συνολικά 800 άτομα. 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, αναφέρει πως μέχρι στιγμής 130 υγειονομικοί εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια, εξαιτίας του νέου ιού. 
Επιπλέον, φαίνεται πως η διασπορά του ιού στη Δυτική Ελλάδα και στα Ιωάννινα είναι μεγάλη όχι μόνο από την ...αύξηση των νοσηλευόμενων περιστατικών, αλλά και τους νοσούντες υγειονομικούς. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων 
-4 υγειονομικοί υπάλληλοι νοσούν από κορονοϊό (Διοικητικός, τεχνικός, νοσηλευτής, τεχνολόγος) 
Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα 
-6 υγειονομικοί υπάλληλοι νοσούν από κορονοϊό (2 νοσηλεύτριες, 1 χειρ. Ακτινολογικού, 1 τεχνικός, 1 παρασκευαστής)
Read More »
ΠΟΕΔΗΝ - Με κορωνοϊό 10 υγειονομικοί εργαζόμενοι στα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων ΠΟΕΔΗΝ - Με κορωνοϊό 10 υγειονομικοί εργαζόμενοι στα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2020 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες