Μεγάλη τιμή για την Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018

 
Μεγάλη τιμή για την πόλη μας η έλευση του νευροεπιστήμονα DR. Παξινού Γιώργου στις 12 Νοεμβρίου. 
 
Ο μεγάλος επιστήμονας έχει καταξιωθεί διεθνώς για την προσφορά του στην Ιατρική και για τις μοναδικές παγκοσμίως χαρτογραφήσεις του εγκεφάλου. 
 
Είναι καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Neuroscience Research Australia του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ. 
 
Από το 1973 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Νew South Wales στο Σίδνεϊ, όπου και διαμένει διατηρώντας όμως επαφή και με τα καλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. 
 
Οι εργασίες του στη νευρολογία και νευροπαθητική, οδήγησαν στην καταπολέμηση του Πάρκινσον και του Αλτσχάϊμερ. 
 
Ο κ. Παξινός έως τώρα έχει φτιάξει δύο χάρτες του ανθρώπινου εγκεφάλου, έναν του στελέχους και έναν του υπόλοιπου εγκεφάλου. 
 
Το thespro.gr είχε την τιμή να τον γνωρίσει πέρσι τέτοια εποχή στα πλαίσια το συνεδρίου Λογοθεραπείας που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα. 
 
Μαγεμένοι από την επαφή μαζί του αναμένουμε την αλληλεπίδραση ξανά μαζί του.
Read More »
Μεγάλη τιμή για την Ηγουμενίτσα Μεγάλη τιμή για την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018 Rating: 5

Παραμυθιά: Εκδήλωση για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση με την Έλενα Ράπτη

Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018

Read More »
Παραμυθιά: Εκδήλωση για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση με την Έλενα Ράπτη Παραμυθιά: Εκδήλωση για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση με την Έλενα Ράπτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018 Rating: 5

Έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 1,7 εκατ. ευρώ στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών

Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018


Χρηματοδοτήσεις ύψους 23.075.531,05 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας σε 29 Δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στην Πρόσκληση IV του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ, για τον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας».

Η συγκεκριμένη Πρόσκληση έρχεται να απαντήσει στην πάγια ανάγκη για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, με προτεραιότητα στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Στόχος είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και η ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Η υποβολή των προτάσεων που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ η ένταξη των προτάσεων γίνεται με άμεση αξιολόγηση.

Read More »
Έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 1,7 εκατ. ευρώ στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών Έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 1,7 εκατ. ευρώ στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018 Rating: 5

Έρχεται η "έξυπνη αξιοποίηση" του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018

Περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου αξίας άνω των 8 δισ. ευρώ, με το συνολικό όφελος για την εθνική οικονομία να φθάνει στα 20 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προκαταβολών πληρωμών, των τελών παραχώρησης, των υποχρεωτικών επενδύσεων κ.λπ., έχει αξιοποιήσει από το 2011 έως σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. 
 
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ταμείου, 'Αρης Ξενόφος, σε ομιλία του στο επενδυτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Enterprise Greece, ενόψει της επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων στην Αθήνα. 
 
Για το 2019 το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ κλείνει σε περιουσιακά στοιχεία προς αξιοποίηση, όπως τα περιφερειακά λιμάνια, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθήνας, εμβληματικά ακίνητα και μαρίνες, είπε πως «πρώτα στο ραντάρ το δικό μας και των επενδυτών είναι τα λιμάνια στους άξονες της Εγνατίας Οδού: ανατολικά με τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και δυτικά με Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα. 
 
Έως το τέλος του έτους σχεδιάζουμε να εκκινήσουμε τους αντίστοιχους διαγωνισμούς. Εδω θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την "έξυπνη σξιοποίηση" των λιμανιών καθώς δεν θα πωληθούν αλλά θα παραχωρηθούν τμήματα τους, ανάλογα με το που έχει πλεονέκτημα το κάθε λιμάνι". 
 
Συνεχίζοντας ο κ.Ξενόφος είπε πως "Ένα από τα πιο εμβληματικά asset μας είναι το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Εκτιμούμε ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα μπορούσε να εκκινήσει στις αρχές του 2019, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης που έχουμε σε εξέλιξη». 
 
Πρόσθεσε δε, ότι «στο κομμάτι του real estate, το Ταμείο εγκαινιάζει την αξιοποίηση των ακινήτων που έχει σε ιαματικές πηγές και θα δείτε αρκετούς σχετικούς διαγωνισμούς το επόμενο διάστημα. Αν και πρόκειται για μικρά assets, εντούτοις είναι σημαντικά για την ανάπτυξη τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και αυτού του είδους τουρισμού που παγκοσμίως κερδίζει έδαφος. Επίσης, ένα μεγάλο ακίνητο που έχουμε είναι στο Ηράκλειο Κρήτης, στις Γούρνες, για το οποίο φτιάξαμε καινούργιο σχέδιο χρήσεων ανάπτυξης».
Read More »
Έρχεται η "έξυπνη αξιοποίηση" του λιμανιού της Ηγουμενίτσας  Έρχεται η "έξυπνη αξιοποίηση" του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ενημέρωση για τους μελισσοκόμους

Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018


Ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων καταγραφής των έτοιμων προς διαχείμαση κυψελών. Επιπλέον ανακοινώνονται και οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μελισσοκόμων στις δράσεις 3.1. “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων” και 3.2. “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”.

Κυψέλες Διαχείμασης: Η καταγραφή των έτοιμων προς διαχείμαση κυψελών γίνεται με αίτηση-δήλωση προς την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας από όλους τους μελισσοκόμους-κατόχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων μέχρι 21 Ιανουαρίου 2019, διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.

Δράση 3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων”: οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με το υπόδειγμα που μπορούν να προμηθευτούν από την Υπηρεσία μας, στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 21η Ιανουαρίου 2019.

Δράση 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”: Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι που μετακινούν τα μελισσοσμήνη τους κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράση έως και την 1η Ιουλίου 2019, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στη δράση 3.2. “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” στο Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 21η Ιανουαρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Read More »
Θεσπρωτία: Ενημέρωση για τους μελισσοκόμους Θεσπρωτία: Ενημέρωση για τους μελισσοκόμους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018 Rating: 5

"Ημέρα Καριέρας 2018" & "Career Talks" στις 8 & 9 Νοεμβρίου 2018

Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018


H Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει την εκδήλωση "Ημέρα Καριέρας 2018" στις 9 Νοεμβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων "Κάρολος Παπούλιας".

Η "Ημέρα Καριέρας 2018" είναι ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που επιδιώκει να φέρει τους φοιτητές και αποφοίτους του σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην :

· δημιουργία ευκαιριών γνωριμίας και δικτύωσης μεταξύ των φοιτητών και αποφοίτων με τα στελέχη των επιχειρήσεων για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας

· εκπαίδευση φοιτητών και αποφοίτων σε θέματα δικτύωσης και διαχείρισης της σταδιοδρομίας τους

· άντληση πληροφορίας σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης και τις απαιτήσεις διάφορων επαγγελματικών κλάδων

· ενίσχυση της σύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την αγορά εργασίας

· προβολή των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων στους συμμετέχοντες αλλά και στο ευρύτερο κοινό

Συμμετέχοντας στην "Ημέρα Καριέρας 2018", εκπρόσωποι των επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις-συζητήσεις με τους φοιτητές, αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης μαζί τους και συνύπαρξης με τις άλλες συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της "Ημέρας Καριέρας 2018", στις 8 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα Ιωάννινα το "Career Talks", μια διαδραστική εκδήλωση που έχει ως στόχο να αναδείξει τα μη τυπικά μονοπάτια εργασίας και μάθησης μέσω εμπνευσμένων ομιλιών από νέους αλλά και πιο έμπειρους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ερευνητές. Οι ψηφιακές θέσεις εργασίας, η κινητικότητα των νέων, η δικτύωση, η σύνδεση της έρευνας με την αγορά εργασίας, οι νέοι τρόποι «έξυπνης» διαχείρισης των σπουδών, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης με στόχο να διευρυνθούν οι ορίζοντες όλων όσων συμμετάσχουν.

Το «Career Talks» συνδιοργανώνει η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Euraxess Services Centre και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας».

Η "Ημέρα Καριέρας 2018" και το "Career Talks" στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος "HORIZON 2020 ERA-Mobilcar" ERA Mobility and Researchers Career Day, που έχει ως απώτερο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας στους ερευνητές, με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της διαφυγής των ερευνητών από την Ελλάδα (φαινόμενο BrainDrain).

Πληροφορίες για τη διοργάνωση βρίσκονται στον ιστότοπο: http://careerday.dasta.uoi.gr/

Για επιπλέον πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα τηλέφωνα 26510 07278 ή 08454 και στο e-mail: dasta@uoi.gr.

Read More »
"Ημέρα Καριέρας 2018" & "Career Talks" στις 8 & 9 Νοεμβρίου 2018 "Ημέρα Καριέρας 2018" & "Career Talks" στις 8 & 9 Νοεμβρίου 2018 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018 Rating: 5

Από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου η απογραφή ζωικού κεφαλαίου έτους 2018

Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων οφείλουν να διενεργήσουν την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου για το έτος 2018. Σε ότι αφορά τους χοίρους η απογραφή διενεργείτε εντός του μήνα Δεκέμβριου

Από τη φετινή χρονιά (2018), η κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής γίνεται :

1)είτε με προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και πλήρως ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές.),

2)είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του κτηνοτρόφου στην υπηρεσία. Η εγγραφή και πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr, ακλουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες της εφαρμογής.

Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.

Η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του.

Ο κάθε χρήστης/κάτοχος αιγοπροβάτων έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο (σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην αρμόδια τοπική Κτηνιατρική Αρχή.

Read More »
Από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου η απογραφή ζωικού κεφαλαίου έτους 2018 Από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου η απογραφή ζωικού κεφαλαίου έτους 2018 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018 Rating: 5

Δήλωση Αντώνη Μπέζα για την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018


Ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, κ. Αντώνης Μπέζας, με αφορμή την εκτέλεση του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτό που συνέβη έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Την ημέρα που οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο γιόρταζαν το ηρωικό «Όχι» και στο νεκροταφείο των πεσόντων του Αλβανικού έπους στους Βουλιαράτες πραγματοποιείτο επίσημη τελετή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελληνικής Μειονότητας και της Ελληνικής Κυβέρνησης, λίγα μέτρα πιο μακριά, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πλήρωσε με τη ζωή του τη χρήση των εθνικών μας συμβόλων, μια χρήση που είναι κατοχυρωμένη στις μειονοτικές περιοχές.

Πρόκειται για ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός, που στο πλαίσιο μιας κρατικής πολιτικής προώθησης της ιδέας της «Μεγάλης Αλβανίας», είχε σαν θύμα όχι μόνο ένα νέο άνθρωπο αλλά το μέλλον και την προοπτική της ίδιας της Μειονότητας.

Ακόμη και αν υιοθετηθούν οι ισχυρισμοί της Αλβανικής Αστυνομίας, σε μεμονωμένα και μικρής σημασίας περιστατικά, όπως το συγκεκριμένο, χρησιμοποιούνται πρωτόκολλα και πρακτικές διαπραγμάτευσης, ακινητοποίησης και αφοπλισμού, ώστε να μη χρειάζεται τέτοιου είδους επέμβαση ειδικών δυνάμεων.

Γι’ αυτό το λόγο και επειδή το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά σε μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και επηρεάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, η Ελλάδα θα πρέπει να απαιτήσει δίκαιη, αδιάβλητη και εμπεριστατωμένη δικαστική διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών με τη συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και στη συνέχεια απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι δηλώσεις της αλβανικής πολιτικής ηγεσίας, του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του υπουργού Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, αποτελούν ξεκάθαρη προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και χειραγώγησης της όποια διαδικασίας διαλεύκανσης. Ποιος δικαστικός λειτουργός στην Αλβανία, που δεν είναι κανονική ευρωπαϊκή χώρα, θα αναδείξει την αλήθεια, αν αυτή είναι διαφορετική από αυτή που ισχυρίζεται ότι είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός;

Είναι πολύς καιρός που υπάρχει βεβαρυμμένο κλίμα στο βορειοηπειρωτικό ελληνισμό. Στη δολοφονία, πριν από λίγα χρόνια, του Αριστοτέλη Γκούμα έχουν προστεθεί οι καθημερινοί εκβιασμοί, οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ελληνικής καταγωγής, οι προσβολές κατά της σημαίας, οι ανιστόρητες διεκδικήσεις των Τσάμηδων, οι συνεχείς εποικισμοί, οι προκλήσεις με ανθελληνικά σχολικά βιβλία, οι προσπάθειες σφετερισμού των ελληνικών περιουσιών, η παράνομη παρακράτηση χώρων λατρείας, η ανυπαρξία αξιόπιστης απογραφής και γενικά η επιμονή της Αλβανικής Κυβέρνησης να μην αποδίδει στην Ελληνική Μειονότητα τα δικαιώματα που προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες, τις οποίες η ίδια έχει αποδεχθεί.

Πριν από μερικούς μήνες, ο απελθών υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς άνοιξε από το πουθενά θέμα «διευθετήσεων» με την Αλβανία. Η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμένου, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, δίνει τα πάντα στο όνομα ενός δήθεν διεθνισμού που επιδιώκει να λύονται ακόμη και προβλήματα που δεν υπάρχουν.

Συζητήσεις με την Αλβανία μπορούμε να έχουμε μόνο όταν η ίδια γίνει κράτος δικαίου και δεν αρνείται στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα να υποβάλλει μήνυση για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Όταν πάψει να θέτει θέμα Τσαμουριάς , όταν σταματήσει να ισχυρίζεται ότι οι χιλιάδες Αλβανοί που (καλώς) ζουν στην Ελλάδα αποτελούν καταπιεσμένη μειονότητα, και κυρίως, όταν σεβαστεί τις συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο και διασφαλίσει τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο.

Μπροστά σ’ ένα τέτοιο γεγονός πρέπει όλοι να ομονοούμε και να έχουμε μια κοινή εθνική γραμμή. Ούτε χλιαρή αντιμετώπιση χρειάζεται, ούτε εθνικιστικές ακρότητες, ούτε ψευτο-προδευτικές διαρροές και παραπληροφόρηση, στην οποία δυστυχώς παρασύρθηκε, ως μη όφειλε και όντας αναρμόδια, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπάρχει η μέση απάντηση σε όλα αυτά. Υπάρχει ο δρόμος της νηφαλιότητας, της νομιμότητας και των ευρωπαϊκών αρχών και ιδεών αλλά και της αποφασιστικότητας στην υπεράσπιση του ελληνισμού, όπου αυτός ζει, και ειδικά στις πατρογονικές του εστίες».

Read More »
Δήλωση Αντώνη Μπέζα για την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα Δήλωση Αντώνη Μπέζα για την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018 Rating: 5

Σελίδες