Για τα παιδιά και τους παππούδες έκοψε βασιλόπιτες η ενορία Κεστρίνης την 1η ημέρα του καινούργιου χρόνου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020
Για τα παιδιά και τους παππούδες έκοψε βασιλόπιτες η ενορία Κεστρίνης την 1η ημέρα του καινούργιου χρόνου


Για τα παιδιά και τους παππούδες έκοψε βασιλόπιτες η ενορία Κεστρίνης την 1η ημέρα του καινούργιου χρόνου. 
Ο πιο ηλικιωμένος από τους άνδρες του χωριού έκοψε τη βασιλόπιτα των ηλικιωμένων, ενώ παιδάκια έκοψαν δεύτερη βασιλόπιτα.
Μοιράστηκαν τεμάχια σε όλους τους εκκλησιαζόμενους, ενώ οι τυχεροί, που βρήκαν το φλουρί, έλαβαν δώρα. 
Και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι και κατά το νέο χρόνο οφείλουν να είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας. 
Μιλώντας ο π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι, όπως λέει ο λαός "οι μήνες φεύγουν σαν νερό και ο χρόνος σαν διαβάτης". Το χθες δεν ξανάρχεται, το αύριο δεν είναι βέβαιο, μόνο το σήμερα, η στιγμή είναι δική μας, που και αυτή πριν καλά προλάβουμε να τη ζήσουμε, ξεφεύγει. Και πρόσθεσε: "Στον καινούργιο χρόνο, ας μη χάνουμε ούτε μια ημέρα, ούτε μια ώρα, ούτε ένα λεπτό, χωρίς να τα αξιοποιούμε ορθά και κυρίως όπως θέλει ο Χριστός". 
Επεσήμανε ακόμη ο π. Ηλίας ότι " αν στρέφουμε το βλέμμα μας προς τα πόδια μας, θα χανόμαστε στις μικρότητες και ούτε εμείς θα βαδίζουμε μπροστά και σταθερά, ούτε και τους άλλους θα βοηθούμε. Αυτή τη χρονιά ας φροντίσουμε, έχοντας το βλέμμα και την καρδιά ψηλά και βλέποντας την αγνότητα των παιδιών και χρησιμοποιώντας την εμπειρία των ηλικιωμένων, να βαδίσουμε προς την αρετή και την τελειότητα". 

Read More »
Για τα παιδιά και τους παππούδες έκοψε βασιλόπιτες η ενορία Κεστρίνης την 1η ημέρα του καινούργιου χρόνου Για τα παιδιά και τους παππούδες έκοψε βασιλόπιτες η ενορία Κεστρίνης την 1η ημέρα του καινούργιου χρόνου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020 Rating: 5

Κοινωφελής Εργασία: «Κλείδωσαν» 1578 οι θέσεις στην Ήπειρο - Αναλυτικός πίνακας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020
Κοινωφελής Εργασία: «Κλείδωσαν» 1578 οι θέσεις στην Ήπειρο - Αναλυτικός πίνακας


Κλείδωσαν οι 35.424 θέσεις της νέας Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, από τις συνολικά 36.500 θέσεις που θα δημιουργθούν μέσω του προγράμματος.  
Η κατανομή των υπόλοιπων θέσεων μέχρι και τις 36.500 που έφτασαν τελικά, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, μετά και από πρόσθετα αιτήματα δήμων και υπηρεσιών αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες, αφού η προκήρυξη του προγράμματος σύμφωνα με πληροφορίες θα βγει στον «αέρα» στα τέλη Ιανουαρίου με τις αιτήσεις να ξεκινούν στις αρχές Φεβρουαρίου.  

Δείτε στους πίνακες που ακολουθούν τις 1578 θέσεις σε Δήμους και την Περιφέρεια Ηπείρου:

ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΤΑΣ ΑΡΤΑΙΩΝ ΑΡΤΑΣ 125
ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΡΤΑΣ 28
ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΤΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΑΡΤΑΣ 37
ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΑΡΤΑΣ 42
ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 91
ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 37
ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 28
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 28
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΩΔΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 46
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 60
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 422
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 46
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 28
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 312
ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 46
ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΖΗΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 64
ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΡΓΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 46
ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 73
Read More »
Κοινωφελής Εργασία: «Κλείδωσαν» 1578 οι θέσεις στην Ήπειρο - Αναλυτικός πίνακας Κοινωφελής Εργασία: «Κλείδωσαν» 1578 οι θέσεις στην Ήπειρο - Αναλυτικός πίνακας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020 Rating: 5

Ο Αντώνης Μάζης νέος Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού

Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020
Ο Αντώνης Μάζης νέος Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού

Ο μέχρι σήμερα Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Αρχιπλοίαρχος Αντώνης Μάζης, αναλαμβάνει Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού, που έχει έδρα την πόλη της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr.


Ο κ. Μάζης, παραλαμβάνει τη διοίκηση από τον Υποναύαρχο του Λιμενικού Σώματος κ. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, ο οποίος προάγεται στη θέση του επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.

Χρέη Κεντρικού Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας, αναλαμβάνει ο πλωτάρχης κ. Στέφανος Σουρβίνος.


Με την ευκαιρία παράδοσης καθηκόντων στο νέο Διοικητή Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ ΜΑΖΗ Αντώνιο, ο Διοικητής 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ Λ.Σ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ" του Δήμου Ηγουμενίτσας την Τρίτη 07 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:30. 
Read More »
Ο Αντώνης Μάζης νέος Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Ο Αντώνης Μάζης νέος Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020 Rating: 5

Συνελήφθη στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας με περισσότερα από 4 κιλά κάνναβης

Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020
Συνελήφθη στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας με περισσότερα από 4 κιλά κάνναβης 


Συνελήφθη τη Δευτέρα (30-12-2019) το βράδυ στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο δράσεων για την αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται πεζός, μεταφέροντας σε σακίδιο πλάτης (3) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -4- κιλών και -370- γραμμαρίων, ενώ σε εσωτερική θήκη του μπουφάν του κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -1,6- γραμμαρίων. 

Τα παραπάνω ναρκωτικά καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν. 

Ο συλληφθείς, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθη στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας με περισσότερα από 4 κιλά κάνναβης Συνελήφθη στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας με περισσότερα από 4 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020 Rating: 5

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του δημάρχου Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη

Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του δημάρχου Σουλίου κ. Γιάννη ΚαραγιάννηRead More »
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του δημάρχου Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του δημάρχου Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020 Rating: 5

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη

Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη 


Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες 

Με την ανατολή του νέου έτους, εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και δημιουργία ατομική και συλλογική. 

Η πρωτοχρονιά από μόνη της γεννά ελπίδα και αισιοδοξία. Είναι στοιχεία απαραίτητα, ώστε και για το 2020 να θέσουμε εφικτούς στόχους, ατομικούς και συλλογικούς. 

Στο σημερινό χαρούμενο και εορταστικό κλίμα, η σκέψη μας πρέπει να είναι στραμμένη και στους συμπατριώτες μας που περνάνε δύσκολα. Σε εκείνους που καθημερινά δίνουν αγώνα επιβίωσης, στους απόδημους και σε όσους δεν είναι κοντά στους δικούς τους. Δεν τους ξεχνούμε, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες προκειμένου να επανέλθει η κοινωνική και οικονομική ισορροπία. 

Ευχόμαστε και ευελπιστούμε να ειρηνεύσουν οι χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και να λάβει τέλος το δράμα των προσφύγων, τους οποίους αγόγγυστα φιλοξενεί η Ήπειρος. 

Το 2019, ήταν ένας χρόνος γεμάτος από δράσεις και γεγονότα. 

Οι Ηπειρώτες μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση και το μέλλον της Περιφέρειας και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Δεν πρόκειται να τους απογοητεύσουμε. Έχοντας πλέον μπροστά μια καλύτερη οικονομική προοπτική της χώρας μας, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας και να πετύχουμε σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και για το μέλλον της Ηπείρου. 

Στο χρόνο που έφυγε σημειώθηκε σημαντική πρόοδος σε έργα περιβάλλοντος, πολιτισμού, οδικών υποδομών, στον τουρισμό, στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, στην προάσπιση των αγροτικών μας προϊόντων. 

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και τίποτε δεν χαρίζεται. Χρειάστηκε και χρειάζεται αγώνας για να επιτευχθεί ο κάθε στόχος. Τον αγώνα αυτόν είμαστε αποφασισμένοι να τον συνεχίσουμε και το νέο χρόνο, επιδιώκοντας με τη δική μας συμβολή και πίεση να προχωρήσουν και άλλα μεγάλα έργα υποδομών, τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα της Κεντρικής Διοίκησης. 

Για το 2020 έχουμε έναν κεντρικό στόχο: Η ζωή των Ηπειρωτών να γίνει καλύτερη. Πιστεύω ακράδαντα πως αυτό θα γίνει πράξη, με ενότητα, συνεργασία και πίστη στις δυνατότητές μας. 

Εύχομαι από καρδιάς μου να είστε όλοι καλά με τις οικογένειές σας και το 2020 να φέρει περισσότερες χαρές σε εσάς και τους δικούς σας. Καλή χρονιά σε όλους.
Read More »
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020 Rating: 5

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020
Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου 

Με την ανατολή του νέου χρόνου αναθερμαίνεται στις καρδιές μας η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Το 2020 θα είναι για τον Δήμο μας χρόνος ολοκλήρωσης έργων και δράσεων που θ’ αλλάξουν την προοπτική του τόπου αλλά και της κοινωνίας μας. Αλλάζουμε χρόνο, γυρίζουμε σελίδα, με υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, αισιοδοξία, νέες ιδέες και έργα μα πάνω από όλα με αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας. 

Εύχομαι σε όλους τους Δημότες μας η νέα χρονιά να τους χαρίζει υγεία, δύναμη, ατομική και οικογενειακή ευτυχία και εκπλήρωση κάθε προσδοκίας τους. 

Ιωάννης Λώλος 
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2020 Rating: 5

Σελίδες