Ηγουμενίτσα: Ο Αντριανός Παπαδέας σήμερα στο SOCIAL

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Αντριανός Παπαδέας σήμερα στο SOCIAL Ηγουμενίτσα: Ο Αντριανός Παπαδέας σήμερα στο SOCIAL Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο και μεθαύριο σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο και μεθαύριο σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο και μεθαύριο σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016 Rating: 5

Με μουλωχτό άρθρο σε μνημονιακό νόμο έκαναν «μπαλάκι» τα σκουπίδια της Λευκάδας

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016


 
 
Η Κυβέρνηση όμως είχε μεριμνήσει εγκαίρως ώστε να παράσχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα αυτό στις Αποκεντρωμένες να αποφασίσουν για την μεταφορά απορριμάτων, χωρίς να χρειαστεί να αναλάβει άμεσα το πολιτικό κόστος ο αρμόδιος υπουργός.

Μάλιστα το έκανε με νόμο... Κι όχι με οποιονδήποτε νόμο, αλλά με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο για την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων!

«Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», ήταν ο τίτλος του νόμου που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή στο τέλος Μαίου... Και ανάμεσα στις χιλιάδες σελίδες, που πιθανώς κανένας βουλευτής δεν τις διάβασε, υπάρχει το άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι το άρθρο 158, το οποίο όλως παραδόξως δεν φέρει κανέναν τίτλο!!!

Σίγουρα δεν επρόκειτο για προαπαιτούμενο της τρόικας, αλλά για ντρίπλα της κυβέρνησης, η οποία τότε πέρασε παντελώς απαρατήρητη! 
 
Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται: 
«Προς το σκοπό άμεσης παύσης της λειτουργίας των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων που εξακολουθούν να λειτουργούν σε Διαχειριστικές Ενότητες Περιφερειών, στις οποίες δεν υπάρχει άλλος νόμιμος εν λειτουργία ΧΥΤΑ προβλεπόμενος από τον αντίστοιχο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.ΔΑ.) ούτε νόμιμος εν λειτουργία χώρος αποθήκευσης κατά την παράγραφο η' του άρθρου 2 της κ.υ.α. υπ' αριθμ. 29407/3508/2002 (Β' 1572), ο τρόπος διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) των δήμων των αντίστοιχων διαχειριστικών ενοτήτων μπορεί, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων και εγκεκριμένων ΠΕ.Σ.Δ.Α., να καθορίζεται, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για χρονικό διάστημα έως τρία έτη, με απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή, στην περίπτωση δύο ή περισσότερων εμπλεκομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με κοινή απόφαση των Συντονιστών αυτών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Το χρονικό διάστημα δύναται να παραταθεί έως και δύο έτη πλέον της τριετίας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο με απόφαση που θα εκδοθεί με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Για την έκδοση της απόφασης λαμβάνονται υπόψη ιδίως η φέρουσα ικανότητα των εγκαταστάσεων παραλαβής των ΑΣΑ και το συνολικό κόστος διαχείρισης των ΑΣΑ. Με την απόφαση τίθενται όροι ιδίως για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης υποδομών που προβλέπονται από το οικείο ΠΕ.Σ.Δ.Α.. Τα ανωτέρω ισχύουν κατ' αντιστοιχία και για την περίπτωση κατά την οποία εν λειτουργία ΧΥΤΑ έχει κορεστεί ή παύσει με απόφαση του αρμόδιου για τη διαχείρισή του οργάνου.»

Σίγουρα δεν επρόκειτο για προαπαιτούμενο της τρόικας, αλλά για ντρίπλα της κυβέρνησης, η οποία τότε πέρασε παντελώς απαρατήρητη! 
 
Read More »
Με μουλωχτό άρθρο σε μνημονιακό νόμο έκαναν «μπαλάκι» τα σκουπίδια της Λευκάδας Με μουλωχτό άρθρο σε μνημονιακό νόμο έκαναν «μπαλάκι» τα σκουπίδια της Λευκάδας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016 Rating: 5

Αγορά Παραμυθιάς, ώρα μηδέν... Θύμα της κρίσης και το παζάρι του Σαββάτου. Τι λέει η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016

 
Στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, κυμαίνεται η κίνηση των εμπορικών καταστημάτων της Παραμυθιάς με τους επαγγελματίες της πόλης να εκπέμπουν sos.

H πτώση του τζίρου σε σχέση με το καλοκαίρι του 2015 είναι πάνω από 40% και σε συνδυασμό με τις υπέρογκες υποχρεώσεις σε ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία κλπ, καθιστούν την βιωσιμότητα των καταστημάτων σε απόλυτη αμφισβήτηση.

“Είμαστε ένα βήμα πριν το λουκέτο” ανάφερε χαρακτηριστικά στην paramythia-online.gr, ιδιοκτήτης καταστήματος που δραστηριοποιείται στην πόλη για περισσότερα από 20 χρονιά, σημειώνοντας πως τον Ιούλιο είχε συνολικά 9 μηδενικά “Ζ”.

Όλοι ελπίζουν στην ανάσα του Αυγούστου με τους μετανάστες και τους επισκέπτες να δίνουν έστω και μικρή πνοή στην αγορά της Παραμυθιάς, ωστόσο προς το παρόν αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Επισκέπτες έχουν έρθει και οι δρόμοι έχουν κόσμο, ωστόσο τα καταστήματα παραμένουν σε “χαμηλές πτήσεις”

Τα προβλήματα της τελευταίας 5ετιας της κρίσης, λειτουργούν συσσωρευτικά δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο που έχει ως αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων όχι μόνο ως προς το κράτος άλλα και ως προς προμηθευτές, ως προς την εξόφληση ενοικίων και σε υποχρεώσεις προς τρίτους.

Θύμα της κρίσης και το παζάρι του Σαββατου, με την λαϊκή αγορά της πόλης να μην θυμίζει σε τίποτα την φημισμένη λαϊκή του παρελθόντος.

Τα ίδια προβλήματα ανέφεραν πριν από λίγο καιρό και οι ταξιτζήδες της πόλης. Θυμηθείτε εδώ

Για κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων κάνει λόγο σε δηλώσεις της στην paramythia-online.gr η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς Ελένη Δαρούσου, η οποία ζητά από το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα. 
 
Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου αναφέρει: 
“Παρόλο την δύσκολη κατάσταση της χώρας η πόλη μας η Παραμυθιά προσπαθεί να δείχνει ζωντανή οι καταστηματάρχες είναι πρόθυμοι και ευγενικοί να εξυπηρετήσουν. H Παραμυθιά διατηρεί ακόμη έστω και λίγο την ζωντάνια των προηγούμενων ετών άλλα φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτι η αγορίστικη δυνατότητα του κόσμου βρίσκεται στα ίδια καλά επίπεδα των προηγούμενων ετών. Αντιθέτως υπάρχει κατακόρυφη πτώση στους τζίρους των καταστημάτων... και επιμένουμε να βάλουμε σημαία μας το σύνθημα ψωνίζω από την τοπική αγορά...”


Read More »
Αγορά Παραμυθιάς, ώρα μηδέν... Θύμα της κρίσης και το παζάρι του Σαββάτου. Τι λέει η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αγορά Παραμυθιάς, ώρα μηδέν... Θύμα της κρίσης και το παζάρι του Σαββάτου. Τι λέει η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016 Rating: 5

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016


Αξιότιμοι συμπολίτες και συμπολίτισσες.

Η παρούσα επιστολή σκοπό έχει την αποκατάσταση της αλήθειας που έλαβε χώρα στην Δημοτική Συνεδρίαση του Δήμου Ηγουμενίτσας, στης 01 Αυγούστου 2016, και ώρα 19:30 στην αίθουσα Δημοτικών Συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Ως γνωστόν, τόσο εγώ αλλά και άλλοι κάτοικοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που κάναμε προσφυγή για την τροποποιητική απόφαση 128/2016 επικαλεστήκαμε συγκεκριμένους λόγους. Η προσφυγή είναι διαθέσιμη εδώ, ενώ η απόφαση επί της προσφυγής από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας είναι διαθέσιμη εδώ.

Ήμασταν απόλυτα βέβαιοι πως στα θέματα ημερήσιας διάταξης δεν θα είχαν την απόφαση της προσφυγής. Έτσι λοιπόν, ο κος Παππάς Θωμάς πριν ξεκινήσουν τα θέματα, έθιξε την απόφαση της προσφυγής, φανερά ενοχλημένος για όλα όσα αποκαλύφθηκαν, την παραβατικότητα και τον τρόπο λήψης αποφάσεων από τους υπεύθυνους του Δήμου. Κλήθηκε να απαντήσει ο αρμόδιος, κύριος Μήτσης Σωτήρης, Προσωρινός Αντιδήμαρχος όπου και επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Παππά, όμως σε ερώτηση της κυρίας Γούλας Δήμητρας, και συγκεκριμένα γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την 128/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και ποιοι ήταν οι λόγοι? ,,, μη μπορώντας να κρύψει την αλήθεια ο Αντιδήμαρχος,,, απάντησε στην ερώτηση της.

Η αλήθεια και οι λόγοι που ακύρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την 128/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου είναι οι παρακάτω, (δεν αναφέρομαι και στης 8 σελίδες !!! που είναι η απόφαση, αλλά σας τονίζω μερικά βασικά):

1. (σελ 7 απόφαση προσφυγής) Επειδή βάσει των ανωτέρω η ορθή επανάληψη της 128/2016 απόφασης του Δ.Σ.Ηγουμενίτσας είναι μη σύννομη και ως προς το χρόνο υποβολής της και ως προς την ερμηνεία του όρου.

2. (σελ 7 απόφαση προσφυγής) Επειδή από τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης δεν προκύπτει ότι εν προκειμένω έχει τηρηθεί από το Δήμο Ηγουμενίτσας η προαναφερόμενη ειδική διαδικασία για τη θέσπιση της συγκεκριμένης κυκλοφοριακής ρύθμισης στην Τ.Κ.Συβότων, δηλαδή η ύπαρξη της σχετικής εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας από την οποία να προκύπτει η εκπόνηση, ο έλεγχος και η θεώρηση της σχετικής μελέτης. Επομένως η αριθμ.128/2016 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατά το μέρος που αυτή αφορά την τροποποίηση χρήσης του συγκεκριμένου πεζόδρομου στην Τ.Κ. Συβότων, λήφθηκε κατά παράβαση των διατάξεων που διέπουν τη λήψη απόφασης για τη θέσπιση κυκλοφοριακής ρύθμισης, γεγονός που την καθιστά μη σύννομη.

3. (σελ 8 απόφαση προσφυγής) Επειδή από τα στοιχεία του φακέλου της παρούσας υπόθεσης δεν προκύπτει η προβλεπόμενη από το νόμο γνώμη των συμβουλίων της Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, Τ.Κ.Πέρδικας και Συβότων, γεγονός που ισοδυναμεί με παράβαση νόμου και καθιστά μη σύννομη την 128/2016 απόφαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας.

4. (σελ 8 απόφαση προσφυγής) Και τέλος Αποφασίζει: Ακυρώνουμε στο σύνολό της κατά τον αυτεπάγγελτο έλεγχο της παρ.1 του άρθρου 226 του Ν.3852/2010 όπως ισχύει σήμερα, την αριθμ.128/2016 σε ορθή επανάληψη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τους στο σκεπτικό της παρούσας αναφερόμενους λόγους.

Όλα τα παραπάνω τα παραδέχθηκε ο προσωρινός Αντιδήμαρχος εφόσον δεν μπορούσε να τα αντικρούσει,,, και απάντησε αναλυτικά στην κυρία Γούλα Δήμητρα..

Όμως ο προσωρινός Δήμαρχος,,, ενοχλήθηκε τρομερά από το τράνταγμα που δέχθηκε, διότι θεωρούσε πως μπορεί να σχεδιάζει και να αποφασίζει κατά το δοκούν, χωρίς να λαμβάνει υπόψην του, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των Τοπικών Κοινοτήτων, και αντιλήφθηκε ότι είναι υποδεέστερος των περιστάσεων όσον αφορά τον Νομοθέτη και την λήψη αποφάσεων.

Έτσι λοιπόν θέλησε να επιτεθεί με ανάρμοστο τρόπο για την δήθεν ανευθυνότητα που διακρίνει τους προσφεύγοντες, προσάπτοντάς τους υπαιτιότητα για την ακύρωση της τροποποιητικής του κανονισμού (αριθμ. 128/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου) και όσες ευνοϊκές ρυθμίσεις απορρέουν από αυτόν για μερίδα εξυπηρετούμενων πολιτών.

Εδώ θέλω να πω ότι η προσφυγή μας είχε κύριο σκοπό τον Πεζόδρομο στα Σύβοτα (που πετύχαμε εν τέλει), και βάση της δικής μας προσφυγής, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου διενήργησε σε βάθος έρευνα και ανακάλυψε την κατ’ επανάληψη παραβατικότητα από την πλευρά του Δήμου. Θα μπορούσε όμως να την καλύψει? (όση πίεση και να (αν) δεχόταν η υπηρεσία?) εφόσον η παραβατικότητα είναι μεγάλη, είναι πολύπλευρη, και είναι άδικη…

Εξάλλου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο τέλος της σελίδας 8, παράγραφο 3, τονίζει:

“Ακυρώνουμε στο σύνολό της κατά τον αυτεπάγγελτο έλεγχο της παρ.1 του άρθρου 226 του Ν.3852/2010”

Συνεπώς και αν υποτίθεται ότι δεν είχε κατατεθεί η προσφυγή, η ακύρωση της απόφασης ήταν δεδομένη λόγω αυτεπάγγελτου ελέγχου.

Θέλω να τονίσω πως η συμπεριφορά του Δημάρχου δεν τον τιμάει καθόλου με το να προσπαθεί να αποποιηθεί ευθύνες και να τις επιρρίψει σε άλλους. Περιμέναμε πως θα παραδεχόταν τα κατ’ επανάληψη λάθη του, θα ζήταγε Δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ μαζί με τον Αντιδήμαρχο, και θα δεσμευόταν ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον και θα ακολουθήσει την νομότυπη διαδικασία όπως είναι υποχρεωμένος να κάνει. Αυτό εξάλλου αρμόζει σε έναν σοβαρό Δήμαρχο, να παραδέχεται τα λάθη του (είναι λάθη όμως???) ούτως ώστε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Όσον αφορά τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριο Μαρτίνη Δονάτο, που δεν μου έδωσε τον λόγο ως όφειλε για να τοποθετηθώ, ενώ έδινε το λόγο σε άλλους παρευρισκόμενους, όπως του είπα επί τόπου, με την άρνηση του (να μου δώσει το λόγο) ρίχνει ομπρέλα προστασίας στον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο, προστατεύει την παρανομία και παραβατικότητα της Δημοτικής Αρχής και μεροληπτεί ισχυριζόμενος ότι έχω προσωπικά με τον Αντιδήμαρχο…. !!!!!!!

Συγχαρητήρια κύριε Μαρτίνη, αν υπήρχε αξιολόγηση για το έργο των Προέδρων των Δ.Σ. ίσως να πρωτοστατούσατε.

“ Εκείνος που θέλει να τελειοποιείται, πρέπει να βλέπει τις ήττες του σαν μαθήματα...... Jose Raul Capablanca “

“ Θα καταλάβεις ότι αν κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα για τους άλλους, θα κερδίσεις την συμπάθεια τους. Αριστοτέλης Ωνάσης ”

Με εκτίμηση
Βαφειάδης Αναστάσιος
Read More »
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016 Rating: 5

Εντάσεις, τουρίστες με πλακάτ και διακοπή στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016


Read More »
Εντάσεις, τουρίστες με πλακάτ και διακοπή στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Εντάσεις, τουρίστες με πλακάτ και διακοπή στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016 Rating: 5

Σελίδες